Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 2x09 - Two Hats

2014. október 08. 13:00 - AaannnaaA

A CIA megfigyelő központjában a teljes stáb, úgymint Carrie, Saul, Peter és David agyalnak az eseményeken: 12 órája nem tudják hol van Brody, 4 órája Roya is hazatért, erre ügynöknőnk szerint nincs más magyarázat, minthogy Nicholas halott. Az ügyük szempontjából mindenképpen, ha amúgy életben is van. Némi szájkaraté után úgy döntenek, az a legjobb, ha begyűjtik Roya Hammadot, David ki is adja az utasítást. Saul szőkénket vigasztalná, de ő nem kér az együttérzésből, most mindenki hagyja békén.

Helyszínt váltunk, egy ócska, lepukkant gyártelepre autó érkezett, melyből Abu Nazir száll ki, és Brody is, egészben! A terroristavezér búcsút vesz tőle, ha minden jól megy örökre. Kijelenti, hogy a tervüket nem tudják végrehajtani az amerikai nélkül, aki erre bólint, és kéri, hogy imádkozzon érte. Megölelik egymást, Nazir visszaugrik az autóba, aztán már ott sincs. Brody vesz egy nagy levegőt, és szintén elindul innen a világ végéről, hogy valahogy hazajusson. Gyorsan kiderül, hogy nem a semmi közepén van, hanem egy vidéki városban, bemegy az egyik boltba, és telefont kér, hogy használhassa. Végül mobilt adnak neki kölcsön, arról hívja Carrie-t, aki épp a CIA központban van.

1.jpg

Kéri, hogy a családját helyezzék biztonságba, és ha meglesz, egy órán belül telefonál. A többiek kérdik a nőtől, hogy mi történt, aki nem tud sokat mondani, csak hogy Brody kérte a családja kimenekítését, és nemsokára jelentkezik. Az ügynökök úgy döntenek, hogy leállítják a Roya elfogására indított akciót, és elküldenek valakit a képviselő családjáért – valakit akiben megbíznak, és nem üvölt róla messziről, hogy a CIA-nak dolgozik.

Egyet találhattok ki ez a személy – igen, a házba Mike csönget be azzal, hogy azonnal menniük kell, mert helyzet van. Dana szerint ez hülyeség, esze ágában sincs menni, sőt Mike-ot is elküldi a halál valagára, ám a férfi nem enged: ez itt nem „szeret/nem szeret” játék, jössz vagy a hajadnál fogva rángatlak. Ez hat, nem sokkal később az egész brancs távozik. Carrie a közelben ül a kocsijában, és figyel, ekkor szólal meg a mobilja, Brody hívja egy pályaudvar nyilvános fülkéjéből. Kérdi, hogy a családja rendben van-e, és mikor igenlő választ kap, kéri a nőt, hogy ott találkozzanak, ahol először futottak össze civilben (a veterángyűlés helyszíne lesz az).

2.1.jpg

2.2.jpg

Max és Virgil egy lakásba törnek be – Max a zárfeltörő, Virgil a megfigyelő – aztán odabent mindent lefényképeznek. Meglehetősen kies otthonról van szó, mintha valaki épp csak pár cuccal költözött volna be. Egy könyvben személyes fényképet találnak: fiatal nő tart kezében egy újszülöttet. Pár perc alatt átnézik amit kell, aztán sietve távoznak.

Később Saulnak jelentik a betörés eredményét, így tudjuk meg, hogy Quinn volt az alanya. Nemrég ugye Carrie kérése volt, hogy szaglásszák körül az újdonsült kollégát. A betörésből azt a következtetés vonták le, hogy valami rohadtul nem gömbölyű, mert olyan cuccokat találtak a lakásban, ami mesterlövész fegyverhez való, ezzel szemben Quinn szimpla elemzőnek adja ki magát. Kiderítették a nő nevét is, aki a fényképen van: Julia Diaz, philadelphiai rendőr. Hm.

3.jpg

A Brody család + Mike megérkezik a CIA menedékházába, ami inkább luxus kategória, mint sima lakás; Mendez őrnagy kíséri őket, akit már láttunk az évad elején, ő készítette fel szőkénket a bejrúti küldetésre. Jessica tudni akarja, hogy mi az a fenyegetés, ami miatt ide kellett jönniük, de az őrnagy kikerüli a kérdést azzal, hogy ez csak az ilyenkor szokásos elővigyázatosság. Szóval relax, helyezkedjenek el kényelmesen, aztán majd szólunk, ha lefújták a meccset.

Carrie megérkezik a találkozó helyszínére, még szinte mozog az autója, mikor Brody pattan be mellé. Először a családjáról kérdez, de ők rendben vannak, utána megemlíti az elmúlt órák leglényegesebb történését: Abu Nazir amcsi földön van, és támadást tervez! A nő majd lefordul az ülésről, úgyhogy irány a CIA központ, vallomást tenni az egész csapatnak. Szavaiból, illetve a mutatott visszaemlékezésekből rakjuk össze a történetet.

4.1.jpg

4.2.jpg

Először egy aksihoz kötözték (??), aztán hagyták, hogy pár órán át úgy csücsüljön attól rettegve, hogy megkínozzák, végül Nazir bement hozzá beszélgetni. Nicholas szerint azzal, hogy belóbálták a kínzást, próbára akarták tenni. A terroristavezér kérdezte, hogy miért ingott meg, ő pedig azt válaszolta, hogy Issa halálának megbosszulására esküdött, nem ártatlan civilek megölésére. Saul kérdi, hogyan magyarázta ki a múltkori Roya-féle hisztijét? Hát úgy, hogy aggódik a családjáért, hogy mi lesz velük nélküle. Erre Nazir azt felelte, hogy nem esik bántódásuk, ha megtartja, amit ígért. Carrie szerint ez bezony fenyegetés.

Az ügynökök tovább kérdezgetnek, de Brody azt nem tudja, Nazir hogy jutott be az országba. És miért jött? Mert az ellensége földjén akar támadást végrehajtani. Pontosan mit is tervez? Holnap, mondja Nicholas, az alelnök és én 300, Afganisztánból visszatérő katonát köszöntünk egy katonai bázison, a terrorista ott akar támadni. Mégis hogyan? Hát úgy, hogy én meggyőzöm az alelnököt, hogy engedje be Roya Hammadot közvetíteni. A CIA-s csapatnak leesik az álla. Quinn kérdi, hogy történt-e még más is, de „nem” a válasz, mi viszont Brody visszaemlékezéseiből látjuk, hogy Nazir és ő együtt imádkoztak. Na ja, nem csodálom, hogy ezzel nem akar eldicsekedni.

5.jpg

David utasítására az ügynökök félrevonulnak négyszemközt áttárgyalni a hallottakat. Carrie szerint ez a terv, amit Nicholas elmondott, tipikusan Abu Nazirra vall: 300 katona muzulmánok meggyilkolásából tér vissza a biztonságos usába, ő pedig ekkor küldi át őket a túlvilágra, a családjuk és a világ szeme láttára. David egyetért, már csak az a kérdés, hogyan történik meg? A fiúk agyalnak – rengeteg robbanószerük van, valószínűleg Roya stábja is közreműködik valahogy.

Szőkénk visszamegy Brody szobájába, és közli a továbbiakat: kb. másfél óra múlva az alelnökkel találkozol a melóhelyeden, David is ott lesz, és elmeséli nektek ezt az egészet úgy, hogy téged kihagy belőle, neked pedig meg kell lepődnöd. Nicholas bólint, ám most csak egy dolog foglalkoztatja: kedvese hisz-e neki? „Igen” a válasz. Persze mindezt a többiek kamerán át nézik (és megbeszélik, hogy a férfit nem szabad egy pillanatra sem szem elől téveszteni). A nő ad egy neki egy mobilt a szokásos számával, gondolom nyomkövető és lehallgató is van benne. A kérdésre, hogy akar-e a családjával beszélni, nemleges választ ad, nem óhajt a feleségének hazudozni, inkább majd holnap, ha mindenen túllesznek. Carrie ekkor meggyónja, hogy Mike-ot küldte el a családjáért, de a férfi szerint okos döntés volt.

6.1.jpg

6.2.jpg

Át is váltunk hozzájuk, anyus a fiával kártyázik, majd elküldi teríteni, Mike a változatosság kedvéért hisztis Danát dongja körül. A kislány mérges kábé az egész világra, és az pottyanik ki a száján, hogy bárcsak apja sose jött volna haza a háborúból. A férfi helyében én nyakon basznám, de ő türelmesebb, pedig a gyerek még fokozza azzal, hogy kinyögi: mióta faterja hazajött, minden csak egyre és egyre szarabb. Mike védi barátját, szerinte senki nem jön meg a háborúból sérülések nélkül, ő sem. Nyolc évig hitte, hogy elvesztette a legjobb barátját. Jessica megnyúlt képpel hallgatja végig a beszélgetést.

7.jpg

Az alelnök berongyol Brody irodájába, aki már várja Estes társaságában. David gyorsan sorolja a tervezett támadásról kapott információkat, amiket úgy állít be, hogy két bejrúti forrástól származnak. Walden azt mondja, hagyják a fenébe a katonák fogadását, ám a CIA-s javasolja, hogy inkább tartsák meg, mert így elkaphatják a terroristákat. Hogy hogyan? Úgy, hogy Roya Hammad nekik dolgozik, és vszg rögzíteni akarja majd a támadást. Az alelnök szíveskedjék engedélyezni belépését a holnapi bulira, így tetten tudják érni terroristáskodás közben. Oké, és mi erről az elnök véleménye? David szerint ha Walden bólint nem lesz ellenvetése, a CIA vezetőjét majd meggyőzi ő. Nicholas közbeveti, hogy mi lesz, ha valami félresikerül? Estes kijelenti, hogy Royát már a buli előtt le akarják kapcsolni (gondolom a fegyverekkel együtt), ha ez nem jön össze, lefújják a katonák hivatalos fogadását. A CIA-s még egy bombát bedob: Abu Nazir az országban van. Walden nem kicsit lesz morcos, odabassza a többieknek, hogy oldják meg, azzal eltrappol.

David utasítja Brodyt, hogy hívja fel Royát. Ő közli a nővel, hogy elintézte az alelnökkel, ott lehet holnap a katonák érkezésekor. Hammad örül, és átad még egy infót: a gép leszállásánál az operatőre mellett fog állni, a férfi is próbáljon meg oda avászkolódni, akkor minden rendben lesz.

8.jpg

A CIA lehallgató központjában a többiek is hallják a beszélgetést, Saul kijelenti, hogy Hammad előző szavai bizonyítják, hogy bombával akarnak majd támadni, és virágnyelven elmondta Brodynak hol legyen, ha túl akarja élni. Quinn utasítja embereit, hogy folyamatosan kövessék a nőt. Itt a központban, míg az egész lezajlik, 6 óránként váltják majd egymást, Peter vállalja is az elsőt, mire Saul benyögi, hogy jó, akkor ő meg az utolsót, azzal olajra lép. Távozóban sunyiban átvesz Virgiltől egy papírt. Amikor már a kocsijában ül látjuk, hogy a cetlin szereplő címet üti a GPS-be, aztán elindul – Philadelphia az úticélja. Nocsak.

A védett házban a Brody-csemeték a házijukat írják éppen, míg anyjuk és Mike egy pohár bort kortyolgatnak. Miután két hálószoba van, Jessica ajánlja Mike-nak, hogy aludjon az egyikben, ő majd a gyerekekkel a másikban.

9.1.jpg

9.2.jpg

Saul megérkezett a philadelphiai rendőrőrsre Julia Diaz járőrrel találkozni, aki ugye a Quinnél talált fényképen szerepelt. Ügynökünk adóellenőrnek adja ki magát (bahh!), a nő gyermekének apjáról szeretne beszélgetni, aki gyanítom Quinn lesz. Leülnek négyszemközt, és Julia elmondja, hogy négy éve nem látta már "Johnt". Saul tovább kérdezgeti a férfiről, de miután még a vezetéknevét sem tudja, Diaz rájön, hogy valami rohadtul nem stimmel, beszélgetőtársa talán nem is az, akinek kiadja magát, így ő sem hajlandó "John" teljes nevét elárulni. Patthelyzet, ezért Saul leteszi a nő elé az igazolványát (a kamut), hogy ellenőrizze, ha akarja, de ezzel sem jut beljebb, a nő egy árva mukkot sem szól. A férfi távozik, elmenőben mondja a telefonba az épp a CIA-ben tartózkodó Virgilnek, hogy szerinte Julia mindjárt fel fogja hívni gyermeke apját.

Mi odapillantunk, és valóban így történik; Quinn rögtön az állítólagos adóellenőr kinézetéről kérdezi exét, a válaszokat hallva rettentő morcos lesz. Felugrik, hogy el kell mennie, és szőkénket kéri meg, hogy ugorjon be helyette, aki némi szájhúzás után rááll a dologra. Azt persze Peter nem sejti, hogy követik, márpedig Max a nyomában van, nagyonis ügyesen, mert látja hogy felszáll egy buszra, majd időközben lecserélt kabátban + sapkában száll át róla egy másik járműre (ezt mégis hogy oldotta meg?). Max azt is követi, és látja, hogy az ügynök beszél valakivel, ezért lefényképezi őket (este van, a kivilágított buszon elég jól látszanak).

10.1.jpg

10.2.jpg

Képviselőnk egyedül tölti otthon az estét, zabál valamit a hűtőből, aztán tévét néz. Felesége ezalatt a védett házban kivárja, míg csemetéi elalszanak, aztán átlibeg Mike szobájába, és kefélnek egy alaposat.

Quinn már újra a CIA megfigyelőjében van, mire Saul visszaér és felváltja. Mindketten úgy csinálnak, mintha nem történt volna semmi rendkívüli. Mikor Peter távozik, Virgil közli, hogy Max a nyomában marad, majd előjön a képpel, amit a buszos beszélgetőpartnerről lőttek, aminek láttán Saulnak a földről kell összeszednie az állát: a képen Dar Adal szerepel, akit Virgil is olyan tisztelettel emleget, mintha legalábbis egy filmsztár lenne, vagy minimum egy városi legenda személyesen (pláne hogy még soha nem látta, felettese is vagy 18 éve). Virgil benyögi, hogyha Peter Dar Adalnak dolgozik, akkor rohadtul nem elemző, mint aminek kiadta magát, és talán jó lenne rájönni, mi is a valódi szerepe (nem elfelejtve, teszem hozzá én, hogy David Estes tolta be a csapatba Saul felettesének).

Az újra egymásra talált "szerelmesek" kora reggel ébrednek, Jessica fején látszik, hogy nagyon nem eddig tervezte az alvást. Gyorsított ütemben visszarongyol a gyerekek szobájába, ahol megnyugodhat, a kölkök még durmolnak.

11.1.jpg

11.2.jpg

Eksön van kérem szépen, ma van a nagy nap, hogy elfogják Abu Nazirt, méghozzá terroristáskodás közben, szóval felbolydult a megfigyelőközpont rendesen. Roya indulását várják, akiért fekete limuzin érkezett, Carrie (Virgil és Max társaságában) a közelben a furgonból hesszel és követi őket. Mások Hammad stábját figyelik, akik a közvetítő kocsival épp egy kajálda előtt parkolnak és odabent hambit burkolnak.

Mielőtt az események felpörögnének Mendez elintézte, hogy a család műholdas telón felhívhassa Brodyt, aki épp otthonról készül indulni. Jessica, Mike és a két gyerek pont reggelizik, a felnőttek bűntudatos fejjel néznek össze, majd anyus szedi össze magát: oké, beszélünk a családfővel. Először Chris kaparintja meg a kagylót, gyorsan közli is, hogy Mike csinált nekik zabát, mire Brody üdvözletét küldi barátjának. Chris tolmácsolja, Mike kényszeredetten vigyorog, én meg hangosan felröhögök. A fiú a nővérének adná át a készüléket, a kis gyökér azonban nem akar apjával beszélni, így anyja menti meg a helyzetet egy alig átlátszó hazugsággal: Dana alszik. Na persze. Jessica – Mendez előzetes tiltása ellenére – olyanokat kérdez, hogy ura mégis mit csinál, de a férfinak van annyi esze, hogy virágnyelven válaszoljon: minden rendben, nemsokára vége az egésznek.

12.1.jpg

12.2.jpg

Roya stábjához váltunk, kollégái a zabáldában még mindig tolják befelé a hamit, közben megérkezik riporterünk is a limóval – Carrie pedig a közelből figyel és ügynöktársai felé tolmácsolja amit lát. A központban David bólint Quinnek, aki útnak indul ismereten céllal. Saul érzi, hogy gáz van, ezért hozzá ugrik, és felelősségre vonja felettesét: Peter mégis hová megy? Estes valami bullshitet lök, miközben az elemző elslisszol. Saul Davidnek szegezi a kérdést: ki irányítja ezt a mai műveletet, ő vagy Dar Adal? Kicsoda Quinn valójában, és milyen parancsot kapott? Felettese annyit mond, hogy az „elemző” azért van itt, hogy terroristákat öljön, ahogy mi itt mindannyian.

Ügyes mellébeszélés, ám kakaskodásra nincs idő, mert Carrie jelenti a helyszínről, hogy egy olyan jármű érkezett a parkolóba (sötétített ablakú persze), amilyenben Brody korábban Abu Nazirt látta. Először a gettysburgi gyilkos száll ki belőle, aztán még három másik ember, egy pedig a volán mögött marad, de őt nem lehet felismerni. A négyes kinyitja a tévések furgonjának hátsó ajtaját, kiveszik a kamera-akkumulátorokat, és helyette ugyanolyan kinézetű, ám lényegesen nehezebb tárgyakat pakolnak befelé – Carrie szerint az lesz a robbanóanyag, méghozzá jókora mennyiségben. David utasítást ad, hogy a helyszíni osztagok induljanak az elfogásukra.

13.1.jpg

13.2.jpg

Beszáguld két autó ügynökökkel, a gyilok és egyik társa fegyvert ránt, ám mesterlövészek kilövik őket, így a másik kettő már nem próbálkozik semmivel. Ugyanekkor három ügynök a kajáldába ront be és fog fegyvert Royára és kollégáira. A terroristákat szállító lesötétített autó megpróbál elszelelni, ám egy érkező kocsival összeütközik, pördül egy fél fordulatot a tengelye körül, aztán megáll. A CIA központban ugrálnak örömükben, Carrie a járműhöz rohan, ám ott elkeseredetten állapítja meg, hogy nem Abu Nazir ül benne. Hát, ez jókora szívás.

Limuzin érkezett Brodyért, a sofőrje Peter Quinn. Észrevétlenül hangtompítós fegyvert vesz elő, miközben a képviselő beszáll a hátsó ülésre. Peter lövésre emeli a stukit, de ebben a pillanatban utasítást kap Davidtól a fülesén: nem Nazirt fogták el, szóval még szükség van Brodyra, álljon le. (Baszod, ezek simán megölték volna!) Nicholas döbbenten konstatálja, hogy ki a sofőrje, és kérdi, hogy mit keres itt? Vigyázok rád, mert mindenkit elcsíptünk, mínusz Nazirt, szóval mostantól én vagyok a legjobb cimbid...

14.jpg

Címkék: Homeland
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.10.10. 20:48:11

heh, mondtam én, hogy ez a Quinn gyerek gyanús!

Jessica végre engedett az ösztrogéneknek...

AaannnaaA 2014.10.14. 12:36:41

@Gabba: Erősen ajánlom a mai részt, kezdődjön akármilyen későn is. Választ kapsz az első "nem kell válaszolni" kérdésedre (amit pár résszel ezelőtt tettél fel) :D

Gabba 2014.10.14. 17:41:30

@AaannnaaA: de éjfélkor kezdik! inkább megnézem másnap felvételről

AaannnaaA 2014.10.15. 13:48:04

@Gabba: Bocsi, megvezettelek, még nem a 10. részben kapsz rá választ :( De hamarosan :P

Gabba 2014.10.15. 15:08:32

@AaannnaaA: még szerencse, hogy nem maradtam fent :)

AaannnaaA 2014.10.15. 15:20:00

@Gabba: A rész amúgy mocskos jó, csak az említett kérdésre később kapsz választ.
süti beállítások módosítása