Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x15 - Viszontlátásra?

2014. szeptember 22. 09:00 - oharozsabimbolehetnek

Ma kiderül, ki az a három ember, aki csatlakozhat az előző hetek középdöntőseihez, és megtanulhatja a zsűripózt. Most ugyebár nem öten, hanem csak négyen vannak, mert tegnap az egyik versenyző feladta, így kérdés, mi fog történni.

Screen Shot 2014-09-20 at 2.31.04 PM.png

Ma a zsűri bilikékbe és bugyirózsaszínbe öltözött, kivéve ugye Séfurat, aki a szokásos fekete szakácsszerkójában van, bár azt a BJ feliratot a helyében végiggondolnám angolszász nyelvterületen. Rögtön az elején felmerül, hogy kevesen vannak, ezért a zsűri úgy döntött, hogy visszahív egy embert, aki a legmotiváltabb volt (szerintük), de valójában inkább a legjobb figura a műsor szempontjából (szerintem), Attila. Nem hiszek a szememnek. A versenyzők azt hiszik, hogy megint könnyen ki lehet ejteni, ezért nem csinálják össze magukat. Attila viszont már előre röhög.

Screen Shot 2014-09-20 at 2.22.36 PM.png

Ma első feladatként vadételt kell csinálniuk, mennek a piactérre bevásárolni. Különféle előkészített húsok vannak a frigóban, ezért rohanni kell, hogy valami jót találjanak. Attila Usain Boltot megszégyenítő százat fut, feltépi a hűtőajtót és kikapja a fácánt. 

Screen Shot 2014-09-20 at 2.31.30 PM 1.png

Kálmi ettől kedvet kap a vaddisznóhoz. Egy órájuk van. Elkezdenek dolgozni, Attila nem lett kevésbé idegbeteg. András grillezi a húsát és káposztarétest csinál hozzá. Séfúr figyelmezteti az arányokra, nehogy elcsússzon az édessége. Marci bár dolgozott már rókagombával, de azt nem tudja, hogy meg kell pucolni, hogy igazán szép legyen. Séfúr megmutatja a knowhowt, aztán továbbáll Attilához, aki zöldséges vadhúslevest akar főzni, de erre 50 perc aligha elég. A zsűripultnál egyből róla kezdenek pusmogni, szerintük jótt tett neki, hogy egyszer már kivágták. Andrásban nem hisznek. 

Zé kicsit megpiszkálja Attilát, hogy ha ez a leves nem lesz jó, akkor megint kiszórják. A srác tudja, de szerintem ugyanolyan parás, mint eddig, mindenesetre első akar lenni. Marci nincs meghatva a feszkótól, de az valószínűleg abból is adódik, hogy hozzá van szokva az élsport miatt. Kálmi az időt kalkulálja. Éva ma iskoláscsajnak öltözött. Meg is tudja magyarázni: muszáj leiskoláznia a fiúkat. Jaj, de erőltetett! Attila folyamatosan magában beszél, színpadias mozdulatokkal dolgozik, ami biztos jó alapanyag a műsorhoz, de nekem már a hajam szála az égnek áll tőle. 

Screen Shot 2014-09-20 at 2.33.40 PM.png

Finiselnek, Józsi figyelmezteti őket, hogy mindenre figyelni kell. Mint általában. Lejár az idő, kezet emelnek.

A kóstoltatást András kezdi. Sült szarvast hoz asztalt gyümölcsös mártással, kuszkusszal és káposztarétessel. Terrier nem fogadja el, mert a hús nem pihent, és az egész nincs rendesen kidolgozva. Zé szerint ez a szarvas az erdőbe való, nem volt érdemes lelőni, ha utána így kiszárítják. Éva mangós répapürével és pirított rókagombával tálalt őzgerincet készített. A tányér szerintem nagyon szép. Zé eszik először, szerinte korrekt az étel, de a püré nem jön be neki, mert nem kisbaba. Ezt jó lett volna a stylisttal is közölni. Olyan színes a tányér, hogy úgy érzi magát, mintha begombázott volna. Józsi megtalálta az égett fenyőmagokat, arra már a múltkor is ugrott. De egyébként sincs koncepció a tányérban. Marci érkezik mediterrán polentás vaddisznóraguval. Zének nagyon ízlik, fel is akarja falni. Józsi ennyire nincs elragadtatva, de a főként a tálalással van gondja. Kálmi mustáros rakott burgonyás, áfonyás vaddisznót főzött, marha szép a tányér. Józsinak tetszik a hús, a szilva és a gomba kombója, de a rakott krumpli túl mustáros, agyonvágja az egészet. Kálmi pipa magára. Attila zárja a sort a fácánlevessel. Zé nem talál benne hibát, még a tisztasága is tökéletes. Józsi is meg van lepődve, mert túl jó a cucc. Nekem innentől gyanús, hogy a hét elején a bénázás a show része volt csak, és igazából Attila nem is béna, csak lökött.

A zsűri bemegy a kisszobába, és jól átbeszélik a történteket. Marci csak retróul tud tálalni, András száraz volt, Attila végre minimál kaját csinált. A leggyengébbet most kiszórják, de előtte meglepetés: ma a legjobb nem kap védettséget. Vagyis Marci ugyan bent marad, de még mindig veszélyben van ugyanúgy, ahogy Kálmi, Éva és Attila. Andrástól búcsúzunk először.

Screen Shot 2014-09-20 at 2.36.23 PM.png

A maradék négy ember szokás szerint párba rendeződik, Marci, mint első kör nyertes, választhat először. Ő Évával akar főzni, Kálmi meg megkapja neurotikus Attilát. Kötényt cserélnek, Marciék lesznek a zöldek, Kálmiék a kékek. A következő meglepetés (csak nekik, mi már tudjuk, michelinvalami jön), hogy ezen a héten a tavalyi Bocuse D’or versenyző, Széll Tamás fogja főzni a referenciatálat, aki egyébként az Onyxban dolgozik. Csak a csapatkapitányok láthatják a főzést. Tamás sült répát készít borjútatárral, borjú”majonézzel”, répapürével és salátával. 

Screen Shot 2014-09-20 at 2.28.36 PM.png

Itt is több helyen el lehet szúrni a dolgot, kezdve a hideg hús használattól, a sütésen át, egészen a salátalevelek vinaigrette-tel való bevonásáig. Szóval nagyon kell figyelniük a csapatkapitányoknak, hogy mit és hogy adnak át. Séfúr összefoglalja, mire kell figyelni, és mi az igazán időigényes, aztán visszahívják Évát és Attilát, és jöhet a kóstolás és a főzés.

Első blikkre Kálmi jól kezd, valahogy kimondatlanul is ő az erősebb kutya, de nem nagyon kommunikál. Attila is és Éva is alázatos, de a zöldek jobban tudnak együtt dolgozni. Tamás megfigyelése, hogy a kékek nem együtt dolgoznak, hanem egymás mellett. Marci meglepően ügyesen irányít, Éva folyamatosan tud dolgozni. Aztán Kálmi is belelendül, nincs feszültség, flotttul zajlanak a dolgok. Aztán az erőviszonyok változnak a zöldeknél, most már olyanok, mint egy házaspár, akik együtt főznek, ami nem biztos, hogy jót tesz az eredménynek. 

Screen Shot 2014-09-20 at 2.25.57 PM.png

Kálmi közben meg van elégedve Attilával. Szerény véleményem szerint Attila jól működik irányítás alatt, de irányítani nem biztos, hogy ilyen jól tud, úgyhogy konyhafőnöknek nem tudom elképzelni, inkább csak beosztottnak. A zöldek kicsit lemaradnak közben, kezdenek szétcsúszni, míg Kálmi továbbra is keményen fogja a gyeplőt. A tálaláshoz közönséget is kapnak, Tamás a kékekhez, Józsi a zöldekhez áll. A konyhai etikett szerint a tálalás befejezése a góré feladata, de a zöldeknél Éva csinálja, amit később biztos szóvá is fog tenni valaki.

Marciék kóstoltatnak először. Kissé kupis a tányérjuk. Ezt mondja Tamás is, csak szebben. Józsi szerint az ízek jók lettek, de a vinaigrette kinyírta a salátaleveleket. Jönnek a kékek, a tálalásban nekik sem jók az arányok. A tatár jól sikerült, mert csak az utolsó pillanatban ízesítették. Értékel a zsűri, a kék csapatot hozzák ki győztesnek, így BéndzsAttila csont nélkül bejutott a döntőbe. Ha nem Kálmi lett volna a csapatkapitány, akkor nem lenne bent szerintem. Éva és Marci párbajozik, tökéletes aiolit kell csinálniuk, ami nagyon hasonló a majonézhez, csak kicsit más összetevői vannak. Marci bízik a gyors kezében, nem vesz elő gépet. Ő tudja. Éva géppel dolgozik.

Screen Shot 2014-09-20 at 2.24.53 PM.png

Öt perc múlva mindkét aioli kész, viszik a zsűri elé. Ők hosszan kóstolnak, ropognak a pirítósok, majd úgy döntenek, hogy Marci marad. Éva tehát nem jut tovább, ami miatt egy kicsit sem szomorú, hiszen nincs olyan technikai tudása, mint a többieknek. Marcit megviseli, hogy kiejtette Évát, mert már nagyon megkedvelte, és be akarta vinni a középdöntőbe.

Megvan tehát a következő hármas, össze is eresztik őket a többi középdöntőssel, jön Sancho, Goldenboy, Lilla, Kányalánya, Péter és András. 

Az eheti gárda lesz a sárga csapat, a többiek színeit már tudjuk, fel is kapják mind az egyenköténykéket. Itt is elsütik, amit az X-faktorban minden évben: itt áll köztetek az is, aki megnyeri ezt a versenyt. Ne mondd meg a nyilvánvalót! Jól megtapsolják egymást, és megfogadják, hogy küzdeni fognak. Jeee! Jövő héten középdöntünk.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lygia 2014.09.22. 14:34:05

Mi a BJ angol nyelvterületen? Egyébként nagyon szórakoztatóak a hv-ok! :-)

mézescsók 2014.09.22. 19:20:05

Nem vagyok hatalmas ász a főzést illetően, de azt azért kétlem, hogy egy óra alatt elkészül a fácánleves. Legfeljebb, ha előtte pácolták egy-két napig a húst, vagy ha húspuhítót alkalmaztak, de ekkora aljasságra csak nem vetemedtek?
A fácán azért nem tévesztendő össze egy túltápolt csirkével, mert az elkészül.
Nekem tökmindegy , hogy kit hoznak vissza, de ebből a szériából is volt kieső bőben, érthetetlen, hogy miért egy másik hét kiesőjét választották. Azért annyira nem showman az a fiú. Egyébként bent lesz a döntőben.

oharozsabimbolehetnek 2014.09.22. 21:15:06

@mézescsók: ennek a hétnek a kiesője volt Attila. Egyébként ezt a vadhús dolgot egyáltalán nem értettem. Jó feladat, de a műsor szempontjából tök mindegy, hogy egy v két órát adnak nekik a főzésre. Miért nem kettőt kaptak?

kis.herceg 2014.09.22. 22:51:32

@mézescsók: ez pont akkora kamu, mint a lány aki nem akart főzni és feladta, de azért beválogatták, meg az hogy Attila direkt azt a csokis szart főzte, hogy "kizárják", aztán a kamu csaj helyére visszahozzák, persze utána egyből mesterséf lett. mindezt azért hogy felbasszák a közönséget, hogy minél többet lehessen róla beszélni. személy szerint jobban érdekelne egy igazi műsor igazi történésekkel.

jet set 2014.09.23. 23:03:50

@sepörd: A tévézés sajnos már nem erről szól. Itt szigorúan forgatókönyv szerint dolgoznak.
süti beállítások módosítása