Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 6x01 - Vér, izzadság és arany

2016. január 15. 11:00 - Chat Géza

gr3.jpg

Az aranyásás nem ért véget az 1800-as években! És hálistennek ezt a Discovery bőszen dokumentálja is. Vannak, akik Afrikában próbáltak szerencsét, hogy kivakarják magukat és családjukat a végtelen adósságokból, de csak rátettek még egy lapáttal. Alaszkában ennél nagyobb sikerrel űzik ezt az ipart. Na, nézzük, hogy idén mennyi aranyért dideregnek az aranyásók!

Parker és csapata

gr.jpg

Csapatról még nem is beszélhetünk... Egyelőre ő van a legnagyobb szopóágon, mert tavaly úgy összeveszett az egyik kollégájával, hogy fel is mondott, így vele együtt az egész csapat ment a levesbe. Mindenek előtt el kell mennie hozzá, hogy bocsánatot kérjen és visszakönyörögje a bizniszbe. Gene egy tapasztalt vén róka, akinek nehézgép volt a jele az oviban, és egyrészt nem felejtette el a régi sérelmeket, másrészt ilyen semmilyen bocsánatkérés neki nem elég. ITT ELVI DOLGOKRÓL VAN SZÓ! Parker nem erőlteti, pedig két kedves szó és némi behódolás után simán menne vele az öreg. Így viszont a gyors családi kupaktanács után úgy dönt, hogy a pióca Tonny-tól kell földet és engedélyt kérnie. Plusz még totál amatőrökből álló csapattal is kell dolgoznia. Szigor Igor egyből a kedvesebbik arcát mutatja: mindenki tegye a dolgát, de ha esetleg valakinek bevillan egy díjnyertes ötlete az arany kiásását illetően, akkor ne habozzon szólni és megcsinálni. Az év főnöke ez a Parker gyerek.

Én speciel nem tudom, hogy az aranyásást hogy lehet másként csinálni, mint feltúrni, majd vízzel megtisztítani több tonnányi földet, de mindegy.

Hoffmanék

gr4.jpg

Idén minden eddiginél korábban, hetekkel a szezon előtt sikerült Alaszkába érniük, így nagy reménnyel feszültek neki a markolókkal a még megfagyott talajnak. Amíg a gépek dolgoznak, addig Todd arról álmodozik, hogy a faterjával még egyszer utoljára, valami igazán menő helyen, Klondike-nál fog aranyat ásni. Ez mind szép és jó, de a geológusnak a tavalyi aranytermés dupláját kellett beígérni ezért. Ennek a nehézgépkezelő kispajtások nem örülnek, mert míg tavaly két focipálya nagyságú területet dolgoztak fel, addig az idei terv szerint ez háromként elkönyvelve. Egészen eddig a pillanatig, mert most 12 focipályányi területről beszélünk. Nettó hülyeség ezt így csinálni. A markolós ember szerint ennek bukta lesz a vége. És amint az idő jobbra fordul, úgy kezd fellazulni és iszapossá válni a talaj, amivel a kotrógépek nem tudnak mit kezdeni.

Az öreg Tony

Nem kapkodja el a dolgokat. Kimegy a fészerbe, megnézi, hogy a brahiból felmarkolt, majd megtisztított földből mennyi aranyat sikerült kikukázni. Konkrétan egy pénzesbödönben tapicskol, amiben most csak 200 ezer dollárnyi arany van. Tony-nak bejött az élet, de azt akarja, még jobb legyen, ezért úgy dönt, hogy vesz egy ősrégi, inkább múzeumba, mintsem terepre való munkagépet. A terv egyszerű: övé lesz a legtöbb gép a hegyen, azaz a legtöbb arany is... Na, itt jön a képbe a mama, aki megtorpedózza az ötletet, mert így is "nyögik" a másik gép törlesztőit.

A Discovery dupla résszel nyitott, de ez itt csak az adás egyik fele. Kedden jön a folytatás, aztán beállunk a pénteki menetrendre.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása