Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 5x08 - Horses

2017. október 09. 11:59 - AaannnaaA

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele Kedves Olvasók, de az évadban lassan csepegtetett múltbéli infómorzsák engem ugyanilyen tempóban az őrületbe kergettek – erre most végre megkapjuk a teljes képet, méghozzá egy egész részen át. Oké, letudjuk a múltat, de nem lehetett volna ezt az elején (nagyjából a harmadik / negyedik rész magasságában) megtenni? Mert ez így most már – számomra – kifejezetten uncsi, arról nem is beszélve, hogy az évad történései csupán botladoznak, ahelyett, hogy haladnának előre, amolyan jó raydonovan-es módon. Nem?

Na jó, nézzük akkor hogyan halatkodott meg Anyus és zakkant bele ebbe hősünk.

1.jpg

A bár megnyitása előtti napon kezdünk, Ray és Bunchy épp a fényreklámot szerelik fel, mikor csörög Abby telefonja – a nő láthatóan rossz híreket kap, de egyelőre nem osztja meg családtagjaival. Inkább elmegy sétálni, és a közeli gyógyszertárban kiváltani egy adag gyógyszert. Este otthon csodaszép nyakláncot kap hősünktől ajcsiba, aki szerint ezt viseli majd a holnapi bármegnyitón, aztán Conor diplomaosztóján, Bridget esküvőjén, stb. Az asszony nem igazán hisz ebben, és végre kiböki férjének, hogy nem került be a kísérletbe – mely később, mint tudjuk megmentette a júzerek életét.

Ezért felíratott és kiváltott egy bogyót, mellyel öngyi szeretne lenni – tkp. meg is könnyebbült, mert a kezelés rettenetes lett volna (a mellékhatásai miatt), így viszont méltósággal távozhat. Ray nem így gondolja, lehúzza a bogyót a retyón, összepakolja a bőröndjét és elindul New Yorkba elintézni, hogy Abby bekerülhessen a kísérletbe. Az asszony azonban felíratott még egy adag öngyi-bogyót, és Terryt kéri meg, hogy váltsa ki neki. Na baszki!

2.jpg

Hősünkkel tart Avi is, akin már ekkor látszik, hogy eléggé rottyon van, de valamiért ez hősünknek nem szúr szemet. Lena megszerezte a kísérletbe bekerült három tag aktáját, közülük akarja Ray Smittyt agyhártya gyulladással megfertőzni – a kórokozóhoz Avi egyik régi Moszados kapcsolata segít hozzájutni. Nofene, tehát mégis igaz az amúgy full képtelenségnek tűnő vád, amit Bridget dörgölt néhány résszel korábban az apja orra alá!

A városba érve szétválnak, majd egy megbeszélt helyen találkoznak – Avi ide hozná a szert ismerősétől, csakhogy nem jelenik meg a ledumált időpontban. Hősünk kínjában Lenától kér segítséget, aki kiböki, hogy társa épp most hívta a rendőrségről – letartóztatták heroin vásárlás közben. Az őrsön Avi elrebegi, hogy az oroszoktól elszenvedett sebek okozta fájdalom miatt lett függő, de ígéri, ha főnöke kihozza, segít neki. Raynek azonban nincs ideje minderre, rámorran, hogy adja meg a Moszados nő címét, kapcsolatba lép vele maga – hiába bizonygatja a férfi, hogy az rohadtul nem fog sikerülni.

3.jpg

Hát, nem sokon múlik, az biztos. Odamegy a címre, a nő simán ajtót nyit, ám mikor közli, hogy Avi barátja, és kéri a szert, a Moszados nagyon durván nekiesik. Nem kispályás a csaj, kevés híján hősünk marad alul. Végül annyi időre sikerül lenyomnia ellenfelét – annak elvett fegyverével – hogy elvegye a szert és elnézést kérve elsétáljon.

Otthon Bridget segít anyjának öltözni a nyitóbulira, közben beszélgetnek. A lány nem érti, miért nem akar az anyja több kezelésen átesni, de Abby elmagyarázza az okait, és úgy nézem a gyerek el is fogadja őket. Együtt mennek a buliba, miközben Ray a nő helyét intézi a kísérletben.

4_1.jpg

4_2.jpg

Besétál a kórházba – érdekes módon senkinek nem tűnik fel, hogy véres ingben lófrál?! – az egyik mosdóban összeszedi a külsejét (a verekedéstől az arca is véres, a kezén pedig vágás van), majd bekészíti a fecskendőt a vírussal és besétál az alvó Smitty szobájába.

4_3.jpg

A nyitóbuli felénél Abby rosszul lesz, Bridget és Terry kíséri ki a levegőre. A lányt anyja arra kéri, köszönjön el a többiektől a nevében, míg sógorával kettesben maradva lelkiznek kicsit. Végülis a férfi váltotta ki neki a gyógyszert, és tudják mi következik most.

Hazatérnek ők ketten, Terry ágyba dugja sógornőjét, aki kéri, hogy hozzon neki üdítőt, amivel beveheti a bogyókat. Az asszony azonban nem azonnal kezd a mutatványba, előbb még mélázik kicsit az emlékein, családtagjainak azt haluzva, hogy alszik. Ezalatt Bridget is hazatér, nagybátyjával kártyázik a földszinten. Végül Abby önelégült mosollyal nekiáll a gyógyszeres kapszulák tartalmát beleüríteni egy pohárba.

5_1.jpg

5_2.jpg

A műveletben Terry zavarja meg, úgy nézem nem számított arra, hogy ilyen hamar asszisztálnia kell az öngyilkossághoz, de azért rááll a dologra. Belép Bridget is, akit szintén megdöbbent, hogy anyja nem hajlandó várni még egy napot, de ő is segít neki.

És miközben hősünk gépe landolásakor megkapja a vágyott üzenetet, miszerint felesége bekerült a műtétre várók közé, addig az asszony lánya és sógora társaságában örökre elalszik. Bridg nem bírja végig, így Terry közli vele anyja halálhírét, mire a gyerek a szoba előtt zokogva a földre rogy. Ekkor ér haza Apu, aki döbbenten rohan felesége ágyához, képtelen elhinni, hogy az asszony ezt tette magával, míg ő távol volt. Teljesen összetöri a bánat és a kétségbeesés.

6_1.jpg

6_2.jpg

A bárban a család többi tagja mit sem sejtve bulizik, mikor beállít Terry, majd Bridget. Nem sokkal később betántorog hősünk is, üvöltve esik a lányának a kérdéssel: miért történt mindez? Miért nem vetted fel a telefonod? Nyilván úgy gondolja, ha el tudja mondani a hírt, miszerint Anyus bejutott a kezelésre, nem lett volna öngyilkos.

Aztán fizikálisan is a lányának ugrik, nekilöki a falnak, úgy kiabál vele. Mickey szedi le róla, és csak annyit mond: ne őt hibáztasd, te nem voltál itt. Ez a mondat indítja el a poklot, nyomorult hősünk persze hogy nem volt itt, épp azt intézte, hogy a felesége részt vehessen az életmentő műtéten, miközben családtagjai asszisztáltak a beteg öngyilkosságához... Kitör belőle az állat, üt-vág akit ér. Bridget hívja zokogva a rendőröket, érkezésük vet véget a tébolynak.

7.jpg

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: Ray Donovan
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2017.10.30. 09:56:14

RÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁRGH!!!!
Nagyjából ennyi a véleményem erről a részről.
Kicsit bővebben: végre meghalt Abby. Temessék el és tegyék végre jégre ezt a vonalat, mert az eddigi 10 rész történéseiből maximum 2 épkézláb részt lehetett volna összerakni. Nagy jóindulattal...
Ja, és aki a nyitó/záró zenét kiválasztotta, azt nagyon megrugdosnám. A 86-ik horses után már kedvem támadt volna random megölni valakit...

AaannnaaA 2017.10.30. 10:01:41

@Is: És ebből még hogyvótot kellett írni :) Gondolhatod 8 hét után mennyire tele volt a tököm a köldöknézéssel. Innen azért végre jobb lett... Szerintem.
Azért valahol megértem, hogy Ray belezakkant az egészbe: elintézi, hogy megmentsék az asszonyt, a kedves családtagjai meg egy nappal korábban segítenek eltenni láb alól. Persze Abbyt is megértem, de ezt a nagy sietséget nem feltétlenül.
süti beállítások módosítása