Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 4X08 - The Texan

2016. augusztus 22. 11:00 - tinipuma

Ray egy nagy táskával a kezében látogat el a kórházba Cochranhez. Nem időz nála sokáig, csak otthagyja a tatyót, a benne lévő pénz gondolom nagyban előrelendíti a gyógyulási folyamatot, aztán készülhet az újabb kislemez is. Hősünk gondol egyet és a szomszédos szobában fekvő Texasihoz is benéz. Az öreg elmeséli, hogyan lett belőle Ezra takarítója. Szerinte mindig ő kapta a mocskos melót, mert a főnök meg akarta kímélni a kis védencét a legrosszabbaktól, Ray ezzel azért vitatkozna, ahogy látom. A Texasi egyébként nem büszke a munkásságára, a lánya nem is tudja mivel foglalkozott, s hogy ez így maradjon, megkéri Rayt, hogy gondoskodjon az Ezra széfében lapuló anyagokról.

01.jpg

Hősünk ezután a börtönből szabaduló apjáért megy, na, ezt hamar elintézték. Most kivételesen jóban vannak, Mickey (aki egyébként egész jól érezte magát a melegek között, volt éneklés is meg minden) nagyon hálás, de Ray még inkább, pénzt adna apusnak, hogy összeszedje magát, sőt kis híján meghívja magukhoz. Az öreg nem fogadja el egyiket sem, inkább arra kíváncsi, hogy mibe került a fiának a kiszabadítása.

Conor az xboxával (legalábbis gondolom, hogy az) múlatja otthon az időt, egész pontosan a tévé előtt táncikál. Raynek igen jó napja van ma, hát nekigyürkőzik és beszáll a játékba, ketten ugrabugrálnak tovább. Abby is befut, leesik az álla a látványtól, aztán csatlakozik a fiúkhoz, iszonyú aranyosak együtt, jó látni, ahogy felhőtlenül bohóckodnak. Az örömködés csak addig tart, míg be nem kopog a szomszéd és elmeséli, hogy Conor részegen kivégezte az ugráló várukat a minap. A srác rögvest felsunnyog a szobájába, persze az apja utánamegy és mivel tagadni próbál, a nyakánál fogva falhoz keni kicsit a hülyegyereket.

02.jpg

03.jpg

Mickey nagy boldogan begaloppozik az edzőterembe, csodálkozva veszi észre a változásokat. Terry világosítja fel a mostani helyzetről, Hector csapata jól bevásárolta magát egy halom új eszközzel és népszerűvé is teszi a termet. Apust a legidősebb fia is megdicséri az önfeláldozásért, lehet nem kéne, Mick csak Bunchy kocsiját jött kölcsönkérni, van még egy kis dolga Nevadában. Megáll az eszem, ez egy percig nem képes a seggén maradni ?! Bunchyt elég ramaty hangulatban találja, nem elég, hogy elhagyták szegényt, nemrég tudta meg, hogy Terkát a tesója beutalta az elmeosztályra. Még ez is. Mickey persze meggyőzi, menjenek együtt, a vigyorgó pont útba esik, kimenekíthetik az asszonyt (nem bír magával, említettem már?).

A lelepleződéstől vérig sértődött Conort Ray viszi el kocsikázni. Útközben kiderül, a kölyök tényleg azt hiszi, hogy az apja valami nagymenő, akinek a lába előtt hevernek a hírességek és még stukkere is van, a valóságról meggyőzni lehetetlen. Idióta.

04.jpg

05.jpg

Eközben Hector edz a felújított termemben, Terry a partvonalról figyeli és morog magában, nem igazán tetszik neki amit lát. Mivel semmi köze hozzá, leül a tévé elé (az még a régi), és milyen jól teszi, mindjárt megláthatjuk, hogy Marisol kihasználta az őrizetlenséget és most valóban élő adásban tárja ország-világ elé az öccsével folytatott viszonyát. Kis hangosítás a tévén elég ahhoz, hogy Hector szájából kirepüljön a fogvédő.

A kocsikázás leckéztetésnek bizonyul, Ray és pici fia egy igen szar környéken köt ki. A kölyök kap egy borítékot, tele tizenéves lőtt hullákról készült fényképekkel. Íme, kisfiam, ez történik, ha fegyverrel játszadozol. Conor nem okos, erről is az jut eszébe, hogy apu egy seggfej. Sebaj, Ray kirakja a kocsiból a gyereket, kezében a pisztollyal és ott hagyja egy halom rosszarcú fazon között. Conor bátorsága egy pillanat alatt válik rommá, csak azért nem szarja össze magát a félelemtől, mert az apja úgy húsz méter után megáll és bevárja. Usain Bolt semmi ahhoz képest, ahogy a kölyök fut apuci kocsija után. Én titkon reménykedtem, hogy kap néhány összeillő pofont, de így se rossz.

06.jpg

07.jpg

Az elmegyógyintézet egy olyan hely, ahol az ember percek alatt éveket okosodhat, Mickeynek például egy kedves nő meséli el hamarjában, hogy Tanzániában albínókat gyilkolnak a szerveikért. Terka amúgy pocsékul néz ki, meredten bámul maga elé, eléggé be lehet gyógyszerezve. Bunchy hiába kérleli, hogy menjen vissza hozzá, csak egy halk nemet présel ki magából és elfordul, rá se néz a férjére. Egyébként azért hozták be, nehogy megölje magát.

Az öngyilkosság gondolatával barátkozik Hector is, nem igazán tudnak lelket verni belé, totál padlón van szegény. Ray mondjuk leszarná, mivel magának kereste a bajt, de Terry ráparancsol, hogy segítsen. A botrány miatt lefújták a srác meccsét, pontosabban egy Joxy Maguire nevű ír fazon fog bokszolni helyette, probléma van tehát, Raynek meg amúgy is az a szakmája, hogy az ilyesmiket megoldja. Ezzel jót tenne Hectornak is meg az edzőteremnek is, teszi még hozzá Terry.

08.jpg

09.jpg

Conor félig még mindig sokkos állapotban van, mikor eljön érte az anyja. Abby aggódik, de azért tőle is megkapja a kioktatást, javítóba is kerülhettél volna fiam, ha a szomszéd rendőrt hív. Apu is volt, neki sem ártott, jön a bölcs válasz. Amúgy az a baja a kölyöknek, hogy nagyon nehéz neki az élete (itt Abby szeme is felakad) és idiótának nézi mindenki. Hát istenem, ha egyszer az vagy, édes gyerekem?

Bunchy eléggé kiakadt Terka miatt, nem szívesen venné magára a tehetetlen nőt, mert mi van, ha nem lehet helyrehozni. Még jó, hogy itt van Mickey, aki most is mindent jobban tud. Újdonsült barátnőjét hívja segítségül, a nő azért került ide, mert nem volt senkije, Terkának ezzel szemben van családja. Bunchy tehát nem hagyhatja, hogy a feleségét gyógyszereken tartsák bezárva.

10.jpg

11.jpg

Problémamegoldás indul, első körben Lena belemászik Stu Feldman laptopjába és figyelheti, ahogy a baromarcú saját magára guglizik, nagyjából kétpercenként. Rögtön utána persze pornó után néz, az ízlésébe nem lehet belekötni, egy transznemű luvnyát nézeget lelkesen. Nyúl is a gatyájába, de Lena úgy dönt, hogy véget vet a mókának és a gépére küld egy kamu FBI riasztást gyermekpornográfia miatt. A nettel együtt Stu is lefagy, majd még mindig letolt nadrággal az ajtóhoz rohan és kiüvölti, hogy valaki azonnal kerítse elő Ray Donovant. (Én pedig visszatekerem a jelenetet, mert többször akarok röhögni.)

Hősünk telefonja azonnal megcsörren, ezt már ő se bírja vigyorgás nélkül, de azért együttérzőnek mutatkozik. Azonnal odasiet, bár nem lesz könnyű megoldani a dolgot, a gyerekpornót nagyon szigorúan büntetik, mondja rettentő komolyan. Szegény Stut az infarktus kerülgeti, egyre csak azt bizonygatja, hogy tévedés van, ő semmilyen gyerekpornót nem nézett, de bármit megtenne, hogy elháruljon a vész. Éppenséggel lenne itt valami, mondja Ray, Stu elhívhatná Randall Dyckman nevű haverját egy kis golfozásra. Az illető valami nagy ember lehet, mert Feldman vonakodik, de hősünk meggyőzi, vagy ez, vagy a börtön. Úgy húsz évre.

Abbynek az a zseniális ötlete támad, hogy a történtek után egy lőtérre viszi Conort, hadd gyakoroljon a gyerek. A terápia egyébként hatásos, hogy a kölyök megnyílik, bocsánatot kér és bevallja, hogy csak részegen fel akart vágni Damon előtt a múltkor. A nagy őszinteségben Abby is elmondja a fiának, hogy rákos, de nem kell izgulni, viszont ezt a lövöldözős dolgot meg ne említse az apjának, különben megnyuvasztja.

Egy ír kocsmában a lelkes törzsközönség a helyi hőst, a bokszoló Joxy Maguiret ünnepli. Ide tér be Daryll, hogy Ray megbízásából megismerkedjen a pasassal. Könnyen megy a dolog, előadja a fekete ír dumát, ugyan szerintem egy szavát se hiszik, de Joxy jót röhög és még a számláját is állja a vicces gyereknek.

Terry és Hector a teremben várják, hogy Ray újra összehozza a srác meccsét. Mivel nincs jobb dolguk, hát alaposan berúgnak és egymás tetoválásait nézegetik. Terry elmeséli, hogyan jutott idáig, a pályaív: sportoló - alkoholista - sittes - bokszedző. Tulajdonképpen Ray mentette meg, mikor idehozta Los Angelesbe. Ha már ilyen jól összemelegedtek, Terry azt is elmondja Hectornak, hogy miért kapott ki legutóbb. Az a gond, hogy a stábja az utóbbi időben csak macskajancsi ellenfeleket szervezett neki, nem csoda, hogy az első komolyabb bokszoló kiütötte. Hector vitatkozna, Terry viszont felpattan, gyerünk a ringbe, kezdődhet az edzés! A srác ugyan részegségében alig bír átmászni a kötelek között, azért elkezdenek ugrabugrálni.

Stu persze összehozza a golfpartit és kezd körvonalazódni Ray terve. Dyckman a bokszmeccs fő góréja, aki lecserélte Hectort az ír srácra, sőt, a múltkor ő volt az egyik, aki meggyőzni igyekezett Marisolt arról, hogy fogja be a száját. Stu tehát az ügy érdekében a szemüvegébe rejtett kamerával érkezett a golfpályára, hátha Randall mond valamit, amivel meg lehet fogni. A pasas csak a feleségére tesz egy kissé rasszista és szexista megjegyzést (az asszonyt valami mexikói dugja), ez így elég soványka, de talán megteszi.

Bunchy tehát apai sugallatra úgy döntött, hogy kihozza az asszonyt a bolondokházából. Ezért előbb elmennek a csaj bátyjához, az nem teljesen világos, hogy minek. Bunch nekiesik a sógornak, amiért bezáratta Terkát, így az tudatja vele, hogy a kedves neje már tizenegy éves kora óta visszatérő lakója a diliháznak. Mivan? Korábban is volt már öngyilkossági kísérlete, aztán amikor összejött Bunchyval, azt hitték, hogy rendbe jött, de legutóbb megint azzal fenyegetőzött, hogy felvágja az ereit. A családnak pedig elege lett. Bunch teljesen ledöbben.

16.jpg

17.jpg

Ray a Stu által készített felvétellel a kezében nekilát, hogy megdolgozza Dyckmant a meccs miatt. Különös, de a dolog működni látszik, Randall simán megadja magát, Hector újra bokszolhat. Viszont nem most, a következő meccs már az ír srácé, Hector csak utána következhet, punktum. Ray távozóban üzenetet küld az ír kocsmában pocoló öccsének, hogy csinálhatja. Hogy mit, az rögtön kiderül, Daryll bokszert húz a kezére és a csehó mögött cigiző Joxy után ered, majd egy jól irányzott ütéssel véget vet a friss barátságnak. Ránézésre átmenetileg megvakítja a pasast, de bokszolni azt biztosan nem tud egy darabig. Ez volt tehát a B terv.

Bunchy visszamegy Terkához. Elhozott egy maszkot a sógortól, amit a nő régebben a bunyók során használt, azt lobogtatja és elmondja neki, hogy mennyire szereti. Számára Terka az igazi, a Csodanő és most hazamennek. Aranyos amúgy nagyon, csak az a gond, hogy a csaj erre sem reagál semmit, továbbra is üres tekintettel néz. A hazaút viszont még várat magára, Mickey ugyanis addig hadovál a szerelemről meg az énekesnő barátnőjéről, hogy Bunchy Primm felé veszi az irányt, hogy apus csaját is elhozhassák. Terkát persze viszik magukkal, remek kirándulás lesz ez.

18.jpg

19.jpg

Ray személyesen viszi a jó hírt az edzőterembe, lehet folytatni a felkészülést, mégis lesz meccs, Maguire sajnos kénytelen volt visszalépni. Hector pedig köszönje meg szépen Terrynek a dolgot, például úgy, hogy beveszi az edzői stábba, de Daryllt se felejtse el. Marisolt viszont igen, örökre, ha lehet. Hősünk ezután Ezra széfjét üríti ki, a cuccal pedig bevonul a kórházba, hogy odaadja aTexasinak. Gondolom én, mert erre már nem kerül sor, az öreg ugyanis időközben meghalt. A lánya pakolássza a cuccait, közli, hogy mindig is pontosan tudta mivel foglalkozik az apja. Hősünk csak annyit válaszol, hogy bármit tett az öreg, azt a lányáért tette, de a csaj erre nem vevő, sírva távozik.

A jelenet elgondolkodtatja Rayt, hazamegy és elmagyarázza Conornak, hogy mennyire szeretné, ha a gyereknek nem kellene keresztül menni azon, amit ő élt át fiatalon. Ezért van, hogy néha túlzásba esik, mondja és bocsánatot kér a fiától.

21.jpg

Címkék: Ray Donovan
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2016.08.29. 21:13:52

Őszintén szólva nagyon sajnáltam, hogy a Texasi szereplése mindössze ennyi volt, szerintem tök jó sztorit lehetett volna kerekíteni abból, hogy Ezrának volt egy B) változata hősünkből, vagy hogy mondjam. Szerintem Stacy Keach tök jó választás a szerepre, kár, hogy csak ennyi volt :(

Jah, a legjobb Conor megnevelése volt - remélem ettől észhez tért :)

Is 2017.08.12. 21:46:51

@AaannnaaA: Igen, ez a texasi vonal jó lehetett volna, ha jobban kibontják.

Mickey hihetetlen. Ahelyett, hogy örülne, hogy luk van a seggén, amit senki nem kormolt ki a börtönben, és kihozta a fia, (aki ráadásul mosolygott a jelenlétében és meghívta magához, szóval ennyi év után beállt az enyhülés), szóval ahelyett egyből arra gondol, hogy vissza kellene menni Primmbe, mert nem rohant még eleget tátott szájjal a lófaszerdőben. Te jó ég.

A táncos jelenetnél tátott szájjal bámultunk a párommal. Zseniális volt!!! :D :D :D

Connor akkora egy hülyegyerek, hogy a fal adja a másikat. Ilyen pontagyú karaktert régen régen írtak már. Azért nagyon durva volt, ahogy Ray megindult és otthagyta. Csak lestem, hogy basszus, ezt kinyírják itt. Kemény, de hátha hatásos volt.

Ray ügyesen oldotta meg a bokszmeccset. :)

AaannnaaA 2017.08.13. 13:34:03

@Is: Látom jó tempósan haladtok :) Csak mondom, bajban lesztek, ha az ötödiket bevárjátok darára, hiányérzetetek lesz :) Én szóltam! (Egyéb sorozat felemlegetése nem ér!)
Jó szórakozást a hátralévő részekhez, tényleg jó ez az évad, és szokásosan végtelen a szartenger...
süti beállítások módosítása