Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x11 - A kanyon virágai

2009. június 19. 10:00 - missparker

Kertvárosba hívják Charlie-ékat, furcsa virágot találtak az egyik kertben. A szomszédok nem tudnak semmiről. Charlie-nak a virágokról két dolog jut eszébe: virágot ajándékozni vagy mély szerelmet, vagy mély sajnálkozást jelent.

Az áldozat Frank Dunlop, lelőtték, mielőtt ilyen furcsán eltemették. Charlie a többi zsaru agyára szeretne menni, lemászik a sírgödörbe, perspektíváért. Ezáltal a bokrok közt ki is szúrja az ételfutáros csomagot, mit keres az ott? Az ételfutár cégnél kiderül, hogy Frank a legjobb sofőrjük volt. Az ügyfelei buta, problémás emberek, Frank élt-halt éltük. Most épp halt. Akkor lássuk azokat, akik a legközelebb laktak a helyszínhez: Maude Paxton, a szenilis középkorú hölgy, követeli is zsaruinkon az ebédjét. Vele együtt él a gyűjtögető Flint Garber, testvérek. Imádták Franket. Alibi: Flint sosem megy ki, őrzi a cuccait, Maude tévézett, az ő köre jött a távirányítóval. Charlie-ék megfutamodnak. Ilyen gyilkosságot utoljára a hetvenes években követett el egy bizonyos Johnny Hazlit. Sorozatgyilkos volt, és egy szektát vezetett, 10 embert öltek meg. Hazlitet sosem ítélték el, de már meghalt, drogtúladagolásban. A többi hazlitos vagy eltűnt, vagy meghalt, vagy börtönben van. Hát ez nem sok, Tidwell a döglött ügyek osztályára irányítja őket.

Charlie más utat talál, a Los Angeles-i Gyilkossági Múzeumot. Ismeri a helyet, egyszer randizott itt, de a lány akarta. Megnyugodhatunk, hogy már a börtön előtt sem volt százas.

A tulajdonosnő, Squeaky, és a pasija, Tex kalauzolják őket: a kiállított holmikat aukciókon szedik össze, minden eredeti. Squeaky ismeri Charlie-t: ha még két embert megöl, bekerülhetett volna a tömeggyilkosok közé. Charlie próbálna a tények vonalán maradni, miszerint ártatlan volt, de Tex a börtönpletykát és a megölt fegyőrt emlegeti. Nem vívták ki zenmesterünk elvakult rajongását maguk iránt. Frankről semmit sem tudnak, az archívumuk viszont hasznos: Hazlitnek 8 felesége, 43 gyereke volt. Tidwell már nem is csodálkozik, hogy Hazlit megőrült. Charlie sok gyerekről, zajos házról ábrándozott valaha. Tidwell Reese-t kérdezi, de csaj nem akar gyereket. Hazlit gyerekeit a botránytól védendő átanyakönyvezték az anyjuk vezetéknevére. Például: Flint Garber, Maude Paxton. Irány hozzájuk, hiába a fegyveres lerohanás, ők nem ellenségesek.

Csak élni akarnak békében, nem reklámozzák, ki volt az apjuk. Flint csak Franknek mondta el. Az is kiderül, hogy Flint fia, Clifton is velük lakik, már napok óta nem látták. De ő nem tudja magáról, hogy Hazlit-unoka. A házkutatáskor előkerül néhány fegyver is, mégiscsak letartóztatják őket. Tidwell nagyon vigyázott, hogy ne kerüljön ki a sajtóhoz semmi, nem győz hárítani. Cseszegeti hát párosunkat, haladjanak a nyomozással, kerítsék elő Cliftont. Ő meg megy a múzeumba Bobbyval.

Clifton épp az autóját takarítja, nagy becsben tartja a limót, ez ad neki munkát. Mintát venni nem enged belőle, sőt még bunkó is. Állítólag a barátnőjével volt az elmúlt napokban. Az ételszállító cég főnökasszonyával, Mindyvel. A leányka védte Cliftont, mert utálta Franket, ez biztos gyanús lett volna. Tidwell a múzeumban Texet kérdezi, ő beszélt a sajtónak? Tex megint Charlie bűnösségével jön, most Bobbyt bombázza. A helyet azért fenntartják Charlie-nak, ha mégis kiderülne valami, sőt ha valami cucca van tőle, azt is megvenné. Tidwell leinti az egyre dühösebb fakabátot, mielőtt az visszaszólna, befenyíti Texet, hogy nyomozást akadályozni bűncselekmény.

Gardróbszoba, Mickeyvel nagyon kéne beszélni. Ted emlékezteti Charlie-t Bodner fenyegetésére. Ted retteg, ő nem akarna visszamenni a börtönbe. Charlie nyugodt, ő sem tervezi. Témaváltás, Ted esküvői meghívót kapott Oliviától: hamarosan egybekel Charlie apjával. Charlie értetlenkedik, a maga részéről 12 éve nem beszélt az apjával, Ted meg szerelmes Oliviába. Miért kéne elmenniük?

Ez sokkal nehezebb kérdésnek tűnik, minthogy ki ültette fel Charlie-t, menjünk hát a könnyebb vonalon. Mickey élcelődik a rákon Charlie-nak, zenmesterünk nem hatódik meg a haldoklásától. Ha már zen, Mickey is ebbe kapaszkodik, de másképp: Charlie, te hiába is szeretnéd, nem tudsz kijönni a sötétből, nem tudod hátrahagyni a bosszúvágyad. Ez telitalálat.

Meglobogtatja Bodner fotóját, Charlie természetesen nem ismeri fel. Akkor lássunk még egy fotót: Roman Nevikov. Bodner neki is dolgozik. Ez már hasznos infó, talán Mickey a maga módján mégiscsak segíteni akar, neki már úgyis mindegy.

A sajtó meg tombol, Tidwell nem győz nyilatkozni, ráadásul Squeaky minden részletet belefogalmaz a kérdésébe, így mindenki tudomást szerez az ügyről, annak teljességében. Tex és Squeaky letartóztatva, de az ügyet hazavágták. Kihallgatás, Squeaky nem is buta, biztos, hogy a gyilkos másol? Nem inkább tiszteleg? Ez egyszerre másol és tiszteleg.

Alibi rendben, egy aukción voltak. El kell engedni őket, a rendőrség halljában már fürödhetnek is a népszerűségben, a sajtó körülveszi őket. Jót tesz ez a múzeum látogatottságának. Megjelenik Clifton, ököllel esik Texnek. Bobby megy rendet tenni, Squeaky pedig bemutatja a sajtónak a Hazlit-unokát. Charlie kiakad.

Clifton kihallgatása, mindig is tudta, hogy valami nem stimmel vele. Hát ez volt az. Pont úgy néz ki, mint Johnny Hazlit. Ted is bajba kerül, egy igazoltatás során letartóztatják, kábszert és fegyvert találnak a kocsijában. Mindy már nem igazolja Clifton alibijét. Szerencséjére Charlie nem hisz a lánynak, aki csak az apja miatt akarja visszavonni a vallomását. Telefon érkezik, a múzeumból lövéseket hallottak. Lehet kommandózni befelé, a sok élethű bábu közt elég nehéz lesz kiszúrni az igazi gyilkost és - ha van - az igazi hullát.

Hulla van, mégpedig mellkason lőve, virágszirmokkal leszórva, amúgy hazlitesen. Tex meghalt. Squeaky is megsérült, a sarokban bőg, magát a nagy Johnny Hazlitet látta, amint megöli Texet.

Clifton nagyon hasonlít rá. A vér szava? Vajon ki mit kezdene a ténnyel, ha kiderülne, hogy egy sorozatgyilkos unokája? Clifton most biztos magában, van alibije: a limuzinjában lakik, amit állandóan körülvesznek az újságírók. Büszke magára: 'ők azért szeretnek, aki vagyok'.

Charlie, mint pénzes ember másképp gondolkodik: a limó elvitte Clifton összes pénzét, ezért haza kellett költöznie. A ház vajon miből van? Ki fizeti a jelzálogot? Mert nem az apja, lévén neki nincs jövedelme. Nem is Maude. Honnan van a pénz? Flintnek értékes relikviái vannak és ismeri Squeakyt. Egyébként pedig az összes cuccát Franknek adta, aki el akarta adni őket, és jótékonykodásra fordítani. Flint azt mondta, a cuccot a tengerentúlra adja el, így többet kaphatnak érte. Squeaky nem tudott volna annyit fizetni. Egész jól használható indíték. Tidwell szól, hogy megtalálták a gyilkos fegyvert a múzeumban, Franket is azzal lőtték le, amivel Texet és Squeakyt. Eddig szép, de a markolaton talált ujjlenyomattal van egy kis probléma: Johnny Hazlité, aki 30 éve halott. Most vagy átmegyünk X-aktákba, vagy feltételezzük, hogy kesztyű volt a jelenlegi gyilkoson, és ez tényleg az eredeti fegyver. Kinél lehetett? A Hazlit-gyerek Flintnél? Cliftonnál? Charlie válasza egyszerű, ezért Reese és Tidwell nem is értik: származás. Pikk-pakk megvilágosodunk, Tex ügye is bekerült a múzeumba, Squeaky nem vesztegeti az időt.

Dedikálja a plakátjait, Tex is így akarta volna. Charlie-ék nem kispályáznak, nekiszegezik a kérdést a csajnak, miért ölte meg Franket. Az alibi nem elég szilárd, egy aukción sokan vannak, ki lehet slisszolni észrevétlenül. Ráadásul a múlt hónapban utalt egy nagyobb összeget Japánba, valószínűleg a Hazlit-fegyverért fizetett. Az összes pénze elment rá, mégsem állította ki a pisztolyt. Miért? Mert használta. Befektetésnek vette, így kereshetett vele a legtöbbet. Ügynek vége, irány haza.

Charlie megütközve veszi észre, hogy Bodner főzőcskézik a konyhájában. Rachel elment a zenészekkel, még szerencse. Ted? Ja, hogy Ted. Charlie-nak be kéne számolnia, mit beszélt Mickey-vel, de ő most inkább kíváncsi, semmint ijedt, tehát folytatódik a játszma. Bodner nem tud meg semmit. Szóval mi van Teddel? Bodner többes számban beszél, azon gondolkodtak, hogy Charlie-t hiába is fenyegetik, még a börtöntől sem ijed meg, mást kellett kitalálniuk. Szóval Charlie, tedd, amit mondunk. Bodner balra el, Charlie nem zuhan magába, de erősen gondolkodik.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása