Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Academy 1x03 - Placcon, mint a prostik

2016. augusztus 30. 17:07 - BaZsa

Az első és második este összefoglalóját látjuk, ami jórészt arról szól, hogy Dávid hogyan nyomul Alexára. "Olyan vagy, mint egy hollywoodi szupermodell vagy szupersztár" - mondja, erre Eszter felhúzza a szemöldökét. Azonnal látszik, hogy Dávid lesz az Akadémia pszichológusa, szenvedélyesen elemzi a többiek személyiségét. Nyilván Alexát fejtené meg a legszívesebben. Nem hiszem, hogy rettegnie kéne a visszautasítástól, Alexa nem szívbajos, Dávid szeme láttára veszi át a bikinialsóját egy törülköző takarásában. Szerinte még csak szagolgatják egymást Dáviddal, de lesz még itt behatóbb ismerkedés is.

img_2702.PNG

Miután Dávid megszagolgatta Alexát, Ivánt kezdi faggatni a céljairól. Iván csupa olyasmit mond, amit senki más nem mondana ebben a helyzetben, például hogy mindenképpen ezzel szeretne foglalkozni, és gyerekkora óta ez az álma. Dávid arra a kérdésre, hogy ő mit szeretne, azt feleli, hogy Hegyi Dávid--koncertet. Hajrá, első sorban fogok csápolni, de stagedivingnál félreállok.

A szombat este beköltözött hat versenyző nézi a vasárnapi adást, ezek szerint mégis van tévé. Éppen Jecsmenik Arnold tesz hangokat a mikrofonba, Alexa leszarja, a szempilláját festi, a többiek azért figyelnek. Gór-Nagy Erika tetszik nekik, Budavári Zitát unják, Alexának meg jobban kéne vigyáznia az arcára, mert minden rá van írva, többek közt a Zita produkciójáról alkotott véleménye is.

Dávid szerint Zita "harmóniába' vót", és a hangja együtt szólt a zenével, hát mégis hogy máshogy. A bent lévők fogadják a három beköltözőt, Alexa nem tudta abbahagyni a sminkelést, továbbá megjegyzi, hogy azt hitte, a többiek jobban fognak nekik örülni. Hát még ha tudná, hogy az idő múlásával egyre kevesebb örömüket lelik majd egymásban.Jön be a következő három versenyző, Laura, Randy és Balázs, Dávid vezeti körbe őket. Randy az énekszobában azonnal megragadja a mikrofont, és az I believe I can sing fly-t kezdi énekelni. Dávid közben olyan büszkén ül ott, mintha ő szülte volna az egészet. 

Shygys-epigon Adrián Alexa szerint hatásvadász, Brigitől pedig mindannyian megijednek, ki a produkciójától, ki a melleitől. Brigi a beköltözés előtt még elmondja: nem tudja feldolgozni, hogy mennyire jó is ő. Becuccol az utolsó két versenyző, Brigi és Adrián, kezdődhet a buli.

Dávid tart a csapatnak egy általános iskolai igazgatót is megszégyenítő üdvözlő beszédet, aztán közös jammelést javasol. Láthatóan megragadta az irányítást, és nem áll szándékában azt kiengedni a kezéből. Nagyobb összegű fogadást kötnék, hogy ebből még lesz konfliktus. Brigit láthatóan nem zavarja Dávid buzgómócsing animátorkodása, ő le van nyűgözve, "nyami", mondja. Szegény még nem tud a szagolgatásról.

img_2711.PNG

Rákezdenek közösen a Rolling on the river-re, a többszólamúsággal akadnak még problémák, Zsebshakira terc helyett úgy négy és fél hanggal énekel az alapszólam fölé, sebaj, majd megtanítják. Laura kimarad az éneklésből, mert ő nem tud angolul, de szerinte ő éppen ettől érdekes, hottolni meg zsenánt.

Ossó Balázsról kiderül, hogy tud zongorázni, nem tudom, mit énekel, de nagyságrendekkel jobban, mint amit a színpadon produkált. Az új lakók rácsodálkoznak a táncteremre, képen sokkal nagyobbnak tűnt, mondja Erika, hát igen, a nagy látószögű kamerák átka. A csajok beállnak vokálozni Balázsnak, Adrián rappel, tízen húszfélét énekelnek, lassan olyan a műsor, mint egy legénybúcsúsokkal teli karaokebár hajnal 4 körül.

Közben megérkezik a zsűri, elmondják, hogy minden héten lesz egy vezetőtanár, aki a versenyzőknek kiosztja a dalokat, és egy héten keresztül trenírozza őket, az énektanárral, tánctanárral és a fitnesztanárral (sic!) karöltve. Az első heti vezetőtanár Keresztes, aki kiadja az első utasítást: bulizni kell, nincs mese. Előkerül a pezsgő és a bor, piával rendesen el vannak látva az akadémikusok. 

img_2718.PNG

A zsűritagok leülnek egy kicsit lelkizni az énekesekkel. Vastag Csaba Eszterre moccan rá, aki szerint a legnagyobb gond a súlyával van, ez az önbizalomhiány fő oka. Csaba nagyon okosan megfejti Esztert, guten Tag, Herr Sigmund. Király Viktor Balázst veszi kezelésbe, Pásztor Anna Ivánnal vonul el, miközben Keresztes és Dávid kis múltidézést tartanak az udvaron. Dávid elmeséli az elmúlt hat évét, ami törés volt, de nem negatív törés, Keresztes meg úgy tesz, mint akit érdekel mindez. Szerinte ki kell menni a placcra, mint egy prosti, aztán gyorsan lezárja a beszélgetést, gyerünk inni.

Arnold rögtönzött koncertet ad a zongora mellett valami borzalmas "váltsd valóra az álmaid"-szöveggel és olyan hajlításokkal, hogy arra Caramel is felkapná a fejét. Gondolom, saját szerzemény. 

Olyan sokáig nem tart a buli, a legtöbben lefekszenek aludni, aki marad, például Laura és Adrián, az lazulgat. Miközben Laura és Adrián kölcsönösen megmasszák egymást a nappaliban, hosszas és érdekfeszítő beszélgetést hallgathatunk végig az asztrológiáról és a párkapcsolatokról. Kiderül, hogy Adriánnak van barátnője, de 200 kilométerre laknak egymástól, és így nagyon nehéz egy kapcsolatot menedzselni. Közben Laura hátát markolássza, aki odaadóan nyög neki.

img_2725.PNG

Arnold, aki szintén ébren van még, talál egy negyvenes ezüst magassarkút, amit azonmód fel is próbál. Ezt a többiek rendkívül szellemesnek találják. Legalább már tudjuk, hogy Arnold is esélyes bekerülni a Sztárban sztár következő eresztésébe.

A traviskodással vége is az első összefoglalónak, jön a jelölés. A szabályok szerint a versenyzők kapnak egy-egy kitűzőt a saját arcképükkel, amit egy félperces indoklás keretében annak kell odaadniuk, akit a legkevésbé szívesen látnak az Akadémián. Aki a legtöbb kitűzőt kapja, az a veszélyzónába kerül, de ettől még a többiek nem dőlhetnek hátra, mert csütörtökön a zsűri is kiválasztja a szerinte leggyengébbet, majd szombaton a nézők is szavazhatnak, ki az, akinek ott kell hagynia az Akadémiát. Ennek a három versenyzőnek a szombati adásban meg kell küzdenie egymással, és így közülük fog kikerülni az első kieső.

Az első jelölést Kátai Lilla szívja meg legjobban, ő tehát már a veszélyzónába került. Egyelőre úgy tűnik, hogy a lakók teljesítmény alapján szavaznak, egy-két együtt töltött napból még nem is lehet helytálló konzekvenciákat levonni. Biztosra vehető, hogy a jelöléseknél egy idő után a személyes szimpátiák és konfliktusok fognak dönteni.

Tegnap reggel az énekesek egy rendkívül szigorú napirend szerint munkához láttak, erről fog szólni a ma esti összefoglaló, amit repeső szívvel várunk. 

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huber66 2016.08.30. 17:39:18

Való világ színvonal, de ezek még nyivákolnak is...

Némber Ván 2016.08.30. 21:26:43

Laurának üzenem, ha valaki 2016-ban csak egy kicsit is befutott énekes akar lenni, annak alap, hogy megtanul angolul .

polpetti 2016.08.31. 11:29:54

@huber66: Annál azért színvonalasabb.

Magentax 2016.08.31. 14:41:38

@polpetti: honnan veszed? Ezek épp úgy isznak, bagóznak, már nyílt szexajánlatokat adnak és kapnak - max. nem mutat belőlük a korai időpont miatt annyit a tv2.
Nem adok egy hetet, ugyanúgy acsarkodnak és klikkesednek, mint VV-s társaik.

huber66 2016.08.31. 17:32:04

@polpetti: még, ez az első pár nap...innen már csak lejjebb megyünk, hányinger... szánalmas

alsophila grahami 2016.08.31. 22:08:22

belenéztem a mai adásba, és döbbenten konstatáltam, hogy itt nincs kiblőrözve se a cigizés, se a piázás, mint a VV-nél, érdekes... ahogyan maga a koncepció is: végig olyan érzésem volt, mintha egy Big Brotherbe oltott X-Faktort néznék - előbbit az épített helyszín, utóbbi érzetét a szomszéd csatornáról importált sztárszereplők keltették bennem, ettől még érdekesebb az egész, asszem adok neki esélyt, ezt a hetet végig nézem, aztán vagy itt maradok, vagy nem ;) apropó, ismétlés nincs? esetleg online adás?

ja, és ami a leginkább szembeötlött a konkurens műsorhoz képest így hirtelenjében, az a két műsorvezető hölgyemény közti szignifikáns tudásbéli különbség - míg Nádai Anikó valami rettenet ügyetlen és esetlen, addig Ördög Nóra üdítően vérprofi hozzá képest, asszem jó vásárt csinált vele a csatorna - miközben VV Anikót fel nem fogom, ki erőlteti képernyőre... nem oda való (és nem a külső adottságai miatt, hanem mert szimplán egy műsorvezetői antitálentum, ez már a Farmnál is látszott, de most még inkább).

Kókadt Cukkini 2016.09.01. 08:31:03

@alsophila.grahami: Valószínűleg azért volt ez az érzésed, mert hónapokkal a műsor előtt el lett mondva,hogy ez pontosan erre a koncepcióra épül, így nem értem ezen mit lehetett meglepődni vagy felháborodni.
A másik meg, hogy akit nem érdekel, azt végképp nem értem,hogy miért nem kapcsolja el és néz meg egy Jóban Rosszban ismétlést interneten, ha már annyira hiányzik neki a TV2 csoport....és még kommentel is.Hát beszarás.Még a végén kiderül,hogy nincs is tv-je és csak spektrumot néz(ne) rajta...

huber66 2016.09.02. 18:56:45

Azt hiszem nyitok egy jósdát....
index.hu/kultur/media/2016/09/02/brutalis_bukas_a_star_academy/
Ennyire szánalmas... és többeket a baráti köre, szülei neveztek be... most nézhetik, hogy alázzák meg őket, lesznek egyre kiszolgáltatottabbak, vesztik el emberi méltóságukat, s mindezt a hírnévért... tényleg a média ural mindent, ha akarjuk, ha nem. A média felemel, kizsigerel, majd a mélybe taszít.
Innen minden % emelkedést hatalmas sikernek lehet elkönyvelni....majd megmagyarázzák
süti beállítások módosítása