Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 4X04 - Federal Boobie Inspector

2016. július 25. 13:00 - tinipuma

Eddig tartott Hector barátunk nagy elhatározása a szakításról, máris visszatért a nővére ölelő karjaiba. Lena estéje kevésbé izgalmas, ő azt figyeli feszülten a monitorján, ahogy egy pasas lábkörmöt vág. Ez nem a világ legunalmasabb valóságsója, a megfigyelt férfi Jackson Holt ügyész, őt kell meggyőzni valami módon, hogy engedje ki Belikovot. Egyelőre nem állnak jól, nincs semmi, amivel meg lehetne fogni a pasast. Avi szerint egyszerűen meg kellene szabadulni Sonia Kovitzkytől.

01.jpg

Abby otthon egyre csak kesereg, piával és cigivel, ahogy illik. Ray a kezelésről beszélne vele, de az asszony hajthatatlan, nem kell neki se műtét se sugarazás. Szerinte nincs is rákja, csak az orvos erőlteti az egészet, hogy kiszedje a pénzét. Amúgy meg ki kellene cseréltetni a padlót a nappaliban, mondja a férjének, mert nem jött ki a vér. Ray aludni küldi, majd kiballag a kutyával meg az aktuális törlesztő részlettel az utca túloldalán parkoló Jacob Wallernek. Az ügyvéd azt tanácsolja hősünknek, hogy adja fel magát, mert az ügyész szerint nem Belikov nyírta ki az örményeket.

Mickey alighanem úgy döntött, hogy a kisunoka érkezése épp elég indok arra, hogy visszamenjen Los Angelesbe. Stoppal, ezek szerint nagyon le van égve. Vörös hajú, korosodó hölgy fut utána teljes harci díszben és felajánlja a fuvart. Igaz, ő eredetileg csak a plázába indult, de hát az ember nem minden nap kocsikázhat egy ilyen szép szemű úrral, tisztára Paul Newman, mondja széles mosollyal. Rövid gondolkodás után Mickey rábólint az ajánlatra.

02.jpg

03.jpg

Az ügyész megfigyelése folytatódik, kiderül, hogy a pasas emésztése rendben van, sőt, szarás után a bidét is szakszerűen használja, Avi jelenti a főnöknek az eseményt. Lenának kezd nagyon elege lenni a melóból, pedig egy darabig még ezt kell csinálnia. Ray és Abby eközben babalátogatóba érkezik az edzőterembe. Bunchy büszkén mutogatja nekik a kislányát, Mariát, sőt mindjárt fel is kéri őket keresztszülőknek. Terka ennek hallatán olyan szemeket mereszt, hogy azzal ölni lehetne, Terry pedig láthatóan nagyon megbántódik a mellőzés miatt. Bunchy ezért még szorulni fog, az tuti.

Mickey halad a célja felé, bár nincs könnyű helyzetben, útitársnője folyamatos fecsegését és éneklését kénytelen hallgatni, nagyon kelleti magát a nő, csak úgy remegnek a szempillák. Kisvártatva megállnak egy elhagyatott parkolóban, a hölgy nekivetkőzik és kéjes mosollyal közli, hogy a Los Angelesi fuvar ára bizony egy nyalás lesz. Mickey sóhajt egy nagyot, a nő ölébe hajol és fizet.

04.jpg

05.jpg

Ray a könyvelővel egyeztet, úgy tűnik kezd kifutni a pénzből, mert a nő szerint még az edzőtermet is el kéne adnia. Hősünk ezután az irodát hívja, van ám új fejlemény, az ügyész vett egy címkézőpisztolyt. Ray átveszi az ügyet, Lena végre új feladatot kap, egyelőre nem tudjuk, hogy mit, de a csaj így is nagyon boldog, megcsinál ő akármit, fogadkozik, csak a megfigyeléstől szabaduljon.

Hősünk felkeresi egykori főnöke és mentora, Ezra özvegyét. Nem udvariassági látogatásról van szó, kellene pár dolog a széfből. Az asszony erre felcsattan, de azért beengedi Rayt, aki magához vesz ezt-azt a padló alá rejtett titkos rekeszből, aminek a létezéséről az özvegy még csak nem is tudott eddig. A zsákmánnyal hősünk egy idős úrhoz, bizonyos Mr. Price-hoz megy némi múltidézésre. Lejátszik neki egy felvételt, amiből megtudjuk, hogy az öreg anno megölte a feleségét és Ezra segített neki elsimítani az ügyet. (Azt persze elmulasztotta megemlíteni annak idején, hogy felvette a beszélgetést.) Még nem világos, hogy kicsoda Price, mindenesetre neki kellene rávenni az ügyészt, hogy ejtse a vádat Belikov ellen. Nyilván a felvételért cserébe.

06.jpg

07.jpg

Az elcseszett keresztapaválasztás után Terry az első, aki nekimegy Bunchynak. Oké, hogy nincs családja meg beteg is, de azért éveken át ő nevelte-pátyolgatta az öccsét. Bunch próbálja menteni a helyzetet, legyetek akkor mindketten keresztapák, mondja. Hiába, Terry vérig van sértve, valahol nem csodálom.

Ray megbízásából Lena kopogtat be Abbyhez, elhozta egy (ex)barátnőjét is, aki - micsoda véletlen - onkológus. A nő először elküldi őket a picsába és a férjét is lecseszi amiért letámadták, de aztán a csajok mégis beszélgetni kezdenek, mindenekelőtt tisztázzák, hogy ki kivel van és volt, majd elmennek együtt piálni.

08.jpg

09.jpg

Hectorral már megint baj van, mármint nem (csak) az, hogy újra a nővérét dugja, hanem beszedett valamit, ami kiütötte. Marisol hisztériázik, Ray tengernyi baja mellett még kénytelen életet lehelni a bokszolóba is. Az életmentés után lelkiznek egy sort a "ki tesz tönkre kit" témakörben, persze nem jutnak semmire, mindegyik csak a maga hülyeségét fújja.

Los Angelesbe érve Mickey pánikszerűen pattan ki alkalmi barátnője autójából, elvégre siet. Felmerül bennem a gondolat, hogy a kisbaba megpuszilgatása előtt vajon megmossa-e a száját? A teremben Mickey meglehetősen hűvös fogadtatásban részesül, Daryll konkrétan leszarja, pedig az öreg még egy jól fizető melóval is kecsegteti, százezret fizetne a Primm-i melóért, ezek szerint nem tett még le a pénzről. Bunchy ugyan örül az apjának, de Terka ezúttal a szokásosnál is csúnyábban néz, úgyhogy Mickey távozni kénytelen. Korábbi aggodalmam így feleslegesnek bizonyul, a babasimogatás elmarad.

10.jpg

11.jpg

Daryll gyorsan leadja a drótot Raynek, miszerint apus újra itthon van és melóajánlatot is hozott. Bunchyt pedig Terka cseszi le de alaposan, amiért nem beszélte meg vele, hogy kit akar felkérni keresztszülőnek. Kategorikusan kijelenti, hogy Rayről szó se lehet, a Donovan család nem normális, amúgy meg el akar költözni Bakersfieldbe a saját rokonsága közelébe.

Terry az utcán iszogat, mikor megpillantja a kislányt, az utcakölyök Damon barátnőjét. Utánaered, meg is találja a srácot, egy utcasarkon árul ezt-azt, cigit, füvet, ilyesmit. Persze megpróbálja rávenni a fiút, hogy menjen vissza az edzőterembe. Damon érthetően vonakodik, legutóbb is pisztolyt fogtak rá.

12.jpg

13.jpg

Csak volt értelme bekamerázni az ügyész kunyhóját, Ray és Avi az irodából nézheti, amint a megzsarolt Price felkeresi a pasast. Az öreg szabadkozik, nem szeretné tönkretenni Holt karrierjét, de gyorsan a tárgyra tér, közli, hogy mit szeretne. Az ügyész viszont mindenét Pricenak köszönheti, így csak egy nevet kér. Ami ezután jön, arra hősünk biztosan nem számított, az öreg ki tudja hány év után megtörik és bevallja Holtnak a felesége meggyilkolását.

Most már Ray se tudja, hogy mi a bánatot kéne csinálni, úgyhogy fogja a kedvenc baseball ütőjét és elmegy egy pályára, hogy kipüfölje magából a stresszt. Közben Avi utánanéz a Primm-i rablásnak, senkit nem tartóztattak még le, a pénz még ott van valakinél. Valakinél, aki nem Mickey, ezt a problémát szeretné ugye az öreg mielőbb orvosolni. Ott ólálkodik a terem környékén, el is kapja a leginkább hajlítható Bunchyt az ajánlatával, neki már kétszázezret kínál a melóért.

Terry is befut közben, sikerült meggyőznie és magával hoznia Damont. A fiú mondjuk nagyot néz új trénerére, aki nem más, mint Daryll, nem látott még fekete írt. Mindegy is, a srác kap egy új kesztyűt, máris kezdődhet is az edzés, Terry végre mosolyog.

A lányok eközben egy sztriptízbárban piálnak, nem tudom, hogy frissen diagnosztizált mellrákkal ki szeretne csöcsöket nézegetni, de Abby úgy tűnik jól elvan. Jeannie elmeséli neki, hogy ő is átesett ezen, és azóta is hálás az orvosnak, aki rábeszélte a műtétre. Abby még az új melleit is megtapogathatja, hogy milyen igazinak tűnnek. Még egy csók is elcsattan közöttük, Abby pedig beleegyezik a kezelésbe.

17.jpg

18.jpg

Ray feje az ütögetéstől kitisztult, meghozta a döntést, miszerint ki kell nyírni Sonia Kovitzkyt. Ezt Avival is közli, aztán meglát egy gördeszkázó lányt FBI (azaz Federal Boobie Inspector) feliratú pólóban és meggondolja magát. Meglátogatja Soniát, időt kérne még, neki a pénze, a nőnek meg sajna a türelme van kifogyóban. Ray így megígéri, ha nem tudja kihozni Belikovot, akkor feladja magát. Holtan meg amúgy sincs hasznára senkinek, ezt azért Sonia is belátja. Ezután hősünk egy karaoke bárba tér be, ahol régi ismerősünk, Ed Cochran szórakoztatja a pár fős közönséget, de leginkább saját magát. Kicsit le van pukkanva és még mindig bottal jár, bárhogy is, én nagyon örülök, hogy látom (gondolom ezzel nem vagyok egyedül). Ray ajánlata nem látszik érdekelni, inkább csak a tequila és a kanadai rockzene, de ötmillió dollárért hajlandónak mutatkozik információt szolgáltatni Holtról. Akciósan persze. Rövid civakodás után megállapodnak kétmillióban, de ehhez az kell, hogy hősünk színpadra álljon. Nehezen indul, de végül kiderül, hogy egész jól megy Raynek az éneklés, Cochran pedig tapsol.

Bunchy elvállalhatta az apus által kínált melót, kettejük között immár szent a béke, kedélyesen cseverésznek a teremben. Ray csörtet be és a lenyúlt pénzről kezdi faggatni az apját. Az öccsét meg elzavarja aludni, de arról ne is álmodjon, hogy velük mehet és belefolyhat Mickey legújabb hülyeségébe. Vigyázzon inkább a családjára. Bunchy eloldalog. Ray tehát szorult helyzetében újra kénytelen összeállni az apjával a pénzért, odaveti, hogy hajnalban indulás és távozik. Mickey nem kicsit lepődik meg a fordulaton.

20.jpg

21.jpg

Ray hazamegy, Abby újra felhozza, hogy minek küldte rá Lenát és az exét, igaz, már nem olyan dühös, mint délután. Nem akartam, hogy meghalj, jön a magyarázat. Nincs harag, a házaspárnál ezúttal minden szép, Ray még a dalát is elénekli újra. Kis tánc, nagy ölelés, ezzel búcsúzunk mára.

22.jpg

Címkék: Ray Donovan
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2016.07.31. 16:45:24

Ez még csak az évad harmada, de Ray egyre nagyobb trutyiban :)
Ügyész megfigyelése - kuka
Öreg megzsarolása - kuka
Cochran előkaparása - rossz ötlet
.. és ez csak ebben a részben történt.
Hosszú idő után végre érdekel Abby sorsa. A dokinő meg egész jó karakter, remélem látjuk még (nem csak dokiként).
Bunchy jól megsértette Terryt, sajnáltam szegényt.
Ja, és végül, megint Neked jutott a kínosabb rész hogyvoltja (eddig mákom volt :P), Mick és a nyanya... mehh! :)

Is 2017.08.10. 09:14:08

@AaannnaaA: Szegény Mickey. Mit meg nem tesz a családjáért... :D :P

Amikor Ray megindult az ütővel, azt hittem, megy szétverni valaki fejét. Sajnos nem. :(

Egyre mélyül a szartenger, rossz irányba halad benne hősünk.
süti beállítások módosítása