Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

TERÁPIA 3X32 - KRISZTINA (7)

2017. december 27. 10:00 - Zsoofka

                                                                       "Nincs már türelmem, elfogyott"

Kedd van, vagy inkább szerda? Krisztina jön, de egy nappal későbbi a dátum... Biztosan történt valami performansz kedden, ezért keveredtek össze a páciensek... És még valami újdonság: Krisztina nem egyedül áll az ajtóban. Dr. Belényesi Róbert is elkíséri. Az úr konkrétan azért jött, hogy megköszönje Dargaynak azt a sok jót, amit a házasságáért tett. Jaj. Már itt egyértelművé válik számomra: nem egy műsort nézünk.

1.png

A Belényesi házaspár annak rendje és módja szerint helyet foglal a kanapén. Szorosan ölelik egymást, szent a béke, sose többet nem engedik el egymás kezét. Krisztina mosolyog, kínosan ugyan, de mosolyog. Visszatértek a pasztelszínek, az arca csak nyomokban tartalmaz sminket. Róbert beszél, naná, hogy ő. Megint köszöni Dargay hozzájuk való jóságát. Kár, hogy ő mellette nem állt senki ebben a nehéz időszakban, akkor nem történik vele az öngyilkosság "baleset". Mert balesetnek becézi tettét, és Krisztina még mindig csak mosolyog. 

Nem jön most egy darabig, bár a férje "engedné", de nincs most erre ideje, mondja a nő. Róbert még nyaggatja is, járjon tovább nyugodtan, ha neki ez kell. (Többször megnéztem a jelenetet, nekem nem jön át, hogy Krisztina egyszerűen csak megijedt vagy szimplán mazohista és hagyja magát elnyomni.) Végül a pszichológusnak annyit sikerül elérnie, hogy kirakják a férjet az előszobába, marad Krisztina egyedül, még egy utolsó beszélgetésre.

2.png

Miután a férfi kivonul, Dargay próbál képbe kerülni: mi történt múlt hét kedd óta? Hazavitték Róbertet a kórházból, volt családi vacsi, négyesben, jó hangulatban, békében. Kár, hogy az őszinte kommunikáció továbbra sem erőssége a családnak: Róbert "balesetnek" minősíti tettét, azt hazudja csak altatót akart bevenni. 12 darabot, egyszerre. És a kiccsalád meg mindehhez bólogat és jó strucc módjára a homokba dugják a fejüket. Csak, hogy a nárcisztikus apuka lelke ne sérüljön.

Krisztina akkor este mégsem ment haza az albérletbe, ott aludt a kanapén. Illetve  csak aludt volna, mert a süni a gondolatai nem hagyták aludni. Néhány nap után már a hitvesi ágyban alszik... azaz teljes a visszatérés. Róbert nyert.

És mi a helyzet Marcival? - kérdi Dargay mintegy utolsó mentsvárként. Nos, Marci egy tévedés volt. Taliztak ugyan, de nem mozdult rá a férfi. Sőt. Ha igazságos akar lenni, a bulin is csak jót játszottak, kártyával. Nem egymással. A férfi csak szánalomból állt rá a randira, szó nem volt romantikáról. Krisztina ezt zokon vette, úgy érzi nem tekintik nőnek. Nem akar csalódni, nincs ereje váltani. Inkább visszamászik a férje ágyába, jobb a biztos rossz, mint a kísérletezgetés alapon. Mintha Krisztina egy hullámvasúton ülne: ha nem kell az első férfinek, aki szembejött "szabadsága" alatt, akkor inkább visszamenekül az aranyketrecbe.

"Nincs már türelmem, elfogyott."- mondja szinte hisztérikusan. Bármennyire is rettegett attól, hogy Róbert rámászik a kanapán, mikor az a 3. iccaka sem mozdult, ő maga tette meg a lépést felé. "Már ő sem kíván?" Megvolt a lehetősége a menekülésre, de a férjétől való függése olyan erős volt, hogy elmaradt a szabadulás. Boldog (?) mert a férjének még kell, s talán végre érzelemdúsabb volt a szex. Egymást kaptuk, egymással van dolgunk. Meg kell tanulnunk együtt élni: neki nem teljesen beleolvadni a kapcsolatba, a férjnek meg közelebb engednie magához őt. Hát van annál ékesebb bizonyíték a szerelemre, hogy ez a férfi majdnem meghalt miatta?

3.png

Megint Krisztina szülőházába jutunk el, a házba amelyen nincsenek ajtók. Ott mindenki egy közegben élt, nem létezett olyan, hogy személyes tér. A nő tudat alatt olyan kapcsolatot keresett, ahol vannak zárt ajtók, szinte csak azok vannak. Mert egy közös tér, közös érzelmi hálót jelent, annak minden terhével: mindent érzünk, amit a másik is érez. Így érintette nagyon mélyen édesapja halála és mindent megtett, hogy ezt a fajta "együtt-érzést" sose többé ne kelljen megtapasztalnia. Ezért választott egy olyan férjet, egy olyan kapcsolatot, ahol ennek a veszélye még csak fel sem merült. (Érti ezt valaki?)

Krisztina fájdalmas következtetést von le: akkor Róbert nem is hibás semmiben. Ő maga választott egy ilyen partnert és ő maga tette ilyenné/hagyta ilyenné válni a házasságát.

Dargay szerint botorság itt hibást keresni. Viszont ugyanilyen butaság abbahagyni a terápiát, Krisztina működése még nem teljesen megfejtett. Vajon kinek a döntése abbahagyni a szeánszokat? Róberté? Vagy a Krisztináé? A férjnek nagyon fáj, hogy a feleség 3. személynek nyavalyog az életéről. És Krisztina jó feleség akar lenni, aki nem okoz fájdalmat a zurának. Dargay kezdi elveszíteni a türelmét: be kell látniuk, hogy Krisztinának szüksége van ezekre a beszélgetésekre ahhoz, hogy embernek érezze magát. De a nő már véglegesen becsicskult - Róbert nélkül már levegőt sem akar venni.

4.png

Dargay tovább erősködik: újra kinyílt a világ és Krisztina már majdnem elhagyta kalitkáját... Hát képes visszamenni gépelni és gépiesen szexelni? Nem érezte meg a szabad levegő frissességét? Nem akar újra irányító lenni saját életében? De Krisztina menthetetlen: ő nem elég erős, neki vezető kell, aki irányba állítja.

Vajon új alapokra helyezhető még ez a házasság? Vagy Krisztina újra hagyja sarokba szorítani magát, miközben a férje folyamatosan manipulálja? Mert ha ez utóbbi így folytatódik, Krisztina sokkal komolyabb tünetekkel kerülhet orvoshoz azoknál, mint amikkel idejött. Semmi sem használ, a nő hajthatatlan: neki Róbertet dobta gép, vele kell élnie.

Letelt az idő, Krisztináék távoznak. Egy pillanatra azt hittem, lesz az úrhoz Dargaynak egy-két keresetlen szava, de a keretek ezúttal áthágatlanok maradtak. András ismeri a szabályt: megmenteni csak azt lehet, aki ezt akarja, különben reménytelen az akció.

Címkék: terápia
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoofka 2017.12.27. 11:52:03

Ez viszont teljes csőd, talán első a 3 évad alatt....

ezneménvagyok 2017.12.27. 15:08:45

@Zsoofka: Csődnek csőd, valamilyen szinten, de szerintem messze nem teljes.

"... mindent megtett, hogy ezt a fajta "együtt-érzést" sose többé ne kelljen megtapasztalnia. Ezért választott egy olyan férjet, egy olyan kapcsolatot, ahol ennek a veszélye még csak fel sem merült. (Érti ezt valaki?)"

Mindenki, aki kapott már olyan sebet, ami után nem akart még egy ugyanolyat kapni. Végül is ez a "megégetett kéz" esete. Van, aki azután is süt-főz rendületlenül (kicsit óvatosabban, vagy még azt se), más meg egy életre (vagy hosszú időre) elkerüli a sütőt :-)

Az szerintem nagy dolog, ha valaki felismeri, hogy az adott helyzetet maga választotta, még akkor is, ha (egyelőre) benne marad. Mert már tudja, hogy ha újra elviselhetetlenné válik, választhat mást is. És ha történetesen nem választ, az is az ő döntése, ez már önmagában erőt ad.

Kicsit olyan ez, mint amikor hosszú túrázás alatt megszomjazol, és nincs már több vized. Akkor a szomjúság szinte elviselhetetlen, mert tehetetlennek érzed magad, úgy érzed, nem tudsz segíteni magadon. Aztán egyszer csak eszedbe jut, hogy a zsák mélyén még maradt egy kis üveg ásványvized, és innentől (csodák csodájára) már nem is vagy annyira szomjas. Még arra is képes vagy, hogy ne vedd elő azonnal azt a palackot, hanem tartalékold még egy kicsit arra az időre, amikor majd "tényleg" szomjas leszel. Igazából a helyzeted nem változott, mégis jobban érzed magad. Nagy dolgok ezek :-)

schanc 2017.12.27. 16:12:08

@Zsoofka: hajlamos vagyok inkább veled egyetérteni most, és Dargayn is látszik a visszafojtott indulat az egész rész során. Pedig biztatóan épült Krisztina, de sajnos ezt a próbát nem vette már sikerrel.
Sajnálom a sztorit, mert nagyon közelinek éreztem a karaktert. Viszont Krisztina nem hagyta megmenteni magát. 0:2

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2017.12.27. 18:17:19

Kár hogy az HBO elrontotta a vetítési sorrendet és tegnap a Sándor 7-et adta!

Zsoofka 2017.12.28. 08:46:07

@spamdog: volt kavar a napok között, de gondoltam a 31. után HBO világban is a 32. jön.... a hbogo segítségével elkészített a posztok már egy hete élesítve vannak.... :(
süti beállítások módosítása