Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 2x10 - Broken Hearts

2014. október 15. 13:00 - AaannnaaA

Saul kajáldába érkezik, ám nem ételért jött, hanem mert tudja, hogy keddenként itt találja Dar Adalt. Hozzá is csak egy rövid, de annál fontosabb kérdése van: ki a retek az a Peter Quinn? Az öreg elismeri, hogy az ő embere (mert ő nem vonult vissza, akármennyire is szeretett volna), de hogy David Estesnek mik a szándékai vele, az már „isten tudja kategória”. Adal azért szúr még egyet, és felveti, hogy Quinn talán azért trónol a mostani akció közepén, hogy David vele figyeltesse Sault, mert nem bízik a töketlen beosztottjában, aki jobb szeret bogozni, mint csomót vágni. A férfi erre nem reagál, inkább lelép.

A biztonságos lakásban Jessica és Mike épp enyelegnek kicsit, mikor belép Mendez őrnagy, aki meghozta Brodyt. A férj azonnal levágja a szitut - hiába ugrott szét a párocska -, de szóvá persze nem teszi; a kínos feszengésnek Mike vet véget azzal, hogy lelép összepakolni a cuccait. Chris érkezik, és azonnal apja nyakába ugrik, Dana viszont egyáltalán nem lelkesedik öregéért. A fiú kérdi, hogy "apja most már kém?", de Brody nemet int: csak egy képviselő, aki segít a CIA-nak. A gyerekek elvonulnak házit írni, a házaspár pedig némileg feszült hangulatban kezd beszélgetni. Anyus tudni szeretné, hogy hazamehetnek-e, de nem. Oké, és akkor hogyan tovább? Mielőtt ezt megbeszélhetnék, csörög Brody telefonja, felesége pedig gyorsan közbeveti, hogy tudja, Carrie újra a képben van, szóval nyugodtan vegye fel a mobilt – és valóban, szőkénk van a túlvégen.

1.1.jpg

1.2.jpg

A nő elmondja, hogy betartják ígéretüket Nicholas megvédésére, de először neki is teendői vannak: mondjon le a posztjáról, és közölje Waldennel, hogy nem lesz az alelnökjelöltje. Még bájolognak egy kört egymás hogyléte felől érdeklődve, aztán leteszik a telót. Carrie közben becsüccsent a kocsijába, és útra kelt, ám nem jut messzire, pár sarokkal odébb oldalról egy hatalmas furgon vágódik bele, jókora csattanás aztán csend.

A CIA egyik irodájában megbeszélés zajlik, David gratulál saját maguknak a sikeres (szerintem meg Nazir híján inkább félig elbaszott) akcióhoz. De az örömködésnek szerinte is csak akkor lesz itt az ideje, ha elcsípik a terroristavezért. Saul kissé megkésve lép a terembe, sunyiban közli Virgillel, hogy mit intézett Dar Adallal, aztán a távozó David után trappol rákérdezni a témára. Felettese nem hajlandó válaszolni, ezért Saul elmondja a teóriáját: Walden és Estes együtt rendelték el azt a bombázást, amiben Nazir fia is meghalt (sok más civillel együtt), és Brody tud erről – Quinn lehet tehát a biztosíték arra, hogy a képviselő kikerüljön a képből és homály fedje az elhibázott támadást. A felvetésre Estesnek annyi a válasza, hogy bassza meg magát (ez azért elég beszédes), de ekkor Quinn zavarja meg a kakaskodást a hírrel, miszerint Carrie balesetet szenvedett, és eltűnt! Felettese utasítja Sault, hogy azonnal menjen a helyszínre, a hátramaradó Peterrel pedig közli: kollégájuk tud az ő kis titkukról.

2.1.jpg

2.2.jpg

Brody és Chris a lakásban kártyáznak, mikor Mendez érkezik azzal, hogy Finn Walden akar beszélni Danával. Apja továbbítja a kérést, és a kislány beleegyezik, bár lelkesnek azért nem nevezném. Az őrnagy távozik, Brody pedig videohívást kap, a képen döbbenten látja Carrie arcát, a nő jól láthatóan meg van kötözve, szája beragasztva, fejéhez pedig fegyvert tartanak. Gyorsan kiderül, hogy Nazir a hívó, de most nem tudnak beszélni, hősünk nincs egyedül. Akkor oldd meg, egy perc múlva újra hívlak. A feldúlt férfi kummant valamit családjának, aztán kirohan a folyosóra, majd egy másik üres szobába, miközben a terrorista újra hívja.

Hiába kéri, hogy engedje el a nőt, annak ára van, mégpedig az, hogy el kell mennie Walden otthoni irodájába, és megszereznie onnan egy dobozban lévő sorozatszámot. És terroristánk mégis honnan a retekből tudja, hogy az ott van abban az irodában? Megírta a New York Times, ilyen részletesen, bazmeg! Mégis mi az a sorozatszám és mire kell? Az alelnök pacemaker-éhez férhetnek hozzá azzal a számmal távolról (wtf??). Nicholas nem hajlandó segíteni, ám Nazir megfenyegeti, hogy akkor kinyiffantja szerelmét. Ez hat, igent mond – azzal megszakad a vonal.

3.1.jpg

3.2.jpg

Brody hívja az alelnök házát, így megtudja, hogy látogatók vannak nála – az jó, de ha idő előtt vége lenne a megbeszélésnek, tartsák ott a politikust, kéri a stábjától, aztán elrohan Mendezhez, hogy kamu ürüggyel átszállítását kérje Waldenhez. A CIA-s azonnal intézkedik. (Khm, mikor tűnt el a lehallgató Brody telefonjáról, hogy ez az egész nem tűnik fel senkinek a cégnél?)

Carrie kötözött sonkaként magára maradt (keze egy vascsőhöz kötve, a lába szabad), ezért akcióba kezd. Először is alaposan körülnéz, így mi is látjuk, hogy egy kihalt gyárépületben van, aztán keres valamit a lába közelében, amihez oda tud avászkolódni, hogy magához szólítsa. Egy lapos vasdarab lesz a kiválasztott, megpróbálja megközelíteni, ám mielőtt odaérne fogvatartója visszatér, újra a földre kényszeríti és immár a lábait is megkötözi.

4.jpg

Saul kolléganője elhagyott kocsijához ér, de onnan a mobilján kívül más használhatót nem tud előkeríteni. Virgil érkezik a hírrel, hogy ketten is tanúskodtak a baleset kapcsán – egyikük azt mondja, hogy a sérült elfutott, másikuk úgy látta, hogy egy férfi a furgonjába rángatta. Saul szerint nem szabadott volna a nőt egyedül hagyniuk, Virgil mondja ki a gyanújukat, miszerint Nazir állhat az ügy mögött, bár úgy gondolják, az országból való kijutását akarja biztosítani a tússzal. Hát, ezt benéztétek. Mindenesetre Carrie telefonjában Brody az utolsó hívott szám, Saul ezt tárcsázza, elmondja Nicholasnak a nő eltűnését és kérdi miről beszéltek. Csak arról, hogy lemondok a képviselőségről és a többiről – jön nagy nehezen a válasz, a CIA-s pedig kéri, hogy szóljon, ha megtud valamit szőkénkről. Na persze.

Dana a biztonságos ház tetőteraszán lévő medence mellett színyel, mikor a titkosszolgálat kíséretében megérkezik Finn Walden. A gyerek elrebegi, hogy milyen szarul érzi magát amiatt, hogy megöltek valakit. A lány kérdi, hogy tudta-e, hogy lefizetés lesz a vége, és igenlő választ kap – ez már csak egy ilyen világ. Felemlegeti, hogy milyen jó volt Danával korábban, és talán onnan folytathatnák. A lány beint, bármi volt is köztünk, annak vége lett, mikor elütöttük az áldozatunkat.

5.1.jpg

5.2.jpg

A CIA rálelt Carrie balesete közelében egy kisbolt biztonsági kamerájának felvételére, melyen Abu Nazir látható, sőt az autója is a rendszámával együtt. Miközben Virgil, Saul és Peter ezt beszélik át, megjelenik Danny Galvez, méghozzá a saját két tappancsán!! A „mi a retket keresel itt a kórház helyett” kérdésre kiböki, hogy hallotta Carrie ügyét, és segíteni akar – azzal már be is kapcsolódik a melóba.

Abu Nazir jó pontot akar szerezni szőkénknél, és visz neki egy kis vizet palackban, de a nő nem akar vele egy tálból cseresznyézni, hogy némi képzavarral éljek, inkább a nyelvét használja, és kiosztja a terroristát. Szerinte ugyanis Brody nem fogja megtenni amire kényszeríti. Nazir vitatkozik, aztán leesik neki: a nő is viszontszereti Nicholast. Szerinte ez a közös bennük, merthogy ő is szereti egykori foglyát. Aha. Carrie nem akar ezen témázni, inkább elrablója orra alá dörgöli, hogy terrorista. Ezt nem látják egyformán, a férfi elmondja hogyan halt meg a családja a dróntámadásban, mire a nő kontráz, és elmeséli hogyan ölt meg egy fiatal srác magára erősített bombával tucatnyi gyereket egy iskolaudvaron. Nazir szerint ők úgy küzdenek, ahogy tudnak, és elég erősek ahhoz, hogy győzzenek. Lehet, hogy kell hozzá pár évszázad, de le fogják győzni az amcsikat, erre Carrie visszavág: ahogy mondtam, maga terrorista.

6.1.jpg

6.2.jpg

Képviselőnk megérkezett az alelnök házába, aki még mindig tárgyal, úgyhogy Brody a kispadon várakozik. Kemény egy percig, aztán nem bírja tovább, és beljebb rongyol az épületbe azzal a dumával, hogy a hugyoldát keresi. Vizelés helyett a dolgozószobában köt ki, ami szerencséjére üres, így vad túrásba kezd a kérdéses doboz és az abban található kód után. Viszonylag gyorsan meg is találja, és ahogy elnézem nem nagyon zavarja, hogy közben tonnányi ujjlenyomatot hagy maga után. Benne van a sorozatszám is, úgyhogy hívja Nazirt az infóval, de csak akkor hajlandó elárulni, ha az elengedi Carrie-t. Némi szájkaraté – és Brody esküje után, miszerint Issa lelkére ígéri, átadja a kódot, ha szőkénk egészben távozik, a terrorista enged, elvágja a nő köteleit és elzavarja. Nicholas elküldi a sorozatszámot, amit Nazir továbbküld egy emberének, aki számítógép előtt ül, és azonnal ügyködni kezd.

Hősünk visszateszi a dobozt a helyére, egy pillanattal később pedig belép Walden, aki szerencsére nem akad fenn a férfi jelenlétén az irodájában. Miközben ők megbeszélnek, az informatikus terrorista folyamatosan cseszteti a gépét, és bár Brody ezt nem tudja, meredten bámulja politikustársát, mert sejti a számküldés várható kimenetelét. Aztán kinyögi jövetele okát: nem fogadja el az alelnöki jelölést, és lemond a képviselőségéről is. Walden dühösen tiltakozik, ám közben az informatikus célhoz ért, mert a férfi kínban rándul össze. Egyelőre legyint a futó rosszullétre, hősünk pedig tovább beszél, most már szabadon kutyázza a vele szemben álló alelnököt, hiszen érzi, hogy nemsokára vége. Valóban, a férfi összerogy, és sürgeti, hogy hívjon orvost, ő azonban nemet mond, sőt odébb teszi a készüléket, mikor a kínlódó Walden érte nyúlna. Értetlen tekintetére egyetlen mondattal válaszol: „megöllek” – és még csak szorongatnia sem kell, csupán várni, hogy a technika elvégezze a dolgát, aztán kirohanni a folyosóra és orvosért kiáltani (tudván, hogy sok értelme nincs).

Carrie eközben megállásra kényszerít egy kamionost, gyakorlatilag lecövekelve a közeledő autós előtt, ügyesen elszedi a mobilját, majd mivel a sofőr dühösen óbégatva kiugrik utána a járműből, elszalad, futtában hívja fel Sault és hadarja el a helyzetét. Mikor ezzel megvan, visszaadja a telefont, a kamionos pedig elhúz.

A csapat a CIA-ban előkapja a térképet, látják a helyszín közelében lévő gyárépületet, így David parancsára mozgósítják a helyi rendőrséget és minden elérhető ügynököket. Quinn is terepre indul, közben jelentőségteljes pillantást vált főnökével, aki kollégái távozása után telefont ragad. Ennek eredményeként a kijáratnál ügynökök elcsípik Sault, kamu ürüggyel az épületben tartják, így csak a többiek (Quinn, Virgil, Galvez) tudnak a helyszínre indulni. Saul óbégat az őt feltartóztató őrökkel, hogy David majd útjára engedi, ám azt a választ kapja, hogy felettese tud az ő idebent tartásáról. A férfi ekkor feladja az ellenkezést, és felkullog az emeletre. Zárásként Carrie-t látjuk, aki Estes kérése ellenére visszatér a gyárépületbe, felmarkol egy vasdarabot, és bár egyedül van, és besötétedett, megpróbálja a kietlen épületben megkeresni a terroristavezért.

Címkék: Homeland
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.10.16. 12:41:10

ütős rész volt tényleg, milyen feje volt már Brodynak, mikor a telefont odébblökte Walden keze ügyéből

lifelong learning: honnan jön a "színyel" ?

AaannnaaA 2014.10.16. 13:04:07

@Gabba: Örülök, hogy tetszett!!! Én meg pont tegnap este néztem a 4x03-at :)
A "színyel" az exem szóhasználata volt, tőle ragadt rám, ahogy az "avászkolódik" is . Azt ne kérdezd miből lett, én már készen kaptam :D /Talán a "sziesztázik"-ból?/

Gabba 2014.10.16. 13:31:42

@AaannnaaA: mondjuk egy alelnöki rezidenciában nyilván senkinek se lehetne szabadon lófrálni, de azért idegtépő volt, amíg Brody keresgélt meg csetelt Nazirral

Carrienek milyen esélye lehet egy vascsővel Abu pisztolya ellen? (nem kell válaszolni :)

AaannnaaA 2014.10.16. 13:37:31

@Gabba: A "nem kell válaszolni" kérdéseiddel az a jó, hogy legkésőbb 30-án magad is megtudod az összesre a választ. Én csak az első ilyen kérdésedet szeretném már nagyon megválaszolni, de kibírom.
A galériát a végén láttad a feliratokkal? Jókat vigyorogtam, amíg készült.
Ja, az alelnöki rezidencián a jelenet nagyon ütött, nem igazán hittem, hogy megteszi, de értettem a motivációját, hogy miért tette meg.

Gabba 2014.10.16. 20:13:26

@AaannnaaA: hol, milyen felirat? itt a poszt végén levő galériában nem látok semmit

AaannnaaA 2014.10.16. 20:20:56

@Gabba: A galériában a képek alatti feliratra gondolok. Ha végigpörgeted, mindegyik alá írtam némi erőltetett vicceskedést :D

AaannnaaA 2014.10.16. 20:21:54

@Gabba: Illetve van amelyik böngészőben nem a képek alatt, hanem mellett - jobbra fent - jelenik meg....

Gabba 2014.10.17. 12:05:40

@AaannnaaA: ehh, a telefonomon nem látszik, majd otthon a gépen megnézem

Gabba 2014.10.17. 21:46:41

@AaannnaaA: nyihííí, megnéztem... kicsit morbid, de jó :)
süti beállítások módosítása