Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x21 – Ragtag

2014. december 18. 15:00 - Smokey the bear

A célegyenesbe fordultunk, már csak két rész van hátra ebből az évadból. Ez egy amolyan felszopó rész a végkifejlethez. Ennek megerősítéseképpen egy visszaemlékezéssel nyitunk. A fiatal Ward javítóintézetben van, mert megszökött a bentlakásos katonai suliból, elkötött egy kocsit, és hazaérve a bátyjára gyújtotta a házat. Nehéz gyerekkor, az. A szadista tesó sajnos túlélte, és most azt akarja, hogy Wardot nagykorúként vonják felelősségre a gyújtogatásért. Nemsokára itt az ügyvéd, de előtte még egy különös látogatója akad: Garrett, aki nagy potenciált lát, az egyébként remek fizikai adottságokkal rendelkező, kiszolgáltatott fiúban. Válaszút elé állítja lil’ Wardot: vagy a börtön, vagy Garrett sajátos kiképzőtábora. Az utóbbi jóval keményebb, de ha túlesik a kiképzésen, többet senki sem szarozhat vele. Ward igent mond az ajánlatra.

1_lil_ward.jpg

Ugrunk tizenöt évet az időben. Coulson csapata a motelban pocol, és az összefüggéseket keresi, miközben a háttérben épp arról szólnak a hírek, hogy Deathlok megölt egy kolumbiai drogbárót. Nocsak, PR erőszak a szuperkatonák sorozatgyártásához? Coulson összetereli a csapatot a másik szobába, mert May-jel fontos dologra jöttek rá. Minden-mindennel összefügg, és nagyon úgy néz ki, hogy a Cybertek lesz a kulcs. Garrett nagyon keresi a GH325-öt, nyilván azt akarja felhasználni az Extremis stabilizáláshoz és/vagy továbbfejlesztéséhez. Sajnos ehhez minden forrásuk megvan, ugyanis náluk van a feltört merevlemez Simmonsék összes kutatásával. Skye még az előző részben legyártott egy trójai vírust, amit a merevlemezen hagyott, ami tök jó…lenne, ha sikerült volna időben befejezni. Ahhoz, hogy működni tudjon, fel kell még tölteniük a program maradék részét. Itt jön a képbe a Cybertek. Garrett hosszú évek óta dolgozik együtt a céggel, nyilván megosztják egymással az adatokat, de minimum összeköttetésben vannak. Elég tehát betörni a Cybertekhez, és ott feltolni a vírust. Mivel nincs már SHIELD, marad az illegalitás. Coulson elszántan fogadkozik, legyen átkozott, ha hagyja, hogy Ward és Garrett megússza a gyilkosságot; ja, és hiányzik a gépe!

2_missing_my_plane.jpg

Az előbb említett jármű a levegőben van. Ward fejében egy fekete lyuk gomolyog, esküszöm, nem képes felfogni mire volt jó, hogy az összes híradó főműsoridőben számolt be Dethlok akciójáról (a magyar TV-k tuti nem, hogyisne, még hogy elvegye a helyet az állatkerti hírektől). Garrett természetesen a leendő befektetőinek szánta ezt az akciót, megveregeti Deathlok vállát, és hogy a robotapu lássa milyen nagyon rendes, felhívja az egyik emberét, hogy ráérő idejében csináljon egy videót Mike kisfiáról, és küldje át a CCTV-n. Mike szeme villámokat szór. A laborban Raina jön elébük fülig érő mosollyal. Jó úton haladnak, mire földet érnek kész lesz a „Jézus-koktél”. Hurrá!

3_anger.jpg

A motelban kicsit leült a hangulat. Fitz, tudós létére, meglehetősen naiv, folyamatosan mentséget keres Ward számára. Skye próbálja visszarángatni a valóságba, Ward egy szemétláda, dolgozza fel! Most, hogy Coulsonék törvényen kívüliek lettek, kicsit szűkösebbek az erőforrásaik, ezért jobb híján, Trip nagyapjának kémholmiját dézsmálják meg, amiben azért akad egy pár hasznos holmi. Coulson úgy válogat közöttük, mint kisgyerek a cukorkaboltban, azt se tudja, melyiknek örüljön jobban, a hipnosugárzónak, a tranzisztoros sugárstukkernak vagy az EMP-nek, ami képes rövidre zárni minden áramkört a környezetében. A Főnök és Trip jól elbandáznak a kincskeresés közben, a jókedvű Fitz pedig majdnem felgyújtja a szobát, egy kósza, cigibe rejtett lézersugárral. "Vigyázz HYDRA, jövünk!"

4_equipment.jpg

Flashback. Garrett egy erdőbe viszi lil’ Wardot vadászni. Biztosítja a fiút, hogy senki sem fogja itt keresni, majd odadob neki egy kis ellátmányt, és közli vele, hogy innentől csak magára számíthat. Ifjú Ward kiakad, és ezt most mégis hogy? Se lakás, se tábortűz, hogy fog itt túlélni? Garrett otthagyja vele Buddy-t, a kutyát, és közli, hogy a többi már nem az ő gondja. Pár hónap múlva visszajön, ha Ward még itt lesz, akkor jó, ha nem, akkor nem. Szedje össze magát, és bizonyítsa be, hogy nem igaz, amit a szülei gondolnak róla, hogy semmirekellő, értéktelen és GYENGE.

Coulson és May a Cybertek palo altói központjában tudósnak álcázva (vastagkeretes szemüveg, lenyalt haj, meh) állásinterjúzik, hogy a Főnök kabátjára szerelt chipen keresztül Skye bemérhesse a cég számítógépes hálózatát. Fura, de semmilyen jelet nem talál. Egy fülesen keresztül Fitz-Simmons súg a felvételizőknek. Hiába a sok paraméter, a Jegelőt a fehérköpenyes interjúztatók jól leszólják. Skye közben talál egy extra védelemmel ellátott szobát a negyediken, biztos lesz ott valami. Coulson és May a sikertelen felvételi után kifelé menet elintéz két biztonsági őrt, és beveszi magát a titokzatos szobába. Hamar kiderül a turpisság, Skye azért nem látott elektronikus jelet, mert nincs is. A Cybertek mindent papíron tárol! Megtalálják a Deathlok projekt aktáit, amiből kiderül, hogy a program már 1990 óta létezik, és az első tesztalany Garrett volt. Mivel közelednek az őrök, improvizálniuk kell, kihajítják az iratszekrényt az ablakon, és Trip- nagypapi speciális nyílpuskájának hála, ők is azon keresztül távoznak.

Raina a laborban épp Skye vérmintáját nézegeti, amikor Deathlok tér be hozzá csevegni. A nő szemére hányja, hogy átadta a fiát a rosszarcoknak, úgy, hogy igazából nem is kényszerítették erre a fejébe ültetett robbanószerkezettel. Raina sajnálja a dolgot, ő csak azért van itt, mert különleges embereket keres, és úgy látja Skye-jal elég sok közös vonásuk van. Közben egy röviden jelentben azt látjuk, hogy lil’ Ward bőrig ázik az erdőben, és csak Buddy-ra számíthat. Vissza a jelenbe, ahol a felnőtt Ward éppen azt veti Garrett szemére, hogy simán hagyta volna meghalni. Arra utal, hogy Mike majdnem kinyírta, csak hogy felnyittassák a merevlemezt. Garrett csendre inti, ne legyen gyáva, és ne játssza az áldozatot! A Veszekedés hevében Garrett rosszul lesz, Ward viszi is a laborba, hogy töltőre tegye.

9_raina.jpg

A csapat a Buszon történtekről mit sem tudva rájön, hogy Garrett valójában nem a szuperkatonáknak akarja a szert, hanem saját maga meggyógyítására. Fitz még mindig mentegeti Wardot, ennyire tényleg nem lehet hülye! Megjön a pizza, de Skye nem jön ki enni, mert egyfolytában azon tépelődik, mi az istenért nem hagyta, hogy Mike megölje Wardot. Gyenge volt. May jön hozzá, beszélgetni. Amikor Skye azzal vádolja, hogy nincsenek érzései (gondolom mert nem rohangál ordítva, és a ruháit tépkedve a medence körül naphosszat), May elmondja, hogy de, igenis ki van akadva, de momentán nem akarja erre pazarolni az energiáit. Eltemeti magába a dühöt, jó mélyre, hogy amikor szembekerül Ward-dal majd jól letéphesse a fejét, és belehányhasson a tüdejébe! Coulson szakítja meg a már-már barátnői csevegést, megvan Garrett bázisa, irány Kuba!

11_feelings.jpg

Az említett volt csapattárs közben bebikázta Garettet. Kiderül, hogy ez nem egyedi eset volt, a férfi szervei kezdik szép lassan felmondani a szolgálatot. A Cybertek emberei egy-két hónapot jósolnak. Ward ledöbben. Gyors váltással a havannai borbélyüzletre ugrunk, ahol Quinn szépül 5 dolcsiért. Garrett vidáman üdvözli, már a puszi-puszit várnánk, de végül csak vállsimi lesz belőle. A bogotai akció körüli hírverést felhasználva Quinn befektetőket gyűjt. Az üzletember mindig is figyelmeztetett, hogy a SHIELD rossz, így most, hogy porig égett, kegyelmet, és üzleti befolyást szerzett. Quinn jobbra el. Raina szól a távrecsegőn, hogy talált valami érdekeset. Ward lemegy hozzá az alagsorba. A nő elmeséli, hogy Skye örökbefogadási papírjai és a DNS-e alapján rájött, hogy ő lehet az a kislány, akit egy kínai faluból menekített ki a SHIELD (ez utóbbit csak én teszem hozzá, Raina csak magát a falubeli esetet ismeri biztosan). A lakókat szörnyek ölték meg. Ők végeztek Skye szüleivel is? – veszi fel a fonalat Ward. Nem- jön a válasz-, ők maguk voltak a szörnyek. Hoppá!

Ugrunk vissza az időben. Garrett fél évvel később ment csak vissza ez erdőbe, addigra viszont a fiatalnak mondott, de legalább harmincötnek kinéző Ward jól belakta a helyet. Az érkező Garettet vadászpuskával a kezében fogadja, és elmeséli, hogy az első hetekben nem volt jó sora, de aztán rájött, hogy csak a hozzáállása a rossz. Betört néhány házba, szerzett magának sátrat és néhány hasznos dolgot, azóta éli világát. Garrett büszke rá, és ennek nyomatékot adva fegyvert fog a fiúra. Ward menten összepisálja magát, pedig csak viccel az öreg. A fegyvert nem gyilkolni hozta, hanem azért, hogy megtanítsa a fiút lőni.

13_gun1.jpg

Napjaink Kubája. A labort nagy sebtiben összepakolják. Amúgy is átköltöztek volna az államokba, de a Cybertekhez való betörés híre meggyorsított a dolgokat. Raina jön mosollyal és fiolával. Összerakott egy GH325-höz hasonló szert, jól vigyázzanak rá, mert csak ez az egy adag van belőle. Coulson és csapat is közelben van (tényleg, honnan van ezeknek pénze ide-oda repkedni?). Trip és Fitz elosztják a fegyvereket, végre teljes az összhang. A csapat kettéválik. Fitz-Simmons megy megkeresni a Buszt, a többiek pedig a borbélyüzlethez hajtanak (egykor SHIELD bázis volt, onnan tudják, hova kell menni). Az üzletben már senkit sem találnak, ellenben valaki sok áramot fogyaszt az alagsorban. Ez azt jelenti, hogy biztos vannak még lent számítógépek. Ha ez igaz, akkor itt a legjobb lehetőség a rendszer meghekkelésére. A csapat bemegy.

Ward flashback. Immár öt évvel öregebben, az általunk is ismert Ward cseverészik a tábortűznél. Garrett tanmesét mond neki a bizalomról. Garrett SHIELD ügynök volt. Egy szarajevói küldetésben találatot kapott, de senki nem jött érte, hogy megmentse. Önerőből élte túl a szerencsétlen esetet. Ezért fordult a SHIELD ellen, és állt át a HYDRÁ-hoz, mert az felismerte a túlélés fontosságát. Már csak egy lecke maradt hátra, mielőtt Ward megkezdheti SHIELD akadémiás kadétéveit. Ward-nak le kell lőnie Buddy-t. Kölyökképű hosszú éveket töltött együtt a kutyával, érhető, hogy megremeg a keze. Futni hagyja az állatot.

Fitz-Simmons megtalálja a Buszt, de nem elég körültekintőek, és Ward rajtuk üt. Felviszi őket a Buszra. Fitz zsebéből előkerül a nyomkövetős pénzérme, és az EMP, amit Garrett csak akkor ismer fel, amikor a srác aktiválja. Az egész gépen elmegy az áram, és Garrett áramkörei is megsülnek. Garrett haldoklik, Ward sürgölődik körülötte. Fitz próbálja meggyőzni volt csapattársát, hogy hagyja meghalni, de az zsenikéméket záratja el inkább egy biztos helyre. Garrett ismét feladatot ad: Ward ne vele foglalkozzon – arra ott lesz Raina-, hanem intézze el Fitz-Simmonst. Ward elindul végrehajtani a feladatot. Csakúgy mint akkor az erdőben. A geek páros Skye volt orvosi konténerébe menekül. Az ajtón keresztül Fitz még tesz egy próbát, hátha meg tudja győzni Wardot, hogy jöjjön meg végre az esze. Kölyökképű elbizonytalanodik egy percre, de akkor megmutatják a flashback utolsó darabkáját is: Buddy elszaladt, de nem jutott messzire, Ward, hogy bizonyítsa nem gyenge, hidegvérrel lelőtte. Fitzék fejébe momentán nem tud golyót repíteni, ezért jobbat talál ki. Konténerestül kilöki őket a repülőből, a tenger fenekére. Ward, te rohadt állat!

Garrett az utolsókat rúgja, megkéri Rainát, hogy adja be neki a szert, hiszen nincs vesztenivalója. Nélküle tuti meghal. A csaj benyomja a cuccot, Garrett felizzik, és hánykolódik kicsit, de túléli. Üdvözült arccal csak annyit tud kinyögni, hogy érzi az univerzmut. Na, fasza! Coulson és csapata közben nem várt akadályba ütközik a pincében. Garrett rájuk küldött egy csomó szuperkatonát, meg a berserker botot is. Jó nagy slamasztikában vannak.

Az utolsó utáni jelent felejtős, legalábbis az epizód egészéhez viszonyítva. Quinn az amerikai hadvezetésnek ajánlgatja a szuperkatonákat. Nem egyet, hanem egy egész ezredet, mert a kormánynak szüksége lehet rájuk a SHIELD ÉS (!) a HYDRA elleni küzdelemben. Egy bemutatóra invitálja a fejeseket, és ugyan ki tudna David Conrad meghívásának ellenállni? Ugyehogyugye?

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.12.18. 22:43:40

Na kíváncsi leszek a finálé hogyvoltjára :)
Örülök, ha elmegyünk a "Ward, te rohadt állat!" stílusú hogyvoltozás felé, a fináléhoz kelleni fog szerintem^^

Is 2014.12.19. 09:06:36

Nem most láttam, de nem úgy volt, hogy Ward nem tudta lelőni a kutyát, csak előadta, és ezért Garett szedte le végül?

Smokey the bear 2014.12.19. 12:24:36

@Is: Először csak a levegőbe lő, aztán miközben Fitz-Simmons az életéért könyörög neki a repülőn, akkor kapunk egy flashbacket, amiben azt mutatják, hogy Ward a távcsöves puskán keresztül nézi, ahogy a kutya szalad a susnyásban. Nem mutatják, de szerintem ő lövi le végül.

Gabba 2014.12.21. 11:31:28

@Smokey the bear: "Vigyázz HYDRA, jövünk!" ezen percekig röhögtem, May milyen fejjel adta már elő?!

"kihajítják az iratszekrényt az ablakon" - ez meg a másik, amikor előtte Coulson leszól Skye-éknak, hogy álljanak készen egy nagy file fogadására :D
süti beállítások módosítása