Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x07 - Currents

2014. augusztus 22. 09:00 - Smiley93

A kórházban kezdünk, totál káosz van az: épületet elözönlötték egy sokautós baleset sérültjei. Farkasanyu azt se tudja, hol áll a feje, Scott hoz neki kaját. Ha már ott van, marad is kicsit kézmegfogós fájdalomátvállalásra, mikor beront az egyik Alfaiker a fuldokló meleg Dannyvel a vállán, életmentés kéne, de azonnal. Scott persze az alfára gyanakszik mint tettesre, amaz meg természetesen tagad, miközben szegény Danny fagyöngyöt hány a fölötte veszekedők lába elé. Szerintem vehetjük úgy, hogy ez a véleménye. Orvos persze sehol, így Farkasanyu veszi kezelésbe a protekciós pácienst, a diagnózis összeomlott tüdő, nagy nyomás alatt álló szív meg hasonló nyalánkságok. Más néven haldoklás, fordítja gyorsan Farkasfiú.

elős.jpg

No, ennyire azért ne szaladjunk a dolgok elébe, bár anyu nem orvos, azért tűt még ő is tud a tüdőbe döfni és folyadékot leszívni, élet megmentve, az új hős: Farkasanyu. Az eset után az Alfaiker a kórház előtt kapja el Farkasfiút, hogy megértesse vele, ő tényleg nem csinált semmit Dannyvel. Farkasfiút nem ilyen egyszerű becsapni, majd kiszúrta a szemét, hogy ezek ketten a tesójával rögvest rárepültek Menőcsajra meg Dannyre. Az taktikai húzás volt, de mivel csak Lydia fontos Scottnak, Danny már nincs veszélyben. A kórházba igyekvő orvos viszont nagyon is, a kocsiját fekete lepkék lepik el, így az autója már sofőr nélkül zúg be a parkolóba. Főcím.

neu.jpg

Zsaruapu helyszínel, Farkasanyutól meg a Scott-tól és Stilestól próbál hasznos infókhoz jutni. Hamar rájön, hogy érdemes lenne előbbivel kezdenie, és utóbbiakat elküldeni egy másik színre. A fiúk morogva elvonulnak, és próbálják összerakni a képet. Az odáig oké, hogy két gyógyító, az ügyeletes orvos meg a helyettese is halottak, illetve eltűntek, de hogy jön a képbe Danny a fagyöngyeivel? Nem tudjuk, de közben befutott egy hulla, az egyik orvos. Olyan illusztris társaság bámészkodik a holttestnél, mint Vadászapu, no meg Vakalfa és a szemét játszó másik Alfaiker, csak hogy a krémjét említsem.

dufh.jpg

Ugrunk Dereklakba, ahol a házigazda megint a riasztóra riad fel. Csak Cora érkezett, hogy megérdeklődje, mi az új lakásdekoráció Hale-éknél. Az ablakdíszre céloz, amit az Alfabanda hagyott itt, azt jelenti, hogy ma este jönnek bosszút állni. Valahol azért kedves, hogy így előre bejelentkeznek. Farkasanyunál viszont nem jelentkezett be senki, mégis arra ébred, hogy Scott meg Isaac horkolnak kiterülve az ágya mellett. Na, ők mostan őrködnének itt, ha esetleg valakinek nem esett volna le, mivel még van egy szabad hely a gyógyító áldozatoknál, és nem szeretnék, ha anyu pályázná meg a posztot. Azért kár félni, inkább rohanjanak a suliba. Az órán az eltűnt (illetve számunkra halott) Mr. Harris helyét Jennifer veszi át, ej, de ki van virulva itt valaki, tudhat valamit ez a Főfarkas, ha még sérülten is ilyen formát hozott!

hfufg.jpg

Stiles az óra alatt gyorsan megoszt pár új infót a hullákról: az ügyeletest ugyan nem fojtották meg, mégis megfulladt, érdekes, nem? De, de az még inkább, hogy Állatdoki az óra kellős közepén csörgeti meg Farkasfiút, őt ugyanis menten el fogják rabolni, és Scottra számít, hogy megtalálja. És tényleg: a rendelőnél mint baljós árnyak gyülekeznek a lepkék. Főfarkasnál a baljós árnyak mellett még a bétái gyülekeznek: Isaac meg Boyd a suliból lógnak, mert segíteni akarnak Derek irháját megmenteni. Főfarkas ekkor kezdi el csak igazán félteni az emlegetett irháját, de nem ússza meg a segítőket. A terv: olyan Gerard-féle ihletéssel jól megcsapatni árammal a vállalkozó kedvű alfákat. Benne vagyunk.

Névtelen.jpg

Doki is benne van, méghozzá a kulimászban, de nyakig: mire Stiles meg Scott beesik a rendelőbe, már csak a hűlt helyét meg az ott helyszínelő Zsaruaput és társát találják. Az apját Stiles riasztotta, csak ezért fordulhatott elő, hogy kivételesen beelőzte hőseinket egy tetthelyen. Farkasfiú is eljut arra a felismerésre, hogy szegény Zsaruapunak esélye sincs nemhogy a tettest elkapni, de még akár egy áldozatot is megakadályozni, ha az információk negyede se áll a rendelkezésére, és még csak nem is sejti a hiányosságait. Félre is vonja Stilest, s felveti, hogy be kéne avatni az apját hát úgy… izé, az elmúlt két és fél évad természetfeletti vonulatába. Stiles először tiltakozik, hiányzik is az neki, hogy Zsaruapu kerülje, mint a leprást, ha emlékszünk még anno Farkasanyu reakciójára. Farkasfiú bólogat, de aztán meg olyan jól sült el a dolog ugye, azóta sokkal jobb karakter lett a viszonyuk.

chdhidij.jpg

Végül a haverja elszánja magát, Scott ajánlkozik segítőnek, így vonulnak Zsaruapu színe elé, mint akik a bitófához készülnek, a kivégzés azonban úgy tűnik, ma elmarad, mert Zsaruapu éppen Miss Morrellel társalog, aki aggódó húgként van jelen. A fiúk már erre dobnak egy hátast, hát még amikor a nő odavonul hozzájuk, s felajánlja a segítségét. Ami pedig az infó lenne, hogy a Doki megtalálásához szükség lesz olyasvalakire, aki érzi a természetfelettit. Az ám, Menőcsajról van szó.

dfgsdlifgf.jpg

Mondjuk Lydia speciel a természetfeletti másféle érzékelésével van elfoglalva, az Alfaikerrel esnek egymásnak a suli egy félreeső szobájában, mikor megszólal a tűzjelző. Az elválás után Menőcsajt Cora támadja le, csak hogy átadja Derek üzenetét: Lydia dobja Aident de íziben, különben legközelebb valami fizikai módon érkezik a figyelmeztetés. Mielőtt eldurvulna a dolog és kitörne a cicaharc, Stiles érkezik, szüksége van Menőcsajra. Így hát hárman körbeülnek egy ouiját, aztán kulcs a kézbe, de semmi sem működik, akkor ennyit a csodaerőről. Farkasfiú eközben közelebb kerül Állatdoki megtalálásához, méghozzá Vakalfa ajánlkozik segítőnek. No persze nem az áldott jó szíve miatt, bár ő úgy érzi, annak létezéséről tesz tanúbizonyságot, hiszen választást kínál Scottnak: dönthet, hogy ma Doki vagy Derek hal-e meg. a kulcsszó: áramlat. Na, jónapot.

blabla.jpg

Menőcsajnál az új kulcsszó: automatikus írás. Ezen címszó alatt Lydia fákat pingál a lapra, Stiles meg Cora finoman szólva sem elégedett, hol van egy cím irányítószámmal, vagy valami. Lydia reklamál, nem érti, minek őt nyaggatják, mikor már réges-rég Dannynél kéne kilincselniük válaszokért. Társai ezt nem értik, a megjelenő Scott adja meg a választ: mert ő az egyetlen, aki célpont volt, mégis megúszta. Nem úgy, mint az ügyeletes orvos, akinek a hulláját Farkasanyu Zsaruapunak mutatja. Az érdekesség most éppen az, hogy bár nem fojtogatták, az illető mégis megfulladt. No meg hogy a csuklóján olyan mélyen belefúródott a kötél, mintha azon tartotta volna az egész súlyát. Konklúzió: új gyilkolási módszer, az áldozat fellógatása a csuklójánál fogva, aki aztán, amíg bírja szusszal, tartja magát, de ha kifogy az erőből, meghal, mintha csak felakasztanák. Igen, Állatdokira is ez a csodás halál vár, ha nem sietnek.

lapus.jpg

Kettéválik a csapat: Stiles megy Dannyhez, Farkasfiú meg Allisonhoz, aki talált valamit Vadászapunál. Még megmutatni sincs ideje rendesen, mikor érkezik is haza Vadászapu, a fiatalok spontán a gardróbszekrényben bújnak meg, ennél szűkebb helyet valószínűleg nem találhattak volna, kínos is… Scottnak, aki bizonyos testrészei felett kevesebb önuralommal bír. Miután a szülő elvonul, Allison megmutatja Farkasfiúnak az apja térképét, amin bejelölte az összes hulla lelőhelyét, sőt még többet is. Na, ez már nem rossz kiindulópont a kereséshez.

olp.jpg

Stiles eközben Danny kórházi szobájába settenkedik be. Mivel a páciens alszik, feltúrja a táskáját. Erre persze Danny félig-meddig magához tér, Stiles gyorsan bebeszéli neki, hogy csak álmodik, aztán a srác dolgozatával elhúz, annak ugyanis a témája a tellurikus áramlatok, gyorsan meg is osztja az infót Scottal, aki Vadászapu térképéről számol be, itt lesz valami összefüggés.

djjiofhfufg.jpg

Főfarkasék eközben előkészítették az akadálypályát a vendégeknek, s most várják, hogy jöjjenek az alfák. Isaacnek feltűnik, hogy valami, aminek égnie kéne, nem ezt teszi, és tényleg: az alfabanda hát nem lekapcsolta az áramot? Dehogynem, kampó a csudás tervnek, gyorsan elő kéne rukkolni valamivel, de a 2in1 mutánsfarkas már ott morog a küszöbön, úgyhogy Dereknek csak egy elszánt Harcolunk!-ra futja, ennél komplikáltabb B-tervre nincs idő. Ekkor vonul csak be Karmoska, aki vázolja az ő tervét: kiiktatni a zavaró tényezőket úgymint támogató falkatársakat, és aztán egy az egy ellen megküzdeni Derekkel. Motivációképpen előrelátó módon elraboltatta Tanárnénit is, ha Isaacék nem állnak félre, az ikrek majd jól kinyírják a csajt. Nos, legalább valaki rendesen felkészült erre az összecsapásra.

disoafgu.jpg

Scotték eközben összevetik Vadászapu térképét Dannyével, aki a tellurikus áramlatokat rajzolta be a sajátján, s láss csodát, már elő is áll Deaton rabságának helye: a bank páncélterme lesz az. Ekkor fut be az üzenet Boydtól, hogy nem vált be a briliáns terv, SOS. Farkasfiú rögtön rádöbben, hogy erről beszélt nem is olyan régen Vakalfa. Hogy mégis mindkettőt mentse, a többieket Corával Főfarkashoz küldi, míg ő egyedül indul Állatdoki megmentésére. Dereklakban nagyban zajlik a párbaj, és nem, Főfarkas nem áll jól. Állatdoki sem, annak ellenére sem, hogy Scott megtalálta, hiszen valamiféle láthatatlan energiaburok veszi körül, amelyen Farkasfiú képtelen átjutni, még vörös alfaszemet villantva sem. Mázli, hogy a váratlanul feltűnő Zsaruapu viszont jól bánik a fegyverével, és szétlövi Doki kötelének csomóját.

psofjoigh.jpg

Főfarkaséknál is el kéne egy ilyesféle váratlan hős, a Stiles-Menőcsaj-Cora trió pályázik e szerepkörre az áram visszakapcsolásával. A probléma az, hogy ezzel, ha lehet, még rosszabbra fordul a helyzet: Tanárnéni ugyan biztonságba kerül, meg Főfarkas is, Karmos meg az ikrek viszont addig ügyeskednek, míg sikerül Boydot rátűzniük Derek karmaira, első saját béta kinyírása ezzel ki is van pipálva. Karmos még gyorsan ad egy ultimátumot: Főfarkas a következő teliholdig nyújthatja be a csatlakozási kérelmét az Alfabandának, ellenkező esetben ismét felkeresi a lakot és nem, akkor nem maradnak élő-lélegző lények a nyomában. Boyd még haldoklik egy kicsit, gyorsan biztosítja Főfarkast arról, hogy neki megérte a farkasság, és az is kiderül, hogy Erica úgy halt meg a fogságban, hogy Karmosra támadt. A segítők azonban már csak arra érkeznek, hogy Boyd is csatlakozott bétatársához a másvilágon.

dojhidugfvwi.jpg

Nem úgy Állatdoki, Zsaruapu okos logikázásának, no meg némi szerencsének köszönhetően ép bőrrel megúszta a kalandot. Így megoszthatja Farkasfiúval, hogy az előbb a nagy erőlködésben bizony vörösödött a szeme rendesen, mert hát néha olyan is akad, hogy egy béta spontán, ölés nélkül alfa rangra emelkedik, mert hát… olyan jó. Erre az igen ritka Igazi Alfára alias Scottra vadászik Vakalfa is. Allison meg Vadásznagypapira, méghozzá válaszokért üldözi őt, de azok csak a következő részben érkeznek, már ha egyáltalán. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.08.22. 18:48:23

Na igen, erről beszéltem, nem tetszett, egyszerűen nekem nem jönnek be az ilyen hallucinációs szituációs gyakorlatok, na. Ennek ellenére sikerült kihoznod belőle a maximumot, na. És megint jó képeket sikerült kiválogatnod, na.
Ezt a karmosfarkasinát meg nagyon szívesen kupáncsapnám, na.
És persze köszi, na már!

Smiley93 2014.08.29. 11:49:30

@aggyistenbrittudós: szerencsére ezután jobb részek jönnek :) (bár a 8. nem volt a szívem csücske, na de mindegy.. )

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.08.29. 19:46:07

@Smiley93: "Paige, huh, akkor lapozzunk" :DDDDD nem volt az a 8. annyira rossz, legalábbis az előző kettőhöz képest, inkább hullámzónak nevezném. Azt külön értékelem, hogy végre megtudhattuk, kinek miért éppen sárga vagy kék a szeme, a piros az egyértelmű volt, jóhogy. Meg a sztorizgatásokkal nemcsak arról kaphattunk infót, hogy ki hogy fajult el a mostani természetéig, de meg is ágyaztak a következő részeknek, szóval nem volt ez olyan vészes - nekem :)
'manipulatív szemétláda' pont így gondolom én is, és nagyon bírom :)))))
(ja, és vedd úgy, hogy mindezeket a 8. alá kommenteltem, de most itt hagyom azért is) :)))
süti beállítások módosítása