Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 4x04 - Eggtown

2008. április 27. 22:32 - sixx

Ez az új évad első olyan része, ami valahogy kilóg a sorból, eddig olyan faszán ívelt fel az évad, hogy ihaj, és törvényszerű volt, hogy jön egy visszaesés - nem csoda, hogy pont Katinka epizódja lett a hulámvölgy, az eddigi évadokban is ezek voltak a leggyengébbek. Onnan folytatjuk, hogy Szájidról is tudjuk, kikerült a szigetről (Katinka, Hörli, Dzsekk, Szájid - még ketten vannak hátra), Team Lokkbácsi Ádörfalván van, és Milest tartja fogva, Team Dzsekk a helikopteresekkel, ahonnan Szájid és Dezmond távozott a hajóra. Katinka maradt Szójerrel a Potemkin-faluban.


Team Lokkbácsi tökéletesen otthonosan érzi magát Ádörfalván, mindenkinek van kis háza, előkertje, ruhaszárítója, csak a kutyák hiányoznak (télleg, Vincent hol kódorog?), meg az SUV-ok a garázs elől. A vén kopasz bolond reggelit készít két tojásból Bennek, aki fogoly a saját házának a picéjében, a sors nem kissé ironikus ugye. Persze ez nem akadályozza meg abban, hogy Lokkbácsi fejével baszakodjon, ami kiváló visszautalás a második évad legendásan fasza epizódjaira. Lokkbácsi annyira ideges lesz a beszélgetéstől, hogy majdnem lebontja a pince falát - itt a készítők jobban is figyelhettek volna, mert a "fal" a hozzávágott tányértól kis híján bedől (fekete pont a díszletesnek, vagy piros pont Terry O'Quinn erőnléti edzőjének.)

Katinka és Kler babáznak, Szójer átugrik a szomszédból, micsoda családi idill ez, kérem szépen. Dzsémsz meg van győződve arról, hogy Katinka helye az ő ágyában van, mi is bólogatunk erre, mert akkor Juliska és Dzsekk egymásba gabalyodhatnak, és az jó. Igen ám, de a szeplős bűnöző (ne feledjük a felgyújtott fatert, bármennyire is köcsög volt) nemet mond a vonzó ajánlatra, hah, ennek terve van. Én meg azt hittem, Szójer kockahasa miatt maradt Ádörfalván. Mert hülye vagyok, azért. Katinka Dharmás bögréje nagyon király. Ugrunk, Katinka kicsípve, mint szarospista Kriszus nevenapján, tárgyalásra érkezett, tehát flashforward a téma, a vádakat felsorolni is tereh, van vagy hatvan. Az ügyész azt akarja, hogy maradjon sitten a tárgyalás alatt, a védője természetesen óvadékot akar mondván, hogy védence annyira ismert, kizárt dolog, hogy meglóghasson. Nem jön össze, mehet sittre míg az ítéletet meg nem hozzák. Katinka nem örül.


Team Dzsekk Partinépség Szakadár Csoportja, Szán és Dzsinn azt tervezik, hogy mi lesz, majd ha egyszer elkerülnek erről a nyüves szigetről. Dzsinn még angolul is tanul, és célhatározós szerkezetet hasznl, ügyes. Megjön Dzsekk, a Rettenthetetlen Vezér, és hozza magával Danielt, meg Sárlottot, majd bejelenti, hogy Szájid és Dezmond után szépen lassan mindenki elhúz innen, tessék pakolni. Daniel arca nem arról árulkodik, hogy ez valóban így is lesz. Team Lokkbácsi, Katinka Miles után érdeklődik, csak nem megölted, nagyon dühös kopaszember? Na, akkor tisztázzunk egy pár dolgot: ez nem demokrácia, hanem diktatúra, én vagyok a király, oszt bekaphatod, ha nem tetszik a dolog, el lehet húzni a vérbe. Ja, és nem beszélhetsz Milesszal, mert csak. Hoppácsak. Lokkbácsi átmegy Sztálinba? De hát Katinkát nem olyan fából faragták, mint aki ezt csak úgy hagyja, és Hörliből kiszedi, hogy hol van Miles. Szegény Hugo.  Hősünk azért akar annyira beszélni az ideges kínaival, mert kérdései vannak az ő státuszát illetően. Keresik-e otthon? Mennyire? Miles sem hülye, és cserébe annyit kér, hogy Bennel beszélhessen, mert ő (Miles) "pontosan ott van, ahol lenni akar", és nem akar meglógni. Vaddöfakk?


Flasforward, Katinka sitten, helyes vörös ruciban, az ügyvédje azt javasolja, hogy kössön vádalkut, és akkor hét év után már szabad, de ha tárgyalás lesz, akkor jön a muter, és olyan vallomást tesz, hogy beszarik, és az életben nem kerül ki a sittről. Mert a muter ugye nagyon berágott, hogy a faterből fáklya lett. Mivel erre a csaj nem hajlandó, az ügyvéd azt akarja, hogy "ő" bent legyen a tárgyalóteremben, mert az szimpát ébreszt, de ez sem fog menni, mert Katinka nem engedi, hogy a fiát így használják. Fia? Akkor mégis erős Szójer magja? Team Dzsekk a parton, a doki próbálja hívni a hajót, de semmi. Azért ideges, mert a helikopter már tegnap elment, és azóta se kép, se hang. Hát igen, ez kínos. Katinka és Kler babáznak egy kicsit, Katinka kiszedi a kismamából, hogy Yoda lent van a pincében, majd nem ringatja Áront, pedig Kler kérte. Katinka nem szereti a gyerekeket, akkor minek van neki egy a jövőben?


FF, megkezdődik tárgyalás, és Katinka ügyvédje behívja Dzsekket tanúként, amitől a csaj kiakad. Dzsekk szakálltalan, és látszólag józan, tehát időrendben még mindig a 3x23 előtt vagyunk - mondjuk még szerencse, mert olyan állapotban nem lenne jó tanú. Az mondjuk kár, hogy mivel tudjuk, Katinka kikerül a sittről, hogy Szakállas Dzsekkel dumálhasson, nem fogják elítélni, így ennek a epizódnak, illetve a FF-nak annyira nincs is értelme, hacsak más szál nem lényeges, mondjuk a kölyök. Dzsekk azért mont egy pár érdekeset, miután megesküszik, hogy nem hazudik, azzal kezdi, hogy a zuhanást izé, NYOLCAN ÉLTÉK TÚL. Aztakurva. Mit hazudoznak ezek? A marshall meghalt a zuhanásban? Katinka életeket mentett a zuhanás után? Dzsekkét? Nagyon kiváncsi vagyok, hogy ezt hogy fogják megymagyarázni. Az ügyész kérdése: Szereti a vádlottat? Dzsekk: Lófaszt, már nem.


Szójer és Hörli lakótársak, és ez vicces, mert Hugo a Xanadut akarja nézni, de nem sokáig, mert megjön Katinka, és boroznak egyet Szójerrel, aki rájött, hogy valamire fel fogják most használni. Katinka arra kéri, hogy szabadítsa ki Bent. A terv első része Lokkbácsi figyelmének elterelése, backgamonnal, amit láthatóan Dzsémsz nem is ismer. Nem rossz. A következő lépés: behúzni a csőbe a kopaszembert azzal, hogy elmondjuk neki Katinka tervét, és bemártjuk Hörlit, hogy eljárt a szája. Lokkbácsi és Szójer elrohan Miles-hoz, akit eddigre Katinka már kiszabadított, és az így üresen álló házba hozott magával, hogy beszélhessen Bennel.


Yoda kissé meglepődik a látogatáson, azon meg még inkább, amit Miles mond neki: tudja ki vagyok, igaz? Azt is tudja, hogy kinek dolgozok, ugye? Ha ad nekem 3.2 millió dollárt, akkor nem mondom el, hogy életben van. Ben: Azért jött ide, hogy megzsaroljon? És miért nem 3.3, vagy 3.4 millió? Muhaha, Ben kapja a legkirályabb beszólásokat. Miles azt is vállalja, hogy elintézi Sárlottot, mert ő ugye látta Bent. Nesze neked betyárbecsület, ez a Miles jó nagy hernyó. Ben kap két napot, aztán egy hetet, hogy összeszedje a lóvét. Katinka kérdése Miles-hoz: köröznek engemet? Kurvára, mondja Miles, ha visszamégy, sitt lesz belőle. Az idillnek Lokkbácsi érkezése vet véget, Katinka mehet vissza Kler kérójába, de csak addig, míg Lokkbácsi ki nem hajítja a picsába az I. Ádörfalvai Idillikus Diktatúrából.


FF, Katinka szénája nem áll jól, de ekkor megjelenik a muter, aki nagyon szarul van - mondjuk jobban, mint amikor legutóbb láttuk, mert akkor csak feküdt, most meg tolószékben van. A muter azt akarja tudni hogy igaz-e, hogy Katinka hős. Mert nem akar tanuskodni ellene, de csak akkor, ha láthatja az unokáját. Katinka ebbe nem megy bele, miért? Vissza a szigetre, ahol Szójer félmeztelenül olvas, Katinka meg szomorúan közli vele, hogy ki van hajítva a faluból, de Szójer majd elintézi. Dugás lesz, lehet most fogant a gyerek?


Team Dzsekk, illetve Daniel meg Sárlott, akik ilyen mentalista izével szórakoztatják egymást, lefordítot kártyalapokról kel megmondani, hogy mit ábrázolnak, ezzel Urinál egy "penetráltad az agyát" beszólást biztos kiérdemelnének. Daniel a három kártya közül csak kettőre emlékszik, ami Sárlott szerint nem rossz, de Daniel szerint szar. Dzsekk jő, és ideges, mert nem veszik fel a telefont a hajón. Sárlott kiböki, hogy van egy másik szám is, de csak vész esetén lehet használni, mire Juliska megjegyzi, hogy akkor ideje lesz tárcsázni, míg van mivel. A telefont Regina veszi fel, aki semmit nem tud a helikopterről, ami tegnap délután szállt fel. Szar van a palacsintában.


Miles a csónakházban, Lokkbácsi visz neki reggelit, egy kézigránátot, amit élesít, majd a szájába nyom, és közli vele, hogy majd csak akkor pofázzon, ha ő, I. DzsonnLokk kérdezi. Király, a nagy fehér vadász esze totál elment. Katinka Szójer mellet ébred, és ahelyett, hogy dugás lenne belőle, összevesznek azon, hogy Katinka nem terhes, Szójer meg ennek örül. Nők, Dzsémsz, nők. Úgysem érted meg őket, olvassál.


FF, kiderül, hogy a koronatanú, Katinka muterja úgy döntött, hogy nem tesz vallomást, így nincs semmi, ami alapján el lehet ítélni Katinkát. Az ügyész már belemenne négy év sittbe is, de az ügyvéd nem, és Dzsekk vallomására alapozva kijelenti, hogy egy ilyen hős, mint Katinka nem mehet sittre. Nem is fog, szabadon távozhat valami felfüggesztettel, illetve nem hagyhatja el az államot. A parkolóban találkozik Dzsekkel, aki kinyögi, hogy csak hazudott odabent (tudjuk), mármint abban a tekintetben, hogy mégis szereti Katinkát, és azt hiszi, hogy akkor most dugás lesz, de nem, Katinka megy haza a gyerekhez, akit Dzsekk nem akar látni "érthető okokból", tehát akkor Szójeré? Vagy mi? Katinka hazaér, szép nagy kéró, benne gyerek, és hogy hívják? ÁRON, BAZMEG, ÁRON. Ez Kler fia!!! Akkor a mama nem tagja az Oceanic Hatnak??? A jövő heti rész olyan lesz, amiről még nagyon sokáig fogunk beszélgetni, aki kihagyja, nem normális.

Címkék: lost
52 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Porcelán az elefántboltban 2008.04.27. 23:48:07

Azt hittem, csak én értettem rosszul, de a 3.2 milkát 3 milliónak fordították magyarra valamilyen oknál fogva. Pedig a "miért éppen 3.2 millió?" sokkal logikusabb kérdés, mint a "miért éppen 3 millió?", ami nekem így egy kissé lámán hangzott.

Nekem ez a "10 évig nem hagyhatja el az államot" elég furcsa egy ítélet. Lehet, hogy jelentősége lesz? Mármint hogy nem mehet semmiképpen vissza a szigetre? Lehet, hogy valaki "súgott" az ügyésznek?

Lokkbácsira negatív hatással van a kopaszság. Hülye skinhead rákosipajtásos beütésekkel. Nem csoda, hogy Ben jókat szórakozik rajta.

Porcelán az elefántboltban 2008.04.27. 23:49:27

Basszus, elfelejtettem elsőzni.
Szóval: MÁSODIK!!!!!!!!!!!!

kla 2008.04.27. 23:53:12

Azt is kihagyaták a fordításból, hogy 8-an élték túl a zuhanást. Könyörgöm, kinek a rokona ennek a sorozatnak a fordítója, hogy még nem baszták ki a francba?!

morbiczer 2008.04.28. 00:19:48

Szerintem azt is érdemes megemlíteni, hogy az Áron gyerek a végén úgy 3-4 évesnek néz ki, és beszél is.

tehát vagy több év telt el a szigetről való kiszabadulás és a rész között (amit én csodálnék), vagy még valami egyéb nagyon nagy wtf van a háttérben.

Nem Penny hajója 2008.04.28. 00:32:37

Tényleg gyanús volt, hogy az ügyésznő ragaszkodott ahhoz, hogy Katinka ne hagyja el az államot. Az ügyvéd vissza is kérdezett, hogy mér' erőlteti ezt annyira, csak erre Katinka rávágta, hogy oksa...

Szinkron: 3 milliót mondtak a magyar változatban és az sem rémlik, hogy Dzsekk mondta volna, hogy nyolcan élték túl...
Ez olyan, mint amikor múltkor nem fordították le, és nem is feliratozták a német nő mondókáját...
Szerintem az AXN szinkronjánál összetalálkozott a kapkodás, a spórolás és a hanyagság. Gratula.

ds9 2008.04.28. 01:04:05

Miért meglepő ez a szinkron probléma ???
Az első szezonban az elején senki sem tegeződött (pedig mindenki keresztnéven volt szólitva), aztán részről részre összetegeződtek (ami ugye egy vicc annak aki ért angolul egy picit és mondjuk látta az eredetit), a végére mindenki tegeződött mindenkivel (John Locke is).
A második szezontól mindenki tegeződik mindenkivel kivéve John Locke, mert őt mindenki magázza és ő is másokat.
Az angolban (legalábbis szerintem) nincsen tegeződés úgy mint a magyarban, de ha már az emberek a keresztnevükön szólitják egymást, akkor fogadjuk el, hogy tegeződnek és ha lehet, ne forditsuk úgy, hogy minden logika nélkül egyre jobban tegeződik mindenki, majd a következő évadban mindenki kivéve egyet.Ez hülyeség.
A Dharma is volt már kezdeményezés és központ is.
Akkor most melyik ?? Attól függ melyik szezont nézed magyarul, az angolban mindig initiative volt.

Másik, amikor Boone leesik a szikláról a nigériai géppel előtte ugye elhangzik az eredetiben a rádión keresztül, hogy:
"We are the survivors of the Oceanic 815 "
Csönd.
"No, we are the survivors of the Oceanic 815!"

A magyar szinkronban a második (igen meglepett) "Nem, mi vagyunk a ...!" egyszerűen nem került bele, pedig (mondjuk ki szolidan) a történet szempontjából egyszerűen igen fontos mondat hangzott el.
De nincsen ott.

Valami hülyék hülyéi forditanak sorozatokat, akik az angol nyelvvel, annak egyébként nem túl bonyolult szabályaival, általában az amerikai milliővel és szokásokkal, valamint éppen azzal a sorozattal nincsenek tisztában amit forditanak.Egyébként minden gromek.

(kedvencem: CSI:NY, Mac (nyomozó) közli "My wife died on 9/11". Magyar forditás: "a feleségem novemberben halt meg".
Namost az ilyen miért nem megy el inkább bakternek, ahelyett hogy forditana, mert a szinkronok egyre szarabbak, nem kicsit, nagyon.....

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.28. 06:20:28

ds9: a tegeződés/magázódás annyira azért nem eccerű, mint leírod, a keresztnéven szólítás nem egyenlő vele.

s3v3n 2008.04.28. 06:47:37

azért jó hogy az évad leggyengébb része is kiba jó :) simán 7/10..

ds9 2008.04.28. 08:13:11

sixx: azt irtam, hogy az angolban olyan tegeződés mint a magyarban nincsen.
Elvileg (!) ha valakit a keresztnevén szólitassz, akkor tegeződsz vele (de ugye tegeződés az angolban nincsen, legalábbis a magyar norma szerint!).
Magázódás (szerű) volt, akkor ugye a you helyett a thou alak állott, de ezt nem használják.
Az azonban bizonyos, hogyha emberek (mint a Lostban) az első pillanattól kezdve (hogy tudják egymás nevét) keresztnéven szólitják egymást (nem misternek, uncle-nek, locke bácsinak, etc.), akkor azt úgy (kéne) forditani, mintha tegeződnének, mert szerintem más variáció nincsen.
Az is tuti, hogyha az elejétől mindenki a keresztnevén szólitja egymást, akkor eléggé életszerűtlen a magyar szinkronban az, hogy a szereplők fokozatosan tegeződnek össze, amikor az eredetiben erre semmi (!!) nem utal, mindvégig ugyanúgy beszélnek egymással.
Az meg, hogy az első szezon végére mindenki tegeződik mindenkivel (John Locke is), majd a másodiktól mindenki mindenkivel (kivéve John Locke), az nem amiatt van, hogy az angolban "a tegeződés/magázódás annyira azért nem eccerű", hanem azért mert a forditó idióta.
Mint ahogy a rádiós beszélgetés kihagyása (lásd feljebb), a mostani részből egy az egyben kimaradt (pl. 8-an éltük túl a zuhanást) szövegek is inkább arra utalnak, hogy a sorozatokat valakik valakijei forditják, akik az egészhez annyit értenek, mint én az ivhegesztéshez (és valljuk be...).

Más sorozatokban ennél még cifrább dolgok is szoktak lenni, néha úgy, hogy az ember nem látta eredetiben is kapkodja a fejét, mert néha konkrét mondatoknak nincsen értelmük, egyszerűen magyartalanok , a forditó néha nemhogy az angol, hanem a magyar nyelvvel sincsen tisztában.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.04.28. 08:17:39

Morbiczer, azt hsizem, talán Katinka, vagy az ügyvédje mondta, hogy négy éve jött haza a szigetről. Tehát a film megfordult. a flesforvard a jelen (2008), és a történet a flesbek.
Már a rész felétől tudtam, hogy Áron lesz Katinak afia. Ez nem volt egy túl meglepő húzás. zt már csak úgy moshatják le magukról, ha a következő részben Kler lesz, és Katinka majd telefonál neki, hogy tényleg milyen szép név az Áron, és milyen jó, hogy kettejük fiai druszák :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.04.28. 08:21:14

Szerintem, meg ha valaki lezuhan egy lakatlan szigeten egy rakat idegen emberrel, nem fog mindenkivel egyből tegeződni... hanem fokozatosan. Ez, ha az angolban tegeződtek rögtön (nem is ismerik egymás nevit!), akkor a magyar szinkron javára írható.

enzo23 2008.04.28. 08:26:58

Hát ez tényleg ez eddigi leggyengébb rész volt, de amilyen ódákat zengnek a következőről...(pont osztálykiránduláson leszek dehát anya-video kombó segítségével bármit:))
A fordításban tényleg 3 milla volt és itt a HV olvasása közben is csak néztem hogy milyen 8 ember? én ilyet nem hallottam...ezek után kíváncsi leszek az RTL-es szinkronra majd...na az milyen lehet...
Ez a rész kb olyan volt mint a 2x19 - annyira nem szar mondjuk de a vége ütött...akkor Des elcseszte a látomást vagy Claire-rel a sziget után történik vmi? Kate talán örökbefogadta Aaront...
na már várom a következő részt ja és örmteli hír hogy az AXN leszarja a pünkösdöt így 4x06 lesz máj.11.-én :)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.28. 08:27:05

ds9: az, hogy valakit a keresztnevén szólítok (call me John), az nem egyenlő magyar "szevasz jancsi, mivanbazmeg" viszonnyal. locke magázódik sztem mindenkivel (magyarul), mert nincs olyan viszonyban senkivel, hogy tegeződhetne. a többiek szerintem tegeződnek, kivéve rose-bernard viszonylatban, ahol a férfiak rose-t magázzák tiszteletből, a nők bernardot dettó, és ez odavissza igaz. bennel mindenki magázódik. amikor fordítottam a harmadik évadot, juliet-jack viszonylatban addig magázódtak, míg úgy nem éreztem, hogy a kapcsolat kezd átmenni másba (kb. az ötödik epizód), szójer akkor tegezte az ádöröket, ha extra sértő akart lenni (lenézés), szóval nem annyira egyértelmű. azzal nem vitatkozom, hogy a fordítók faszok voltak eddig, a tévészinkron olyan amilyen, én igyekeztem a harmadik évados dvd-n.

enzo23 2008.04.28. 08:31:28

Ja Aaron a végén 2 éves volt, a stáblistában is úgy volt h "Two year old boy"
axn.hu/lost4 :) epizódismertetők...tényleg jó lesz a 4x05 ;)

ds9 2008.04.28. 08:44:27

sixx, vadász: én azt állitom, hogy a magyar szinkron logikátlanul használja a tegeződés magázódást, mert az angolban ilyen nincsen.A call me John természetesen nem egyenlő azzal, hogy onnantól "szevaszjancsi, mivanbazmeg" vizsonyban lesztek, mert ugye a magyarban is tegeződsz idősebb rokonaiddal (gondolom én) és ha te 20 éves vagy a nagybátyád, nagynénéd meg mittomén 50-70, nem mondod neki azt, hogy mivanbazmeg lajos.
Azért mert tegeződsz valakivel, attól (a magyarban is) vannak ennek fokozatai, máshogy tegeződsz a haverokkal, mint a szüleiddel, máshogy a fünököddel, mint a munkatársakkal, a fiatalabbakkal az idősebbekkel.
Ami összeköti ezeket az az, hogy tegeződsz, nem magázódsz, nem teccikezel.
Az angolban attól, hogy egymást keresztnéven szólitjátok még lehetsz udvarias, de lehetsz megaparaszt is, rajtad múlik, hogyan élsz vele (mint a magyarban is).
DE.Igen idegesitó nekem (hogy a magyar szinkronokban) keresztnéven szólitják egymást és magázódnak, majd átmennek tegeződésbe.Ilyen nincsen, mert az angolban ilyen nincsen.Az angolban (elvileg) a formális megszólitás a magázódás, a többi nem az.
Rose-al, lehetnek udvariasak, mert idősebb és nő, de ettől még a keresztnevén szólitják, az egy udvarias tegeződés, Sawyer lehet paraszt az ádörszökkel és akkor tegeződik, de egyébként is, csak ekkor paraszt módon.
Ha én forditanék ilyen dolgokat, mindenkit az első pillanattól ha keresztnéven szólitja a másikat, tegeződve forditanám, max. a kapcsolatot az udvariassági fokozatokkal árnyalnám.

Mindentől függetlenül valljuk be annak nem sok értelme van, hogy egyszer John Locke-al mindenki tegeződött most meg senki :o)

ds9 2008.04.28. 08:49:10

Kate anyja mondta azt, hogy 4 éve azt mondták, hogy fél éve van hátra.
Mivel azt nem tudjuk, hogy az mikor volt (a 4 éve), mert az nem tiszta, hogy Kate mikor ment el meglátogatni az anyját a kórházban (ami ugye kevesebb mint 4 éve lehetett, hiszen akkor már elég beteg volt).
Hiszen a kórházas sztoriban hal meg a haverja, akkor vesziti el a kisrepülőt, amit később kivesz a bankból (:o)), utána megy férjhez, megy el ausztráliába, ezek nem hetek alatt történtek.

ds9 2008.04.28. 08:59:50

Pontosabban, Kate 2001-ben ölte meg az apját, az anyja betegsége ezután kezdődött, mert Kate 2002-ben megy be hozzá a kórházba.
A baleset 2004 szeptember 22-én történt, tehát két évvel azután, hogy Kate a kórházban volt az anyjánál.
Tehát a rész eseményei maximum 2 évvel a zuhanás után játszódhatnak.

Gabba 2008.04.28. 09:13:36

Ha gyengébb is volt ez a rész, mint az eddigiek a 4. szezonból, akkor is nagyot szólt a vége.
Ráadásul Katinkát akármeddig el tudnám nézegetni, nem zavar, ha ő van középen... azaz a középpontban ;-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.04.28. 10:08:14

Valljuk be,a tegeződést-magázódást nem lehet úgy fordítani, hogy az mindenkinek tessék :-) A magyar kultúr nyelv, mert német mintára visszahozta 200 éve a magázódást (ferdítve), az angol meg nem, mert hagyta 4-500 éve elsorvadni azt :-P
Lok dologban meg egyet értek (bár nem figyetem fel rá)

Én úgy értelmeztem azt a 4 évet, hogy Katinka anyjának fél évet jósoltak, aztán meghallotta, hogy a lánya eltűnt, és azóta már 4 éve él (mert várja vissza?) Akkor félreértettem.

Gabba 2008.04.28. 11:27:33

Az Eggtown cím mire utal? Nem tudtam rájönni a részből.

BruceWayne 2008.04.28. 11:38:20

ez jó rész volt, lesz egy ami ennél jóval gyengébb.
gabba: egy másk fórumon ezt írták róla:

"a gazdasági világválság idején, amikor árukereskedelem volt, a tojásnak volt a legkisebb értéke. Eggtown-nak hívták az olyan városokat, ahol azzal fizettek a kereskedőt, azaz ott csak szar üzleteket lehetett kötni."

EasyFriend 2008.04.28. 11:45:23

Ennél tegye valaki későbbre a csattanót! Az utolsó szó, és szinte az utolsó képkocka volt az, ami odabaszott.
Sajnos Szójernek nem jósolok nagy jövőt.
Szerintem amekkora ordas nagy kamut nyomott JövőDzsekk a tárgyaláson, úgy simán lehet, hogy az O6 mítosz is csak egy nagy kamu, és még többen is életben lehetnek, csak titokban. (Vagy a szigeten ragadtak, ezért a visszamenési kényszer?)
Ez a rész tele volt zseniális dialógokkal, különösen a nyitó Ben vs Lokkbácsi, szétröhögtem az agyam. Ben király csávó.
A hogyvoltból kimaradt, hogy amikor az ügyész javasolta a végén azt a vádalku-feltételt, hogy nem hagyhatja el az országot, akkor Katinka majdnem szájon csókolta örömében. Valamiért nagyon akarja, hogy ne mehessen sehova.

tupu 2008.04.28. 11:57:24

Vagy egy másik értelmezés a Wikipédiáról: Lindelof and Cuse confirmed that the episode was primarily named as such because Locke fries eggs for Ben's breakfast and secondarily because the story deals with Kate's possible pregnancy.[18]

EasyFriend 2008.04.28. 12:02:59

buborek · www.buborek.com 2008.04.27. 23:48:07
"Azt hittem, csak én értettem rosszul, de a 3.2 milkát 3 milliónak fordították magyarra valamilyen oknál fogva. Pedig a "miért éppen 3.2 millió?" sokkal logikusabb kérdés, mint a "miért éppen 3 millió?"

Bakker, ezt nem mondod! Az epizód felében azon agyaltam, hogy ez a 3.2 valamilyen titkos kód-e kettőjük között.

kla 2008.04.27. 23:53:12
"Azt is kihagyaták a fordításból, hogy 8-an élték túl a zuhanást."
Úgy tűnik, a legjobbkor hagytam ott ezeket a bohócokat és tértem át a feliratos verzióra.

ds9: a tegeződés-magázódás dolog szerintem sem olyan egyszerű. Lehet stíluseszközként használni a szinkronban. Pl. ha mindenki tegeződik, csak Lokkbácsi magázza az embereket, akkor benned kialakul valami vélemény az ő stílusáról emiatt (udvarias, finomkodó, tudálékos, tanárbácsis, nem kívánt törlendő), és ez árnyalja a karaktert. Persze a kérdés, hogy ez összhangban marad-e a készítők eredeti szándékával, de nem feltétlenül nem, szerintem. (Egyébként ilyenkor nem lehet azt megtenni, hogy amikor jön be a sorozat először, akkor konzultálnak az írógárdával, hogy külföldiül ezt hogy írták volna?) Alapvetően itt az a probléma, hogy a fordítók cserélődnek, és nem volt lehetőség ezt valami rendszerben kitalálni. Hiába találja ki sixx a 3. szezon dvd-n, hogy szerinte hogy jó, ha közben a tv-ben meg a többi szezonban mások dolgoznak rajta.
A többi baki, amiket írsz, illetve amiket a többiek is, valóban mind nagyon durva.

Porcelán az elefántboltban 2008.04.28. 12:30:21

EasyFriend 2008.04.28. 11:45:23

Szerintem egyértelmű, hogy vannak még túlélők, akik jórészt a szigeten rekedtek. Ezért a "vissza kell mennünk" és a "szükségük van rád/a segítségünkre" meg ilyenek a harmadik évad utolsó és a negyedik évad első részéből.


Ez a petesejt-tojás dolog nekem is eszembe jutott már. De arról a két szem tojásról elnevezni egy epizódot, aminek ráadásul semmi jelentősége?
Van egy olyan érzésem, hogy sokszor az íróknak, rendezőknek sincs fogalma a dologról, csak úgy hirtelenjében írják bele a dolgokat, azután meg csak rábólintanak a fanok ötleteire, és akár tovább is viszik azirányba a cselekményt.
Eléggé rohamtempóban zavarják a sorit, mármint relatíve.
Lesz még olyan jelenet, ami ütős és egyértelműen a fanok sugalták a készítőknek az ötletet. Édi lesz.
:)

Porcelán az elefántboltban 2008.04.28. 12:33:27

EasyFriend 2008.04.28. 12:02:59

Valóban úgy tűnik, mintha lenne valami jelentősége annak, hogy pont 3.2 milka; mintha Bennek valami felsejlene. De persze még nem lehessen tudni. Lehet, hogy ez is csak valami szopatás, aminek tényleg semmi vége nem lesz, csak a drámát fokozza.

:)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.28. 12:46:45

délután lesz egy kurvaanyázás a fordítók részéről, mert megírtam posztban a cc-re a faszságukat.

Savafan 2008.04.28. 13:26:59

nekem a végére két alternatívám volt.
vagy szójör gyereke várja otthon anyucit és szójör dead vagy áron lesz. de azért nagyon meglepett még így is. akkor sejlett fel bennem az áron amikor nagyon nem akarta felvenni. ez túl kiemelték, a nézését is.
de az államat azért rendesen kapkodom, minden részben, párszor.

a 3 évad vgén nem emlékszem, arra, hogy a reptéri meetingnél katinka mit mond dzsekknek a visszamenést illetően. akkor dzsekk nagyon hívja vissza, hogy oda kéne visszamenni mert akkor minden frankó volt. pedig ezek szerint tudhatja, hogy katinka nem mehet 10 évig.

szójör pedig többet olvas mint rory gilmore és jess együtt véve:)) ez tényleg vagy olvas, vagy ugratja-dugja pöttyösbögrét vagy éppen verik:))
de jó fej a faszi, csípem a stílusát, nagyon!!

ara azért kíváncsi lennék, hogy miként lehet egy földalatti bunkerban egy hét leforgása alatt több millió dollárhoz jutni? ha így lesz ez a ben zseni:))

Savafan 2008.04.28. 13:28:30

sixx!
így is kell!!!!:)) azt én sem értettem, hogy a multkor a német szöveget nem fordították, most a vágottszeműek szövegelése maradt ki. ráadásul a berlini szöveg fontos is volt!!

NoNick1111 2008.04.28. 14:05:22

Kínzó, és roppant fontos kérdés, hogy mi volt Katinka Dharmás bögréjének aljára írva? Gyanítom, hogy "Made in China":), de én sajnos kikockázva sem tudtam kisilabizálni.

Dark Wolf 2008.04.28. 14:06:04

Lehet fanyalogni ezen a részen, de a "Szia, Aaron"-tól kirázott a hideg.

EasyFriend 2008.04.28. 14:07:05

Szerintem az igazán frappáns és odabaszó befejezés a sorozatnak az lenne, ha a végén kihoznák, hogy Ben jó gyerek, hogy minden, amit tett, logikus, indokolható és jószándékú volt, és mi is azt tettük volna a helyében.

Porcelán az elefántboltban 2008.04.28. 14:25:25

A Lostpedia szerint a "mainSTAYS" (hipermarket-hez kapcsolható) márkanév és valóban a "MADE IN CHINA" felirat van a bögre alján.

Mondjuk én azon is kiakadtam, hogy DHARMA francia kártyapakli, sőt Swan állomás jele. Mégis hány pakli készült? Ez már az agybaj kategória.

:)

Egyébként szerintem Kate nem tudja teljesen magáénak vallani a gyereket, hiszen nyilván akadt valaki, aki kiszámolta, hogy mikor fogant a gyerek ill. eszébe jutott, hogy a fedélzeten volt egy 8 hónapos kismama. Meg amúgy bármely orvos azonnal kiszúrná, hogy Katinka még nem szült (pl. a dutyiban a kötelező vizsgálaton.) Szal, lehet, hogy lehet tudni, hogy Kler fia, csak ő meghalt később. Legalábbis az O6 sztori szerint. Lehet, hogy ezért beszélnek 8 túlélőről, mert van két ember (az egyik Kler), akit nem lehet letagadni azzal, hogy a zuhanásba halt bele. Persze ettől még lehet, hogy Kler él és virul a szigeten. Mindenesetre nagy szopás Csárlinak, ha kiderül, hogy potyára fojtódotta meg magát.

:)

kla 2008.04.28. 14:35:31

A külvilág biztosan úgy tudja, hogy Kate gyrereke Aaron. Az anyja nagyon látni akarta az "unokáját"

EasyFriend 2008.04.28. 15:27:11

Na és akkor most a kérdés a fődíjért: az O6-ba beleszámolták Aaront vagy nem?

kla 2008.04.28. 15:35:32

Ezzen anno vérre menő viták voltak, ha a továbbiakban csak egy embert ismerünk meg, akkor igen, ha kettőt, akkor nyilván nem. Azóta kiderült, hogy az-e vagy sem, de nem akarom elárulni, mert az egyik következő részben egy fordulatot elspoilerezne valamennyire.

Savafan 2008.04.28. 15:46:48

szerintem nem az O6 tagja a poronty. mert mikor leestek nem volt meg, tehát nem lehet igaziból az oceanic menekültje. csak ha nem anyai ágon, de akkor meg bukta a katinka gyerek.
azt sajnálnám ha szójör belebukna és tepsibe kerülne. ha a szigeten marad akkor rendben.

az is furcsa, hogy ha a való világ:(( úgy tudja, hogy 8-an menekültek meg akkor a másik kettő tetemét nyújtották be a népnek? mert megmenekülni csak 6-an tudtak. mondjuk hullából van elég. de akkor a friss arcok is mennek a levesbe, mert azok tudják, hogy többen vannak. jó bonyolult az egész:))

ha ennyire ajnározzátok a következő részt akkor mindenek elött lesz vasárnap!! szerintem ez az évad eddig a legerősebb. annyi meglepi van, hogy nem győzöm kapkodni a fejemet:))

Behy 2008.04.29. 00:03:51

Nem a részhez kapcsolódó kérdés, de mi van a többi Ádörrel? Meg összement a sziget? Úgy járkálnak, mint ha csak a sarki fűszereshez, vagy a haverhoz ugranának át!

candyperfumegirl 2008.04.29. 00:06:04

Ezen a 3 milla a 3.2 helyett fordításon én is kiakadtam. Miért nem tudják felfogni a fordítók, hogy a Lostban mindennek van jelentősége, ha totál blődségnek hangzik, akkor is? Sőt, főleg annak, mert az nagy valószínűséggel egy rohadt nagy clue. (ld. NO, we are the survivors of Oceanic 815) Ez a 3.2 is nyilván nem hasból mondott összeg, vagy Miles számára, vagy Ben számára van ennek jelentősége, ha ez egyszer kiderül, akkor izzadhatnak megint a fordtók.

A külvilágnak szerintem is teljesen az van beadva, hogy Aaron Kate gyereke, valószínűleg Claire-ről említést sem tettek.

Tegeződés-magázódás tényleg nem egyszerű, váltottunk erről jó pár hozzászólást egy Házdoki jelenet kapcsán is. Szerintem sem lehet annyival elintézni, hogy ha keresztnevükön szólítják egymást, az tegeződés és kész. El nem tudom képzelni pl. hogy Kate letegezi Johnt. Ráadásul itt nagyon nem egyszerűek a szereplők közti kapcsolatok, mert nincs meg az a szociális háló körülöttük, ami beazonosíthatná, hogy kinek milyen társadalmi pozíciója van, ki hol helyezkedik el egymáshoz képest. Pl. ha John megy Jackhez az elismert sztársebészhez lakást felmérni (vagy milyen melója volt), vagy Hugónak, a milliomosnak Sayid készíti a gyrost egy párizsi kajáldában, már egészen más a felállás.

Ezt az epizódot én egyébként szerettem, szerintem nem gyengébb, mint a többi a 4. évadból.

Most pedig elolvasom a cc-s bejegyzést is.

s3v3n 2008.04.29. 00:55:09

persze, jó volt, csak nem illett az eddigi 3 részhez. ez sokkal karakterorientáltabb volt, mint az első 2 évad epizódjai, ezért kicsit furcsa volt. mondjuk a Kate epizódok majdnem mindig ilyenek.

Savafan 2008.04.29. 09:43:53

behy!
ez jó kérdés! nekem eddig fel sem tűnt, hogy nem voltak, annyira pörög a történet. lehet, hogy ők vették a vállukra a kunyhót és elvitték valahova. egy ádörfalva 2.0-ba:))
mert még a kinyírt emberek ellenére is maradtak igen sokan.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.04.29. 10:43:12

Ők türelmesen várnak Benre a templomnál...

Dark Wolf 2008.04.29. 12:09:54

Bele se merek gondolni, mi lesz, ha végre oda is elvezet a történet.

Porcelán az elefántboltban 2008.04.29. 14:01:34

Inkább költsék a pénzt igényes díszletekre, helyszínekre, cg-re, mint bamba statisztákra. És amúgy is, a legjobb ádörarcokat már kinyírták. Számolgassák csak a lábújjaikat a templomban.

:)

Zazza 2008.04.29. 14:10:26

behy: jó észrevétel. Azért (is) látunk kevesebb embert, mert két táborra szakadtak, illetve felgyorsultak az események (minden rész után tátott száj), így csak a fő alakokra van "idő".
Szerintem... :)

kla 2008.04.29. 15:56:17

Az otherök távollétének az is az oka, hogy az egyetlen még élő othert, Richarot játszó színész (Nestor Carbonell) egy másik sorzatot forgat. (Cukorbáró) De azt azóta már cancel-özték...

candyperfumegirl 2008.04.29. 19:39:04

Richard Alpertet azért nem nevezném statisztának. Őt elő kell szedni sürgősen, első körben rákérdeznék, hogy hány éves. :)
És abban a csoportban van Cindy is, meg a farokcsapatból azok, akiket elraboltak.

Dark Wolf 2008.04.29. 21:39:16

Tudod, a Maybelline akár száz évre is tartósíthatta. Egyébként tényleg messze van a statisztától Mr. Alpert, és már nagyon várom vissza.

silaris11 (törölt) 2008.04.30. 12:05:03

sztem jól felépített epizód volt kellően ütős setupokkal-payoffokkal. nekem semmi bajom a tegeződés-magázódással, sőt kifejezetten tetszik, h lockot (egyesek) magázzák. angolban nem egyértelmű a keresztnéven szólítás = tegezés, mert (off) barackot meg hillary-t is mindenki keresztnéven szólítja, de nem hinném, h tegezik őket... :) sztem általában jól és lélektanilag hitelesen döntenek tegezés/magázás mellett, nekem eddig fel se tűnt a "probléma".
a félrefordítás viszont megbocsáthatatlan. nem és nem és nem értem, hogy csinálhatnak ijeneket!
kedvencem friendsben a "junior copywriter" magyar fordításban "segédfénymásolószerelő" vagy valami ijesmi.
de a survivor egyik fordítója pl. nem ismeri az "awesome" kifejezést. rendszeresen szörnyű, rettenetes stb.-nek fordítja, mikor egyértelműen "király" jelentésben használják...
sixx, hol a c:c-n a cikk? nem találom!
de pl. survivo

Llew 2008.10.14. 16:35:52

Szerintem jó volt. Legalább volt egy kis lélegzetvétel a sok WTF között. Azért az vicces, hogy Lokkbácsi gombfüggőből a sziget jóléti biztosa lett.
süti beállítások módosítása