Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 5x06 - Shelley Duvall

2017. szeptember 25. 11:00 - AaannnaaA

Hősünk tűzoltóállomás elé parkol full szabálytalanul, majd magára hagyja a gépjárművét, elbattyog a közeli padig és onnan figyeli szabálytalankodása következményeit. Teljesen összeszedetten viselkedik, ebből gondolom, hogy ez már nem a gyógyszerkómás este, hanem némileg előre ugrottunk az időben (tippre egy-két napot).

Miközben a tréler elvontatja a járművet, Ray a múltba réved: arra emlékezik, mikor feleségének meglepetés programot tervezett, ám odafelé úton megadta magát az autójuk a sivatag közepén. A kocsit elvonatták szervizbe, ők pedig bebattyogtak az út mellett lévő pihenőhelyre. A hely kisebb fajta oázis, korcsolya pálya is működik benne. Kapnak az alkalmon, és kanyarodnak egyet. Siklás közben mókáznak, ám ez csak addig tart, míg Abby rosszul nem lesz – a csutka hajból és a vézna arcból egyértelmű, hogy itt már eléggé előrehaladott az állapota. Lepihennek hát a pálya szélén, az asszony közben morcos állapotba kerül. Férje minden tiltakozása ellenére úgy dönt, nem folytatja tovább a kezeléseket, mert nem látja értelmét, meg mert jelenleg a kezelések jobban megviselik, mint maga a betegség.

1_1.jpg

1_2.jpg

A jelenben hősünk mercije a vontató telepre kerül. Amint minden elcsendesül, felnyílik a csomagtartója és Lena száll ki belőle. Itt már sejtjük a megoldást mi miért történik: nekiáll megkeresni Vicky autóját, benne Sam Winslow elzabrált dobozával. Viszonylag hamar sikerrel jár, felfeszíti az ajtaját, kiveszi a dobozt és visszatér a csomagtartóba. Ezalatt Ray kifizeti a bírságot, majd újra birtokba veszi autóját.

Megáll pár saroknyira a teleptől, kiszedi kolléganőjét és a dobozt a csomagtartóból. Lenát utasítja, hogy keresse meg Tomot, Mrs. Winslow még lábon lévő egykori problémamegoldóját, maga pedig elindul az asszonyhoz visszaszolgáltatni a holmijait.

2.jpg

A házban Sam gyuggyant nevelt fia, George nyit ajtót, aki a Ragyogás c. filmből idéz és a forgatásról mesél kulisszatitkokat (ahogy a rendező utasítására munkatársai kiközösítették a főszereplőnőt alakító Shelley Duvallt – innen a mai epizódcím – hogy még hitelesebben 'elveszettnek' tűnjön az alakításában). El lehetne merengeni, mire fel a hasonlat (szerintem Rayre gondol), de nem mászom ebbe bele, aki akarja kommentben megteheti.

Mielőtt hősünknek teljesen az agyára menne, megjelenik Sam és elzavarja fiacskáját. Ray azzal indít, hogy extra lóvét kér a melóért, mert Vicky fegyvert fogott rá. Oké. Az asszony remegő kézzel bontja ki a dobozt, mesél pár szót elhunyt lányáról, majd hősünknek szegezi, hogy szeretné ha neki dolgozna, bármennyit kér is. Nem kap választ, a férfi némán eloldalog magára hagyva a nőt szörnyű emlékeivel.

3.jpg

Mickey meglátogatja fiát a böriben, és égre-földre esküdözik, hogy minden rendben lesz, de csak egy gyűlölködve elmorgott „fuck you!”-t kap válaszul. Ezután az öreg elviszi unokáját oviba, majd maga indul a probléma megoldására. Tegye fel a kezét, aki úgy tippel, hogy sok jó nem sül ki a dologból. Oké, letehetitek!

Avit jött megfigyelni, és követni – nem tudom mit remél; felgöngyölíti a pénz és a drog útját, aztán mi lesz? Mindenesetre egész jól megy a dolog, követi a pályaudvarra, ahol Avi csomagmegőrzőből vesz ki egy hátizsákot, azzal indul tovább.

4.jpg

Terry és Damon megérkeznek Hector edzőtermébe, Bridget már itt várja őket. Le vagyok maradva, én nem tudtam, hogy a kiscsaj most a városban él. Együtt vacsoráznának Smittyvel, de miután a csávó kórházban van, ezért ők mennek be hozzá. Terrynek leesik az álla az infótól, de azért jó képet vág. A kórházban érti meg, hogy Smitty rákos, ezért látogatják itt – a fiatalok füvet szívnak (mert azt a kórteremben csak úgy szabad, mi?), és az öreget is megkínálják. Legnagyobb meglepetésemre Terry elfogadja, kiadós adagot tüdőz belőle, hogy pillanatok alatt az égbe reppenjen.

Ilyen állapotban sétálnak a folyosón, mikor egy nő szólítja meg Smittyt és megdicséri milyen jól néz ki a kezelés után. Nos nem, ő a nővel ellentétben nem vett részt a kezelésen, még mindig beteg – míg a váratlanul felbukkanó futó ismerős nagyonis meggyógyult. A csapat ledermed, Terry elrohan. Bridget megkeresi nagybátyját, akit cefet bűntudat gyötör, mert az idegen nő egészséges – nem értem, talán lebeszélték anno Abbyt a kezelésről ? Vagy durvább módon avatkoztak közbe? Mindenesetre el akarja mondani testvérének a dolgot, ám Bridget erről hallani sem akar. Kezdem már unni ezt a lutrit, jó lenne tudni végre mi a picsa történt…!

5_1.jpg

5_2.jpg

Hősünket újfent emlékei kínozzák: a korcsolyás eset után nem sokkal Abby bejelenti a családjának, hogy abbahagyja a kezelést. A hírt legrosszabbul Conor viseli, felrohan a szobájába, ahol dühét levezetendő fekvőtámaszokat nyom. Mikor apja utána oldalog, dühében elküld mindenkit a picsába, sőt még faterjának is behúz egy jobb egyenest (jaja!). Ray nem sértődik meg rajta, inkább megölelgeti és vigasztalja fiát.

A jelenbe telefonhívás téríti vissza, Doug Landry rájött, hogy a saját lakásában rejtegeti előle Natalie-t, amiért nagyon mérges, és azt üvölti, hogy elviszi onnan a színésznőt, problémamegoldónk pedig szíveskedjék jó képet vágni ehhez. Gondolkodás nélkül a lakáshoz hajt, figyelmezteti a nőt exe várható érkezésére, ám ő szembe óhajt nézni vele.

6_1.jpg

6_2.jpg

Avi nyomában Mickey lepukkant gyártelepre megy, melynek hatalmas csarnokában varrónők ügyködnek. A terem hátuljáig követi, aholis elveszti a nyomát, majd nem úgy bukkan rá, ahogy szeretné: Avi előlép a semmiből és buksin kólintja az öreget. Na ja, hülyeség volt figyelmen kívül hagyni a férfi Mosszados múltját, idő kérdése volt, mikor szúrja ki és szereli le követőjét.

7.jpg

A lakásba megérkezik Doug Landry, aki fenyegetéssel venné rá egykori kedvesét az abortuszra (mégiscsak két kiskorú gyereke van, hogy venné ki magát, hogy a szeretője is szül neki egyet?), ám Ray durván közbemorran: no fenyegetés különben kézeltörés! A tag ért a szóból, és feszülten ugyan, de távozik. Nathalie megkéri hősünket, nézzen vele tévét, aki le is telepszik (háttal a készüléknek) és ismét a múltban flessel: újra eszébe jut az este, mikor nem bírta nézni az erőltetett családi idillt a nagybeteg feleségével, ezért kutyasétáltatás ürügyén meglépett, majd megdugta a váratlanul elé toppanó Natalie-t.

Emlékezését most is telefoncsörgés szakítja félbe, ezúttal Lena hívja, hogy megtalálta Tomot, és nem bánná, ha főnöke a helyszínre sietne. Így is tesz, a hotelba megy, ahol az egykori problémamegoldó holtan hever, oppardon lóg, egy kötél végén. A szoba kipucolva, se pénz, se cuccok, se Oscar. Hősünk úgy dönt, nem értesítik a hatóságokat, szó nélkül odébbállnak, egyben hívja Winslowt, hogy azonnal találkozniuk kell.

8_1.jpg

8_2.jpg

A fű hatása még tart - némi piával feljavítva -, Terry és Bridget énekelve trappolnak az utcán. Templom mellett mennek el, ez mágnesként hat a férfira; bemegy, unokahúga utána. Terry azt hajtogatja, hogy Abby miatta halt meg, ám a lány tagadja ezt – nem akarta a műtétet, és kész. Kínlódásuknak a nyíló gyóntatófülke ajtó vet véget, a férfi él a lehetőséggel, és bebotorkál némi lelki megkönnyebbülésért.

Ezalatt Ray Winslow irodájában mesél a nőnek Tom haláláról, akit nem különösebben rendít meg a dolog. Beszélgetésüket egy asszisztens szakítja félbe, az asszonynak hívása érkezett. Mielőtt távozna, Ray elmondja, hogy Natalie befejezi a filmjét, csak Sam tartsa távol Landryt a fogatásról. A nő szóvá teszi, mennyire kiáll a színésznőcske mellett, ám hősünknek a szeme sem rebben. A góré megígéri, hogy teljesíti a kérését, azzal elzavarja vendégét és fogadja a hívást. Távozóban Ray döbbenten látja, hogy Winslow polcán bezony ott figyel mindegyik Oszkár, ergo bőven benne van a mancsa Tom megölésében…

9_1.jpg

9_2.jpg

A buksikólintás után Mickey egy autó csomagtartójában tér magához, épp jókor hogy hallja, amint Avi lebonyolítja a drogbizniszt. Illetve csak bonyolítaná, mert megjelenik a DEA (ebben Frank mancsa lehet), és vad lövöldözés kezdődik. A csomagtartó is kap pár extra likat, szerencsére az öreg nem, viszont ezen keresztül páholyból szemlélheti a történéseket: Avi bemenekül az erdőbe, bizniszpartnere meg beugrik a volán mögé, és elhajt – igen, azzal a kocsival, amiben Mickey lapul. Na, az érdekes lesz, mikor majd megáll valahol, és kinyitja a csomagtartót. Nagyon röhögök!

10.jpg

Este Ray még visszamegy a lakásába, közli Natalie-val, hogy mehet tovább forgatni, Landry nem lesz ott. Zárásként benézünk a böribe, itt Bunchy a rácson keresztül megpillantja a fószert, aki elrabolta a pénzét (eszerint sittre került); benézünk Tom szobájába, ahol a kötél nem bírja el a test súlyát; és benézünk Sam irodájába, ahol a nő elégedetten kortyolja italát és bámulja az Oszkárjait.

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: Ray Donovan
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinipuma 2017.09.30. 11:46:07

Köszi a hogyvótot!
Nekem ez a rész volt a mélypont, kezdem unni ezt a kirakós játékot.
Azért a csomagtartóban lapuló Mickey tényleg vicces volt :)

AaannnaaA 2017.10.01. 10:56:54

@tinipuma: Mázlista vagy, a nagyságrendekkel jobb 7. részt viszont Te írhatod :) És még ott is van lapuló Mickey :)

Tényleg uncsi már a kirakósdi, valahogy nem csinálják úgy, hogy érdekeljen mi jön ki belőle. Ha netán lesz kövi évad, remélem ezt abbahagyják. De ahogy fanyalog a nép (kommentekben látom mindenfelé), még azon sem csodálkoznék, ha ez lenne az uccsó szezon.

Pedig amúgy nem rossz, inkább csak lassú, meg kissé köldöknézős.

Is 2017.10.30. 09:47:26

@AaannnaaA: Egy doboznyi véres gyerekruha miért is lett volna terhelő bizonyíték Sarandonra? Ha meg más is volt benne, akkor megoszthatták volna, hogy mi a terhelő, mert ennek így semmi értelme. Hacsak nem az érzelmi kötődés miatt akarta visszakapni, hogy marcangolhassa magát a halott kislánya véres ruhája fölött... :S

Ez a korcsolyás visszaemlékezés megint eret vágós volt. De legalább Raynek is az volt az első kérdése, mint nekem: komolyan, a sivatag közepén???

Ray legalább a visszaemlékezésben igazi jó és megértő apa volt, amikor nem vágta úgy pofán a fiát, hogy az lánnyá változzon. (Egyébként le a kalappal, egész sok fekvőtámaszt lenyomott a kölyök a jelenetben. Hej, amikor még ifjabb voltam...:) )

Meg igazi pasi volt, amikor a producernek beígérte a kéztörést. Nem is értem, mire gondolt a faszi, hogy csak úgy Ray lakásában, a szeme láttára nekiesik a csajnak...

Mickey tényleg annyira balfasz... Viszont felmerült bennünk párommal a kérdés, amire soha nem kaptunk választ: mi történt a kis Mariával? Apa börtönben, nagyapa csomagtartóban, óvónéni meg talpig idegben. És? Hazavitte? Örökbe fogadta? Kutyák elé vetette?

AaannnaaA 2017.10.30. 09:49:54

@Is: Nálam a kutyák nyertek :)
süti beállítások módosítása