Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Édes, drága titkaink 1x01 - Az ajánlat

2008. április 14. 11:57 - zaphodbb

Narrátorunk és főszereplőnk: Nick. Apja New York leggazdagabb családjának, a Darlingéknak volt az ügyvédje, ami a nap 24 órájából elvitt 48-at. Anyja emiatt lépett le és lett öngyilkos, Nicknek ezért volt szar a gyerekkora, utánfutóként élt. Úgyhogy megfogadta, hogy nem lesz olyan mint az apja és sose fog a Darling családnak dolgozni. Lássuk, ehhez képest mi is történik. Nicky fiúból ügyvéd lett, az irodájában járunk, megtudjuk, hogy nem hajlandó az apjával, aki Dutch, találkozni már jó ideje. A következő info már, hogy apa gépe lezuhant. Temetésre ugrunk, ahol csődület, kordon, mert jönnek a Darlingék. Limuzinokkal gördülnek be a Rage Against The Machine: Wake Up című számára, ami nagyon üt. Tréfás a templom előtti őrületben, hogy még Nicket sem engedik át a kordonon, csak amikor Patrick közli a zsaruval, hogy ő is velük van. Gyökér pap Brian a templomban, részvétnyilvánítás közben nem mulasztja el közölni Nickkel, hogy gyűlöli. Ez tényleg kihagyhatatlan ütés egy temetésen, köszönjük Brian.

Nick a következő reggelen rögtön meg is cáfolja saját fogadalmát, ugyanis Tripphez megy megbeszélésre, aki Dutch emlékére egy jótékonysági alapítványt készül összehozni. De a lényeg persze Nick behálózása. Darling otthonban családi kupaktanács, Brian tajtékzik egy sort azon, hogy apja Nicket akarja családi ügyvédnek. Beszólogat mindenkinek, Karen fickójának, aki Fred, Karennek, az anyjának, aki ezt megelégeli és földhözbassza a hozzá legközelebb eső embernagyságú, valószínűleg dollárcsilliókat érő vázát, hogy kussoljon már be mindenki. Ha Tripp Nick mellett döntött, akkor ez van, ezt kell szeretni és kushadás van.

Tripp irodájában: az öreg próbálja rábeszélni emberünket, hogy folytassa az apja munkáját. Nick persze ellenkezik, nem akarja tönkretenni a családja életét, ami az előzményeket tekintve elég érthető. Aztán elhangzik egy visszautasíthatatlan ajánlat, 5 millió dollár/év a fizetésen felül, amit eljótékonykodhat kedvére. Nick meginog és kivág egy 10 milliós licitet, amit Tripp enyhe mosollyal szája szegletében rögtön elfogad. Otthon Lisa már nem lelkesedik annyira az ötletért, de Nick meggyőzi, hogy majd ő tudja kezelni a családot. Ebben én erősen kételkedem. Elkezdenének kettyinteni, amikor természetesem megszólal a telefon, Jeremy az, pókerezik épp Ethan Hawknál, ahol nyert egy jachtot és ezt az éjszaka közepén ügyvédileg le kell zsírozni. Darlingéknak mindig, minden, azonnal, mostderögtön kell.

Nick irodája, Karen és Fred várnak rá. Karen egyből azzal nyit, hogy Nick vette el a szüzességét és hogy mindig is hozzá akart menni feleségül. Ami azért is súlyos, mert jövendőbeli, a sorban negyedik, férje épp ott ül mellette. Karennek valami komoly kavarodás van a pici gazdag fejecskéjében. Brianhez ugrunk, aki üvöltözik egy magánsuli igazgatójával, hogy vegye fel a zabigyerekét (igen van neki olyanja is). Ez nem lehetséges, mint megtudjuk, mert ide csak az elit neves kölkök jöhetnek. Szép világ. Közben természetesen csörög Nick telefonja, sajnos sok tagja van a családnak. Juliet hívja hisztizve a darab miatt, amiben játszik. Mert hát perszehogy szinésznő akar lenni, mi más. Itt derül ki Juliet számára, hogy csak azért van benne a darabban, mert apuci fizet. Ezen kiborul és elviharzik. Telefon csörög, Jeremy bajban, épp megbilincselik, amikor Nick odaér. A jachton ugyanis egy csomó illegális bevándorló honol, ami azt vonja maga után, hogy a tulajt, aki esetünkben már Jeremy, viszik Kufsteinbe.

Eközben otthon Julietet Letitia nyugtatgatja, hogy ő daddy kicsi lánya, még nem áll készen a saját szabad életre. És nem mellesleg szépen megkéri, hogy ne aznap este akarjon belázadni az évfordulós partijukon. A következő kép mi más is lehetne, mint hogy Juliet egy raklapnyi gyógyszert töm magába. Csak úgy, egy kis tiltakozásként. Nick és Jeremy hazafelé tart a börtönből. Jeremy a limuzinban mélyen sajnálja magát, hogy az apja lúzernek tartja, jaj szegény Jeremy. Nick felvilágosítja, hogy nem neki a legrosszabb a világon, az össznépesség több mint fele végigéhezi az életét, hadd ne sajnáljuk már a kőgazdag kisfiúkát. De erre a válasz csak egy te ezt nem értheted, amitől legszívesebben egybeépítenénk az arcát egy Ikarus féltengellyel.

Évfordulós parti a Darling házban, jópofizás a vendégekkel. Letitia elsírja magát, mikor Dutchról beszél, ettől Tripp nem néz szépen. Karen és Fred vitáznak a sarokban, mert a hülyepicsa Nicknek hívta Fredet. A békülést meglovagolva, Freddy elkéri hirtelen a családi magánrepcsit, hogy bulizhasson a haverekkel. Ó a tiszta szerelem, mily szép is az. Időközben Patricknek üzenete jön, egy szőke nő várja kint, vagyis míg meg nem szólal azt hisszük hogy nő, de utána már a hangja alapján nyilvánvalóvá válik, hogy férfi. Az is leesik, hogy ezek ketten bizony bizony... találkát beszélnek meg  egy motelben éjszakára, mert hát itt áll az ajtó mögött Patrick neje, itt márazértmégsenemárna. Hangzatos beszédek és az évfordulós ajándék következik, ami egy versenyló rajta egy zsokéval, amivel Jeremy újra szénné égeti magát az apja előtt. A beszédek közben Nick levelet kap Patricktől, hogy azonnal beszélniük kell. Miközben keresi Patricket, Nick észreveszi Karent, aki sírdogál magában, merthogy Freddynek is csak az ő pénze meg a neve kell. Nagy bánatában annyira édesnek találja Nicket, hogy összenyalja hirtelen az arcát. Amit természetesen Lisa meglát, mert mikor máskor járna arra, majd bedurcázva elviharzik.

A Darling ház előtt: Nick, aki épp Lisát keresi, lekommandózza Briant, mert az beszól neki, hogy ő is csak a pénzre hajt, mint az apja. Simán le is zúzná, ha nem jönne közbe Karen, hogy Juliet megöngyilkolta magát. De túléli, biztosra ment, csak alszik egyet az adagtól. Ezen a ponton Nick közli Trippel, hogy felmond. Amit nem csodálunk. Tripp elengedi. Miközben Nick hazafelé sétál, Patrick bekönyörögni maga mellé a limuzinba, hogy segítse ki utoljára. Arra akarja rávenni, hogy Nick szakítson helyette a pasijával. Merthogy ő nem tud ellenállni neki és a könnyeinek. Nick fogja magát, kiszáll és elküldi a picsába, nőjj már fel Patrick a kutyaúristenit stílusban. Nick otthon, Lisa problémázik az arcnyaldosáson. Dehát én csak kedves akartam lenni háni. Lisa ettől csak még idegesebb lesz. Az sem segít hogy a vita közepén pont Karen hívja az urát, Dutch haláláról akar vele beszélni. Találkoznak és Karen előadja, hogy észrevett egy Brian által kiállított csekket egy repülőgépszerelő nevére, ami felettébb gyanús, mert ugye az apja lezuhant egy repülővel (micsoda vaslogika). Illetve azért is gyanús, mint megtudjuk, mert Brian utálta, hogy Dutch Letita szeretője volt 40 éven keresztül. Ez friss hír Nick számára, be is pislog tőle erősen.

Dutch repülőjének roncsai kerülnek elő a tengerből, apa holtteste nélkül. Egy vízálló páncél táskát ad át a rendőr Nicknek, ennyi maradt az apja után. Ekkor érkezik meg Tripp. Nem tudjuk eldönteni, hogy geciember, aki megölette apát vagy jóember, aki aggódik Nickért. Mondjuk mikor tudomást szerez a vízálló táskáról, akkor lehervad az arcáról a mosoly, úgyhogy titkolnivalója az van tutira. A kis beszélgetésnek az az eredménye, hogy visszahívja Nicket a családhoz. Az meg megy. Juliet a házban, önálló életet akar élni, szerintem egy éjszakát se bír ki. De már megy is a bőröndjeivel. Jeremy a jachton héderel, és próbálja kitalálni Ethannel, hogy mit is kezdjen a jachttal, amíg a zsaruk nem foglalják le. Egy park közepén, Brian és a zabigyerek anyja veszekednek, anya ideges, mert nem veszik be a gyereket a magánsuliba és otthagyja a kisfiút Briannek, tessék a tiéd felkiáltással. Rev. Brian köpni-nyelni nem tud, kínos lesz hazamenni a kölkekhez egy új tesóval.

Patrick és barátnője az ágyban, a nő, akarommondani férfi, sír, ne hagyj el Patty, aki persze megint nem szakít vele. Micsoda férfi. Karen és Fred is az ágyban, szex után Freddy annyira romantikus, hogy utójátékként az üzleti terveit ecseteli és hogy Karennek majd csak 1 millát kell belerakni a biznicbe. Ez kész. A nő helyében már rég felnyomtam volna a pali seggébe százezer dollárnyi aprót, azt' menjen útjára. Nick a helikopteren képsorral zárunk és azzal, hogy fogadkozik, hogy megtalálja az apja gyilkosát. Legyen úgy.

25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.02.07. 12:14:17

a hogyvolt jó, de én az istennek sem tudom megszeretni ezt a sorozatot, nekem valami bődületesen izzadságszagú.

rrgida 2008.02.07. 12:26:46

Élveztem a hogyvoltot. Meg a sorozatot is.

limbekcs 2008.02.08. 01:14:17

pillanat, pillanat! nem muszáj szájbarágni, de valahol azér említsük mán meg, mijeza DSM (Donald Sutherland Movie? De Selymes a Mellszőröm?), valamint hogy hol s mikó, köszike

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.02.08. 08:31:25

limbekics: az előző postban (dsm-családi tabló) beleírtam, hogy itthoni tévékben nem megy, és hogy a teljes címe Dirty Sexy Money.

limbekcs 2008.02.08. 11:12:26

köszi - hát nem elcsesztem a posztolvasási sorrendet? (de.)

Berix 2008.02.08. 12:21:26

klassz a hogyvolt! Ezt eddig miért nem néztem?? :)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.02.08. 12:27:13

Ez az egyik legjobb új sorozat. Érdemes nézni. Vicces, szórakoztató.

kutyacica 2008.02.08. 13:36:25

ez az én szerencsém, aznap fejezem be az 1x09-et, amikor felteszitek a hogyvoltot.. amúgy tényleg jó a sorozat szerintem, bár a "főgonosz" baromira semmilyen karakter.

kár h most rohadt sokat kell várni a folytatásra.

Nekroteka 2008.02.08. 15:28:46

Az egyik legjobb újonc idén :PP

T-Bag 2008.02.09. 09:57:54

A legjobb sorozat idén. Mindenkinek ajánlom.

úrilány 2008.02.09. 22:29:06

az a zene ott tényleg nagyon ütős az elején
Juliet-ben, mikor ott a templom előtt "nyilatkozik" egy tv-snek, egy kicsi P.H. utánérzésen volt, mintha ő szokott volna hasonlóképp gesztikulálni és beszélni....

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2008.04.14. 12:08:46

jó a sorozat, a PH utóérzés pedig nyilván nem véletlen.

úrilány 2008.04.14. 12:37:17

nem, nem, nem véletlen, másodszorra, kicsit összeszedettebben erről (is) részletesebben:
johazbolvalo.blogspot.com/2008/04/stilizlt-paris-hiltonok.html

EasyFriend 2008.04.14. 12:41:13

Végre én is megnézhettem. Király sorozatnak ígérkezik, fantasztikus szereposztás, vicces helyzetek, kiváncsian várom, mi fog még ebből kisülni. Köszi a hogyvoltot!

Nari 2008.04.14. 14:49:50

végre megint van mit nézni buli előtt, a Dexter óta nem volt ilyen :)
juhéé juhéé

Freechild 2008.04.14. 15:04:22

nekem bejövös volt.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.14. 15:38:51

Háát, én elaludtam rajta.
Kicsit csodálkoztam, hogy a félisten Donald Sutherland ilyen mélyre süllyedt (sorozatszínész, piha), de hát kell a lóvé, tudom én...
De szar volt. Nem tetszett, na.

moni77777 2008.04.14. 19:31:02

Valahogy én is többet vártam volna ettől a sorozattól. Nem tudtam, hogy ez valami komédia. De azért a héten még egy részt megnézek, esélyt adok neki. A szereposztás tényleg jó, de ez a "humor gazdagéknál" valahogy nem jön be nekem...

The Glow 2008.04.14. 22:07:59

Jé, ennek készült egy "véres" és egy "lightos" verziója is? Csak mert a 1x00 hogyvoltban a mama felvágta az ereit, a TVből meg, esküszöm, én csak arra emlékszem, hogy elköltözött a családjától, otthagyta őket.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.04.15. 08:03:17

Glow: igen, a tévében a vágott családbart verziót adták le, én letöltve néztem, abban benne van az érfelvágás, annak alapján írom a hogyvoltot, ezért maradt benne az érfelvágás a hogyvoltban.

katicaboglarka 2008.04.15. 16:25:11

Juliet amikor szenved anyunak azt mondja:
"Én is emberi lény szeretnék lenni!" Letitia erre: "Egy nap az is leszel" :D ezen szakadtam. Nem hiszem, hogy bármelyiküknek menne...
Jó kis sorozat lesz ez. A hogyvolt is tetszett, köszi.

Dark Wolf 2008.04.15. 22:55:18

"ilyen mélyre süllyedt (sorozatszínész, piha)"

Elmész te a pi...

Egy jó pár évvel le lehetsz maradva, ha szerinted sorozatszínésznek lenni gáz. Glenn Close? Forest Whitaker az Oscar után?

EasyFriend 2008.04.16. 12:16:05

Igen, ez nekem is szemet szúrt... És még ha igaza is lenne a kollégának, akkor sem hiszem, hogy ez lenne a legjobb hely ezt hangoztatni... :-)
süti beállítások módosítása