Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 1x03 - The Dog

2015. szeptember 15. 11:00 - Chat Géza

ftwd_103_jm_0520_0503.jpg

Onnan folytatjuk, ahonnan két hete abbahagytuk, hogy Madison és két gyereke a családi házuk menedékéből nézik végig, ahogy a szomszéd faszi megtámadja és vélhetően megeszi a tulajdon feleségét. Madison ráparancsol a gyerekeire, hogy ne nézegessenek kifelé az ablakon, mert abból csak a baj lesz. Ennek a struccpolitikának a hátulütője, hogy Alicia hülyén fog meghalni, hisz egyáltalán lövése sincs, hogy mi zajlik a világban. Ez most nem is fontos, a lényeg, hogy hatost dobjanak a Monopoly-n, merthogy ezzel múlatják az időt, míg Travis hazaér, aki még mindig a borbély szalonban szobrozik a volt nejével a fiával és azzal a másik családdal.

Addig várnak, amíg az őrület alább hagy. Arra persze várhatnak, mert a huligánok csak nem csillapodnak. Sőt, a borbély szalon falai meg egyre forróbbak, azaz ha nem indulnak, akkor szépen elégnek a fenébe. 1, 2, 3, indulás! Átverekszik magukat az ultrák tömegén, elhajolgatnak a vízágyú sugara elől, de a velük menekülő család egyik tagjára ráborul valami böszme állvány, így ölbe kapva kell tovább rohanni vele. Rohamléptekben bepattannak az autóba és elhajtanak a véres messzeségbe, míg LA dombjain szelve az éjszakát a festői éjjeli tájképen, a neonfényektől izzó város fényei egyszerre kialszanak. Csak a felégetetett kórházak pislákolnak gyertyaként megtörve az éj sötétjét.

fear-the-walking-dead-episode-103-liza-rodriguez-2-935.jpg

Madisonék gigászi Monopoly-harcát is megszakítja az áramszünet, aztán meg egy kaparászó hang. A kis drogért könyörgő Nick veszi a bátorságot és megnézi mi  a helyzet. Csak a szomszéd kutyája akar bejönni egy kósza simire. Beengedik és látják, hogy tiszta vér a dög. Nincs mese, fegyvert kell szerezni, így a házuk teraszajtaját tárva hagyva elindulnak a szomszédba, feltúrják a házat, sehol senki, nyugi van, a puska is megvan, lehet menni, erre Alicia meglátja, hogy a szembe szomszéd botorkál befele a házukba, mint egy robotzsaru, akire hiába támad a kutya, csak megy előre… Travisék is ekkor érkeznek meg. A büdös életbe! - mondja Madison és a puskával a hóna alatt átrongyol a házukba.

fear-the-walking-dead-s01e03-capa-660x330.jpg

Travis közepes hangerőn helózik a saját lakásában, hogy megtudja van-e otthon valaki. Az áram is visszajön, mire a nappaliban kutyát vacsorázó haver is feláll és megindul Travis felé. Úristen, Te beteg vagy! - mondja enyhe pánikkal a hangjában Travis, mire már birkózik is a taggal, aki meg akarja enni az arcát. Jön Madison, de nem mer lőni. Hálistennek itt a borbély pali, aki karakánabb figura, mint Travis, nem is hallgat senkire, fogja és sörétessel arcon lövi a zombit, aki ettől megpördül, de nem borul el, nem esik össze, sőt, visszanéz… Innen már agyra megy a célzás. Sikerül is kidekorálni az ablaküveget. Nincs idő megnyugodni, mert Alicia visít a szomszéd kertjéből, aki még visszament a lőszerekért, aztán a beszürkült ázsiai nővel találta szembe magát, aki kicsit megcibálta a haját menekülés közben. Itt tudatosítja benne az érzelmileg nulla kvalitásokkal bíró full drogos bátyja, hogy ezek nem betegek, hanem halottak. Itt már leeseik a tantusz: a graffitis faszija is erre a sorsra jutott.

fearthewalkingdeads01e03.jpg

Madison ezzel a lendülettel ülne autóba és tiporná a gázt, de Travis leérveli, hogy este van, sötét van, az is lehet, hogy le vannak zárva az utak, ergó nettó hülyeség most elindulni, majd reggel. Ok, de cserébe el kell intézni a nappaliban a hullát. A borbély család is reggel húz el a messzeségbe, mert a kuzin csak akkorra ér ide. Ott is van némi családon belüli értetlenkedés, de az apuka megmondja, hogy miért nem tartanak a sivatagba ezekkel a jó emberekkel, mert:

a rendes emberek halnak meg elsőnek.

Az első reggeli napsugarak megcsillannak Travis gyöngyöző homlokán miközben a szomszéd hullájának ássa a gödröt és aláfestőnek a kerítés mögül hadonászó beszürkült zombi néni hörgése adja az aláfestő zenét meg a ritmust. Mindent bepakoltak, Travisék elzúznak, arány a sivatag. Mire Madison kikanyarodik meglátja, hogy pont most ér haza a néni férje, aki a kis aktatáskáját eldobva már szalad is szerető felesége karjaiba, aki meg egyből torokra menne… Ekkor dördül el egy fegyver és lepi el a kertet a helyi TEK. Mi a fene folyik itt? A katonaság megtisztítja a Lila akác közt, legyen elég ennyi. Itt van a hatóság, mi baj lehet? - kérdezi bárgyún Travis, de Madison érzi, hogy ez így nem buli.

fear_the_walking_dead_s01e03_the_dog_main.jpg

70569-fear-the-walking-dead-episode-103-madison-dickens-2-army.jpg

 

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2015.09.15. 11:33:46

nem is tudom mit mondjak... Jó ez a sorozat, de mivel tudjuk a végkifejletet, ezért valahogy ellaposodik az egész. Egyedül az az érdekfeszítő, hogy megmenekül e a csoport, elérnek e a sivatagba. Ahhoz, hogy fennmaradjon az érdeklődés, kellene egy olyan történetszál is, ami elrugaszkodik a főszereplők csoportjától és az egész zombijárvánnyal kapcsolatos kérdéseket (mi ez az egész, hogyan kezdődött, lehet-e megoldás) tárja fel.
A mexikói borbélyból szerintem elő fog jönni a pszichopata nemsokára.

shred 2015.09.15. 13:19:09

Jó rész volt, végre kicsit eseménydúsabb jelenetek következtek, és a feszültségkeltéssel sem volt gond (amikor az elemlámpával kutatnak a sötét házban, meg a lány visszamegy a töltényekért).
A kerítésen át nyúlkáló zombi szomszédasszonyon nagyon röhögtem:)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2015.09.15. 14:02:09

Hát én halálosan unom... de tényleg. Három rész után nem bírtam megkedvelni egy karaktert se, sőt a legtöbb kifejezetten irritál. Borzasztó idegesítő és bugyuta az egész. Bazz, ha jön a hadsereg és láthatóan vágják, hogy miről van szó, akkor nem kérdek rá, mi a fasz ez az egész ami felforgatta az életemet? A csaj meg csak azt kérdi, hogy a vér fertőz? Jájj már...

Mazzzzu 2015.09.15. 22:04:55

@Bruti: totál egyetértek. Reméltem a nagy sorozat első évadjához lesz ez hasonló, de a twd utóbbi évados unalma érződik ebben is, sajnos. Asszem elég lesz a hogyvótokat elolvasnom ebből a sorozatból...

Ingyonbingyom 2015.09.16. 08:12:30

Ez már azért a nézhető kategória volt, de nem egy TWD az tény. Hátha beindul. Például a mexikói fodrász sztorijából lehet valami. Esetleg többet tud az egészről, mint az átlagemberek... Ráadásul egy kicsit a spanyolt is lehet gyakorolni... :D

RTB 2015.09.16. 14:34:28

@Ingyonbingyom: a szereplők közül a fodrász lánya és a drogos srác szimpatikus csak. Travistől kéne valami extra dolog, az nem elég, hogy ő a feddhetetlen jószándékú átlagember

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2015.09.16. 22:01:09

Kajak nem értelek titeket. Nekem azt adja a sorozat, amit elvártam tőle. Szerintem simán van egy szinten a TWD-vel.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2015.09.16. 23:20:22

@Chat Géza: Mondjuk elég sokat ront a helyzeten, hogy míg a TWD szinkronnal direkt nem is kísérletezem, ezt magyarul követem és hát, nem vagyok elájulva tőle.
De ez nem menti fel az alól, hogy eddig bugyuta. Konkrétan majdnem a zombiknak drukkolok :D Persze azért adok neki még esélyt, hátha.
süti beállítások módosítása