Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 6x04 - Dance little sistah (18+)

2016. május 18. 08:35 - sixx

vlcsnap-00001_7.png 

A Falon

Jon vackában kezdünk, ahol javában megy a pakolás, azaz Havas fogja a kardját, oszt kalap, kabát, leléptem, gyíkok. Se gurulós kisbőrőnd, se egy nyomorult hátizsák, csak egy laptoptáska, oszt kalap. Ezeknek a zord fickóknak egy manikűrkészlet nincs a nevükön, annyira kemények. Edd persze zsörtölődik, egyrészt mert Havas a haverja, másrészt meg tudja, hogy a ilyen hirtelen jött kinevezések nm tartanak soká, lásd Havas Jon találkozását a tesók késeivel és hasonló népies költeményeket. És mihez kezdesz, kérdezi Edd, hát megmelegszem, mondja Havas, aki lassan egy turnéra elég poént hányt körbe az udvaron. De hát az eskü, erőtlenkedik Edd, azzal mi van? Az a halálig szól, én meg meghaltam, ha jól tudom, mondja Havas, és leszarja, hogy Edd pontosabban ismeri az esküt, és felidézi belőle az “…ebben az életben, MEG AZ ÖSSZES TÖBBIBEN” részt, mert az eskü szövegét nagyon előrelátó, okos emberek írták, de Havas csak néz azzal a fekete gombszemével, mint önmaga kurva nagy, plüssből készült mása, Edd, az apróbetűs részt nem szokás elolvasni. És ekkor megszólal a kürt.

Az udvaron tanácstalanság, Havas meg úgy van vele, hogy baszki, ezt az egyet még levezénylem, bármi is legyen, de nem gáz van, hanem öröm: a kaput kinyitva ott áll Sansa, Brienne és Pod, és láthatóan kis híján halálra fagynak. Aztán belovagolnak, és yay, ezek ketten a pilot óta nem látták egymást, hát hogy megnőttél, te Sansa, neked meg férfikontyod lett, Jon, tán hipszter vagy vagy mi a faszom? Ölelés, könnyek. Tormund közben meg úgy nézi Brienne-t, mint aki most lát először hozzá mérhető nőt.

Snitt, Sansa bent melegszik a tűz mellett, és valami levest kortyolgat, meg belekóstol a sörbe, ami nagyon gáz, mármint az íz, de Havas csak néz, a kishúgom meg sörözik? Mert neki Sansa ugyanaz a kiscsaj, akit hat évaddal ezelőtt látott utoljára. Nosztalgiázás, Deresben minden jobb volt, bár, mondja Sansa, én ritka nagy picsa voltam veled. Aztán jött Joffrey, és azóta minden mindegy. Sansa és Havas innen csak egy helyre mehet, Deresbe, mondja a csaj, mire Havas megjegyzi, hogy a a népnyúzó (szó szerint!) Boltonok laknak ott, ja, legyint Sansa, majd visszafoglaljuk. Mert az csak ennyi. Boltonéknak 5000 katonája van, Havas vagy 2000 vadnak segített letelepedni, de ez most mindegy, mert Havas BELEFÁRADT ebbe az egészbe, és már csak kecsketenyésztéssel akar foglalkozni, és a kalap. Öltem én mindenféle embert, pl. a csajomat lenyilazó, majd engem hasba szúró kisgyereket, szóval kösz, de nem lesz kardozás. Sansa aszongya, jól van akkor, ha nem segítesz, majd én megoldom.

vlcsnap-00012_7.png

Se Davos és a Vörös rébék a várfalon beszélgetnek, merre tetszik majd menni innen, kérdi Davos, hát azt csak Havas tudja, megyek utána, ha kell, ha nem. Oszt miért is? Mert ő a herceg, akit a látomásban, blablabla. Izé, az nem Stannis volt egészen véletlenül? A lángokban? A banya erre nem mond semmit, inkább otthagyja Davost, de őt nem lehet csak úgy lerázni, helló, egy hogyvolt a csatáról jó lenne. Csata volt, Stannis bukta. Baszki, ha ennyit írnék ide, ki lennék belezve. Davos sem elégedett, mi van Shireennel? Ebben a pillanatban lép oda Brienne, és közli, hogy ő pontosan tudja mi történt a csatamezőn, Stannist legyőzték. Ezzel még mindig nem vagyunk beljebb, mondja Davos, és bemutatkozik, mire Brienne ideges lesz, tényleg? Ennyire jelentéktelen vagyok, hogy már nem is emlékszik rám RENLY TESTŐRSÉGÉBŐL? Ajaj, a banya tudja, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki, Brienne mondja is, hogy Renlyt vérmágiával sikerült kinyírni, Davos ere nyel egyet, ugyan már, ki emlékszik már arra, spongyát rá. En ne vagyok az a megbocsátós/felejtős fajta, lép közelebb a lovagnő, Stannisnak sem bocsátottam meg, pedig ő bevallotta, hogyan nyírta ki az öccsét. Pont mielőtt kivégeztem. És csak nézi a banyát, aki nagyon be van szarva.

Este vacsi, a kaja szar, a tekintetek mindent elárulnak. Követ jő Ramsaytől, hoz valami papírt. A levélben az áll, hogy tessen visszaadni Sansát, és Havast végig fattyúnak szólítja, mintha ugye Ramsay nem lenne pont az, de mindegy. A keményebb részeket Havas elmismásolja, csak a sima fenyegetéseket olvassa fel, pl. azt, hogy Rickon a foglya, és hogy mindenkit elevenen megnyúz, ha Sansa nem tér vissza hozzá. Sansa elkéri a levelet, és olvassa tovább, Sansán végig fog menni a hadsereg, Rickont megetetem a kutyáimmal, neked meg kivájom a szemed. Szóval csak a szokásos. Havas ideges lesz, Sansa is, irány Deres. 5000 Bolton-katona ellen 2000 vad, plusz Havas és Brienne. Sansa szerint észak Havas mellé áll majd, ebben nem vagyok annyira biztos, mint abban, hogy az Arryn-seregek fogják kisegíteni.

untitled_23_1.png

A Völgyben

Robin Arryn éppen célba lőni tanul íjjal, ami nagyjából olyan eredménnyel jár, mintha nekem kellene makramézni egy sort, a gyerek, amellett, hogy többszörösen terhelt, béna is. Lord Royce csak sóhajtozik, ebből nem lesz katona sose. Szekér jő, benne Kisujj, Robin mentora, felvigyázója, azaz kihasználója, de ez most mindegy. Híreket hoz Sansa felől, de ennél fontosabb, hogy egy ritka sólymot Robinnak, akit ezzel simán lekenyerez, zsivány vagy, Petyr. Lord Royce inkább Sansáról beszélgetne, legutóbb éppen azt mondtad, hogy hazaviszed, az Ujjakhoz, de mi úgy tudjuk, Ramsay vette feleségül. Hát ja, lovagoltunk csendben, de Bolton katonák fogtak el minket, oszt vitték Deresbe, és, támad vissza Kisujj, azt, hogy hova megyünk, rajtam kívül csak te tudtad, Lord Royce. A lovag még mindig nem fogja, hogy csúnyán be lett szopatva, csak akkor, amikor Robin egykedvűen megkérdezi, hogy nem kéne-e lehajítani a magasból. Kisujj megmenti a Völgy seregének parancsnokát, de csak azért, mert a sereggel északnak akar vonulni, Deres felszabadítására.

Meereen

A part menti kiskirályokhoz küldött követek eredményesek voltak, küldöttségek jönnek, és akkor most itt elszórakozhatnánk azzal, hogy a más szálakon napok alatt zajló eseményeket összevessük ezzel, de mindegy, a 24 sem vette a real-time dolgot a harmadik évadtól túl komolyan. A baj a követek érkezésével az, hogy ezek rabszolgatartó gecik, akiktől Missadei és Szürke Féreg gálája kifordul, de hiába mondják Tyrionnak, hogy ezekkel nem lehet szép szóval tárgyalni, mert nem vesznek senkit emberszámba saját magukon túl, Tyrion leülteti a három rabszolgatartót, akiket ugye Dany egyszer már elzavart, és tárgyalnak. A rabszolgaságnak meg kell szűnnie, z nem kérdés, mondja a kisember, de anyagi veszteség azért ne érj már az embert, ha lehet, így legyen az, hogy nem holnaptól nem lesz rabszolgaság, hanem hét év múlva. Missandei ettől ideges lesz, de nem az urak előtt, hanem utána mondja el Tyionnak, hogy ez mekkora geciség. Tyrion szerint békét kötni a barátainkkal nem lehet, csak az ellenségeinkkel. Mindezt a város lakói, a felszabadított rabszolgák előtt is elmondja valériai nyelven, szarul. Az a szerencséje, hogy Szürke Féreg és Missandei mellé állnak, mert egyelőre bíznak benne, de ez csak átmenti dolog.

Királyvár

Margaerynek szar dolga van, ezt tudjuk, le van pukkanva, de ez nem a legnagyobb baja, mert viszik a Főverébhez, aki prédikál neki egy sort, és ez sokkal idegesítőbb lehet, mint a sötétben ülni. Kiderül, hogy a Főveréb annak idején ivott, kurvázott, pénzt hajszolt, de aztán megvilágosodott. És Margaerynek is ezt kellene tennie. Beeresztik Ser Lorashoz, aki még nála is szarabbul van, és sír, a pali megtört, és vallani fog, abból meg nagy baj lesz, a szodómiát a Főveréb halállal bünteti, ha jól emlékszem.

vlcsnap-00041_2.png

Cersei megy a fiához, akinél a vén zsivány Pycelle-t leli, ahogy éppen azt magyarázza neki, hogy a Főverébhez hasonló fanatikusokat nem szabad felizgatni. Cersei kizavarja a picsába, lesz még itt egy olyan jelenet, amiben a Hegy széjjelroppantja a vén gazember koponyáját. Tommen az öregtől hallott leckét mondja fel később a muternek, vigyázni kell a Főverébbel, stb. Cersei erre felcsattan, faszom, fiam, engem zavartak végig a szaros-húgyos utcán egy szál fotósoppolt pinában, ne magyarázz nekem erről az emberről. De Margaery sorsa valóban fontos, tennünk kell valamit. Tommen elkezd valamit mondani, amit a Főverébtől hallott, de baszki, elveszik a képet meg a hangot, mire kibökné.

vlcsnap-00045_1.png

A Kistanács ülésezik, Cersei és Jaime beront, és persze Cersei megkapja a beosztását megint a Töviskirálynétől, kispofám, neked szavad nincsen már azután, ahogy veled elbánt a Főveréb, szóval hess innen. Jaime erre aszongya, hogy egy pillanat, Tommen király elég sokat beszélgetett a Főverébbel Margaery és Loras sorsáról, és nem úgy néz ki, hogy nagy jövő vár rájuk, Margaery pl. pár nap múlva megy pucér canossát járni. Na, azt már nem, mondja a Töviskirálynő, dolgozzunk össze. Jaime jön elő a tervvel: a Tyrell-sereg bevonul, és kiszabadítja Margaeryt, a királyi testőrség és a Lannister-sereg pedig a király parancsainak megfelelően nem tesz semmit. Kevan kuzin erre nyel egyet, jól van, de mi van, ha a király parancsba adja, hogy védjem meg a Főverebet? Izé, az akkorra már halott lesz, Margaery meg Tommen pöszörőjét morzsinkálja, és nem nagyon fogja érdekelni egy mezítlábas csuhás. Ebből polgárháború lehet, mondja Kevan. Hát ja.

vlcsnap-00049.png

A Vas-szigetek

Ez a szál sose érdekelt, most sem, Theon hazatér, sír, a tesója azt hiszi, azért jött, hogy trónigényt jelentsen be, de nem, Theon a tesót támogatja, és sír. A tesó szól, ne sírj, legyél férfi, már amennyire az sikerülhet. Nemigen bocsátották meg az árulását, amit még Bűzösként követett el. Ennyi.

vlcsnap-00052.png

Deres

Ramsay már csak a (vélt) sokkfaktor miatt van a sorozatban, ebben a részben pl. nyakon szúrja Oshát, a vad nőt, aki Rickont pesztrálta. Lapozzunk.

Vaes Dothrak

C3PO és R2D2, azaz Jorah és Daario a dothraki fővárost szegélyező hegyekben túráznak, és közben megbeszélik, milyen jó Dany az ágyban. Pontosabban ezt Daario mondja, aki tisztában van Jorah érzelmeivel, csak geci. Jorah egy béna pillanatban felfedi az alkarját, hoppácsak, a szürkehám egyre durvább, Daario mondja is, hogy ebből még baj lesz, értsd, halál, Jorah meg azt, hogy na ja, de még nem nyúltam hozzád, szóval nyugi van. Tervet eszkábálnak: belopóznak a városba 100 000 dothraki harcos közé, és kihozzák Danyt. Jó terv. A fegyvereiket nem vihetik, mert ha lebuknak, akkor kibelezik őket. Az esti belopózás felemás eredménnyel jár, mármint a belopózás megy, csak az osonás nem, lebuknak, még szerencse, hogy Daariónál ott van a tőre, és kinyírja a rájuk támadó dothrakit, akinek aztán széjjelveri a fejét, hogy ne bukjanak le a szúrt sebbel.

vlcsnap-00033_1.png

Dany közben a Makovecz-villában kap fejtágítást a többi csajról, van aki lenézi, mások szerint a dothraki fasziknek nem kellene csak úgy félredugni mindenféle jöttmentekkel, és van egy fiatal csaj is, akit az ő khalja 12 évesen tett magáévá, na szép. Dany kimegy pisilni a csajjal, és kibe ütköznek? Perszehogy Jorah-ba, aki már rángatná is magával Danyt, de az nem megy, mert terve van. Nahát.

vlcsnap-00040_1.png

Később a nagy sátorban Dany áll középen meglehetősen kelletlenül, közben a barbárok, akik valamiért mind úgy vannak öltöztetve ahogy egy szadomazó partit egy kisnyugdíjas elképzel, arról vitáznak, hogy a) Danyt most erőszakolják-e meg vagy később, b) mindenki erőszakolja-e meg, vagy csak páran és c) a lovak megerőszakolhatják-e. Kiderül, hogy Yunkai urai 10 000 lovat adnak Danyért, az nekem soknak tűnik, de a Khal aszongya, kapják be, no deal. Dany közbevág, mondanám az én álláspontomat is, ha nem baj. Senkit nem érdekel. Dany azért elmondja, miközben jár egyet a sátorban, hogy Drogo annak idején aszonta neki, hogy felégeti Westerost, míg ezek itt falusi pogromokat akarnak rendezni, némi nemi erőszakkal fűszerezve. Lófaszjóskák vagytok, mondja, vezetésre alkalmatlanok. Majd én vezetem a dothraki népet.

Erre kiröhögik, és mondják, hogy akkor a+b+c jön, mire Dany elmosolyodik, és szépen felborogatja az összes tűzzel teli edényt a jurtában, az meg kigyullad. A férfiak menekülnének, de ne tudnak, mert az ajtót Jorah és Daario bedeszkázta, szopó. A Makovecz-rémálom immáron lángol, elevenen égnek el a faszik odabent, de Dany persze nem, neki azbeszt volt a jele már az óvodában is, és mire a nép odakünn a sátor köré gyűlik, hogy jajveszékelhessenek, kimért léptekkel, egy szál pinában kisétál a sátor elé, és az alattvalóit nézi. Mert most lett neki pluszban 100 000, ugye.

Ez lesz jövő héten:

Címkék: 18+ trónok harca
118 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2016.05.18. 09:04:02

Ez a Sansa-Jon találkozó elég simán létrejött, GRRM-nél az szokott lenni, hogy mikor már majdnem találkoznak, az utolsó pillanatban közbejön valami (ld. Sansa/Arya, Arya/Robb).
Egyébként meg elég gyorsan ott voltak a Falnál: Stannis serege egy fél évad alatt tette meg ugyanezt a távot ellenkező irányba. Itt az idő/távolság faktor megint csúnyán nem stimmelt.

Aztán meg hogy összefossák magukat Ramsay fenyegetőzésétől... pedig Jon látott már egyet s mást, és nyilván az a nyúzós geci célja, hogy úgy szopassa be őket, mint Stannis-t (vonuljanak csak a vadakkal a nagy télben, ő meg közben szabotőrködik, és a várfalak mögül elintéz mindenki, aki a végén odaér).

Vajon a ravasz Cersei-nek nem jutott eszébe az, mint nekem? Mert nekem az jutott eszembe, hogy hátha a főveréb mögött a Töviskirálynő áll, és egész végig arra ment ki a játék, hogy behívják a várba az ő seregeit, akik majd ideiglenes jelleggel (ld. szovjetek 1945) ott is maradnak.

Lustamacs 2016.05.18. 09:07:40

eeeeez gyors volt sixx! az epizod cimeben egeszen biztos vagy? nem valami Book of the Stranger vagy mi?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2016.05.18. 09:12:30

@Leadfoot: Cersei túl hülye ahhoz de sztem van rá esély hogy ez lesz.

Twynn volt az igazi főmahinátor, és halála után Cersei azt hiszi hogy most ő lett a nagy szarkaverő de lövése sincs az egészről...

Csak ahhoz ért, hogy saját magát (és házát) keverje minél mélyebben a létyóba...

zsolt_22 2016.05.18. 09:13:14

@Leadfoot: ez a Töviskirálynős csavar nem lenne rossz! De szerintem most tényleg együtt akarnak működni, legalábbis amíg a verebeket el nem takarítják.

Cérnahuszár 2016.05.18. 09:14:39

Azért Oshát sajnáltam, annyira vártam hogy nehezebb lesz elintézni, és Ramsey is veszt valamit a dolgon
Olyan érzésem van hogy kell halál a sorozatba, hát áldozzunk be egy nélkülözhető karaktert ez itt jó lesz

nota19 2016.05.18. 09:15:15

@Leadfoot: szerintem meg simán stimmel. Egy hadsereg ugye sokkal lassabban halad, ez egy.
A másik pedig, ahogy a c:c-n is írtam, valószínűleg a Stannis-Boltonok ütközet, és Sansa+Theon szökés időben hamarabb volt néhány héttel, mint a Jon elleni merénylet. Így mindjárt stimmel időben is. Ez a magyarázat arra is, hogy Melisandre az ütközet után egyből a Falnál volt. És, hogy miért nem úgy kerül bele az epizódokba? Egyrészt mert így illeszkednek egymáshoz a szálak, másrészt meg a köztes események, pl Sansa és kísérete lovagot hetekig a fal felé, az senkit nem érdekel. Ha ezt mutatnák az lenne a baj, hogy "a francba ilyen érdektelen hülyeséget már, minek ezzel tölteni az időt, már megint nem történt semmi". Theon is azért érhetett ilyen hamar haza. Szóval szerintem ezzel nincs semmi baj. Persze ha mindenáron bele akarok kötni valamibe, az más.
Egyébként Martin is pont így kezeli az eseményeket.

Cérnahuszár 2016.05.18. 09:16:26

@Leadfoot: sztem a töviskirálynő nem kockáztat ekkorát, és nem hagyná hogy fizikailag kínlódjon mind a két unokája
a kispöcs királyfit még a nászészaka előtt kicsinálta ne legyen baja margerynek

Mostly Harmless 2016.05.18. 09:18:04

Azért Osha és Ramsay között az a párbeszéd ütött. "Ugye tudod, hogy mi itt megnyúzzuk az embereket?" "Megeszitek őket utána?" "Ööö, nem." "Akkor láttam már durvábbat." Itt egy pillanatra azt hittem, barátok lesznek.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 09:26:17

Sansának ez az "északi házak hűségesek" bizakodása nekem is kissssssééé elbizakodásnak tetszik. És továbbra is hiányolom, hogy mi lett a "The north remembers" földalatti felszabadítási mozgalommal, mert eddig úgy tűnik, hogy az csak Sansa komornája volt, akit megnyúzott Ramsay
Mondjuk Osha még egész gyorsan és olcsón megúszta a hülyegyereket, de azért szegény....
Azt nem lehetne, hogy Ramsay belelép egy rozsdás szögbe és elfertőződik szépen? (Jó tudom, ő az a típusú horrorfilmes főgonosz, akinek ha ágyúval átlövöd a fejét, akkor is vígan szalad még utánad kést lóbálva)

Balfars 2016.05.18. 09:26:35

@Leadfoot: Az első felvetésre nagyon gyenge érvként fel lehet hozni, hogy ők mindhárman lóval voltak és nem gyalog+szekerekkel. A hadseregek meg mindig lassabban haladnak mint egy kis csoportnyi ember.

Amúgy az idő itt is megvolt végül is. Sansáék az előző évad végén indultak és a 4. részben érkeztek. Szóval majdnem kijön a Deres-Fekete vár fél éved sebesség :)

R.T. Flakfizer 2016.05.18. 09:27:30

nekem olybá tűnik, ebben az évadban le lesznek zárva az "emberi" konfliktusok, aztán a 8 évadban jön a tél. hirtelen minden felgyorsul, gondolom azok a karakterek, akik a másokkal nem kerülnek képbe (Kisujj pl), azok hamarost mennek a levesbe.
Sansa töknövesztése nekem kissé karakteridegen, a fejlődéssel együtt, ill Jon gyengülése úgyszintén, a hirtelen szövetségekről nem is beszélve. mondjuk ettől még élvezem a sztorit, jöhet a következő rész. ;)

R.T. Flakfizer 2016.05.18. 09:28:14

[hetedik évadban... argh...]

Cérnahuszár 2016.05.18. 09:32:15

na most olvastam csak el az öfit, a lannister-tyrrel öszefogásnál nekem kimaradt hogy csak a tyrrel ház fog kardozni
Cercei egy geci, így fogja biztosítani hogy atyrrel ház vigye el minden balhét ha rosszul sülne el, és van lehetőség margeyt eltüntetni a verebek nélkül
a terve nem változott hogy félreállítsa, csak most nem a verebekkel hanem a jónéppel

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2016.05.18. 09:32:31

@R.T. Flakfizer: Jonra lehet az a válasz hogy végüls HALOTT volt legalább egy napig. Valószínűleg
nagyon megterhelő lehetett a visszatérés plusz nem tudni, hogy mennyi maradt belőle odaát.

Ezen felül azok ölték meg akikben megbízott + után pedig ő ölte meg őket...

Ez azért eléggé megterhelő. Nem csoda ha kissé kiégett. Ezért kellett Ramsay levele hogy feltüzelje kissé.

pocokman 2016.05.18. 09:40:36

@Leadfoot: Stannis serege tele volt a telet nem bíró zsoldosokkal, meg szerintem egy komplett hadsereget átligisztikázni ekkora távolságon jóval nehezebb, mint 3 embernek átlovagolnia.

R.T. Flakfizer 2016.05.18. 09:50:02

@Prof. William: persze, simán lehetséges. de akkor is furának tűnt ez az ellentétpár.

Ruadhnait 2016.05.18. 09:56:25

@R.T. Flakfizer: Szerintem, hogy Sansa tokoket novesztett mar idoszeru volt, o volt az egyetlen gyoker Stark, vegre osszeszedte magat, orom volt latni. Szerintem sokkal karakteridegenebb volt Jon nyavalygasa. Megis mi a terve? Azok utan, hogy latta mi jon eszakrol, elmegy delnek, vagy keletnek es kecskepasztornak all?

zsolt_22 2016.05.18. 10:03:53

Engem ez a Brienne -Davos-Melisandre háromszög érdekel. Tormund csaja teljesen joggal nyírná ki a másik kettőt, a banyát ráadásul Davos sem fogja hátba veregetni Shireen miatt. Vagy lehet fogja, csak egy baltával...

Leadfoot 2016.05.18. 10:10:22

@zsolt_22: Nekem valahogy úgy tűnik, hogy Davos a medzsik miatt egyből elfelejtette a banya összes bűnét és melléfogását. Inkább Stannis-re haragudott a máglyázás miatt.

Ruadhnait 2016.05.18. 10:13:31

@Leadfoot: Davos nem tud a maglyazasrol. Csak annyit tud, hogy Shireen is meghalt.

pocokman 2016.05.18. 10:16:28

Btw srácok, abba belegondoltatok, hogy Sansa most simán kinyirathatná Kisujjat? Elég csak beárulnia, hogy őt nem elrabolták, hanem átadták.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 10:22:18

@pocokman: nekem az nem teljesen tiszta, hogy mit akart Baelish ezzel az egésszel elérni. Sansa fontos neki, elég tisztának tűnik, hogy az egykori Cat anyucit látja benne, akibe fülig szerelmes volt, és magának akarja Sansácskát. De azt is tudnia kellett, hogy a Bolton család ifjabbja egy válogatott vadállat, és örülhet ha Sansát nem leltárhiányosan kapja vissza....Vagy túlságosan is bazírozott arra, hogy Sansa már eleget tanult tőle és tudja majd manipulálni Ramsayt, és ezzel elszámolta magát. Minden esetre kíváncsi leszek a magyarázatra, amit Sansának ad.

Ruadhnait 2016.05.18. 10:35:20

@Hüpna: Szerintem ez egy lyuk a tortenetben, en sem ertettem soha miert adta oda Sansat a Boltonoknak, de majd kiderul a kovetkezo reszbol, meg a magyarazatbol. Ramsay azert all meg mindig nyeresre, mert sorozatosan alabecsulik, Kisujj is igy tett.

zsolt_22 2016.05.18. 10:44:51

@Ruadhnait: Kisujj nagy játékos, most is zseniálisan szerezte meg a Völgy lovagjait. Fogalmam sincs mi a hosszútávú célja, de simán el tudom képzelni, hogy azért adta Sansát Ramsay-nek, hogy Havas Jont kihozza a Fekete Várból és elintéztesse vele a Boltonokat. Más kérdés, hogy azért, ami Sansával történt, az első adandó alkalommal ki kéne herélni, de úgyis kidumálja magát.

Cérnahuszár 2016.05.18. 10:45:54

@Hüpna: sztem nem nosztalgia szerelemről van szó meg cat anyuciról, hanem egy bábu a tábláján baelishnek
rakosgatja ide-oda sansát

Cérnahuszár 2016.05.18. 10:47:40

@pocokman: sansa nem fogja kinyiratni, mert kell neki baelish serege ramsey ellen, amit hoz
mondjuk ha ő lenne a gyámja a csiccsávónak élő rokonként, lehet mégis feláldozható baelish

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 10:49:13

Meg nagyon epic volt a végén Dany piromán jelenete, csak....csak... Nekem kezd egyre inkább az az érzésem lenni, hogy az elmúlt évadban Sansa megerőszakoltatásakor nagyon kihúzták az írók a gyufát a feministáknál, és most beijedtek tőlük. Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy ebben az évadban kicsit túltolták a "A férfiak en block semmire se jó, kisstílű ösztönlények, uralkodjanak csak az okos/szép/erős nők, mert ők tudják a tutit" mantra? A droni szállal meg most Dany helyzetével így arcba tolva nekem már inkább bosszantó, főleg egy kvázi középkori világban, ahol -tetszik vagy sem- a nő házassági csereáru és szülőgép az alapállás ... Meg mintha kissé kezdene fekete-fehéredni az embertömeg, ami eddig szintén nem volt jellemző a sorozatra. Dorneban EGYETLEN ember/nemesi család nem maradt hű a Martellekhez (akik kihaltak), mindenki kígyózik. Északon EGYETLEN család sem mondja azt a Boltonoknak (még) hoyg coki, mi Starkokat szolgálunk (asszem talán a Mormontok írtak csak hasonlót az előző évadban Stannisnak). Pedig az északiak híres vigéckedő népség, még Robbnak sem akartak csak úgy támogatást nyújtani, kellett hozzá némi faszméregetés.

nota19 2016.05.18. 10:50:54

@Cérnahuszár: szerintem is így van. Kisujj már régen nem szereti Cat-et, ez csak egy tüske számára, és az egykori megaláztatás miatt mindenáron bizonyítani akar és persze bosszút állni. Szerintem Sansát se szereti, ő valóban csak egy bábú.

Cérnahuszár 2016.05.18. 10:52:15

@zsolt_22: kisujj a hatalmat akarja, király akar lenni
ehhez a családokat egymás ellen kell ugrasztania, ezt elég jól is műveli, a baratheon ház már gatya, a kovács fattyú gyerek nem számít, sose fog uralkodni nem kapott kiképzést rá nagyon hamar kinyírnák a palotában a riválisok
lennisterből már csak Tomen van meg, Stark ház férfi tagjai pusztulnak, az arryn ház az övé, Robert nem tétel neki
Loras buzi, nem lesz utóda

Cérnahuszár 2016.05.18. 10:56:20

@Hüpna: igen engem is zavar hogy fekete-fehérben kezd gondolkodni a sorozat, épp az volt a jó benne hogy kiszámíthatatlan volt

Cérnahuszár 2016.05.18. 10:58:35

ami engem izgat a következő részben, hogy brannál az egy utazó látomás lehet ahogy állnak a zombi katonák és a főjégmajszter, vagy éles bevetés?
mi lesz még itt :D

pocokman 2016.05.18. 10:58:54

@Cérnahuszár: Kisujjal kezdettől fogva akadékoskodtak a völgy lovagjai, Sansa mellé egyből odaállnak, Kisujj simán kiiktatható.

Cérnahuszár 2016.05.18. 11:00:12

á megvan látomás az, mivel áll bran
ok valamit megtudunk a múltból

nota19 2016.05.18. 11:00:46

@Hüpna: északkal kapcsolatban arról lehet szó, hogy általában nem az eszükről híresek, viszont elég vadak és öntörvényűek. Ki tudja, hogy a Starkok az évek során hánynak léptek a lábujjára, és most kihasználják a helyzetet. Robb úgy tudta Greatjont meggyőzni arról, hogy fogadja el őt vezérnek, hogy Szürke Szél leharapta néhány ujját, és ezt ő remek poénnak találta. Akiknek a kizárólagos hűsége ki van hangsúlyozva azok a Mormontok, az északi klánok, akik a Starkokon kívül soha mást nem fogadtak el, és a cölöplakók. A többi kérdéses.

Cérnahuszár 2016.05.18. 11:01:26

@pocokman: jaja tényleg
most sansa jóindulatától függ a sorsa kisujjnak, mert elveheti tőle az arryn házat, meg mindent ha felfedi a titkát

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 11:01:57

@Cérnahuszár: "Loras buzi, nem lesz utóda" azért ez így ebben a formában nem olyan egyszerű :) Margery is tudja róla hogy homi, tudta Renlyről is, mégis mondta neki hogy azért a gyerek projektről gondoskodjanak, mert csak akkor lesz család. És most is nagyon mondja Lorasnak, hogy szedd össze magad, te vagy a családunk jövője. És ez nekem valahogy szépen összecsengett azzal,a mikor Cersei rákérdezett Kevannál, hogy vissza akarja-e kapni a fiát...
Mert lehet, hogy Margery már ennyit átlátott a veréb tervéből. Ha Loras teljesen megtörik, és a verebek megtudják, hogy már "nem számít semmi, csak legyen vége" akkor még az is lehet, hogy a totál megtört srácot beszippantják. Meg se kell ölniük, sokkal propagandisztikusabb ha bemutatnak egy Lancel Lannisterhez hasonlóan a rendjükbe betért, megtisztult úri fiút, ÉS ezzel haza is vágják az adott család öröklését. Jelen pillanatban Kevan Lannisternek nincs örököse, nincs, aki tovább vigye a családi nevet (Jaime kiesik eleve), ahogy ha Loras betér, a Tyrell ház se megy tovább férfiágon. (Azt meg láttuk, a magyar történelemből is, hogy ha kiesik a fiúörökös, és más ágról kell utódot nézni, abból csak a trónviszály van)

N.Zoli 2016.05.18. 11:48:51

Az milyen lenne, hogy a tuzallo Khaleesi fustmergezest kapna? Ot kahl talan betudna torni egy ego jurtaajtot, megha be is van deszkazva.

Ha Castle Blackben mindenki tudja, hogy Winterfell Bolton kezben van, akkor azt is nyilvan tudniuk kene, hogy Stannis odaveszett, mivel a Boltonokkal indult megutkozni. Meg a veoreos no is ott olalkodik egy ideje. Vagy csak Ser Davos elott akartak titkolni? Meg vajon Brienne meg akarja olni Davost is? Miert nem intezkedett egybol? Ki tudja nyirni vajon a red womant? Van egy olyan erzesem, hogy a Red Woman fogja kinyirni Briennet miutan osszejott Tormunddal.

Duke Silver 2016.05.18. 11:59:42

@zsolt_22: Davos mi alapján akarja amúgy Brienne kinyírni? Mert nem annak a királyjelöltnek volt a segítője, akibe ő szerelmes volt? Az nem legitim.

@Cérnahuszár: ha jól emlékszem a kissrác bírta Sansát. Annyit talán már tanult,h h hálózza be, most már akár Kisujj nélkül is.

@Hüpna: nem csak neked, és kezd kicsit fárasztóvá válni. Főleg Dorne volt katasztrófa ebből a szempontból. Viszont cserébe Dorne többet nem szerepelt eddig :D :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 12:06:01

@Duke Silver: Nekem az az érzésem, hogy Dorne-t ezzel egyszerűen csak "rövidre zárták", megbeszélték Martin papával hogy így ebben a formában nem fontos szál, amúgy is szinte felismerhetetlenségig átszabták az egészet, "ugrogyunk!" Meg ami még feltűnik, az előző évad tényleg el volt nyújtva, mint a rétestészta, reumás csiga tempóban haladt előre a sztori, egy csomó tök érdektelen mellékszállal/jelenettel, most meg nagyon belehúztak, csak úgy kukázzák a nem fontos szálakat. Ez mondjuk nem hiba, én attól féltem, hogy Dany 7 részen keresztül fog gyalogolni, mire odaér Vaes Dothrakba, meg azon is paráztam, hogy Jonnak 9 részig fog tartani, mire leesik neki hogy hoppácsek megmurdelt, már az eskü nem köti (annyira), mehet amerre lát...meg amit elsütöttek nem is egyszer az előző évadban, hogy Sansa ott van, de PONT akkor PONT a megfelelő ember nem néz oda, pont elfordul, pont elkerülik egymást...de nem! Hálistennek! :D

Ruadhnait 2016.05.18. 12:15:19

@Cérnahuszár: vagy a jovobol. vagy arra nem tud latomasozni?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 12:15:43

@nota19: Erre mondtam, hogy az északiaknál illik némi faszméregetéssl meggyőzni a másikat :) Ramsay-val kapcsolatban viszont eddig az északi házak csak arról győződhettek meg, hogy egy pszichopata vadállat. Amit még rosszul értelmezett tökösségnek is vehetnénk, egész addig amíg Ramsay meg nem kívánja a lányukat/húgukat/feleségüket és el nem kezd random, ferdén néző északi úrfikat nyúzogatni....(emlékszünk, mit csinált az adót fizetni nem akaró nemescsalád tagjaival) ...az ilyen szintű, fékevesztett rémuralmat viszont szerintem az északi házak rövid távon sem fogják eltűrni....

Duke Silver 2016.05.18. 12:17:31

@Hüpna: Igen, a gyorsabb tempó áldásos, mert így nem az évad végére ér Sansa a Falhoz, nem az évad végére nyeri vissza a látását Arya, stb... Ezek mind olyan dolgok, amik a korábbi évadokban sokkal tovább tartottak volna, illetve sokkal nagyobbat is ütöttek volna. Így azért Jon feltámadása és pl. Bran múltbeli kalandjai mellett kicsit eltörpülnek.

A gyorsabb tempó egyébként - ahogy azt egy másik fórumon is okoskodtam - pont Tyriont és Varyst teszi vhogy jellegtelenné, idegenné. Az ő jeleneteikben nincs akció, nem nagyon látni még, hogy hová halad, de idő sincs, hogy ezt úgy kifejtsék, hogy lássuk, mekkora színészi játék is kell az ő karakterükhöz.

A férfi akrakterek vagy meghaltak, vagy mint Jaime szinte eltűntek ( HOL VAN BRONN!?!?!? ). Egyedül Jon maradt, illetve Bran, akik továbbra is fajsúlyosak. Kicsit talán már paródia irányába megy el a dolog... Remélem a készítők látták a legújabb Mad Max-t, mert ott sikerült baromi jól erős női karaktert a középpontba helyezni, anélkül, h az nevetséges, vagy erőltetett lett volna.

Duke Silver 2016.05.18. 12:20:43

@Hüpna: elvileg a Boltonok sose voltak plüssmackók, még is léteznek, annak ellenére,h a Starkok anno legyőzték őket.

De egyébként nekem is csalódás,h kiderült, Északon kvázi minden nemesi család perverz állatokból áll (Karstark a pedó, Ramsay a Ramsay, az Umber csávó is egy kegyetlen fasz, ha egy gyereket odavisz ehhez az aberrálthoz). Vhogy azt hittem,h a vazallusaik is olyanok, mint a Starkok, de sajnos nem.

zsolt_22 2016.05.18. 12:32:44

@Duke Silver: Az alapján, hogy Davos vitte el a banyát a barlangba, ahol megszülte az árnyat, ami kinyírta Renly-t, tehát része volt a gyilkosságban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 12:37:12

@Duke Silver: Ezek után én már csak azt nem értem, hogy ha minden nagyobb északi család ilyen készségesen utálja/utálta a Starkok uralmát, akkor hogy létezik, hogy a Starkok századokon át stabilan uralkodtak? Ezét sántít erősen ez a fekete-fehérség, amit most behozni akarnak, mert pont az volt nagyon sok konfliktus forrása, hogy az egyes családok, de akár még azon belül az egyének is, nem egyformán viszonyultak a helyzethez, volt széthúzás. Most meg kb minden nagy földrajzi egység/nép egy homogén massza O.o

Alhazred 2016.05.18. 12:39:14

a legfontosabb kérdés, hogy emilia clarke tényleg csecsezett, vagy cerseiztek neki csecset. mert ugye nagyon igérte, hogy no more csecs.

Duke Silver 2016.05.18. 12:39:26

@zsolt_22: de ezt ő nem tudja, nem tudhatja.

Duke Silver 2016.05.18. 12:40:30

@Alhazred: szerintem az nem ő volt amúgy. ennél dagibb

Duke Silver 2016.05.18. 13:18:13

@Alhazred: akkor mindent vissza. Mindenesetre engem meglepett.

pocokman 2016.05.18. 13:24:02

@Prof. William: Azt nyilatkozta, hogy a sajátja volt.

scsaba1 2016.05.18. 13:25:42

"a Tyrell-sereg bevonul, és kiszabadítja Margaeryt, a királyi testőrség és a Lannister-sereg pedig a király parancsainak megfelelően nem tesz semmit." Basszus, a Lanister sereg is Királyvárban van? Akkor nekem nagyon nem kerek az egész, hogy főveréb az anyakirálynét, a királynét és a királyné testvérét is klasszik középkori tömlöcbe veti kenyéren és vízen (nem ám pullos háziőrizet), és ezt mindenki tétlenül nézi. Idáig azt hittem, hogy véges számú elit testőrséget nem akarják bevetni a tengersok fanatikus ellen. Egyébként meg a töviskirálynő soha nem riadt meg egy intrikától, mérgezéstől, orvgyilkosságtó...Elég lenne csak a verébvezérkart eltakarítani.

Dekatlon 2016.05.18. 13:36:42

@Hüpna:
"A férfiak en block semmire se jó, kisstílű ösztönlények, uralkodjanak csak az okos/szép/erős nők, mert ők tudják a tutit"
erős a feminista vonal, az igaz, viszont A sárkányok anyukáját nagyon helyesen meghagyták ilyen idolnak, aki nagyon tud toborozni, meg nagyot álmodni, az "aprómunkára" meg ott van neki Thyrion.
Ö azért nem az a faszvezérelt ösztönlény, akinek a dothrak átlag-lovasurat beállítják.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 13:37:30

@scsaba1: na ez az, ezt nem értem én sem, hogy eddig hogy nem jutott eszükbe az, hogy ha eltakarítják a főverebet, aki az egészet összefogja (vénemberről lévén szó annyira meglepő se lenne, ha egy nap szépen elszenderedne), akkor a többi veréb vezér nélkül maradt birka lesz csak.... Mert egy kellően karizmatikus vezető nélkül a legöszetartóbbnak hitt tömegről is kiderül, hogy csürhe,akik egymás torkának mennek ész nélkül

Dekatlon 2016.05.18. 13:43:04

számomra nagyon mókás volt, ahogy Tormund ráhörrent Brienne-re, ő meg szinte kislányos zavarában markolászta a kardját...
nagoyn nincs hozzászokva, hogy a testéért akarják :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 13:45:19

@Dekatlon: Nem is Danyvel volt a baj, nála pont helyén volt a dolog, működött, tőle megszoktuk az ilyet... csak mivel már előtte harmincszor az arcunkba tolták a feminista kiáltványt így -szerintem- veszített a jelenet az éléből. Kicsit olyan, mint Ramsay sokadik gyilkolászása, hogy oké oké, de már lassan visszafelé sül el ilyen töménységben. Mert még a Sansa -Jon párosba is bele kellett erőltetni, hogy a lánynak nagyobb tökei vannak, mint a másokat és a társait kaszaboló Jonnak, és megy egyedül visszafoglalni Derest, és ő bírja felolvasni a levél durva részleteit. Ezért mondom, hogy Dany jelenete jó volt...csak az előzmények miatt már inkább paródiaszerű, hogy a sokadik bamba pasit alázza le egy erős nő... -.-

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 13:46:10

@Dekatlon: Gondolj bele, Tormund ugye medvékhez szokott, erre itt egy medve termetű emberi nő :D

Dekatlon 2016.05.18. 14:06:25

@Hüpna: aki kevésbé szőrös, és (talán) nem olyan büdös :D

Dekatlon 2016.05.18. 14:11:03

@Hüpna: azért Ramsay-nak csak sikerült torkonszúrni egy nőt, úgy mellesleg.
szegény színészcsaj, ezért az 5 percért gyakorlatilag kár volt kisminkelni...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 14:14:24

@Dekatlon: No, de enélkül az 5 perces jelent nélkül is tudtuk volna már, hogy Ramsay egy ge....nyó :D De nem, neki úgy tűnik ebben az évadban minden részben bizonyítania kell ezt. És Osha még olcsón meg is úszta, viszonylag gyors halála volt. Ismerve Ramsay módszereit a torkonszúrás egész sima ügy :S

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 14:15:21

@Dekatlon: Meg Tormund amennyire emlékszem, óriásnőt is akart dugni. Hát jelenleg Brienne áll ehhez a legközelebb :D

Dekatlon 2016.05.18. 14:29:32

@Hüpna: ja, szinte rákacsintott, hogy "látod csajszi, tudok én kedves is lenni, amúgy meg tetszett az emberevős poénod" :)

Leadfoot 2016.05.18. 14:32:51

Ja igen, viszonylag kevés szó esett a piromán jelenetről. Úgy látszik, van az a pénz, amiért Emilia Clarke mégis meztelen.

Az volt az érdekes, hogy mikor kijött, csupa asszony meg gyerek vette körül. Elment minden pénz a dudákra, és nem maradt bloodrider statisztákra? Konkrétan egy darab szakállas fickó volt ott.

És vajon a dothrakiak annyira babonás és primitív népek, hogy a legkeményebb harcosaik is simán letérdelnek, miután a góréikat felgyújtották (ahelyett, hogy pl. beváltanák az odabent tett ígéreteket... lovastul).

Dekatlon 2016.05.18. 14:38:03

@Leadfoot: ritkán látnak azbeszt muffot. és hát igen, elég babonásak.
Kaliszi legutóbbi tűzönjárásakor az egész törzs velegyalogolt a pusztaságba

Leadfoot 2016.05.18. 14:40:07

@Dekatlon: És most vajon kezdi az egészet előröl, vagy tanult valamit? :-))

Dekatlon 2016.05.18. 15:07:03

@Leadfoot: "Na akkor mégegyszer, de most viszünk vizet"
... gondolta Kaliszi

Charlie100 2016.05.18. 15:34:21

@scsaba1: Na, ez nekem se tiszta, hogy ha van ott egy Lannister sereg, akkor miért nem gyakták már le vallási fanatikus bandát? Illetve ha kellenek a Tyrellek is, akkor minek vártak eddig?
Az évad promó alapján a Lannister sereg is fog valahol még harcolni, illetve a Freyeknél is vendégeskednek még az elkövetkezendő 5 részben.

nota19 2016.05.18. 15:37:59

@scsaba1: Kevan megmondta, hogy a király azt parancsolta, hogy ne csináljanak semmit. Kevan pedig eddig is csak parancsokat követett, persze eddig a jóval kompetensebb Tywinét, de akkor is. Hogy a Tyrellek miért nem léptek közbe, hát az kevéssé érthető. Igaz, hogy Mace Tyrell sík hülye, és Olenna nagyi csak valamikor most érkezett Királyvárba. Pycelle mester pedig egy féreg. Nem valami izmos Kistanács.

Charlie100 2016.05.18. 15:40:17

@Cérnahuszár: Az évad promóban nagyon úgy néz ki, hogy az Éjkirály elkapja Bran karját. Így akkor valószínűleg mégsem látomás.

Ruadhnait 2016.05.18. 15:53:26

@Charlie100: De Bran nem tud jarni, igy valosag semmikepp sem lehet. Az Ejkiraly meg egy jegzombi isten, nem tudom mi. Ha Ned Stark meghallotta Bran kialtasat, akkor az Ejkiraly lehet, hogy jobban erzekelte a jelenletet, vagy akar meg is tudta fogni Bran-t, vagy a tudatat vagy kivetuleset... Nagyon mely... :D

Duke Silver 2016.05.18. 15:57:23

@Hüpna: egyébként, amit Danny a szemükre vetett szóról szóra igaz. Valóban alkalmatlanok a vezetésre

NAR 2016.05.18. 16:00:39

@Ruadhnait: A könyvben nem is adta oda...

szepi79 2016.05.18. 16:29:08

@Dekatlon: baszki :DDD ezt lenyúlom :DDD

szepi79 2016.05.18. 16:31:30

@Ruadhnait: jah, és azért fogják egyszer mégiscsak tökön szúrni, mert nem lehet sokáig úgy uralkodni, hogy a fél világ utál és ki akar nyírni.

Ruadhnait 2016.05.18. 16:57:47

@szepi79, első ezen a néven: Ketsegtelen, hogy elobb-utobb tokonszurjak, megiscsak Game of Thrones-rol van szo. De a kerdes az, hogy addig hany embert gyak le, eroszakol meg, meg etet meg a kutyakkal mert mindenki alabecsuli.

nota19 2016.05.18. 17:05:50

@Duke Silver: egyszerűek, mint a fakocka. Megyünk, kifosztunk, erőszakolunk, rabszolgának eladunk, oszt ennyi. Erről szól az életük.

nota19 2016.05.18. 17:17:06

És mit szóltok Robin Arrynhoz? Hihetetlen, de tényleg teljesen debilnek tűnik. Vagy nagyon tehetséges a srác, vagy tényleg az.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.18. 17:18:21

@Duke Silver: nem is akartak láncok leverői meg világhódítók lenni :) Évszázadokon át remekül elvoltak ezzel az életvitellel, miért is kéne nekik változtatni. Drogo is hagyta a francba az egész "vasz-székes" hülyeséget addig amíg az imádott nejét és a leendő gyerekét meg nem akarták onnan murdelni. Ő is CSAK ezért akart világot hódítani.

együttnemműködő 2016.05.18. 17:26:26

"közben a barbárok, akik valamiért mind úgy vannak öltöztetve ahogy egy szadomazó partit egy kisnyugdíjas elképzel"
Inkább úgy, mint egy nomád partiban a Kék Osztrigában.

Ruadhnait 2016.05.18. 17:34:16

Az mar volt, hogy Kisujj mit mondott miutan meggyozte, betrukkozte a debil gyereket? "Time to join the Frey" vagy "Time to join the fray"? Nem tudok kiigazodni a szinesz akcentusan, a feliratban mi volt?

Duke Silver 2016.05.18. 17:45:18

@Ruadhnait: és ez valószínűleg nem véletlen ;-)

@Hüpna: igazad van valahol, de ha vkiben, vagy vmiben ekkora potenciál rejlik, akkor azt kár elvesztegetni... lásd Ciorián szerint a németek.

@nota19: csak egy Attila hiányzott az élükről, h valamire vigyék? :D :D

mortullus 2016.05.18. 17:56:18

@Ruadhnait: Szerintem a Bolton fattyút a saját kutyái fogják felfalni és Rickon fogja ráuszítani őket. :)

Duke Silver 2016.05.18. 18:06:35

@mortullus: hűűűű az viszont nagyon nagy királyság lenne :D :D

Locassen 2016.05.18. 18:39:13

@Ruadhnait: 'fray' volt a feliratban, de lett volna tucat más szinoníma is, szóval ki tudja...

klacus 2016.05.18. 18:40:38

Most már lassan, azért történhetne már valami... nagyon klisés kezd lenni.

Ruadhnait 2016.05.18. 18:44:48

@zsolt_22: Meg a vegen kiderul, hogy a levelet, ami "felhergelt" mindenkit Castle Black-ben is Kisujj irta, nem Ramsay :D

mortullus 2016.05.18. 19:06:40

@Ruadhnait: Szerintem Ramsay nem is tud írni. :)

perszepolisz 2016.05.18. 19:40:41

Az megvan, hogy Varys a mostani részben egy kurva szót nem szólt, pedig legalább 6-7 percig képernyőn volt? :DD

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2016.05.18. 20:05:16

Ebben a reszben haromszor szerepelt az a jelenet, hogy a lanyteso tokosebb a fiutesonal.
Egyebkent az pont tetszett.

Szerintem butitani akarjak a tortenetet, ahogy a hosszura nyult kisbabaval kutyaetetos jelenettel is a multkor, ha ilyen perverz szart akarok nezni akkor valami trancsir horrorra kapcsolok. Hianyolom a jo beszelgetos, elgondolkodtato, megis izgalmas jeleneteket amik az elso sorozatokat jellemeztek.
A vadcsajt is tok felesleges volt torkonszuratni, semmi ertelme nem volt. Kigyomlaljak a sok "felesleges" szalat, mint ahogy a homoki csajokkal is lerendeztettek a dorne-i viszonyokat, hogy lebutitsak a tortenetet a Monika show szintjere, igy barki elvezheti.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.05.18. 20:18:06

"C3PO és R2D2, azaz Jorah és Daario" :D oké, ez nagyon ült.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.05.18. 20:24:06

@Hicudzsi: Szerintem az érezhető rajta, hogy ez már eleve forgatókönyvnek készült. Aztán lehet, hogy ezért pihen a könyv is, mert nem megy egyszerre. Az meg szerintem nem elkerülhető, hogy egy film kiszámíthatóbb és kevésbé fordulatos legyen, mint egy könyv. Ezért is tartottam ettől az évadtól, és be is jött eddig.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.05.18. 20:29:59

Egyébként tök jó cím ez a dance little sistah, honnan jött?

minden luk 2016.05.18. 21:52:18

@Hicudzsi: pedig egyertelmuen jobb lett most a GOT. Untam a sok Julianus-barat jelenetet az elozo evadokban, nem tortent semmi bennuk. MOst vgre porognek a zesemenyek!!!!

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.05.18. 22:57:03

@Cérnahuszár: Tomen hivatalosan Baratheon :) (nem véletlenül egy szarvas még mindig királyvár jelképe az intróban)

Oshát sajnálom, de hát muszáj elvarrni minél több mellékszálat, ebben a sorozatban meg nem igazán vannak alternatív megoldások.

Amúgy kíváncsi leszek, hogy az északi csata hol lesz, mert nettó hülyeség lenne ugyanúgy levonulni Deresbe, mint ahogy Stannisék tették. Jó, a hideget a vadak jobban bírják, de attól még az élelmezést nehezen tudnák megoldani, meg most őszintén: ezek kikaptak anno egy pár tucat varjútól, szóval nem igazán alkalmasak vastag falú építmények megostromlására. Ja és nem hiszem, hogy tudnának ostromgépet építeni, max. az óriásuk dobálhatna köveket.

Továbbá remélem, hogy a csatára nem kell a 9. részig várnunk, mert az nagyon kiszámítható lenne. Sőt, szerintem a 9. rész azért fog idén ütni, mert akkor derül ki Jon vélt valódi származása.

Gyula_80 2016.05.19. 05:35:58

Oshát sajnálni, de azért nem elfelejteni, ha nincs Theon, megöli Brant még az első évadban

Cérnahuszár 2016.05.19. 08:39:25

nekem most tűnt csak fel hogy sansa megkérdezi kisujjat hogy tudta-e milyen bájos személyisége van ramseynek
na meg az hogy gordon ramsey is ramsey :)
vajon osha adott ötletet got ramseynek hogy meg is kóstolja az áldozatait?

Cérnahuszár 2016.05.19. 08:41:00

ja és amikor megkérdezi az előzetesben, brienne ott áll mögötte :)
kisujjnak lesznek izzasztott pillanatai

pocokman 2016.05.20. 00:05:59

Amúgy szerintem Kisujj most csúnyán félretaktikázott, vagy a forgatókönyv szar :) Ugyanis az a beszopatott lovag ha értelmes, akkor tudja, hogy Kisujj hazudik. Namost a többieknek nem tűnik fel, hogy van egy lovag aki hivatalosan áruló, de Kisujj élve hagyja? Ráadásul viszi magával a Boltonok ellen, akiknek az a lovag elvileg elárulta őket?!

nota19 2016.05.20. 17:55:45

Sixx kérlek jelenj meg. Áruld el, hogy miért nem a hivatalos címet adtak a hv-nak? Még mielőtt, értem, hogy mit jelent! De eddig erre nem volt példa.

sixx · http://comment.blog.hu 2016.05.20. 18:03:39

@nota19: mert kurva koran volt, es siman elfelejtettem, hogy milyet kell adni :)

nota19 2016.05.20. 20:04:26

@sixx: ok, köszi a választ, ez még jobb is volt, mint az eredeti. :D

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.05.22. 22:21:52

@pocokman: ebben igazad is lenne, viszont Kisujj azokat szopatja, akiket lehet. jópár részen át Varysszel élcelődtek, vele pl nem mert ujjat húzni (tisztában volt Varys éleselméjűségével). Varys amúgy jó eséllyel az egyetlen, aki már felmérte, milyen veszélyes is ez a figura.

FlybyWire 2016.05.24. 10:40:05

Se comment-es cikk, se hogyvolt az 5. részről? Pedig messze a legjobb eddig ebben az évadban...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.05.24. 10:46:41

@FlybyWire: ne is mondd, még mindig a hatása alatt vagyok (remélem, ez még spoilermentes)

Janos Mohacsi 2016.05.24. 17:13:31

@FlybyWire: A legjobbnak nem mondanam... Eszerint mar csak a Jon es talan az Arya farkasa el... Rohadt allatkinzok!!!

Viszont sokmindenre valaszt adott!! Ja es Jon helyeben ha megtudja mit tett Sansa,hat jol szajba vernem!!!

Dekatlon 2016.05.24. 21:16:54

@Littlewood: hát basszus... majdnem megkönnyeztem

pocokman 2016.05.25. 08:00:47

@FlybyWire: Nyugi, szerdánként jön, de időbe telik mire megírja.

tiria 2016.05.25. 13:35:05

"I can still feel it. I don't mean 'in my tender heart it still pains me so' — I can still feel what he did in my body standing here right now."
Mondja Sansa.
És épp most olvasom, hogy külföldi fórumokon már javában pörög az ötlet, miszerint Sansa nem csak átvitt értelemben érzi még Ramsay tetteit. Hanem hogy konkrétan terhes.
Akkor most le kell ülni, és átgondolni, ez mit jelent...mert hogy jót nem, az biztos.

ati27 2016.06.06. 20:39:20

@Hüpna:
Hát nem tom. A 4. résznél tatrok ebben az évadban. Amit ugye már az öreg george írt. Látszik is. a cselekmény igencsak kiszámítható. Mint valaki fentebb írta, a feministákat is figyelembe vették. Az is nagyon látszik, hogy Boltont gonoszságát orba szájba tolják. Elég kiszámíthatóan. A szőke csajt sem szivatják hanem egyből átvaszi a hatalmat. Ayra "Jedi" kiképzése is igen erőteljesen hajaz az SW-re. Ami ugye ott bejön, az itt is csak semmi kockázat. Bolton és az apja ellentétét is elég szájbarágósan adták elő, igencsak előre sejthető volt, hogy kinyirja az apját. Mint írtam, 4 résznél tartok, de eddig semmi meglepő fordulat nem történt. Egy kulcsszereplő sem halálozott el váratlanul. Na jó, a vad csajt legyakta Bolton, de valljuk be de röviden töméren hollywoodi stílusban ez is fel volt vezetve. Szal nagyon látszik a kontraszt, hogy ezt a sorozatot "marketingesek" írják...
süti beállítások módosítása