Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x05 – Meme is Murder

2014. november 12. 11:00 - Zenóbia

Csini lány készülődik a nagy mindenkiottleszakiszámít buliba, a pasija meg próbálja róla lebeszélni, mert szerinte itt egy valaki számít csak, és az ő, de nem jött be. Viszont kap egy képet a lányról, mert azt majd nézegetheti egész éjjel, deromi. Zaj hallatszik, nagyon félünk, körül is nézünk rendesen, de sehun senki, viszont kap egy képet a lány saját magáról, amint épp egy perce beszél a pasijával, meg ácsorog a tükör előtt, óh, akkor mégis van itt valaki, sikoly, halál, ennyit a buliról. Castle meg reklámfilmet készít a könyvéhez, Martha jobban izgul mint ő, pedig izgulhatna ő is, akkor hátha nem az lenne a vége, hogy egy kupac romba döntött könyv fölött áll idétlen vigyorral, amúgy az eleje jó volt pedig. Reméljük nem így fog felkerülni a netre, habár. Abby 23 éves volt, és agyonszúrták kötőtűvel, vagy jégvágóval, vagy hurkapálcával, azzal nem. A gyilkosa vélhetően tanult anatómiát, mert pontosan tudta, hova kell szúrnia, a képet nyilván eldobható telefonról küldte, mert nem nagyon hülye. Carlos volt Abby pasija, Abby meg celeb volt, mert vicces képeket osztott meg a Snappamaticon, legyen az bármi is, amik elkezdtek terjedni, követői lettek, rajongók hada üldözte, és az egyik utol is érte. Ryan arcán még három kérdéssel odébb is látszik az értetlen döbbenet, hogy a faszomba lesz valaki híres attól, hogy felrak egy képet, amint épp majdnem hány egy gyrostól.

7x05_castle1.jpg

Vannak még ilyen rejtélyek ebben a mai világban, ugye. Volt egy srác, aki viszont nem örült, hogy Abby kiposztolta róla, hogy ne hagyjátok, hogy ez a srác bökdössön, főleg, hogy  Edward mellesleg akupunktúrával foglalkozik. Akár még lehetne is a gyilkos, ha nem ő lenne az első jelölt, de majd a hatodik után még lehet visszatérünk hozzá. Edward tényleg ott volt, és üvöltözött is Abby-vel, mint az állat, de otthonfelejtette a baszott vastag akus tűit, ezért bánatában inkább leitta magát. De van új ötlete a második gyanúsítottra, mert valaki követte a lányt, már egy hónapja, és még zaklatós képeslapot is küldött neki, már csak meg kéne találni. Meg is van, fantáziadúsan kivágott betűkből van összeragasztva, miszerint a legragyogóbb csillagok égnek el a leggyorsabban. Összefostam magam ijedtemben. Van a lapon valami falakk vagy mi, ezt csak azért írom, mert később vélhetően fontos lesz, és akkor nem lesz mire visszautalnom. A gyilkos kirakta a netre Abby véres hullájáról a képeket, sztem tényleg nagyon utálhatta. Netslayert már csak be kell azonosítani.

7x05_castle2.jpg

Castle és Beckett mennek a Snappamatichoz, a felhasználók nyilván anonimitást élveznek, így az marad, hogy a fiókot nem szüntetik meg, hátha kretén lesz és posztol valami olyat, amin továbbléphetnek. A helyi informatikus guru közben talált valamit, hű bazmeg ezt leírom, hogy nehogy lemaradjatok róla. A metaadatokban talált geotag anomáliát. Kössssz. Szóval Netslayer máris elbaszta, mert véletlenül nem a készítés helyének a koordinátáival töltötte fel a képeket, hanem azokkal, ahol éppen ő volt a feltöltéskor. Antikbútor üzlet, falakk, vágjátok. Bill Garrett a tulaj, idegösszeomlott zsaru, az internetes részlegről. Ismét ideálisnak hangzik, hát nem? A nyomok is azok, mert a boltjában ott vannak a gyilkos fegyverek, csavarhúzók amúgy, legalábbis asszem. A telefonján ott vannak a képek, meg az üzeneten a lakk, de mégsem ő volt, csak valaki kurvára úgy próbálja beállítani. Valaki itt naggyon naggyon okos. És indítja is a játékot, mert üzen nekik a neten, kapnak három képet. Testrészek, sült kolbi, dátum. Szerintem arra utal, hogy a kannibálkolbász sütési bulira hozzanak magukkal sört.

7x05_castle3.jpg

Castle is kb. erre jutott, úgyhogy annyira nem vagyok rossz. Tippelgetnek bőszen, míg Tory a technikát veszi igénybe, ami momentán egy fokkal hatékonyabb. Megvan az eredeti kép, amiről levágta a kolbászokat, egy Mary nevű gasztroblogger posztolta pár napja, még jó, hogy én nem posztolok kolbászokat, erről jut eszembe. De Mary még nem annyira híres, a 47 darab követőjével, sebaj, megvan a következő kép eredetije is. Az meg egy festőművész, de szintén nem a világ celebje egyenlőre, meg amúgy sem itt él, viszont a kép címéből Castle összerakja a rejtvény megfejtését. Mibe, hogy későn? Hű, ezt el nem magyarázom, a többiek is hülyén néznek, ami azért megnyugtató. Szóval két hete volt egy cikk az elkényeztetett gazdag kölykökről, akik képeket posztolnak az elképesztően bulis életükről folyton. Az egyiken rajta is vannak az ominózus testrészek, Tatiana lesz a következő áldozat, mondjuk meg is érdemelné, amekkora picsa, de nem ő lett, hanem a pasija, Cam. Elvágták a torkát a kocsijában. Szerencsétlen. A média is beindult az ügyre, így megkapják az ukázt a Vaslady-től, hogy gyorsan-gyorsan, mert romlik az image, szóval jó lenne még azelőtt elkapni, hogy kinyírna még valakit. De azt már tudjuk, hogy jobbkezes, mondja Espo. Hát. Köszi.

7x05_castle4.jpg

A pasi stílust váltott, új képek, az egyik Camről a szokásos véres, a másikon viszont Kate és Castle koccintják össze a kávéspoharukat, még az első gyilkosság előtt. Nesze Nektek, fentről már jön is a telefon a Vaslady-nek, hogy szedje le Beckettet az ügyről, mert rossz fényt vet rájuk, ez micsoda faszság. Ezt mondjuk ő is így látja, és nem hagyja magát, úgyhogy az ügy marad, már csak meg kéne oldani. Kate ki van akadva, hogy egy képet más kontextusba helyezve miket el lehet érni a neten, szerintem ezen sokan elgondolkodhatnának még rajta kívül is, az óvatlan posztolásaikkal, de hát, úgy szép az élet, ha zajlik. Fejtegetik még ezt kicsit, hogy névtelenül bármit megtehetsz, és eljutnak odáig, hogy a legtöbb bántalmazó úgy kezdte, hogy ő is volt áldozat, vélhetően a net áldozata. Bill Garrett pedig ilyen ügyekben nyomozott, és nem lehet véletlen, hogy őt is bevonta. Az már megvan, hogy szerzett kulcsot Cam kocsijához, hát nyomtatott egyet, fényképről, 3D nyomtatóval. De hogy szerzett kulcsot Abby-hez és Garretthez, amikor ők sosem posztoltak semmiféle lakáskulcsot a neten, mégis mi a jó istennek tették volna? Azt nem, de Abby kiadta régebben a lakását, és a kulcsot egy laza tégla alól szerezhették meg a bérlők.

7x05_castle5.jpg

Egy kivételével meg is jelentek, az az egy csak bejelentkezett, viszont van róla kamerafelvétel, hogy mégis járt arra, mert hogy ugye kellett neki az a bizonyos kulcs a tégla alól. Lefényképezte, de aztán a kapucni alól pont belenézett egy kamerába, mert különben ülhetnénk itt ítéletnapig, a büdös életben nem találnák meg. Garrett pedig már azonosítja is, Adam Lane, más néven Netslayer, hellószia. Adamnek középiskolás korában, hat évvel ezelőtt volt része egy jó kis internetes zaklatásban. Zuhanyozás közben egy csuda jó humorú focista srác ellopta a ruháit, és már nem először, úgyhogy nyolcadjára bekattant, és tök pucéron leüvöltötte a jóhumorút, aki ezt felvette videóra, majd feltette a netre. A kocka srácnak addig sem voltak barátai, de eztán mindenki az ellensége lett, kapott jó csomó gyűlölködős mait, vádat nem emeltek, úgyhogy szépen kilépett a suliból, és eltűnt az életből. Nincs is nyoma sehol, se jogsi, se munka, se semmi, kivéve egy pár hónap egy temetkezési vállalkozónál, innen az anatómia ismeret.

7x05_castle6.jpg

Az apját nem ismerte, az anyja meghalt, és minő érdekesség, az anyja halála után meghalt a zaklatója is, azóta is megoldatlan késelős gyilkosság. Hopp. A médiában is közzétették a képét, és többen látták mostanában is azon a környéken, ahol az anyjával éltek. A lakást eladták ugyan, de az alagsor ki van adva, nyilván magának Lane-nek. Ott is van, őket várja, nagyon önelégült pszichopata mosollyal, mert hogy közben elkapta a Snappamaticos fickókat, és feltette őket a netre, hogy lájkolj, vagy meghalok. A srácokra elektromos vezetékeket kötött, száj beragasztva, nem lehetnek vidámak most éppen. A visszaszámlálás egy órája indult, 37 perc van hátra, amint eléri a nullát, az, akit kevesebben lájkoltak, meghal szívleállásban. Adam nem fogja megmondani Beckettnek, hogy hol vannak, mert be akar kerülni a sorozatgyilkosok nagykönyvébe, sőt, felül fog múlni mindenkit azzal, hogy úgy gyilkolt, hogy már őrizetben volt, és egy zsaru szemébe bámult. Hiába ecseteli neki Kate, hogy mit fognak művelni egy ilyen helyes kis fiatal fiúval a nagyfiúk a börtönben, leszarja, mert már volt gimnazista.

7x05_castle7.jpg

Abban mondjuk van valami, amikor azt fejtegeti, hogy nem ő a beteg, hanem azok, akik lelkesen lájkolják a két szerencsétlent, mert bele is döglenének, ha kimaradnának ebből a buliból. A Snappamaticnél közben veszettül kódolnak, hogy rájöjjenek, hol a hely, de a rendszer összeomlik, innentől minden Beckett meggyőző erején múlik. Még van tizenhárom és fél perc a srácok életéből, lássuk, az mire elég. Hű, ez tényleg beteg, és azt nagyon meggyőzően hozza, eskü kirázott a hideg, mikor nekiállta eljátszani a megrázott áram sztorit, lásd, így fognak meghalni kilenc perc múlva. És nem ad segítséget, mert baromira élvezi, hogy az ő kezében van az irányítás, egészen addig, míg Kate elő nem jön a mindig is egy szánalmas lúzer voltál, és most is az vagy, az egész világ csak röhög rajtad, ide értve a két fickót is, mert azt hiszik, ez is csak egy szar vicc, amit kitaláltál a hülye fejeddel. Na, ettől bekattan, hogy mégsem ő a világ ura, és közli, hogy mindjárt úgyis megpusztulnak a csempék között az áporodott levegőben, és akkor majd nem röhögnek. Erről Garretnek beugrik, hogy csakis az iskolai öltözőben lehetnek, mondjuk ez előbb is eszükbe juthatott volna, ha már onnan indult az egész sztori.  

7x05_castle9.jpg

Természetesen az utolsó, legeslegutolsó pillanatban tépi ki Espo a vezetékeket, és így szerencsésen megmenekülnek a fiúk, éljenéljenhurrá. Adam is elérte ettől függetlenül amit akart, mert híres lesz és sok követője lesz, mi kell még a boldogsághoz, hát nem? Kate abba is hagyná egy időre a netezést ebből okulva, de még előtte meg kell, hogy csodálják Richard Castle legcsodálatosabb reklámfelvételét. Senki nem közeledik egy tévé felé ugrabugrálva és tapsikolva, akármit is ígérnek érte, ugye? Mármint ha elmúlt hat. Hö. A kiadójának van humora. Csináltak egy rettenetes klippet az összes bakijáról, még rettenetesebb zenével alatta, de legalább már több, mint egymillióan látták. Kate megnézi még egyszer, hogy tudja, kinek fog újra igent mondani a következő nyolc évadon belül, Castle meg ilyen fejet vág:

7x05_castle8.jpg

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.11.12. 14:09:42

Hát ez elég lagymatag lehetett. Egyelőre nulla késztetés a visszatérésre :(
Köszi, hogy olvashattam, a nézés csak szenvedés lenne, az olvasás viszont jó szórakozás!

Ralome 2014.11.12. 16:31:14

Olvasás után megnéztem csak a klipet a végén, óriási volt :-)

Neoprimitív 2014.11.12. 20:03:37

@AaannnaaA: Láttam, hogy jártál közben a junkie-n, de azóta kikerült a Ray Donovan évadzáró poszt is - ne ölj meg nagyon érte.
süti beállítások módosítása