Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Hősök 1x15 - Menekülj!

2007. június 06. 23:10 - sixx

Nu, Linderman kihozta a sittről Nikit, vagyis az ő szempontjából Jessicát; Sylar le akarta szedni Clairemackó anyjának a fejit; Clairemackó rálelt az igazi anyjára, aki tüzet csihol csak úgy, csettintéssel; ja, és Nathan Petrelli a pomponlány apja, Emó meg a nagybátyja. Nathannel nyitunk, telefonoz a firestarter anyukával, él a lányunk, jóember, mondja a nő, akinek persze pénz kell, mi más. Kedves asszony. Megtudjuk, hogy az a tűz 16 éve nem véletlen volt, valaki ki akarta nyírni az asszonyt. 100k dollárért befogja a száját.

Továbbra is Clairemackó családjánál maradva, hazatér az anyukája, akinek a memóriáját a Néma (aki nem is az) szinte hetente villantózta az elmúlt pár évben, így nem csoda, hogy fáj a feje. A kockázatokról és mellékhatásokról, stb. Jessica Nikinek öltözik, ami annyit  takar, hogy lekeni alapozóval a vállára tetovált jelt, és vidáman válaszol a férjének. Ali Lartertől ennél többet nem várhatunk. Parkman közrendőr kicsípi magát, mint szarospista Krisztus nevenapján, testőrnek áll a jóember.

Jessica csomagot kap, de mire megtudnánk, hogy mi van benne, vágunk Parkman közrendőrre, aki a csudanyakkendő mellé pisztolyt is vesz magához, mert így napi 500 dollárt keres  majd, ami nem is annyira rossz. A vágásból sejtjük, hogy a két szál össze fog érni, Jessica majd azt a fazont igyekszik kinyírni, akir Parkman közrendőr meg akar védeni. S lőn, érkezik a kopasz faszi, aki kihozta Jessicát a sittről és most ki lell nyírni.

Hiro és Ando Las Vegasba ért, ahol be kell lógni Lindermannhoz, ellopni a kardot, és megmenteni a világot, mert az ugye két hét múlva robban. A szálloda alagsorában kódorogva rálelnek egy nagyon-nagyon magas nőre, aki sír, de nagyon rosszul. Ettől még Andoban előjöhet a híró-komplexus, és látszik a fején, hogy meg fogja menteni Hope kisasszonyt akár a szcientológusoktól is.

Mohoinder telefonoz, de mindenki rácsapja a kagylót, asszem én is így tennék, ha különleges képességeim iránt érdeklődne valaki délután fél kettőkor. Sokat sóhajtozik csalódottságában, DE egyszer csak üzenet jő a masinára, van valaki, aki beszélne vele, mert van egy képessége. Újabb híró a láthatáron? Andónak a Langaléta Nő a leggagyibb szöveget adja elő (a faszimnál marad a táskám, jajistenem, benne mindenem, hozd vissza, japán balekom), Ando beveszi, Hiro forgatja a szemit, KÜLDETÉSÜNK VAN BAZMEG, NEM FUSIZUNK!

A terv naccerű, és pont ezért fog elszaródni: Ando és Hiro szobapincérnek öltözik, majd Hiro a szervízkocsi aljában elrejtőzve bejut a Langaléta Nő "faszijának" a szobájába, beengedi Andót, megkeresik a táskát, majd mindketten balra el, míg az zuhanyzik, vagy körmöt vág a teraszon. Nem így lesz, a fickónak akkora puska van a szekrényében, mint Bejja asszon fülében az a biciklikerékre hajazó karika (mármint arányaiban), és ez nem jó. Ugrunk a Mohinderes szálra. Zane Taylor egy kissé kivan, mert olyan képességgel rendelkezik, minek hatására megolvasztja a fémet. Ez nem is annyira rossz szerintünk. Az már sokkal szarabb, hogy a vele tárgyalni érkező fazon kurvára nem Mohinder, hanem Sylar, akinek annyira megtetszik ez a tudománya, hogy levágja a fejének tetejit, és örvend neki.

Nathan apai ösztönei feltámadnának, de az anyja lehűti a lelkesedést, haggyad mán' magad, megdugtad 16 éves, oszt? Küggyé' pénzt. Nem így lesz, azt sejthetjük. Clairemackót mindeközben szobafogságra ítéli a Szemüveges Ember, nem kérdőjelezem meg ennek jogosságát, egy 16 éves lány ne mászkáljon az utcán, és kész. Clairemackó az oridzsinál anyukának panaszkodik, micsoda geci ez a Szemüveges Ember, az igaz apámat akarom, MOST. Parkman közrendőr leszállítja kopasz kliensét a kaliforniai ékszerpiacra, és menetközben kihallgatja a fejéből, hogy pisztolyra lesz szükség a melóhoz. Parkman közrendőr vérnyomása láthatóan megemelkedik, mi lenne, ha tudná, hogy a dögös szőke muff az ajtó előtt a kliensre pályázik. A kopaszember gyémántokat vesz át egy másiktól az épületben, Parkman közrendőr pedig kihallgatja annak gondolatait: jön Linderman embere. Tanulság: ha gazemberkedünk, Frei Tamás zöld nyakkendőjére gondoljunk, mert nem lehet tudni melyik járókelő telepata.

Parkman szól az embernek, hogy rohanás van, mert borul a bili menten, s lőn. Jessica már jön felfelé, baj lesz, nem kicsi. A kopaszember gondolataiból megtudjuk, hogy az aktatáskát, amit elvitt DL-től nem adta vissza Lindermannak, hanem megtartotta, (kicsit feledékeny) és ezért van szar a levesben. Az az 500 dolláros fizu a szőke terminátor képességeinek ismeretében nem is olyan magas. Parkman kap egy gyémántot is, mégsem olyan szar ez a nap. Jessica is elköveti azt a hibát, hogy gondolkodik, így Parkman pontosan tudja, hogy mit tervez.

Las Vegasba ugrunk, ahol Hiro kihallgatja a Langaléta Nőt, amint röhögve telefonoz, hogy mennyire hülye ez az Ando. Hiro meg fogja szívni. Jessica Parkmanék nyomában, kis szaladgálás jön, egy pár "Niki a tükörben aggódik" jelenettel fűszerezve, majd Parkman elkapja Jessicát és hozzábilincseli a korláthoz, mintha ez bármit is jelentene. (Érdekes, de Parkman  hallotta Jessicát ÉS Nikit is.) A kopaszember után indul, de útközben megjelenik Jessica (mert lerágta/tépte a bilincset) és kihajítja az ablakon, csak úgy, aztán szétszedi a klienst, mint bolond a hógolyót. Parkman nem halt meg, csak beverte a fejét/hátát egy pallóba, ami PONT az ablak alatt leledzett, van Isten, halleluja! Visszamászik az épületbe, megtalálja a kissé átalakított csontszerkezetű kopaszembert, és majdnem elhányja magát. Később rálel a gyémántokra is, és mivel a nyomozók lúzernek gondolják, megtartja mindet, fuck the system!

Clairemackó ellóg (ennyit a bizalomról) az igaz muterhoz, aki azt hazudja neki, hogy az igazi fater nem akar tudni róla, fizet egy tudományosabb összeget (muter letagadja a felét, kedves asszony), és kész, ennyi volt. Clairemackó kiakad, majd elbújik, és megvárja Nathan limóját, jól megnézi magának, és kővel dobálja. Sylar közben átvette Zane Taylor szerepét, fogadja Mohindert, és előadja magát, mint a fémolvasztó hírót. Aztán felajánlja Mohindernek, hogy majd ő segít megtalálni a többieket, és látszim rajta, hogy el sem hiszi mekkora szerencséje van. Mohinder annyira naiv, hogy olyan tán még a mesében sincs, és elfogadja a segítségét.

Ando átadja a rózsaszín/pink táskát a Langaléta Nőnek, aki kitalál valami mesét Hiro távollétéről, lesmárolja Andot, és magával rángatja. Hiro persze be van zárva egy raktárba, ereje nem működik, szarban a haza, ki menti meg?  Talán a Langaléta Nő "faszija", aki pisztollyal és jelvénnyel a kezében szabadítja ki Hirot, és azt állítja, hogy a szerencsejáték-felügyelettől van? Amikor Clairemackó hazaér, az anyja teljesen készen van, nem ismeri meg sem a kutyát, sem őt, gáz van a fejben. A végére a slusszpoén: a bárgyilkosként oly sikeres Jessica következő célpontja? Nathan Petrelli. Nabazmeg.
Ja, a screencapokon rajta maradt a timecode, ez van.

41 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villa 2007.06.06. 23:26:07

ez a mohinder sokkal gázabb, mint a jessica. én már jobban utálom. egyszerűen oltragáz.

de syler új képessége az nem csak fém olvasztás, hanem mindenféle anyag "olvasztása", nem? ilyen ionizálás, vagy franc tudja, mi.

linduc (törölt) 2007.06.06. 23:43:37

Na ja, jó kis képesség, csak jó lenne érteni, hogy működik. Csak mer' mindenféle anyagot egybe"olvaszt". De ennek megértéséhez biztos fejet kell lékelni. :)

Azon a közeli képen ott fenn Langaléta Nő tisztára olyan mint Jacko...

Slugger 2007.06.06. 23:44:00

Tök buta volt a Parky, hogy nem olvasott bele Dzsesszi buksijába, miközben a korláthoz bilincselte. Akkor talán rájött volna, hogy a két gádzsi egy és ugyanaz. Persze a végkifejleten ez tuti nem sokat változtatott volna.

mininyul 2007.06.06. 23:47:02

ez humoros kis leírás lett :D bár a 16 év körüli lányok iránti ellenszenved még mindig érthetetlen számomra... mondjuk a Klermackó kaviccsal hajigálja apa kocsiját momentum kissé érdekes volt. aszittem legalább elgázoltatja magát. de h ennek mi értelme volt.. biztos kiderül a kövi részből. éjjen a vizsgaidőszak.amúgy.

BlackEyedBoy 2007.06.06. 23:52:00

"Szétszedi mint bolond a hógolyót!" Hábazz, ezt vagy 10x előtted, de még mindig röhögök rajta!:D

linduc (törölt) 2007.06.06. 23:52:26

mininyul: sixx csak előrelátó, gyerekügyileg. :)

Repülő Ember meg örüljön, hogy a lánya nem tüzeskedik, csúnya lett volna, ha kő helyett valami kis tűzgolyó repül a kocsinak. :)

Alfdam · http://alpha.blog.hu 2007.06.06. 23:54:29

Nem baj, én is BS playeren szoktam nézni... (a TV-BŐL SAJÁT HASZNÁLATRA KIMÁSOLT ÉS DIVXBE KÓDOLT FILMET!) :D

Kyntea 2007.06.07. 08:31:30

Mintha úgy emklékeznék, hogy a múltkor azt mondtátok, hogy az elkövetkező pár rész lesz a legjobb.... vagy tévednék? Ez most nekem egy kicsit uncsi volt...

Kobaljov 2007.06.07. 08:31:52

Tegnap amikor a meló előtt Jessica restaurálta magát neki tényleg a másik (bal) oldalon látszott a tetoválás a hátán, vagy csak a tükör miatt?

linduc (törölt) 2007.06.07. 08:42:27

Szerintem jobb oldalon volt.

Kyntea 2007.06.07. 08:44:10

Kobaljov, a tegnapi részben rengeteg ilyen baki volt... clairemaci mamájának haja igen csak csapzott volt, míg Clairemacival csetelt, aztán mikor megjött apuka rövid időn belül, már fullgenereálos frizuban nyomta. Aztán mikor Parkman rendőr Jessicát korláthoz bilincselte azon még volt blézer... mikor pedig átrendezte anatómiailag a kopaszt, akkor már csak top-ban nyomta....

josey 2007.06.07. 09:04:54

Kyntea!

Azok a legpoénosabb dolgok a filmekben a bakik. :-)))
Néha kiborítóak tudnak lenni, néha meg én magam vadászok rájuk, mint egy füles rejtvényben.
Az adja meg az ízét a filmnek.

2007.06.07. 09:10:27

Hát, a tegnapi nem volt egy nagy rész. Szerintem.
- ki fog derülni, Jessica hogyan zárja be a tükörbe faarcú tesóját? (és, hogy vica versa miért nem ment ez?)
- a néma haiti, aki nem is néma ilyen tré munkát végzett Clairemacimamival, hogy tökre rebootolta a memóját, és még a kutyára, meg a lányára sem emlékszik? (voltak olyan részek, nem, ahol szelektíven szedett ki dolgokat)
- mi van Clairemackó tesójával? Neki is annyira törölték a memóját, hogy még hazamenni is elfelejtett az előző részekben, amikor pedig a családjával elég érdekes dolgok történtek?
- Sylar hogy találta meg az olvasztót, ha mostantól Mohinder "segítségére" szorul az új konzervfejek megtalálásában? (gondolom, Zach még Mohinderpapi listáján volt, és onnan kezdenek fogyni a hírók?)
- már nem azért, de a két japcsiból sík hülyét csináltak, mintha korábban nem is felnőttként dolgoztak volna, hanem egy GYP-s ovi nagyon kisegítő csoportjából szabadultak volna Vegasba. Gagyi volt, csak a poén kedvéért ezt betenni...(amúgy minden vegasi szállodában normális, hogy a konyhán ferdeszeműek, bőrönddel vonulnak át???)
- kérdezzük már meg Micah-ot, hogy mi az édes jó anyja szuperhiró képessége, amiről beszélni kellene, mert, ugye Nikiről egyelőre csak annyi van meg nekem, hogy egy hasadó személyiségű lúzer, akivet Jessica permanens szivat.

2007.06.07. 09:44:27

"Tök buta volt a Parky, hogy nem olvasott bele Dzsesszi buksijába, miközben a korláthoz bilincselte. Akkor talán rájött volna, hogy a két gádzsi egy és ugyanaz. Persze a végkifejleten ez tuti nem sokat változtatott volna."

Slugger, szerintem nem PArky volt buta, hanem Jessica ennyire egyszerű. Az van a fejében is, ami az arcára ki van írva, az az egy gondolat, érzelem, és pont.
Tanulság: Parkman tehetetlen a belsőleg szőkék ellen! ;-))))

Kyntea 2007.06.07. 09:51:25

Josey: hát ez az, a tegnaiban annyi volt, hogy már szinte zavaró volt. De lehet, hogy csak azért vettem észre, mert unalmas volt a cselekmény, hát elszórakoztattam magam! :.)

Mocsár 2007.06.07. 10:07:20

Határozottan szar epizód volt, pedig az ajánlásaitok alapján én is valami jobbra számítottam. Az egészet úgy, ahogy van, ki is lehetne hagyni, imho.

linduc (törölt) 2007.06.07. 10:38:13

Los Alamuszi: a tükörbe zárós dologgal csak azt akarják szemléltetni, hogy most éppen Niki vagy Jessica irányít a két személyiség közül.

A következő résztől meg tényleg pörgősebb lesz. :)

Kyntea 2007.06.07. 10:56:27

Akkor nekem már csak annyi kérdésem van, hogy miként tudott kijönni Jessica hirtelen a tükörből, ha előtte oly annyira el volt keseredve, hogy bezárták oda? És jól láttam, hogy Niki ezen meglepődött?

mukuru 2007.06.07. 11:02:18

mi? a jövő heti pont olyan szar lesz mint ez. aztán jön az évad toronymagasan legjobb epizódja,(igen, a company man) utána pedig sajnos ismét lejtmenet.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.06.07. 11:20:32

Los Alamuszi 2007.06.07. 09:44:27

:DDDDDD

linduc (törölt) 2007.06.07. 11:24:58

Nem a tükör a lényeg, az csak egy ábrázolása a kettős személyiségnek. Az van kívül éppen, amelyik az erősebb személyiség, ennyi. Most Jessica lenyomta Nikit, aztán lesz ez még így se.
Skizofréneknél ez már csak így megy.
mukuru: ez erősen szubjektív dolog.:)

Tatarszkij 2007.06.07. 12:15:25

Niki nem skizofrén. De ha választhatna, akkor biztosan szívesebben lenne inkább az. :)

Kobaljov 2007.06.07. 12:15:52

Oké, de nekem nem hibának tűnt, mert azzal, hogy közelről is mutatták, hogy a tetkót sminkel eltünteti, kis is akarták valamiért emelni ezt a motívumot.

2007.06.07. 12:52:20

Amúgy, azon gondolkodtam, történt-e valami fontos tegnap a story szempontjából.
Eddigi ismereteim szerint nem nagyon, de, hát a Heroes eddig az a sorozat volt, ahol minden részlet fontos lehet.
Ha majd az lesz, megbocsátom ezt a tegnapit ;-)))


Mondjuk, azt nem nagyon értem, Nathan mitől hatódott meg már ennyire egyetlen telefontól, aztán egy fotótól. Talán, hitelesebb lett volna egy igazi politikustól, ha, csak le akarja léptetni a nőt. Viszont, korábban az anyja nem tűnt ekkora p...nak, aminek most mutatták, hirtelen volt nekem ez a vonal.


ÉS, ahogy már írtam: ha Niki nem skizo, akkor valaki (vagy Micah) mondja el, hogy mi a szipiszupi képesse, azon kívül, hogy kettéhasad néha, és lesz belőle egy nagyon erős Jessica? (csak arra akarok utalni, hogy tkp. Jessica a hiro, nem Niki)

linduc (törölt) 2007.06.07. 13:09:29

És ha Niki a hero, csak nem tud a problémával megküzdeni, ezért van szüksége Jessicára? És kitalálta magának Jessicát? ÉS jobb neki arra gondolni, hogy azt a sok rosszat nem is ő tette, hanem Jessica?
(de ezek csak költői kérdések)

Sloane (törölt) 2007.06.07. 13:48:09

Tegnap végre sikerült belenéznem (elég köcsög későre rakták ezt a sorozatot).
Elég jó sorozatnak tűnik, viszont Greg Grunberg (egyik kedvenc sorozatszínészem, már az ALIAS-ban is nagyon kedveltem őt) szinkronhagja valam botrányos.
Nem tudom ki találta hozzá a szinkronját, de hogy nem hallgatta meg az eredeti hangot, az biztos. Vagy meghallgatta. De akkor még rosszabb a helyzet.

Kyntea 2007.06.07. 13:55:10

Sloane, nem ő az idegesítő beszélő állat a Shrekből? Mert annyak pont jó... de embert szinkronizálni...

Sloane (törölt) 2007.06.07. 14:10:01

Kyntea: De, szerintem a szamár a Shrekből.
Grunbergnek pedig egy nagyon jó, mély orgánuma van.

Luthor 2007.06.07. 14:30:39

Valaki homályosítson már fel, hogy a 4400 végén ki volt az az ősember, aki a tóparton kóválygott hülye nézéssel, közvetlen az Isabelle felnővése után?

Kyntea 2007.06.07. 14:31:27

Ennél gázabb már csak akkor lehetne, ha Hankiss Elemér szinkronizálta volna... :D

ilyennincs 2007.06.07. 14:38:27

A Klermaci anyukája a Kés/alatt-ban pont ilyen pénzéhes szemetet játszott, ráadásul szexfüggő is volt.
Kedvencem Syler lett! Állati a pupilla nélküli fekete szeme!

linduc (törölt) 2007.06.07. 14:55:45

Luthor, szvsz Jordan Collier. :)

RCH 2007.06.07. 15:03:41

Ha ez a Syler gyerek a kis Petrelli fejit "konzervalta" volna legeloszor, akkor a tobbi szerencsetlen meguszhatta volna a skalpolast, nem?

nadivereb 2007.06.07. 17:26:46

Hiányolta azt, hogy "Ezért bilincselem én majd a lányomat a szék lábához, bár úgysem lesz." Amúgy jó:D

[HEJ] 2007.06.07. 17:35:15

Szerintem is ez volt a leguncsibb rész. Semmi előrehaladás, csupa baki, csupa kihagyás: - hogy teleportált macika a lakókocsiparkba az idegesitő csávó nélkül?, - hogyan lett hirtelen ilyen buta a buta(robot)kutya gazdája?, - Szájlergyerek honnan tudta, kihez megy a Mohaa ?(a két szőrös fazon egymásra talált.) Parky kiesése a pallóra pedig botrányosan gagyi fordulat. Tisztára, mintha ez valami fordulatos képregény lenne... Jja!

College · http://college.freeblog.hu 2007.06.07. 17:49:21

Nekem semmi bajom Jessicával, és még Claire-t is bírom.
Viszont Mohinder gáz. Túl ártatlan a tekintete, idegesít.
college.freeblog.hu

masterblaster 2007.06.08. 12:47:41

Minden egyes Hogyvolt-hoz kell egy nagyokos, aki rinyál egy kicsit rajta, hogy "jaj de szar a szinkron!"
Nem unjátok még? Nem mindenkinek van rá ideje, hogy leszedje és megnézze előre. Nekem kb. 3 nap, mígy eljutok odáig, hogy vissza tekerjem a kazit a videóban.
Aki meg nem látta eredeti hanggal, annak nem gáz a szinkron.

sorozatjunkie 2007.06.11. 18:01:49

Megnéztem!!!! Az összeset!!!! Most megőrülök az elvonási tünetektől...
süti beállítások módosítása