Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 2x03 - Óvatos megközelítés

2008. január 25. 09:19 - kiricsiz

Intro. Ismeretlen kurvát kihajtja a stricije az utcára. Most még nem derül ki, de majd később igen, hogy  Egy pénzért mindenre kapható, sötét lelkű nőgyógyász rendelőjéből jöttek ki éppen. Krisztát meg úgy ébreszti az őrült öccse, hogy őrjöngve dobálja szét a holmikat a lakásban, főleg a nővére szobájában. Ja, hát a cuccot keresi, amit Kriszta megtalált és eldugott. Aztán Kende megelégeli az őrjöngést és ki akarja dobni a csávót, de ebből meg verekedés lesz, Zoli behúz egyet Krisztának, a csaj meg nagy nehezen előkotorássza rendőrtudományát és hatástalanítja az öccsöt. A leszorított hülyegyerek azt nyögdécseli, hogy meg fogják ölni, ha nem kerül elő a cucc (illetve, gondolom, a cuccért kapott pénzen van itt a hangsúly, ha nem adja el a cuccot, lenyeli a pénzt, akkor nyírják ki).

Kriszta tehát egy bazinagy rusnya monoklival állít be a munkahelyére, Móricz egyből kérdőre is vonja, hogy mi van már. (Legjobb poén: "Elcsúszott borotválkozás közben...") Kriszta meg hézagosan elmondja neki a dolgokat, persze a narkós részét nem, csak annyit, hogy az öccse léhűtő, és összebunyóztak.

Bordás és Alter a nagy akcióra készülődnek. Egy rendőrkocsiban dekkolnak talpig egyenruhában és várják, hogy Demsa arra hajtson szokásos reggeli útvonalán. És legalább megtudjuk, hogy Alter és Szivar valószínűleg szakítottak. Gondolom, a színésznő nem tudta tovább folytatni a forgatást és ezért ki kellett írni. Azt nem hinném, hogy csak úgy ejtették volna a forgatókönyvírók ezt a karaktert, ha már Altert benthagyták.

Az őrsre meg se szó se beszéd beállít a kurva, akivel az intróban megismerkedtünk. Akcentusa alapján ukrán, és bejelentést szeretne tenni, de csakis az őrsparancsnoknak, másnak nem, ehhez konokul ragaszkodik. Aztán persze nem sokkal később beront a stricije is, aki el akarja hurcolni. Pircsiék meg nem engedik.

Demsa kötelességtudóan elindul otthonról, a figyelő emberek pedig sorban jelentik Bordáséknak, hogy éppen hol van. Demsát szerencsére vezetés közben az érdekli a legjobban, hogy a lányánál bepróbálkozott-e a matektanárja, ezért aztán végképp nem veszi észre az NBH-s stoptáblát. Alter félreállítja Demsát és minden a terv szerint halad. Alter mindenbe beleköt, Demsa kezdi elveszteni a türelmét, ekkor megjelenik Bordás és egyrészt boldogan felismerik egymást Demsával, másrészt "elengedi" Demsa bűneit. A beszélgetés szerencsére úgy sikerül, hogy Demsa a végén odaadja a névjegyét, hogy majd folytassák a dumálást. (Legnagyobb poén: "Csak Bordás túl ne játssza a szerepét." "Tehetséges, még színésznek is jó lenne.") Egyébként az osztott képernyő egyik felén, folyamatosan Gergő bácsit mutatják, de végül nem derül ki, hogy minek. Lehet, hogy csak annyi, hogy mellettük megy el a kocsival, csak a másik sávban.

Kolonics terve egyébként tényleg vicces, mert odáig még működött, hogy Demsa és Bordás újra összejöjjön, de semmi garancia nincs arra, hogy Demsa ne fogjon baromi hamar gyanút. Másnap, vagy harmadnap, vagy egy hét múlva ugyanis megy a szokott útján Demsa és látja, hogy volt tábla, megint nincs tábla, amiért a múltkor csesztették. Nem fog egyből rájönni mindenre? Egyáltalán, ha az NBH kirak egy táblát, akkor az meddig maradhat kint? És hát arra is kíváncsiak vagyunk, hogy Bordás összejön-e Demsa lányával. Habár a kiscsaj még nagyon fiatal Bordáshoz képest, de így lenne igazán bonyolult a helyzet. Persze az is lehet, hogy Demsa lányának nem adtak ilyen komoly dramaturgiai funkciót, hanem csak azért van, hogy legyen.

A strici az őrsön megint okoskodik, annyira, hogy le is kell fogni, épp jókor jön Bordás, aki viszont ismeri a csávót, mert ez a fickó egyszer fogva tartott egy 17 éves csajszit, és a kommandósok oldották meg az ügyet. Úgyhogy az őrnagy nem is tököl sokat, egyből bezáratja a zárkába. Bordás kihallgatja a prostit, aki kábé olyasmit adhat elő, hogy a fickó fogva tartotta és prostitúcióra kényszerítette, hogy szépen fejezzük ki magunkat. És ehhez jött még valami abortuszos ügy, amit egy orvos hajtott végre a csajszi akarata ellenére. Ja, a stricit egyébként Ottó babának hívják.

Bordás behívatja Kendét, és egyből a szeme körül díszelgő monoklira terelődik a szó. Bordás kihúzza a csajból a narkó-ügyet. Bordás úgy dönt, hogy kimennek szétnézni a tesó cuccai között. Pircsi meg közben szintén intézkedik, Bordás parancsa ellenére behozza Otyóval a doktor urat, aki a kényszerabortuszt végrehajtotta az ukrán prostin. A párhuzamos szálban pedig Bordás talál is bogyókat Zolika cuccai között, de pár bogyó van csak, 'diszkódrog'. Nehogymá ez kereskedelmi mennyiség legyen. Gondolom, ha reggel-este étkezés előtt, bő folyadékkal bevesz egyet-egyet, akkor az saját használatra pont elég. Ráadásul a hülyegyerek ugyanoda dugta, mint a múltkor. Mondjuk ez Krisztának is föltűnik, de Bordás szerint ez azért van, mert Zolika hülye.

Közben újabb rosszemberrel szaporodik a zárkában ücsörgők társasága. Egy fickó a rendőrök szeme láttára nyomta be egy kocsi üvegét, mintha csak azt akarná, hogy hozzák be. Be is hozták. És tényleg ezt is akarta. A fickó persze az ukrán csaj bátyja és leszámolni jött, de ez is elég nagy baromság. Egyrészt sokkal kényelmesebben leszámolhatott volna Ottó babával, ha kicsit előbb érkezik. Másrészt a rendőrörs nem a legalkalmasabb hely egy ember kinyírására, még akkor sem, ha az ukrán fickó ezt keményen elhatározta. Úgyhogy tényleg megpróbálja megfojtani Ottó babát, de sajnos a berohanó zsaruk még időben szétválasztják őket. Kár, Ottó babáért nem sírt volna senki.

Móricz meg összejövőfélben van a számítógépes csajjal, aki újból kijött szerelni. Aztán egy váratlan pillanatban villany leó. Áramszünet. Persze ennél a filmnél nem lehet tudni, hogy ebből csókcsata lesz, vagy Malek visszatért és gengsztertámadás.

A nagyon súlyos fejű Ottó baba egyébként Szakács Tibor és nem maszkírozták el egyáltalán - tényleg ilyen gengszter feje van, viszont marha jól játszik. A számítógépes csaj meg Horváth Lili, Tordai Teri lánya, és nem tudom eldönteni róla, hogy tényleg ennyire rossz színész, vagy pedig rendezői utasításra játszik így.

43 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toszkána Grófja 2008.01.25. 09:30:13

Bordás Demsa lányával? Huhh, ahhoz nagyon pedofilnak kellene lennie :) pontosan a lánya lehetne, hiszen a gyerekkori barátjának tényleg a lánya; de érdekes felvetés, tényleg megkavarná a szálakat

dupi 2008.01.25. 09:51:57

hát ja, az érdekes lenne, akkor már inkább alterral, ő fog arrafele téblábolni sokat.

p3d3str1an 2008.01.25. 12:31:44

Azért annyira határozottan nem zárták le a Szivar témát, vagyis nem jelentették még ki, hogy soselátjuk többet... Én reménykedek is rendesen, mert számomra ő volt az eyecandy a sorozatban :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.25. 12:42:01

"Most még nem derül ki, de majd később igen, hogy egy pénzért mindenre kapható, sötét lelkű nőgyógyász rendelőjéből jöttek ki éppen."

De, kiderül, ott a felirat a kapun, amin kidobja a csajt.

"Csak Bordás túl ne játssza a szerepét." "Tehetséges, még színésznek is jó lenne."

Valami miatt a forgatókönyvírók egyfolytában zrikálják a Stohlt. Az első részben az az utalás a narkós ügyeire, most meg ez :-)

"A fickó persze az ukrán csaj bátyja és leszámolni jött, de ez is elég nagy baromság. Egyrészt sokkal kényelmesebben leszámolhatott volna Ottó babával, ha kicsit előbb érkezik. Másrészt a rendőrörs nem a legalkalmasabb hely egy ember kinyírására"

Annyiban nincs igazad, hogy említette is, hogy a kórházból jön épp, márpedig oda a csaj csak a feljelentés után ment, amikor a strici már a kóterban volt. És hát valószűnileg a azt a figurát se az eszéért szeretik a csajok (ha egyáltalán), odáig jutott el gondolkodásban, mikor a vérgőz elöntötte az agyát, hogy azonnal bosszút kell állnia. Hol a fickó? A zsaruknál. Akkor be kell jutnia oda. Hogy utána mi lesz? Azon ráér utána gondolkodni.

Ne magadból indulj ki.

"A számítógépes csaj meg Horváth Lili, Tordai Teri lánya"

Igen, ezt már a múltkor is kiszúrtam, mert nagyon hasonlít az anyjára.

kiricsiz 2008.01.25. 12:44:13

a remény hal meg utoljára :)

egyébként én se vagyok biztos abban, hogy kiírták, de már az őrsön sem dolgozik a csaj. maj meglátjuk. mike is csak előkerült.

mondjuk azt megtehetnék, hogy ha kiírnak egy jócsajt, akkor raknak a helyére egy másikat. van egy csomó jócsaj magyar színésznő.

ja, és egyre jobb gengszter fejek vannak a sorozatban. a végén eljutunk lee van cleefig is talán :)

kiricsiz 2008.01.25. 12:50:31

Fedor 2008.01.25. 12:42:01

hoppá, a kórházas dolog teljesen elkerülte a figyelmemet.

a nőgyógyászos feliratot meg sajna nem tudtam kibetűzni a videótáras videón. mert csak ott tudtam megnézni ezt az epizódot.

na mingyárt kigyomlálom ezeket, csak most el kell rohannom.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.25. 13:05:08

Ezért jobb nagyképernyős tévén nézni :-)

gyurmalány 2008.01.25. 14:10:21

amikor a bátyust meghozták bordás egyből kiemeli a nőgyógyászt a zárkából, mintha direkt hagyta volna őket kettesben, legalábbis nekem olyan volt.

a horváth lili pedig szerintem jó, nekem nem is azt tünt fel először, hogy jé, a tordai teri, hanem hogy jé, az amanda peet hangja :).

(ha már ott tartunk, demsánál is összezavart, hogy jé, kovács doktor :)

Renáta_ 2008.01.25. 16:01:16

Nna, én meg pont azért koncentráltam végig a múltkori részt, hogy belehalljam László Zsolt szövegébe Kovacs doki hangját. Mert az meg nem ment, pedig nagyon tuti az a hang. Szerintem az lehet, hogy a Vészhelyzetben egy melegebb hangszínt használ.

De jó kis rész volt.
Meg ezek Stohl-zrikálások nekem is feltűnnek :-)

h492019 2008.01.25. 18:31:44

kiricsiz 2008.01.25. 12:44:13

beszéltük a fórumon, hogy ha már annyi nemzetis játszik a sorozatban, Bodrogi Gyula simán beférne mint főgonosz. szerintem pont azért ütne nagyon nagyot, mert tőle a többség jót vár... szétütne öltönyben, ballonkabátban két brutálnagy testőrrel.. (jah persze szivar+ kalap :))

eléggé kezd már érdekelni, hogy ki Nikosz, de sztem hamarosan megtudjuk...

h492019 2008.01.25. 18:35:35

"Egyébként az osztott képernyő egyik felén, folyamatosan Gergő bácsit mutatják, de végül nem derül ki, hogy minek. Lehet, hogy csak annyi, hogy mellettük megy el a kocsival, csak a másik sávban."

Gergő bá kiszúrta a "posztoló" :) (nem hogyvoltot) Altert és Bordást, ls ez eléggé életidegen egy őrsparancsnoktól és egy titkosszolgától, így hát le is adta a drótot Móricznak telefonon, de azt nem lehet tudni mit beszéltek..
kicsit álmos vagyok nem biztos, hogy érthetőek a mondataim, de kb ennyi.

kiricsiz 2008.01.25. 22:32:44

h492019 · 2008.01.25. 18:31:44

sztem is jó lenne bodrogi gonosznak. hátha ő lesz nikosz :) röhögnék.

(bár állítólag vannak olyan színészek, akik nem minden karakterre alkalmasak, de ezt csak zárójelben).

az is vicces volt, amikor a macskafogóban körmendi jános volt a főgonosz hangja.

csalint 2008.01.25. 23:55:32

Nem pontos idézet, de a legjobb:

"-Nem vette figyelembe a stop táblát!
-Ott nincs stop tábla. Minden nap erre járok...
-Tegnap óta van.
-Gratulálok..."

efzsé 2008.01.26. 05:34:18

IRL info. A színésznő tusdta volna folytatni. Ő se érti, mér írták ki.
Mi se, ti se.
Ők igen, de nem írnak ide se, meg a vonatkozó blogba se. Kár.

efzsé 2008.01.26. 05:38:45

Hát ha valakinek nincs gengszterfeje - az pont Szakács Tibor.Szelíd, kedves, örök-kamasz feje van. Nem is értem.
Nem Barabás Kis Zoltánról akartad ezt irni? Mer az már inkább...

Nikolka 2008.01.26. 08:13:41

efzsuzsa!
Ígérted nekem, hogy valamit elküldesz privátba....ha már nem aktuális, légyszi jelezd, hogy ne számítsak rá! :(((

Nikolka79

s3v3n 2008.01.26. 08:59:26

azért írták ki mert fölösleges karakter volt, és színészileg se volt valami nagyszám. ennyi :)

Nikolka 2008.01.26. 09:06:39

s3v3n:

De akkor miért jöttek újra össze egy nagyjelenetben az Alterral???
Ha valakit ki akarok írni, annak nem írok egy ilyen jelenetet, hanem lassan elsüllyesztem. Mert így teljesen félrevezető.

redzsihemond 2008.01.26. 09:40:14

Szevasztok, én eddig csak egy részt láttam ebből a jó kis sorozatból (ezt éppen), és ugyan a 2. évad első két részének hogyvoltját elolvastam, de azt nem értem, hogy ez a Vida százados-Alter... szóval miért is vet fel kérdéseket, hogy ő MEGINT ott mászkál az őrsön?
Megtenné valaki, hogy képbe hoz?

A legjobb szöveg szerintem az volt ebben a részben, hogy:
- Alul is van koronád?
- Nincs.
- Akarsz?

:)

Nikolka 2008.01.26. 12:23:23

Alter Péter mezei rendőrként került az örsre, azonban az előző évdban kiderült, hogy ő valójában Vida Péter százados, a Nemzetbiztonsági Hivatal tisztje, egy akció miatt oda helyezett beépített ember. Nos, miután lelepleződött, így elég meglepő lenne, ha közrendőrként visszatérne az örsre! :)))

Nikolka 2008.01.26. 12:33:16

Szóval egy a lényeg: ha Alter-Vida megint az örsön sertepertél, az felveti, hogy ismét titkos akció készül! És így is van! :))

redzsihemond 2008.01.26. 20:33:37

Nikolka, hát köszi, így már értem!!

Titkolózás, beépülés, jó lesz ez!

Igazából a főcimzene, és a főcím miatt zúgtam bele a sorozatba, az nagyon tetszik!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.26. 20:34:56

redzsihemond, a teljes megértéshez nem árt elolvasni az első évad hogyvoltjait is.

Nikolka 2008.01.26. 21:03:09

Tényleg jó a főcímzene és a főcím, de vannak még egyéb vonzó dolgok is a sorozatban! :) :) :)

p3d3str1an 2008.01.26. 21:07:04

s3v3n: nekem az a véleményem, hogy színészileg még ő volt az egyik legjobb a csajfelhozatalból... (tudom, részrehajlok, de akkoris :) )

redzsihemond 2008.01.26. 21:56:58

Fedor, majd ha lesz annyi időm, hogy megnézzem, akkor megnézem.

Az meg milyen jó, hogy feliratozzák... kár hogy nem az elejétől, vagy legalább a második szériától.

Köszi az infót.

füredi (törölt) 2008.01.28. 09:21:00

Bocs hogy már az új részhez szólok hozzá: Tud valaki egyetlen értelmes érvet arra, hogy Mike miért nem verte szét a gangkorláton Bordás fejét?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.28. 12:50:49

füredi
talán az hogy gyerekkori barátok, meg az, hogy mégis csak ő nyúlta le bordás feleségét!:)))

az nekem is furcsa, hogy minden magyarázat nélkül sertepertél vida/alter az örsön. mégiscsak be kéne avatni a többieket, nehogy elcsessze valaki az örsről, az akciót.

azmeg milyenmár, mikor a hullát, a bordás szeme előtt tették a kocsiba:))) nagggyon laza:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.28. 14:35:43

...egyébként én meg arra lennék kiváncsi, hogy vajon zsuzsa miért lett ilyen zombi? ha az a pár hónap sitt törte meg ennyire, ekkor nem értem hogyan lehetett egyáltalán rendőr ennyire gyenge pszchikai álapottal. azmeg már milyen, hogy háziörizetbe engedik, mikor ő a felelős béka haláláért!

Van Veeteren 2008.01.28. 17:31:41

mámeg hadd szóljak... annyian vannak elfoglalva, hogy ki hót meg, ki nem az első évadban, hogy kár a találgatásért.
egyrészt aszthiszem a kommandósok is használnak csinos kis mellénykét golyófogónak, tehát malek nem igazán tudott lepuffantani senkit, másrészt gondolom békának is lehetett ilyen micsodája...

kiricsiz 2008.01.28. 17:51:42

efzsuzsa 2008.01.26. 05:34:18

ez az infó honnan van? csak azért kérdem, hogy kapcsolatban vagy vmennyire a színészekkel?

Van Veeteren 2008.01.28. 17:31:41

amennyit tudok a kalasnyikovról, az ellen a golyóálló mellény semmi. békának meg nem nagyon volt, ezt mondták is anno.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.01.28. 19:11:02

Hát akkor ide:
Szerintem az elmúlt rész legjobb beszólása:
Bordás: Nem tudtad, Dénes, hogy minden egyes szál cigatetta egy szög a koporsódban? És ahogy elnézem, a tiéddel már nemsokára végeznek az ácsok... :-)))

Nikolka 2008.01.28. 19:45:01

kiricsiz!

Nekem is úgy tűnik, hogy efzsuzsa bennfentes infók birtokában van...

Az Index nem tud interjút készíteni pl. a producerrel? Szerintem elég sokakat érdekelne egy-két dolog!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.28. 20:31:13

békát konkrétan fejbelőtték, és ez ellen nem használ a mellény. és zsuzsa volt aki elárulta malekéknak a rejtekhelyet, ezért felelős a haláláért.

a belsős infókra én is kiváncsi vnék:)

kiricsiz 2008.01.28. 20:42:04

kikotyogok egy titkot. legalábbis félig. a sixxék fognak készíteni egy interjút nemsokára egy tűzvonalbanos illetővel. ha sikerül összehozni a dolgokat, akkor baromi jó interjú lesz.

nem szeretnék most többet mondani, mert hátha nem jön össze, vagy bármi közbejöhet még.

és gondolkozunk még több interjún is a tűzvonalban alkotóival.

Nikolka 2008.01.28. 21:23:22

Tök jó, kiricsiz! Hajrá!!! :)))

gyurmalány 2008.01.29. 09:57:40

én csak azért gondolom, hogy nem halt meg, mert rákérdeztek egyszer (már nem emlékszem ki, talán bordás) és a válasz az volt, hogy szépen gyógyul.

én is csodálkoztam, de nagyon emlékszem. rá vagyok fókuszálva erre a ki halt meg és ki nem témára rendesen.

attól még mondjuk emlékezhetek rosszul. szoktam azt is :)

Aszusz 2008.01.29. 10:21:07

Békára oxigénmaszkot tettek, mikor elvitték a mentők. Lehet, hogy azóta meghalt, de ott a helyszínen biztos nem.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.29. 17:17:25

gyurmalány / aszusz
te emlékszel jól, és én rosszul:) visszanéztem. (www.mtv.hu/videotar/?id=14975#)és tényleg a mentők viszik el oxigénmaszkkal. és nem fejbe, hanem mellbelövik, bár át megy rajta a golyó, így biztos nem volt mellény rajta. na, akkor viszavonok mindent ezügyben! :))
bakker, még jó hogy van a videotár, mert már a fene se tudja már követni, ki halt meg, meg mifranc van egyáltalán...

gyurmalány 2008.01.30. 10:07:30

naügye-ügye.

Figyelek :)

Pléh Dániel 2008.01.30. 10:32:23

büszke vagyok, hogy ismerhetem gyurmalányt! :-)

Mindenki hajoljon meg tudása előtt...

Gn · http://www.google.co.hu 2008.02.02. 13:51:47

azt senki nem irta, hogy a kocsikazas ossze vissza volt? elindultak az ujlipotvarosbol, kivulrol vegig ott mutattak a kocsit, a belso reszeknel pedig mar gondolom a kesobb is lathato goncol utcaban jarnak.
a legvegen ujra szent istvan park, majd befordulnak egy sarkon es a goncol utcaban allitja meg oket Vida. Sulyos kmekre vannak ezek a helyek egymastol...
süti beállítások módosítása