Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 2014 - Finálé

2014. december 24. 12:30 - oharozsabimbolehetnek

img_5913.jpg

A mai adás azzal kezdődik, hogy a mentorok panaszáradatát követően Kolosi Péter jól letolja Bencét. Állhatna itt egy szar szóvicc a finá-léről, de nem fog. Ma minden viccet az RTL Klub szolgáltat. Ez már akkor kiderül, amikor a tegnapi Adam Lambert beköszönést elsütik másodjára is. Közös dallal kezdenek, amiben mind a 12 döntős benne van. A dal kretén. Én nem látom a Pálinka Republicot. Ti? A Final Countdownra bevonul Bence is, és a tegnapi hangerejét megduplázva üvölt az elejétől kezdve. Beszélget egy kicsit a döntősökkel, Benji meg akarja csinálni az egész fiú kategóriát. Mutatnak egy állást, valakinek közel 50%-a van. Ma is lehet egymilliót nyerni a szavazással, ahogy tegnap. 

Nem maradhatnak a színfalak mögött a mentorok sem, Gabi nagyon összeveszhetett a stylisttal és a fodrásszal, mert úgy néz ki, mint egy szaloncukor. Egy bongyor hajú szaloncukor. Leülnek, beszélnek egy kicsit szokás szerint. Robi boldog Benjivel, Szikora szereti a két lány-egy fiú felállást, G meg reménykedik, hogy az őszinte szeretet győz majd. Gabinak kb mindegy, ő csak jól érzi majd magát. Aztán Twitter, amiből kiderül, hogy Bencus ma szürke alsót vett. Eltelt 20 perc, és semmi nem történt. Kerszünet után John Legend mosolyog ránk, és kíván minden jót.

img_5935.jpg

Végre indul az első kör, a válogatón hallott dalokkal. Tóth Andi kezd, kap egy dejóittlennielsehiszem kisfilmet, aztán jön azzal a rémes Hooligans nótával, amivel bejutott a táborba. A mentorok szerint profi produkció volt. Andi szerint ő nem vált profivá. Jön Benji, akit most kapott el a gépszíj. Épp időben, jó reggelt! Most szerencsére gitárral énekel, úgyhogy jó. A mentorok szerint szuper volt, Gabitól kap egy puszit is. Juli is örül egy sort a kisfilmben, aztán jön mutogatni, ezúttal kap egy csomó rózsaszín kezű háttértáncost is a látvány kedvéért. A mentoroknak elállt a lelegzetük. Alföldi bizonyítva látja, hogy nem is igaz, hogy az X-Faktor kiöli a tehetséget az emberekből, mert lám, Juli képes volt ugyanazt a pillanatot megcsinálni. 

img_6035.jpg

Újabb reklám, újabb ismeretlen arc (nekem), most épp Sam Bailey. Valaki írja meg, ki a túró ő! Köszi. Bence ma sokat beszél, és sokat is bakizik. A második körben karácsonyi dalokat énekelnek a srácok. Andi kezdi a sort egy olyan rossz karácsonyi számmal, amilyet még életemben nem hallottam. Én a helyében az első tíz másodperc után lebasztam volna a mikrofont, hogy “szórakozzatok azzal, akivel egyidősek vagytok”. Ő nem, ő végignyomja. Szegény! Ezzel szemben Benji megkapja az ultimate amerikai nyálgejl karácsonyos dalt, az All I Want For Christmas Is You-t, ami eladja magát. Nagyon furcsa a koreográfia, robotmozgással, nyújtott lábbal táncoló csajok tütüben a háttérben. Para. Jó is, hogy Benji nem látja őket, mert kiszaladna a színpadról. A legjobb rész, amikor két táncos a fenekén ugrálva halad oldalra. Nem tudom leírni, nézzétek meg, ha tehetitek, szürreális. De lehet, hogy csak nekem, mert a zsűri agyondícséri a táncosokat. Benji? Ja, ő egy erős közepes volt, de legalább láthatóan jól érezte magát. Juli megint megcélozta az 50 felettieket a Legyen ünneppel. Szép, van megint sírás. A részt Twitter zárja. Most a vadidegen még a reklám előtt beköszön.

A reklám után folytatódik a már megszokott sms-kunyera. Nem sokára kiderül, ki jut a legjobb kettő közé. Az este gyors összegzése után egy kis Reszkessetek, betörők! promóként Danics Dóra énekel kórussal. Fura a színpadkép, mert Dórát felrakták a plexikockára, de a lába nem látszik, így olyan, mint a Hófehérke és a hét sok törpe, egy óriásnő középen, és sok pici ember körülötte. Na, jön az első eredményhirdetés előtti utolsó egy perc. Színpadon a finalisták és mentoraik. Elhúzott mondatok, izgalmat tükröző arcok. Tóth Andi már biztos továbbjutó. Ééés viszlát Benji, Juli a másik, aki marad. A srác egyáltalán nem szomorú, örül, hogy eddig kitartott. Jön pár nyálas vallomás, ölelések, puszik. Az év férfihangja Benji. A verseny pedig folytatódik tovább. Juli vagy Andi? Andi vagy Juli?

img_6215.jpg

A csajok még egy kört énekelnek, először Juli a Gaga dalt, az Edge of Glory-t egy borzasztó felsőben, amiben úgy néz ki, mint Bigbird a Szezám utcából. Mindenki gratulál neki, ő meg boldog, mert benne van a kettőben. Szikora teljesen össze-vissza szöveggel vezeti fel mentoráltját ma már sokadszorra. Andi a Queen dalt hozza vissza, amit szépen énekelt, de már akkor is megőrültem a harmonikás zakatolástól. A zsűri meg az őserőtől őrül meg, büszke lehet ez az ország, hogy ilyen lányok vannak benne. Jippijájé! Értékelünk, szuper este volt csupa meglepetéssel és fordulattal egy érzelmi hullámvasúton, legalábbis a mentorok szerint. Szerintem… nos, töltöttem magamnak egy pohár bort, hogy legalább valami jó legyen benne.

img_6299.jpg

img_6348.jpg

A reklám után Adam Lambert harmadszorra is elmondja ugyanazt. Mi van? Más már nem fért bele a büdzsébe? A győztes dala jön két felvonásban, amit Rakonczai Viktor és kispajtásai írtak. De előtte újabb kisfilm Andiról, amiben elmondja, mennyiben változott meg az élete a műsor miatt. A színpadon egy csillagkapuban áll, és énekli azt a rémes számot. Miért nem lehet a győztes dala valami vidám ugri-bugri nóta? Miért kell minden évben szenvedni? Főleg nekem, amiért kétszer is meghallgatom. Juli összefoglaló kisfilmjében előveszik a könnyeket is, és nem felejtik el emlékeztetni a nézőt, hogy a kapcsolatát adta a győzelemért. Na, ő is beáll a csillagkapuba, és végig vekengi a győztes dalt. Én eltekerem. Mindjárt kiderül, ki nyeri az idei versenyt, mondja Bence. Ez azt jelenti, már csak kb 45 perc van hátra.

img_6390.jpg

img_6448.jpg

Most jön Vastag Csaba, és vendégfellép. Én már az első évadban sem szerettem, és azóta sem lett szimpatikusabb. Az pedig különösen nagy blama, hogy megnyerte ezt a versenyt, de ő sem élőben énekel, mint a többi vendég, pedig az ex-xesektől elvárná az ember. Közepesen fos szerelmes dalt búg a női nézők bugyija alá. Nekem valószínűleg erősebb a gumírozás, mert szerintem felejthető. A reklám után búcsúdal, amiben mind a “12 döntős” (élő show-s inkább) szerepel, de én csak 11-nek számolom, mert a Pálinka Republicot továbbra sem látom. Sok felesleges rizsa után elindul az egy perc, aztán jönnek a döntősök a mentoraikkal. A közönség Andi nevét skandálja. A mentorok és a versenyzők kezet fognak egymással, csak hogy értelmesen teljen az idő. Érkezik a boríték, feszkósra vált a zene.

img_6557.jpg

Andi sír, Juli lemerevedett. Bence idegtépő, legalább négy perc, mire egyáltalán belenéz a borítékba. A győtes: Tóth Andi. Zokog, és keresi, kinek a nyakába borulhatna. Aztán Robi felemeli, megrázza, mint valami zsákot. Szép pillanatok (nem!). Aztán jön a család, a többi mentor is szépen sorban. Közben Bence beszéltetni próbálja, kevés sikerrel. Annyit azért sikerül kihúzni belőle, hogy a nyereményautót a bátyjának adja, és hogy valamit ígért Bencének a sminkben, ha nyer. Egy pici pillanatra tényleg 15 éves kiscsaj lesz, aki sírva köszöni meg a tanárainak meg a szüleinek a sikert. Bence Juliról is megemlékezik, közben Szikora túlbuzog, és kihúzza az uszályt Andi alól, aki ettől kis híján pofára esik. Jön a győztes dala megint, iszonyú szívatás ilyenkor énekeltetni egy zokogó embert. Mikor ráengedik a többi versenyzőt, akkor vége van a dalnak. Örülök ennek a kislánynak, de még nagyon-nagyon fiatal, tessék rá nagyon vigyázni! Ami meg Julit illeti, sajnos “csak” profivá tudott válni a szememben, igazán szimpatikussá sosem.

img_6710.jpg

Én a magam részéről szeretném megköszönni megtisztelő figyelmeteket. Letészem a lantot. Akinek tetszett, tudja, hol talál a továbbiakban. Békés karácsonyt és tehetségkutatókban gazdag új évet mindenkinek!

Címkék: x-faktor
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezis? 2014.12.24. 14:56:19

Köszönet a posztokért, jók voltak.
Én a Tha Shudras-ra, esetleg Borbély Ricsire fogok emlékezni ebből a szériából.

Ha valaki ki tudna segíteni, mi az a dal, ami a kiesés alatt szól, megköszönném.

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Neotica 2014.12.24. 15:09:07

Nem mutogat, hanem jelel ;)
A kritika egyébként remek, mint mindig.

Falatkányi 2014.12.24. 17:15:34

@ezis?: nem Mika - Happy ending?

ezis? 2014.12.24. 21:10:10

@Falatkányi:

És igen!
Nagy köszönet!

RobiLya 2014.12.24. 21:30:10

"Andi kezdi a sort egy olyan rossz karácsonyi számmal, amilyet még életemben nem hallottam." Ez a mondat nagyon fájt, az eredeti angol zene: Train - Shake up Christmas száma. Egyszer azért hallgasd meg kedves Cikkíró!
Sam Bailey egyébként az angol X-factorban nyerte meg valamelyik évadot. Ennél többet nem is kell tudni róla.

oharozsabimbolehetnek 2014.12.24. 22:29:13

@RobiLya: A kedvedért meghallgattam eredetiben. Nem dobtam el az agyam, de tény, hogy sokat rontott rajta a cukiskodó magyar fordítás.

RobiLya 2014.12.25. 10:20:28

@oharozsabimbolehetnek: Köszi, pont ezt az eredményt vártam. :)

Baresz83 2014.12.27. 13:39:12

Én leginkább annak örülök, hogy véget ért az X-faktor, valahogy nem tudott hozzám közel kerülni ez a csapat. Az összefoglalóidat mindig elolvastam, de hogy meg is nézzem az adásokat... na azt feladtam az első pár rész után!

Ha lesz újra Konyhafőnök, remélem, hogy megint Te fogod "közvetíteni"! :)

schanc 2014.12.30. 13:09:33

Köszönjük a szérián át tartó munkádat!
Ami a végeredményt illeti: én nagyon elismerem Andi tehetségét, hihetetlen, amit letett az asztalra. A szívem mélyén viszont inkább Julinak drukkoltam, lehet, hogy nem volt olyan sokoldalú, de általában olyan produkciókat hozott, ami nagyon jólesett a lelkemnek. Annak azonban nagyon örülök, hogy ez a két lány maradt a végére!
süti beállítások módosítása