Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 2x03 - Gem and Loan

2014. augusztus 18. 13:00 - AaannnaaA

Mexikói étteremben nyitunk, de gyorsan kiderül, hogy a hely L.A-ben van, a konyháján pedig Mickey húzza az igát. Hát, a fiának jó humora van, hogy ide küldte dolgozni – kétségeink ne legyenek, a felügyelőn keresztül ő intézte ezt. A főnök hatalmas zsák répát rak az öreg elé, ám az inkább a halálbüntetést választja, minthogy még egyet megpucoljon. A kivégzésre azonban még várnia kell, mert főnöke nem érti mit vaker (vagy legalábbis úgy csinál), szóval irány a répázás.

A Donovan szülők Bridgettel együtt ülnek a kislány sulijában az igazgatói irodában, mert lányuk suttyomban megcsinált egy tesztet, amivel egy szuper magániskolába juthatna be. A teszt kiválóan sikerült, már csak az van hátra, hogy a szülők elintézzék, hogy felvegyék. Ami nem is olyan egyszerű, lévén Stu Feldman anno belengette, hogy egyik Donovan gyerek se mehet elit suliba, mert Ray megdugta a nőjét (ami ugye nem történt meg, legalábbis akkor még nem); neki pedig ez ügyben hatalma van keresztbe tenni hősünknek.

1.1.jpg

1.2.jpg

Cochran az előző részben megismert bostoni újságírónőnek (Kate McPherson) nyilatkozik Sully haláláról, persze a hivatalos maszlagot adja elő. A nő Barnes ügynökkel is beszélni szeretne a történtekről, de felettese ezt nem engedi, mondván nagyon elfoglalt. Na persze. Újságírónk nem hagyja annyiban, és felhozza Mickey Donovan nevét, merthogy az öreg Sully bandájába tartozott, most pedig Los Angelesben van, talán ennek van valami jelentősége. Cochran adja a hülyét, miszerint Mickey neve fel sem merült.

Ray és Abby a suli előtt beszélgetnek, a férfi megígéri, hogy megkeresi Stu Feldmant és ráveszi, hogy Bridget bejuthasson a vágyott magániskolába – ígéri, hogy ezt nem a tag lábának az eltörésével fogja megvalósítani. Az asszony hisz neki, gyors csókot váltanak, aztán Abby balra el. Ray a lányához lép, dicséri az eszét, aki visszanyal, miszerint faterjától örökölte. A kedélyes bájolgásnak azzal vet véget, hogy aggódva kérdi, mi lesz, ha leendő sulijában rájönnek, hogy fű birtoklásáért majdnem letartóztatták? A hangsúly a majdnem-en van, úgyhogy ezért kár aggódni, feleli az apja. A lány szerint az egész letartóztatósdi olyan volt, mintha szándékosan őt csípték volna el, de Ray nyugtatja, hogy nem ellene irányult (na persze, inkább hősünk ellen).

2.1.jpg

2.2.jpg

Cochran már szeretné házon kívül tudni az újságírót, ám annak utolsó kérdése elég alaposan felborzolja az idegeit: Kate ugyanis tudja, hogy Sullynak volt egy nője, Catherine (ezek szerint nem a felesége volt, ahogy én hittem), az FBI-os elmondhatná hol van. Tanúvédelemben rejtegetik? A férfi elkeni a választ, aztán Rayt hívja őrjöngve információért. Hősünk nem óhajt ezért az FBI-hoz battyogni, de Cochran nem hagy választást: vagy bejössz, vagy a TEK, akarom mondani a SWAT visz be a családod orra elől.

Ray káromkodik egy kiadósat, de persze berongyol, ha már meginvitálták, méghozzá nem is akárhogyan: megfenyegeti Cochrant, hogyha még egyszer bármilyen módon szóba hozza a családját, kinyiffantja. Miután összevillantották a farokméretüket, kezdődhet az érdemi megbeszélés. Az FBI-os Catherine felől érdeklődik, mire Ray vonakodva, de elmondja, hogy ő Sully barátnője volt, akit az öreg megfojtott, aztán Avi ellapátolt valahol a sivatagban. Cochran megemlíti azt is, hogy Kate Mickey felől érdeklődött, mire Ray távozása után a kocsiból felhívja Avit, hogy mindent tudjon meg az újságírónőről, és egyben tartsa távol faterjától.

3.jpg

Kicsit később Stu Feldmanhoz csurog be invitálás nélkül. A filmproducer irodájából elsőnek a nője, Ashley lép elő (őt dugta ugye Ray anno), a zizzent csaj rögtön erotikusan sutyorog a férfi fülébe, akinek a szeme sem rebben. Kijön Stu is, akit – szokás szerint – iszonyúan feszélyez hősünk társasága, de azért persze fogadja. Először mindenfélét zagyvál (zseniális a monológja, csak mondom), aztán megkérdi, mit szeretne a vendége. Nos, Bridget a Bel Air Academy-re szeretne járni. Stu bólint, de persze nem adja ingyen a szívességet: van egy Lexi Steele nevű pornós kurva, akiért eddig bármennyit is kínált nem tudott megbaszni – ha Ray elintézi neki, a lánya mehet a vágyott magánsuliba.

4.jpg

Mickey két jókora vödörnyi megpucolt répa fölött ül (hehh!!), a munka végeztével kimegy az udvarra levegőzni. Kollégái már odakint vannak, egyikük bekínálja spanglival, de nem fogadja el, mert feltételesen van, és az ellenőrzésnél azonnal kiszúrnák. Kollégája tiltakozik, és átadna egy receptet, aminek a segítségével eltüntetheti a fű nyomait a szervezetéből, ám ebben a pillanatban belép Ronald Keith, a felügyelőtisztje, mire a többiek azonnal eloldalognak. A tag bezavarja Mickeyt is, mert hozott neki valamit; leülteti, aztán a bokájára csatol egy nyomkövetőt, és mondja hozzá a verdiktet: napközben meló, este hatra hazaérés, azt’ csá. Az öregnek füle-farka lekonyul a hírre.

Ekkor megszólal a mobilja, Claudette hívja azzal, hogy azonnal beszélniük kell. A férfi egy előkelő kajálda nevét mondja be, ott találkozzanak este hatkor. Mikor leteszik a telót, Keith közbeszól: fogadja a barátnőjét otthon, nincs elcsámborgás. De ő a legkisebb fiam anyja – veti közbe Mickey – szülői dolgokról kell beszélnünk. Oké, hány éves a gyerek? 30. Hát akkor baszhatod, marad az otthoni vacsi vagy mész a sittre. Felvinnyogok.

5.1.jpg

5.2.jpg

Abby és Deb a Donovan család leendő új házát vételezi szemre. Alig tesznek pár lépést, mikor beállít a szomszédasszony, megvizslatni a jövevényeket. Pár udvarias szót váltanak, aztán a nő levágja Abby kiejtéséből, hogy bostoni, és kijelenti, hogy ez szerinte nagyon cuki. A nőnek sem kell több, lájtosan elküldi a lenéző szomszédot a picsába, aki égig húzza az orrát, és elrobog. Később Abby és Deb megtárgyalja a dolgot, Donovananyu szerint ez a jelenet jelzés volt arra, hogy talán mégsem kellene ide költözniük, de Deb nem így látja. Elmeséli, hogy nemrég még rá néztek úgy, mint a véres késre, hiszen 20 évig volt Ezra szeretője, most meg a felesége, szóval fel a fejjel, lesz ez még jobb is. Egy villanásra Bridgetet látjuk, amint sokadik üzenetét kapja Marvintól, ám ő nem igazán akar foglalkozni a sráccal.

Ray eljött a pornóbirodalomba, egyenesen a góréval beszél. Előadja, hogy egy ügyfele 20 ezer dolcsiért megdugná Lexi Steele-t, de a férfi kiakad és levág egy jókora szónoklatot: Lexi a felesége, nem valami kurva akit kiárusít, professzionális színészekkel dolgozik együtt, akiknek vannak orvosi papírjai, szóval ez egy legális üzlet. Aki legutóbb kurvaként kezelte a feleségét, azt megkötözte és három napra bezárta egy szekrénybe. Ray vette az adást, itt most nem lesz pornós vásárlás. Távozás előtt kér még egy autogramos képet a nőről – megkapja 50 dolláros áron, mint bárki más.

6.1.jpg

6.2.jpg

Már a kocsiban ül, mikor Avi hívja az infóval, amit az újságírónőről megtudott: Cochran sajtótájékoztatója után jött a városba (nyilván az keltette fel az érdeklődését), és nem mellesleg most üget be Terry edzőtermébe. Ray káromkodik egy kört, és kéri, hogy beosztottja tartsa ott, míg odaér. Így is történik, Avi rááll Kate kocsijára annyira, hogy az nem fog tudni kiállni, ha távozni szeretne. Ezt persze ő még nem tudja, most épp Terrynek udvarol egy kört odabent. Amikor kiböki, hogy Sullyról ír könyvet, és Mickeyt keresi, a levegő megfagy, a férfi virágnyelven elküldi a retekbe azzal, hogy a faterja nincs itt, nem is tudja hol van, aztán lelép.

Ray egy étterem előtt találja meg Feldmant, átadja neki a Lexit ábrázoló képet, és kiábrándítja, miszerint a dugásra nem fog sor kerülni, mert a nő csak kamerák előtt szexel profikkal. Stu kiakad: hősünk le van ejtve, majd ő megoldja magának. A férfi figyelmezteti, hogy ne tegye, mert veszélyes emberekkel húz ujjat, de leszarja. Inkább azt vakogja a távozó problémamegoldó után, hogy a lánya jól fogja érezni magát a állami suliban. Ray cefetül vigyorogva sétál el, gondolom nemsokára megtudjuk jókedve okát is.

7.1.jpg

7.2.jpg

Mickey lepukkant szállásán próbálja leszedni magáról a nyomkövetőt nulla eredménnyel, mikor belép a szemközti szoba lakója, és diskurálni kezdenek. A tag kissé szottyadt öregember, szintén egykori elítélt, akit 35 év után azért raktak ki a böriből, mert rákos, és a kezelését nem akarták fizetni. Milyen kedves. Shortynak hívják, és felajánlja a segítségét a nyomkövető leszereléséhez, pillanatok alatt egy egész doboznyi szerszámmal állít be.

Így már könnyedén lehámozza magáról a cuccost és alkut ajánl újdonsült ismerősének: ha hoz valami jóféle zabát a helyről, ahova vacsorázni indul, Shorty vállalná-e, hogy viseli a jeladót, míg ő randin van, nehogy lebukjon? Áll az alku. Mikor felcsatolják a szerkentyűt a tag lábára, Mickey krokodilkönnyeket produkál, mert száz éve nem fordult vele elő, hogy valaki önzetlenül segített neki. Mielőtt elérzékenyülnénk Shorty köhögni kezd, mire az öreg megkérdi: a betegséged nem fertőző, ugye? B+!

8.jpg

Az edzőterem előtt Kate konstatálja, hogy nem tud kiállni a kocsijával, mikor – micsoda véletlen – betoppan Ray, elárulja, hogy ide tartozik, lévén a Donovan família tagja; visszakíséri az újságírónőt, "majdcsak találunk valami megoldást" felkiáltással. Az irodában beszélgetnek, a csaj konkrétan Ray arcába mászik, akit eléggé zavar a szitu, ennek ellenére nem enged: az apja már öreg, nem lehet vele beszélni, slussz. Kikíséri az időközben "kiszabadult" kocsijához, és nyomatékosan kéri, hogy szálljon le a faterjáról (nekem azért nem nagyon vannak illúzióim, szerintem hősünknek sem).

Mickey indulna a randira, mikor beállít Keith, és azonnal levágja a nyomkövető hiányát. Shorty menti a helyzetet, miszerint lepottyant, és ő megpróbálta megszerelni, de a felügyelő tojik rá, visszacsatolja Mickeyre – itt lesz a randi és kész, akárhogy kuncsorog is az egykori fegyenc. Idős'b Donovan kiszúrja a fia karóráját a felügyelőtiszten, most már sejti honnan fúj a szél. Rá is kérdezne a szerkentyűre, de Keith elhajtja a retekbe, aztán távozik. Mickey lógó orral hívja Claudette-t, nem lesz ma előkelő helyen randi, de a nő leszarja; a lényeg, hogy beszélhessenek.

9.1.jpg

9.2.jpg

Stu Feldman csak leszervezte magának Lexi Steele-t, méghozzá oly módon, hogy profi pornósnak adja ki magát, és kézi kamerával fogja venni, ahogy megdugja a nőt. (A tervezett film sztorija: mi ketten vagyunk az utolsó emberek a földön, Lexi leszopja a farkam. Veretes.) A férj beveszi a mesét, indulhat az akció. Így is történik, ám az dugás hevében Stu elejti a kamerát, mire a nő levágja, hogy ez így nem gömbölyű, és odakiált a férjének, aki kábé másfél méterre unottan újságot olvas. Egy pillanat alatt a párnál terem, jókora jobbegyenessel leteríti az amórózót, aki még csak a célegyenesig sem tudott eljutni. Kaffog egy kört arról, hogy a feleségét nem lehet olcsó ribancnak használni, mire Stu őrjöngve visszavág azzal, hogy ő mekkora ember, nagyhatalmú producer, az egész város az övé. Sok haszna nem lesz belőle, mert a férj egy újabb ütéssel átküldi a sötét oldalra.

Mielőtt megtudnánk a továbbiakat Abbyhoz váltunk, aki az évadnyitóban már látott lélekturkásznál dicséri fel-alá a férjét, ám a doki inkább Ray abuzálását hozza fel, azt kellene feldolgoznia a házaspárnak. Az asszony terel, és azt sorolja, hogy ura mennyi mindent megtesz értük, mire a doki egyetlen szót ír a füzetébe, és ügyfelének is felmutatja: megvesztegetés. Hm.

10.1.jpg

10.2.jpg

Stu immár Lexi-ék házában csücsül fürdőköpenyben, egy székhez kötözve, a férj pedig Ray számát tárcsázza a telefonjáról, hogy tolmácsolja a követelésüket. Így is történik, hősünk nem kevés vigyorgással abszolválja a beszélgetést. El kell mennie Stu irodájába, kivenni 200 ezer dollárt (!), és kápéban elhozni – megváltandó a producer szabadságát.

Kate barátnőjénél vendégeskedik, Sean Walker maratont néznek a tévében. Mikor szállásadója kimegy a szobából, épp a stáblista pörög az egyik film végén, Kate pedig kiszúrja, hogy rajta van Mickey Donovan neve. Több sem kell, kamu ürüggyel felhívja a felügyelőtisztek irodáját és elkéri a lakcímét.

Az öreg ezalatt szobája szőnyegét tisztítja, hogy Claudette ne lássa ilyen lepukkantnak – Shorty folyamatosan próbálja lebeszélni, hogy kár a gőzért, ha szereti a nő, bárhogy elfogadja. Nos, lelki fröccs ide vagy oda, Mick súrol tovább.

11.1.jpg

11.2.jpg

Ray és Lena megérkezik a pénzzel, mikor a házigazda ajtót nyit hősünk egy jobbegyenessel küldi orrba. A férfi vérző nózival nyivákolja, hogy ezt miért kellet? Mert elraboltad az ügyfelem – jön a válasz. Lena a bejáratnál marad hátvédnek, pornósunk rögtön filmszerepet ajánl neki... Nem sokkal később már tamponált orral számolja az emeleten a lóvét problémamegoldónk figyelő tekintete mellett. Hősünk szerint a tagnak nincs is szüksége a zsére. Akkor mégis mi kell nekem, kérdez vissza? Nemsokára kiderül.

Lena a fürdőköpenyes Stu-t kíséri a kocsihoz, Ray pedig kifelé kocog a lóvéval megrakott táskával, ám azt nem ügyfelének adja vissza, hanem bevágja a saját csomagtartójába. Beosztottját utasítja, hogy menjenek a stúdióba, bár Feldman ez ellen erősen tiltakozik. Ő maga a lóvéval beállít az irodába, hogy eddig még nem látott idősödő kolléganőjének adja át tisztára mosásra. A termen keresztül nem lehet ennyi lóvét átfolyatni - jön a válasz, de Ray nyugalomra int: úgyis veszek egy házat, majd ott eltűnik. Eszerint a pénz a ma esti melója jutalma. És mit kapnak Lexiék és Stu? Ezt is gyorsan megtudjuk: Lexi bekerült az új Tommy Wheeler filmbe, mindenki legnagyobb örömére (mínusz a rendező, ugye).

12.1.jpg

12.2.jpg

Bridget egyedül ül otthon, leendő suliját nézegeti a neten, mikor Marvin becsenget. A kislány nem igazán akar beszélni vele, hiszen a srác már sztár, topmodellekkel meg rocksztárokkal tölti az idejét, meg ilyesmi, de a gyerek kitartó, így végül enged, irány lógni egyet. Nem sokkal később a semmi közepén csókolóznak Marvin kocsijában, miközben az arról győzködi, hogy hagyja a suliját és lépjen le vele. Na persze.

Keith szól Raynek, hogy egy nő megpróbálta kideríteni Mickey címét, és sikerrel is járt, mert egyik kollégája megadta neki, ezért a férfi utasítja, hogy sürgősen takarítsa el apját a szállásáról. Oké. Mikor Kate a címre ér, már csak Rayt találja ott, aki meghívja egy ital mellé beszélgetni. Épp a bárpultnál várja a piájukat, amikor Cochran hívja, és kérdőre vonja, hogy miért vitte el a nőt inni, ahelyett, hogy hazaküldené Bostonba? Hősünknek nem kicsit esik le az álla a ténytől, hogy Cochran emberei tudják merre jár (remélem hamarosan kiderül, hogy Rayt vagy az újságírónőt figyelik-e); de lerázza a férfit azzal, hogy bízza rá a Kate-problémát. Ezután bájolognak pár kört nem kevés pia mellett, a nő elmondja, hogy csupán egy megérzés hozta ide, de most, hogy ennyire rejtegetik előle Barnes ügynököt, és Mickey Donovant, plusz Sully nője is eltűnt, azt gyanítja, hogy szar van a palacsintában; és rohadtul nem igaz az FBI állítása sem, hogy a megmurdelt bűnöző fél évig L.A-ben élt, mielőtt lekapcsolták.

13.1.jpg

13.2.jpg

Közben Mickeyt Keith személyesen hozta el a kajáldába, ahol Claudette már várja, alaposan meg is lepődik, hogy exfegyencünk ilyen jó bőrrel találkozik. Az étteremben a nő elmondja, hogy a rendőrségen kellett megerősítenie a vallomását, miszerint Sean Walker halálakor Mickey társaságában töltötte az estét. Szerinte a rendőröknek rohadtul nem gömbölyű az eset, tovább fognak nyomozni. Az öreg köszöni a kamu alibit, és megesküszik, hogy nem ő ölte meg a színészt. Kölcsönösen biztosítják egymást a szerelmükről, a férfi pedig megígéri, hogy más miatt már nem kell aggódnia vele kapcsolatban. Na ja.

14.jpg

Abby hazaér, ám a ház töküres, így némi töménnyel vigasztalja magát a mai napért. Hősünk ezalatt még mindig az újságírónővel bájolog, sőt enyeleg – ezzel zárjuk a részt, meg a reménnyel, hogy több esze van annál, minthogy megdugja.

Címkék: Ray Donovan
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinipuma 2014.08.18. 13:42:13

Bevallom, én hangosan felröhögtem, mikor megláttam, hogy Mickeyt hova küldték melózni :)
Stu jelenetei pedig hatalmasak voltak már megint.

AaannnaaA 2014.08.18. 13:55:49

@tinipuma: Ja, bár kissé aljas dolog volt őt oda küldeni.

Johnny336 2014.08.18. 14:37:01

Az FBI-főnök nagyon jó arc. Ahogy a Mickeyvel történt első találkozásukkor kiosztotta a nagypofájú öreget, aki csak pillázott, mint hal a szatyorban, valami gyönyörű volt.

Azt tudjátok, hogy a Lexi Steelet alakító hölgy a valóságban is egy nagyon sikeres pornószínésznő?
IMDB szerint rendesen kitömték. Mármint díjakkal :D

AaannnaaA 2014.08.18. 16:12:54

@Johnny336: Hát, ezzel nem voltam tisztában, köszi az infót :)

tinipuma 2014.08.18. 17:31:12

@AaannnaaA: Akkor én is aljas vagyok :)
A répapucolást megérdemelte, a mexikói étterem meg frappáns választás volt szerintem.

@Johnny336: Én sem tudtam, de köszi, már ha nekem is szólt a többes szám :)

Johnny336 2014.08.18. 17:35:53

@tinipuma: mindenkinek szólt, akiket érdekel esetleg a hölgy neve...khm...kutatási célokra :D

Általában megnézem cast-ot imdb-n, és körbenézek, ki mikbe szerepelt. Aztán a girls gone black, meg hasonló címek alapján gondoltam, hogy nem éppen a Wayans-fivérek fehérnővé alakulós filmjének invertjét forgatta le :D

AaannnaaA 2014.08.18. 17:54:03

@Johnny336: Ja, én is meg szoktam nézni imdb-n, hogy egy-egy szereplő miben játszott még, bár általában akkor, ha olyan megkapó az alakítása, ha megnézném még másban is :D
Érdekes pl., hogy Rayt, azaz Liev Schreibert én korábban teljesen más szerepekben láttam, ennek ellenére nem okozott csalódást itt sem.

@tinipuma: Félreértés ne essék, szerintem is maximálisan megérdemelte... Uhh, de mi lesz még az évadban... Alig várom, hogy megírd a következő részt, kíváncsi vagyok nagyon, Nálad hogy csapódott le!

Is 2017.01.01. 11:10:53

@AaannnaaA: Ez tényleg elég rohadék dolog volt. Szép munka, Ray. :)
Az újságíró csaj elég kitartónak tűnik. Gondolom, Ray közelebbi ismeretségbe is kerül majd vele. ;)
süti beállítások módosítása