Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

TERÁPIA 3X24 - CSÜTÖRTÖK, EDIT (5)

2017. december 18. 15:14 - Zsoofka

                                "Azt tette, amit az adott pillanatban a legjobbnak gondolt...."

Ismét egy régi ismerős, Orsolya ül a kanapén: küzd a gyermekével, ehhez kér segítséget. Miközben elmélkednek, füst gomolyog a szobaajtó alatt. Bence épp süt - konyharuhát. Dargay nagy puffogva eloltja a lángokat és lebassza a gyereket: hát hogy jön az ahhoz, hogy megzavarja a terápia közben? A fiú elesetten védekezik: ő csak kedveskedni akart a (betegnek vélt) apukájának.

1.png

Intro után már Editet köszönthetjük: játszós ruhában, kócosan kuporog a kanapén, semmi nagyasszonyos jelmez, kicsi smink. Ő is puffog - a lányára. Végre közölte Fruzsival, hogy nincs mellrák-veszély, de a lánya nem tud neki örülni. És mivel Edit meg igen, hát önzőnek és nárcisztikusnak lett minősítve. Amin meg persze kiakad őnagysága.

2.png

Angéla közben egyre rosszabbul van, már kórházi kezelésre szorul. Neki, Editnek kellett bevinni a testvérét az intenzívre. Ez elég meglepő a korábbiak fényében. Hol a sok barát és barátnő? Edit egyik előadás végén sms-t talál a telefonján Angélától, benne segélykérést. Bár továbbra is iszonyodik a helyzettől, de mivel senkit nem ér el telefonon, kénytelen maga menni a testvéréért. Angélát a konyhakövön találja, elájulva, magatehetetlenül. Próbálja élesztgetni, még meg is rázza olykor. Végül sikerrel jár: a nagybeteg testvér magához tér. Editnek fontos, hogy a körülményekhez képest rendbe szedje: nem törődve korábbi viszolygásával, megfürdeti és felöltözteti Angélát, majd ágyba dugja. Mesél neki, mindenfélét, az életükről, vágyaikról. Ekkor Angéla elalszik, így tűnik rendben lesz. De néhány perc múlva komoly fájdalmakra ébred, ekkor már nincs mit tenni, mentőt kell hívni.

3.png

Dargay dicsérgeti Editet: lám, mégiscsak felnőtt a feladathoz, ott volt a nehéz pillanatokban. De Edit nem szépíti érzéseit: csak azért volt ott, mert nem tudta megúszni. Mire beértek a kórházba, befutott a volt férje és Fruzsi is. A pszichológus firtató kérdéseire Edit csak kiböki: az a baj, hogy nem tudta tiszteletben tartani Angéla akaratát: a testvére otthon akart meghalni és nem a kórházban vegetálni csövek és gépek között, mesterségesen táplálva. Nem jól döntött, amikor kórházba vitette, erősebbnek kellett volna lennie. Angéla segítséget kért azon az éjszakán: vajon a mentőket értette ezalatt vagy az eutanáziát? Persze Fruzsi nem érti, nem értheti ezt a dilemmát. Ő gyengeséggel vádolja és bántja az anyját döntése miatt. De nem neki kellett a haldokló testvérét a kezében tartania...

4.png

Editnek viszont ismerős lehet a helyzet, hiszen hasonló körülmények között ment el az édesanyja is. Dargay megidézi a pillanatot és nagyon jól teszi: Edit bevallja, ott és akkor nem állt a helyzet magaslatán. Egyrészt nem tudott mit kezdeni anyja leépülésével, másrészt nem fért be az anyja és Angéla kettőse közé, így nem látogatta a beteget, csak egyszer járt a kórházi ágya mellett. Már fekvőbeteg volt anyuka, amikor neki Kaposváron premiere volt. Angéla levitte a haldokoló anyát a színházba, hogy még egyszer utoljára láthassa a másik lányát a színpadon. Nemsokára elhunyt, de akkor egyszer még büszke lehetett mindkét lányára: az áldozatkész Angélára és a tündöklő Editre. És Editnek ez most már kevés: a mostani tragédiában már nem tündöklő akar lenni (hiszen a showban is felmondani készül és még csak meg sem fésülködött ma), hanem jó testvér. Áldozatkész.

Arra készül, hogy ha egy kicsit felerősítik a húgát, kihozza a kórházból és vele lesz a hátralévő napjaiban. Segít neki úgy elmenni, ahogy az igazán szeretne: "méltósággal és szépen, mint ahogy élt."

Címkék: terápia
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schanc 2017.12.18. 18:42:20

Edit sztorija fájdalmasan szép ívet kezd leírni. Nagyon megindító.
És gratula a sminkeseknek / kitalálónak: hétről hétre fokozatosan látni, ahogy a tökéletes megjelenésű Editből egyszerű, esendő nő válik.

Zsoofka 2017.12.18. 19:30:23

@schanc: Nekem ez lett a kedvenc szálam.... Edit kíméletlenül őszinte és szigorú magával!
süti beállítások módosítása