Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x20 – Zűrös éjszaka

2017. május 29. 13:00 - Kapitánylány

„Nem szabad megbízni egymásban, csak úgy védekezhetünk az árulással szemben.” - Camino Real

Kezdődik az évadzárás, ezért már nincsenek megszokott napi ügyek, végre felgyorsulunk! Nick őrjöng, nem örül, hogy Adalind lelépett Kelly-vel, ezt nem akarja annyiban hagyni, a telefonjáért nyúl. Hank estéje ennél jobban alakul, Zuri teperi le, a férfi így nem veszi észre, hogy barátja keresi. Nick tehetetlen, elindul otthonról.

01.jpg

Adalind és Kelly megérkezik az új otthonukhoz, Renard várja őket, nem vette biztosra, hogy a kisfiút is hozza, de örül ennek a ténynek, mert a Grimm így sakkban tartható. Diana is érkezik nem sokára, Renard szerint végre egy család lehetnek. Közben Nick őrült módjára közlekedik, Renard lakásához ér, amelyet teljesen üresen talál.

Wu Theo megölésére emlékszik vissza, illetve a táblagépen látott önmagára. Felpattan, látni akarja magát átváltozva, de az ősember énje nem bújik elő. Törni-zúzni kezd, majd a falat ütögetni, csak hamar átalakul, végre láthatja magát. Mélyeket kezd el lélegezni, visszaváltozik, örül, hogy végre kezelni tudja a másik énjét.

02.jpg

A farkaslakban alváshoz készülnek, Nick ront rájuk, Adalind és Kelly eltűnt, Renard keze van az egészben! Átbeszélik az elmúlt nap eseményeit, Nick indul is a főnökén bosszút állni, de Rosalee és Monroe leállítja, az egészet meg kell beszélniük, mielőtt bárkinek is baja esne.

Bonaparte és Diana érkezik meg az új helyre, Adalind nagyon boldog, rögtön össze is ismerteti a testvéreket. Bonaparte békét akar kötni a nővel, lehetőségük van beírni magukat a történelembe! A társalgást Diana játszadozása szakítja félbe, konkrétan megrepteti az öcsikéjét, talán ideje aludni térni.

03.jpg

A farkaslakban arra jutnak, hogy Renard közelébe nem kerülhetnek, egy hadsereg védheti, és ha meg is öli Nick a századost, akkor meg azért veszíti el Kelly-t. Sőt! Adalind egy keveréklény ügyvédi irodában dolgozik, így valószínűleg nem sok esélyük lenne visszaperelni a kisfiút. Úgy döntenek, hogy a Hadrianus Falához fordulnak, csak előtte le kell rázniuk az őket megfigyelőket. Nick ezt sikeresen meg is teszi, az üldözőivel simán végez, így már biztonságosan fel tudja venni a Monroe házaspárt. Trubel nem szolgál jó hírekkel, a Fekete Karom Portland-ben gyülekezik. A vezetőség legnagyobb részét már be tudták azonosítani (Renard és Lucien), de a fő vezető még nincs meg (ha jól sejtem Bonaparte az). Nick még mindig nem nyugodt, Renard lelőhelyét követeli, de Meisner nem adja meg pontosan, a Grimmnek vissza kell magát fognia! A hármas lelép, Meisner elküldi Trubel-t, hogy ügyeljen Nick-re.

04.jpg

Zuri az éjszaka közepén kioson a szobából, Hank telefonját adja oda a kint várakozó Tony-nak. A törött ujjú férfi kint az autójában a gépére köti a nyomozó mobilját, minden adatot lemásol róla.

Adalind és Sean lefekteti kislányukat, kint a folyosón szerelmesen fognak kezet, de a varázs hamar megtörik, Diana mesterkedik a szülei összehozásában. Renard megérti, de Adalind óvatosságra inti, nem tudhatják mire képes a kis boszorkányszörny. Renard érdeklődik, hogy tán a nő beleszeretett a Grimmbe, mivel szeretné, ha egy boldog kis család lennének. Adalind szerint nem a hálószobában kellene kezdeni az egészet, majd egy vázát próbál a férfinak reptetni, kiküldi a lakrészéből. Renard nincs meglepődve, csak nem sejtette, hogy a nő ennyire beleesett Nick-be.

05.jpg

Nick hazatér üres otthonába, Trubel jelenik meg. A lány mellette áll, ha ki akarja nyírni Renard-ot, akkor indulhatnak is. A Grimm végre higgadtan gondolkozik, ezzel csak ártana a fiának. A százados hívja fel, 1 óra múlva találkozzanak az őrsön, Nick beleegyezik.

Tony visszacsempészi Hank telefonját (rossz zsebbe rakja), szerencsétlenségére a bejárati ajtó becsapódik, nem tud kilógni, Hank elkapja. Verekedni kezdenek, Tony át is változik, de így se győz, a nyomozó végül leüti. Hank bejelenti a betörést a rendőrségen, Zuri teljesen kikészül a rablási kísérlettől.

Renard a Fekete Karom oldalára akarja állítani a Grimmet, eleget uralkodtak a másformák, itt a keveréklények ideje. A forradalom útjába nem lehet állni, elkerülhetetlen lesz a vérrontás, Nick szerint itt senki se lesz nyertes, majd távozik az irodából.

06.jpg

Hank elbúcsúzik Zuri-tól, muszáj bemennie az őrsre a betörő után nyomoznia, lehet, hogy ő volt a célpont. Zuri-ra egy rendőr fog vigyázni, csak jól zárja be az ajtót. Franco érkezik, meg van Tony autója is, amelyben egy laptop is van, Hank rögtön magához veszi. Az őrsön azonban nem jut vele sokra, inkább rá fogja egy szakértőre bízni. Franco érkezik, kiderítette a betörő személyazonosságát, aki egy hekker, vajon mit akart Zuri-nál?

Nick érkezik haza, elmeséli, hogy a Fekete Karom be akarta szervezni. A Grimm ekkor látja elérkezettnek az időt Trubel beavatására, megmutatja neki a botot, illetve azt, hogy hol fogja találni, ha bármi baj történne vele.

07.jpg

A polgármesteri választás rendkívül szoros, Renard vezet nem sokkal. A bázisra jön Trubel jelenteni Nick és Renard találkozásáról. Eve követi a lányt a cellájába, próbája Trubel dühét lecsillapítania, nem szabad hibát elkövetnie.

Nick csatlakozik Hank-hez az őrsön, mindketten elmesélik a zűrös éjszakájukat. A kihallgató felé veszik az útjukat, ki kell deríteniük, hogy Tony a Fekete Karom tagja, vagy csak véletlenül került ide. Tony nem változik át Nick előtt, annak ellenére, hogy a Grimm durván kéri, szóval tudja, hogy kik ők. Kint megbeszélik, hogy a fűszerüzletben kiderítik milyen keveréklény Tony. Wu is megjelenik, pont akad neki egy meló, a laptop feltörése.

08.jpg

Az alagsorban hamar megtalálják a keveréklényt, egy ganajlakót, és az is kiderül, hogy Tony az, Rosalee régi ismerőse, akinek Adalind törte ki az ujjait, amikor visszakapta az erejét. Wu jelentkezik be, sikerült feltörnie Tony laptopját, amiből kiderült, hogy lemásolta Hank telefonját, szóval mostantól ne használja. Hamar kikövetkeztetik, hogy Zuri-nak is benne kellett lennie, ezt valahogy be kell bizonyítaniuk.

A kampánystáb várja a szavazás végét, Diana nem szimpatizál Rachel-lel. Bonaparte félrehívja Adalind-ot, Nick lakhelyére kíváncsi, de a nő nem árulja el, a férfinak magának kell rájönnie.

09.jpg

Nick állít be Zuri-hoz, előkészítettek neki egy rejtekhelyet. A nő nem érti, de Nick közli vele, hogy a Fekete Karom rájuk szállt, így ő is veszélyben van, készüljön össze, kint várnak majd rá a társával. Zuri rögtön felhívja Bonaparte-t, nem tudja mit tegyen, a főnök arra utasítja, hogy menjen a fiúkkal. Hank persze kihallgatta az egészet, Zuri rögtön megható mesét ad elő arról, hogy sakkban tartották a testvérével. A férfi nem igazán hisz neki, a nő átváltozva támad rá, Hank könnyen leüti. Zuri a Hadrianus Falához kerül, ahol Eve veszi kezelésbe a különleges kihallgatási módszerével (nem hall, nem lát, nem beszél).

10.jpg

A választás eredménye: Renard nyert fölényesen, a bázison nézik a győzelmi beszédet. Renard köszönetet mond a választóinak, majd a kis családjának is, élete szerelmének és gyermekeinek, felhívja őket a pódiumra ünnepelni. Nick nagyon ideges lesz, nem örül annak amit lát, ki akarja nyírni Renard-ot. Közben Bonaparte hívást kap, érdeklődik hova vitték – gondolom Zuri-t – és ha a központba, akkor készülődniük kell.

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.29. 18:11:23

Már Zuri feltűnésekor gyanakodtam, h rosszban sántikál a csaj, tiszta Serlokk Halomész vagyok, továbbá nem bízom én sem senkiben!
EveJuliet-et meg tökre megimádtam így a végére.

Gabba 2017.05.30. 10:42:23

Nem tudom hibáztatni Hanket, hasonló helyzetben én is bedőltem volna Zurinak.... (bedől, érted? :)

mentségemül szolgál zsenge korom

Kapitánylány 2017.05.30. 11:11:47

@Gabba: ki tudna ellenállni egy ilyen cicusnak, mi? :)

@Biriksz_Krokiksz!: annyira sejthető volt, hogy Zuri nem "csak" úgy bukkant fel, túl sok krimit nézünk... de ez a vallatási módszer még mindig nagyon tetszik! egyébként tényleg van abban valami, hogy kedvelhetőbb lett Eve, de nem mertem először megvallani... ;)

2017.05.30. 15:51:33

@Kapitánylány: olyan brutál a csaj, h jobbnak láttam inkább békét kötni és összebarizni vele, nehogy az én arcberendezésemet is leradírozza a bestia ;)
süti beállítások módosítása