Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 2x04 - Csütörtök 17 óra, Virág (1)

2014. október 31. 11:00 - Zsoofka

Csütörtök van, családi vonallal nyitunk. Dargay fia, Bence épp apja új lakásában játszik, okostelefonon. A jelenet klasszikus: Apuka nem túl boldog, hogy fiacskája ilyesmivel tölti az időt, értelmes alternatívát azonban nem ajánl fel a gyereknek.

1.png

A férfi morog, a gyerek hümmög, közben csengetnek. Megjött Judit a gyerekért, gondolják. De nem, mégsem. Egy ismeretlen, legalábbis a pszichológus szemében ismeretlen, férfi várja a gyereket. Dargay szemei szikrákat szórnak: Mégis ki ez az idegen embör, aki el akarja vinni egyszem fiát? Judit szüleszt, mondja a férfi, ő meg valakinek a valakije…. Végül a pszichológusból előbújik az úriember és mivel a gyerekének ismerős a férfi, elengedi vele. A fia még csak nem is köszön neki. Az uzsit is ott felejti. Vajon ez is bioizé kaja, mint a Tamás által készített reggeli? Befelé menet a házba, biztos, ami biztos, lecseszi telefonon Juditot. Mégis, hogy képzeli, hogy máris új pasija van és túllépett az exén és próbál élni hogy idegen manust küld a gyerekért. Judit hiába védekezik, hogy ő próbált telefonálni, csak nem sikerült elérnie a terapeutát….

 

A családi dráma után megismerjük a mai beteget: Virág az, egy fiatal szőke nő. Túlságosan szeret élni, mondja, ez az ő bánata. Na akkor pont jó lesz Dargaynak. Jaj, nem ám úgy, ahhoz – talán egy kissé – túl fiatal. Viszont nem szűz pszichoanalízis vonalon, megvolt már neki több szakember. Ide most épp Ágnes küldte. Virág meglepően sokat firtatja Ágnes és Dargay kapcsolatának mibenlétét. Háááát igen, erről hosszasan mesélhetne a két pszichológus, de nem biztos, hogy nem vesznének közben össze. De nekünk most legyen elég annyi, hogy Virág itt van, bár kissé szétszórt. A táskája hűen tükrözi e jellemvonását.

3.png

Kíváncsi vagyok mit rejt a csajt, nekem egyelőre ő a legérdekesebb, semmi sztereotípia, csupa titokzatosság. Miért baj az, ha szeret élni? A beszélgetés elég nehezen indul. „Beszélgetni szeretnék valakivel”- mondja a csaj. „Mit szeretne tudni?”- kérdezi aztán. A pontos időt, Vágó úr, hogy klasszikust idézzek. De Dargay nem gúnyos. Szépen instruálja Virágot: beszéljen arról, amiről szeretne, ő pont az akarja hallani….

A csaj rákezd: építészhallgató, nem belsőépítész, de érdeklik a lakások… Az embereket a lakásukról ítéli meg. Na Dargay fiam ülj le, egyes, ezt bebuktad. Kénytelen bevallani, hogy ő bizony itt lakik. Na de láttad volna az előző lakást. De Virág igazságos: mesél a saját lakásáról is. Egy 90 m2-es albérletben lakik, mióta a pasija (Balázs) lelépett és vitte a bútorok nagy részét, mind a lakása, mind az élete üres.

5.png

Ennél a résznél ismét elakad a beszélgetés. Virág zavarban van, nem igazán tudja, mit meséljen, hogyan ismertesse meg magát a dokival. Az a kapcsolat, ami egy pszichológus és páciense között van, az egy bizalmi viszony, ahhoz, hogy működjön, kell hozzá egy alap. Elvégre építész a csaj, nem csoda, hogy az alapozással akar kezdeni… Dargay próbál segíteni, de Virág újra visszatér az Ágnessel folytatott terápiájának kudarcához. A nőt egy óriási, fészkelődős budha-szoborhoz hasonlítja, aki ráadásul nem is figyel rá. Csak frázisait puffogtatta, próbálta ráhúzni a tanult pszihózisok egyikét. De tessen tudomásul venni, neki magánbaja van, amit nem lehet ráhúzni egyik kaptafára sem…. De a viccet félretéve: az első évad tapasztalatai nyomán jogosnak érzem Virág kritikáját. Amikor Dargay ment el a nyomorával hozzá, én is úgy éreztem Ágnes fejben a nagykönyvet lapozza és alig várja, hogy a megtalálja számára az épp ráhúzható tanesetet. Virág konkrét példát is hoz: Ágnes nem átallott neki elmesélni kétszer ugyanazt a viccet. Mindez ékesen bizonyítja, a másik terapeuta nemhogy a paciens szavaira nem figyelt, még a sajátjaira sem. Gondoljuk mindezt a Virág által elmondottakból. Csalódnék, ha nem hallgattatna meg pénteken a másik fél is. Dettó csalódás lenne, ha ennek a sztorinak nem lenne egy másik olvasata is. Merthogy a pszichológusok szeretik a kétféle igazságot, a bíróságok meg nem. Amikor Virág látta, nem működik a kémia Ágnessel, egyszerűen nem vette fel neki a telefont, rövidre zárta a dolgot.

 Na de még mindig nem tudjuk mi is a baja Virágnak magával és a világgal. Annyi azért kiderül, hogy a lány átlagos szülők gyermeke, egy testvére van, Ricsi, aki autista. A családi fészket mézeskalács-házként jellemzi, ami pacallal van töltve. Húúú. Remélem ezt később ki fogják fejteni részletesen.

8.png

A csaj egyre nagyobb zavarban van. Bújik a haja és a kezei közé, de csak belekezd jövetele okába: nemigen tud koncentrálni az egyetemre, pedig már csak a diplomamunka van hátra a befejezéshez. Mióta szakított állandó partnerével, Balázzsal, éli a gondtalan szinglik életét, túl nagy étvággyal… Tényleg! Heti/napi hány dugás/pasi a normális? (Megszavaztassuk?) A lányt kurvának, nimfománnak tartja a fél egyetem,ezért szeretné tudni az-e. Dargay hárít: olyan nem is van, hogy nimfomán, azt csak a szleng használja. A csaj zavartan vihog. Baszki egyből ide kellett volna jönni, választ kapott élete nagy kérdésére. De van ám egy kis bibi: lehet, hogy maga ez a nevű betegség nem létezik, de nyílván van baj a nő szexualitásával. Mert minden baj, amit bajként élünk meg. És láthatóan Virágot zavarja valami.

Dargay a lány kapcsolatainak milyenségét firtatja, főleg azok lezárása érdekli. Virág sorolja: egy Balázs nevű pasival 3 évig élt együtt, a férfi fél éve költözött el tőle. 7 hónapja van együtt egy Szabolcs nevűvel, de gondolom vannak mellette mások is. Szabolcs csak szerető, nem társ. A csaj szereti a sok szexet, de nem kell extrémitásra gondolni, a hangsúly a sok-on van. Szabolcs az, akitől az indító gondolat származik…. Túlságosan szeretsz élni, mondta Virágnak egy 3-4 órás szexcsata után. Vagyis Szabolcs szekere rúdja is kifelé áll már, a csaj szerint hamar vége lesz e nemkapcsolatnak is.

9.png

Dargay átmegy szőrszálhasogatóba. Minden kapcsolatának ilyen drasztikus hideg fejjel vet véget? – kérdi a nőtől. Ágnes, Szabolcs és talán Balázs is? Virág nem híve a „legyünkbarátok” dumának, ha vége, vágjuk el, ne húzzuk, mint a rétestésztát. Ne keltsünk hiú reményt a másikban, az megalázó mindkét fél számára. Balázs esetében is kemény volt, de végül a pasi lépett ki a kapcsolatból (?), felütötte a fejét egy másik nő. Itt sem volt visszaút, bár Balázs próbálkozott, Virág nem hagyott kiskaput. „Higgye el, 3 év után már tudni lehet meddig érdemes erőltetni!”. Egyszerűen nem vette fel neki a telefont, amikor a férfi magyarázkodni és/vagy békülni akart. Tud segíteni? - kérdi a lány. Zavart, az látjuk, de miben is kellene segíteni? Dargay sem tudja. Vagy csak Virággal akarja kimondatni? (Itt folyamatosan azon kattogok, hogy légyszilégyszilégyszi ez az egész kagyvasz a végén egy nagy katarzisba csapjon át, mert most annyira titokzatos minden, hogy semmit nem értek. Pont, mint anno, az első évadban Zsófival. Ott nagyon szép ívet írt le a sztori és a végén megvolt a bizakodásra okot adó végkifejlet. De Zsófinál is voltak részek, amik csak jóval az elhangzásuk után nyertek értelmet. Szeretném a mai esettel is bejárni ezt az utat…. és akkor megbocsátom, hogy ezt itt most nem értem.)

Virág is sürgeti Dargayt, gyors gyógyulást akar. Kevés az ideje, mondja. Neki most sürgősen diploma-munkát kellene írni, nem nyavalyogni a szexen. Csakhogy valami miatt nem tud koncentrálni és így sose lesz meg az a diploma. Erre lecsap a pszichológus: és akkor mi van? Van élet diploma nélkül is.

A csaj, mintegy demonstrálandó bizonytalanságát a dimplomamunkája ügyében, elkezdi előszedni terveit a rumlis táskából. „A” verzió, „B” verzió, „C” verzió, vagy inkább mégis „A”? Nagyon ideges, kapkod, szinte reszket. Neki meg kell nyugodni, neki le kell diplomáznia. Dargay nem ígér gyors segítséget, de támogatást, heti közös ülést, azt igen.

12.png

Virág mintha kicsit megnyugodna, fizet és búcsúzóul kér egy pohár vizet. Dargay kimegy, a csaj pakolni kezd, majd öltözni. Háttal ül, a vízhozás másodperceit a végletekig elhúzza a rendező…. nem is öltözködést, inkább vetkőzést vizionálok a kanapén, még a végén bizonyítódik a nimfománia…. De nem. Virág sem győzi már kivárni a férfit, utána megy a konyhába. A pohárból csak egy kortyot iszik, köszön és távozik.

Dargay visszatér a szobába, a kanapén egy ottfelejtett (?) papírlapot talál. De ez nem a diplomatervek egyike. A pszichológus elolvassa és rögtön a telefonja után kezd kapkodni. Virágot hívja, aggódva. A csaj – mintegy alátámasztva a korábban elmondottakat – nem veszi azt fel. Dargay jobb híján üzenetet hagy. A papír egy orvosi lelet, a férfi visszahívást kér.

13.png

A hideg kirázott, amíg a csaj készülődött és a vizet várta. Hú de izgalmas. Tetszik. Nagyon.

Címkék: terápia
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2014.10.31. 12:13:19

A fenébe! Ezt most muszáj volt:? Nem krimi ez, hogy a legjobb résznél hagyják abba!!!

Zsoofka 2014.10.31. 13:18:40

Jaj. Már megijedtem, hogy én csináltam valami rosszat ... .:) A vége kifejezetten thrilleres lett, ahogy ott ül háttal. Bármit kinéztem volna a szitubol.... És a péntek meg csak most jön...

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.31. 13:50:20

Ez a csaj (a színésznő) kegyetlen jó volt.
A titok tudatában (nyugi nem spoilerezek) minden kis gesztusa annyira a helyén volt... Le a kalappal.

Brail Kast 2014.11.03. 17:23:00

Ez a Kurta Niké fantasztikus! Ilyen természetes játékot én még nem magyar sorozatban/filmben. Minden megnyilvánulásából olyan őszinteség sugárzott, hogy csak na. Sokra viszi még ez a lány!

isabel417 2014.11.05. 22:46:10

Fantasztikus ez a színésznő.
És azt hiszem, Virág karaktere tetszik legjobban az első hét után. Először úgy ül a fotelben a táskájával, mintha a metrón lenne. :) Aztán meg teledobálja a cuccaival a fél kanapét. :D És azzal kezdi, hogy baja van Ágnessel. Pedig Ágnes volt eddig a szuperpszichológus, akihez a pszichológus is jár. És ő utálja. :P
süti beállítások módosítása