Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 2x21 - Hétfő 7 óra, Ferenc (5)

2014. november 25. 11:00 - Zsoofka

Ferenc előző ülése itt

Meglepően sötét képekkel nyitjuk a hetet. Dargay megint ruhapróbásat játszik, de ezúttal a leszakadt gombú öltönyök között válogat. Szomorúnak tűnik, tuti, hogy nem randira indul. Talán Apukával történt valami a hétvégén? Ahogy leroskad a székre, nagypapás szemüvegében és minősíthetetlen Bobby-könyöklős kardigánjában, hirtelen nagyon öregnek tűnik. Mint egy öreg szabó, abból a régi meséből. Sírni kezd, ekkor már biztos, hogy az öreg Dargay nem győzte le a tüdőgyulladást. Elment örökre, ő meg ottmaradt a gyűlöletével, amiben már nem is annyira biztos. Asszem erről beszélt Ágnes, amikor azt mondta: „… mielőtt még túl késő nem lenne.” Az lett.

A hajnal az erkélyen találja. Teljesen egyedül van, nagyon magányos. De nincs mese, hétfő reggel van, dolgozni kell.Egy ilyen típusú embernek talán a munka az egyetlen menekülése a gyászból.

Katát és Ferencet egy nagyon fáradt és meggyötört pszichológus fogadja. Ferenc zavarban van, rendezkedik, pakol. Igyekszik kényelemben tudni a lányát. Kata hippiruhában, farmerkabátban ücsörög, amúgy egy nagyon vékony, törékeny lány. Szemmel láthatóan hozzá van szokva, hogy Apuka mindent megtervez az utolsó díszpárnáig, szó nélkül tűri a fontoskodást. Végre leülnek. Aztán Ferenc még a farmerkabátot is le akarja venni a csajról, megjegyezvén, hogy nagy itt a meleg – ekkor Kata határozottan, de kedvesen leállítja. Nem két éves, hanem 22, drága Apuka.

5.png

Dargay csendesen szemléli a vele szemben ülőket, akik előbb néma csendben, majd egymás szavába vágva jelzik zavarukat. Végül a csaj felteszi a nagykérdést: Miért is kellett neki ma ide jönni?

Dargay nem akar tematizálni. Apa-lánya párosra bízza a kibeszélendő dolgokat. Mondja meg inkább Ferenc, miért örült neki egy hete, amikor a doki felajánlotta az édeshármas lehetőségét… Apa rögtön a közepébe vág: ő nagyon szereti Katát, csak nem biztos benne, hogy ezt megfelelően éreztetni is tudja vele. Kata meglepődik, az elmúlt hetek harcai után nem ezt a vallomást várta, sokkal inkább korholást. Amióta itthon van, mondja a lány, úgy bánnak egymással, mint a hímestojással: inkább nem is kommunikálnak, csak nehogy veszekedés legyen a dologból.

6.png

Gondolom Kata nem tudja mit mondhat a mostani helyzetben (a nagy dániai összeveszés és Apuka karrierjének összeomlása után): segíteni nem tud, ártani nem akar. Látszik rajtuk, mennyire szeretik egymást, de nem találják egymáshoz az utat. Kata korainak tartja a mostani kibeszélő show-t. Úgy érzi, hogy nem lehet őszinte az apjához, mert akkor fájdalmat okozna neki, azt meg most nem akar, mert még mindig depis a férfi. Áttételesen szó esik a Ferenc által az elmúlt héten kapott ilyen-olyan munkalehetőségekről, amelyek között egy-két ígéretes is van – de a férfit szemmel láthatóan ezek nem izgatták fel túlságosan. Kata szerint ez a férfi magába-fordulása miatt van. Mi, akiket a múlt héten Dargay már felhomályosított, tudjuk, hogy Ferenc talán tudatosan adta fel a munkáját és fordult a családja felé. Most erre akar fókuszálni, mert érzi, éveket –évtizedeket vesztett.

8.png

Most is csak az érdekli, hogy meddig marad itthon Kata. Látszik rajta, hogy retteg a választól… Kata pedig nem válaszol, csak hárít. Ez így még rosszabb. Aztán mégis kiböki – bár nem költözik vissza a szülői házba, nem megy vissza a csúnya, gonosz Dániába. Ferenc bódog. De valahogy Kata úgy mondja mindezt, hogy nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez az összes mondanivalója. Van még ott valami. Pedig Ferenc mindent megígér a jó hír hallatán: fizeti a csaj albérletét –sőt le sem kell diplomáznia, ha nem akar.

Vallomást tesz: tudja, hogy nem könnyű vele, de „egyszerűen nincs semmi fontosabb nekem, mint te”. De Kata még mindig hallgat, menekülne. „Ezt inkább máskor kellene megbeszélni.” Mármint az apjával való kapcsolatot. Mert – ahogy mondta – túl sérültnek tartja Ferencet ahhoz, hogy őszinte legyen vele. „Miattam lett pánikbeteg.” Ezt Anyuka sugallta neki, sőt azzal vádolta, hogy a Kata dán futása miatt lett idegbolond Apuka. Érzelmi zsarolás 2.0. Már látom, hogy hármasuk ki fog egészülni + 1 Anyukával a jövő hétre és kiderül, hogy ő a legzakkantabb közülük.

De vajon mit nem mer elmondani a csaj az apjának? Mondjuk, hogy terhes? Vagy feleségül ment a Moór Karcsihoz? Az introban szerepelt a neve, ezért emlékszem :)

11.png

Ferenc a koppenhágai szállodában lefolytatott beszélgetést említi, mint az utolsó kommunikációs próbálkozásaik egyikét. Kata beletörődő: ha kell, hát beszél. Elmondja, mit érzett akkor, de megígérteti az apjával, hogy az nem kattan be, ha olyat hall, ami nem tetszik neki. Az elmúlt évek során Apuka - hívás nélkül - előszeretettel megjelent lánya életében: akár egy egyetemi buliba is beállított, kérés-szólás nélkül és vitte a lányát hazafelé. Kata szerint Apuka nem egyenes, manipulálja őt. Nem engedi, hogy élje az életét és eldöntse mi a jó és mi a rossz.

12.png

Szóba jön a dániai cucc-összevisszapakolás is: Apuka szokás szerint megjelent, átvette a parancsnokságot és átköltöztette a csajt a hotelbe. Ferenc szerint csak azért, mert 3 napig a lányával akart lenni, Kata szerint azért mert Apuka rendületlenül parancsolgatni akar. Értjük. Uncsi, ugorggyunk. De nem ússzuk meg: meg kell tudnunk azt is, hogy élte meg a pakolást Kata. Megismétlik a fentieket. Semmi extra. Kata többé nem hagyja, hogy Apuka döntse el kivel és meddig játszik a homokozóban. Ott és akkor leordította Apuka fejét, akinek nem mellesleg új ez az élmény, mármint, hogy ellent-ordítanak neki. De Kata megsajnálta akkor, sőt féltette. Amikor a veszekedés után a csaj visszarohant a szektába, ott a vezér meggyőzte, hogy jobb, ha kibékül Apukával („megbocsát neki”) – ezért visszament hozzá. De bekopogni már nem mert a szobaajtón, félt, hogy újabb veszekedés lesz a dologból. Hallotta Apuka békés hortyogását, így hazament. Aztán – amikor Ferenc az éjszaka közepén felébredt és egy gyors gondolat nyomán ő is felkereste a lányát (tiszta Agatha Chirstie) persze – tudta nélkül - lebukott és észrevették. Kata ebből levonta a következtetést, hogy az apja menthetetlen zsarnok, aki mindenhová követi őt és akitől egy perc nyugta sincs, így hagyta szó nélkül eljönni. Véletlenül sem jutott arra a következtetésre, hogy Apuka pont úgy aggódott érte, ahogy ő az apjáért… Amikor a lány észrevette Ferencet, még egy lapáttal rátett a szenvedésére azzal, hogy tüntetőleg átölte a Kárcsi vállát (a jó öreg csakazértis érzés…).

13.png

„Nem tudja elviselni, hogy vele vagyok.” Apuka másnap kicsekkolt és visszarepült Budapestre. Kata szerint a férfi azóta tudja, hogy a lánya „úgy van együtt” a fiatalkori cimborájával, csak úgy tesz, mintha ez az egész nem létezne. Kata meg nem meri szóba hozni, mert fél, hogy még nagyobb depibe sodorja az apját. Ferenc most nem depis, ki van akadva a vén kecskére, amiért az ő egyszem kicsi lányát megcsinálta. Kata valamiféle spirituális végzetről beszél - SZERELMES - ez persze csak olaj a tűzre…. Anyuka is tud erről, vele merte közölni a csaj.

14.png

Ferenc őrjöng. Szerelmes? Egy nyugdíjasba? Csak az életkora  szerint az, mondja Kata, amúgy nagyon aktív (nem akarom tudni milyen téren) és megnevetteti a csajt. Katának nehezére esett e kapcsolat titkolása, Apuka mélyen belenevelte: „soha nem tégy olyat, amit titkolni kell.” Nem, ez nem csak egy fellángolás. Ha az lenne, nem vállalta volna a vallomást és az ezután rázúduló apai haragot. Neki ez A SZERELEM. (Érdekes ez a viszony: nyilvánvaló, hogy Kata enyhén apakomplexusos, de valami kicsavart helyzetből adódóan épp az apjával ellentétes fazont választ….)

De Ferenc nem érti ezt. Illetve félreérti. Szerinte a csaj mindezt ő miatta teszi, hogy bosszút álljon rajta… Miért is? Mint kiderül Kárcsi is hazajött – így Ferenc már annak sem tud örülni, hogy lánykája itthon van. Lenne inkább Dániában, 2000 km-re attól a vén kéjenctől. Katának most lett elege. Elege abból, hogy bármit tesz, folyton azt lesi, hogy Apuka vajon mit fog ehhez szólni. Ha fizikailag nincs is jelen a fater, folyton ott van a fejében és irányítani akar. Hát most nem fog, mondja Ferenc. Kárcsistól nem kíváncsi a lányára, fel is út, le is út. Kata sír, de az apja dacos ellenállásával nem tud mit tenni. Feláll, elmegy. Legalább a vallomáson túl van. Viszonlátás.

15.png

Dargaynak nem lesz egyszerű összekaparni Ferenc maradványait. Persze azért nem adja fel: tessen elmondani, kéri tőle, mi zavarja legjobban ebben a románcban? Hááát egyrészt a korkülönbség, de lesz ott még valami más is, ami miatt azt mondja emberünk: „bárki kevésbé zavarna Kata párjaként…” És ünnepeljünk, „végre” bejött egy jóslatom: Ferenc politikai ügyben került szembe korábban Kárcsival: „jelentettem róla, miattam rúgták ki az állásából”. Szerinte szó sincs itt szerelemről: a politikai ellenfele direkt csábította el a lányát, hogy bosszút álljon rajta… Erre már Dargay is csak pislog. Mára ennyi, jövő héten folytatják.

Címkék: terápia
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása