Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zoltán, a Farkasember 1x05

2015. július 15. 11:00 - Chat Géza

f1.png

Zoltánék most is keményen tolják a munka szekerét. Egy újabb forgatásra kell menni, amihez most Törökországig kell  utazni. Semmi nagy etwas nincs a rendező úr kérésében, de azért el kell kezdeni gyakorolni. A feladat a következő: egy farkas két gyanútlan sátorozóra fog rátalálni, belevicsorog a kamerába, de támadni nem tud, mert a sátrak köré húzott mágikus kör nem engedi. Agresszív jelenetet már láttunk, felhergelik a farkast miközben eszik, a kamera közben forog és már kész is. A nagyobb mutatvány az, hogy ne lépje át a vonalat és szabályos körben kerülje meg a sátrakat.

Nelson lesz a szerencsés, akit Zoltán betanít erre a feladatra. Lerak pár jelzőkövet, tönköt, amikre ha a farkas rááll, akkor kap kaját. Zoltán egy hordozható kerítéssel jelzi, hogy Nelsonnak milyen ívben kell kerülnie. Egy kis gyakorlás és már drótok, cölöpök, minden nélkül megy a dolog. De ekkor Zoltán telefonja megszólal. Zsoltikám van a vonal túlsó végén. Baj van, éjjel kiszöktek a szürke marhák. Pánikra semmi ok, Zoltán segít. 1,5 óra alatt lerongyolnak, Petit is Zsolti farmjához rendeli, aki az oda vezető út szélén megpillantja a kiszökött állatokat. Hogy ne  legyen baj, önhatalmúlag megállítja a forgalmat, amíg Zoltán lóháton meg nem érkezik, mint egy délceg lovag. Kis elkolbászolásokkal egybekötve (minden szellemi vagy anyagi kár nélkül) négy óra alatt sikerül is a helyükre orientálni a jószágokat.

f3.png

Zsoltikám kiváló minőségű kotyogós kávéja fölött a macbookra ráhajolva, Zoli és Peti megtervezi az útvonalat, ami két nap kemény autópályás csapatás. Önmagában is kemény kétezer kilométer leseggelni, de farkasokkal a platón még kétóránként meg is kell állni, hogy vízzel, élelemmel és pár kedves szóval lássák el Nelsont és Valkót. A törökországi helyszínen kicsit megfuttatják az állatokat, plusz még gyakorolják a jelenetet is, mire jön a telefon, hogy hétre jön a rendező. Ott és akkor derül ki, hogy nincs idő pöcsölni, ha már így hozta a sors, akkor fel is veszi a farkasos jeleneteket. Zoltán nem tud mit csinálni, ilyen a biznisz. Beköszönt az este, kamera kész, stáb a helyén, csak Nelson nem tud megmaradni a rohadt jelzőkövön. Zoltán sík ideg ideg, Nelson is fáradt, egy megoldás van: külön kell felvenni a farkast meg a színészt, ennyi, így Zoltán testközelből noszogathatja a farkast.

f2.png

Másnap instant farkassimogatót tartanak a helyi faluban, hogy bebizonyítsák a gazdáknak, hogy a farkas ritka békés állat, nem kell tőle félni, legfeljebb megeszik egy juhot, birkát, mert azt azért ne várjuk tőle, hogy káposztán éljen, de ennyi, nem fogja megtizedelni a falut. Az üzenet a következő: ne nyírjátok ki a farkasokat, plíz! Mivel Zoltán tolmáccsal érkezett, ezért remélhetőleg át is ment a helyieknek.  Ezt a kis karitatív missziót letudva a munkának is adni kell. A rendezőnek újabb zseniális ötlete támadt, ami eddig sehol, semmilyen formában nem szerepelt. Nelsonnak el kell mennie a sátor mögött, hogy csak a sziluettje látszódjon a felvételeken. Nem delfinek hátán kell szörfölni, szóval simán megoldható a dolog pár jutalomfalattal. Van még egy „a színészre meredő” jelenet, ami másodszori nekifutásra simán megvan, majd a vicsorgás jön. Itt be kell vetni minden trükköt, mert a rendező nem egy a fejét a földön tartó, vicsorgó farkast akar látni, hanem egy masszív, stabilan álló fenevadat. Zoltán csörömpöl, odahozza Valkót, Peti másik oldalról nyekteti Nelsont, hogy ne tudjon enni és már meg is van a hőn áhított kép. Mindenki boldog, irány Magyarország.

f4.png

Zoltán, a Farkasember audiovizuálisan is kedden 22:00-kor a Discovery Channelen.

 

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KIZS 2015.07.15. 20:23:54

Az a szürke marhás rész kicsit országimázsosra sikeredett...
Amit még leszűrtem, hogy Péternek svájci, Zoltánnak pedig német rendszámú autója van és Zoltán rendszeresen nem kapcsolja be a biztonsági övet :)

Egyébként jó kis sorozat, inkább ilyeneken bambulok elalvás előtt mint a kövér menyasszonyokon vagy a náci Németország 1329. feldolgozásán...

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.07.15. 21:33:13

Láttam a műsort. A kutyás fotó azt ábrázolja, amikor a török antifarkas kutyát ( berkut?)-szigorúan pórázon-összeismertetik a szintén pórázon lévő farkasokkal.
Az első, fiatalabb farkas- Nelson- nem mutatott agressziót a török ebbel szemben, sőt inkább menekülni akart a helyzetből.
Az otthon alfa szerepet betöltő Valkó viszont kifejezetten agresszív jegyeket mutatott a pofájába lihegő kutyával szemben. Nagyjából sejteni lehetett hogy póráz nélkül pillanatok alatt szétkapta volna a "farkasölőt"..

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.21. 07:30:02

@A megvalósult amerikai ólom..: az kangal.

A posztból kár volt kihagyni, mert az nagyon érdekes rész volt.

smemi 2015.07.22. 09:48:04

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Szerintem is az egyik legjobb része volt az epizódnak! :) Azóta kicsit olvasgattam is a kangalokról....leírások és fotók alapján tényleg mogorvább kutyát képzelnék el, mint amit láthattunk. Viszont gyönyörű volt :)

smemi 2015.07.22. 09:50:40

A farkas neve egyébként nem Valkó, hanem Volkó :)
süti beállítások módosítása