Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x12 – Vadászat

2015. május 28. 15:00 - Kapitánylány

„Jöjj vissza este, hogy meglásd, hogyan zártam ki a féktelen vadászokat!” - Little Brother and Little Sister

Kihalt utcán minden sebességi korlátot megszegve siet emberünk valahova, persze a rend éber őre se rest, szirénázva utána indul.

Monroe idegesen várja Rosalee-t a lépcső alján, egy drága étterembe mennek vacsorázni. Az étteremben Eddie kíváncsi lenne, milyen volt a lány első alkalma, persze nem lenne hálátlan, ő is elmesélné a sajátját. Sajnos sikamlós történetek helyett az első átváltozásról van szó, Rosalee a bátyjával élte át, Eddie pedig az anyja előtt alakult át először. Újabb 175 dolláros bor mellett folytatódik tovább a randevú, a lány nem érti, talán ünnepelnek valamit?

Az üldözés tovább folyik, gyorshajtónk végül megáll, a rendőr pedig elindul letartóztatni, de végül nem sikerül elkapnia a sofőrt, az átalakulva megöli a helyi erőt.

01.jpg

A kedvenc párosunk hazaér, Eddie egy óráról mesél az elszontyolodott lánynak, gondolom másra készült. Monroe már húzza is Rosalee-t az órához, dúvadunk az óramutatót egész órára állítja, egy kakukk bújik elő szájában egy eljegyzési gyűrűvel, miközben a „Hozzám jössz feleségül?” kérdést ismétli. Rosalee természetesen igent mond, én is velük együtt örülök.

Rendőrünk már ennyire nem boldog, a gyilkos holtan egy fához ülteti, egy nagy késsel egyszerűen megskalpolja a rendőrt, majd diadalmasan felemeli a trófeáját.

02.jpg

Juliette épp az adóbevallásuk felett görnyed, el is tereli gyorsan róla a figyelmét, szeretne Nick anyjának írni. Egy mobil csörren meg, Nick kapja a hírt a rendőrgyilkosságról, el is indul az őrsre, de előtte engedélyt ad a lánynak a levélírásra, csak ne lepődjön meg, ha nem kap választ. Juliette félre is teszi a papírokat, írni is kezd anyósjelöltjének.

Rosalee és Eddie az esküvőt kezdi el tervezni, ellenségeket ugye nem hívnak meg, csak Nick-kel lesz gond, de majd csak megoldják, ha már Eddie-nek nem tetszik Las Vegas ötlete. Rosalee ekkor jön rá, hogy még nem is találkozott a férfi szüleivel, ideje lenne megejteni ezt, Monroe fancsali képpel fordul el.

03.jpg

Nyomozópárosunk érkezik meg a helyszínre, megnézik a holttestet, majd el is indulnak vissza a felvételeket megnézni.

Monroe végre ráveszi magát a telefonálásra, már pár csörgés után letenné, de szerencsétlenségére felveszi az apja. Eddie végre kinyögi, hogy eljegyezte a barátnőjét, és szeretné majd bemutatni a szüleinek, csak nem tudja mikor, mert mindketten dolgoznak.

Az őrsön minden ember a felvételt nézi, a százados beszél mellé, több áldozat is volt eddig, egyenruhás férfiak, a sorozatgyilkos pedig Portland felé tart.

04.jpg

Ausztriába ugrunk, Adalind érkezik a kastélyba, Sebastien oszt neki pár tanácsot, vigyázzon a szájára. Viktor nagyon dühös, semmi se úgy alakul, ahogy szeretné. Sebastien vezeti be a lányt, a herceg szeretné, ha megnézné a fényképeket, hátha felismer valakit. Adalind Meisner képénél megáll, fel is dereng benne az alkalom, amikor látta, de nem mond semmit. Viktor Sean-ról kezd el beszélni, a lány be is vallja, hogy írt neki a százados, találkozóra hívta, de ő nem ment el. A herceg kíváncsi a levél tartalmára is, Adalind behazudja, Sean arról írt, hogy a Grimm ölte meg az anyját. A lány végül elvonul, Viktor ekkor tudja meg szárnysegédjétől, nem is biztos, hogy Erik a gyerek az apja, a herceg mégis csak örül, hogy nem ölték meg a századost.

05.jpg

Monroe érkezik meg a boltba, örömhírrel jött, közölte a szülőkkel, hogy megházasodik. Pusziszkodásukat a mobil csörgése szakítja félbe, Monroe anyuka jelentkezik be, holnap érkeznek látogatóba, több napra is maradnak. Eddie teljesen leblokkol, Rosalee ideges, majd kiderül, hogy Monroe elfelejtette közölni a szülőkkel, hogy ő már összeköltözött a párjával.

Sebastien jelentkezik be a századosnál, elmeséli az elmúlt óra történéseit. Renard nem túl boldog, nem szeretné, ha Viktor hamarabb csapna le, aktiválni kell Meisner-t. Adalind még mindig kenegeti magát, de hirtelen fájdalmai támadnak, a gyerek kezének körvonalai jelennek meg a bőrén.

06.jpg

A már ismert izomautó mellett egy katonaruhás férfi halad el, gyilkosunk követni kezdi, a katona megelégeli ezt, verekedésbe kezdenek. Már azt hinném az áldozatnak sikerül legyőznie a féllényt, de az méltónak tartja ellenfelét, és elkezdődik a vérre menő harc.

Rosalee nagyon ideges a látogatás miatt, Eddie se sokkal nyugodtabb. A lány kíváncsi, hogy mit mesélt róla az ősöknek, csak hamar kiderül, hogy körülbelül semmit, bár lehet jobb is, Rosalee múltja igen csak zűrös.

Nick érkezik haza, Juliette felpörgött, visszaírt Grimm anyuka, Korfuról írt (én is írnék onnan), az érméket eldugta, most épp észak felé tart az Ellenálláshoz. Nick az olvasás után kinyilvánítja, hogy mégse volt jó ötlet a levelezgetés, most Juliette is belekeveredett (mert eddig nem volt benne, mi?).

07.jpg

Az új helyszínen vagyunk, újabb megskalpolt egyenruhás áldozat, a gyilkos megérkezett Portland-be. Bent az őrsön párosunk a századosnak jelentenek, közben érkezik hír még két áldozatról Mexikóból, ekkor Wu rongyol be, valószínűleg megtalálták a kocsit.

Adalind az éjszaka közepén erős fájdalmakkal ébred, sikoltozva hanyatlik a földre.

Egy hotel 312-es szobájához érkezik egy férfi, a rossz szag miatt panaszkodik, közben látjuk is, hogy a gyilkosunk épp skalpokat főz ki, majd tereget ki a szárítóra a kád fülé. A skalpoló végül kinyitja az ajtót, a házmester megretten a hatalmas férfitól, meghunyászkodva csak annyit mond, hogy szellőztessen. Gyilkosunk vonul is ablakot nyitni, ekkor látja meg, hogy egy rendőr mászkál az autója mellett. A holmijával levonul a házmesterhez, meg is kérdezi először udvariasan, hogy van-e autója, majd az értetlenkedés után kirántja a fiút a fülkéjéből. Kiérkezik az erősítés, épp akkor repül ki a házmester az utcára. A csapat bevonul a 312-es szobába, így találják meg a skalpfőző helyiséget.

08.jpg

Stefania boldog, Adalind gyermeke igen virgonc, és hiába 6 hónapos, nem sokára meg fog születni, szóval a lánynak el kellene rejtőzködnie, kórházban nem szülhet.

Hank megtalálta az autó tulajdonosát, de valószínűleg ő is egy áldozat, csak még nem találták meg. Nick laboreredménnyel érkezik, további 27 embertől találtak hajat, Hank-ben felmerül, hogy egy keveréklény a tettes, irány a lakókocsi, de közben látjuk, hogy az őrs előtt a skalpvadász leskelődik.

Keveréklényünkről kiderül, hogy egy vérengző, aki a megölt áldozatai skalpjából köpenyt varr, mert a hiedelem szerint az átadja a legyőzöttek erejét, ezért kellenek harcos ellenfelek, Hank rögtön meg is állapítja, hogy Nick a lista élére kerülne.

A vérengző egy tábortűz mellett csinos kis szőrme kabátot var, majd fel is veszi, közben már meg is van az új áldozata, Nick az, akit egy újságcikk miatt szemelt ki.

09.jpg

Rosalee és Monroe vacsorára készül, Eddie rögtön elő is veszi a családi ereklyéket, egy családi címeres porcelán kínáló tálat és egy dúvadas bornyitót. Ekkor csöngetnek, a szülők hamarabb érkeztek meg a vártnál. A lány persze ideges, nem volt ideje átöltözni, irány bemutatkozni. Az ölelkezés azonban rosszul sül el, a szülők rájönnek, hogy a leendő menyük egy rőtbundás, Eddie ezt elfelejtette közölni a vaskalapos ősökkel. Bart teljesen kiborul a keverékpáron, természetellenesnek tartja, Rosalee kiborulva hagyja ott a házat. Eddie felelősségre vonja szüleit, de ők továbbra is azt tartják, hogy az ilyen kapcsolatok csak szétszakítják a családokat, már rájuk is hatással van. Eddie kiáll a kapcsolata mellett, de kopogás zavarja meg a vitát, talán Rosalee érkezett vissza. Persze nem, Nick érkezett meg a szokásos segítségkérés miatt. Eddie próbálná elküldeni, de beljebb jut a lakásba, a kiborult apuka ekkor változik át, döbbenten látja, hogy Nick egy Grimm, rá is támad…

Képcsokor mindenki kedvenc párjáról

Címkék: grimm
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.05.28. 18:03:12

kakukkórás lánykérés rulez!

meg a címeres porcelántányér is

nem beszélve a dugóhúzóról :)

nyauuuuu 2015.05.28. 21:38:41

@Gabba: Hát ja. Csak közben a szülők előtti felvállalásból egyes, a sunnyogásból meg csillagos ötös. Nekem tiszta kiábrándító volt, hogy Monroe ennyire nyúlbéla.

Kapitánylány 2015.05.29. 08:38:45

@nyauuuuu: így ebbe nem is gondoltam bele, teljesen igazad van! de látva a szülők felháborodását, valahol érthető volt az egész, csak így sokkal rosszabb volt az egész

@Gabba: nekem is tetszettek! a lánykérés frenetikus volt!

Pácsó Ármándó 2015.05.29. 17:16:56

Monroenak már rég be kellett volna adagolnia valahogy a szülőknek a dolgot. Lehetett rá számítani, hogy nem ússzák meg a találkozást.

Pácsó Ármándó 2015.05.30. 21:21:40

@nyauuuuu: Az előző részben meg Rozálka szerencsétlenkedett a családjával, úgy látszik ezek ilyen részek :-)
süti beállítások módosítása