Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ember a Fellegvárban – 1x08 Világvége

2016. február 22. 13:00 - Qedrák

Lemuel Washington éppen horgászni tanítja az egyik csemetét, ha már a Semleges Zónában nem fogható a Fishing&Hunting. A társai felkeresik egy kódolt üzenettel, amiben azt írják, hogy hozza el San Franciscóból az új filmet. Ed közben éppen Kidónak készít mintafegyvert, nagyon keresik a merénylőt. Juliana meglátogatja a szüleit, hogy beszámoljon Trudy haláláról. A Kempetai lelőtte őt, közli, és Arnold nem akarja elhinni, rá is kérdez, hogy honnan tudja, hát onnan, hogy valaki látta a holttestét. Anne nem akarja elhinni, de se Juliana, se Arnold nem tudja az ellenkezőjéről meggyőzni. Frank ezalatt Ülő Bika nyakláncán dolgozik, mikor agresszíven zörögnek az ajtaján. Csak Ed az, elmondja, hogy eljött a Kempetai, és tudják, hogy a gyárban készült a pisztoly. Le kell lépne, közli Ed, le is akarok, feleli Frank, vedd már meg nekem a buszjegyeket, kérlek. Edet minden baromságra rá lehet beszélni, még arra is, hogy a saját pénzén vegye meg a jegyeket, én már komolyan azt várom, hogy mikor vall szerelmet Franknek.

washingtonkod.jpg

Juliana éppen rendel, mikor Kamionos Joe lép oda hozzá, és kifizeti helyette. A férfi gyorsan egy boxba vezeti a nőt, hogy csendesen tudjanak beszélni. Téged küldtek a filmért, kérdi Juliana. Hát persze, feleli Joe. A nő még kikérdezi arról, hogy miért követte őt, náci ügynökünk azonban átlátszó válaszokkal kitekeredik alóluk, és arról próbálja meggyőzni Julianát, hogy vezesse el őt a kapcsolatához. Frank elviszi a kész műtárgyat Childannak, aki elégedett vele. A kereskedő azonnal elkezd alkudozni, és elmondja, hogy mindkettőjüket ki fogják végezni, ha lebuknak. Franket ez nem érdekli, hanem megfenyegeti Childant, hogy akkor bemegy a Kempetaiba mesélni három töltényről. Childan meghátrál, kimenti magát, hogy ideges típus, hadd nyugodjon le, Franket viszont ez az egész nem érdekli, csak adja el az árut minél hamarabb.

childanfrank3.jpg

Juliana meglátogatja a virágboltos Karent, ahol büszkén elújságolja, hogy bejutott az irodaházba, de a nő azt feleli, hogy már tudnak róla. Kérdezi az áruló Ivazaru Szakuráról, de Juliana nem mondja el, hogy gyanúja szerint Arnold az, ehelyett beszámol Joe-ról. Karen kurtán elutasítja, mert a keleti parton lévő ellenállókkal nem így szokták felvenni a kapcsolatot. Oberúristen családja reggeli induláshoz készülődik, és meglepődve tapasztalja, hogy a neje nem a kertészklubba megy. Az elmagyarázza, hogy ez azért van, mert el kell mennie az ifjú Thomas-szal a dokihoz, de Oberúristen egy igazi úriember, és felajánlja, hogy majd ő elviszi. Karen idegesen cigizik egy virágszállító furgonban, amikor Lemuel Washington töri rá az ajtót. A nő közli, hogy megvan a pénz, és bosszankodik, hogy nem így szokott történni mindez. Mennek is a kapcsolathoz, átvenni a filmet, de az illető nyakán egy fojtózsinór van, és teljesen halott. megszólal az utcai fülke mellettük, egy akcentusos pali közli velük, hogy százezer jenért övék lehet a film.

karenwashington.jpg

Kido és Josida egy klubot keresnek fel, ami előtt értékes Toyota kocsik tömkelege sorakozik. Bambuszpalota, hirdeti a felirat, ez kétségtelenül nem egy családos programokat hirdető hely lehet. Miközben Kido és a samesze vág át a klubon, látszik, hogy alulöltözött fehér lányok, és japán pultosok készülődnek az estére. Egy eleganciától sugárzó úriemberhez vezetik a két rendőrt, aki örömmel konstatálja, hogy milyen gyorsan idejöttek, és egy kicsit megforgatja a kést Drótszemüveg-szanban, hogy még mindig nem találta meg a merénylőt. Igazán elegáns ez a jakuzavezér. Végül kiböki, hogy az Ember a Fellegvárban egy újabb filmje bukkant fel. El akarták adni, de az a férfi, aki árulta, történetesen halott. Josida közbeszól, hogy mit tett a filmmel, de Taisi Okamura, a jakuzavezér beszól Kidónak, hogy az embere nem tiszteli őt. Josida nem hagyja annyiban, és elsorolja, hogy úgy bezárnak itt mindent, hogy ahhoz képest a tálibok Afganisztánban egy konszolidált társaság voltak. A maffiózó nem jön zavarba, ha ezt teszitek öregem, akkor a kikötői munkások tiltakozni fognak, és magas rangú, tisztes japán úriemberekről derül majd ki, hogy drogfüggők, és perverzek. Nem lenne erről jobb baráti alapon megállapodni, Drótszemüveg-szan? – teszi fel a költői kérdést. Kido megkérdezi az árat, a jakuzavezér kedvezményes áron százötvenezer jenért adná el. A főfelügyelő közli vele, hogy a korrupt és gyenge embereket megszerezheti, de a Kempetai tisztjei kikezdhetetlenek. Köszönés nélkül lécelnek le.

jakuzavezer.jpg

Az orvosnál Oberúristen már türelmetlen, Thomas több mint egy órája bent van. Úgy tűnik a náci Amerikában sem találták még ki a várakozásmentes egészségügyet. Végszóra kijön Thomas, a doktor Adler pedig elmondja, hogy csak egy kis izomhúzódása van a srácnak, borogatni kell, azt kész. Hogy még sincs minden rendben, arra az utal, hogy gyorsan egy négyszemközti beszélgetésre invitálja Oberúristent. Odabent elmondja, hogy Thomasnak örökletes bajai vannak, az izmai le fognak épülni, és kb. egy év múlva megbénul. Oberúristen nem akarja elfogadni ezt a tényt, csak félre lett diagnosztizálva a srác. A doki meggyőzi, hogy nem, úgyhogy Smith a kezelésről érdeklődik nála. Hát, Oberúristen, ez egy A-osztályú betegség, nincs rá kezelés. Az meg hogy lehet, teszi fel a kérdés, megyek más orvoshoz. Megteheti, de akkor hivatalos lesz az ügy, és akkor nem tudjuk ezt kettesben elintézni, feleli az orvos. Így marad idő arra, hogy a fiának szépen beadjon egy fájdalommentes halált biztosító injekciót, a maga pozíciója ne rendüljön meg, és Thomast sem a kórházban fogják elgázosítani.

oberuristenorvos.jpg

Karen küld egy csokrot Julianának, komolyan mondom, szerencsés ez a nő, mindenkitől kap virágot. Persze találkozóra invitálja őt. Megy is be a helyére dolgozni, ahol Kotomicsi, Tagomi segédje éppen papírokat szed fel a földről, miközben egy égési sérülés kilóg a jobb kezének ingujja alól. Juliana békülni akar vele, de Kotomicsi elmondja, hogy a jelenlétével árt Tagominak. A virágot átadja a kereskedelmi miniszternek, aki megbízza azzal, hogy szedje össze a Semleges Zónában lévő urániumlelőhelyeket, mert másnap jön egy tábornok Tokióból. Juliana kihasználja ezt, és engedélyt kér, hogy elhagyja az épületet könyvtárazás céljából. Tagomi még érdeklődik arról, hogy megtalálta-e a húgát, és részvétét fejezi ki. Juliana gyorsan elmegy Karenhez, ahol a nő és Washington vár rá, és Joe Blaket keresik.

julianakotomicsi.jpg

Oberúristen a melóhelyén fojtogatónak érzi a levegőt, a nyakkendőjét igazgatja, és aggódva néz maga elé. Connolly nyit be. Oberúristen, Heydrich most lépett be az épületbe. Smith értetlenkedik egy sort, de nem sokáig, mert megjelenik maga Reinhard Heydrich. Ha Jon Smith az Oberúristen, akkor róla annyit lehet tudni, hogy még óberebb, és annyi kitüntetés lóg rajta, mint Leonyid Brezsnyeven egy másik valóságból. Heydrich cuki akcentussal beszéli az angolt, és elmondja, hogy a szabadságát tölti. Megáll Hitler képe előtt, és elsorolja, hogy milyen fantasztikus eredményeket ért el a Führer irányítása alatt, például kiirtotta az európai szemitákat, és lezúzták Afrikát. Önnek vasból van a szíve, feleli Smith, a lelkesedés legcsekélyebb jele nélkül. Heydrich elmondja, hogy bérelt egy házat Smithék közelében, a családjaiknak pedig találkozniuk kell egymással, de érdeklődik a gyerekek némettudásáról, és Smith megnyugtatja, hogy abban sokkal jobbak, mint ő. Heydrich a terrortámadásról kérdezi Smitht, aki nem tud eredményekről beszámolni neki, nem tudja, hogy miként tudták meg az útvonalát. Connolly közben szervírozza a kávét, amit Smith gyanakodva figyel. Mikor kimegy, Oberúristen nyíltan felteszi a kérdést, hogy miért jött ide. Heydrich elmondja, hogy Wegener kell neki, mialatt mind a négy felszolgált kockacukrot áttelepíti a kávéjába. El is fogom vinni, Smith pedig tiltakozik egy kicsit, emlékezteti, hogy Wegener Göbbels embere, nem az övé, de ez nem érdekli a magas rangú vendéget.

heydrichhitler.jpg

Kamionos Joe éppen borotválkozik, Juliana pedig felkeresi őt, de Karennel és Washingtonnal együtt. Joenak nem tetszik Washington, és ennek hangot is ad, a beszélgetés pedig akkor sem válik oldottabbá, amikor kiderül, hogy százezer jenre van szükségük, hogy a jakuzát kifizessék. Megtudja szerezni a pénzt, kérdezi Washington, Joe pedig igent mond. Robert Childan keresi fel a Kaszura házaspárt, de csak a személyzeti bejáraton engedik be, megalázva őt. Connolly éppen szedi le Oberúristen asztalát, mikor Smith megjegyzi, hogy meglepő, hogy tudta, hogy Heydrich négy cukorral issza a kávéját. Nincs ebben semmi meglepő, feleli a százados, a berlini iroda mondta el neki. Tehát tudta, hogy jönni fog? – teszi fel a kérdést Smith. Dehogy tudtam, csak egy előzetes információ volt, a maga kávéja is tökéletes lesz, mikor Berlinben jár. Oberúristen ennyiben hagyja, és felkeresi a cellájában Wegenert. Elmondja neki, hogy Heydrich csak azért repült ide Berlinből, hogy elvigye őt. Meg is kínoztathattalak volna, ecseteli, és Heydrichnél csak rosszabb dolgod lesz, szóval mesélj egy kicsit, hogy segíthessek rajtad. Wegener szkeptikus, és nem áll rá az alkura. Vért ontottunk, mondja, mire Smith tőle szokatlan indulattal megismétli a szavait, és elmondja, hogy megtenné megint, hogy megvédje a családját. Nem jutnak semmire egymással, és Smith elmegy.

oberuristenwegener3.jpg

Robert Childan győzködi Kaszuráékat, hogy vegyék meg tőle a hamis ékszert. Fotókat is hoz róla, hogy meggyőzze a japánokat, de a férfi szkeptikus. A nő barátságosabb. Meggyőzi a férjét, hogy érzi a nyakláncon a wu-t, egy olyan ember készítette, akit nagy bánat ért. Egy olyan emberé volt, akinek a népét kiirtották, feleli Childan, és milyen igaza van, hiszen Frank zsidó. Karen érkezik vissza a Joenál várakozó társasághoz, még Juliana is rágyújt idegességében. Megvan a csere ideje, Joe pedig elismétli, hogy meg tudja szerezni a pénzt. Mielőtt elmenne, Joe megállítja Julianát, hogy látni akarja újra, de a nő egy puszit, és egy örök istenhozzádot ad csak neki. Childan felkeresi Franket, akinek a lakása előtt már egy civil ruhás japó rendőr járőrözik. A kereskedő ideges, de átadja a pénzt, és megdicséri Franket, hogy megvan benne a wu. Felajánlja, hogy dolgozzanak még együtt, de Frank elmondja, hogy csak egyszeri alkalom volt.

childankaszura.jpg

Smith otthon nézi az újságot, majd beállítanak a gyerekek, és Thomas örömmel újságolja, hogy lefutotta a plusz két kilométert, aminek Oberúristen nagyon örül. A felesége meg is feddi Smith, hogy túlhajszolja szegény gyereket, de a férfi erről nem nyit vitát, az orvos pedig izomhúzódást állapított csak meg nála. Joe hívja Oberúristent, és kér százezer jent, hogy megvegye a jakuzától a filmet. Smith nem mutat meglepetést, elküldi a pénzt, de nem örül az ötletnek, amikor pedig Joe hálálkodni akar, egyszerűen ráteszi a kagylót. Juliana ér haza, Frank mondja, hogy menniük kell, este tizenegykor indul a busz. A nő húzódozik, majd végül beleegyezik, de a szüleit látni akarja még. Frank elfogadja, de Arnoldnak nem mondhatnak semmit. Smith a családi albumot tanulmányozza, a felesége viszont szomorúan kel fel, hogy üres volt mellette az ágy. A képeken Smith és Edmond nevű bátyja van, és az asszony elmondja, hogy milyen szerencsés a férfi, hogy volt egy tesója, ám lapoznak egyet, és ott van Edmond kerekesszékben. Apád biztos szomorú volt, mikor ezt látta, de manapság legalább a halálos betegeknek nem kell szenvedniük, mondja a nő, ez valódi áldás.

oberuristenhelen.jpg

Joet felveszi a virágárus furgon, ahol közli, hogy az ő pénzéről van szó, szóval ő megy be átvenni a jakuzától a filmet. Karen elmondja, hogy adja le a kabátját a pénzzel, igyon valamit, majd jöjjön ki, és a film a kabátban lesz, ez az alku. Tagomi a jóspálcákkal ügyködik, de Kotomicsi jön be, és panaszt tesz Julianára, hogy nem tért vissza délután. Karate Jules és a családi vacsora hangulata nyomott, se a nő, se Arnold nem eszik, csak Frank lapátolja be a felszolgált kaját. Arnold kettesben marad vele később, és elpanaszolja, hogy megígérték, hogy Trudynak nem lesz baja, és nem várja, hogy megbocsásson neki. De bármit is tervez, ma este ne legyen, mert lehallgattak egy telefonbeszélgetést, hogy a jakuza a filmet eladja az ellenállóknak, de a Kempetai le fog csapni rájuk. Juliana viharsebesen hagyja el a házat, Frank pedig emlékezteti, hogy busz indul egy órán belül. Jahm, biztos a fickót akarod megmenteni Canon Cityből, mondja. Két másik ember is van vele, ők is halottak lesznek, felei Juliana.

julianafrankcsaladivacsora.jpg

A Bambuszpalotában a színpadon egy énekesnő énekel egy slágert, mégpedig Skeeter Davisnek a The End of the Worldjét, csak japán nyelven. Ez a dal egy másik valóság 1962-jében nagy sikereket ért el. A bárban helyi fehér lányok keresik a japán üzletemberek kegyeit, úgy tűnik a távol-keletiek körében sikknek számít, ha fehér csajokkal etyegnek. Egy ismerős japán arc is felvillan egy pillanatra, talán Kaszura az, de a kamera azonnal vált. Joe halad végig az asztalok között. Odakint a piacon Karen virágot árul, és idegesen várakoznak. Joe megissza a piáját, és kikéri a ruhatárból a kabátot. Josida kérdezi Kidót, hogy mikor csapunk le, de a főfelügyelő visszatartja. Juliana a sötétben fut végig az utcákon, csak akkor lassít, amikor egy japán dzsip megy el mellette, Joe pedig ezalatt a vécében lecsekkolja, hogy tényleg megkapta a filmet.

bambuszbar.jpg

Karen észreveszi Julianát, hogy bemegy a palotába, de nem tudnak közbelépni. Kido kiadja a parancsot, a semmiből japán fegyveresek bukkannak fel, és árasztják el az utcát. Karen és Washington lelécelnek, nem akarnak a jókedvéről nem annyira híres Drótszemüveg-szan markába kerülni. Juliana bemegy, figyelmezteti Joet, de pont betörnek a vendégek közé a japán titkosszolgálat emberei, akik a fehéreket kutatják át, úgyhogy sietve menekülnek kifelé a konyhán keresztül. A szökés sikeresnek tűnik, de az egyik mellékutcában egy kocsi fékez le előttük, és zord arcú fegyveres gorillák pattannak ki belőle, majd berángatják a kocsiba Joet és Julianát. Kido késve ér oda, az énekesnő pedig egy szajonarát mond nekünk, nézőknek.

jakuzajulianajoe.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2016.02.22. 13:22:07

Smith kölykét azért sajnálom. Jó gyerek, aki meg akar felelni az apjának és az ő nevelési elveinek, de nem olyan rettentő, hidegebb árja vagyok mindenkinél módon. És belegondolva, hogy az első részben a menthetetlen betegek pernyéje hullott Joe-ra, Smith-szel azt hiszem legalább háromszor megfordult a világ.
Childan meg megkapta a jól megérdemelt megalázást. Mákja volt, hogy a pszichikus feleség csak az érzéseket érzékelte, a forrásukat nem tudja beazonosítani.
Frank helyében úgy otthagytam volna Julianát, mint eb a Szaharát. De hát már csak egy ilyen rohadék vagyok. :)

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.02.22. 14:48:05

@Is: Juliana két szép szeméért Frank már elég sokat vállalt eddig is, egy plusz kör a Kempetainál vélhetően nála még a 'belefér' kategória. :)

Childant pedig megalázták, de ugye cserébe meg átvert a japán párost, a sorozat meg egy laza csuklómozdulattal párhuzamot vont a holokauszt meg az indiánok kiirtása között. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy milyen fogadtatása volt ennek a Tengerentúlon, és nemcsak erre a momentumra gondolok, hanem például arra is, amikor a kertvárosi családi idillt pingálták tele horogkeresztes ideológiával.

A jakuzák főnöke meg olyan, mintha látta volna a Keresztapát. :)

Is 2016.02.23. 09:20:23

@DSI Builder: Ja, Childant rendesen csuklóztatták, de sikerült visszavágnia. Az amcsi közönség reakciója érdekelne, pláne annak fényében, hogy mennyire kiborultak, mikor a metrón reklámozták a sorozatot a német meg sorozatbéli német és japán birodalom zászlajával. :)

együttnemműködő 2016.02.24. 00:55:10

A német akcentusos dolog egész jó olt (legalábbis nekem, a laikusnak elég volt). Ami pedig a japán dzsipet illeti, az akár hiszitek, akár nem, eléggé egy UAZ-nak tűnik. Ez esetben pedig már minimum másodszor tűnik fel szovjet jármű a filmben...

Myko 2016.02.25. 12:35:47

@együttnemműködő: Igen,a 4. részben is felbukkant egy UAZ mikor a herceg fogadását készítették elő. A Yakuzák pedig böhöm nagy amerikai kocsikkal járnak,míg a taxi pl egy Toyota Crown volt, és különböző japán autók tűnnek fel , törpeautók,ahogy a gazdasági helyzetük is állt a valóságban ,megroggyanva,azokra futotta.

Myko 2016.02.25. 14:22:07

@Is: Smith-nek megismerhettük kicsit az emberi oldalát. Szegény gyerek,gondolom a képeken szereplő tolókocsis emberünk sem él már,mert hát a Nagy-Német Birodalomban a faji elmélet mire föl lenne,ha lennének ilyen emberek !? Conolly-t eléggé gyanakodva nézte Smith. Heydrich pedig egy igazi pöcs....azt hiszem, ő lesz a Hitler elleni hatalomátvételre készülődő társaság feje.

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.02.25. 14:47:50

@Myko: Smith bátyja nem él, erre világos utalás volt az, amikor Helen múltidőben beszélt róla, no meg utalt arra is, hogy mennyivel egyszerűbb "manapság", hogy eltüntetik a társadalomból a halálos betegeket.

együttnemműködő 2016.02.25. 21:26:49

@Myko: Német autók is feltűnnek a japánoknál, az orosz katonai járművek viszont egy kicsit elgondolkodtattak. Úgy emlékeztem, hogy az oroszok úgy-ahogy megmaradtak, így felmerült bennem, hogy tőlük vásárolták, így le is zártam volna a témát. Aztán megnéztem egy térképet, és rájöttem, hogy itt felosztották a Szovjetuniót is (valószínűleg a Fatherlanddel kevertem). Így a következő verzió az lett volna, hogy japán fennhatóság alatti területen gyártott járműről van szó, viszont Uljanovszk a németek kezére került. Na de mindegy, ez már csak szőrszálhasogatás...
süti beállítások módosítása