Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 4x06 - Pretenders

2015. június 15. 15:00 - AaannnaaA

Kedves Olvasók! 73 részt meg kellett néznem kedvenc sorozatomból, hogy megérjem, hogy az írók olyan célszemélyt írnak a sorozatba, akitől lábrázást kapok, de annyira, hogy az epizód nézése közben mindössze csak kínos feszengésre futja részemről. Mit tehet ilyenkor egy hogyvótíró? Vekeng egy kört saját maga körül, aztán dönt: a rész zanzásítva lesz, tőmondatokban, röviden. Kárpótlásként megszórom egy csomó képpel, bónuszként pedig berakok egy hasonló stílusban készült "hogyvótot": egyik kedvenc színészem legutóbbi filmszerep-választásánál rettenetesen mellényúlt, a végeredményt nemrég nyűglődtem végig egy adag pálinka társaságában. A hajtás után tehát dupla szenvedés: Person of Interest 4x06 és Into the Storm. Jó szórakozást!?

nyitó3.jpg

Person of Interest 4x06

- A mai első célszemély csak a bemelegítés: kétajtós szekrény akarja szétcincálni egy kajálda szakácsát, utóbb kiderül azért, mert az megtekergette kicsit az asszonyát. Nem kellett volna. Mindegy, hősünk menti a helyzetet, végszóra betoppan Fuszkó is, morcos ábrázattal „én hősömnek” nevezi társát. Felvinnyogok (itt még jól szórakoztam, ugye).

- Új szám érkezett, a célszemélyt Walter Dangnak hívják, fejállása alapján kissé GH-s a tag, de senkit nem a szépségéért szeretünk. Gyorsan kiderül: a 'férfi' egy balfék, még a saját lábában is felborul. Mégis kinek lehet az útjában?

- Sajnálom, de azt kell mondanom, hogy minden erőfeszítésem ellenére ezen a ponton feladom a küzdelmet: a mai ügyről nem írok egy betűt sem többet, nézzük a többi szálat.

- Főncsi elutazott Hong Kongba konferenciára, a kütyük bütykölése és az eb etetése mára Rico feladata. Ez utóbbi kis híján ki is fog rajta, Haroldnak kell telefonon beszélnie az ebbel (!), hogy zabáljon.

- A konferencián megismerkedik egy Beth Bridges nevű nővel, akivel a tudományról ugyan homlokegyenest más véleményük van, ez nem akadályozza meg őket, hogy jót beszélgessenek és egy kicsit flörtöljenek.

- Később sétálni is mennek, de sok köszönet nincs benne: egy motoros bandita a nyílt utcán rabolja ki őket: elviszi mindkettejük táskáját. A nő a hatóságokat hívná, de Főncsi tiltakozik, ami elég hülyén veszi ki magát, így végül színt kell vallania: nem stimmelnek az iratai, nem akar tengelyt akasztani senkivel. Amúgy meg tudja hol van a tettes, mert a motorjáról leolvasta az írásjeleket – civilben pizzafutár. Aki olyan balfék, hogy céges járművel ment rabolni. A két tudós megkeresi a melóhelyén, Harold pedig átmegy Johnba: az esernyőjével jókorát húz a megjelenő futár bukósisakjára, aki ettől leröpül a járműről és kínjában készségesen visszaszolgáltatja az ellopott tárgyakat. Full életszerű, hogy még pont nála vannak.

- A csavar a végén: Harold immár négyszemközt találkozik a tolvajjal, aki a megbízásából rátelepített valamit Beth laptopjára míg nála volt. Hogy miért? Válasznak elég annyi, hogy a nőt a Szamaritánus kerülgeti. Szóval megkezdődött a visszavágás.

- Előkerül Elias is, aki épp a fegyverbizniszbe szállna be kicsit, ám nem megy teljesen simán, ugyanis feltűnik a színen egy új fegyverkereskedő. Mielőtt újabb szálnak örülnénk kiderül, hogy ez csak álca, Dominic által kitalált kamu személyazonosság, szóval valójában a két alvilági alak akaszt tengelyt egymással - Elias és Dominic. A végeredmény: szemtől-szembe némi farokvillantás, egyelőre azonosak a méreteik.

Erről ennyit, én kérek elnézést. A rész lényegét mutatom alább képgalériában.

Into the Storm (itthon: A vihar magja)
A sztori lényege belefér egy fél mondatba: viharvadász-csapat érkezik egy kisvárosba, ahol extrém időjárási körülmények várhatók.
Szereplők:
A helyi középsuli igazgatóhelyettese: Richard Armitage
Főviharvadásznéni: Sarah Wayne Callies
... a többiek csak tölteléknek vannak.
/Az alábbi zanzásítást a film megnézése közben írtam 10.28-án kedves írótársamnak, tinipumának, aki szerint érdemes közkinccsé tenni (bár én kétlem, de ő nyert)/.

- dirihelyettes egy középsuliban (szemüveg, de csak kicsit, ehh)
- van két nagy fia, egyedül neveli őket
- a gyerekek home videót készítenek (a jövőnek), kb. így megy el az első 20 perc, miközben jönnek a viharvadászok, merthogy helyzet lesz hamarosan (fele filmet a két gyerek kameráján át nézzük, ami elég idegesítő, csak mondom)
- iskolai záróünnepség (nagyobbik fia lelépett valami nővel)
- először eső, szarrá áznak.
- jön a vihar, megrongálja a sulit
- apu felhívja elkószált fiát, de mire elmondaná, hogy vigyázzon magára, mert nemsokára odaér a vihar, addigra megszakad a vonal
- a gyerekre ráomlik az épület, ahol van, de ő és a csaj is megússzák, csak épp nem tudnak kijönni
- az érkező viharászok maguk közt megállapítják, hogy jön egy második kör, az még szarabb lesz
- apu a kisebbik gyerekkel a másikért indul
- a város szarrá törve (jó sokat fizethettek a lomisoknak, hogy elvigyék a végén a csetrest)
- itt a második vihar, apuék épp a városban autóznak. A fiú befut egy épületbe, de a bejárat elé esik egy autó, így apu nem tud utána menni. Viszont a viharvadászok autója épp itt van, aminek az ajtajába kapaszkodva lebeg (!) a főhős viharvadász néni. Ha már apu arra jár, megpróbálja megmenteni. Sikítva fetrengek annyira gáz.
- hirtelen eláll a szél, megmenekülnek
- cserébe segítenek apun: elindulnak a másik fiáért, mindkét viharvadász kocsival (egyikbe apu ül, másikba a fia)
- útközben megint jön a vihar, apuék kocsiját felborítja
- a másik autó páncélozott, abban van a kisebbik fia, azok egészben maradnak
- mindannyian berohan egy közeli templomba (könyörgöm!)
- közben az egyik tornádó tölcsér ég (és ezt így mégis hogy?), az óvatlan operatőrből szalonna lesz (csapkodok kínomban)
- nagyobbik fiút meg a csaját elkezdi elönteni a víz és még mindig nem tudnak kijönni
- kimegyek a pálinkámért
- apuék visszafordítják az oldalára borult autót, mindkettővel újra útra kelnek
- valahogy valamikor a nagyobbik gyerek ráóbégatott apu rögzítőjére, hogy szarban van - ijedtség
- odaérnek. közben a víz teljesen belepte őket, már csak a két tini keze kandikál ki. Nagy nehezen leszedik a roncsokat, kihúzzák a lányt, a fiúért apjának kell utána ugrania a vízbe. Kiszedi, újraélesztés, él. Sírok. Kínomban
- mind beülnek a páncélozott járműbe, indulnak, mert jön egy mindeneddiginélnagyobbbaszotthatalmastornádótölcsér. Illetve több
- visszaérnek a sulihoz, ahol a gyerekek még mindig az épületben vannak
- mindenki menjen ki, itt nem biztonságos
- cefet szájkaraté a dirivel, hogy ugyan minek kéne menniük
- nyernek, mindenki a sulibuszokba száll és indulnak, épp mielőtt a vihar szétcincálja a sulit meg a maradék várost
- hősi zenére távoznak konvojban
- az utolsó busz elé (mit ad isten abban utazik apu és a viharvadász néni is) keresztbe zuhan egy villanypózna, ők már nem tudnak tovább menni
- jobb híján egy közeli építkezésnél lemásznak a csatornába, hátha ott túlélik
- a vihar kitépi a csatornafedelet és a csatorna végén félig a rácsot, szóval a szél szabadon ömlik át rajtuk - két statiszta már röpül is elfele, a többiek veszettül markolják a létrát és egymást
- az egyik hős viharvadász felmegy a felszínre az atomviharvadász (páncélozott) autóba, és a rácshoz tolat vele, így azt már nem tudja elvinni a szél, mert ott áll az atom autó
- még pont időben állt oda, épp elvitte volna a főviharvadásznénit a szél
- az atomviharvadászautót végül elviszi a vihar
- vége a viharnak
- túlélők: apu - pipa, viharvadásznéni - pipa, fiúk - pipa, nagyobbikfiúcsaja - pipa
- végül közhelyek ugatása a kamerába, de legalább apu rövid ujjú pólóban van és belőtték a haját
ENNYIKE

Másfél óra az életemből (oké egy részét tekertem, de közben írtam is). Mutatom képekben is:

Hát így. Kedves olvasóim, remélem nem vettem el a kedveteket, a következő résznél visszatérünk a rendes kerékvágásba. Köveket dobálni alább lehet.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oktogon8 2014.11.05. 15:25:21

Mondjuk a hogyvolt olvasása jól átadta a szenvedést amit éreztél a rész nézése közben :)

Egyébként szerintem nem volt annyira rossz rész.

AaannnaaA 2014.11.05. 15:35:21

@Oktogon8: Kösz, hogy végigszenvedted :)
Nem a résszel volt bajom, hanem a célszeméllyel.

Is 2014.11.05. 16:13:06

@AaannnaaA: Akkor írhattál volna úgy a történésekről, hogy a célszemélyt nem említed :)
De tényleg, nem volt a rész maga olyan rossz.
És azért a célszemélynek is volt egy jó humora, mikor megkérdezte Johntól: És hogy csinálja ezt a hangjával? :D

Is 2014.11.05. 19:19:34

@AaannnaaA: Úgy értem, azért magát az ügyet még kibonthattad volna ;)

Neoprimitív 2014.11.05. 19:40:51

Szerintem sem volt ez rossz rész, sőt.

A két notebook előkapása a puttonyból valóban erőltetett volt, de vegyük úgy, hogy Harold sármja elég figyelemelterelés egy nőnek. A heti eset annyira egyértelmű Peter Sellers paródia volt, hogy nem is tudtam máshogy nézni és ezért nem is zavart.

Másik oldalról viszont nekem nagy plusz pont volt, ahogy a sorozat megint "visszafelé építkezett" a John és közte folyó párbeszéddel. Hogy ő figyelte a rendőrségi adásokat és amikor a "Man-in-the-suit" eltűnt belőlük, viszont megszaporodtak a bűnesetek, akkor érezte úgy, hogy majd akkor ő beszáll megmentőnek. Nem jellemző, hogy egy random karakter tettei összekapcsolódjanak a sorozat már lefutott mitológiájával, viszont nekem az ilyenektől válik élővé a sztori.

A "Hogy csinálja ezt a hangjával?" szövegtől, meg a többi poéntól (kezdve rögtön az elején John "yes, all kinds of luck" válaszával a kedélyes fojtogatás közben) pedig folyamatosan vigyorogtam.

Neoprimitív 2014.11.05. 19:56:12

Ja, ha valakinek nem tűnt volna még fel a héten a kinti választások miatt nem volt PoI (meg Forever sem).

Oktogon8 2014.11.05. 20:13:58

Utálom a választásokat, a nemzeti ünnepeket és az amerikai focit :/

Is 2014.11.05. 21:29:02

@Neoprimitív: Szóval ezért nem. Nem tudtam mire vélni, de néztem, és nem láttam nemzeti ünnepet.

@Oktogon8: Na, az amerikai focival mi bajod? Jó kis sport az! :)

Is 2014.11.06. 11:25:23

@AaannnaaA: OFF: Ha már POI és Rico, akkor egy zseniális átkötéssel :) közlöm, hogy már a 3. évadot nézem a pingvinekből, hamarosan végzek. Most voltak a Holdszarvúk a jégen előadáson :)
ON

AaannnaaA 2014.11.06. 11:36:28

@Is: Az milyen egy jó rész, épp nemrég láttam.
Köszi az offért, eszembe is juttattad az egész estés filmet...

AaannnaaA 2014.11.06. 11:44:59

A korábban megbeszéltek szerint lassan jó lenne időpontot lőnünk a Madagaszkár Pingvinjei egész estés film premierjére. Aki szeretne jönni jelezze, hogy neki mi a jobb:
11.28 péntek
vagy
11.29 szombat

A szavazatok alapján hirdetek végeredményt, konkrét kezdési időpont a mozitól függ. Annyi biztos, hogy pénteken 6-nál előbb semmiképp sem kezdünk, lévén munkanap, szombaton is kb. 6 körül (vetítési időponttól függ). Helyszín változatlanul az Aréna Pláza.
Kérem a válaszokat, lehetőleg a hét végéig.

AaannnaaA 2014.11.06. 11:45:54

A többi részlet majd a konkrét dátum ismeretében.

Nézőke 2014.11.07. 09:22:27

vagy nem figyeltem eléggé...hol a kérdés,amit bedobtál?

Nézőke 2014.11.07. 09:29:18

a rész egyébként egy ilyen felfűző szál lehetett, hogy majd Elias és Dominic mekkora csatát vív, közben meg a nézők szájából fehér hab szivárog és foggal cincálják a fordítva felvett kabátjukat, mert a gépek csatájára várnak már hetek óta bakker. Erre idetolják nekünk "a man is not a river, and you are not a king" dumát. Meghatódni sem volt időm. Elnyújtják mint a tésztát.. :(

AaannnaaA 2014.11.07. 09:33:45

@Nézőke: Tegnapi kérdésem itt fentebb, ami úgy kezdődik, hogy "A korábban megbeszéltek szerint...". Már akit érdekel a közös nézés...

Nézőke 2014.11.07. 09:37:52

..és még egy apróság. A páncélobbantó fegyverek... amikor Scarface besegít a végén hőseinknek,akkor a fegyvárládák mögé (!) elrejtőző faék egyszerűsséggel megáldott gengszterek megússzák,mert egy faládát nem visz át a töltet. Brávó. Ez a rész az utolsó pár percre volt lényeges.

Neoprimitív 2014.11.07. 15:18:10

@AaannnaaA: Én azt hiszem, még mindig passzolom a pingvineket.

@Nézőke: Nincs olyan hollywoodi film vagy sorozat (de szerintem európai sem), amelyik a lőszerek tényleges hatását hűen mutatná be. Egy nem taktikai hűségű sorozatnál (mint a PoI is), "rendszerszerű működés", hogy a kanapé vagy konyhapult megfogja az 5 méterről kilőtt AK sorozatot vagy a faláda az XM109 lövését. Nem örülök neki, de ezen az alapon egyetlen krimit sem szabad nézni.

Is 2014.11.08. 09:12:43

@AaannnaaA: Nekem várhatóan mindkét nap jó, de a péntek jobb lenne.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.09. 09:43:03

Ez gáz volt. Mondom úgy, hogy a többi hogyvoltot szivesen olvastam.

AaannnaaA 2014.11.17. 11:22:18

@Neoprimitív: Csak jelezném, hogy végül Te nyertél, tegnap este rácuppantam az Outlanderre. Basszus, hajnali 3/4 3-ig néztem véreres szemekkel... Jókora kitolás, hogy csak áprilisban folytatódik :P Odáig vagyok meg vissza, nagggyon jó kis sorozat!
Ja, amúgy tegnap igazoltan távol voltam az írástól, úgyhogy PoI hogyvót csúszik.

Neoprimitív 2014.11.17. 14:11:34

@AaannnaaA: Örülök, hogy bejött, én is nagyon várom már az áprilist! Jutalmul előre szólok, hogy a keddi PoI részben az előzetes fotók alapján Bear főszereplővé lép elő :))

AaannnaaA 2014.11.17. 14:14:22

@Neoprimitív: Köszi az infót! Sajnos szabadidő hiányában az a rész vasárnapról kövi vasárnapra csúszik írás ügyileg :( Remélem minél előbb lesz két szabad napom egyben, akkor utolérem magam. Főleg, hogy jön az évad fele, és egyre jobban felpörögnek az események...

Neoprimitív 2014.11.22. 16:51:35

Frász, frász, frász és megint csak frász!!!!! A CBS-nél valakinek nagyon elmentek otthonról: a jövő keddi (25-i) rész után három hét szünet jön és csak december 16-án adják le egymagában nélkül az utolsó idei részt. Na, így lehet prímán hazavágni egy sorozatot.

tnsnames.ora 2015.04.21. 23:35:40

Nem volt rossz rész, de az előző rész átütő ereje azért erősen hiányzott, mégha a Beth-es vonal izmosra is sikerült.

Egy-egy jó poén azért volt, pl.: Medve távvezérléses etetése, vagy amikor megállt az ütő a kőkemény Shaw-ban azután, hogy Finch telefonban(!) rákérdezett csak nem eszik a számítógépénél, vagy amikor Shaw hallván a telefonban John meglövése utáni fájdalmas sóhaját, lenyápicozza őt.

Tornyosulnak a kérdőjelek: vajh mi lehet a nem publikus titok amögött, hogy szerencsétlen sorozatrész beli célszemély ekkora vihart keltsen. Magam részéről el nem tudom képzelni.

PS: Én bár nem szerettem Peter Sellerst meg filmjeit, azért egy-két klasszissal tehetségesebb volt e késői hasonmásánál....

AaannnaaA 2015.04.22. 09:47:14

@tnsnames.ora: Majd egyszer elmesélem mi volt a gondom a célszeméllyel, de nem ezen a fórumon :)

tnsnames.ora 2015.04.22. 09:54:59

@AaannnaaA:
Mi sem lenne izgalmasabb kihívás számomra, hogy revideálnom kelljen magamat, hogy korábban kellett volna már scifit kiáltanom. Nekem öröm lenne belemenni a részletekbe, mi olyan volt korábban a "Gép" technikai részletei illetően, ami "vállalhatatlan" a valóság szemüvegén keresztül.
Abban meglehetősen biztos vagyok, hogy az első évad úgy indult, hogy nagyon nem akartak elszaladni a lóval Nolanék, erre külön nagyon odafigyeltem mérlegelésnél, ekkoriban írtam a blogposztomat is. Aztán a továbbiakban lehetett már olyan részlet, ami semmiképpen nem állja ki szerintem sem a lehetséges valóság próbáját (arról ugye szó nincs, hogy a Célszemély hiteles történelmi regény lenne :DDDD), viszont perpillanat nem emlékszem ilyenre. Viszont a 4/5 rész olyan töménységben szállította a scifi-be hajlást, hogy ott már mindenképpen egyértelmű volt/vált a dolog.

tnsnames.ora 2015.04.22. 10:08:01

@AaannnaaA:
Köszönöm. Feltéve, hogy túlélem a kiváncsiságba való belehalást :D

PS: Mint bloggazda nem tudnád innen törölni az előző hozzászólásomat, ha szépen megkérlek? Ezt a másik részhez szántam, ott van/lenne értelme, ha és egyáltalán van neki.

AaannnaaA 2015.04.22. 10:16:46

@tnsnames.ora: Igen, látom, hogy nem ide akartad, de sajnos nem tudok törölni, ehhez nincs jogosultságom :(

Gabba 2017.05.01. 08:12:49

@AaannnaaA: nem volt ez a rész olyan gáz, a mögöttes hv írói érzelmeket tiszteletben tartva...

Az Into the Storm meg tisztára Sharknado 3, legalábbis így olvasva

AaannnaaA 2017.05.01. 11:21:44

@Gabba: Hehe, pont tegnap adta a Film+ az ItS-t, kapcsolgatás közben futottam bele. Kemény másfél percet bírtam nézni, közben hangosan morogtam ilyesmiket, hogy "Ricsi, hogy vállalhattál el ilyen moslékot?"

Gabba 2017.05.01. 14:01:45

@AaannnaaA: ezek szerint van az a pénz, amitől Armitage haja is korpásodik :))

AaannnaaA 2017.05.01. 14:07:41

@Gabba: Ezek szerint van. Ami csak azért érdekes, mert valahol olvastam, hogy a Hobbit filmek után nyilatkozta, hogy soha többé, de legalábbis jó ideig kerülni akarja a hálivúdi blockbustereket (ezt demonstrálandó színpadra állt Angliában, tv sorozatot vállalt), de hát igen, nyilván van az a pénz... (Vagy már előbb elvállalta, minthogy a fentieket megfogadta volna.)

Pácsó Ármándó 2017.11.29. 13:14:41

A PoI részhez nem tudok semmit hozzáfűzni, biztosan minden a helyén van, az ItS hogyvolt viszont kimondottan jól sikerült és meg kell állapítanom AaannnaaA, hogy italosan is szépen és érthetően fogalmazol :-)) Az még rejtély, hogy hogyan tudtad ennek a filmnek a hogyvoltozási jogát megszerezni Gabba elől, de feltételezem, hogy ha van pálinkád, akkor erős tárgyalási pozícióból indulsz :-)))
Köszi a figyelemfelhívást, jól szórakoztam a sztorin és az eredményen :-))
süti beállítások módosítása