Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x02 - Chaos Rising

2014. július 17. 09:00 - Smiley93

Az előző részt ugye ott zártuk, hogy Allison meg Lydia felfedezte a kezükbe nyomott szimbólumot, amivel már rohannak is az illetékeshez: Scotthoz. A farkasügyek helyi felelősét azonban épp Stiles ráncigálja el valamiféle házibuliba, éppen azért, hogy a régi csajaikat elfelejtsék, így Farkasfiú (némi unszolásra) gyorsan fittyet hány Allison üzenetére. Pont rosszkor. A buli amúgy jól indul, Stilesra rögtön az érett 17 éves szülinapos veti rá magát a borospincében, veszítsük már el a szüzességünket együtt, mit szólsz hozzá? Hát először leginkább szóhoz se jut, aztán meg csak annyi kontrát tud kinyögni, hogy nincs nála óvszer. Ezen könnyű lesz segíteni, a fürdőben tartja a csaj bátyja a gyűjteményét, kár, hogy XXL-essel nyomul, így első blikkre Stiles nem biztos benne, hogy ők ketten egy méret. Miközben Stiles a gigászi méret láttán kapott heveny szívrohamokból próbál felépülni, a rá váró csajt az ablakon át kirángatják a pincéből, így is lehet boldog szülinapot kívánni. Főcím.

Névtelen.jpg

Derek meg Isaac utóbbi emlékeinek elővarázsolására készülnek, aminek egyetlen szépséghibája, hogy Pszichóalfa is a csomag része, mint segítő. Megegyeznek abban, hogy egyikük se bírja az alakot, de azért ha segítség kell, hát ők bizony onnan fogadják el, ahonnan érkezik. Ezt közlik Peterrel is, aki hát jól van, csak hajlandó elvégezni a titkos alfa-rituálét, aminek potenciális veszélye az alany megbénítása és/vagy megölése, előbbi még sosem esett meg Pszichóalfával, utóbbit meg fedje jótékony homály és kaján vigyor. Végül annyit sikerül megtudni, hogy a Deucalion tartja fogva a két tékozló farkast, és vélhetően a következő teliholdkor megölik őket. Azaz másnap éjjel, indulhat a visszaszámlálás.

ddff.jpg

Scott Főfarkas elé járul Allison meg Menőcsaj kezével, ez már nyom, nem igaz? Főfarkas finoman szólva nincs oda meg vissza a felfedezéstől, ennél többet kell villantani ahhoz, hogy itt a hajrában felhívják az ő figyelmét, meg aztán nem is tudja hirtelen eldönteni, kiben bízzon jobban: Menőcsajban, aki felhasználta kedvenc rokona feltámasztásához, vagy Allisonban, aki nyilakkal csinált a falkájából sündisznót. Hát, nagy a konkurenciaharc, mit ne mondjak. Farkasfiú próbálja jobb belátásra téríteni, mire Főfarkas csak annyit vakkant oda neki, hogy elárulhatná végre Allisonnak, hogy is esett meg az anyja halála. Ott a pont.

hdhdhd.jpg

A suliban Farkasfiú az edző óráján villog a tudásával, ejha, tényleg komolyan gondolta ezt az új év, új élet dolgot. Stiles a maga részéről csak az előző nap nála maradt óriási óvszert tudja villantani, bár azt sem szándékosan. A vidám hangulatú órát Zsaruapu megjelenése szakítja félbe, bár a fiát keresi, de hivatalos minőségében: a tegnap esti csaját keresi rajta, mert hát eltűnt, és Stiles az utolsó, aki látta.

akalak.jpg

Allison eközben csak nem tud lekattanni a titokzatos szimbólum témájáról, ami lehet, hogy inkább logó. Menőcsaj hasonlóan lelkes az ikrekkel szemben, kell is neki az egyik, mondjuk az, amelyik nem Meleg Dannyre nyomul, bölcs választás. Scott meg Stiles eközben az elveszett csaj rejtélyét fejtegeti, és hamar arra jutnak, hogy még mindig Isaac gyengélkedő memóriája ez egyetlen reményük. No meg a világ legjobbfej munkaadója, akinek mindig akad a tarsolyában egy újabb top secret infó a farkasokról.

hilaéals.jpg

És tényleg: a mai menü egy kis hipnotizálás jeges fürdővel az emlékek előcsalogatásának reményében. Én már a látványtól vacogok, így van ezzel a csipetcsapat is, akik Állatdokinál összegyűltek. Mindegy, jöjjön, aminek jönnie kell, azaz Isaac a kádba, emlékek meg a felszínre.

sdshdhfjf.jpg

Miután a srác a terveknek megfelelően félfarkasként, transzban várja a kérdéseket, Állatdoki neki is lát a faggatózásnak, mesélj arról a bizonyos éjszakáról, amikor megtaláltad elrabolt bétatársaidat. Nem lehetett kellemes az este, mert Isaac azonnal rémült tiltakozásba kezd, ő azzal az éjszakával semmi mást nem akar, mint elfelejteni. Na de a világ legjobbfej munkaadója nem azért a helyi természetfeletti szakértő, hogy ilyen könnyen le lehessen rázni. ügyes kérdezősködéssel csak kihúzza alanyából, hogy valami elhagyott épületben járt, ahol márvány is van. Itt hallgatott ki egy beszélgetést a teliholdkor elszabaduló és egymásnak eső farkastúszokról, ám a legfontosabb infót – hogy hol is van ez a hely – csak nem bírja kinyögni. Erre már Főfarkas nem bír tovább magával, addig rángatja Isaacet és követeli a választ, míg meg nem kapja: Beacon Hills régi bankja az alfák főhadiszállása, a páncélterem pedig a túszok börtöne.

ooooollld.jpg

Ezenkívül még az is kiderül, hogy útközben belebotlott egy hullába is, Ericába. Itt némi vitatkozás alakul ki, Főfarkas szerint bétája nem lehet halott, hiszen akkor Boyd kivel van bezárva? Valaki mással, lapozzunk, mert nem is ez a lényeg, hanem hogy teliholdkor megint éhezők viadalásat fognak játszani a túszokkal, nem kéne megvárni, amíg valamelyik Erica sorsára jut. Farkasfiú aggódik, az oké, hogy ők általában terv nélkül dolgoznak, de egy ilyen kaliberű akcióhoz talán nem ártana mégis valamiféle vázlatot összedobni. Na, erre van ott az okostelefon, az internet és Stiles szentháromsága: történt ebben a bankban egy híres rablás, semmiperc alatt ki lehet nyomozni, ők hogyan törtek be.

hshjsjsjs.jpg

Na, a semmiperc kicsit erős túlzásnak bizonyult, a legnagyobb fejlemény, hogy Scott meg Stiles szépen bealudtak a korabeli újságcikkek felett, ennek lehet tanúja a másnap reggel a szobába belépő Zsaruapu. Apropó Zsaruapu: hát nem ő sürgölködött már a régi bankrabláskor is az események kellős közepében? Dehogynem, na ez végre már egy nyom!

shshshs.jpg

Ha már a nyomoknál tartunk, Allison is eljutott a logón keresztül a bankhoz, és most Főfarkas beszólása okán egyedül megy feltérképezni a helyet. A többiek este Főfarkasnál gyűlnek össze haditanácsra, az asztalon kiterített térképek fölé görnyedés pipa, a profi stratégák többi jellemzőjét már nehezebb felfedezni. Stiles magyarázza a többieknek, hogyan jutottak be anno a furfangos betörők, csak az a baj, hogy ő emberszemmel nézi a dolgot, minek például a gyémántfúró, mikor ott van nekünk Főfarkas ökle is. A baj igazából az, hogy ezzel ki is merültek Derek készletei, mert Isaac kicsekkolásával már farkasai sincsenek az akcióhoz. Mert nem, Pszichóalfának nem támadtak hirtelen hősambíciói, ő különben is úgy ahogy a bevetés ellen van, nem híve a vesztes ügyeknek. Stiles szívesen önkénteskedne ugyan, de itt csak Farkasfiúnak lehet hasznát venni, így hát ők ketten Főfarkassal vonulnak hadba megmenti Boydot és… izé, Anonymust. A készítők megdobnak minket egy snittel a névtelen rabról, aki egy új csajszereplő, akkor legyen Anonyma.

alalalalala.jpg

Allison magánakciója eközben elég hamar zátonyra fut: az épületbe még csak-csak bejut (megjegyzem, jóval egyszerűbben, mint ahogy a másik csapat tervezte), de ott némi lábujjhegyen osonás meg leskelődés után Miss Morrelbe aka Állatdoki ismerősébe fut bele, aki némi öklözés-lökdösés után elküldi elrejtőzni, onnan csak akkor gyere elő, ha hallod a harcot. Allison nem ért semmit, milyen harc, meg egyébként is, mit keres maga itt? Válaszok, azok nincsenek, de inkább hallgat a jó szóra és bezárkózik. Épp időben, mert az Alfafalka elitje vonul el az ajtó előtt. A Karmoska szagot is fog, ám hálistennek némi véletlen kéznél levő ammóniával sikerül eltompítani az orrát, én is mindig azt mondom, hogy tartsunk magunknál egy litert belőle. Miután elmúlt a veszély, Allison a telefonjával térképezi fel a sötét lyukat, de rögtön meg is bánja, mikor a sarokból Erica hullája integet vissza neki.

úkjépg.jpg

Főfarkas meg Scott már az épület tövében állnak, mikor utóbbinak kételyei támadnak, már négy hónapja megérkeztek ide ezek az Alfák, mi a fenét csináltak eddig, biztos nem csak karmos lábbal masíroztak fel-alá. Dereket ez most pont nem érdekli, ő kész meghalni is a bétáiért, úgyhogy agyő, indul is. Eközben Stiles tűkön ülve várakozik, nincsen ő ahhoz szokva, hogy egy veszélyes akciót csak a frontvonal mellől figyel. Bezzeg várakozótársa, Pszichóalfa láthatóan igen kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik ilyesfajta élmények terén, most is egyedül csak a pattogó Stiles idegesíti. Aztán hirtelen isteni szikrája támad, miből is készült az a páncélterem? Hekatolitből. Akkor most telefonálnunk kell, adja ki az ukázt Pszichóalfa, mert igaz, hogy farkasölés lesz az éjszaka, de a túszok nem egymást, hanem önjelölt megmentőiket nyírják majd ki. Mire azonban befut a hívás, a hősduó már éppen szembetalálkozott a begőzölt Boyddal, már Derek is sejtheti, hogy valami nem okés. Az Alfafalka ugyanis azért várt eddig, hogy jól kiéheztesse teliholdsugárra a farkasokat, akik így kapva kapnak az alkalmon, hogy belakmározzanak.. úgy nagyjából akármiből, ami eléjük kerül, jelen esetben Derekből meg Scottból elsősorban. Előbbi ráadásul a másik túszban a húgát, Corát véli felismerni, akinek amúgy halottnak kéne lennie.

husdjhags.jpg

Ekkor érkezik Állatdoki ismerőse, aki gyorsan bezárja őket egy farkasölő-körrel a páncélterembe, aztán a Vakalfával elvonul. Allison a harc hangjait hallva kitör, és rohan segíteni, amit végül csak úgy tud, hogy Főfarkas tiltása ellenére megszakítja a farkasölő-kört, mire a vérszomjas farkasok kitörnek és elvágtatnak az éjszakában. Derek ideges, a sűrű köszönömök helyett csak a nagy szidalmak csúsznak ki a száján, többek között egy háznyi célzás Vadászanyu kevésbé szép tetteire, konkrétan Farkasfiú kinyírásának kísérletére. Allison pislog, mert nem érti, Derek meg Scottra mutogat, tessék csak szépen elmondani neki az igazat, Farkasfiú meg épp a háta közepére kívánja mindkettőt. A záróképeken az ágyában sikoltozó Menőcsajt látjuk, ez ám a derűs befejezés. 

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.07.17. 20:41:37

kritikával kezdek: a legnagyobb bajom, hogy nem naponta írod :D képek: több Derek és Stiles és Dokibá és Vadászapu kéne :D
(a 9. képen konkrétan pusztulok :))))

Smiley93 2014.07.20. 23:09:19

@agyistenbrittudós: addig semmi gond, amíg csak ennyi a kivetnivaló :D ami pedig a képeket illetti, most nem tudom, a következőbe milyeneket raktam... úgyhogy majd meglátjuk ;)
süti beállítások módosítása