Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 6x04 - El Cuegle

2018. június 07. 09:00 - Pácsó Ármándó

"Az istenek előre megjósolták sorsunkat, mindenki hallotta, de senki sem hitte el a próféciát." - Vergilius

"Csak én!" - Ármi

Renard lakásában a felbukkanó Meisner coelhoi bölcsességeket ereszt meg a félvér hercig felé, akit a Fekete Karom felhív eközben. Ők tisztességes, Híradó néző állampolgárok és nem tetszett nekik a leendő polgármester lemondása. Seant meg a hangnem irritálja, a halottaiból felkelt látogatójának sokkal kellemesebb a baritonja. És ráadásul tiszteli a magánbeszélgetéseket, ezért villámgyorsan lelép, ha szükséges.

01_1.jpg

A fűszerüzletben Dianának próbálja mindenki megmagyarázni, hogy miért nézett ki úgy Nick, mint az apja. (Mármint nem a grimmé, hanem a kislányé). A gyerek szuperintelligens, felismeri Sean összes öltönyét és ingét a forgatókönyvírók szerint. Adják be akkor divattervezőnek! Sőt, még azt is "látja", hogy Rosaleenek és Monroenak ikrei lesznek, ami a rókáknál 3-5 kölyköt jelent, a Rőtbundásoknál meg bármennyit. Mielőtt Hank prosztatája is képbe kerülne, gyorsan hazaküldik a kis Lilaszeműt. Monroe egyből idegállapotba kerül az ikerterhesség miatt.

02.jpg

Új féllényünk van, aki vagy pedofil vagy türelmetlen, mert kisbabák fényképeit nézegeti a neten. Az ottani népek névvel, címmel és térképes útbaigazítással rakják fel újszülöttük fényképét egy portlandi honlapra. A sorozat mostani epizódjába épp kapóra jön az óvatlan Maler család. Az anyuka cseppet instafüggő, az apuka látszólag normális, a gyerek lázas. Éjjel a sírására ébrednek és a kisszobába siető anyukát az átalakult háromszemű, háromkarú gyerekrabló monszter alaposan megborítja. Főcím!

03.jpg

Adalindék hazaérnek a gyártelepre, ahol olyan szociálisak a körülmények, hogy csak két szoba van és abból egyik konyha, telis-tele rosszul felmosott vérfoltokkal. Diana nem boldog, talán sejti, hogy mihelyst elalszik, a lábuk alatt valahol a giliszták és vakondok birodalmának szomszédságában a Trinitynek öltöztetett Eve hallgatja ki az anyjáék beszélgetését. Én se örülnék ennek feltétlenül. Annak meg főleg nem, hogy szemezni kezd a varázsbotjukkal.

04.jpg

Sean a rendőrőrsön frusztráltan figyeli, ahogy Nick visszaáll dolgozni az őt ünneplő kollégái gratulációinak közepette. Behívja az irodájába a három jóbarátot és az alsó fiókból elővesz egy 1955-ös Glenfarclas whiskeyt és .... Azt hittétek, mi?! Nem, semmi ilyet nem tesz, csak értésükre adja, hogy dolgozzanak és továbbra is keményen, de ő a kakas a szemétdombon. Wu vágyott volna egy kitüntetésre, de sajna nem kapnak semmi olyasmit. Járna viszont kitüntetés a lamberszexuális Meisnernek, aki az év felfedezettje, hirtelen felbukkanás kategóriáján. Bár most takaréklángon adja elő és csak illúzió formájában nyomul. Erre Renard is rájön, mert nyakon önti saját irodaablakát a forró tejszínes latte macchiátójával. (Két cukorral). A Falos (egy "L"!) férfi nehezményezi amiért a másik kinyírta, a főrendőr pedig inkább lelép, mintsem egy időmilliomos kísértetet hallgasson tovább.

05.jpg

A fiúk nyomoznak Maleréknél, az anya elmeséli nekik a rémalak kinézetét pontosan, a férje azzal védekezik, hogy beverte a fejét az ágyneműtartóba és félrebeszél. Nick nyugtatja őket és amíg lerajzoltatja az asszonnyal a féllényt, addig az apát elterelik a gyerekszobába. A férfi még ott is ledilizi a feleségét, de az ragaszkodik az igazához és átnyújtja az elkészült skiccét. Az Izé hazavitte a kisdedet és a gyereksírástól vagy egyébként is, összevissza képzelődik, majd átváltozva megnyugtatja az éhes gyereket, ezután visszaváltozik és spanyolul szól a babához, gyógyszert ígérve neki. Szerintem egy plüssnek jobban örülne vagy az anyja mellének. Én az utóbbit választanám!

06a.jpg

06b.jpg

Eve még a kazamatákban ücsörög, szerintem barlangásznak készül. De nem, megragadja a varázsbotos ládát és nem derül ki mit tesz vele, csak később. Wuék az őrsön néznek utána visszamenőleg a szörnyrabolta csecsemőknek, amikor Nick hirtelen megszédül. Meg is van az oka, Eve fogdosta lent a botját. (Nem, nem úgy, neveletlen banda!). Ráadásul a nő keze felhólyagosodik a művelettől. Hát ha nem kérték rá, ne markolássza, ugye!

07.jpg

A fűszerüzletben folyik a találgatás a féllényről, miféle, kiféle, kefél-e koszos cipőt színházba indulás előtt? Végül Hank találja meg a rajzát az egyik Grimm-könyvben, El Cueglének hívják, gyerekeket rabol és megőrzi őket bizonytalan okból egy ideig. A leendő Monroe apuka már nyírná kifelé azon nyomban, fene nagy felháborodásában. Nem messze a félelmetes szörny épp köptetőt vesz a kisgyermeknek a bababoltban és egyfolytában rémképek gyötrik. A rémet. Át is változik, mire a boltos teljesen kiakad, erős a gyanúm, hogy a féllény megússza a fizetést a pénztárnál.

08.jpg

Újra az őrsön. Hank, Nick és Wu riasztást kap, hogy látták a Csecsemő Csócsálót egy bababoltban, oda is sietnek nyomban. Eközben a fűszerüzletben Rosalee amiatt aggódik, hogy Portland nem egy gyerekbarát hely és nem kellene pont ott felnevelni a születendő almot, de Monroe megnyugtatja feleségét egy etimológiai értelmezéssel. Tényleg!

09.jpg

A boltban végignézik a biztonsági kamera felvételeit rajtuk a lopós féllénnyel. A tulaj szerint atomreaktorban dolgozhat, mivel három szeme volt és ezt ott jól jön, mert több műszert tud vele figyelni egyszerre. A kocsijának a rendszáma mindenesetre szépen látszik a felvételeken. Eve még mindig az alagútban agonizál, szegény jól beírták a föld alá ebben a részben. Visszagöngyöli a botot a feliratos rongyba és az egészet ládikástól visszarejti a jól észrevehető rejtekhelyre. Közben tenyerén az hólyagok helyett egy különös ábra bukkan fel, ezt megcsodálja párszor, pont ilyen volt a Halálfogásos kopasz állán. Aztán gondol egyet és egy kődarabbal vakarászni kezdi a kazamata téglafalát. Pár nap szabit ki kellene venni pihenni, csajszi!

10.jpg

Adalind leszállítja Dianát a Renardnak, holnap este eljön érte és a szép lakásból visszaviszi a szobakonyhásba. A férfi elkezdi Nick ellen hangolni a gyereket. Sean egyébként hamarosan költözni akar, ha van humora, akkor Bécsbe.

11.jpg

A nyomozók nem értik a Csócsáló viselkedését, autója van, de 10 dolcsis gyerekgyógyszert lop és úgy néz ki, meg akarja gyógyítani a csecsemőt. Közben eredménnyel jár az autó körözése, megtalálták egy ház előtt parkolva, egyből odahajtanak és betörik az ajtót, mire a féllény átalakul és nagy verekedés után legyűrik, majd megbilincselve elvezetik. Még szerencse, hogy már visszaalakult, mert nem rendszeresíttetek a portlandi rendőrségnél háromkarúak számára megfelelő bilincset. Egyelőre!

12.jpg

Renardéknál készül a vacsi, a kis Diana igazán környezettudatos, nem megújuló energiaforrások felhasználása nélkül, a lila szemeivel forralja fel a vizet a tésztának. Szerintem simán nyerné a Konyhafőnök Junior következő évadát. Az apja kiszedi belőle, hogy tényleg ő irányította Bonaparte megölésekor és figyelmezteti, ha esetleg olyat látna, hogy Nick bántja Adalindot, akkor ölje meg valahogy a grimmet. Szerintem a félvér hercignek van egy gonosz terve.

13.jpg

Az elrablott csecsemőt hazaviszik és utána a Csócsálót veszik elő, itt az idő kivallatni. Kiderül, hogy a rém multifunkcionális, az egyik szemével a múltat látja, a másikkal a jelent és a harmadikkal meg a jövőt. És mégsem lottómilliomos, hanem karitatívan gyermekeket ment, mert előre látja sötét jövőjüket jelenlegi családjukban. A felfalt gyerekek mind-mind gonosztevők lennének egyszer egyébként. Felhoz példaként egy tömeggyilkos fiatalt, aki tíz embert ölt meg felnőve, mert ő gyenge jellem volt és nem akadályozta meg ezt, mikor csecsemőkorában elrabolta. Hank ellene van a mesének, de Nick szeretne tovább nyomozni az ügyben, ezért újra a hivatali számítógép elé ülnek. Közben a Csócsálónak látomása van a most elrabolt gyerekről, átalakul és megszökik visszaszerezni a gyereket.

14a.jpg

14b.jpg

A Maler család feje még mindig az állítólagos látomásával piszkálja az asszonyt, amikor felhívják a rendőrök, hogy hamarosan vendégük lesz a gyerekrabló személyében. Közel lakhatnak az őrshöz, mert nyolc másodperc múlva: Ott a szörny! Az apát leüti, az anyát a gyerekkel megkergeti, de ekkorra odaérnek Nickék és végleg ártalmatlanná teszik. De halála előtt még felhívja a figyelmüket a látomásában szereplő macimintás takaróra, ami a kisgyermeké. Közben Eve tovább karcolgatja a falat az alagútban, rejtély miért csinálja, valamitől bekattanhatott a bot megfogásakor. Míg a szülők egy jót veszekednek, Hank megpillantja az ominózus medvéstextilt az asztalon és felhívja rá barátja figyelmét is ... Ésittavége!

20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.06.07. 13:46:23

ezen a részen anno sokat agyaltam (nem röhög, nem kérdez, h mivel)

sziporkákat a hv-ből fel nem sorolom tételesen, egy volt, aminél deplane ledobta az agyam az ékszíjat (emlékszünk még ugye: nem röhög, nem kérdez)
"Falos (egy "L"!) " ahammm és nem is Ph.
xD

Lumbersexual Meisner - róla meg se kép se hang?! ezt így hogy?!?!

jóféle hv lett (grat), még ha sztem ennek a résznek a sztorija marha komoly is volt - nekemszámomra.

maga irtó tehetséges pennával megáldott író, bárcsak olvashatnék vitorlákról, meg vitorlákat felmutatásra kérő kalauzokról is egyszer.

köszöntem!

Pácsó Ármándó 2018.06.07. 17:20:52

@Biriksz_Krokiksz!:
Második!

Ezen a részen én is meglepődtem, ritkán szoktak ilyen komoly témát választani, főleg úgy hogy a vége olyan kurtán-furcsán ért véget. Nem mondták azt, hogy annyi mindent láttunk már és hiszünk El Cueglének, de azt se jelentették ki konkrétan, hogy mi zsaruk vagyunk és semmikép nem ítélkezhetünk előre, egy még el sem követett bűntény miatt. Én vártam a végére egy kis "tanulságot", de tulajdonképpen ez a befejezés meg inspirál a tovább gondolkozásra.

Meisnerről nem tehettem be képet, hiszen ő már meghalt és még megijedtél volna tőle! :)

Szívesen!

2018.06.07. 17:32:50

@Pácsó Ármándó:
első!

igen, kb mint a Minority Report.

"megijedtél volna tőle" -> nagyon gyenge kifogás a hiányosság elkendőzésére, lásd be.

xD

Pácsó Ármándó 2018.06.07. 18:26:39

@Biriksz_Krokiksz!: Lássuk be, férfi képeket nyálcsorgatás céljából a női hv. íróktól érdemes kérni :-)

2018.06.07. 19:08:43

@Pácsó Ármándó: (pistánkhoz se kellett külön kérvényt benyújtani nyolcvanhárom példányban, aláírva, lepecsételve)

de természetesen elfogadom érveidet.

(hisztipóz)

2018.06.07. 19:45:36

@Pácsó Ármándó: xdxdxdxdxdxd
(nagyon röhög)

#ittsevótam!

Gabba 2018.06.07. 20:24:58

@Pácsó Ármándó: ánde jó hv lett ez, tisztelt kolléga, sokat kelletett röhögnöm olvasás közben

beszűkült gondolkodásomnak és a rekeszizmomnak természetesen a Falos (egy "L") férfi és a kérés nélkül botot markolászó Julis tetszett a legjobban :D

@Biriksz_Krokiksz!: jó, most Ármi utólag kiengesztelt téged egy félpucér Meisnerrel, de lesz nemsoká olyan hv, ahol a szerző már eleve betett képet a Falosos (egy "L" két "S") néhairól :))

Pácsó Ármándó 2018.06.07. 20:39:22

@Gabba: A szinkronos változatról írtam és nekem nagyon tetszett az általuk lefordított El Cuegle --> Csecsemő Csócsáló név :-)
Abban bíztam, hogy nem evés közben olvasod és nem okoz majd gondot a rekeszizmaid hirtelen összerándulása :-)

hopp! (törölt) 2018.06.07. 20:46:15

@Gabba: ezentúl pár hétig a kedvenc napom a csütörtök lesz.

sztorihoz visszatérve, basszus nagyon kis gyerekekről szól, akik majd felnőve nagyon gonik lesznek, és csak az az egy megoldás van ellenük, h El Cuegle megeszi őket?! rettenet megrázó rész volt, és vhol érthető is, h nem volt békés lezárása az epizódnak, h elégedetten hátradőlhessünk, ellazitva a görcsöt a gyomorban. De persze az is simán lehet, h túldrámázom. (nem)

#ittsevótam!
#javótmá!

Pácsó Ármándó 2018.06.07. 21:02:25

@Biriksz_Krokiksz!: Mondjuk egy szuper-gyerekpszichológus El Cuegle humánusabb megoldás lett volna, ez tény!

hopp! (törölt) 2018.06.07. 21:05:40

@Pácsó Ármándó: ok, nem akartam elkomolykodni, bocsmá'.

#dramaqueen

Pácsó Ármándó 2018.06.07. 21:07:52

@Biriksz_Krokiksz!: Nem, félreértesz, ez tényleg egy fajsúlyosabb témájú rész volt!

Kapitánylány 2018.06.10. 14:23:47

senki se markolásszon semmilyen botot se, főképp Nick botját ne! :D

a rész tényleg kicsit komor volt, nem csodálom, hogy kattant lesz a gyerek egy ilyen anya mellett...

alig várom a következő hogyvoltokat a kollégáktól! :)

AaannnaaA 2018.06.10. 16:59:55

Nah, végre én is idetaláltam, köszi szépen a hogyvoltot. Ez a kedvencem:
"Járna viszont kitüntetés a lamberszexuális Meisnernek, aki az év felfedezettje, hirtelen felbukkanás kategóriáján." És tényleg :D
A lényes rész viszont nekem kicsit uncsi volt, valahogy jobban lekötnek a csapat körüli történések.

Pácsó Ármándó 2018.06.10. 20:49:14

@Kapitánylány: És ez az írás tetszett-e házigazda asszony? :-)) Vagy azért várod a többit, hogy felejtsük el gyorsan? :-))
Amúgy az Apának is erős hatása volt, ahogy körömszakadtáig ragaszkodott az igazához, a feleségét pedig őrültnek tartotta, miközben eddigi életük során valószínűleg mindvégig "normálisan" viselkedett.

Pácsó Ármándó 2018.06.10. 20:50:41

@AaannnaaA: Szívesen! :-)
Gondoltam, hogy Meisner kapcsolatban tetszik meg valami benne :-))

Kapitánylány 2018.06.14. 19:20:12

@Pácsó Ármándó: hát nézzenek már oda! és tényleg! nagyon élveztem az írásodat! az enyéim a tietekhez képest uncsiiii :)

Pácsó Ármándó 2018.06.14. 19:56:51

@Kapitánylány: Dehogy uncsi! Mindenki a saját stílusában ír és mindenkinek más stílus jön be!
süti beállítások módosítása