Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x21 – Grodd Lives

2015. május 25. 13:07 - SuperLawyerGirl

Hány része is várunk Groddra? Már el is veszítettem a reményt, de csak eljött a mi napunk, ő az ügyeletes metahumanünk, akarom mondani gorillánk. De még mielőtt ide eljutnánk, kénytelenek vagyunk végighallgatni, hogy Irist mennyire szíven ütötte, hogy Barry – aki mindent tud róla, akivel alig várja, hogy megbeszélje a napját annak a végén - becsapta, és nem mondta meg, hogy ő a Flash. Most pedig hatalmas dilemma előtt áll, megmondja-e neki, hogy felesleges titkolóznia, mindent tud. Végül úgy dönt, hogy nem mondja meg, csak csípős megjegyzésekbe rejti mélységes megbántottságát, amellett, hogy Allennek mondja a bajait, hogy a Flash is értsen belőle.

vlcsnap-2015-05-22-17h30m03s147.pngHa nem lenne ez – mármint Iris bunkósága és Eddie meg nem oldott eltűnése – elég megoldandó probléma, még sorozatos – és meg nem állított – aranyrablásokkal is szembe kell néznie hősünknek. Cisco riasztásának hála azonban most van esélye elkapni a szarkát, aki aknavetővel támad. A Flash magabiztosan érkezik, de mielőtt kivitelezhetné tervét fájdalmas víziók jelennek meg a szeme előtt, mindenféle tűk, meg gonosz fehér köpenyesek. Mindezek láthatóan a rablót sem hagyják hidegen, tehetetlenül rángatózik, majd elszalad. A laborban Caitlin semmilyen elváltozást nem talál, így tehetetlenül állnak a rejtély előtt. Erre a tanácstalanságra sétál be teátrálisan Iris: „Szia Barry, vagy mondjam inkább, hogy Flash?” felkiáltással.

vlcsnap-2015-05-22-17h36m31s206.png

Kellemetlen percek köszöntenek Barry-re, ahogy a lány mindent megtud, hogy Eddie és Joe is tudta Allen identitását, és Wells ölte meg Nora-t, és ő a Reverse Flash is. Mindez persze elég infó ahhoz, hogy elrohanjon, és letorkoljon mindenkit, hogy ő nagy kislány, nem kellene úgy védeni. Vágás, Eddie-t látjuk, ahogy egy székhez kötözve, de jó kedélyűen várja Harrison visszatértét, aki nem hozott magával kaját, szóval nem épp a legideálisabb emberrabló valaha. Thawne kicsit provokálja, hogy bizonyítsa, hogy a jövőből jött, de ezzel csak azt éri el, hogy Wells megvillogtatja a vörösen izzó szemeit, és csendre inti. Joe megpróbálja rendezni a szituációt Irisszal, de a lány inkább vádaskodásba kezd, levezetve, hogy ha tudta volna, hogy Barry a Flash, akkor nem randizik Eddie-vel, hogy ne hozza veszélybe, és mivel Joe nem mondta el neki ezt a kulcsinformációt, így Joe hibája minden. Right.

vlcsnap-2015-05-22-17h43m59s71.png

Közben arany fronton is alakulnak a dolgok, jelentősebb mennyiség kerül szállításra, így jók az esélyek a rejtélyes bűnöző elkapására. A rudak mozgatására egy fagyiskocsiban kerül sor, de ez nem álcázza eléggé a tartalmat, így aranyra váró emberünk is feltűnik, de nem sok kárt tud tenni, Barry ugyanis kiüti. Ezután jön az igazi meglepetés, a maszk General Eilinget rejti. Miután bezárták a tábornokot egy neki való kis cellába, a csapat egy emberként próbálja kitalálni, hogy mi van vele, ugyanis nem reagál semmire, még a kapott golyó kivételével fellépő fájdalomra sem. Ezt az állapotot végül Flash észlelése töri meg, vontatottan, de beszélni kezd, földöntúli hangon. Miután tisztázza, hogy Eiling rossz, és bántotta őt, ezért ő is bántotta Eilinget, Caitlin viszont jó, egy kérdés marad válasz nélkül, ki ő. A megfejtés pedig Grodd, a gorilla – rettegjetek.

vlcsnap-2015-05-22-17h57m04s246.png

Barry-nek persze elképzelése sincs, ki az a Grodd, így Cisco elmondja, amit a hűséges nézők mind tudnak: egy cuki gorilla, aki embertelen kísérletek áldozata, a szuperkatonák fejlesztése érdekében. Eiling durvulni akart, de Wells ezt nem hagyta, és nyílván a részecskerobbanás rá is hatott, na meg a benne lévő hatalmas adag kemikáliára. Ezáltal mindenféle szuperképességre, mint telepátia tehetett szert. Joe levezeti, hogy ha megtalálják Groddot, akkor Wellst is, és ahol Wells, ott van Eddie. Erre a végszóra várva Iris is besétál, és közli, hogy segíteni fog, ha kell, ha nem. Caitlin rögtön rákérdez, hogy tud-e valamit a gorillákról. Szerencsére igen, ugyanis mint álújságíró, nincs más dolga, mint kiolvasni az internetet, így gyorstalpalóban összefoglalhatja a kevésbé ráérőseknek, amit a tényleges képességekkel rendelkezők írtak.

vlcsnap-2015-05-22-18h10m15s225.png

Mindebből kihámozzák, hogy hol érdemes a Grodd utáni keresést elkezdeni, így Joe, Barry és Cisco útra kell a csatornarendszert felfedezni. Guszta. A fő gorillacsalogató eszköz pedig egy kis banán, hiszen mi mást akarna egy telepata gorilla. Vagy ez humorforrás akart lenni? Mert az nem sikerült. Akárhogy is, megtalálják Grodd palatábláját, azaz a falakat, amire felírja, amit tud, de Joe legnagyobb aggodalma nem a gorilla esze, hanem hogy vajon a mérete is nőtt-e a tudása mellett. Grodd nem igazán értékeli a magánlaksértést, Cisco sokkot kap már a hangjától is, Barry ellen a fájdalmas képzelgéseket veti be, Joe-t meg elrabolja.

vlcsnap-2015-05-22-18h20m56s218.png

A rendőr egyedül ébred a sötétben, és az első gondolata a pisztoly előkapása, ami aztán nem bizonyul túl jó ötletnek, Grodd ugyanis a gondolataival rá tudja venni Joe-t, hogy maga ellen fordítsa a fegyvert akarata ellenére. Joe persze teljesen kiborul ettől, és könyörög az életéért, amit a gorilla meg is hagy, kijelentve, hogy az apja – azaz Wells – utálja a fegyvereket, ő meg a banánt (miután Joe ezzel akarja jobb belátásra bírni). A laborban közben nagy a tanácstalanság, hogy hogyan lehetne Grodd ellen védekezni úgy, hogy nincs Harrison, aki jó tanácsokat adna. Iris erre kiborul, hogy milyen nyomorék mindenki, hogy pont az ő apját és pasiját nem lehet megmenteni. Az általános oltás után Barry személyre szabottan megkapja a magáét, amire azzal reagál, hogy Iris meg nem mondta el neki, hogy szerelmes egy kicsit belé… mondhatom zseniális.

vlcsnap-2015-05-22-18h35m06s26.png

Közben Eddie és Harrison kellemes kis csevejbe bonyolódnak a jövőről. Kifejezetten arról, hogy minden Thawne mennyire magas rangú politikus vagy tudós, leszámítva Eddie-t, akire lenyűgözően eseménytelen rendőrkarrier vár, és miután megmutatja neki a holnapi újságot, kiderül, hogy még a csaj sem lesz az övé – ez fáj legjobban szegénynek. Apróság, hogy bár enni nem kap, azért a zakója levételének idejére kiengedhette Wells a lekötözöttségéből, vagy legalábbis már nincs Eddie-n a nevezetes darab. Közben Cisco és Caitlin a teljes ötlettelenségből öt perc alatt eljutnak egy hajráfig, ami majd jól megvédi Barry nem túl értékes gondolatait a külső inváziótól, plusz a Groddra helyezett nyomkövető is aktiválódik, így nem kell keresni a főemlőst. Allen oda is rohan, amit Caitlin és Iris követ a kijelzőn. Iris meg is ragadja az alkalmat, hogy üresfejűségét megvillantsa, ugyanis miután megbeszélik, hogy a piros jel Barry, a kék jelre rákérdez, holott fölé van írva hatalmas ló betűkkel, hogy Grodd. Az évszázad talánya lett volna megfejteni, még jó, hogy Dr. Snow kisegíti – ismét bizonyítva, hogy mennyire nem is hülyeség az a diploma. A frissen szerzett információ láthatóan megrendíti a lányt.

vlcsnap-2015-05-22-18h41m00s240.png

A terv egyébként az, hogy Barry egy szuperöklössel kiüti az ellenfelét, mint a hatodik részben. Az eredmény röviden összefoglalva sikertelenség. Utána a gyors csapásokon van a sor, de ez sem jön be, viszont Grodd jól torkon ragadja, majd átüti egy falon, egyenesen a sínekre. Ettől a fejfedője leesik, így védtelen lesz az agyfronton való támadás ellen. Mikor Grodd a maradék agyát is megsüti, Flash csak bénultan fekszik, pedig a vonat nem vár, elindult már és vészesen közeledik. Cisco és Caitlin tehetetlenül állnak a helyzet előtt, de Iris tudja, mi a megoldás. Elmondja Barry-nek, hogy ő bízik benne, és ő a legerősebb, meg persze érte csináljon mindent. E rész alatt az agyfunkcióim egy része kikapcsolt, de Flash-nek csak ez kell, hogy magához térjen, és ellenálljon. Elugrik a vonat elől, majd a következő elé lép, ahol Grodd megtámadja, mire ismét hátra ugrik, így szegény gorillát elcsapja a busz következő szerelvény. Úgy látszik az apukája csak a világuralmi tervekig jutott a tanításban, de az kimaradt, hogy nézzen szét, mielőtt lelép a járdáról. Nincs más hátra, mint a zokogó Joe-t a laborba vinni, ellátni és reménykedni, hogy a jövő heti részben nem látszik meg rajta, hogy még fél év pszichoterápiára kell járnia a fogság miatt.

vlcsnap-2015-05-22-18h49m28s202.png

Az események ilyetén fordulatával General Eiling is szabadon távozhat, de előtte azért közli, hogy Barry-nek és neki Wells a közös ellenségük, úgyhogy lényegében haverok, majd elvonul levadászni Groddot. Közben Joe és Iris ellássák a csatabárdot, közös sírás és ölelkezés keretében, na meg egy ígéret, hogy nincs több titkolózás. Barry azon filozofál, hogy Wells csak eszközként használta Groddot, hogy elterelje a figyelmüket, Cisco erre válaszul azon lamentál, hogy a tiara nem volt elég csillám, és Allen meg is halhatott volna a hibájából, de mindenki megvigasztalja, és vállon veregetik egymást, hogy jó munkát végeztek. Már csak egy párbeszéd van hátra, az Iris és Barry közötti. Allen elmondja, hogy Iris az, aki mindig átlendíti a holtponton, és ha nem is tudta, de része volt minden napjának. Iris válaszul bevallja, hogy vannak érzései Barry iránt, de nem lehetnek, amíg nincs meg Eddie. De hogy Groddra is vessünk egy utolsó pillantást, épp felmászik egy toronyra, hogy aztán leugorjon róla, ne kérdezzétek miért. Ez biztos valami gorilla dolog.

vlcsnap-2015-05-22-19h16m39s114.png

Végül Harrisont látjuk, aki elkészült a képen látható kütyüvel, ami a kulcs ahhoz, hogy hazajusson, és kivilágítja a részecskegyorsítót, de egyelőre nem tudunk meg róla többet. Lássuk tehát mit kaptunk. Nagyon csalódott vagyok, szerintem borzasztó rész volt. Egyrészt Grodd nem kapott hozzá méltó figyelmet (főleg ennyi teasing után), és bár kínosan igyekeztek a készítők gonoszként feltűntetni, végig az volt a benyomásom, hogy ő az áldozat, és mindig őt sajnáltam, mikor Barryt kellett volna. Ha már Allennél tartunk: az Iris által előadott lélekbemarkoló beszéd minősíthetetlen volt, ahogy az is, hogy a nyilvánvalóan tehetségtelen lánytól elvárják, hogy hátast dobjunk, mint szuper segítség a labornak. Kicsit belefáradok az állandó hiszti/érzelmesség rohamokba is. Technikai jellegű kifogásom a CGI nevetségesen elnagyolt mivolta, odatehették volna azért magukat. Nagyon jó pont volt viszont az Eddie és Eobard közti párbeszéd, szerettem minden sorát.

Címkék: the flash
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

,, 2015.05.25. 18:53:03

A jó hír az, hogy a hogyvoltok mindig akkor a legjobbak, amikor pocsék a rész:)
nem is tudom vesztegessek-e szót Irisre. Én nem akarom Irist a csapatban. Mégis mit tenne hozzá Caitlin és Cisco szakmázásához? hogy tud olvasni? azt is csak néha?
Komolyan rosszul voltam tőle, hogy ő lett a hero of the day. A Barryhez intézett lelkesítő beszéde miatt? Ne már.

Is 2015.05.27. 17:44:06

Gyalázatos volt ez a rész, ez a Groddos történetvonal. Ennél azért sokkal, de sokkal jobbra számítottam.

Yobbágy Fery 2015.05.27. 22:10:40

@Is: Minél jobbra? Egy gorilláról van szó, az írók az emberekkel se tudtak eddig semmi értelmeset kezdeni, majd pont egy telepata gorillával fognak.

Az évadzárót lehet már ekézni vagy mindenképpen meg kell hozzá várni, hogy a hogyvolt is meglegyen hozzá? :)

SuperLawyerGirl 2015.05.28. 05:19:48

@foxglove (F6): bár tudnék valami újat mondani... De azt hiszem Irist már csak így kell elfogadni.
@Yobbágy Fery: felőlem lehet nyugodtan, már kész amúgy a hv, csak még nincs kint. :-)

Is 2015.05.28. 16:59:12

@Yobbágy Fery: Sajnos igazad van. :(
Csak arra gondoltam, hogy olyan régóta lebegtették már be, annyiszor megvillantották, hogy valami igen nagyszabásúra gondoltam, valami nagy durranásra. Ehhez képest kicsit pukkant, de legalább büdös volt... :S
süti beállítások módosítása