Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 8x04 – Valaki

2018. szeptember 29. 17:00 - hektor_

Jön egy faszi, nekiáll borotválkozni a tükör előtt, és első ízben le sem veszem, hogy Ezékiel Királyt látom, kendőben. A kezdeti percek a csatába indulás előtti buzdításról szólnak, de mikor épp elkezdenék elégedetlenkedni, hogy az eddig eltelt három rész vontatott lassúsága és többször bevágott puffogtatásai után a fene beléd te éhenkórász, te angolnabőr írógárda, hogy megint ezzel húzzuk az időt – na ekkor vált a jelenet a jelenre, ahol a Király titánként tör elő a ráboruló testhalom alól.

w1.png

A mészárlás képeit lassan befogadva látja hogy oda a teljes regiment, az uralkodó üvölt, a lába is eltört, mi meg tudjuk, mi következik mindjárt, ennek ellenére becsülettel végigizgultam az egészet - meglepő gyorsasággal egy hördülés kíséretében felugrik az első embere hogy nassoljon egyet a felséges falatokból. Ezékiel méltóságát eldobva seggen csúszva, rákjárásban menekül, de volt bajtársai egymás után élednek fel és kurva sokan vannak, a pisztolya kiürült, az egyik zombiról lehúzott puska is üres, szerencsére a semmiből valahogy előkerül az egyik lovagja és megmenti a királyi hátsót.

w2.png

w3.png

 

Az épületben ahonnan a vérfürdőt irányították, a fiúk összepakolnak és le is lépnének az M50esekkel amiket Rick keresett az előző rész végén, viszont a plafonból valaki lesorozza a bagázst - hát barátaim, a szerepetek nem tartott túl sokáig, Carol in dö hauz! Pár puskát felkapva persze neki is iszkolnia kell, ugye senki nem gondolta hogy csak négyen voltak, viszont a többiek szerencsére nem veszik üldözőbe, hanem fogják a fegyvereket és odébb állnának velük a központba.

w4.png

Ezékielék sántikálnak ki a csatamezőről, ekkor az uralkodó megmentőjét kilövik, és egy srác Dwight Schrute régi szemüvegében parádézva foglyul ejti a Királyt. A csávó egy igazi pöcs, a kerítésig tartó utat végigugatva provokálja Ezékielt, majd mikor nem tudja kinyitni a kaput, a Király kardját előhúzva egy végső csapásra emeli a pengét, ám az ígért hasítás ezúttal hátulról jön és őt szeli konkrétan kétfelé, IGEN, a kedvencem, Jerry is előkerült végre valahonnan, bár hogy az élőhalottak, akik eddig szorosan a nyomukban loholtak, hogy nem értek oda ennyi idő alatt, fel nem foghatom. Megpróbálja szétzúzni a lakatot, de nem megy, na állj hátrébb, felség, van egy kis dolog, mondja, de a Királyt sem véletlenül választották uralkodóvá, odaáll az utolsó lovagja mellé és szembefordulnak a zombiarmadával.

w5.pngw6.png

Carol tűzharcba keveredik, ahová egyedül sajnos kevés, így megpróbálja eladni hogy feladja Rickéket ha elengedik, de amint az egyik Megmentő közelebb ér, elkapja és egy kést a torkához szorítva felszólítja az egybegyűlteket hogy hátrébb az agarakkal, persze azok szarnak rá és a saját emberüket szitává lőve adják tudtára a véleményüket az alkuról. Mindeközben a zombik mögöttük kinyitották a kerítést, felnyihogok, a nyolcadik évad járkálói lássuk be hogy jobb skillekkel rendelkeznek mint az első évadbeliek, akiket még át lehetett baszni egy ajtóhoz támasztott bottal. A Megmentőkből pár harapás után csak ketten maradnak talpon, Carol alkudozni kezd velük, ám ekkor megpillantja a másik kerítés túloldalán küzdő Jerryéket és beugrik neki egy flashback a csata előtti időről, mikor a Király coming outolt hogy még nem ölt embert, csak egy támadója volt valami erdőben, azt is Shiva nyírta ki, de már döntött róla, hogy azzá a hőssé válik, akivé képzelik.

A két férfit a fegyverekkel futni hagyja és beengedi Jerryéket, azonban hiába sikerült lelépniük, Daryl és Rick már a nyomukban vannak, előbbi ki is lövi a platón ülő komát, a seriff meg már be is ugrott a sofőr mellé, és a pacákot kihajítva a járműből már szakítja is át a szalagkorlátot, de mindenki nyugodjon le, hőseink jól vannak, a fegyverek megvannak! Carolék viszont nincsenek jól, elöl és hátul is járkálók veszik körül őket, miközben próbálják cipelni a Királyt, Ezékielnél be is telik a pohár és a tiltakozásra ügyet sem vetve ott akar maradni feltartóztatni a zombikat egy árokban, ekkor viszont jön Shiva és rendet rak.

w8.pngw9.pngw10.png

A jelenet esküszöm megható, a trió az állat önfeláldozásának köszönhetően olajra tud lépni és haza is érnek, a CGI tigrisre viszont nem kell több pénzt költeni, most láttuk utoljára.

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

carp3tm0nster 2017.11.21. 11:59:12

Ismét egy rettenetesen gyenge rész, ordító bénázásokkal. Ami meg a legrosszabb,hogy beáldozták Shiva-t...

fallen 2017.11.22. 12:18:03

igaz, már csak félgőzzel nézem, de nem értem, mi történt a tigrissel? Túlterhelték a procit és beragadt a CGI, vagy mi a fene történt, hogy nem tudott mozdulni és egy helyben várta meg hogy ráboruljon 25 zombi?

hektor_ 2017.11.22. 14:36:46

@fallen: a kérdés jogos, ugyanez volt a múlt keddi hajnal kettes vita alapja otthon, egy kétmázsás tigris nem várja fintorogva hogy zombik odadülöngéljenek és rárontsanak (akikből mellesleg még emberként is félrelökhetsz párat egyszerre)

fallen 2017.11.22. 17:13:04

@hektor_: alighanem ez is csak egy az egyre sokasodó logikátlanságok közül. Csak az a baj, amíg érdekes volt a sztori - számomra 6. évad végéig, onnan már csak Negan az aki itt-ott érdekes - addig az ember szemet hunyt felettük. Mindenesetre én már azt sem értettem, hogy a 7. végén a szeméttelepiek elárulták őket, erre azzal kezdődik a 8. hogy tele vannak emberrel, fegyverrel, robbanószerrel és nagy bosszúhadjáratot folytatnak. Meg a 8x01-ben miért az ablakokra lőttek? Ráadásul úgy, mintha több lőszerük lenne, mint zombie. és amúgy meggyőződésem, hogy egy kurva karddal simán keresztülvágná magát az ember egy nagyobb hordán is, lassúak és gyengék. És hangosak is, ehhez képest már nemegyszer bukkantak fel úgy az áldozat mellett, mintha Winettou bennük élne. Ok, ne kérjük számon a hitelességet egy ilyen sorozatban, de legalább hihető lenne. Mert miközben Glenn 51 zombi alól mászott ki, amikor eljátszották, hogy annyi neki, néha, ha úgy akarják, egy is elég hogy bajt csináljon.

Voila 2018.02.10. 23:43:11

Nem a zombik lettek okosak, Carol megnyomott egy gombot.
süti beállítások módosítása