Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 5x02 – Las Vegas

2017. augusztus 21. 08:20 - tinipuma

Verőfényes reggelre virradunk, Rayt a neje ébresztgeti kedvesen, nocsak. Ma van a 21. házassági évfordulójuk, minden szép, a reggeli szex után egy Vegasi kiruccanásra készülődnek. Visszaugrottunk tehát kicsit az időben, remélhetőleg végre megtudjuk mi is történt Abbyvel.

1.jpg

Indulás előtt valami mesterember érkezik, Abby ugyanis fura hangokat hall, úgy gondolja mosómedvék fészkeltek be valahová a házban, ne adj isten patkányok. Aha. Mellesleg Mickey is a házban vendégeskedik, legújabb hobbijáról, az írásról fecseg a fiának, beiratkozott ugyanis egy tanfolyamra. Ray most rendes fiú, csak egy kicsit röhögi ki az öregét.

A párocska tehát útra kél, Abby ilyen páros játékot játszana (gondolom a Cosmo nyári különszámából), férje hülyére veszi az egészet, de azért jól elvannak. Ray váratlanul meghívja nejét egy italra valami útszéli bárba. A nő rendesen meglepődik, évekkel ezelőtt ugyanis sokat jártak erre a helyre, mikor a férfi Los Angelesbe jött. Nosztalgiáznak egy sort, majd Ray lazán kidob egy kulcscsomót a pultra, anyukám, ez a tied, mármint a kulcsok és a bár, ez volt a vágyad, ugye? Abby szinte szóhoz sem jut, csak vigyorog. Mondom, teljes a boldogság.

2.jpg

3.jpg

Az út kis kerülővel folytatódik, Terry csörög be: lecsukták, mert elment egy bordélyba, őt kell tehát először kihoznia sittről. Abby sziporkázik, a jó sógor csak nem halálra kúrt valami luvnyát?

Közben egy kicsit visszaugrunk a jelenbe, Mickey ébresztgeti a gyűrött arcú Rayt, egyrészt menni kell, mert mégis lesz esküvő, másrészt elkészült a forgatókönyve, már csak a papírkötegből kellene valahogy PDF-et csinálni.

4.jpg

De lapozzunk, Terry kijön a sittről (közben Abby lakmározó mosómedvéket haluzik egy közeli kukára, jaj), valami szemétláda leitatta és bedrogozta, úgy került a kupiba, onnan meg ugye verekedés miatt lecsukták. A bunyó pedig amiatt volt, mert a London névre hallgató kurva lenyúlta az anyjuk jegygyűrűjét, ami azért is nagy gubanc, mert azzal akarta megkérni Maureen kezét. Egy jó testvér ott segít, ahol tud, irány a bordély, Ray maga indul neki, hogy visszaszerezze a gyűrűt, Terry úgysem mehetne oda vissza, mert kihajítanák.

Abby úgy gondolja, hogy mivel évfordulójuk van, ő a férjével tart a kupiba. Elemében van, gondolkodás nélkül előadja a madámnak (aki amúgy férfi), hogy befizetnének egy édeshármasra, és mivel nagyon jókat hallottak a London nevű lányról, már csak az akciós katalógust néznék meg. Raynek szeme se rebben, simán kiválasztják a domina csomagot. A prosti (aki egyébként nagyon jó nő) dícséri is a remek választást, csak pár percet kér, hogy ráhangolódjon a szerepre. Amire viszont nem lehet felkészülni, az a jó passzban lévő Donovan házaspár. Ray kissé megfojtogatja a csajt a gyűrűért, sikertelenül, de Abby beveti magát egy nagy doboz szőrtelenítővel, amit a leányzó fején szeretne használni. A kurva a fulladozást viszonylag jól tűri (foglalkozási ártalom lehet), a hajának elvesztésétől viszont kitöri a frász, párosunk tehát sikerrel jár, megvan a gyűrű.

A jelenben Abby bárjában gyűlik össze a család, a fiúk a pult mellett, a (már elhunyt) lányok fotói a pulton foglalnak helyet, így mondanak áldomást Mickey vezényletével. Közben Lena telefonál, Natalie James várja Rayt az irodában, ő az a színésznőcske, akinek a meztelen fotói nemrég kerültek ki a netre. Hősünk tehát melózni megy. A csajnak amúgy az a baja, hogy válófélben van a férjétől (egyúttal menedzserétől) és fél hazamenni, mert a pasas egy állat és túszul ejtette a cuccait meg a kutyát. Ray elkíséri a nőt, az enyhén eszelős tekintetű leendő extől első körben csak egy bőröndöt sikerül zsákmányolni, az állat egyelőre marad, de hősünk megígéri, hogy nemsokára kiszabadítja azt is, de neki most esküvőre kell mennie.

Az évfordulós napon hőseink végre megérkeznek Vegasba, a lakosztályuk csodaszép, a kilátás pazar, a pezsgő behűtve. Abbyt csak a háttérzene zavarja kissé, férje hiába kapcsolja ki, anyu még mindig hallja a hangokat. Ray arcán aggodalom suhan át.

A kis csapat bokszgálára megy, ma van a Damon gyerek bemutatkozó meccse, gyakorlatilag üres nézőtér mellett, de hát valahol el kell kezdeni. Abby, Ray és Maureen azért lelkesen szurkol a kölyöknek, aki pillanatok alatt kiüti az ellenfelét, szó szerint még a ringből is kipofozza. Örülünk. A meccs után vacsora jön, Terry felhozza a műtétet, újra normális lesz majd, a boksz pedig jó pénzt hoz, szóval elveheti szíve választottját és gondoskodhat a családjáról. Ezzel kirakja a kalandos múltú jegygyűrűt az asztalra és megkéri Maureen kezét, aki persze igent rebeg. Abby közben csendben eloldalog valamerre, férje később a teraszon találja meg, a nő nem igazán érzi jól magát.

A jelenben megvolt az esküvő, Ray is odaért időben, még arra is volt ideje, hogy Abby régi nyakláncát a menyasszonynak adja. A bárban az ifjú pár táncot lejt, jó látni, hogy legalább két boldog ember van a teremben. A főleg rendőrökből álló Doherty család láthatóan nem lelkesedik a frigyért, visszafogott mosollyal állják körbe a Terryéket, Maureen bátyja pedig egyedül iszogat és leszarja Ray közeledési kísérletét.

Vacsora is van ám, meg beszédek, de bár ne lennének. Maureen tesója nagyjából korongrészegen méltatja a férj és családja érdemeit. Márpedig azok számosak, ha csak a börtönben töltött éveket nézzük, mutat rá a szónok. A bili Bunchynál borul ki, miután a testvéreit seggfejnek és nyomorék fasszopónak nevezi, őt magát pedig retardáltnak, egyszerűen beleveri az új sógor arcát az asztallapba. Nevezzük ezután közeledésnek, hogy a két család normális tagjai együttes erővel próbálják szétszedni a verekedőket.

Ray hazatér, a ház előtt a kocsiban ülve visszaréved a Vegasban történtekre. Az évforduló másnapján hősünk leugrik reggeli kávéért, ám a szobába visszatérve Abbyt a padlón találja rángatózva, habzó szájjal. Persze kórházba viszik, de ennél sokkal többet sajnos nem tudunk meg, a felbukkanó orvos egy szót sem szól, csak Ray hajtogatja egyre, hogy csak a balesetben szerzett fejsérülés okozhatta a bajt. Annyi bizonyos, hogy innen még talpraállt, azt látjuk, ahogy hazaérnek mindketten, Abby pedig az immár lyukas falat nézve közli az eléjük siető Mickeyvel, hogy itt nem fognak találni semmilyen mosómedvét.

Zárásként – a jelenben – Natalie csönget be Rayhez, betört orral és a kutyával kiegészülve. Ja, van nála egy pisztoly is, amivel az állatkáért érzett aggodalmában lelőtte a férjét. Kéne itt egy kis segítség.

Címkék: Ray Donovan
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2017.08.21. 10:49:25

Köszi a hogyvótot :)
A részt látva rögtön rájöttem, hogy téves volt az a feltételezésem, hogy Abby a balesetes fejsérülésbe halt bele kb. az eset után 1-2 nappal, mert nem ment orvoshoz. Az új teóriám agydaganat, ami nyilván a korábbi rákos megbetegedés áttétje :(

Homályosíts fel plíz, én úgy gondoltam, hogy Maureen tesója azért hívja magát "tesó"-nak, mert a társa, szerinted ténylegesen a testvére?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.21. 11:01:55

Attól féltem hogy azért nyírták ki agydaganattal Abbyt hogy legyen egy alibi évad amiben a család lesz a fő téma, mert eddig többet szerepelt a nő mint az összes évadban együttvéve :)
Bízzunk benne hogy lassan lezárják fejben is Abbyt és akkor koncentrálhatunk végre az erőszakra is ;)

Azért érthető Maureen tesójának felháborodása, ha én is egy rendőrcsaládban nőttem volna fel akkor nem házasodok be egy olyan fimíliába akinek összes tagja bűnöző, az hogy írek még nem indok a lagzira.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.21. 11:05:21

Az a gyanúm hogy ez a Natalie egy xarkavaró spiné, aki megakart szabadulni a férjétől, sanszos hogy a nudis képeket is saját maga dobta fel, hogy a férjére terelje a gyanút.
Szerintem Rayt palira vette a kiscsaj ezzel az önvédelemből nyiffantottam ki a férjem dologgal, amit Ray el is sikál gondolom.

tinipuma 2017.08.21. 18:34:31

@AaannnaaA: Igen, szerintem a testvére, nekem úgy rémlik, hogy volt erre egy félszavas utalás. Meg az ájemdíbí is Dohertynek írja :)
Amúgy szerintem ha már agyi probléma, akkor az lehet a balesetes bumpszliból, de nem vagyok orvos.
@szociál: Koncentráljunk az erőszakra :))
Szerintem igazad van, a testvér baja érthető, de még akkor is van két választása egy normális embernek - ha nem egy sorozatban karakter, :)
Egy, nem megy oda. Kettő, odamegy és hősiesen kibírja, hogy ne igya le magát, vagy ha már leitta akkor egyrészt úgyis mindegy de inkább rúgjon be teljesen és hányja ki az ünnepi vacsit, akkor legalább nem ér rá végigsérteni a másik családot és közvetve a saját testvérét :)
Nataliet majd meglátjuk.

Pácsó Ármándó 2017.08.21. 18:50:59

@tinipuma: A nyuszifüles a London nevű csaj?
Ez egy remek, állatokkal teli hogyvolt lett, köszi! :-)

tinipuma 2017.08.22. 08:20:06

@Pácsó Ármándó: Igen, a nyuszifüles a London :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.22. 09:09:28

@tinipuma:

De ez a Ray Donovan sorozat is olyan mint a GTA játék, hasonlók a párbeszédek, a mimikák, a karakterek, persze hogy beszittyózik a bátyja és mindenkinek beszól, az lenne uncsi ha csak magában morgolódna :)

tinipuma 2017.08.22. 19:43:43

@szociál: A GTA-t nem tudom (ismerem, de sose játszottam), de itt tényleg előre borítékolható volt a balhé, ez egy ilyen sorozat :)
Ezért (is) szeretjük...

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.22. 20:53:53

@tinipuma:

A lányok annyira nem is játszanak konzolon, de a GTA5-öt érdemes lenne kipörgetned, izgalmasabb mint a Donovan, és sokat lehet rajta röhögni, Trevoron pláne :)

2017.08.23. 16:15:58

@szociál: gyanakszom én is! figyelek!!

2017.08.23. 16:43:34

@tinipuma: @AaannnaaA:
én a balesetes agyi sérülés teóriára szavazok.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.23. 19:41:47

@Biriksz_Krokiksz!:

Sajnos nincs szavazás :)
Én a melles áttétre, de ha nem lenne fontos a baleset amiben beverte a fejét, akkor nem mutatnák, szóval esélyes az is.
Ráadásul ha nincs az a lotyó akkor nem veri be a fejét, duplán be fog rágni rá Ray én azt sejtem.

2017.08.23. 21:16:26

@szociál: és akkor h klasszikus idézzek:
"akkor koncentrálhatunk végre az erőszakra is"

AaannnaaA 2017.08.23. 23:44:29

@Biriksz_Krokiksz!: @szociál: Jelen rész ismeretében én is az áttétre szavazok, mint már fentebb említettem. A balesetet szerintem más miatt mutogatják - majd megtudjuk.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.24. 08:46:55

@Biriksz_Krokiksz!:

:)
Már éppen ideje lenne egy kicsit erőszakoskodni, mert ez így elég barátokköztes kávézgatós :)

@AaannnaaA:
Örüljünk inkább annak hogy Terry végre nem veri ki magának brunyálás közben akaratlanul ;)
Hogy kicsesztek volna vele ha a forgatókönyv szerint a bal lábának kellett volna remegnie :))
De a tourette szindróma is baba lenne :))

Is 2017.10.26. 09:34:38

@AaannnaaA: Leginkább én is az áttétre gyanakszom. Csak nem sikerült olyan jól az a kezelés a korábbi évadban. Viszont komolyan, fejezzék már be ezt a szent Abby-re emlékezünk vonalat, mert 1-2 részen keresztül még rendben van, de ha egy évadon keresztül megy, tényleg becsavarodunk. Oké, megadom, a halálra kúrt kurvával meg a hajritkítással jó volt.

Bunchy meg mennyire tökös volt. Nagyon tetszett. Szerintem nem is az gurult el neki igazán, hogy őt retardáltnak hívta a tesó, mert ezt már megszokhatta és tudja is, hanem hogy a családját vette a szájára.
Az asszonykája meg lefogyott egy kicsit, nem? (Mármint az 1. részben.)

Vajon a Terry-t játszó színész megunta az állandó kézremegtetést, és azért tették bele ezt a műtéttel helyrehozták vonalat? Nem csodálnám.

És végre, az új évad 2. részének utolsó 1 percében történik is valami! Halle-fucking-lujah!!!
Ez a kiscsaj engem az első évadban látott és aztán néha visszatérő kis picsára emlékeztet, az idióta producer férjjel.
süti beállítások módosítása