Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 7x02 - Viharbanszületett (18+)

2017. július 25. 07:15 - sixx

Sárkánykő

Vihar van odakünn és vihar dúl Viharbanszületett Danaerys Targaryen, a Sárkányok Anyja, a Láncok Letörője, a Szemöldökfestés És Indokolatlan Hajfonás Lelkes Támogatója piciny lelkében, mert nem tudja eldönteni, hogy mégis mi a pöcsöm lesz azontúl, hogy van neki három sárkánya, mint a Hét Királyságot annak idején innen elindulva legyakó ősének, most akkor őt egyfajta Messiásként várják, várják-e egyáltalán, vagy csak fosnak a sárkányoktól, és ő eleve a kisebbik rossz Cerseivel szemben, aki egy pszichopata, a testvérével háló ribanc, ugye. És az sem világos, hogy az északi fodrászatok tudnak-e pont úgy bodorítani, mint az essosiak.

vlcsnap-00001_25.png

Varys, akit a bodorítás cseppet sem érdekel, ráérez erre a viharra, és elkezdődik egy beszélgetés, aminek egy pontján a teremben pocoló Tyrion is megérzi, hogy itten most baj lehet, mert Dany arra mutat rá Varys esetében, hogy habozás nélkül elárult eddig mindenkit, akit szolgált, például az apját (mármint Danyét), majd az őt a trónról ledöntő Robertet is. Ja, és ha már itt tartunk, őt (Danyt) is, hiszen Robert parancsára bérgyilkosokkal igyekezett elemészteni. Varys ahhoz képest, hogy másfél centire van a kibelezéstől és/vagy elevenen megégetéstől (sárkány által) elég nyugodt, kislányom, én a népet szolgálom, aminek szarából kivakartam magam, és kész. Jó, akkor majd leszel szíves engem nem hátba szúrni, és pacekba megmondani ha gyökér vagyok? Cserébe nem égetlek meg elevenen sem menten sem este.

Na, hogy a bizalom körének ezt a feszült kis darabkáját is a helyire pattintottuk, ideje foglalkozni kicsit a jövővel, amihez az út a vörös rébéken át vezet, aki egyszer csak megjelenik. Csak úgy. Egy lovon lépett le északról, gondolom egy pegazuson vagy másfajta csudaparipán, mert hajót én nem láttam nála/mögötte/alatta. Dany szívesen látja, mert nem tudja, mekkora genyó, ugye, meg Meereenben a Vörös Papnők segítettek neki a helyiek lecsillapításában, Varys viszont megjegyzi, hogy oszt Stannis, akire eddig tetted a voksod, az hogy van most? Hát halott, DE van egy másik lovam, Havas Jon, aki majd fontos lesz, mert hát most király északon. Dany az ilyen többkirályosdit nem állja, egy országnak egy király, vagy inkább királynő, de Tyrion kezességet vállal Havasért, így küldet egy hollót neki, hogy elvárja Sárkánykőn hűségesküt tenni, azonnal. Melisandre az ősi jóslatot is előveszi a hercegről aki majd rendet tesz a világban, de a fordítás pontatlan, mondja Missandei, ennek a főnévnek nincs neme a felsővalíriai dialektusban, így simán lehet Dany is a megmentő.

vlcsnap-00025_19.png

Pár nappal később a nagykolalíció (Dany, Dorne, Highgarden és a Greyjoyok egyik fele) összeül a terepasztal mellett és Tyrion prezentálja a tervet: nem égetik fel Királyvárat a sárkányokkal, és a barbárokkal, mert akkor a kormánypárti sajtó migránsveszélyt harsog majd, hanem a helyi erők (Dorne, Yaráék és a Tyrell-ház) ostromgyűrűbe fogják Cerseit és kiéheztetik - a barbárok közben a sárkányokkal együtt elfoglalják Caster-hegyet, a Lannister-főhadiszállást, és készen is vagyunk. Jó terv, na. A Töviskirályné ad egy tanácsot Danynek, te, én azért vagyok még életben, mert nem hallgattam sz olyan okos faszokra, mint Tyrion, LÉGY SÁRKÁNY, annak születtél. Ha ezek nem rettegnek tőled, akkor tisztelni sem fognak, ez már csak így megy.

Este Missandei és Szürke Féreg elhálná a szerelmet, de farok nélkül nem egyszerű, így egy egyoldalú orál lesz belőle. Meg csöcs, hogy megidézzük a klasszikus Trónok harca-epizódokat.

Deres

Havas megkapja a levelet, kurva gyorsak ezek a hollók, csak mondom. Tyrion írta, amit onnan tud, hogy van benne egy kulcsmondat, ami akkor hangzott el kettejük között, amikor a Falra mentek éppen, és picit bízik benne. Sansa bólogat, ja, nem geci a kisember, meg sem akart erőszakolni, talán egyetlen férfiként, akivel szorosabb dolgom volt. Ser Davos az egyetlen aki végigolvassa a levelet, ami nem egészen az az ártatlan meghívás egy kávéra, mint sejtetik itten, vannak benne barbár hordák és sárkányok is említve, tüzet okádó sárkányok, amik pont jók a zombik ellen. Szóval lenne ennek a meetingnek haszna, csak éppen messze is van, meg veszélyes is, pihentessük a dolgot. Havas rámutat, hogy az Éj királyát ennyi emberrel nem lehet megállítani, ezt eltesszük magunkban későbbre.

Nehéz királynak lenni errefelé, hozol egy döntést, erre Samu küld egy hollót valami infóval, és menten baszhatod az egészet. Kiderül, hogy az Dany, aki randizni hívta Havast, obszidiánon ül, mármint szó szerint, Sárkányő ebből van ugyanis. És mivel ez nagyon kell a zombik ellen, nincs mit tenni, menni kell. Na persze, mert az olyan egyszerű, hogy a király fogja magát, és csak úgy lelép, a főurak, akik ezek szerint semmi mást nem csinálnak ebben a sorozatban, csak ülnek egy nagy teremben, és várják, mikor lehet hőbörögni, szóval ők nem örülnek a döntésnek, mert az első levelet eleve Tyrion küldte, aki meg ugye Dany jobbkeze, akinek van három sárkánya. Az idősebb vazallusok még emlékeznek az Őrült Királyra, Dany apjára, aki az ilyen "gyere, beszéljünk, jó lesz" meghívásokat elevenen elégetéssel jutalmazta, és féltik a királyt. Akinek északon van dolga. Szóval ne menjen sehová, ha lehet. A hangulat fagyos, lázadásközeli a helyzet, még a kis Mormont-lány is beszól, nahát. Havas tart egy beszédet, én nem akartam király lenni, ti ragaszkodtatok hozzám, viseljétek el a következményt. Sansa felpattan, ez nem így megy, elhagyod itten a népedet meg a házadat is, hát milyen ember vagy te, mire Havas aszongya, nem szar, és eleve te leszel a régens addig. Stark vagy, bíznak benned, és én is. Kisujj meg ott röhög a falnál.

Később, amikor Havas lemegy a pincébe, hogy ősei szobra előtt imádkozzon, vagy mit tudom én, lehet csak itt van olyan hideg, amilyet szeret, esetleg gyermekkorában elrejtett ide egy üveggolyót, és még mindig nem leli, MINDEGY, szóval ott van lent, amikor odasomfordál mellé Kisujj, hogyaszongya szerettem a mostohaanyádat. Ez nem az a mondat, amivel nyitnék, de Kisujj folytatja, oszt meg sem köszönted, hogy megmentettem a segged. Ja, és Tyrionban bízhatsz, igaz, megölte az apját szarás közben, de téged nem ver át. Havas úgy néz rá, mint egy féregre, mire Lord Baelish all int mond, te, Havas, sunáznám a húgodat is. Havas egyből felkeni a falra, baszki, ha csak egy ujjal is, letépem a fejedet és belehányok a tüdődbe, értve vagyok? Kisujj látványosan fulladozik, majd amikor Havas otthagyja és végre felkászálódik az udvarra, a figyelmeztetés ellenére a várfokon flangáló Sansát hesszeli.

vlcsnap-00054_7.png

Királyvár

Cersei is ugyanabból a szakkönyvből tanulta a birodalomépítést, mint szeretett kormányunk, a Vastrón elé összehívott nemes uraknak a kiralyvarisracok.ws-ből idéz a Targaryen veszedelemről, szervusztok, urak, NE HAGYJUK, HOGY A VÉGÉN A SZŐKE BULA NEVESSEN, mondja, ez migránshordákkal, kasztráltakkal és sárkányokkal jön, feléget, megbasz, agyonver, megöl, elevenen megéget, felkoncol MINDENKIT, aki nem hódol be, ÁLLÍTSUK MEG SÁRKÁNYKÖVET! Samu apja ott áll az urak között, akik elég kevesen vannak így első ránézésre, és megkérdi, hogy mi lesz a sárkányokkal, mert azokkal lehet viccelni, csak nem sok értelme van. Qyburn mester a trón mellől egy félmosollyal az arcán jelzi, hogy dolgoznak a megoldáson.

Lord Tarlyt ez annyira nem győzte meg, Jaime megy is gyúrni az audiencia után, hiszen az öreg az egyetlen, aki Robertet annak idején le tudta verni a csatamezőn, azaz fontos pali. Állást kínál neki, tábornokit, annak ellenére, hogy Samu faterja a Tyrell ház hűbérese, így éppenséggel a korona ellen van. De hát Lord Tarly is pontosan tudja, mi lesz azokkal, akik keresztbe tesznek Cerseinek, ugye, ott van egy még mindig füstölgő nagy gödör a város közepin, ha valaki esetleg elfelejtette volna. Jamie is előveszi a migránskártyát, jönnek ezek a szakállasok meg a fasztalanok, oszt dúlnak, nagyuram, NEM HAGYHATJUK.

vlcsnap-00018_25.png

Ami meg a sárkány ellenszerét illeti, az nem sárkányfű sajnos, hanem egy bazi nagy ostromgép, ami combvastagságú dárdát lő ki, és amivel be lehet szakítani egy sárkány koponyáját. Már ha nem repül ugye, a légvédelem nem annyira egyszerű mesterség, a célpont ritkán áll meg a levegőben, hogy ide lőjetek bazdmeg. Cerseit mindenesetre lenyűgözi a kis bemutató, amit Királyvár pincerendszerében kap, ott, ahol Tyrion is előszeretettel pocolt és nézegetett egy bazinagy sárkánykoponyát. Na, ezt a leletet már ne keresse a helyi múzeum, mert egy dárda áll ki a jobb szemgödréből. Qyburn azért dolgozott a fegyveren egyébként, mert úgy hallotta, Dany egyik sárkányát megsebezték az essosi hadjáratban, és amit meg lehet sebezni, azt meg is lehet ölni.

Citadella

Ser Jorah nem tom mire számított, miután a leprás (tudom, szürkehám) kezét mutogatta Samunak, de arra tuti nem, hogy a hozzá menten kihívott mester jól lebassza, hogy mér' nem vágta le tőből a karját, amint megfertőződött? Ser Friendzone, ahogy egyik kommentelőnk emlegette, nagyokat sóhajt, hát nyomorékon PLÁNE nem kellek majd a babámnak, te ostoba, azért. Hát akkor sok sikert a továbbiakhoz, még vagy 10-20 évig elkínlódsz így. Az eszed meg fél év múlva megy el teljesen. Itt nem maradhatsz, holnap kipaterolunk a picsába, mert nem fogod megfertőzni a várost, de kapsz egy napot, mert lovag vagy, és erős, és ott egy kard, és... Mármint Joraj dolga, hogy öngyi legyen. Samu megjegyzi, hogy ő látta Stannis lányát kigyógyulni a kórságból, nem lehetne... Nem. Ez nem gyerek, késő.

vlcsnap-00020_20.png

Samu nem az a könnyen feladós fajta, tegyük hozzá gyorsan, és mivel a Jorah Mormont névből a Mormont az neki sokat jelent, hiszen Jorah apja volt a parancsnoka az Éjjeli Őrségben, csak üti ezt a vasat a mesternél később, a könyvtárban is. Volt valami régi nagymenő mester, aki felnőtteket is kikezelt a leprából, nem? De volt, válaszolja a tanítója nagy sóhajtással, és tudod miben halt meg? Hát leprában. Van még kérdés? Samu elhallgat, majd este bemegy Jorah-hoz, és prezentálja a tervet: te itten nem halsz meg, mert ismertem apádat, szép szál ember vót. A módszer tiltott és be fogsz szarni, annyira fáj, de ha működik, akkor megúsztad. Nem kell hozzá semmi, csak egy szike, rum, meg kenőcs. A szürkehámos réteget lenyúzzuk, az eleven húsba kenőcsöt kenünk, a rumot megisszuk. Ja, és ne kiabálj, baszki, mert lebukunk. Ser Jorah lehúz vagy két dekát a rumból, ráharap egy szíjra, Samu meg elkezdi nyúzni. Welcome back to Westeros, bitch.

Riverlands

Arya Királyvárba tartva megáll egy fogadóban, abban, ahol Meleg Pite is melózik, a kis haverja a második évadból, és hallgatja a szót: Cersei szarban, sárkány, királynő, miazmás. Pitétől aztán megtudja, hogy Deresben ismét Starkok az urak, és hogy Sansa életben van, és kurva sok mindent, amiről ugye fogalma sincs, mert korlátozott a hollóhozzáférése. Arról sem hallott, hogy Cersei rárobbantotta a fél várost az ellene vétkezőkre. És amikor kilép a fogadóból, és elindulhatna délnek, akkor habozik kicsit, majd északnak megy, hazafelé. Hogy találkozzon Havassal, aki ugye pont eldöntötte, hogy neki Sárkánykőre kell mennie. Tiszta szopó, ezek ketten SOSE látják egymást többé. Útközben megáll egy picit pihenni, és mire feleszmél, farkasok veszik körül, az meg nem jó, tessék csak megkérdeni Liam Neesont, ő egy egész filmen át menekült egy farkas elől, itt meg van vagy hat. A főnökük viszont ismerős, egy bazinagy példány, Nymeria, Arya egykori farkasa, aki megismeri hálistennek, és nem eszi meg. Arya szól neki, hogy irány Deres, gyere, de a farkas picit habozik, majd inkább elmegy, és marad a társaival. A rémesen sminkelt Arya meg ezt egy olyan mondattal nyugtázza, amilyet az apjának mondott még az első évadban, és arra utal, hogy ő, mármint Arya nem lesz soha díszes ruhákban pompázó úrinő.

Az nem te vagy.

A Keskeny-tengeren

Yara, Theon, Ellaria Sand és a három homoki vipera, azaz Obara, Tyene és Nymeria Sand éppen Királyvár felé utaznak ostromgyűrűt gründolni. A három lány már előre iszik A Hegy bőrére, és azon vitáznak, melyik nyírja majd ki a nagydarab zombit. Yara és Ellaria cicáznak egy sort egymással, egy csók is elcsattan, Theon szegény meg csak áll, mint fasz a lakodalomban, és továbbra is olyan szerencsétlen, hogy már sajnálom - tuti, hogy nem fog meghalni a sorozat végéig, és az írók élvezettel kreálnak neki egyre kellemetlenebb helyzeteket. Jó, leszámítva a kasztrálást, az elég kellemetlen volt eleve. Mire Yara rámarkolhatna Ellaria másodlagos nemi jellegeire, nagy csattanás hallatszik, a hajó megdől, miafasz, Yara és Theon felrohan, hát az, hogy Euron és flottája nekik ment, átvitt és szó szerinti értelemben is, és most csata van.

A csata véres és kegyetlen, Euron meg egy állat, ütik, verik, szúrják, vágják, de nem éredekli, és a három homoki viperából kettőt meg is öl, meg mellé vagy hatvan másik embert, és a végére egy merő vér a feje, közben röhög és egy fejszét vagy csáklyát forgat őrült vigyorral a fejin, tessék, az egyik kommentelő hiányolta annak bizonyítékát, miért tartják Euront a legőrültebbnek errefelé, hát ezért. Közben a hajóhad megsemmisül szépen csendben, mert Euron hajóiról lángoló golyókat vagy miket lőnek ki rájuk, és elég mind. Ellaria Sand és az egyik lánya fogságba esik, Yarát Euron maga fogja el, és ott áll a fedélzeten Theonnal szemben, röhögve, véresen, gyere farkatlan öcsém, szabadítsd csak ki! Theon szegény meg csak áll, és a borzalmak (mert közben a háttérben nyelveket vágnak ki, mellkasokat zúznak be, stb.) és a Ramsay kezei közt elszenvedett és fel nem dolgozott kínok és események hatására összeomlik és a tesóját otthagyva a vízbe ugrik. PTSD ez, poszttarumás stressz, csak itt nem így hívják, hanem gyávaságnak.

Jövő héten ez lesz:

Nézd a Trónok Harca új évadját jogtisztán Telenor MyTV + HBO GO előfizetéssel belföldön bárhol, bármikor. Telenorosoknak a korlátlan belföldi adatforgalom a MyTV-csomagok része. További információ itt.

Címkék: 18+ trónok harca
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilcsi manó 2017.07.25. 08:04:01

ez gyors volt köszi :)
szegény Ellariat szinte megsajnáltam.. hamarosan Cersei keze közé kerül, nem lesz szép halála

Neoprimitív 2017.07.25. 08:53:44

Izé, nem kötözködés, de Kisujj nem azt mondja, hogy szerette Jon ANYJÁT.
Erre ugyanis Jon feje fölött jó eséllyel elkezdett volna villogni egy kétméteres WTF felirat, hiszen neki fogalma sincs, hogy ki volt az anyja.

Baelish arról beszélt, hogy Cat-et szerette, ami viszont közismert.

pocokman 2017.07.25. 09:40:38

Lehet rosszul emlékszem, de amúgy Euron nem azzal kampányolt a sajátjai előtt, hogy úgy igázzák le Westerost, hogy magáévá teszi Dany-t és a sárkányokat is? Ha igen, akkor elvileg azzal indult, hogy Cersei ellensége lesz, erre most beáll mellé. Bár azt is el tudom még képzelni, hogy legyakja Yaráékat, imponál egyet Cerseinek, majd jól hátbadöfi.

Leadfoot 2017.07.25. 09:43:01

Régen ugye nagyon sok baromi jó párbeszéd volt Tyrion, Varys, Tywin, Cersei, a Tövisbanya, stb. szereplőkből alakuló párok részvételével. De mikor Targaryenék félkegyelmű leánya áll a középpontban, az valahogy kiöl minden ilyesmit, így maradunk a bénaság és a nyál határán.

És hát a sztori is kiszámíthatóbb, mint a "könyves" időszakban, bár a GRRM-féle lassú tempót nem lehetett örökké tartani, mert akkor soha nem érünk a végére, ez már csak ilyen.

Viszont a ki/hova megy / hogy került oda / hogy ér(t) oda ilyen gyorsan vonalon már teljesen összekuszálódtak a dolgok.

Leadfoot 2017.07.25. 09:46:44

Ja, és az milyen má', hogy Dany nem akar embereket fölégetni sárkányilag, de Királyvárat simán kiéheztetné. Mert ugye annyira még ő sem butus, hogy azt képzelje, Cersei majd megadja magát a nép kímélése érdekében.

Eruka 2017.07.25. 09:54:55

Ellariat nem a hajóorra tűzte fel Euron? Közvetlenül Yara akasztott teste fölé? Nekem nagyon úgy tűnt, hogy a 2 test az a 2 nő.....

sixx · http://comment.blog.hu 2017.07.25. 09:56:16

@Eruka: sztem az a két másik homoki vipera.

pocokman 2017.07.25. 10:04:35

@Eruka: Én erre direkt figyeltem, de nem láttam akasztott Yara-t, biztos jól láttad?

Eruka 2017.07.25. 10:08:18

@sixx: most gyorsan visszanéztem: a tűzött tényleg nem a mama, mert varkocsa van, és nem olyan cuki bubifrizurája. Az akasztottnak meg hosszabb a kabátja, mint Yaráé... Viszont Yara nem ér semmit igazából sem Euronnak sem Cerseinek...
De akkor világos, hogy Ellaria az ajándék. (pedig én azt hittem, hogy most veszik elő a sárkány-trombitát a könyvből... :D)

horee6 2017.07.25. 10:09:28

@Leadfoot: jaja, kiéheztetni tök humánus dolog. főleg, mikor egymást zabálja fel a lakosság. :)

Ruadhnait 2017.07.25. 10:14:33

@Leadfoot: Szerintem az a terve, hogy igy majd a nepesseg fordul Cersei ellen. Eloszor ugye felrobbantja a fel falut, utana meg inkabb kieheztetne oket, minthogy megadja magat. Danynak igaza van es jobb tulelesi eselyeik vannak, mintha beallitana a sarkanyokkal es felegetne mindent. Meg annak ertelme sincs, mert nem az artatlan lakossagot kellene kiirtani, hanem a fereg Cerseit.

Ruadhnait 2017.07.25. 10:18:36

@Leadfoot: Ossze is kuszalodtak kicsit, de en ugy vagyok vele, hogy inkabb ez a gyorsitott verzio legyen, mint az az evadokon at tarto tokoles, ahogy pl a Vereb meg Arya annak idejen gyalogolt Westerosban, meg Dany a sivatagban. Vegre felgyorsultak az esemenyek, nekem ez sokkal jobban bejon. Ebben a reszben pl tobb dolog tortent, mint regebben fel evad alatt.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.07.25. 10:32:44

@pocokman: Dede, azzal kampányolt, hogy elveszi a "világ legszebb nőjét" akit akkor még Danynek nevezett :) Cerseinek is azt mondta, hogy a legszebb nőt akarja, de nem mondta neki, hoyg "Amúgy ez te lennél Cersei drága" ...ügyes ez az Euron ;) és a csatajelenetben végre meg lehetett érteni, miért tényező ez a pasi, VÉGRE megmutatták, hogy ez egy eszelős, vadállat, egy igazi kalózvezér, akitől érdemes tartani. És megvan Cerseinek az ajándék, amit ígért...Ellariát és a lányát nem véletlenül hagyták életben, nyilván őket fogja nekik átadni, mint Myrcella gyilkosait.... Ami azt illeti Euron egész belopta magát a szívembe azzal, hogy kinyírta a két idegesítő homokribit (szép volt, ahogy a nagy arcoskodás a tökös kemény dorni csajok részéről kifúj, amint nem egy kislánnyal, egy nyomorékkal meg egy levélvágókéssel felfegyverzett unokatesó ellen kell ketten menni, hanem egy berserker üzemmódban nyomuló kalóz ellen). Yara meg tuti saját célra kell Euronnak, azért vitte el élve.

Ruadhnait 2017.07.25. 10:43:49

Jah, es szerintem amikor Missandei levetkoztette a Grey Worm-ot azert mosolygott, mert van farka, csak kasztraltak (ami lehetett volna egy az egyben minden), tehat az oszlop megvan csak a kovek nincsenek (vagy mit mondott Danaerys annak idejen). Es allitolag kovek nelkul is lehet, csak nem olyan jo, mert az felelos a tesztoszteron termelesert foleg.

borzlány 2017.07.25. 10:45:34

Nekem kezd egy kicsit túlzás lenni a mindenki mindenhova elér három pillanat alatt dolog. És Euron úgy mégis hogy talált rá Yaráékra ennyire meglepetésszerűen?
Tök jó, hogy Arya végre elindult északra, persze normál tempóban hetekig utazna, de a kövi részben nyilván kopogtat már az ajtón :P
Az akasztottat én Yarának néztem, remélem, még van esélye.
Szegény Theon, biztos nem dicsérik meg, ha visszaoldalog Deresbe. Már ha odamegy.

Shenkick 2017.07.25. 10:51:07

szegény havas játssza az orbán viktor szerepét, rá van izgulva a migránsáradatra, míg az eu csak a vastrónt akarja...

Bicepsz Elek 2017.07.25. 11:51:35

@Hüpna: Euron most nagy arc volt, legyakott mindenkit. Szerintem Ellariat atadja Cerseinek(a Hegy meggyurja, mint az apacat), a kislanyt megtartja salt-wifenak(talan Bronn megszokteti?)Yaranak meg annyi, csak eppen lassabban, hacsak a "cockless cunt"(ezt hogy lehet magyarra forditani? F.szatlan p.csa?).
Sokan fikazzak, de szerintem jo resz volt, csak en is hianyoltam a jo parbeszedeket(az oreglany hulyesegeket is beszelt(anno persze o martotta be Tyriont Joffrey megmergezesenel)), meg Kisujj megmentette Jon boret attol, hogy Ramsay Bolton agyelot csinaljon belole, es ez a hála?

Bicepsz Elek 2017.07.25. 11:52:26

@Bicepsz Elek: MarmintvTheon nem probalja meg Yarat kiszabaditani.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.07.25. 12:02:37

@Bicepsz Elek: "Szerintem Ellariat atadja Cerseinek(a Hegy meggyurja, mint az apacat), a kislanyt megtartja salt-wifenak" Amilyen Cersei szemet-szemért típusú felfogása és őrülete, én simán kinézem belőle, hogy Ellaria szeme láttára koncoltatja fel a lánykát. Illene Cerseihez, az ő lányáért cserébe egy másik lány halála és az anya szenvedése az övéért...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.07.25. 12:07:36

@Bicepsz Elek: Theonról nem tudom, mit gondoljak. AZ elég világos volt, hogy ha szemtől szembe nekimegy Euronnak, akkor Euron lazán átvágja Yara torkát, és őt is kinyírja. (elég egyértelmű beugratás volt, úgysem tudta volna kiszabadítani a nővérkéjét, ah egyszer ott a torkán a penge)
Azzal, hogy a vízbe ugrott, gyáva lévén nem számolnak vele a bátorság-fétises vasemberek, szóval egy gerilla akcióra még akár esélye is lehet, mint "meglepetés" ember....Meg ugye azt is hihetik, hogy megfulladt a sok égő roncs között, vagy megették a cápák (vannak vajon westeroson?). Most az a nagy kérdés, hogy Theon most tényleg megfutamodik vagy valamit majd akciózni akar...

Bicepsz Elek 2017.07.25. 12:20:56

@Hüpna: Na igen. A legjobb valasztas szamara a vizbeugras volt("Szegyen a futas, de hasznos").
A kiscsajnak tul jo mellei vannak, igy szerintem benn hagyjak Bronnak.
Egyébként ugye mikor Daberys elfogadta Yaraekat, Euronnak mar csak Cerseinel volt eselye. Stannis ota tudjuk, hogy tengeren hadsereget vezeti es szallitani nem eppen bolcs dolog, siman odaveszhetett volna egy egesz Dorne-i hadsereg is. Gondolom Euron megkapna a Freyek vagy a Tyrellek foldjeit, amik sokkal többet is ernek, mint pl. az eszaki foldek. Meglassuk.

pocokman 2017.07.25. 12:59:13

@Bicepsz Elek: Ez esetben szégyen az úszás, de hasznos :)

garnéla mák 2017.07.25. 13:05:01

A hajó orrán a két legyilkolt homoki vipera lány volt, ugye az volt a truvájsága Euronnak, hogy a 2 csajt a saját fegyverükkel ölte meg, így egyikük a bárddal, a másikuk meg az ostorral került fel orrdísznek. Remélem, sem Yara, sem Ellaria nem hal meg, tippem szerint Cercei Ellariát bezárja a septa mellé kínozni, Euron meg Yarát fogja vérfertőzni.

Csigataposó 2017.07.25. 13:49:17

@borzlány: Nem az ostoros csaj volt az ostorjanal fogava felakasztva, a landzsas meg egy landzsara tuzve. Mindenkit a sajat fegyvervel van megabuzalva. Szrintem celozgatas, hogy milyen sors var a keses. mergezos feltestverre is. :)

Csigataposó 2017.07.25. 13:54:39

@Bicepsz Elek: Hat a Tyrellek cimet, gondolom foldjet is eppen Randyll Tarly-nak igertek, persze lehet egyszerre tobbnek is igerni. De ha mindenki ellenuk akkor boven van ellenseg akinek foldjebol igerni lehet.

nnnnnnnn 2017.07.25. 13:55:26

szerintem elég gáz volt belekeverni a politikát, meg ilyen felhangokkal kitenni a címlapra. már csak azért is, mert sokkal több kormánypárti nézi a trónok harcát mint amennyi ellenzéki.

Kelly és a szexi dög 2017.07.25. 13:59:40

@garnéla mák: legyen igazad! - a harmadik meg szerencsére megmaradt, úgyis ő volt a legdögösebb...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.07.25. 15:00:25

@nnnnnnnn: "sokkal több kormánypárti nézi a trónok harcát mint amennyi ellenzéki."

Ezt a baromságot melyik ujjadból szoptad?

nicu71 2017.07.25. 15:06:11

@nnnnnnnn: szerintem meg teljesen jogos volt ,egyszerűen nem lehetett nem észrevenni .Mintha csak a kormánypárti agymosós szlogeneket hallottam volna Cersei szájából,esküszöm fájdalmas volt.
Egyébként meg honnan lehet tudni hogy több a kormánypárti a nézők között?Szerintem ez hülyeség,a fideszpárti közönség pont nem néz külföldi sorozatokat,max Isaura Tv-t meg egyéb vajna csatornákat.

Cérnahuszár 2017.07.25. 15:42:02

azon filózok, most hogy ellaria fogva van, mi a bánat lesz a nagy haditervvel, miszerint ostromgyűrűt kell gründolni a királyvár körül? Van o9lyan aki dornból felszívja magát és megy kiszabadítani ellariát és a terv mégis mehet tovább?

Cérnahuszár 2017.07.25. 15:46:34

@Bicepsz Elek: johnnak miért kellene hálásnak lenni? Sansa hozta a sereget, sansa fogadta el kisujj ajánlatát, kisujj soha nem ment nyíltan oda havashoz hogy itt vagyok, segítek... havas pontosan tudja ki kisujj, mire játszik, nem hülye. Nem szopja be a kisujját ha úgy tetszik :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.07.25. 15:56:01

@Cérnahuszár: hááátt elnézve, hogy Dorne-ban nem mutattak más karaktert, aki még életben lenne, a Martell házat pedig Ellariáék szépen lenullázták a "majd mi megmutatjuk" hadművelet során, így nem hiszem hogy majd most, amikor húznák össze a szálakat behoznak új szereplőket (a könyv sem ad támpontot, mert ott a dorne-i szál totál máshogy van)

Cérnahuszár 2017.07.25. 15:56:01

@borzlány: belenéztem az első évadba valamiért, és ott is ez volt, jött a holló hogy jön a király, aztán másnap már ott is volt :) közben arról beszélgettek hogy hónapokig tartott az út
voltak ugrások ott is

pocokman 2017.07.25. 16:16:23

@Cérnahuszár: Plusz ott még a farkasokkal is éreztették az időt, mikor megtalálták, még elfértek az öledben, mikor jött a király, már nagyobbak voltak, Cat meg is jegyezte hogy hogy nőnek.

Bicepsz Elek 2017.07.25. 16:38:15

@Cérnahuszár: A sereg Arryne(Robine), akit Kisujj gyozott meg, hogy elkuldje es megmentse oket. Persze Sansa lett volna az ara. Kulonben Ramsey kutyai emesztenek oket. Kisujj is csak Mr Frienzone 2.0 lesz itt is. De jogosan kerhetne el Sansat Robin Arryn reszere.

sixx · http://comment.blog.hu 2017.07.25. 16:39:03

@nnnnnnnn: hát, nekem meg ez jutott eszembe egyből. van ez így.

Bicepsz Elek 2017.07.25. 16:43:42

@Bicepsz Elek: Kisujjnak mar nincs szerepe sajnos, kiirjak mint egy hulyet. Poenosabb lenne ha elmenne o is Daneryshez. @Cérnahuszár: Dornban van rokon biztos.
Szerintem nem Yarat tartja meg, hanem a kislanyt(Ellaria lanyat a jo didkokkal).

Cérnahuszár 2017.07.25. 17:08:01

@Bicepsz Elek: de nem érted hogy nem vetette volna be ha sansa nem mondja azt hogy ok gyere? Ölbe tett kézzel nézte volna végig a csatát. Havas sansának lehet hálás és nem neki.

Cérnahuszár 2017.07.25. 17:10:00

@Bicepsz Elek: ja meg kitől kérné el jogosan sansát robin részére? Sansa nem egy tárgy, és önjáró XD

Bicepsz Elek 2017.07.25. 17:21:09

@Cérnahuszár: Siman atb..ta. Anno meg Robin mondta a szokes utan, hogy neki igertek. Valoszinu o sem a ket szep szemeert kuldte oda a sereget. Csak a sorozat elb.rmolta est a szalat.
A segitseget meg kell koszonni, megha Sansa "kozvetitett" is(mellesleg ha Sansa nem szokik el Jon nem is gyujt hadat stb.). Mondjuk a Volgy a Tullykat sem segitette meg, hiaba rokonok. Tanusag: elore kerd el a "fizetseget". Amugy abban a korban ha valaki onallo szemely, akkor mehetett az utcara "megelni"(qrvanak, apacanak stb stb. De meg a ferfiak is max rablolovagnak vagy huberesnek-Frey papa is esert buntette meg Rob Starkot).
Szerintem most sietve kinyirnak minden feleslegesse valt mellekszereplot(Kisujj, Olenna, Lord Tully, majd Euron is megy a levesbe a vegen)

Kpassh 2017.07.25. 17:34:54

Mikor Arya mondja, hogy: "Az nem te vagy."
arra gondoltam (korábbi beszélgetéseire utalva, kis párhuzam közte és farkasa között), hogy itt, valójában magára értette ezt. Azaz, Ő nem az a fajta, aki a könnyebb utat választva, félbe hagyja a "halállistát" és visszatér a családjához... lehet mégsem Deresbe megy...

Cérnahuszár 2017.07.25. 17:37:51

@Bicepsz Elek: ebben a sorozatban nincsenek annyira a nők egy férjre rászorulva, akinek van vára, az nem megy az utcára. Lásd a kislány mormont. Vagy cercei. Sansa független, nem lehet senkitől elkérni :P

Cérnahuszár 2017.07.25. 17:41:52

@Bicepsz Elek: kisujj sose adná robinhoz, mert azzal a tully és stark házat egyesítené, egyenlőre arra hajtott hogy ő szerezze meg a stark házat, most hogy a tully felett gyám lehet. Robin ideje meg van számlálva, ha sansa valaha igent mondana, azzal megpecsételné a kissrác sorsát

odamondó 2017.07.25. 18:38:29

@nnnnnnnn: ezt a statisztikát alá tudnád valamivel támasztani. Elég viccesen hangzik.

Thomas Dantes 2017.07.25. 19:49:24

És senki sem akad fenn azon, honnan szerzett Euron ilyen flottát? egy gyéren lakott fa nélküli kopár szigetről! Nem gond?
Mindezt csak azért, hogy Dany ne legyen már akkora túlerőben Cersei-el szemben...ez így durván hülyeség már

Count di Luna 2017.07.25. 20:22:43

@nnnnnnnn: Attól még az összes kormánypárti geci megbaszhatja a kurva anyját.

Bicepsz Elek 2017.07.25. 20:25:44

@Cérnahuszár: "ebben a sorozatban nincsenek annyira a nők egy férjre rászorulva, akinek van vára, az nem megy az utcára. Lásd a kislány mormont. Vagy cercei. Sansa független, nem lehet senkitől elkérni :P"
Hat Cersei lehetett volna szabad, megis a jatszmat valasztotta, es a ferficsaladtagjaira tamaszkodik. Mind a csaladra van utalva. Pont a Mormont lany valasztotta Jont, a "ferfit" a torvenyes Sansa helyett.
@Thomas Dantes: Na igen Ettol mese az egesz.

Cérnahuszár 2017.07.25. 20:40:29

@Bicepsz Elek: valahogy mégsincs férjnél cercei hanem ő a királynő, a pasikat meg küldözgeti ide-oda. A mormont lány meg kislány létére egész jól boldogul, nincs gyámja, semmije, szabadon dönt épp mit akar csinálni. Pedig kislány. Na hagyjuk.

Thomas Dantes 2017.07.25. 20:45:17

@Bicepsz Elek: Nem ettől lesz szar, legalábbis az évad ezen része.

Bicepsz Elek 2017.07.25. 22:18:43

@Thomas Dantes:
Szerintem most sokkal dinamikusabb a sorozat, es nem csak a vegen(utolso reszekben) tortenik valami. Az ido felgyorsult, de ez nem baj. @Cérnahuszár: A valosagban egy ilyen kislanynak gyamja lenne. De ez csak egy mese.
Egyebkentpont gondolkodtam, hogy az Arryn katonak olyanok, mint a szovjet csapatok 1945 utan: ottfelejtettek magukat Eszakon...

ezneménvagyok 2017.07.25. 22:45:02

@nnnnnnnn: Szia, remélem fogsz még kommentelni, ma a te két mondatod volt a legviccesebb az egész lapon, és ebbe még a posztot is beleértettem, pedig abban olyanok vannak, hogy pl. "korlátozott a hollóhozzáférése".

ezneménvagyok 2017.07.25. 22:45:56

(Bocs sixx, tudom, egy csomót dolgoztál vele, ő meg csak így iderittyentette, igazán disznóság ilyen hányaveti könnyedséggel ellopni a sót, de be kell látnod, hogy ami jó, az jó ;-) )

Treff Bubi 2017.07.26. 00:22:03

Észrevételeim:
1. Missandei nem csukta be az ajtót, bárki megtekinthette a nászukat, milyen dolog ez?!
2. Valószínűleg a mesterek tarthatják raktáron egész Westeros legnagyobb máktejkészletét, mibe került volna Samnek rendesen elaltatni Mormontot? Kis szadista féreg.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.07.26. 06:18:58

@Thomas Dantes: Euron bejárta az összes tengert, így simán ismerhet olyan helyszínt pl Essoson / seftelhet is jó alapanyagért. eleve a Greyjoy ház nem a termelésről híres, lásd Harrenhal történetét.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.07.26. 06:26:43

@garnéla mák: akár egy erősebb szadohármas is belefér. Euronnak szüksége van Yarára túszként, Cersei meg válogatott módszerekkel kínozhatja Ellariát és tarthatja sakkban Dorne-t.

kíváncsi vagyok, beveszi-e az Unsullied a Lannister-tartományt, mert a déli koalíció épp most semmisül meg. Dany is északra szorul, mint Stannis.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.07.26. 06:31:24

@Bicepsz Elek: volt már egész Riverrun Greyjoy kézen. sőt, Westeros is. hiába tűnnek kisebb háznak most, komoly történelmük van és most is jobban állnak örökösökkel, mint pl Highgarden vagy Dorne.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.07.26. 06:35:52

@Eruka: Yarára az Ironborn egy akolba terelése miatt van szüksége Euronnak, ne legyen belső ellenzéke. Yara a túsz, senki sem ugrálhat Euron ellen.

Cérnahuszár 2017.07.26. 07:35:38

@Bicepsz Elek: nem férjjelölt, mivel cercei elutasította. Azért ment ajándékot szerezni, de sztem hiába, cercei nem alacsonyodik le hozzá, csak jól ki fogja használni

Cérnahuszár 2017.07.26. 07:40:13

@Bicepsz Elek: a valóságban igen, de én különbséget tudok tenni a film és aközött :) lásd, feljebb írtam, ebben a sorozatban....stb

Cérnahuszár 2017.07.26. 07:58:46

@adamskij: az kétélű döntés lehet, mert vagy meghunyászkodnak a yara pártiak, vagy megpróbálják kiszabadítani. Ha nem él, akkor már nincs mit tenni a yara pártiaknak sem sztem

Cérnahuszár 2017.07.26. 08:03:43

@adamskij: egy lannister életben hagyná yarát , de ezek geryjojok, bolondok, euron nem az a diplomatikus fajta, erre gondolok

zizi77 2017.07.26. 08:36:13

@Treff Bubi: A máktej nekem is eszembe jutott, de lehet, hogy üti a kezelést, így kiesik. Mondjuk annyira kézenfekvő, hogy legalább egy fél mondatban elmondhatta volna Sam, hogy miért kell ébren átélnie ezt a borzalmat.

Cérnahuszár 2017.07.26. 08:40:14

@zizi77: vajon anno shireent is így meghámozták? ezen filóztam amikor néztem

nota19 2017.07.26. 09:04:31

Kisujjat egyáltalán nem érdekelte Jon, amikor a Völgylovagjait északra vitte. Egyedül Sansa és észak megszerzése érdekelte. Jon megmenekülése csak egy mellékes körülmény volt számára és nem is túl örömteli. Igazán kellemetlen meglepetés volt neki, amikor Sansa elhajtotta, ráadásul Jont észak királyának választották. Persze ha feladná nem is ő lenne, biztosan most majd próbálkozik ezerrel. Az ez érzésem, hogy hamarosan ráfázik a sompolygásra.
Egyébként látta valaki, hogy Melisandre lóval érkezett a szigetre? Az oké, hogy északról azzal távozott, de közben miért ne ülhetett volna hajóra, vagy egy ladikra akár? Vagy, hogy ki mennyi idő alatt érkezik meg akárhová. Ezt tényleg mind aprólékosan kellene bemutatni? Húzni hetekig amíg a holló repül északra, Arya bandukol, a hajóhad meg úszik a tengeren. Na az lenne a tökölés. Vagy kiírni, mint a szappanoperákban, hogy "két héttel később"? És teljesen igaza van annak aki azt írta, hogy az első évadokban is így volt, ugrált a helyszínek között, és nem húzta az időt a köztes dolgokkal. Persze megértem, hogy valamibe bele kell kötni.

zizi77 2017.07.26. 09:06:01

@Cérnahuszár: nincs kizárva. Remélhetőleg őt nem rummal itatták le közben. :(

zizi77 2017.07.26. 09:07:46

@nota19: Átkompolt a lóval együtt. :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.07.26. 09:34:30

@Cérnahuszár: Shireen arcocskáján ott volt a szürkehámos elváltozás, szóval nem valószínű, hogy nyúzták a kislányt. Ráadásul ez a nyúzós módszer, amit Sam csinál elvileg tiltott ugye, a mesterek nem csinálják, Sam is csak 2 esetet emleget, amikor sikerült. Az öreg mester meg azt mondja, hogy van különbség, hogy azon melegében, ahogy a fertőzés jelentkezik elkezdik kezelni, vagy már előrehaladott. (Ugye mondja, hogy Stannis mestere egyből észrevette a kislányon a kórt, és rögtön elkezdte kezelni a bevált módszerekkel és nem a kísérletivel) Meg azt is mondja, hogy egy gyerek esetében jobb esélyek vannak, mint egy felnőtt ember esetében (ahogy a mupszot vagy a bárányhimlőt sem mindegy, hogy felnőttként vagy gyerekként kapod el). Szóval nem valószínű, hogy Shireent nyúzogatták volna, sokkal valószínűbb, hogy mivel kisgyerek volt, és a fertőzés elején elkezdték a kezelést, még működtek a hagyományosabb gyógymódok.
Azt viszont én sem értettem, hogyhogy nem akadt Sam kezébe hatásosabb fájdalomcsillapító vagy altató a rumnál? Ha meg a betegnek eszén kell lennie műtét közben, miért nem mondta el Jorahnak, hogy figyi, azért nem ütlek ki mert ez meg az....

Cérnahuszár 2017.07.26. 10:28:00

aha, ok
hát ha máktejjel kiüti, akkor nehéz hámozni, mert mozgatni kell, vagy mittomén
lehet hogy a nyúzós módszer azért tiltott mert annyira fáj, és nem mindenki csinálja végig ülve, ahogy csapkod, fertőzhet
vagy lehet hogy a máktej sem segít, mert akkor is csapkod az alany, mert mozognak az idegek, ahogy a béna embernek is rángatózhat a lába ha hozzáérnek hiába nem tudja magától mozgatni

Rozs Döme 2017.07.26. 11:01:34

@borzlány: Királyvár és Sárkánykő westerosi viszonylatban szinte szomszédvárak, és flottával közlekedve túl sok útvonalat nem dob a viaMichelin. Szerintem nem hihetetlen ez a része a történetnek.

papucsorránpamutbojt 2017.07.26. 11:23:08

@nota19: John királlyá választásával nem számolt Kisujj... Ha mindenképp végig akarja vinni az eredeti tervet (márpedig Baelish végigviszi) akkor elkezd suttogni Sansa fülébe John ellen, most hogy John lelépett, plusz a megfenyegetés, hát na...
Mondjuk ha nem vakítaná el a vörös haj, észrevehetné a veszélyt, hogy Sansa valszeg nem fog John ellen fordulni, de hár no. A szerelem az ilyen...

nota19 2017.07.26. 11:34:46

@papucsorránpamutbojt: na igen ezzel senki sem számolt, maga Jon sem. Nem is volt valami derűs Kisujj képe. Az is a baja szerintem, hogy Királyvárban az intrikáival remekül boldogult, de az északiakat nem nagyon ismeri, mármint a mentalitásukat, oda más taktika kell. Persze, hogy most rászáll Sansára, ez az utolsó esélye. Hogy ő mit fog tenni, arról fogalmam sincs. Akarja a hatalmat, de ő aztán ismeri Kisujjt, tudja milyen rohadék, remélem nem dől be neki. Azután remélem hamarosan Arya is megérkezik, őt pedig épp annyira fogja tudni manipulálni, mint Jont: semennyire. Az az érzésem, hogy ezen rajtaveszt, egyrészt megérdemli, másrészt sajnálni fogom mert nagyon szórakoztató figura.

Cérnahuszár 2017.07.26. 11:58:18

@Rozs Döme: ha még sárkánykőn volt a flotta ellariával akkor danerys a sárkányokkal miért nem csinált semmit? Sixx azt írja hogy már útban voltak ostromolni. Na akkor viszont okafogyott a kérdésem, mi és ki szedi össze a dorne-i sereget ha ellariát lekapcsolták, mert akkor az már megvan
én ott tartottam hogy egyáltalán elmennek a seregért
vagy ekkora hiba van a forgatókönyvben?

Cérnahuszár 2017.07.26. 12:05:28

@nota19: én is ezen izgulok, mennyire lesz hülye sansa, most hogy john lelépett
volt neki is jó pár rossz döntése

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.07.26. 12:07:24

@Cérnahuszár: jogos, igazad van.

annyira szuper lenne, ha egy tengeri véráldozat után krakenek és bálnák jelennének meg, mint a Drowned God erői ;)

Cérnahuszár 2017.07.26. 12:07:36

@nota19: még az lenne jó, ha arya maszkban kiderítene valamit kisujjról, aztán még tovább gondoltam, vajon mások maszkját tudná hordani? bár azok telepatikusan irányítanak, nem beszédesek
ezt a skillt ki lehetne frankón maxolni

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.07.26. 12:14:08

@nota19: Kisujj addig tolta a "kenyéradómmal baszok ki" játékot, amíg nem maradt már szövetségese. egyetlen esélye maradt: megvárni, míg mindenki más elhull és ekkor a Vale még érintetlen és erős seregével bevonulna King's Landingbe. persze ez biztos nem így lesz, Sansa már túlnőtt rajta manipulációban és a Vale lovagjainak is más a szándéka: defenzív szövetség Winterfellel és Riverrun maradékával.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.07.26. 12:15:58

@Cérnahuszár: sokáig nem lesz egyedül, Bran biztosan, Arya valószínűleg odaér a köv részben.

papucsorránpamutbojt 2017.07.26. 12:18:24

@nota19: Tyrion, Danerys, Varys és Kisujj azok akik megmozdultak ebben a sorozatban. Bármelyik elhalálozik, egy világ tör majd bennem össze.
Kisujj és Varys külön kedvencek, kardforgatás nélkül tudják keverni a szalámit

Cérnahuszár 2017.07.26. 12:31:20

hogy is volt az a rész amikor kisujj ígérte az őrség segítségét ned starknak? Arról az őrség parancsnoka tudott, ki volt az akkor?

zizi77 2017.07.26. 12:33:36

@papucsorránpamutbojt: Csak hát más a motiváció. Varysnak elhiszem, hogy a birodalom érdekeit nézi, míg Kisujj kizárólag a magáét. Nekem nincsenek illúzióim, simán beáldozná Sansát, ha úgy hozná a helyzet. Kizárólag magát szereti, de ha Sansa jön a trónnal együtt, akkor ok. Én örülni fogoka, ha Kisujj végre kinyíródik.

papucsorránpamutbojt 2017.07.26. 12:44:33

@zizi77: abban nem vagyok biztos h Sansát is átverné de lehet. Szitutól függ.
Varys a népet szolgálja ezt most Danarysnek is elmondta.
Kisujj pedig pont azért zseniális szerintem mert kardforgatás nélkül majdnem a semmiből eddig feltornászta magát manipulációkkal és kavarással. Üdítő karakter a sok kardelőrántó között. Én sajnálnám ha meghalna, sztem még sok van ebben a figurában.

Cérnahuszár 2017.07.26. 12:52:51

utána néztem, varys is ott volt, amikor kisujj mondta ned starknak hogy a városi őrség az övé amikor robert baratheon meghalt
most hogy varys találkozik havas johnnal, ez szépen napvilágra kerül
kisujjnak szorulni fog a kapca, ez az egy titok ami lebuktathatja hoyg az ő lelkén szárad ned stark elfogása
nagyon gyorsan kell lépnie valamit amig havas john vissza nem tér
vagy kifelejtik ezt a szálat a történetből

Cérnahuszár 2017.07.26. 12:54:36

@zizi77: igen őrá, először azt hittem ser barristan is benne volt, de nem
jan slyt ezért lépett előre a ranglistán

papucsorránpamutbojt 2017.07.26. 13:10:07

@Cérnahuszár: abban az esetben kerülhet elő a dolog ha szóbakerül hogy Kisujj Deresben van.
Amúgy nem biztos h Varys előáll vele. Úgy tudom elképzelni, hogy Danyék felmennek Deresbe a Mások miatt, és ott találkoznak Kisujjal és ezért nyírják ki Aryáék, mert kiderul hogy miatta halt meg Ned. Kisujj ígyis úgyis szopórolleren van, amíg nem megy el Deresből. Márpedig nem fog Sansa nélkül lelépni az tuti.

zizi77 2017.07.26. 13:25:52

@papucsorránpamutbojt: Milyen ciki már, ha Varys nem tud róla, hogy Kisujj ott van. Egyébként nem csodálkoznék, ha Arya tudná, hogy mi történt, bár nem emlékszem, hogy a listáján szerepelt volna. Persze még simán bővülhet az a lista. :)

papucsorránpamutbojt 2017.07.26. 13:44:46

@zizi77: Arya listáján szerepelt volna Kisujj ha tudott volna róla.
Amúgy Varys se tud mindenről. Csak nagyon sok mindenről. Pont úgy ahogy Kisujj se tud pl arról, hogy John végülis kinek a gyereke. Erről mondjuk asszem Varys se tud

zizi77 2017.07.26. 13:51:48

@papucsorránpamutbojt: és, ha mégis, csak a megfelelő időpontra várnak? Bran viszont valószínű megelőzi majd őket. Kisujjnak azért jó, ha nem tudnak róla, mert így Cat azt hiszi a férje megcsalta, Varysnak meg Jon védelmében kell/kellett eddig titkolnia. Persze feltéve ha tényleg tudnak róla.

Cérnahuszár 2017.07.26. 13:54:33

@papucsorránpamutbojt: arról bran tud :D és deresbe tart :D
mindenki felül a szopórollerre előbb utóbb

zizi77 2017.07.26. 14:03:57

@Cérnahuszár: pont ez jutott eszembe, hogy Bran kismadarak nélkül is bármit megtudhat már, ha éppen van ideje mozizni.:)

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2017.07.26. 14:33:51

Szerintem aki ott lógott a hajó orrán, az Yara. Nem a cuccaiból gondolom, hanem Theon reakciójából és abból, hogy baromi sokáig mutatták.

Ami egyre jobban zavar, hogy baromi szabadon kezelik ezt a ki hol van dolgot és a közlekedést. A főszereplők csak úgy, minden erőfeszítés nélkül egy pontra kerülnek rendszeresen. Már a nagyon sokadik ilyen véletlent húzzák le.

zizi77 2017.07.26. 14:42:29

@Littlewood: Yarán nincs szoknya, míg ezen a kettőn van. Egyértelműen a gyíkok. Nem is lett volna idő felszögelni oda Yarát.
A térugrások egész egyszerűen időugrások is, csak nem írják ki, hogy 3 héttel később.

azbesztmeg 2017.07.26. 16:26:31

A pocol ige Északkelet-Magyarországon ismert, használt szó, tájszó. Jelentése: ’heverészik’, ’tétlenkedik’, ’napon sütkérezik’, ’hasal, hason fekszik’ (Új magyar tájszótár, illetve Szinnyei József tájszótára a 19. század végéről).
A szó eredetéről nem írnak a szótárak. Több magyarázat is kínálkozik, pl. a poc ’has’, pocak szóval összefügghet, egy szólás is érdekes (Jóllakik, mint a pochal, aztán kifekszik a napra és pocol), a poc ’patkány’ Tisza melléki tájszóval való kapcsolat, stb. Ezek ellenőrzése, igazolása vagy kizárása hosszabb kutatómunkát igényel, nem fér bele a nyelvi tanácsadás kereteibe.

nota19 2017.07.26. 16:40:50

@papucsorránpamutbojt: más is tud róla, aki éppen északra tart. Sándorunk. Úgy emlékszem, hogy amikor a hirig volt, ő ott állt Joffrey mellett. És nem hiszem, hogy kedvelné Petyrt, Sansát viszont annál inkább.
Jon származásáról szerintem se Varys, se Kisujj nem tud, egyelőre csak Bran. És persze Howland Reed, aki remélhetőleg előbb-utóbb kimászik a mocsárból.

2017.07.26. 18:16:23

@papucsorránpamutbojt: Yara Euronnak kell, Cerseinek meg Ellaria, de nagyon.
aztán vagy odadobja Qyburnnek, vagy a Hegynek, vagy ő maga végez vele lassan és kínhalálosan, szemet-szemért alapon (sztem tippre utóbbi)

Bicepsz Elek 2017.07.27. 01:30:28

Sok a teoria. Szerintem Euront valaki kinyirja meg a sorozatban(inkabb mereggel vagy Cersei, mert nem akar djukni vele). Most, hogy partra szalltak a dothrakiak, akiktol a jo Robert is f. sott, nincs sok esely győzni. Persze a felesleges emberek mennek a levesbe, amugy ezeknek a Homoki Viperaknak semmi ertelmes szerepe nem volt. Most mar a cselszoveseknek vege: nyilt haboru lesz. Mondjuk Yarat szerintem eletben hagyjak, mert valami miatt fontos mellékszereplő.
Arya is tartozik Kisujjnak(Tywin Lannisternek nem arulta be, hogy ki is az inasa) szoval ujabb halatlansag lenne megolnie.
Jon Ned Stark titka volt, es nem is arulta el senkinek(max. Ankl Ben(jen) nek...

Bicepsz Elek 2017.07.27. 01:38:49

"Cersei is ugyanabból a szakkönyvből tanulta a birodalomépítést, mint szeretett kormányunk, a Vastrón elé összehívott nemes uraknak a kiralyvarisracok.ws-ből idéz a Targaryen veszedelemről, szervusztok, urak, NE HAGYJUK, HOGY A VÉGÉN A SZŐKE BULA NEVESSEN, mondja, ez migránshordákkal, kasztráltakkal és sárkányokkal jön, feléget, megbasz, agyonver, megöl, elevenen megéget, felkoncol MINDENKIT, aki nem hódol be, ÁLLÍTSUK MEG SÁRKÁNYKÖVET! Samu apja ott áll az urak között, akik elég kevesen vannak így első ránézésre, és megkérdi, hogy mi lesz a sárkányokkal, mert azokkal lehet viccelni, csak nem sok értelme van. Qyburn mester a trón mellől egy félmosollyal az arcán jelzi, hogy dolgoznak a megoldáson."

Lehet van ilyen titkos konyv(Dictatorship for Dummies, Vagy Diktatorkodj okosan??&
Qylburnra kivancsi vagyok tuleli-e. Jo nagy genya lett, de tehetsege az van.

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.07.27. 08:10:03

Nono, a Trónok összehozása aktuálpolitikával a mi kopirájtunk!

papucsorránpamutbojt 2017.07.27. 09:05:49

@Bicepsz Elek: ez az Aryás rész nincs most meg. Kifejtenéd?

zizi77 2017.07.27. 10:04:55

@papucsorránpamutbojt: amikor Tywin pohárnoka volt Arya Harrenhalban, akkor Kisujj ott volt, és láthatóan felismerte Aryat. Kérdés Arya tudja-e, hogy Kisujj felismerte. Ettől függetlenül, ha kiderül, ki csalta tőrbe a fatert, nehéz lesz Aryát hálátlansággal vádolni. Ráadásul semmit nem tett érte Kisujj, azon kívül, hogy nem buktatta le. Viszont ott hagyta sorsára. Lehet, hogy azt remélte Arya valahogy megmérgezi Tywint.

nota19 2017.07.27. 12:32:14

@Bicepsz Elek: Nem kellett, hogy Ned eljárulja, Howland Reed ott volt a toronynál. Tudta, hogy ott van Lyanna, és csak feltűnt neki, hogy Ned egyszer csak egy gyerekkel a karján jelenik meg. Nehéz lett volna kimagyarázni, hogy hát igen Lyanna meghalt, de pont most találkoztam a volt csajommal, aki pont most szült tőlem gyereket. Ennyire nem lehet Reed hülye, viszont mindig a végletekig hűséges volt a Starkokhoz. Szóval szerintem ő biztosan tudja az igazat, de Ned kedvéért hallhat mint a sír.

Rozs Döme 2017.07.27. 12:37:16

@Cérnahuszár: Én úgy gondoltam, hogy Sárkánykő és Királyvár között találkoztak félúton. (A kettő között van egy sziget is, amögött az éj leple alatt meghúzhatta magát €on flottája.) A hajókon vasemberek voltak, a dorni sereg meg szárazon érkezik majd királyvár alá.

Rozs Döme 2017.07.27. 12:47:59

@Cérnahuszár: Én úgy gondoltam, hogy Sárkánykő és Királyvár között találkoztak félúton. (A kettő között van egy sziget is, amögött az éj leple alatt meghúzhatta magát €on flottája.) A hajókon vasemberek voltak, a dorni sereg meg szárazon érkezik majd királyvár alá.

Bicepsz Elek 2017.07.27. 13:16:48

@Rozs Döme:
Vasembert a Vastronra
Atvaltunk majd €n-ra!!

zizi77 2017.07.27. 13:22:59

@nota19: Azt már elvetettük, hogy Meera Jon tesója, és két baby volt? A hajuk tök egyforma. :)

nota19 2017.07.27. 14:22:50

@zizi77: én is olvastam az elméletet, és direkt megnéztem a könyvben Meera leírását, amikor megjelennek Deresben. Ez alapján nem gondolnám. Igaz, hogy Jon sem hasonlít az apjára, de legalább mintaszerű Stark külseje van, Meera viszont inkább olyan, mint Jojen, barna hajú, zöldes szemű.
Ha viszont csak a sorozatot nézzük, akkor a toronynál miért csak egy gyerek volt? Jó, lehet, hogy a másikat nem mutatták, de Lyanna is csak egy gyerekről beszélt "ő nem tehet semmiről".
Ennek ellenére nem mondanám, hogy teljesen lehetetlen.

zizi77 2017.07.27. 15:10:42

@nota19: az a fura, hogy elvileg egy időben születtek, és gondolom Reed papa is háborúban volt. Persze ezek csak találgatások. Viszont meglenne a 3. sárkány. :)

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.07.28. 05:01:36

@Rozs Döme: ugyan komoly jelentősége nincs, de nekem inkább tűnik valósabbnak, ha ez a tengeri ütközet Dragonstone és Dorne között félúton, kb. Tarth közelében történhetett.
az pedig maradjon a sorozat homályában hogyan kerülhette ki egymást Euron flottája és az Unsullied-deszant útban Castelry Rock felé.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.07.28. 05:03:30

nem saját:
miért nem értesítette Edd Jont hollóúton Bran megjelenéséről?

zizi77 2017.07.28. 08:39:44

@adamskij: a holló elakadt a budaörsi elosztóban. :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.07.28. 11:11:21

@adamskij: Lehet hogy azért, amiért Sam sem mondta el Jonnak, hogy találkozott Brannel, amikor átlógtak a falon (mert Bran megkérte rá hogy ne) :)

Duke Silver 2017.07.28. 12:00:26

@Rozs Döme: igen, csak így vezető nélkül kérdés,h Dorne,h reagál... elvileg a könyvekben Dorne, a Stormland és a Reach csatározik egy területért, most meg együtt kellene felvonulniuk Királyvár ellen. A Reach seregét így is meggyengítette a Tarly árulás.

Duke Silver 2017.07.28. 12:02:51

@adamskij: az Unsulliedek biztos Északnak kerülték meg a kontinenst :D :D

feketenyúl 2017.07.28. 16:54:37

@Thomas Dantes: Azért nem kéne úgy szarozni dolgokat, ha semmit nem tudsz róluk.
Vas-szgetEK, nem pedig Vas-sziget. Kb. 50 kisebb-nagyobb sziget, aminek többségén van erdő.
Pl. Orkmont, amit az Orkwood ház irányít a fenyőerdőiről híres. Még a címerükben is benne van a fenyőerdő: www.theironthrone.it/it/images/stories/araldica/Orkwood-of-Orkmont.gif
A sorozatban csak Pyke egy kis részét mutatták. A szigetnek egy kinyúlását, ahol a Greyjoy kastély van: pm1.narvii.com/6053/965a2802676e815556e714eea500fcce3f381804_hq.jpg Komolyan azt hitted, hogy az az összes vas-szigeti ott lakik? Még házak házak sincsenek azon a részen. Mit gondoltál a lakosság hol lakik?

Bicepsz Elek 2017.07.28. 19:13:13

@adamskij:
Azok mar reg partra szalltak Stormlandben. Valoszinu Dragonstoneban csak kisebb sereg allomasozik. Az csak egy kisebb sziget.

Thomas Dantes 2017.07.29. 12:30:36

@feketenyúl: Hagyjálmár ezzel a hülyeséggel. Komolyan, az egyik agyzsibbasztó dolog, hogy a sorozatban valami nincs kidolgozva, és erre a váéasz ,hogy te vagy hülye néző mert a könyvben le van írva szarok a könyvre! Ez a sorozat! Nem könyv olvasóinak készült hanem mindenkinek. A könyv ismerete nélkül is működnie kell...

Boglárka67 2017.07.30. 07:54:59

@papierusz: a Reach az magyarul a Síkvidék, azt hiszem ez a fordítása

Duke Silver 2017.07.30. 20:44:14

@Bog Ácsa: @papierusz:
Igen, csak magyarul sajnos nem volt meg. Ahol a Tyrellek uralkodnak.

Bicepsz Elek 2017.07.31. 11:05:33

Mikor jon a kovetkezo poszt?

DeFranco 2017.07.31. 12:07:34

Nekem egy kinzo kérdésem van a következő hogyvoltra várva: értem én hogy időugrás meg hollósms, tartani kell az ütemet, vágtak, tiszta sor.
De gondolom ennek a hollós dolognak is úgy kellene működni mint a postagalambnak, hogy valahol felnevelik, megszokik, oda szól a lakcímkártyája, aztán elviszik és "haza"küldik a pergamennel, hogy Dzsoni ugorj be Meleg Pitéhez hozz vacsorát hazafelé mert megint elzárták a vizet víz nem tudok főzni.
Na már most honnan lett Láncleverő Lakatos Daenerysnek komplett szett hollókommandója minden interurbán irányítószámra egy évek óta lakatlan várban ahova csak a kertész meg a takarító járt lombot metszeni meg a vadállatokat elzavarni mer' tiszta udvar rendes ház?

nem kéne... 2017.07.31. 15:34:51

@DeFranco:
herripotterben a bagoJ megvan?
na.
ez ugyanaz, csak máshogy fésüli a haját.
gondolom van valami bót, ahol lehet ilyent szerezni.
:)))

DeFranco 2017.07.31. 15:39:59

@nem kéne...: jó de a bagojy az intelligens meg medzsik, szóval annak megmondod hogy hova menjen plusz jöjjön vissza nyilván mert drága volt. ezekről meg nem derül ki ilyesmi, sima egyszerhasználatos postahollónak tűnnek.

nyilván mit várok egy fantasytől, de elvileg itt azért az ilyen részletek ki szoktak bontva lenni, ezért is szeretjük.

nem kéne... 2017.07.31. 15:49:45

@DeFranco:
a holló kicsit értelmesebb madár, mint a bagoJ.
aztán meg ha medzsik kell, abból is volt ebben a a sorozatban is jópár példa, mondjuk amikor visszajött a khal, amikor visszajött jon, amikor visszajött beric dondarrion.
vagy mondjuk ez az arccserélgetős buli se normális dolog, az sincs különösebben kifejtve, leveszifölteszikész.

plusz az megvan, hogy a herripotterben a bagoJ a gazdának minden levelét kézbesíti?
engem pl abban a sztoriban még annak idején is feszített a kérdés, honnan tud az inboxról?

zizi77 2017.07.31. 16:55:08

@DeFranco: A holló első 10 évét térkép tanulmányozással tölti. Amikor meg feladat van, ráböknek a térképre, hogy hol a címzett, aztán már dobják is ki az ablakon.
Egyébként ezen már én is gondolkodtam, egyszer valami okos tuti el fogja magyarázni. :)

nota19 2017.07.31. 19:37:04

Ez a hollós téma bennem már a könyvek olvasásakor is felmerült. Ott sincs kifejtve, ugyan honnan tudják a hollók, hogy hová kell repülniük, amikor egy adott várban nevelték fel őket, mégis mindenhová eltalálnak, és még csak el sem vétik a címet.

Bicepsz Elek 2017.08.01. 00:57:29

Ahol sarkanyok, zombik meg szellemek vannak, ott par hollo ide vagy oda nem szamit.
Azert milyen rossz, hogy a kiralyok(Stannis meg Jon) nem tudnak normalisan beszelni, ha sarokba szoritjak őket, hanem helyettuk egy volt csempesz beszel(mint mikor Lyanna Mormonttal beszeltek).

pocokman 2017.08.01. 09:23:40

Ez a hollós történet valószínűleg hasonló lehet, mint régen a galambposta. A galambot felnevelik A várban, majd kitalálják, hogy B várral jó lenne forró drótot fenntartani, ezért a madarat elviszik B-be. Mikor B-ben ráteszik a levelet,elengedik, és a madár hazatalál. Aztán gondolom idővel valami szekéren, kalitkában visszacipelik a madarat B-be.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.08.01. 09:25:22

@Bicepsz Elek: se Stannis se Jon nem az a diplomata típus, aki szépen körülírja a dolgokat, és úgy tud elküldeni valakit a fenébe hoyg az illető várja az indulást, egy csempésztől meg elvárható, hogy szorult helyzetből kidumálja magát, szóval Davos nem is olyan rossz választás :D

pocokman 2017.08.01. 09:26:16

@nota19: Gondolom ez olyan, mint a postagalambok esetében. A galambokról is ismert,hogy elviszed őket rohadt messzire, simán hazatalálnak.

DeFranco 2017.08.01. 11:16:29

@pocokman: ez OK, logikus. de honnan kerített sárkányos daniella komplett hollószettet úgy hogy sehonnan jött és senkivel nem vette még fel a diplomáciai kapcsolatot?

gondolom ennek valahogy úgy kellene működni, hogy minden ház delegál minden háznak X mennyiségű hollót a saját nevelésből, hogy ha kell valami azzal üzenjenek és ha elfogy az utolsóval üzenjék meg hogy kell még.

b) verzió: körbe jár a family crow-os ember a kiskocsival és igény szerint ad mindenkinek jó pénzért polipos, oroszlános, farkasos, galambos, stb. hollót. én mondjuk messziről jött királylány lennék, nem vennék ilyet, mert lehet a szomszéd pajta tetejéig szállítja csak el a fontos sms-t, aztán lehet bekopogtatni személyesen hogy nem jött meg sem az olvasási visszaigazolás sem a házon kívül, használják már rendesen a westerosi outlookot

számítottam rá, hogy legalább a könyvben el van ez valahogy boronálva csak az érdekesség kedvéért is, de akkor ezek szerint van homály a kérdésben

Balfars 2017.08.01. 16:29:15

@DeFranco: Szerintem Sárkánykőn azért csak maradt valami non combat népesség. Szóval a vár megmaradt, Stannis által hátrahagyott hollódrótájt használja most Dany. Azok akik meg eddig gondozták őket gondolom dobbantottak amikor hírét kapták a bazi nagy flottának ami jön. Esetleg ottmaradtak csak nem pazaroltak rájuk screentimet.

DeFranco 2017.08.01. 16:31:00

@Balfars: ez két wtf. faktort szüntetne meg egyszerre (az üres várat, és a hollóflottát). logikus.

Dauda András 2017.08.07. 17:15:01

Látom megy a faszverés Euron-ra, de szopni fog nemsokára ő is! Winter is coming köcsögök!
süti beállítások módosítása