Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Keresem a családom 1. évad 3. rész

2015. november 25. 11:53 - villanella

Ebben a részben mindkét sztori elég erős volt, de továbbra is azt gondolom, hogy ha nincs kibontva a nyomozás, akkor hiányzik az az elem az egészből, ami kellőképpen fokozza a feszültséget, és így csak egy-egy szép családi történet leírása marad a dolog.

01_lilu.jpg

József és Katalin története

1959. december 25-én, Ozorán született Anna. A bátyja, József másfél éves volt, hamar elszakították egymástól őket és sokáig azt hitte, hogy az egészet csak álmodta. Szerinte Anna nem tud róla, hogy van egy tesója, ha tudná, biztos kereste volna. József első látásra alkoholista, de hamar belopja magát a szívünkbe, mert cuki. Ha látná Annát, csak nézné és nem engedné el soha.

02_jozsef.jpg

Az volt, hogy elváltak a szülei, ő az anyjával, a tesója meg az apjával maradt. József nem érti, miért választották szét őket. Most a német Konstanzban dolgozik, ott készül az interjú. 14 évesen a dédanyja mondta el neki, hogy van egy tesója, de csak rövid ideig volt az apjánál, mert az örökbe adta őt. József próbálta megkeresni, de hiába volt a gyámügynél, mert a szülei valami papírt aláírtak, és ezért nem tudhatta meg, hova került. Amikor az anyját kérdezte, mintha a levegőbe beszélt volna. Józsefnek a tesójáról mindössze annyi infója van, hogy tudja, mikor született, mert az apja időközben meghalt. Annyit még tud, hogy Szekszárdon vagy Pécsett egyszer kórházba került, mert leejtették. Az apja akkor hagyta ott a kórházban. Arra emlékszik, hogy szép haja van és kék a szeme, mint neki.

03_jozsefwerk.jpg

Munkában a csapat. A gyámhatóság védi a gyerek új személyazonosságát, így tőlük nem számíthattak segítségre. Elmentek Ozorára, a lány, aki aznap született, ma Dudás Katalin néven él. Most Ausztriában lakik, úgyhogy Lilu már megy is Bécsbe, talizni Katalinnal, aki egy szétcigizett hangú, szemüveges nő. Elég intelligensnek tűnik. elmeséli, mire emlékszik - szinte semmire. Van a lábán egy forradás, valami történt vele 9 hónapos csecsemőként, kórházban volt, aztán meg örökbefogadták. Nem tudja megbocsátani a balesetet. Azt még igen, hogy örökbeadták, de a balesetet nem. A múlttal nem foglalkozik, talán kislány korában igen, oviban, amikor azt mondták neki a gyerekek, hogy lelenc vagy. Az anyukájától tudta meg, hogy örökbefogadták, mert épp akkor beszélgettek az örökbefogadott gyerekekről.

07_katalin.jpg

Egy klassz családot kapott, édes gyerekek nem kapnak ilyet. Boldog gyerekkora volt. Aztán saját családja lett, két gyerek, évekig Olaszba laktak, aztán Bécsbe költözött 52 évesen, most egy szállodában reggeliztet. Lilu elgondolkozik, milyen érdekes, hogy mindekettejüket külföldre sodorta az élet, német nyelvterületre, és nem is olyan messze egymástól.

08_lilumagyaraz.jpg

Szerinted miért ülünk itt? – kérdi Lilu. Hát, valaki keres, gondolom, de a szüleimet nem szeretném látni. És más? Nem tudom. Aki keres, az küldött egy levelet. Drága kicsi húgom. Kiderül, hogy a tesója írta, az igen, húha, mondja Katalin. Erre számított, és szívesen megismerné. Mit érzel, mi van benned? Jó. Sokmindent felszakít, ami nem baj. Nem sír, úgyhogy Lilu mindent bevet: te nagyon tartod magad mindig, mi? Hát, ez van. Na, még egy üzenet, hátha most eltörik a mécses. Lilu lejátssza a videót, amiben József róla beszél. Nagyon érdekes a sors, mondja Katalin, de könny az nincs. Neki mindig hiányzott egy terstvér.

10_level.jpg

Lilu a bőröndjével az egykori Sztálinvárosba megy. József élettársával, Angyalkával és gyerekeivel él. Angyalkának van egy 22 éves, szellemi fogyatékos gyereke, Gyuszika, meg lett egy közös krapek is. Lilu egy kicsit még mesélteti Józsit, mielőtt elmondja, mi van. A nevelőapja elég szar fej volt, mert azt éreztette vele, hogy ő a rossz. Az anyjának tegnap előtt mondta el, hogy keresi a tesóját, az pedig sírt, hogy megszakad a szíve, ha meglesz. Ja. Gondolom, mennyire.

13_angyalka.jpg

Megtaláltuk a tesódat, mondja végre Lilu. Nem igaz! Adhatok egy puszit? Elég cuki József, na! Puszilgatja a fotót, nemsokára találkoznak, szipiszuper. Megmutatja a fotót a családnak, mindenki mondja, milyen szép. Édesek, tényleg. De jó neked! - irígykedik Angyalka.

16_jozseffotopuszi.jpg

Pár nappal később Ozorán jön a találkozó. Először Katalinnal talizik Lilu, aki izgul, de palástolja az érzelmeit. Józseffel kicsit arrébb meetingel a műsorvezető, na, ő odavan, nagyon izgul. És végre jön a találka, ölelkeznek, puszilkodnak, egész őszintének tűnik. Kati szerint vannak hasonló vonásaik, József elárulja, hogy beszélget a fotójával - mondom, hogy cuki. Kati megnyugtatja, hogy most már mindig itt lesz, Józsi meg mondja, hogy ő meg úgysem engedi el. Józsi hozott egy meglepit is, az anyjától egy levelet, de Kati nem akarja hallani, mert nem tud megbocsátani az anyjának és nem is akar. Józsefet ez nem zavarja, örül, hogy megvan a tesója. Örökké kapcsolatot akar mostantól Kati, Józsi meg hát megtalálta a másik kezét, na!

20_siras.jpg

 

Gábor és Bereniké története

Kollár Gábor a családjával Amerikában élt, de 12 éve haza kellett jönnie, itthon rekedt, a családja meg ott. 12 éve nem látta a lányát, aki azóta feleség és anya lett. Őt, vagyis Berenikét keresi.

23_gabor.jpg

Gyálra, egy panzióba megy Lilu, ott van otthon Gábor, aki kamionsofőr és szinte mindig úton van. Feleségével 28 éve ismerkedtek meg. Mónika 19 volt, de már volt egy másfél éves gyereke, Gábor meg már túl volt egy házasságon 32 évesen. Nevére vette a kisfiút, aztán jött Bereniké, ami egy görög név, mert Mónika görög származású. Gábor épített egy házat Zuglón, azt nézi most meg Liluval és emlékezik, hah, amikor még Bereniké a kertben játszott itt. Amikor a kislány 3 éves volt, a szülei úgy döntöttek, hogy Amerikába költöznek és új életet kezdenek.

25_agyerek.jpg

Most a kamionban interjúznak, klassz volt az a hét év Amerikában, a legszebb hét évet töltötte Gábor Floridában, mindenük megvolt, házat vettek, mindkettejüknek volt kocsijuk, neki motorja is. Családi videókat mutat. Hat és fél évig illegálisan éltek Amerikában, szorongás ide-oda, ez volt. Aztán kapott egy végzést Gábor, hogy deportálni akarják, de nem ment el erre a tárgyalásra. Aztán kapott még egy levelet, 10 évre kitiltották az Államokból. Gábor nem akart arról lemondani, hogy a családja Amerikában élhessen, szóval hazament, hogy eladja a házat és rendezze majd a többiek életét, sorsát otthonról. Az eszébe sem jutott, hogy ha nem mehet vissza, akkor a családja nem fog utána jönni. Meg is beszélték, hogy ha nem tud visszamenni, akkor majd jön a felesége a gyerekekkel. Szóval elkezdett dolgozni itthon, házat árult, meg minden, aztán másfél hónappal később a felesége telefonon közölte, hogy nem jön utána Magyarországra, slusszpassz, megismerkedett valakivel, nyilván. Gábor szerelmes volt, szóval szar volt neki. Mint amikor valaki meghal, olyan volt.

26_kamion.jpg

Szóval most ő nem mehet Amerikába, így nem láthatja a lányát. Mi hozna most megnyugvást neked? - kérdi Lilu. Ha találkozhatnék velük. Gábor egy videóüzenetet vesz fel a lányának, Lilu meg elmegy.

27_sandorkamion.jpg

Berenikéből időközben Betti lett. Lilu megy West-Palm Beachre, a Here Comes the Sun szól aláfestésként. Betti a házra és a nagymamára emlékszik otthonról. Amikor kijöttek Amerikába, az nehéz volt, anyu takarítónő volt, nem beszéltek nyelveket, aztán meg nem tudom, mi történt, mert még fiatal voltam, csak apu mondta, hogy haza kell mennie és nagyon rossz volt a reptéren, 11 voltam. Ő azóta ott van Magyarországon. Nem volt könnyű, mert szeretem apukámat és mindig vele akartam lenni, meg játszani. Annyit értett az egészből, hogy apu nem magától ment.

30_berenike.jpg

Bereniké csak pár hónapja kapta meg az állampolgárságot, addig útlevele sem volt. Sokszor gondolsz arra, hogy mi lett volna? – kérdi Lilu. Ja. Elsírja magát a kislány. Az a legnehezebb, hogy nem tudja látni minden nap. Még egy videóüzenetet is feltöltött a youtube-ra, amin a közös fotóik vannak, szomorú zenével. Ja, csak gondolom, telefonálni, meg skypeolni nem tudott. Egy darabig beszéltek, azt mondja Lilu, de ahogy múlt az idő, kikoptak egymás életéből. Sok idő telt el azóta, neked lett egy saját családod, mik azok a pillanatok, amikor a legjobban hiányzott apu? Mikor ballagtam, meg mikor született a baba. Szeretném megmutatni, amim van, hogy megcsináltam, és hogy büszke legyen rám. 

31_berenikesir.jpg

Reggel van, ilyenkor a legklasszabb Floridában, mondja Lilu, miközben a Feeling good dallamaira Bereniké és lánya, Violetta sétál a tengerparton. Anyu feleségül ment az új szerelméhez, így lett zöldkártya és tartózkodási engedély. Aztán Bereniké beleszeretett egy dél-amerikai fiúba, házasság, baba, ennyike. Lilu még átadja a videóüzenetet, mielőtt visszamegy Gáborhoz. Tegnap nem akarta sokkolni, ezért most. A lány sír, Lilu mondja, hogy akkor, ha szeretnéd, hazaviszünk Viloettával, hogy talizzatok.

32_berenikeviola.jpg

Két hónap eltelt, Lilu Berenikét fogadja a Ferihegyen, oppardon, Liszt Ferenc reptéren. Másnapra Lilu szemét módon talit beszél meg Gáborral, hogy még van pár kérdés, közben meg Berenikével érkezik. A kis Violetta, mint aki meghalt, úgy alszik közben az autóban. Berenikének fáj, hogy ennyi év eltelt, de nem gondolja, hogy az apja hibája.

36_kocsigyerek.jpg

És már fel is megy Gáborhoz a kávézó emeletére, megöleli, és mikor az apja felocsúdik, csak annyit kérdez: Te hogy kerülsz ide? Sír a lány, rendkívül édesek. Amúgy az Amerikában élő magyar lányok mind úgy néznek ki, mint Király Linda (az arcuk legalábbis)? Gábor erre nem számított, nem tud magához térni, azt hitte, álmodik. Megérkezik az unoka is, Gábor sír. Nehéz volt nélküle, az hogy vele vagyok, az a legfontosabb - mondja Bereniké. Az emberek azt mondják, hogy az unokát megfogni, az az érzés mindent felülmúl, hát eddig nem tudtam, mit jelent ez, de most már igen. – így Gábor. Elmondani ezt nem tudom, ez egy újjászületés.

37_oleles.jpg

Jövő kedden egy édesapát keresünk, és egy híres kisfiú jön, akinek az életmentő műtétjére anno Michael Jackson is adott pénzt, na, az ő szüleit keressük majd meg. 

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2015.11.26. 00:49:08

egy továbbot azért belerakhatnál, a fél főoldalt elfoglalja.
süti beállítások módosítása