Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 2x07 - The Clearing

2014. szeptember 24. 09:00 - AaannnaaA

Roya Hammad egy parkban ül civil ruhában, gyorsan kiderül, hogy a futó Brodyt várja, gondolom tudja, hogy ez a szokásos kocogó útvonala. Beszélgetni kezdenek, a férfi nagyon mérges a gettysburgi eset miatt, az ügynökök halála felzaklatta a közvéleményt. A nő szerint ezentúl nagyobb szükségük lesz Nicholasra, de részleteket nem hajlandó elárulni, pedig a férfi feltűnés nélkül megpróbál információhoz jutni. Roya annyit mond, hogy hamarosan találkoznia kell valakivel, majd megtudja a helyszínt és az időpontot. Addig is szíveskedjék Walden alelnök seggét nyalni, főleg mivel a hétvégét együtt töltik. A nő ezután balra el, szőkénknek pedig a lehallgató berendezés túlvégén egekbe szalad a szemöldöke.

Saul eljött a börtönbe, ahol Aileen Morgant tartják fogva (emlékszünk ugye a hazaárulás miatt lecsukott terrorista-szimpatizánsra?). Azért jött hozzá, hogy segítséget kérjen a még mindig ismeretlen férfi azonosításához, aki most már ügynökök haláláért is felelős. A nőt egy föld alatti cellában őrzik, úgyhogy akkor áll szóba Saullal, ha egy olyan szobában beszélgetnek – az emeleten – ahol láthat természetes fényt.

1.jpg

Nem sokkal később egy napfényes teremben folytatják a beszélgetést – Aileenről lekerül a lánc, és olyan szemekkel bámulja a fényt, mint egy éhes kutya, ami főleg annak ismeretében érthető, hogy napi 23 órát tölt a cellájában, és a maradék időt is az épületen belül. Saul elmondja a kérését, és azt is, hogy sürgős az ügy, aztán a nő elé teszi a képet. Aileen ismeri a rajta szereplő férfit, de csak akkor hajlandó elárulni amit tud róla, ha Saul elintéz neki egy olyan cellát, amin van ablak. A férfi beleegyezik, és elüget intézkedni.

Ahhh, a keresztbe tett ujjak eredményre vezettek, Quinn él, kórházban fekszik, a lehetőségekhez képest tűrhető állapotban. Galvez is él, ő azonban haldoklik, említi meg a beteglátogatóban itt tanyázó Carrie. Ezután törpölnek kicsit Roya és Brody reggeli beszélgetésén, illetve Hammad feltételezett szándékain – de sok ötletük nincs. A technikusok azóta átvizsgálták az üzletet, és C4 maradványait mutatták ki, vagyis robbanóanyag volt a dobozban, méghozzá nem is kevés, ha két ember alig bírta el. Quinnek itt lesz elege a „céltalan” kórházban fetrengéstől, ezért kiszedi a karjából az infúziót, és a szekrényhez lép a ruháiért. Carrie kiakad, ám azon még jobban, hogy a férfi kórházi köpenyét csak úgy lepottyantja a földre kilógatva meztelen testét. Peter faarccal megjegyzi, hogy „úgy csinálsz, mintha nem láttál volna még faszt”. Na itt hangosan felröhögök.

2.1.jpg

2.2.jpg

Egy egész konvojnyi fontos ember van úton egy vidéki hétvégére, élén az alelnökékkel és a Brody famíliával. Chris, Dana és Finn utazik egy autóban, előbbi a sofőr mellett, a másik kettő hátul. Kettejük között a téma természetesen az általuk okozott baleset, Dana ott volt az áldozat temetésén. Azt szeretné, ha elmondanák a világnak amit tettek, de legalábbis a szüleiknek és a rendőröknek. Némi nyűglődés után az alelnökgyerek végre beleegyezik, hogy beszéljenek róla valakivel.

A Brody szülők autójában eközben Tom Walker a téma: Jessica kinyögi, hogy Mike szerint a férje ölte meg egykori társát. Az asszony köti az ebet a karóhoz, tudni akarja azt is, ha férje a gyilkos, csak ne halljon több hazugságot. Brody kínok között elismeri, hogy köze volt Tom halálához; persze az igazság egy erősen elferdített változatát adja elő, miszerint Walker áruló lett, ezért ő segített a CIA-nak a férfi kiiktatásában. Jessica kiakad, én meg csodálkozom, hogy nem szakad le a plafon ekkora halom hazugságtól.

3.1.jpg

3.2.jpg

A konvoj odaér a vidéki vityillóhoz, ahol a hétvégi pofavizit (és adománygyűjtés) lesz. A két ifjú gyilkos megállapodik benne, hogy még ma elmondják szüleiknek mit tettek, de Finn azt kéri, hogy akkor tegyék meg, amikor ő jónak látja. A házigazda, Rex Henning üdvözli a vendégeket, aztán mindenki bemegy, mínusz Brody, aki odakint telefonon szőkénket hívja óbégatni egy kört amiatt, hogy Mike nyomoz utána és erről a feleségének is beszámolt. Plusz Gettysburgben is meghalt egy csomó ember, ez mégis hogy fordulhatott elő? Roya és a CIA is sütögeti a maga pecsenyéjét, ő meg csak áll a tűzvonalban, mint fasz a levesben, és semmiről nem tud. Carrie kihangosítja a telefont, így Quinn is hallja minden szavát. A nő próbálná nyugtatni Nicholast, ám az rábassza a telót, főleg mert látja, hogy David Estes is megérkezett. Rögtön nekiszegezi a kérdést, és igenlő választ kap: a CIA-s nagykutya miatta jött ide, gardedámnak.

Quinn és Carrie az előbbi beszélgetésen agyal, az elég egyértelmű, hogy hősünk kezd kikészülni ettől a kettős ügynök dologtól. A nő elindul elrendezni a Mike-ügyet, Peter pedig javasolja neki, hogy utána ugorjon be Brodyhoz. (És ezt mégis hogy?) Mikor társa távozik, Quinn fél maréknyi gyógyszert gurít magába, gyanítom nem kevés fájdalomcsillapítóra van szüksége ebben az állapotban.

4.1.jpg

4.2.jpg

Saul a börtön igazgatójával ül szemben, és szépen kéri, hogy helyezze át Aileent egy ablakos cellába, mert ezáltal nagyon fontos információkat tudhatnának meg a nőtől. Az igazgató cifra körmondatban küldi el az ügynököt a halál faszára, über-bunkó stílusban. Saul összekaparja az állát, aztán távozik a góré irodájából, de előtte még visszacsapja: hozok hivatalos miniszteri végzést az áthelyezésről.

Mike és Carrie előbbi munkahelye előtt egy padra csücsül le beszélgetni. Szőkénk azzal indít, hogy elárulja, terrorcselekmény készül, és ehhez szükségük van Brody segítségére, úgyhogy szíveskedjen felhagyni hősünk csesztetésével. Érti ő, hogy fontos neki Jessica, hiszen szerelmes a nőbe, de most mégis álljon le. Mike majd lefordul a padról, eleinte vehemensen tagadja az érzelmeit, de kár a gőzért, Carrie mindent tud. Még meg is érti a reménytelen szerelmet, és azt javasolja, álljon „készenlétben”, előbb-utóbb eljön az ő ideje. Sőt, még drukkol is neki (meg gondolom magának, hogy végül Brody az övé legyen). Ezzel a viselkedéssel többet fog elérni Jessicánál, mintha befeketítené a férjét. A férfi bólint, és ígéri, hogy véget vet a saját szakállára való kutakodásnak. Carrie távozik, én meg azon agyalok, hogy vajon Mike által jut-e vissza Jessicához, hogy szőkénk újra a CIA-nál dolgozik, együtt Brodyval. Mert a moslékos vödrök specialitása, hogy előbb-utóbb felborulnak. De haladjunk.

5.jpg

A vidéki találkozón a befolyásos politikusok + a családtagok épp medencés bulit tartanak, a házigazda és Nicholas a parton ül egy házaspárral, a feleség meglehetősen otromba és ostoba kérdéseket tesz fel hősünknek fogságáról. Brody szemrebbenés nélkül válaszol a legnagyobb faszságra is, de a szabadulási lehetőséget azért kihasználja: Chris hívja pancsolni. Nekiáll levenni az ingét, amikor rájön, hogy ez nem valami jó ötlet, lévén rettenetes sebek vannak a testén. Visszagombolja, aztán már nem ül vissza az asztalhoz, ahol a társaság úgy kussol, mint kula a fűben.

Walden alelnök és David Estes külön szobába vonulnak a házban, ahol a politikus letolja a CIA-s nagykutyát a gettysburgi fiaskó miatt, de David biztosítja róla, hogy igyekeznek megtalálni az elkövetőket.

Saul jelenti Aileennek, hogy az igazgatóval nem jutott semmire az ablakos cellája ügyében, de ígéri, hogy átlép a góré felett, és elintézi a dolgot. A nő azonban köti az ebet a karóhoz: csak akkor mond bármit is, ha írásban megkapta a papírt, miszerint átteszik egy másik likba.

6.1.jpg

6.2.jpg

Brody és vendéglátója, Rex Henning sétálgatnak kicsit a kúria lovardájában, és beszélgetnek. A tulaj elmondja, hogy ő is katona volt anno Vietnamban, szóval abszolút érti, hogy min megy át hősünk, nagyon büszke rá, odáig van érte, és szerinte kiváló alelnöke lesz Waldennek. Márpedig ő, mint pénzes nagyvau tehet róla, hogy így legyen. Nicholas finoman tiltakozik, hogy ő mégsem az az ember, akinek Henning hiszi, de a férfi ezt szerénységnek veszi, és idült mosollyal a fején hagyja magára beszélgetőpartnerét.

Felocsúdni sincs ideje, mikor Carrie hívja: ha kisétál a lovarda háta mögé, az erdőben személyesen várja, tényleg eljött beszélgetni. A nő először is közli, hogy a Mike-probléma letudva, többé nem nyomozgat olyasmi után, ami nem rá tartozik. Aztán kérdi, hősünk miért ilyen feszült, mire az kiböki, hogy bosszúságának oka az előbbi beszélgetés Henninggel, mert ő tényleg olyan lehetett volna, mint az öreg veterán, ha nem törik meg a fogságban. Carrie a vigasztalásnak azt a módját választja, amin meg sem lepődünk igazán: Nicholas csókot kap. A férfi nem hiszi, hogy a nő érzései valódiak, szerinte átveri és hazudik neki, ettől függetlenül jó vele lenni. De bármilyen jó érzés is, most itt a vége – Brody összezavarodottan távozik, és ahogy az arcát elnézem Carrie sincs jobb állapotban.

7.1.jpg

7.2.jpg

A házban ezalatt Finn a medence körüli asztalokon hagyott poharakból hörpöli ki a maradék piát, mint azt a megjelenő Danának elpöttyinti azért, hogy így gyűjtsön bátorságot tervezett vallomásukhoz. Összevitatkoznak, mert a lány szerint ideje elmondaniuk az igazságot, a srác viszont nem akarja. A problémát az édesanyák megjelenése oldja meg: mikor mindketten hozzájuk lépnek, és kérdik, mégis min vitatkoznak, Dana gyorsan kiböki – megöltünk valakit. Finn majdnem elájul, a szülők szintén. Mrs. Walden kap először észbe, betereli az egész bandát a házba, hogy ott folytassák a megbeszélést.

Odabent leginkább a lány beszél, elmondja mi történt. Az alelnökfeleség megállapítja, hogy fia piás, úgyhogy hazazavarja, méghozzá azonnali hatállyal. Anyja utasítására Dana is a szobájába húz, a nők pedig nekiállnak törpölni a teendőkön. Jessica kijelenti, hogy szólniuk kell a rendőrségnek, meg ügyvédet fogadni, ám Cynthia ellentmond; szem előtt kell ugyanis tartaniuk, hogy ők közszereplők, és a férjeiknek micsoda problémája lehet az eset napvilágra kerüléséből. Kéri, hogy Jessica hagyjon rá mindent, ígéri, hogy ő majd elintézi az ügyet, de mikéntjéről nem hajlandó beszélni (gyanítom velem együtt mindenki jól irányzott mozdulatokra gondol, amivel megy minden a szőnyeg alá). Anyusnak nem tetszik a dolog, először Brodyval akar beszélni erről, azzal elrohan.

8.1.jpg

8.2.jpg

Saul a böriből hívja Quinnt, hogy még vár a miniszteri engedélyre, addig is álljanak készenlétben, de Peter jelenti, hogy az már megtörtént: egy SWAT egység csak arra vár, hogy Aileen kibökje a nevet, és már indulnak is. Miközben beszélnek, újabb vödörnyi gyógyszert gurít le a torkán, nem lesz ez így jó, én mondom. Saul kedvcsinálónak – na meg persze időtöltőnek – némi kaját hozott a rab számára: kenyér, sajt, bor. Koccintanak, méghozzá arra, hogy a nő megkapja az ablakot. Rendes dolog, na. Kicsit beszélgetnek is, Aileen rákérdez Mirára, Saul feleségére, mert anno, mikor visszaautóztak Mexikóból, a férfi beszélt a feleségéről, és arról, hogy gondjaik vannak. Hát most sem sokkal jobb a helyzet, lévén a nő Indiába költözött.

Ekkor megszólal Saul mobilja, a miniszter hívja, miszerint aláírta a végzést Aileen áthelyezéséről, sőt már el is faxolták. Az egyik őr behozza, a fogoly átnézi, majd elmondja végre az információt amire Saul várt: a képen látható férfi Mohammed al Ghamdi, egy éve van az usában, a legutoljára általa ismert címét is megadja hozzávetőleges pontossággal. Ügynökünk köszöni, és elrohan intézkedni azzal az utasítással, hogy Aileen maradjon itt a szobában, amíg lezajlanak az események.

9.jpg

Beesteledett, a vidéki kúria udvara kiürült, így végre hősünk is pancsolhat egyet anélkül, hogy mindenki úgy bámulná sebhelyes testét, mintha ötfejű borjút nézne.

Walden alelnök a feleségével tárgyalja meg fiuk tettét, az asszony felvilágosítja, hogy a gyerek azért nem mondta el egy hétig a történteket, mert fél az apjától. Sőt, ha Dana nem veszi rá, szerinte sosem mondta volna el. Mindenesetre beszélt Daviddal, aki megígérte, hogy elsikálja a rendőrségnél a dolgot, már csak az kell, hogy Jessica lenyugodjon, mert ő ugye rendőrt meg ügyvédet kiáltott, még korábban. Nevezett eközben megtalálja a férjét a medence partján és feldúltan belekezd a történet elmesélésébe.

Finn távozik a vityóból, de mielőtt beülne a limuzinba, Dana megállítja. A fiú meglehetősen lekezelően beszél vele, amiért elhiszi, hogy a tettük nyilvánosságra kerülhet – épp hogy le nem hülyézi; ő már ismeri a járást, és tudja, hogy nem derül ki ebből semmi, a Brody szülők ugyanúgy lapítanak majd, mint az alelnökcsalád. Dana döbbent arccal bámul az elhajtó limó után.

10.1.jpg

10.2.jpg

A házban a férfiak partyznak szivar és pia mellett, Nicholas kissé késve csatlakozik hozzájuk. Rex tart egy rövid beszédet, amiben támogatja Walden elnökjelöltségét azzal, hogy Brody lesz az alelnöke, mert ők aztán remek páros így együtt, szuperül fogják kormányozni az országot, és amúgy is hősünk milyen remek ember. Erre mindenki koccint, David enyhén cinikus pillantással, Nicholas pedig olyan fejjel, mint aki pokolba kívánja az egészet. Rögtön félre is vonja Waldent, aki – ahogy várható volt – kioktatja, hogy maradjon a valagán ő és az asszony is, majd a nagykutyák elsikálják a balesetet és a gyilkosságot.

Quinn különgépen csücsül, ami a terrorista al Ghamdi feltételezett lakhelyére viszi őt, miközben egy FBI egység a helyszínen készül az elfogásra. Behatolnak, egy embert vesznek őrizetbe, aztán Peter is megérkezik, hogy bosszúsan megállapíthassa: al Ghamdi nem az, aki a fényképeken szerepel, és akit kétségbeesve keresnek!

11.1.jpg

11.2.jpg

Valóban Mohammad al Ghamdinak hívják, arabnak arab, de zenész és egy kicsit lüttyős, emellett az apja valaha Aileen apjának dolgozott – ezt már Quinn jelenti Saulnak. Magyarul át lettek baszva, mint szar a palánkon, a nő találomra megadta egy ismerőse nevét, ők pedig ráugrottak.

Saul nem érti a fogoly miért verte át, hiszen tudta, hogy nagyon hamar rájönnek a hazugságára, és akkor visszarakják az ablaktalan szobába. Mikor ezt így maga is végiggondolja, megsejti az igazságot, rávágja beosztottjára a telefont, és Aileen nevét kiabálva a terem ajtajához ugrik. Mikor az őr kinyitja, a nő hatalmas vértócsában fekszik a földön; Saul óvatlanul otthagyott olvasószemüvegéből vette ki az üveget, azzal vágta fel a nyaki verőerét, bazmeg! A férfi kérdi, hogy miért tette ezt, ő pedig utolsó erejével elmotyogja, hogy legalább volt egy szép napja, a napfényt láthatta egész nap, mielőtt meghal. Többet már nem tud szólni, megmurdel a zokogó Saul kezei között. Hát gyerekek, ezt a jelenetet sokadjára, még így írás közben is megkönnyeztem (függetlenül attól, hogy a csaj egyáltalán nem volt jó kislány, sőt..)

12.1.jpg

12.2.jpg

Másnap reggel Brody egy kerti padon ülve találja lányát, és mondja neki, hogy mehetnek a rendőrségre, anyus majd hazaviszi Christ. A gyerek kap egy biztató ölelést is, aztán elindulnak. David azonban pont ekkor lép ki a házból, és bár nem hallja miről beszélnek, ennek ellenére kitalálja, és hívja szőkénket, hogy rohanjon megállítani őket.

A CIA központban ezalatt Saul ostorozza magát az előző napi eseményekért (azért, hogy nem látott át Aileenen), de Quinn nem hajlandó rá követ vetni, mindenki tévedhet. Szóba kerül Galvez, aki Peter információi szerint még mindig a halálán van, de remélik megmarad.

13.jpg

Dana és édesapja odaérnek a helyi rendőrségre, az épület előtt azonban Carrie várja őket. Először a férfi száll ki a kocsiból, meglehetősen ki van akadva a nő jelenlétén, hát még azon, amit mond: felszólítja, hogy ne menjen be jelenteni az esetet, mert azzal vége a barátságnak közte és Walden között, márpedig Abu Nazirék rohadtul nem ezt szeretnék, és a CIA sem.

14.jpg

Brody leszarja, a lánya fontosabb, aki ezen a ponton meg is jelenik a vitatkozók mellett, és kérdi, hogy Carrie mégis mit keres itt. Nem kap választ, csak apjától egy mondatot: nem mennek be a rendőrségre, elhalasztják a dolgot. Ő felkapja a vizet, mert tudja, hogy faterja karrierje miatt történik mindez, ám az ígéri, hogy később majd bejelenthetik. Hazudsz! - jön a riposzt a gyerektől, azzal elrohan, Brody pedig szőkénkre üvölt: ez így baszottul nincs jól! Aztán Dana után szalad.

Címkék: Homeland
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.09.24. 10:56:18

Quinn kemény gyerek, mit neki infúzió, ha Uncle Sam hívja, megy

a szemérmes szinkronban azt mondta Carrie-nek: ne csinálj úgy, mintha nem láttál volna még ilyet

ezt a "fasz a levesben" hasonlatot nem ismertem, de jó :D
bár nem ennék belőle, az is igaz

AaannnaaA 2014.09.24. 11:10:44

@Gabba: Igen, ezek itt Jack Baueri magasságok: kicsit meghal, aztán megy tovább :P
A szinkront inkább ne is emlegessük...
A hasonlat saját :)
Nekem a Carrie-Mike párbeszéd tetszett, bírom ahogy a nő ráérzett a helyzetre. Az Aileen-es rész nagyon durva volt, kiakadtam rajta rendesen.
süti beállítások módosítása