Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 7x03 - A királynő igazságszolgáltatása (18+)

2017. augusztus 02. 07:33 - sixx

Sárkánykő

Havas és Ser Davos átalment a tengeren, ladikon de ladikon, mert ott lakik a szőkenő, az üveghegy tetején, és ha nincs obszidián, akkor van nagy baj. Ezt Dany nem tudja, meg egyébként senki sem az északi népeken és Samun túl, de hát még csak a harmadik résznél tartunk. Sárkánykő egyébként kurva jól néz ki, nem tudom mi a CGI és mi nem (a bluescreent sajnos lehet látni), de nem érdekel, az illúzió tökéletes. Havasékat a parton Tyrion várja meg egy csapat barbár, akik annak ellenére nem öltözködnek fel rendesen, hogy ott azért fúj a szél, meg láthatóan nem negyven fok van, mint a beszart légkondi mellett az Index szerkesztőségében. Bezzeg szemfestékre futotta, több rajtuk a smink, mint Missandein, akit meg sem ismerünk már lassan ruhában, ő képviseli Danyt a parton.

Havas és Tyrion spanok, még az első évadból, amikor a Falra mentek mindketten, más indíttatásból. Havasnak akkor még nem volt hipsztercsurkája, Tyrionnak meg az arca volt egyben, de hát az idő, meg a tévés évadok vasfoga, ugye. Utoljára a Falról láttalak részegen lefelé hugyozni, mondja Havas, á, hagyjuk ezt, villan Tyrion szeme egyenesen Ser Davosra, akivel a Blackwater-öbölben csatáztak egyet kvázi, és a Hagymalovag azóta tiszteli(?) a kisembert. A fegyvereket le kell adni, mint egy westernben, és irány a fellegvár, amihez hosszú és meredek út vezet, az embert meg útközben három sárkány is zargatja, játszásiból. Mert persze tök véletlenül mentek arra pont most, nem azért, hogy Havas meg Davos egyből hasra vágódjon. A várba felfelé menet Tyrion tisztázza magát, te Havas, nem dugtam meg Sansát. Jó, nem is kérdeztem, feleli Havas, majd közösen megállapítják, hogy Sansának jóval több esze van, mint mutatja. A Vörös Rébék fentről szemléli az eseményeket, de nem megy le, mert Davos menten kettéhasítja, így Varysszal beszélgetnek az élet nagy kérdéseiről, a banyának pl. dolga van sürgős, de majd jön vissza, mert Westerosba kell mennie. Ott meghalsz, mondja Varys, ja, de te is, feleli egykedvűen a MILF-jelmezes néni, és ebben a részben már nem is látjuk többet.

vlcsnap-2017-08-01-16h22m00s257.png

A trónterem olyan, mint a Királyvárban csak itt nem Vastrón áll a közepén, hanem egy kőből faragott, a vasszékhez hasonlóan kényelmetlennek tűnő ülőalkalmatosság, azon ül Dany királynőinek szánt pózban és arckifejezéssel, és hallgatja, ahogy Missandei bemutatja, hogyaszongya

Viharbanszületett Daenerys a Targaryen-házból, a Vastrón jogos örököse, az andalok és az elsők igaz királynője, a Hét Királyság védelmezője, a Sárkányok Anyja, a Nagy Fűtenger Khaleesije, a Tűzjáró, a Láncok Leverője.

És Davos lecsapja a magas labdát.

Ő meg Havas Jon.

Sírunk.

vlcsnap-2017-08-01-16h55m31s705.png

Az udvariaskodó körök alatt Dany igyekszik az erő pozíciójából tárgyalni, én vagyok a királynő, van nekem sárkányom, jogom a trónra, te ki vagy? Havas Jon. A rokonod, teszi hozzá kismillió rajongó, elég egy vérfertőzés egy sorozatban, ne tessen szimpatizálni, meg elég abból a félmosolyból is, de mindegy, ezek dugni fognak, ez van.Oké, belebeszéljük a jelenetbe a szexuális feszkót, mert a valós helyzet az, hogy Danynek vazallus és hűség kell, az északi népeknek meg nem Targaryen királynő, így Havas nem hódol be, sőt, kissé karcos is a modora, és éppen hogy csak le nem hülyepicsázza Danyt, aki különösen allergiás arra, ha a kora miatt nem veszik komolyan. Havas előadja az Észak királya+zombik+egyre halnak+egyre sokasodnak+mind meghalunk+lófaszt se ér itten semmi+szard le Cerseit-mantrát, ne szarral gurigázz, hanem segíts legyőzni a sétáló holtakat. Dany ott megragad, hogy apád vajon tudta-e, hogy engem Robert Baratheon meg akart öletni bérgyilkosokkal? Havas meg csak néz, bazdmeg, nem mondod, nekem meg elvették a fából faragott szandálomat amikor hatéves voltam, KIT ÉRDEKEL BAZMEG, JÖNNEK A ZOMBIK. Ser Davos a vita hevében majdnem elköpi, hogy Havas is zombi, de a király szeme olyat villan, de olyat, hogy bekussol, Tyrion és Dany viszont egyből észlelték a dolgot. Az audiencia egyfajta patthelyzetbe torkollik, amikor Varys berohan, és súg valamit Danynek. Havasék mehetnek a lakosztályukba vissza és EGYELŐRE nem foglyok, bár ladikjuk az nincs, mert el lett kobozva. Varys rossz hírt hoz, a flottának annyi, Ellariát és Yarát vitte Euron, hajók elsüllyesztve, mindez Dorne felé félúton, nem Királyvárnak menet, elnézést, my bad.

vlcsnap-2017-08-02-05h45m49s116.png

Másnap(?) vagyunk, Tyrion és Havas egy ormon szomorkodnak, Tyrion panaszkodik, hogy nem látta előre a tengeri attakot, Havas meg fel van baszódva, mert nem mehet el a szigetről, és azért is, mert nem hisz neki senki a White Walker-ügyben. Tyrion hisz neki, mert nem hülye, és eleve, Ser Jorah apja is látott már olyat. Havas csak tovább füstölög, fasznak jöttem én ide, leszarnak. Tyrion elmeséli neki, hogy nyugi, Dany a szörnyetegektől védi az embereket, meg lehet beszélni vele a dolgokat, de valami értelmeset kérj, ha lehet. Mondjuk obszidiánt, amit Tyrion prezentál is Danynek, ő meg erre aszongya, most tényleg, TÉNYLEG valami fekete szarról kell beszélni, amire a vár épült? Most, hogy két szövetségesünknek annyi? És minek annak a Havasnak a sárkányüveg? Mert fegyvert lehet belőle faragni, ami irtja a White Walkereket. Dany gondolkodik egy kicsit, majd rákérdez Tyrionnál, hogy megvan-e neki Davos elszólása, amit amaz elüt egy "tipikus északi szóvirággal", de szerintem többet tud, mint elárulja. Dany kimegy Havashoz, oké, megkapod az obszidiánt, bányászhatsz, sőt, kapsz embert is. Itt most álljunk meg egy kicsit, embert dothrakit kaphat csak, mi alapján dől el, kiből lesz megint rabszolga???

Közjáték - valahol a tengeren

Theont egy Greyjoy-hajó kihúzza a tengerből, oszt a nővéredet igyekeztél menteni, kérdezi a kapitány. Hát, Euron elkapta, de igyekeztem. Faszt igyekeztél, akkor nem lennél életben, kispofám. És mindenki átlép a fedélzeten vacogó Theonon, a gyávaság errefelé nem konvertibilis valuta. Azt mondtam már, hogy a bokáig érő télikabát amit a kalózókra adtak, mennyire nem praktikus viselet csáklyázásnál vagy úgy en bloc kalózkodásnál? Na, mindegy, mit értek én a tengeri hadviselés finomságaihoz.

vlcsnap-2017-08-02-05h47m32s756.png

Királyvár

Euron lovon vonul az utcán mögötte/mellette a hátrom nő vezetőszíjon, mint egyszeri újságíró a bíróságon a Fásy Zsülike megsértése miatt indított perben, csak utóbbit nem hajigálták rohadt zöldséggel menet közben. A királyvári lakosságnak elég, ha az utcán valakit vonultatnak, csak nő legyen, és ha lehet, pucér, Cerseit is pont így hajigálták, amikor a Verebek elvitték egy körre, statuálni. Euron egy állat, a szó legjobb értelmében, fürdik az aljanép imádatában, és lovon viszi be a foglyokat a trónteremben, tessék felség, hoztam ajándékot, lányod gyilkosait parancsolj. Ellaria láncra verve is tud köpni, hegyeset, Cersei gyűlölködve nézi, majd Euron kiselőadását meghallgatva kvázi belemegy, hogy akkor Euronné lesz majd, mármint ha vége a háborúnak. Jaime közben majd felrobban, amin nem segítenek Euron beszólásai, hogy szereti a tesó? Keményen? Análba? Jaime kis híján nekimegy, de közönség előtt nem akar.

Cersei leviteti a foglyokat a pincébe, és ahhoz képest, hogy az előző jelenetben elég visszafogott volt a sminkje, most olyan a feje, mint egy kurvának a nyóckerből, az a paróka meg az agyamra megy, nem igaz, hogy nem volt jobb, baszki. Ellaria és a lánya láncra verve és falhoz erősítve egymással szemben, Cersei meg csak beszél, láttam, ahogy A Hegy összezúzza a faszid fejét, de hát te is ott voltál, nagy buli vót, nem? És tart egy klasszik gazemberbeszédet, amiben Ellaria tudomására hozza, hogy szemet szemért (kb. ennyi a lényeg), majd lesmárolja a lányát, pont olyan mérgezett szájjal (a rúzs, geci!) mint Ellaria az ő lányát, és kvittek is lennének. A méreg nem pont az, amit kapott Mycella, mert két nap alatt öl, de öl, és ami a nagy truváj a dologban, hogy Ellario szépen végignézi a lánya halálát, sőt, utána majd azt is, ahogy a holttest ott lóg a falon, mert Cersei friss fáklyákat hozat neki minden nap és etetni is fogják, erővel. És hagyja lassan, csendben megőrülni, és meghalni. Kemény.

vlcsnap-2017-08-02-06h06m07s055.png

Jaime a lakosztályban várja Cerseit és lesz smár meg dugás is, majd reggel, akikor kopogtatnak, para, mert hát jó, hogy mindenki tud a rendszeres vérfertőzésről, de látni nem látták még, Cersei viszont legyint, én vagyok a góré, kussolnak. Megjött a Braavosi Vasbank igazgatója, ezért zavarták reggel, Mycroft az, Sherlock bátyja. Azért jött, hogy letisztázza: az udvar kurva sokkal lóg a Vasbanknak, ki lesz fizetve? Ki. Akkor jó.

Egy Lannister mindig megfizeti az adósságát. Egy Targaryen...?

Deres

Sansa megszervezi a magtárak feltöltését és a fegyverkovácsok munkájába is beleszól, mert ő itt a főnök, és kész. Kisujj meg mosolyogva nézi, mi lett a tanítványból, és közben minden egyes olyan jelenetet, amiben Sansa domináns, eltesz az emlékhokiarchívumba. Lemennek az udvarra, ahová behúzzák Brant, nagyjelenet, hegedűszó, síró Sansa, és... és egy merev, érzelemmentes arcú Bran, aki annyit mond az őt holtnak gondoló, í sírástól levegőt alig kapó Sansának, hogy

Szeva, Sansa.

Aztán kimennek a fához, aminek arca van, és Bran elmagyarázza, hogy ő a Háromszemű Holló, és mindent lát, ami volt, vagy lesz, majd tart egy kínosan részletes beszámolót arról, hogy erőszakolták meg Sansát a nászéjszakán, vagy izé, hogy fogják még egyszer, ez nem világos. Sansa frászt kap, jól van akkor bazdmeg, én megyek be, te meg jössz, ahogy tanultad, kis gyökér. Pedig nem az, csak van a fejiben mondjuk 3478 terányi hely, és a világegyetem éppen 56712 terányit akar letölteni bele, oszt ettől kicsit megborult.

vlcsnap-2017-08-02-06h38m14s674.png

Közjáték 2 - Citadella

Ser Jorah meggyógyul, ki is hajítják az elfekvőből, mehet isten hírével. Nem buktatja le Samut, de az, egyem meg a becsületes kis szívét, mindent bevall mesterének. Aki büszke rá, de meg is bünteti, mert hát csak szembe ment minden utasítással, és ugye ezzel az erővel végigfertőzhette volna a várost. A bünti: ősrégi kódexek másolása. TUTI, hogy lesz bennük valami fontos infó.

vlcsnap-2017-08-02-07h03m27s302.png

Sárkánykő/Casterly Rock/Highgarden

Dany haditáncskozik, és menne Euron flottájának neki három sárkány hátán, de ezt nem engedik neki, mert veszélyes. Tyrion inkább elmeséli Danynek, azaz nekünk, mi történik éppen Casterly Rocknál, ami egy bevehetetlen erőd, és hiába ostromolják Szürke Féreg emnberei, a védők jobban állnak a buliban, DE Tyrion annak idején az apjától azt a feladatot kapta, hogy csinálja meg a szennyvízvezetéket odalent, ő meg szépen belerakott egy titkos bejáratot, hogy a kurvákat fel tudja vinni magához. Ezen jut be Féreg és pér embere, és nyitják ki a a kapukat, majd gyilkolnak le mindenkit. Igen én, de gyanúsan kevés a védő, 10 000 katonáról volt szó, hol vannak? És jaj, mi a fasz történik a flottámmal? Csak nem Euronék égetik éppen fel? De. Mégis, hogy kerültek ide Euron hajói???

A Lannister-sereg nagyobbik része éppen Highgarden, a Tyrell-ház székhelye felé menetel, Jaime a vezérük, mellette ott van Samu apja és Bronn is, yeah, tessék visszahozni a palit, mert kurvajó. A csatát elspórolják, csak a bevonulást látjuk, majd azt, hogy Jaime felmegy a Töviskirálynéhoz, akivel kellemesen elbeszélgetnek, a néni persze pontosan tudja, ki Cersei három ( halott) gyermekének az apja, és szól is neki, hogy te, Jaime, oszt nem fosol a tesódtól? Mert kéne, barátom, nagyon is. Mindegy, mert nagyjából ez az utolsó mondata a sorozatban, Cersei parancsot adott a kinyírására, Jaime meg hozott mérget, kíméleteset. Nem olyan, mint amit Joffrey, a pöcsfej nyelt? Mert az nagyon gáz volt. Nem, ez kíméletes, mondja Jaime, a Töviskirályné meg húzóra letolja a cuccot, majd hátradől, és mesél picit Joffrey, a pöcsfej haláláról, és arról, hogy szervezte ő meg az egészet. Üzenem Cerseinek, hogy én voltam, veti oda, és baszki, valahol ezt a csatát ő nyerte meg.

Ez lesz jövő héten:

Nézd a Trónok Harca új évadját jogtisztán Telenor MyTV + HBO GO előfizetéssel belföldön bárhol, bármikor. Telenorosoknak a korlátlan belföldi adatforgalom a MyTV-csomagok része. További információ itt.

Címkék: 18+ trónok harca
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KisPoke 2017.08.02. 07:50:35

Hát Dany mellé nem ártott volna egy hadvezér tanácsadónak. Tyrion szépen elverte a flottát, fele sereget... Marad a mindenkit felgyújtok a g**be taktika, amit pont nem akartak. Pedig ha azzal kezd Cersei szopott gombóc feje már egy karón virít Királyvárban a papucs Jamievel együtt... Erre meg ők állnak jobban. Danynek van egy madársz*ros szigete, meg egy értéktelen vára, osttromgyűrűben. Euron meg tuti hiperhajtóműket használ, mert k*rva gyors és mindig úgy kerül elő hirtelen, hogy senki észre sem veszi, kiugrik a hipertérből az ellenség mellett.

ascii 2017.08.02. 08:13:50

- Fiú: Mi a foglalkozásod?
- Lány: Az EDS Hungary EMEA North-Central HUB
Központjában az ABN AMRO Team-hez tartozó
Workplace Services - Service Deskjén vagyok
Helpdesk Agent. És neked?
- Fiú: Ács.

nota19 2017.08.02. 08:59:12

Euron flottájára csak egy magyarázat lehetséges szerintem. Az, hogy kétfelé osztotta a flottát, az egyik része ment vele Királyvárba, a másik meg maradt a Vas szigeteknél. A Vas szigetek északabbra van mint Casterly hegy, így ha ott lapult a flotta nem is kellett összetalálkoznia Szürke Féregékkel, viszont szépen szemmel tarthatták, a nyugati partvidéket. Másképpen nem lehetséges, Euron nem érhetett oda.

qbr 2017.08.02. 09:15:11

Mekkora mázli, hogy Ser Jorah pont meggyógyult, és így mehet Danyhez hadvezérnek, mert ő ugye egy "seasoned warrier"

Leadfoot 2017.08.02. 09:19:20

Dany és Jon között annyi a kémia, mint egy tetszőleges parlamenti közvetítésben. Kit Harrington se egy színészóriás, de erről inkább Emilia Clarke tehet, akinek a színészi eszköztára nagyjából a lenéző pillantásokból, a szemöldök-felvonásokból és a fellengzős monológokból áll.

Leadfoot 2017.08.02. 09:23:11

Cersei bosszúja nem piskóta, de hát szerintem nem is gondolta senki, hogy csalódni fogunk benne. És valljuk be: abban a jelenetben mégiscsak az ő oldalán vagyunk, mert egyrészt geci módon ölték meg a lányát, másrészt a homoki kélgyók kicsit sokat arcoskodtak, hogy miként fogják ők legyakni a Hegyet meg hasonlók, szóval kijárt már nekik egy kis kijózanítás. Bezzeg most nem volt olyan nagy arca a maradék egynek.

Balfars 2017.08.02. 09:29:04

-Tyrion beépíttetett egy Hoe-Doort XD (én is csak hallottam)
-Havas feje fölött pont akkor húz át a sárkány amikor azt mondja "Nem vagyok Stark"

Danyék azért jórészt plot miatt veszítenek. Euron eddig mindenhol, mindig ott volt ahol kellett. Ok, hogy a tért-időt kicsit lazábban kezeljük. De Euron a többiekhez képest is hajlítja a teret.

borzlány 2017.08.02. 09:38:54

A "he's Jon Snow"-nal szakadtunk :-D Samnek meg a szarpucolashoz kepest a pergamonmasolas azert erosen jutalom.
A vege kurva jo volt! Homokcsajokat mindennel egyutt meg sajnalom. Csunya halal lesz.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.08.02. 09:39:23

@Leadfoot: Hát igen... Tudom hogy fúj-fúj Cersei de ebben a jelenetben neki drukkoltam. A homokgyíkok valami iszonyú irritálóak voltak

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 09:41:03

Cersei szobalánya pont olyan, mint egy Romulan, vagyis megvan a magyarázat Euron flottájának hiperhajtóműves ugrásaira.

Cerseitől nem is vártam mást, csak egy ilyen jó kis elhúzódó bosszút, tetszett a jelenet (és látom más is morfózott azon a jelenet elején, hogy hogy lehet azzal a rúzzsal elbaszni a sminkjét de lám nem elbaszás :D )

Én meg lassan arra kötök fogadásokat, hogy Jaimet hanyadik részben fogja megütni a lapos guta, mert szegény ebben a részben is kapott pár agyvérzés/szívrohamközeli állapotot

Leadfoot 2017.08.02. 09:48:30

@borzlány: Azért Samu mestere a végén odavetette, hogy az iratokat zabáló paraziták az emberhúst se vetik meg, szóval csak óvatosan.

KisPoke 2017.08.02. 09:51:56

@nota19: Ez így logikus lenne, de Casterly Rocknal ott volt a Silence is ami Euron vezérhajója, szóval marad a hiperhajtómű :)

zabkorpa 2017.08.02. 09:52:21

Tyrion nem sir Jorah-ról beszélt, hanem Mormont parancsnokról, az apjáról. aki hollókat küldött még jó rég erről az infóról Királyvárba, amikor még Tyrion is ott kurvázott.

Palladrin 2017.08.02. 10:02:33

A dorni szál amúgy is csak lógott a levegőben, nem kár érte. Viszont a leányzót csók előtt azért be lehetett volna mutatni ruha nélkül :D

nota19 2017.08.02. 10:05:05

@KisPoke: tényleg? Nem figyeltem, így tényleg csak a hiperhajtómű marad : )

Bicepsz Elek 2017.08.02. 10:06:02

1, A cim kissen hulyen hangzik mintha a "Magyar Nepkoztarsasag Igazsagszolgaltatasi Rendszere" vagy hasonlo intezmeny lenne
2, Kimaradt, hogy Tarly faterre is igaz, ami Sebestyén Balázsékra: hogy "Van az a pénz". Ezzel beallt a Castemerek, Boltonok es Frey-ek soraba(es a sorsa is az lesz, mint nekik).

Scagnetti 2017.08.02. 10:11:19

@nota19: Euron flottájára az a magyarázat, hogy elő kellett húzni a semmiből egy erős szövetségest Cerseinek, különben legkésőbb az évad közepére sárkányeledel lett volna belőle. Ezért tudott Euron pillanatok alatt felépíteni egy hiperhajtóművel felszerelt bazi nagy flottát.

Az egyetlen, ami miatt van bocsánat egy ekkora faszságra, az az, hogy Euron karaktere nagyon el lett találva. Még ha nem is ugyanaz, ami a könyvben van (bár már nem nagyon emlékszem rá), de a stílusa és a szerepre választott színész tökéletes. Ahogy Jaimet szivatja, az külön jópont.

együttnemműködő 2017.08.02. 10:17:37

@nota19: Ott a pont. Euron fogott egy hajót, elment Királyvárba, a flottát pedig Kaszter-hegyhez irányította.

Bicepsz Elek 2017.08.02. 10:18:57

Egyebkent Ser Davos nelkul Jon Snow csak allt volna ott, mint .... a lakodalomban es szolni sem tudott volna. Mar csak 4 resz van igy gyorsan osszecsapjak a dolgokat, mielott romlananak a nezettsegi adatok.
Szegeny €n csak Friendzone 2.0 marad, hiaba a nagy igyekezet. Amugy minek neki Yara? Gondolom eletben tartjak, hogy megszokhessen. Amugy meg az emberei mit csinalnak? Uj vezert(nem Theont)valasztanak? Megprobaljak megszoktetni? A hosszu borkabat helyett felveszik a bombedzsekit?

Scagnetti 2017.08.02. 10:22:45

@Bicepsz Elek: Pedig Euron igazán illene hozzá. Jobban, mint Jaime, aki egyébként szintén megéri a pénzét, de benne azért még maradt valami emberség.

nota19 2017.08.02. 10:23:13

@Scagnetti: egyetértek, szenzációs a pasas. Annyira troll, hogy az már fokozhatatlan. A könyvben más volt, de ez egyáltalán nem baj, ez a Euron sokkal szórakoztatóbb.
A magyarázat rendben is van (a flotta előhúzására), logikus is, de arra azért figyelhettek volna, hogy Euron ne legyen ott Casterly Rocknál, mert így simán meg lehetne magyarázni a flotta ottlétét.
Mindegy, ez van, attól még nekem tetszett.

cyberworms 2017.08.02. 10:25:34

Ütős lenne ha úgy derülne ki hogy Havas Jon egy Targaryen ha nem fogná a sárkánytűz.

zabkorpa 2017.08.02. 10:27:57

NOTA19-nek teljesen igaza van. Az Euron flottájának egy másik része. A Casterly Rock ott van éppen a Vas-szigetek alatt.
Tehát amíg Euron a flottája nagyobbik részével elment Királyvárba smúzolni, majd megtámadta a dorne-i expedíciót, addig otthon hagyott egy kisebb flottát. Így is logikus, hiszen nem hagyhatja a Vas-szigeteket védtelenül. Miután tudomást szerzett arról, hogy a makulátlanok éppen Casterly Rock felé hajóznak, akkor konzultált Cercei-jel és Jaime-vel (nem véletlen, hogy Jaime tudott a támadásról, és mesélte a Töviskirálynőnek), majd küldött egy hollót a Vas-szigeteken állomásozó kisebb seregnek, hogy támadásra fel. Mivel pedig lesből támadtak, és a makulátlanok nem is számítottak tengeri ellenfélre (meg ők nem is jártasak a tengei hadviselésben, csak a flottán szolgáló minimális személyzet), így simán legyakták őket kisebb sereggel is.
Ezt erősíti az a tény, hogy ha az írók által sztárolt Euron is ott lett volna a hajókon, akkor biztosan kaptunk volna róla minimum egy snittet, ahogy őrülten és gonoszan nevet egy hajó kötélzetébe kapaszkodva.

Taxman 2017.08.02. 10:28:34

"emlékhokiarchivum" vinnyogok bazmeg

Scagnetti 2017.08.02. 10:33:36

@nota19: Nekem azért nem tetszik a magyarázat, mert mikor Yara ellopta a Greyjoy flottát (vagy legalábbis a nagyobb és jobb részét), akkor mondta Euron, hogy akkor mi most flottát építünk, ami kurva nagy lesz meg minden. Yara áthajózott Westeros másik felére, megjárta a keskeny tengert oda-vissza (ami nem nagy táv), ez idő alatt Euron felhúzott egy flottát pár "sziklákkal és madárszarral borított szigeten" és még oda is hajózott vele Westeros másik felére? Egy résszel később meg már Casterly Rocknál van. Na ne!

zabkorpa 2017.08.02. 10:34:54

folyt: Most gyorsan visszanéztem a hajós jelenetet. Euront nem látjuk a Casterly Rocknál, csak egy Greyjoy vezérhajót, a 4 vitorlával. Joggal feltételezhető, hogy minden flottában van egy ilyen vezérhajó. Így nem csak Euronnak lehet ilyen vezérhajója.

Scagnetti 2017.08.02. 10:36:37

@zabkorpa: A zászlóshajója ott volt.

Petrow 2017.08.02. 10:36:38

Euronnak valóban 1000 hajója van, pár tucatot lesbe álílthatott CAsterly Rock-nál, hogy elkapja az oda igyekvőket. De hogy két flottát is őrszemek nélkül, a semmiből meglepjenek... áhh, hagyjuk.
A töviskirálynő is végig tudott arról, hogy Casterly Rock bányái kimerültek; ezt esetleg nem kellett volna elmondania Tyrion-nak? Hülyegyerek, ne küldd oda az elit haderődet bevenni egy tök értéktelen várat?

De a csúcs a Bran "Senki nem ért meg engem" Stark és Sansa párbeszéd volt.
- Mi történt veled?
- Egy nagyhatalmú mitikus lény kitanított, és most látom a múltat és a jelent. Meg a jövőt is, hogy qurva nagy baj lesz a sok zombiból. Jah, és fater nem kúrt félre, Jon az unokatesónk, Stark és Targaryen.
Helyette: "Áhh, túl hosszú, ne feszegessük."

sixx · http://comment.blog.hu 2017.08.02. 10:37:57

@Bicepsz Elek: a címet Bruzsyék adták a magyar feliratban, azt vettem át. Samu apja már vagy két része átment Cerseihez.

Dawson 2017.08.02. 10:41:03

Még akár talán ott is lehet Euron (bár, jobb, ha nem), hiszen az ostromok és a királyvári jelenetek között hetek telhettek el. Nincs túl közel Kings Landing és Highgarden, Jaime pedig mindkét helyen ott volt. Vagy akár Euronék is vihették őt hajóval, éppen útba esik tengeren Lannisport felé, a Lannister seregnek is idő kellett, mire szépen lemasíroztak oda. (Az lesz nehezebben megmagyarázható, ha Tyene még él, amikor Bronn visszakerül Kings Landingbe, addigra azért már tényleg sok időnek el kellene telnie.)

Dawson 2017.08.02. 10:43:52

@Scagnetti: Yara nem Euron hajóit vitte elé, hanem a sajátjait, meg párat abból a Greyjoy flottából, ami eleve Pyke-nál volt. Euron a flottája nem egyenlő az utóbbival, ő hozta a sajátját a kalózkodásából. Nem is voltak annyiar a Yara-hívők, hogy sokat el tudjanak vinni.

Scagnetti 2017.08.02. 10:45:19

Ez a Tarly fater is egy igazi hűséges pofa. Egy pillanat alatt átáll azokhoz, akik az előző szövetségesét kinyírták. Remélem, egy sárkány azért benéz hozzá!

Scagnetti 2017.08.02. 10:50:43

@Dawson: A koronázása után, mikor látja, hogy Yara lenyúlta a hajóit (valóban nem mindet, csak a legjobbakat), mondja a népének, hogy "építsetek nekem ezer hajót és nektek adom a világot". Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy akkor kezdték őket építeni.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.08.02. 11:07:15

@Scagnetti: mikor említette Euron, hogy hol építi a flottát? bőven ismerhet olyan szigeteket vagy essosi partszakaszt, ahol megfelelő alapanyag van.

+1 nota19
ez volt Euron flottájának kisebbik része. logikus is, hogy az üresen maradt hajókra támadtak, így ellenállás nélkül süllyesztették el Dany maradék hajóit.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.08.02. 11:10:55

@Palladrin: Dorne-ból többet kellett volna kihozni, sajnos ez már így marad a sorozatban.

pocokman 2017.08.02. 11:27:59

Amúgy a vágás alapján el tudom képzelni, hogy Lena Headeynek megint csak duplőre volt a csöcsvillantáskor, mikor az arca látszott, nagyon takarta magát.

Leadfoot 2017.08.02. 11:34:05

@pocokman: Szerintem ez nagyjából 100%.

Bicepsz Elek 2017.08.02. 11:34:35

@adamskij: A dornei jelmezek is vinnek a penzt. INkabb csoves kalozokat kell szerepeltetni 1919-es/AVH-s borkabatban. Az nem kerul sokba.
Tarly papa meg nem dontott az elso reszben, hogy hova fog allni. Kisse meglepetes is volt, mert ez eddig egy irracionalisan feminista sorozat volt(pl.
a feudalizmusban nagycsaladok uralkodtak. Ha tul keves tagjuk lett volna, akkor gyorsan kihaltak volna, masreszt 2-3 tag megolese utan mas csaladok atvehettek volna a hatalmat(az, hogy Ramsey volt az utolso Bolton is egy nagy paradoxon)). Szoval egy idos hogy nem vezetheti oket most mar(ahogy Dany erejet is a sarkanyai adjak, Cerseiet meg a Lannister haz es Jamie tamogatasa). Kezdett kicsit ezaltal realisabba lenni a sorozat(mellesleg a tobbi Lannister rokon nem bukott ki pl Kevan bealdozasa miatt???)

Bicepsz Elek 2017.08.02. 11:37:02

@Bicepsz Elek:
A nagy kerdes, hogy Cersei tuleli-e az evadot. A vegere o is felesleges lesz, hacsak nem all at az ejkiralyhoz, igy mentve meg a karakteret.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 11:37:59

@Bicepsz Elek: Hát szerintem a sorozatban már nem nagyon maradt Lannister rokon (mindotthaltakmeg a szentély felrobbantásakor, és eleve kevesebben voltak a regényhez képest), aki esetleg még maradt távoli unokatestvér az meg szerintem fosik ezek után Cerseitől, mert ha a legközelebbi rokonait is felgyújtja a picsába akkor egy távoli kuzin hamar megjárhatja, ha sokat ugrál ellene. Tyrion ezt jól mondta a várostromkor, Cersei mellett sokan csak félelemből harcolnak

Publius Clodius 2017.08.02. 11:44:20

Komolyan egy szó sem esik arról, mennyire epic volt, ahogy Jaimeék Bronnal vonulnak Highgarden fele a Rains of Castamerre? :D ezek a Lannisterek a legbadassebb ház az egész GoTban, százszor jobban csípem őket, mint a nyomorult Starkokat vagy Dannyt. A végén persze biztos vereséget szenvednek, de legalább odatettek magukat.
Egyébként arra leszek kíváncsi, Tyrion hogy ússza meg a lefejezest, mert ennyi vereség után szerintem Dannynek illene számonkérni vagy elgondolkozni, h vazze ez a törpe lehet atver...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 11:47:47

@Publius Clodius: Dede, feltűnt Olenna még idéz is belőle, amikor várja Jaimet a lakosztályában :)

Nekem még valami feltűnt, lehet hogy nem lesz ebből semmi, de lehet hogy mégis fontos kis elszólás. Cersei "Én vagyok a királynő, azt teszek amit akarok" dumája. Nagyon magabiztos (most ép joggal), nagyon bízik abban hogy bármit, de tényleg bármit megtehet, de ugye láttuk már nála hogy hová vezetett amikor nagyon elszállt magától, lehet hogy most is bekormányozza magát valami satuba (mint a verebeknél)...

paráznabillegető 2017.08.02. 11:52:28

a flotta egy dolog.
hanem az, hogy ahogy a végén masírozik gyönyörű HADRENDBEN a sereg a tyrell vár felé (de mindenféle ostromszerkó nélkül?), és a távolban csak az a szép vidék, de HADTÁP SEHOL!!!
komolyan...??? értem én, hogy cgi, meg húbaz, de akkor is...
gáz.
az egész sorozatban mindenki bármi logisztika nélkül jaszkarizik. kivéve az első pár részt, amikor még robert király járta a vidéket népes sleppjével. ott még voltak mindenféle kiszolgáló személyzet és felszerelés.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 11:56:32

@paráznabillegető: elbújt a hadtáp a domb mögött :D (ezek az apróságok amúgy jogosak, nekem az szúrt szemet, hogy Északon még mindig nincs térdig érő hó, és Sansa meg Theon is úgy ugrottak le a várfalról, hogy nem volt alatta méretes hó és még a bokájukat se törték ki)

chrisred 2017.08.02. 11:57:37

@cyberworms: Kérdés, hogy ez mennyire jön be egy zombi Targaryennél. Mert azok meg éppen hogy égetnivalóak.

chrisred 2017.08.02. 12:01:50

Sokan sokféleképpen kiestek már a karakterükből a sorozatból, de senki sem annyira, mint Euronnak a Cersei kefélős dumájától Jaime. Pont az volt a speckója, hogy leperegtek róla az ilyen beszólások.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 12:07:23

@chrisred: Még a végén tényleg megtörténik az, amit még az első évad egyik első részében emlegetett? "Harc Cersei pinájáért"?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 12:42:50

@Bicepsz Elek: Az, hogy Cersei szövetséget kössön az Éjkirállyal, szinte kizárt (a végén kifejtem hogy miért szinte).
1: Cersei nemigen hisz az Északi mesében a másokról, elvégre csak az árulónak tekintett, babonás északiak riogatásának tűnik neki
2: De még ha hinne is az élőholt seregekről szóló híreknek, valószínű akkor is inkább az lenne a reakciója, hogy úgy a jó, szórakozzanak velük az áruló északiak, őt ez a probléma nem érinti, neki fontosabb dolga van a háborúban (még Dany is ezen volt ugye)
3: Ha tegyük fel, hisz is bennük meg komoly fenyegetésnek tekintené őket, akkor sem tudna velük szövetséget kötni, lévén ahhoz kapcsolatot kéne felvenni az Éjkirállyal.
4: nomost neki nemhogy hollót nem lehet küldeni, de még a kommunikációs forma sem jön be. Milyen nyelven beszél az Éjkirály? Tud-e egyáltalán olvasni? Valamiféle kommunikációs formájuk a Másoknak tuti van, amikor irányítják a zombihadat, vagy Crasterrel is el tudták valahogy boltolni, hogy a gyerekeiért cserébe nem sorozzák be a zombihadba. Valószínűleg telepátia útján kommunikálnak egymással és a halottaikkal, de ugye az egyelőre Branon kívül nem sokaknak megy Westeroson.
5: még ha mindezt áthidaljuk, akkor is mi a francnak az Éjkirálynak egy szövetséges abból a fajból, amit le akar igázni? Az obszidiánon kívül még a tűz sebzi őket, de egyik se közszájon forgó információ. A seregének nem kell hadtáp, ellenben bármerre megy, tetszés szeirnt bővíthető, vagyis akármennyit gyaknak is le a zombikból, az Éjkirálynak elegendő betérni a faluvégi temetőbe, feltámasztani 4 generációnyi Kovács családot, és mehetnek is tovább. (azt láttuk a csontváz harcosokon, hogy friss hullának se kell lennie, meg az se feltétel, hogy a feltámasztáshoz egy másnak kell megölnie az áldozatát)
- Kis kitérő: ugye a lovaik is zombik, a regényben zombi medvét is említenek, vagyis állatokat is könnyedén feltámasztanak....azért mekkora fless már, ha az éléskamrában feltámad a védőfóliás csirke és nekemegy! -
6: egyedül ami gebasz lehet az éjkirálynak és a zombihadnak az a meleg, ahogy egyre halad délre. Az látszik az eddigiekből, hogy még északi mércével mérve is nagy hidegnek kell lennie ahhoz, hogy minden klappul menjen nekik, kérdés, hogy mennyire tudja húzni magával a zord időjárást, meddig tudja leterjeszteni a fagyot dél felé.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 12:45:00

@Hüpna: ettől függetlenül még lehet, hogy Cersei egy váratlan és logikátlan írói húzással (amiből egyre több van) mégis talál módot arra, hogy boltoljon az öreg Éjkirállyal egy jót...csak hogy legyen min izgulnunk

_sélli 2017.08.02. 12:45:16

@cyberworms: PONTosan ugyanerre gondoltam. H nehogy Danny megporkoltesse Jont valami sarkannyal aztan kiderul hogy O is tuzallo helo. Bar most nagyobb eselyt latok arra hogy Brantol tudjak meg.

Ez az Euron fele hajoflotta santit es kesz. Honnan van ketszer annyi hajoja mint Yaranak? Copy paste? Hagyjuk mar....

pocokman 2017.08.02. 12:49:28

@_sélli: Az első évadban, mikor Jon hozzávágta a lámpát az egyik zombihoz, akkor megégette a kezét. Szóval fogja a tűz :( Bár attól még lehet, hogy erről az apróságról elfeledkeznek az írók.

Scagnetti 2017.08.02. 12:53:51

@Hüpna: A 2-es pont elég jól illik rá. Hosszabb távon sosem tudott gondolkodni, és csak örülne neki, ha az északiakat lemészárolnák a zombik.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 12:53:57

@pocokman: meg ugye még a Targok közül se mind volt tűzálló, lásd Viserys esete az arannyal meg az öreg Aemon mestert is lazán elégették, pedig tisztavérű Targok voltak, tehát önmagában a Targaryen vér még nem tesz valakit tűzállóvá.

pocokman 2017.08.02. 12:56:15

@pocokman: Ja, sőt a könyvben említve volt egy olyan Targaryen király is, aki nagyon fel akarta már támasztani a sárkányokat, és valami okból úgy gondolta, erre a legjobb módszer, ha iszik abból a zöld futótüzes löttyből... Kicsit szerteszéjjel olvadt az öreg.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 12:56:33

@Scagnetti: az igaz, de ehhez nem kell szövetséget kötnie vele, megy az Éjkirály gyakni magától is :) És még mindig ott a többi pont (amit egy kellően logikátlan írói tollvonással simán lehet nullázni)

Scagnetti 2017.08.02. 12:57:46

@pocokman: Viserys is Targaryen volt, mégsem bizonyult tűzállónak. Jon meg csak félig az.

nota19 2017.08.02. 13:00:38

@pocokman: a regényben is pont így történt, szóval ez nem sorozatos húzás. Mellesleg Danyt is jó alaposan megpörkölte Drogon, tele volt égési sebekkel, szóval ő sem tűzálló teljesen.

Scagnetti 2017.08.02. 13:01:02

@Hüpna: Az évad startját látva sajnos ez is elképzelhető. De szerintem az lesz, hogy Cersei boldogan hallja, hogy északon dúlnak a zombik, és éles előrelátásával magasról szarik rá. Vagy talán még sereget is küld a Starkok ellen. Bár szerintem lesz azért dolga délen is. Remélem, a dothrakiakat már nem intézi el egy pillanat alatt egy odateleportált Greyjoy flotta!

nota19 2017.08.02. 13:03:43

@pocokman: ő Fényeslángú Aerion volt a későbbi Maekar király fia, Aemon mester tesója, és gyakorló őrült.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 13:15:35

@Scagnetti: "Remélem, a dothrakiakat már nem intézi el egy pillanat alatt egy odateleportált Greyjoy flotta!" elvégre a dothrakiak a fűTENGER királyai, szóval miért ne hajózhatna be a mezőre Euron? :D

_sélli 2017.08.02. 14:04:44

@Hüpna: Mondjuk Cerseinek ott a zold trutyi amivel felrobbantotta fel Westerost sztem az jo a csoszogok ellen is.
Kizart h az ej kiraly szovetseget akarna kotni barkivel is. Miert akarna?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 14:06:03

@_sélli: én is ezt mondom, hogy még ha - tegyük fel- Cersei akarna is szövetkezni vele, az Éjkirálynak ugyan mi oka lenne rá? (csak mert itt fentebb megemlítette valaki, hogy Cersei karakterének életben tartására ez lehet egy írói módszer, hogy összeszövetkeztetik az Éjkirállyal)

zizi77 2017.08.02. 14:24:39

@Hüpna: Cerseit úgy lehetne életben tartani, ha Dany északra vonulna a zombik ellen, és hagyná még kicsit a déli diliházat.
A mások odaérnek lassan a falhoz. Kérdés, hogyan jutnak át. Megkerülik majd?

nem kéne... 2017.08.02. 14:25:42

@Hüpna:
védőfóliás csirke
:))))

pocokman 2017.08.02. 14:26:05

@zizi77: Szerintem valahogyan leomlik. Ennél epicebb, beszaratósabb cliffhangert nehéz lenne elképzelni :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 14:33:55

@nem kéne...: viccet félretéve, gondolj bele! :D Deresben nagyban raktározzák be a szarvast, vaddisznót, fácánt és egyéb falnivalót télire, elég lenne azokat feltámasztani, mekkora para lenne már a zombifácán!

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 14:36:28

@zizi77: A főcím képsorai szerint már befagyott a fal mellett a tenger, szóval száraz lábbal át is sétálhatnának mellette :) (Mondjuk... ha itt több hetes utakat simán letudnak 1 rész alatt Jonék meg a különböző flották , akkor egy olyan sereg, aminek nem kell aludni/kajálni/pisiszünetet tartani csak menni előre, hogyhogy ilyen lassú a haladása egy elméletileg sokkal kisebb távon? Mondjuk, ha az Éjkirály minden bokorban megáll feltámasztani az összes halottat, akit csak ki tud szedni a fagyott földből, akkor értem miért ilyen komótosak)

zizi77 2017.08.02. 14:39:15

@Hüpna: meg ugye a felének csak 1 lába van. :D

pocokman 2017.08.02. 14:41:55

@Hüpna: Valószínű, hogy úgy tudnak csak haladni, ahogy a hideg is jön, lehet, hogy arra nincsenek hatással.

zizi77 2017.08.02. 14:43:17

A promóból látszik, hogy Sándorunk meg a vidám fiúk már összetűzésbe fognak velük keveredni idén, szóval, hogy jó lesz, ha Jon is iparkodik vissza a szajréval.

Scagnetti 2017.08.02. 14:44:26

@Hüpna: Nem maradt nekik hiperhajtómű, Euron elvitte az összeset.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 14:46:34

@zizi77: ez is jó ötlet, időnként meg kell állni összeszedni és visszalegózni azt, ami lepottyant a zombikról :D

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.08.02. 15:05:27

@_sélli: A Night King szerintem még csak nem nem is értené ezt az egész szövetség dolgot. Ő csak jön és minden élőt megöl és zombivá tesz. Bármilyen külső segítség nélkül is könnyen megteheti ezt.
Mit ajánlana fel a "szövetségesnek"? Titeket majd utoljára ölünk meg?

Thomas Dantes 2017.08.02. 16:33:01

Pár személyes tipp hogy mi lesz a sorozatból:

Dany sárkányát lelövik a nagy ballista-val. A sárkány tök egyenesen rárepül az meg bomm fejem dobja. Cső
Dany dothraki serege is vereséget szenved, mert jön Euron, aki jól meglepi őket és a hátukba teleportál a flottájval és egy Lannister sereggel. Euron a szárazon is kemény legény, lever mindenkit.
Cersei folyamatosan húzza elő az újabb és újabb seregeket
Dany a vereség szélére sodródik. Reménytelen a győzelem, így kell csatáznia
Ám ekkor segít neki egy pár északival havas jon de persze csak az utolsó pillanatban.
Havas csatázik az éjkirállyal a csata reménytelen de udateleportál Dany és megmenti. Persze csak az utolsó pillanatban.
Sam rájön valami fontosra
Bran segítéségével győzik le az éjkirályt
Sana kitúrja havas uraságot észak trónjáról. Kisujjal fog uralkodni.
Bár az éjkirályt legyőzik, jön Cersei, és a megmaradt északi +dany seregeket végül csak legyőzi, Dany jól meghal. Cersei fog uralkodni Középföldén. Vagyis a hét királyságban.
A Véréb meghal még korábban az éj király ellen.

Nos, ezek a tippjeim, előre. Majd meglátjátok mennyi fog bejönni.

Duke Silver 2017.08.02. 16:33:30

@Bicepsz Elek: elvileg a sorozatba nem hozták be az összes Lannister rokont, így Kevan halálával meghalt mindenki, aki hőzönghetett volna.

Duke Silver 2017.08.02. 16:39:13

@Hüpna: hát, elvileg Dany álmában havazik Királyvárban, így addig lehozza a fagyot az Éjjkirály

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.02. 16:48:47

@Duke Silver: ott nem úgy volt, hogy már a tető is beszakadt/leégett a trónteremben, azért esett be a hó? Lehet hogy az már a Cersei elleni háború után lesz

Duke Silver 2017.08.02. 20:05:57

@Hüpna: ja, igaz. Mindenesetre azt a havat gondolom a WW-ek hozzák el odáig.

Sehere Sezádé 2017.08.02. 22:01:25

Hogy lesz ebből összeborulás?(Dany vs.Jon)Egyenlőre olyan hidegek,mint az Éjkirály f@rka

Cérnahuszár 2017.08.02. 22:40:54

@zizi77: nekem fixa ideám hogy simán átmennek, mert maga Bran tette ezt lehetővé, azzal hogy ő előbb átment a falon
a jégkirály megfogta, rajta van a bélyeg, és nem védte a mágikus kör sem többé a nagy fánál amikor háromszemű holló képzést folytatta
bement utána a zombisereg meg a mások a háromszemű holllóhoz és henteltek

Cérnahuszár 2017.08.02. 22:50:37

@Petrow: hát igen, a töviskirálynő tényleg fordíthatott volna az elképzelésen, de lehet azt gondolta érzelmileg értékes az a vár a lannistereknek, és érzelmi csapást akart bevinni a lannister klánnak

a nembeszélek megtartom az infót csinált már pár galibát, pl amikor sansa nem mondta hogy van dugi sereg kisujjal, engem is idegesített párszor, mibe kerülne 5 mondat és minden világos a másiknak....

Cérnahuszár 2017.08.02. 22:56:42

sztem egy sárki lesz oda, többet nem fog tudni levadászni cercei, ennyi kell hogy danerys észbe kapjon hogy hoppá védeni kell azokat is, és cercei is kellőképp veszélyes marad, nem olyan könnyű a elllenfél bár mindenki nagyon várja már a pusztulását az még egy kicsit odébb van
de az meglesz, mert mittomén melyik városban volt még, felment a toronyba és a látomásokat nézegette, a királyvár plafonja le volt égve, szóval a sárkik fognak még ott pusztítani

zizi77 2017.08.02. 23:16:17

@Cérnahuszár: ebben tényleg lehet valami, hogy már nem védi a falat a varázslat. :(

Bicepsz Elek 2017.08.03. 07:55:17

€nt szerintem atverik, mint az osszes eddigi szovetsegest(mint s..rt a palankon), es nagyon morcos lesz emiatt.
Nagyjabol van meg 4 resz, ebben kell lezarni a westerosi polgarhaborut, mert a 8 sorozat mar csak emberek vs masok csatairol szolna majd elvileg...

Petrow 2017.08.03. 08:38:59

@Cérnahuszár: Valahol láttam egy posztot, hogy a főcímben egyes snitteken a Fal mellett a Fóka öböl lassan teljesen befagyott. Nem kell hozzá a fal védelmének a megszűnte sem, simán átgrasszálhatnak a jégen.
És mivel sokan a Keleti Őrség fele igyekeznek, valószínűleg ott lesz a gebasz, és/vagy valami nagy showdown az évad végén.

pannonfunk 2017.08.03. 12:53:47

Az egyetlen épeszű magyarázat, hogy a hótak miért nem jöttek még le, az az, hogy eddig védte a varázslat a falat és mellette nem volt befagyva a víz.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.08.03. 13:18:49

@Cérnahuszár: egy húron pendülünk, ugyanígy tartom logikusnak. szép dolog a fagyott jégpáncél, de kötve hiszem, hogy ezer év alatt egyszer sem volt hasonló hideg. Bran nagy hibát követett el Hardhome-nál, alulbecsülték a 3ERnel a NightKing erejét.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.08.03. 13:22:38

@Bicepsz Elek: valahogy így. Cersei számára kulcsfontosságú a Tyrellek vagyona, az előzetes alapján kétlem, hogy sikerülne Jaimenek seregestül átszállítania. pénz nélkül meg lehetetlen háborúzni és szövetségest találni.

Bicepsz Elek 2017.08.03. 15:32:40

@adamskij: Nem a vagyonuk, hanem az elelmiszertartalekaik. A Reachnak es Riverrunnak vannak a legjobb foldjei, megfelelo eghajlattal. Marpedig hiaba az arany, ha nincs fold es ember aki megmuveli. De azert is oket tamadtak, mert az o teruletuk ertekesebb, mint Dorne vagy az Eszak(az mar total fel4sleges is lenne). Mindenesetre valoszinu Tarly fater meg kb 70-80% a a hubereseknek atallt a Lannisterek oldalara, mert egy oreg neni megsem vezethet hadat(bar a konyvben lenne meg eleg ferfi Tyrell). De ki kellett vagni a felesleges szereploket, ezert majd jon €n, Kisujj meg a Robin gyerek is. Mondjuk Varysnak se lesz sok szerepe, de szerintem o megmarad. George Cleagenebol meg egy Lannister-Hodor lett, Arya meg sem öli. A nagy kerdes, hogy Cerseit es Jamiet meddig tartjak eletben.

Bicepsz Elek 2017.08.03. 15:33:51

@Bicepsz Elek: Utobbiak tuti, hogy szinten az orult kiralytol vannak. Ez lesz az utolso nagy csavarok egyike, de persze mennek a levesbe.

Cérnahuszár 2017.08.03. 23:11:59

@Bicepsz Elek: a vasbank jelenleg nem gabonát akar a hitelért amivel a lannisterek lógnak :P
pont hogy az arany kell nekik hogy törlesszenek, cercei meg i ígérte hogy pár nap és meglesz, hát erre gondolt.

agnesko 2017.08.03. 23:59:11

Nekem bizony a kedvencem Jamie arca volt a végén. Egy olyan "aztakurvabazdmeg, miért beszéltem le Cerseit azokról a kivégzési módokról?!" Coster-Waldau gyönyörűen sűrítette ezt egyetlen pillantásnba.

Cérnahuszár 2017.08.04. 00:01:35

Tulajdonképpen Daenerysnek már csak Havas John maradt mint szövetséges, most már szüksége van rá, nem csak egy lehetőség.

zizi77 2017.08.04. 09:03:13

@agnesko: Nem véletlen nyomta be a mérget a mami a vallomás előtt. :))))

nota19 2017.08.04. 10:38:29

@Bicepsz Elek: nem hinném, hogy az ikrek az őrült király gyerekei, tipikusan Lannister külsejük van. Ha valaki Aerys gyereke, akkor inkább Tyrion. Úgy emlékszem, hogy a Tűz és a jég világában olvastam, hogy Joanna Casterly-hegyen volt az esküvő után, és az ikrek évekkel később születtek, Aerys Joanna közelében sem volt.

pocokman 2017.08.04. 12:54:20

@agnesko: Nem csak ez, az is átvillanhatott az agyán, hogy az öccsét tévedésből vádolták meg, és ennek következtében halt meg az apja is, ami az egész Lannister klánnak iszonyú szívás. Ha Tyriont nem ítélik el, az apja életben marad, Cersei nem balfaszkodik annyit a verebekkel, nem lett volna szükség a robbantásra, több szövetségesük is lenne, egyszóval kijjebb lennének a faszerdőből.

nota19 2017.08.04. 16:33:37

@pocokman: igazából Jaime csak akkor eszmélt rá a való világra. Addig ő volt a dicső parancsnok, Cersei szeretője, és más nem érdekelte.
Jaime két tragédiája: megölte Aeryst, szerelmes az ikertestvérébe. Az első miatt ő a Királyölő, és senkit nem érdekel a magyarázat
A másik problémájára nincs megoldás, amíg szereti Cerseit.
Amit akarok mondani, hogy az igazi lovag ebben történetben Jaime és a Véreb, akik igazán lovagok, mert megvédik a gyengét.

a

Bicepsz Elek 2017.08.04. 16:44:42

Elerheto a 4ik resz allitolag!!!
Comment.com blog hu

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.08.04. 17:23:05

@Cérnahuszár: köszkösz ;) elég lehetetlen kihívás főtt kukoricával tűzbe hozni katonákat sárkányok és nomád száguldó lovasok ellen.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.08.04. 17:25:45

@nota19: nem emlékszem pontosan, melyik könyvben volt, de Aerys elég közel került egyszer Joannához. ez az alapja a "Tyrion is Targaryen és lehetséges sárkánylovas" elméletnek. míg az előbbi akár lehetséges, az utóbbi szerintem kevésbé.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.08.04. 17:27:05

@Cérnahuszár: pontosan így fogalmaz Dany is a negyedik rész előzetesében. és lőn!

Bicepsz Elek 2017.08.04. 17:51:18

@Cérnahuszár: Ki az a hulye aki elore kifizetne az adossagat? A hitelafo legalabb olyan kiszolaltatott, mint az ados(lasd USA I vilaghaboruban segitette az Antantot, miel Angliatvo hitelezte, nemet gyozelem eseten semmit se latott volna penzbol).

Thomas Dantes 2017.08.04. 18:19:13

@nota19: Igen. Igazi lovag, aki kilökött egy kisgyereket a toronyból.

Bicepsz Elek 2017.08.04. 18:44:31

@Thomas Dantes: Pedig a torkat is elvaghatta volna...

Bicepsz Elek 2017.08.04. 19:19:49

@nota19: A regenyben mondta Gemma Lannister Tywinnek: a te igazi fiad Tyrion. + Joffrey orultsege, a verfertozes, az "esz hianya" mind Targeryen gyanussa teszik oket.

nota19 2017.08.04. 22:10:23

Igaz,Jaime olyan amilyen. Kilökte Brant a toronyból. Szörnyű, rettenetes tett volt, senki nem mondhat mást. De mégis, ha belegondolunk, az összes lovag, az esküjük, mind erről szól. Pl. Aerys kínozta Rhaelllát, a feleségét, és amikor Jaime a friss testőr szót emelt,, Jon Darry csak annyit mondott, hogy a királyt védik, de a a királynőt nem védik meg tőle. Engedelmeskedj! Ehhez képest Jaime egy igazi hős. Különösen, hogy tudjuk, mit hárított el Aerys megölésével.
Persze szegény Brant ez nem vigasztalja, de Jaime akkor is Cersei miatt tette,amit tett, bár az szörnyű volt.
Ha végiggondoljuk az egész sagát, ki volt az a jelentősebb szereplők közül, aki magára nem gondolva tette, amit kellett?
És Sandor? Akit mindenki rugdosott, és mégis visszatért?

Bicepsz Elek 2017.08.04. 22:26:12

@nota19: Jamie nem gonosz, de a "csalad erdekeit" koveti. Talan ezert is cinikus es frusztralt. Bran most gondolom mar tud errol. Jo lesz a GOT 4/7. Nezzetek meg!

Bicepsz Elek 2017.08.04. 22:33:15

Amugy Tyrion mekkora sz.poagban van. Amiota Danerys tanacsadoja semmi sem sikerul neki. Erik a kirugasa!!

Cérnahuszár 2017.08.04. 22:38:18

@Bicepsz Elek: sokadszorra állapítom meg jhogy mi nem ugyanazt a filmet nézzük XD
pár évad óta lóg a lannister ház a vasbanknak, kitárgyalták elég szépen
most kérik vissza a kölcsönt a vasbank, szó sincs előre fizetésről

Bicepsz Elek 2017.08.05. 03:40:22

@Cérnahuszár:
Ha letoltod es megnezed a 4/7 reszt, rajossz, miert is fontos Cerseinek ez az egesz Iron Bankos dolog milyert is jott ide mar megint a foszer. Nem akarom lelolni a dolgot(spoilerezni), annyi, hogy mar Dzsòfri is ezen gondolkodott.

Sehere Sezádé 2017.08.07. 13:28:14

@Bicepsz Elek:
Pedig ez engem nagyon érdekelne...
Ma néztem meg a 4.részt,de nem esett le.Nem kizárt,hogy én vagyok bamba.:-)

zizi77 2017.08.07. 14:09:09

@Sehere Sezádé: hogy az a behajtó cég, gondolom.

Dauda András 2017.08.07. 17:07:24

Dracarys köcsögök! Az összes Team_Lannister+Team_Euron szopni fog, de tövig! 6 évet vártunk rá, de megérte!

Sehere Sezádé 2017.08.07. 18:45:15

@zizi77: Hát,nem tudom...Remélem Bicepsz Elek leírja majd mire célzott.

Cérnahuszár 2017.08.07. 19:47:16

@Sehere Sezádé: már értem mire célzott, de sixx előtt nem akarom leírni
holnap kiderül, cercei nagy játékos...

Cérnahuszár 2017.08.07. 20:17:25

@Dauda András: hát igen, percekig csak ültem a vége után és néztem a stáblistát

schawo2 2017.08.07. 21:11:34

Eddig azt hittem, hogy csak Sansa nem igazi Stark, de most már valószínű, hogy Arya is a Kisujjtól van. Ed Stark nem kicsit volt felszarvazva.

zizi77 2017.08.07. 21:39:13

@Cérnahuszár: mondjátok, hogy az a rohadt páncél nem olyan nehéz!!!

Androido 2017.08.07. 21:42:14

@Dauda András: Azért remélem, hogy #TeamLannister azért okoz még némi kellemetlenséget soknevű Daenerysnek. Nem szeretném, ha könnyen feladnák. Mondjuk amilyen őrült Cersei, nem is fogják.

Az Iron Bankos dologra én is kíváncsi vagyok, nem esett le.

Cérnahuszár 2017.08.07. 21:43:40

@zizi77: a gyakorlatban de. csináltak kísérletet hogy páncélban beleugrottak egy sáros gödörbe, fel se bírtak állni
de remélem mégse, mert olyan hülyén jönne ki

zizi77 2017.08.07. 22:03:11

@Cérnahuszár: nagyon csalódott lennék, ha így lenne vége. Bár az 5. rész előzetesében Tyrion arca nem sok jót ígér. :(

zizi77 2017.08.07. 22:07:56

@Cérnahuszár: a valóságban tudom persze, de reméltem, hogy ez valami ultrakönnyű cucc. Sajnálnám, ha így lenne vége!

Androido 2017.08.07. 22:50:00

@zizi77: Bármi is lesz a vége, semmiképpen nem spoilereznék el egy előzetesben. Úgyhogy még van remény... Ha a fizika törvényeit figyelmen kívül hagyjuk.

f.m.j. 2017.08.08. 09:37:15

biztos írta már valaki, de ez nem a 4. rész volt?

f.m.j. 2017.08.08. 10:17:05

valami zavaró volt, mindegy előbbi törölve :)

Lily1218 2017.08.09. 12:12:44

@nota19: Az egyetlen, végig igazi lovagként viselkedő szereplő az Brienne, és Martin bácsi fricskája. :)))
Sokan szidták Dany és Jon találkozását, és úgy általában Emilia játékát, de gondoljunk bele: ő itt a világon senkit sem ismer, és az összes eddigi terve kb. annyi volt, hogy berúgja az ajtót, az ellenkezőket megeteti a sárkányokkal, és ha valakivel nagyon nem boldogul, ahhoz hozzámegy. Most jött hozzá egy vadidegen, valami mesével, akiről nem tudja, hogy igazat mond-e vagy ez a helyi futóbolond, aki mindenhova becsenget egy világvége mesével, vagy most szórakoznak vele, tesztelik, hogy mennyire hülye, stb. Nem tudja, hogy ez a Jon fiú most jó lesz-e szövetségesnek, akár férjnek, vagy csak sárkánynasi. Közben egyszerre építi a saját tekintélyét, mert ő itten nagyon nagy királynő akar lenni, ez nem vita tárgya nála, de ezzel párhuzamosan akar szimpibb lenni, mint a jelenlegi, vagy mint családja volt..... nehéz egyszerre hozni azt, hogy "látod, én milyen jófej vagyok" és azt, hogy "csak én lehet királynő és pont". Emilia jól hozta ezt az ide-oda ugrálást a jelenetben.
A másik érdekesség, amikor Sam olvasgatja a könyvet, a sárkányüveges lap előtti oldalon van egy nagy ábra egy ugyanolyan tőrről, amit most adott Bran Aryanak. Biztos, hogy ugyanaz a tőr,és fontos lesz, mert Samnél is, Deresben is hangsúlyozták, hogy valyriai acél, Mások megölésére alkalmas, és Cersei vagy más ember kinyírásához nem kéne spéci penge....

Lily1218 2017.08.09. 12:13:42

és ez Martin bácsi fricskája... - akartam írni.
süti beállítások módosítása