Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x02 - Idegenek

2018. augusztus 01. 10:00 - Chat Géza

The.Walking.Dead.S05E02.HDTV.x264-KILLERS_6.gif

Ilyen hosszú, hét perces, felvezetéssel ritkán volt még dolgunk az eddig lement négy évad során, de most ez is eljött. Rickék nem csinálnak mást csak baktatnak előre, mint az entek, amikor háborúbe mentek A gyűrűk urában. Közben kapunk egy snitt Glenn+Maggie hollywoodi naplementébe illő smárt, egy vágóképnyi Tara+Rick ökölpacsit, amit meg is örökítettem az unokáimnak egy kiváló animgif formájában; aztán egy átvezető Tyreese+Carol beszélgetést is, hogy nyugodtság van: a feka ráerőszakolja mindenkire az igazát, hogy Carol csakis a saját seggük védelme érdekében borította lángba azt a két mellékszereplőt, akiknek két köhögésnél nem osztottak több lapot az egész szériában; egy gyors Carol+Rick pofázást i kapunk, hogy ugyan a serif küldte el anno a zimankós faszba, most mégis ő kuncsorog Carolnál, hogy hadd csatlakozzanak; végül egy feszültebb jelenet vezeti fel a legendás intrót: Daryl és Carol az éjjeli őrségben, nem a Trónok harcás, a falon szopórollerező változatban, csak egy sima éjszakai, sötét erdőben üldögélő változatban hirtelen valami neszre lesznek figyelmesek. És a vágó itt csapta ketté a jelenetet. Köszönjük szépen. A következő jelenet az, hogy már a verő fényes napsütésben bóklásznak az erdőben.

The.Walking.Dead.S05E02.HDTV.x264-KILLERS_5.gif

Semmi említésre méltó nem történik, csak egy pádre sipákul segítségért. Rickék segítenek. A faszi nagyon gyanús, mert a jóisten földi helytartója eléggé naiv, mert olyan nincs, hogy a zombiapokalipszis idején valaki nem csinál valamit. A valami alatt valami szörnyűt, de minimum egy emberélet kioltását kell érteni természetesen. A pádre csak Istennek tartozik, ha bűnei bevallásáról van szó, szóval Rick elmehet, ahova akar. Azért persze elvezeti őket a templomhoz, ahol ő vegetál már egy ideje.

The.Walking.Dead.S05E02.HDTV.x264-KILLERS_9.gif

Pont van a közelben egy hely, amit még nem fosztottak ki, ellenben a zombik rendesen ellepték, szóval lesz élelem dögivel. Rick, Bob, Sasha és a tiszteletes mennek oda, Carol és Daryl vízért igyekeznek, Glenn, Maggie és Tara meg rámennek a közeli házakban és fegyverboltban megmaradt maradékokra. Víz: oké, hangtompítók: bezsákolva, élelmiszer: kis szügyig gázolás az eső áztatta hullákban és némi gyilok után az is ok. Jó tanács zombiapokalipszis idejére: ha egy derékig érő vízzel teli szobában valami elkezd bugyogni, akkor ne legyünk hülyék és rohanjunk oda egyből, mint Bob, hanem tisztes távolságtartással, enyhe félelemmel és bokáig lefosott gatyával, fegyverrel a kézben közelítsük meg óvatosan. Bob túlélte és továbbra is a de kurva szép az élet című lemezt szajkózza végtelenítve. De tényleg. Épp csak el em kezdi fütyülve énekelni az Always look on the life bright side című nótát.

The.Walking.Dead.S05E02.HDTV.x264-KILLERS_11.gif

Ez a kör megvolt, kicsit lehet lazulni, van bor, van konzerv bab, konkrétan a bőség szarutálja fölött mond tósztot Abraham, hogy gratula meg minden, de most már ideje lenne belátni, hogy Washingtonba köll menni, hogy Eugeine megmentse ezt a koszos sárgolyót. Rick adja, így az egész csapat megy, ugye. Közben Carol kiruccan az út mentén hagyott kocsihoz, hogy sunyi módon lelépjen, de Daryl rajta kapja és még mielőtt a maga suttyó redneck módján szerelmet vallana neki elhúz mellettük a fehér kereszttel felpimpelt járgány, amivel anno Beth-t is elrabolták. Daryl gyorsan betöri a hátső lámpákat, az elülsőket meg egyértelműen nem kapcsolja be és már repesztenek is utánuk.

Bobon a sor, hogy éjjeli bagoly legyen, vagy csak kiment lepisálni a templom tövét, tökmindegy, szóval kint áll, nézi a templomot, hallgatja az örömködést, mosolyog, aztán eltörik a mécses és kegyetlenül sírni kezd. Hát még sem akkora Hawaii, dizsi, napszemüveg az élet, ahogy azt egész nap szajkózza. Már menne is vissza, amikor valaki tarkó trafálja. Lassan ébredezik. Sajnos Gereth hangjára. Épp azt ecseteli, hogy nem ettek mindig embert, és most sem akarnak… de sajnos muszáj. Azt se gondoltuk volna, hogy neked ilyen jó ízed lesz – mondja Gereth, mire a kamera ad egy távolit, Bob fél láb mínusszal üldögél megkötözve, Gereth szájához emel egy darab sült hús darabot, amihez jóízűen vigyorog és nyammog, míg a többi kannibál még pirítja kicsit Bob vádliját.

The.Walking.Dead.S05E02.HDTV.x264-KILLERS_12.gif

Címkék: 18+ twd
36 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RCH 2014.10.21. 10:11:03

A vége ütött.
Viszont mikor Bob éledezett, egy pillanatra mintha annak a fószernek az arca is felsejlett volna, akit Tyreese a kunyhóban állítólag agyonvert. Ugye azt mi nem láttuk, sôt a hullát se senki, szóval lehet, hogy Big T mégsem lett terminátor?

RCH 2014.10.21. 10:11:39

Ricknek lesz igaza: vissza kellett volna menni és legyalulni Terminust.

RCH 2014.10.21. 10:17:39

Kedves Géza! Nemtom mivel készülnek a gif-ek, de egy deinterlace ráférne a snittekre konverzió elôtt. ;-)

scsaba1 2014.10.21. 10:52:27

@RCH:

Jah, ezt sejteni lehetett, hogy ez az évad azzal fog eltelni, hogy a Lecter légióval fognak hadakozni, akiket Rick tanácsára nem nyírtak ki, amíg lehetett, hanem mindenki a saját picsáját védte -amire hosszabb távon csúnyán rá fognak baszni.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.10.21. 11:40:38

@RCH: köszi. Adobe premierrel készülnek a gifek. Az adott snitteket prémium kvalitásban exportálom animeted gif formátumba. Tényleg, én is azt akarom, hogy ultra mega giga hd-k legyenek a gifek, csak közben arra is figyelnem kell, hogy egyenként ne haladják meg a 2 megát, mert azt már nem bírja el a blog.hu képfeltöltője. Szóval, hogy és hol lehetne ezt orvosolni? Kösz előre is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.21. 13:00:32

a vége nekem naaaaaaaaaagyon sin city nyúlás/utánérzés lett. :S

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.21. 13:06:04

jah a másik: csoda, hogy a nagy amcsi jogvédők még nem sírnak ezerrel ez a rész olyan rasszista volt, hogy arra szavak nincsenek ugyanis. Van 2 feka és azoknak természetesen egymással kell összejönniük?

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.21. 13:32:30

@doggfather: ööö, mert milyen más lehetősége lett volna pl Bobnak?:O :DD
akik nem játszanak: Tara (mert leszbi) Maggie (mert foglalt) Beth (eltűnt) Michonne (feka/leszbi?) Lara Croft (foglalt)
maradt Carol...aki félig-meddig Daryl csaja... szal...

sélli_ 2014.10.21. 14:04:11

Nekem az volt az erzesem hogy a `medences` bunyonal mintha megharapta volna az egyik walker Samet... Marmint hogy azert akadt ki. Teljesen olyan fejet vagott azzal a `meg egyet` csokkal is, mint akinek az az utolso. En azt hittem azert megy ki a sotetbe hogy fejbe loje magat. Mondjuk akkor mi van ha tenyleg fertozott Gerethek meg ettek belole....?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.21. 14:06:47

@foxwiththegloves: miért olyan természetes, hogy valakivel össze kell jönnie? ;)

@sélli_: mindeg, yhogy fertőzött-e még a 2-3 évadban elmondták, hogy mindenki fertőzött. ;)

sélli_ 2014.10.21. 14:50:38

@doggfather: persze, azt vagom hogy mindenki fertozott. Ugy ertem a `fertozest`, hogy nem zombulnak-e be tole. . Ok, hogy elvileg harapas altal valsz zombiva, de mi van ha fel-zombis hus eszel. Erted? :)

Ingyonbingyom 2014.10.21. 15:04:35

Szerintem is megharapták Bob-ot (vagy Sam-et?). Szóval a néger csávót a víz alatt. De mi van, ha sütéssel már nem terjed a kórság? Ez kell valahogy a gyógyításhoz? Mondjuk az a tudós csávó kb. olyan nagy szaktekintély lehet, mint a maga területén dr. Emett Brown. Szóval én ehhez a kikúráláshoz sem fűznék sok reményt.
A pap szerintem a Terminuson lévő csapat felhajtó embere lehetett, vagy inkább a fehér keresztes kocsihoz lehet köze? Az is lehet, hogy ez a két szál egy és ugyanaz. Viszont akkor szegény Beth vajon kajának vagy "kikapcsolódásnak" kellett? Egyik sem kellemes, bár az utóbbit esetleg túlélhette.

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.21. 15:11:02

@sélli_: a harapástól csak hamarabb (órákon/perceken belül) meghósz.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.10.21. 15:47:25

Amúgy szerintem is megharapták, de biztos látszott volna a vízen és a ruháján, hogy ömlik/lucsog belőle a vér, plusz Rick is - kamerán kívül - lemeózta, hogy nem kapott-e be egy karcolást se. Szóval nem tudom, minek ment ki a templom elé sírni. Szerintem - most hogy így írom - lehet, hogy a pia miatt, merthogy ő alkesz, ugye.

koho 2014.10.21. 15:56:15

Kedvencem a sorozat, de a karakterfejlődésük akár tudatosan van így megírva, akár nem, idegesítő.

Annyira fejlődhetnének a karakterek, hogy aki egyszer csúnyán kibaszott velünk, és utána még jobban kibasztunk, akkor nem hagyjuk elfutni, hanem befejezzük a dolgot, mert kibaszásspirál tovább gyűrűzik, s megint kibasznak velünk, durvábban mint eddig bármikor. Lsd. a legfrissebbet, most az 5x01 és 5x02, plusz a folytatást majd.

Remélem meglesz a böjtje, és minimum a csoport fele megy megint a levesbe, megérdemlik egyszer és mindenkorra, ha nem tanulták meg a leckét az elmúlt években. Carl, Judith, Carol, minimum elvárt kettő a háromból, hogy az évad végére megmurdel. Plusz még a töltelék... Van most elég munició, hogy így felhízlalták a csapatot.

koho 2014.10.21. 16:00:02

Ja és ebben a részben visszatértünk a 10 perc lényeg, 34 perc töltelék felosztáshoz. Az elején azt hittem Frodoékat nézem, ahogy menetelnek a nyomorék gyűrűvel...
Ballagunk, ballagunk semmi nem történik, aztan ballagunk, ballagunk. Jajj még mindig ballagunk... :)

tjunior 2014.10.21. 16:10:27

Mennek Washingtonba, ahol logikusan, mivel egy pár milliós nagyváros, egy zombihadsereg fogja őket várni lásd Atlanta. Kicsit fáj hogy ezt nem dobták fel ellenérvként amikor szmöre előadta a nagy monológot.

Scagnetti 2014.10.21. 19:41:10

Hát igen. Csak ki kellett volna nyírni a köcsög bandát. Nem csak azért, mert kannibál rohadékok, hanem mert a kis menedékük felszámolása miatt alighanem morcosak is, és csak a baj lesz velük. Remélem, ez mihamarabb meg is történik, és nem húzzák egész évadon keresztül!
A fekete srác eddig sem tartozott a kedvenceim közé, de ha valaki egy zombiapokalipszis közepén, mikor tudja, hogy ellenséges emberek is lehetnek a környéken, egyedül sétál az éjszaka közepén, azt valahogy nehezen tudom sajnálni. Ezt miért kell minden filmben elsütni?

Micellás Zsizell (törölt) 2014.10.21. 19:46:57

Helyesirast nehez lett volna elotte atolvasni gondolom.

Scagnetti 2014.10.21. 19:48:08

@sélli_: Ezt még nem tisztázták eddig. Van ugye a zombivá válás vírusa, ami mindenkiben benne van, de bele nem hal senki pusztán csak abba, hogy fertőzött. Aztán ott van a harapás által terjesztett vírus (vagy valami), amibe belehalsz. Hogy a kettő ugyanaz vagy sem, azt nem tudni. Azt sem, hogy roston sütés után marad-e belőlük valami. De az jó poén lenne, ha a köcsögök ebbe döglenének bele.

enzo23 2014.10.21. 20:11:40

"van 2 néger"
Mi van?
Bob, Sasha, Michonne, Tyreese, Gabriel és Morgan. Ez nekem már eleve 6.

holacsoki 2014.10.21. 22:51:53

@RCH: Én is láttam a fickót, csodálkoztam is, mi van. Vagy nem verte agyon T., vagy nem figyeltek a készítők.

holacsoki 2014.10.21. 22:53:05

Amikor elkapták Bobot, hosszan mutattak egy vízszintes bevágást a fán, ami mellett állt. Ez is vajon egy jel lenne, olyasmi, mint amit Morgan követett?

enzo23 2014.10.21. 23:23:20

^^ezen én is gondolkoztam, gyanús.

Scagnetti 2014.10.22. 10:23:48

@holacsoki: Nem hinném, hogy baki lenne. Tyrese nem verte agyon, mert egy idióta. Ricknek meg ideje lenne ismét tudatosítani a csapattal, hogy ha őt tekintik vezetőjüknek, akkor azt csinálják, amit mond, tehát ha azt mondja, hogy visszamennek kiirtani a Lecter család maradékát is, akkor úgy is tesznek. Most kergetőzhetnek ezekkel is, ahogy a Kormányzóval tették másfél évadon keresztül.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.22. 12:30:09

@enzo23: túlzás volt, de remélem érted mire akartam utalni. ;)

Battenfeld 2014.10.23. 00:02:51

@holacsoki: Szerintem a jeleknek a fákon meg lesz az értelmük. Morgan követi ezeket és mivel neki van egy rendőrségi cb-je, ez nagyon egybe vág az egyik 5. évad trailerrel. Beth és Morgan találkozni fognak.

nicu71 2014.10.23. 01:48:27

De hova lett Michonne kardja?Erre nem emlékszem...

RCH 2014.10.23. 09:38:55

@nicu71: Szerintem Terminuson maradt a nagy csetepatában.

enzo23 2014.10.24. 16:13:18

@nicu71: 4x16 végén ugye levetették a Rick-Michonne-Daryl-Carl négyessel az összes fegyvert ott a vagon mellett. Na azóta nem láttuk a kardot, viszont fabrikált egy újat :D

nicu71 2014.10.24. 23:44:17

@enzo23: Igen,közben rájöttem,ott maradtak a fegyverek s a kard is :)
süti beállítások módosítása