Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

TERÁPIA 3X25 - PÉNTEK, ADÉL (5)

2017. december 18. 15:14 - Zsoofka

                                                          " Néha egy aszpirin tényleg csak egy aszpirin-"

Dargay pénteken hazacuccolja Bencét. Érzékeny búcsút vesznek, megegyeznek a rendszeres találkozókban, de a gyereknek az anyja mellett a helye. Bence aggódik apuka magánya miatt, de Dargay felmenti: felőle nyugodtan kedvelheti a gyerek az újapukát is, biztos jó fej. Ettől ő még az édesapja marad, nem haragszik rá e miatt. A magányát meg majd megoldja egyedül, nem legyen az a gyerek gondja... Juditék még be is invitálják a pszichológust, de az azért ennyire nem akar nyitni feléjük, valami ürüggyel kimenti magát.

1.png

Mivel azonban Juditék kockáháza valahol a nyúlon túl található, a fasza pesti közlekedést meg ösmerjük, Dargay jól lekési a terápiás ülést Adélnál. Valahol félidőben fut be, szó szerint. Megint fáj a feje, de most hozza magával az aszpirint... Nem jelez az semmit, néha egy aszpirin tényleg csak egy aszpirin....

Mesélni kezd Bence hazaviteléről, az ezzel kapcsolatos érzéseiről: nehéz volt, a válás óta a legnehezebb lépés. De, amikor a félresikerült bundáskenyér után végre képes volt beszélni a fiával, rájött, hogy ez lesz a legjobb neki. Dargay a konyha tüzet "jelzőtűzként" aposztrofálja, hogy apuka végre fogja fel: baj van, beszélgetni kell. Persze Adél nem az a belemagyarázós fajta: néha a konyhatűz is csak egy konyhatűz, nem kell túlgondolni.

2.png

A gyerek komolyan aggódott apja magánya (melankóliája?) miatt, mintegy szánalomból volt vele. Neki nem kell a fia áldozatvállalása, se a sajnálata. Sajnálja ő saját magát eléggé: elvégre Szabolcs fiatalos, sportos és sikeres. Közös érdeklődési köre van Bencével, jó lesz ott a gyereknek. Dargay vetette fel a költöztetést, de a gyerek sem tiltakozott. Vajon azért, mert már csökkent az aggodalma, mégsem kell apukára vigyázni?

Kell Dargay Andrásra "vigyázni"? - hangzik el kérdés Adél szájából is.... Ez pedig feleleveníti a múlt hét eseményeit - a férfi vallomását a nő iránt táplált érzelmeiről. De Adél nem annyira akarja ezt firtatni, mintha már nem is emlékezne. Dargay viszont annál inkább: kéri, hogy tegeződjenek, szinte nyomul. Állandóan a nőn járnak a gondoltai, és e gondolatok fényt visznek a nyomorúságos életébe. Lám, most nem visszakozik, mégsem kap dicséretet. Adél rezzenéstelen arccal, minden érzelem nélkül hallgatja az ömlengést. Pedig Dargay egész messzire elmegy: már nem csak áttételnek nevezi érzelmeit, valósnak gondolja. "Ez valami más, több annál." "Ha máshol lennénk, akkor maga meg én...."

3.png

Aztán mégis megtudjuk, mit gondol Adél a férfi érzelmeiről: szerinte Dargay pontosan tudja, hogy közöttük nem lesz soha semmi akció, pont ezért mer a férfi fantáziálni róla - hiszen nincs semmi kockázat benne. A férfi mesélni kezd fantáziavilágáról: milyen is lenne egy szép este, amit együtt töltene két gyakorló pszichológus? Megvacsiznának és egy üveg bor mellett elmesélnék egymásnak a problémás eseteiket... Itt van például Sándor.... De ennél a pontnál Adél leállítja: nem akar Sándorról beszélni. Dargay viszont nagyon szeretne: a szerda este óta azon kattog, hogy vajon az Öreg valós veszélyt jelent-e Júliára... Nem sikerül a részleteket elmesélnie, mert közben letelik a szűkre szabott terápia-idő. Kér még pár percet, de a keretek ezt nem engedik... Dargay még azt is elárulja, hogy a múlt héten kifigyelte, hogy ő a pénteki napok utolsó páciense... akkor meg miért nem maradhat még? Bezzeg ő, csütörtökön is engedte a túlórázást Editnek...

4.png

De Adél hajthatatlan. Ma nem maradhat. Viszont szerinte a jövő héten be kellene iktatnia egy plusz alkalmat, mert nagyon feltorlódtak az események és ki kellene bogozni azokat az érzelmeket. De eddigre már Dargay végképp begőzöl: egyszerűen nem viseli el, hogy nem ő irányít és nem az ő vélt vagy valós igényei szerint mennek a dolgok. Ezúttal azonban már Adél is ideges, főleg amikor Dargay merev kurvának kurva merevnek titulálja. Hosszú másodpercekig néznek farkasszemet, majd a nő prédikációba kezd: szerinte Dargay azért feszegeti a kereteket és tesz meg mindent a terápia ellehetetlenítéséért, mert ez nála az ellenállás eszköze: nem akar és/vagy nem mer szembenézni az életével, nem meri követni éles eszű pszichiátere tanácsait. Mert ha így tenne, netán kiderülni olyasmi, ami alapvetően ingatná meg világlátását és önképét. Ezzel pedig nem mer szembenézni. 

5.png

Dargy letaglózva hallgatja, de ellenállása nem törik meg teljesen: nem hajlandó kétszer jönni a jövő héten. Sértetten elvonul.

Címkék: terápia
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schanc 2017.12.18. 18:50:06

Mind a múlt héten, mind most az volt az érzésem, hogy a szerelmi vallomás után Adél szinte menekül a szituációból. Elegánsan és határozottan ugyan, de menekül.
Egyébként nagyon jó riposztjai voltak:
András: "Akartam beszélni Sándorról..." - Adél: "Ilyen lenne egy beszélgetés, ha kapcsolatban lennénk?"
vagy
"Ha lenne pár percünk, tényleg erről szeretne beszélni: egy kliense indulatáról, és nem arról, hogy a múltkor odakint várt?"
Abszolút rámutatnak arra, miért (is) mentek tönkre Dargay eddigi kapcsolatai.

schanc 2017.12.18. 18:54:26

@schanc: Ja, és még egy: "Arra kér, hogy a munkatársa legyek, a szupervizora, az élettársa - bármi, csak az nem, amire szerződtünk."

Zsoofka 2017.12.18. 19:33:22

@schanc: Nekem az első evadtol nagyon erős a kontraszt Dargay a pszichológus és Dargay a magánember között. Nyilván tudom, hogy ez szándékos, de nekem túl sok. Mintha nem ugyanaz az ember lenne. Kizárt dolog hogy ennyire rosszul lássa az a saját helyzet az, aki pl. Editet vagy Zsoltot ennyire szépen kiismeri és tud is nekik segíteni...

2017.12.20. 14:41:24

@Zsoofka: egyetértek veled, de nekem már az egész évadra ez a benyomásom, hogy Dargay magánemberi figuráját túltolták, ennyire nem lehet ostoba szűklátókörű.
süti beállítások módosítása