Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikingek 3x10 - A holt (18+)

2015. október 06. 11:00 - zoltankiricsi

Megjött a kincs, amelyet az előző részben kialkudtak a frankokkal. Viszont ezt Ragnar nemigen élvezi ki, mert eléggé dögrováson van. Mindenki latolgatja, hogy most mi lesz, Erlendur természetesen már ott tart, hogy ki kell nyírni Ragnart.

Párizsban misével adnak hálát, hogy megúszták a vikingekkel való találkozást. És most, hogy Odó győztesként került ki a harcból, be akarja hajtani Gizellán annak ígéretét. Csakhogy a bunkó csaj megint elhajtja őt. De semmi vész, mert előkerül egy lelkesen ajánlkozó frank hölgy, aki ki tudja, miért, szívesen dugna hálából Odóval.

kep_28_2.jpg

A vikingek nagy daj-dajozással ünneplik, hogy ilyen jól jöttek ki ebből a buliból. Ragnar eközben Björnnel beszélget sátrában, és mellékesen megemlíti neki, hogy lenne egy kérése, amit csak rá bízhat. Fel se figyelünk erre, pedig ez fogja mozgatni a következő eseményeket.

kep_25_1.jpg

Ebben a részben két nagyon fontos jóslatra kell emlékeznünk, amiket még odahaza kapott Rollo és Ragnar. Az egyik, hogy nem az élő fogja bevenni Párizst, hanem a holt. A másik, hogy nagy-nagy jótéteményben fogják részesíteni az istenek Rollót. (A medvés-hercegnős jóslatot egyelőre még homály fedi.)

És már itt is van a nemes hölgy Odó grófnál. Kiderül, hogy a lánynak van férje, úgyhogy nem a házasság miatt akarja elcsábítani a grófot. Akkor meg minek? Talán már akkor is szerettek a celebekkel lefeküdni a buta lánykák. Odó gróf gyorsan a lényegre is tér, és jelzi a lánynak, hogy őt nem boldogítja egy egyszerű dugás. Úgyhogy lemennek egy kínzókamrába, és a gróf kiböki, hogy azt szereti, ha jól megkorbácsolhatja a nőket. Meg nem mondom, hogy az első korbácsütés után a lány arcán cseppnyi élvezet látható, vagy csak a színtiszta kín. Na majd a következő évadból kiderül, miféle nemeshölggyel van dolgunk.

kep_27_3.jpg

Egy hónap telik el, és a vikingek még mindig Párizs mellett dekkolnak. Odó személyesen megy ki hozzájuk, hogy megkérdezze, miért nem takarodnak már el? Ekkor azt válaszolja Björn, hogy apja haldoklik, és emiatt nem tudtak elindulni északra. Odó megnézi Ragnart, aki tényleg bent fetreng, elég rossz színben, és az az utolsó kérése, hogy tisztes temetésben részesüljön. Persze van is ebben rögtön egy zsarolás, mert Björn azt mondja, hogy máskülöben nem távoznak. Úgyhogy Odó felajánlja a párizsi katedrálist.

Ragnar nemsokára meghal, koporsóba rakják, ami egy hajót formáz, és mindenki leróhatja tiszteletét utoljára a halott előtt. Elsőként Lagertha jön, aki azt kívánja, hogy ihassanak majd és szeretkezhessenek jó sokat a Wallhallában, mert őket egymásnak rendelte a sors. Rollo bevallja, hogy mindig is neheztelt rá, mert őt kegyelték az istenek. Floki pedig bevallja, hogy mindig is szerette Ragnart, és gyűlölte is a kereszténysége miatt.

kep_29_2.jpg

A vikingek sámánének és dobolás kíséretében viszik a koporsót Párizs kapujához. A sámánok és a népes kíséret végül kint maradnak, csak néhány koporsóvivő megy el egészen a katedrálisba Ragnarral. Amikor elkezdődik a szertartás, Ragnar kiugrik a koporsóból, kísérői pedig előszedik a koporsóba eldugott fegyvereket. A frankok ott szúrták el, hogy a király és a hercegnő is részt vett a szertartáson, így őket könnyen túszul használhatják a vikingek, főleg a hercegnőt, mert a császár gyorsan elájul. A vikingeknek az a célja, hogy a többieket beengedjék a városba, így kihátrálnak a tússzal, útközben elvágják a felvonóhíd köteleit, majd kinyitják a főkaput. Az összes viking beözönlik a városba, és kirabolják Párizst. Ezt jelentette hát az, hogy „nem az élő, hanem a holt hódítja meg Párizst”.

kep_31_1.jpg

Bár egy Keménykezű Harald nevezetű viking valóban megjátszotta ezt a halottas cselt Szicíliában, de Ragnar ha jól tudom, nem így vette be Párizst valójában. Egy ilyen tervben amúgy is sok a buktató, kezdve ott, hogy a felvonóhídon lánc van, egészen addig, hogy mi van, ha nem tudnak túszt szedni.

A viking vezetők ki vannak akadva, hogy Björn titokban tartotta előlük, hogy Ragnar nem is halott. De Björn azzal zárja le a vitát, hogy ez volt a király akarata, és az van, amit ő akar. Viszont következő tavasszal vissza szeretnének térni, és ehhez helyőrséget hagyni. (Amire nem értem, mi szükség van.) Rollo vállalkozik rá, hogy itt maradjon valamennyi harcossal, hiszen Siggy halála után őt már úgyse várja otthon senki.

kep_32_3.jpg

A viking sereg nagy része tehát hazatér, velük van Ragnar is medvebőrbe burkolózva, aki továbbra is kutyául van, de még mindig nem halt meg. Fura is lenne ez a sorozat nélküle.

Csakhogy ezzel még nincs vége az eseményeknek. Kopasz Károly úgy döntött, hogy a lányát Rollóhoz adja, hogy így kösse magához a viking hadurat. Persze ezzel hatalmas birtokok is járnak, tisztségek, szóval pénz és hatalom. Cserébe csak annyit várnak, hogy forduljon Ragnar ellen, mikor az visszatér. Persze erre nem válaszol egyértelműen igent vagy nemet Rollo, hiszen akkor tudnánk, mi lesz a következő évadban, de az fix, hogy a csajszival egybe kel, még ha egy mulatságos közjáték kíséretében is.

kep_34_1.jpg

Ragnar pedig hazafelé a hajóban elmondja Flokinak, hogy nagyon jól tudja, ki ölte meg Athelstant. A többiért meg majd megnézzük a negyedik évadot.   

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.10.06. 13:48:50

szuper volt, köszi az egész évadot!

remélhetőleg odahaza Ragnar magához vesz valami északi csodazúzmót, leöblíti borókapálinkával, és meggyógyul

zoltankiricsi 2015.10.06. 20:35:35

@Gabba: én is köszönöm, hogy olvastad!

amúgy ha jól emlékszem northumbriában ölték meg, de még semmiképp nem párizsban, úgyhogy van neki még néhány csata, amíg felvonulhat a wallhallába :)

Gabba 2015.10.06. 20:48:33

@zoltankiricsi: nekem amúgy Ragnar csak másodlagos, én Lagertha miatt nézem :)

zoltankiricsi 2015.10.07. 01:40:01

@Gabba: :D
Aslaug eddig sajna nem vetkőzött, de most itt ez a vetkőzős frank menyecske a következő évadra

nicu71 2015.10.08. 01:53:43

Hát ez szuper évadzáró volt,tele meglepivel.A hogyvolt pedig remek,gratulálok!

Neoprimitív 2015.10.08. 09:32:24

Elvben meg kellene gyógyulnia, mert a halála és annak körülményei (meg persze az utóhatása) az egész Ragnar sztori egyik legstabilabban megrögzült része.

@Gabba: nem vagy egyedül :) Múltkor valahol a "szegény ember Scarlett Johansson-ának" nevezték Winnicket - én elszegénykednék mellette...

Gabba 2015.10.08. 14:00:04

@Neoprimitív: szerintem meg pont fordítva van :D

Neoprimitív 2015.10.08. 15:12:30

Egyébként én úgy látszik, valami korhatáros verziót nézek. Az eredeti History Channeles változatból kimaradtak a fedetlen keblek.

limbekcs 2018.08.16. 19:05:48

nem csoda, hogy ennyire elhasznált benyomást tesz ránk Ragnar, hiszen jó fél évszázad eltelik Lingisfarne és Páris ostroma között, ha jól értem... : )

mindenesetre köszi a hogyvolt - az apró kis beépített tréfákért viszont még számolunk... : )

(hiszen van még egy évad)

ui. elgondolkodtatott, hogy amit a casting látszólag elqúrt (Kopasz Károly szerepére egy parókában bővelkedő színművészt alkalmazni), azt az utómunkálatok, de legkésőbb a magyar szinkron során kiküszöbölték: sehol sem hangzik el a "kopasz" melléknév. (biztos, mert már öregkatona, hö-hö-hö, kérem is a ellnézést... : )

zoltankiricsi 2018.08.17. 10:17:28

@limbekcs: :D

én köszi, hogy elolvastad!
süti beállítások módosítása