Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers - Penguin One, Us Zero

2014. július 14. 13:00 - Szencsike

Nyomozóknál kezdünk, minimum szövetségiek, miután kötelezően kibeszélték a családot, rátérnek a lényegre: Wayne. A néger szektavezér (Tom főnöke) O14 miatt vesztette el a családját, utána egy ideig alkalmi melói voltak. Aztán rájött arra, hogy szuperképességekkel rendelkezik. Ölelésével kiűzi a fájdalmat/gonoszt az emberekből. Vagyis a politikus múltkor egy ölelő terápián vett részt. Wayne, hogy saját magát megóvja a gonosz sugárzásoktól, ázsiai lányokkal veszi körül magát, hogy mit csinálhat velük, azt mindenkinek a fantáziájára bízom. Mindenestre nemi erőszakért már feljelentették párszor, így per pillanat Nevadában bujkál. A szektatagok eltévelyedett egyetemisták, akik Wayne mesterben látják a szebb jövőt és végzik neki a kulimunkát. Politikai körökben is ismert, így elég fontos ahhoz, hogy ráküldjék a különleges egységet. Akciózzunk, felhergelt SWAT-egység tör be Wayne-birtokra, a rémült ázsiai kislányokon és néhány hősködő egyetemistán kívül mást nem találnak ott. Christine, Tom szívszerelme kijutott a házból és egy bősz SWAT-os elől menekül, ám a lánynak van egy rajongója. Tomi lelövi a tagot, majd Christinnel a rejtekalagúton keresztül kimenekülnek a birtokról.

1.png

Kevint egy különleges hölgy ébreszti, Aimee, Jill lengén öltözött barinője. A lány nem Lolitaként vetné rá magát a leghelyesebb pasira a sorozatban, aki most épp szunyókál, hanem mutatni akar valamit. A lány az erdőbe viszi őt és csendre inti, nehogy elriasszon valakiket. Egy fa mögött bujkál élesített fegyverével a Kutyagyilkos és becéloz valakit. Egy női alak szalad át a fák között, a kopasz tüzel, Kevin összerezzen. Kopasz rászól Kevinre, nézzen a lábai elé, ugyanis tűzben égnek. Kevin felébred, ez csak egy álom, viszont a tűz valós, a szomszédok épp ruhákat égetnek és a tűz Kevinék kerítésénél tart. Szerencsére Kevin megmenti őket és a kerítését, egy kis havat lapátol rá. A szomszéd a testvére ruháit égette el, a szeretetszolgálatnak nem adta volna oda, hátha valaki ismerősön látja legközelebb. Érdekes, eltelt pár hét az első rész után, mert Mapletont masszív hóréteg borítja. Kevinnek jól kezdődik a reggel, főleg, hogy első dolga a rendőrpszichológushoz vezet. Kevint jobban leköti a szobában lévő pingvin játék, ami azért kell, mert a dilidoki sok gyerekkel foglalkozik és azon élik ki az agressziójukat, hát Kevin is eltángálna a játékot. Azért is, mert még a doki nem hiszi el a szarvas-vadkutyák-Kutyagyilkos sztorit. Jelentették az esetet a környékbeliek, de mire a rendőrök kiértek, csak Kevint, a halott szarvast és a döglött kutyákat találták ott, Kutyagyilkos sehol sem volt.

2.png

Némabanda, Meget látjuk, egy Néma kínai figyelő tekintete mellett lakótársával együtt fogyasztják a reggeli palacsintát, ki kell élvezni ezt, mert ha átköltöznek, ott nem ehetnek ilyen finomságot. Megjön Laurie, hozott egy baltát Megnek, mehetnek az erdőbe fát vágni. A városban egy Néma épp fehérre fest egy ablakot, mikor egy kocsiból kihajolva egy vandál megdobja piros lekvárral. A hölgy lemondóan néz a tag után. Az utca másik oldalán Jill és Barinő látták ezt, de inkább az esti buli foglalkoztatja őket a kávézóba menet. A hely előtt Matt végzi a közösségi munkát, egy újabb eltűntről osztogat szórólapot, amin a viselt dolgai szerepelnek. A kiscsajok közül Barinő kéri a reggelit, Jill helyet foglal. Viszont felrúg egy táskát, nem is akárkiét, Nora Dursté a pakk és micsoda meglepetés, a táskában egy pisztoly van, nem ilyen kis pici marokfegyver, hanem egy olyan, amit minimum a rendőrök viselnek. Jill megosztja ezt az infót Barinővel, akivel különféle okosságokat találnak ki, vajon miért kell a város legismertebb arcának (eltűnt az egész családja, és közösségi sajnálat övezi) fegyver. Nora eközben egy apró, ám szándékos mozdulattal lelöki a poharát. A felszolgáló felismeri a nőt, ki sem kell fizetnie a reggelijét, a kis közjáték után távozik. Kiscsajok persze követik a nőt és épp kapóra jön nekik, hogy cukiikrek, Ping és Pong a közelben parkolnak, így kocsival indulhatnak Nora után.

3.png

Erdő, Meg már kevésbé lelkesen vágja a fát, Laurie csak figyel és bagózik. Szegény lány keze lefagy ebben a hidegben és már kezdi unni a céltalan csapkodást, így Lauriet kérdezgeti. Arra rájött, hogy a fa a régi életét jelképezi, és el kell pusztítania, hogy csatlakozzon a szektához. Laure ráírja a papírjára, hogy „Nem szekta”, de akkor vajon micsoda a fehérruhás bagós gyülekezet? Viszont Megnek már elege van abból, hogy több hete náluk lakik, palcsintát zabál és fát vág. Laurie „Miért”-jére nem válaszol, inkább lelép a csendes társától. Valahol, a nagy amerikai sivatagban Tom és Christine megérkeztek a megbeszélt találkahelyre. Tomékat nem várja senki, a kutas halott, gyomron lőtték a férfit, Tom első gondolata szerint aput kéne hívni, már tárcsázza is, de egy közeledő autó miatt kinyomja a hívást. Wayne békésen kocsikázik be hozzájuk, Christine egy nyakba ugrós öleléssel üdvözli őt.

4.png

Mapleton, Kevin épp a gyereket hívja, és hagy neki egy üzit, ha már kereste, de nem tudtak beszélni. Dennis kollégája az sms-t ajánlja, azzal minden gyereket el lehet érni, ő a sajátjával így szokta. Kevint nem érdekli a tanács, arra kíváncsi, hogy megvan-e a Kutyagyilkos furgona? Még nincsen, de pontos személyleírás nélkül Dennis sem tud előbbre jutni, vagyis ő sem hisz Kevinnek. Dennis szedje össze magát, a furgon és a fazon létezik, de dologra, megérkeztek Némabanda szállására, páran épp az ablakokat deszkázzák be, vajon miért? Kevinék eltűnt személyek ügyében kérnek bebocsájtást Pattitől, a Főnémátől, úgy látszik ez már rutinellenőrzés, hogy náluk keresik először az elveszettnek hitt lelkeket. Már van is egy találatuk, Meg lakótársát a családja keresteti, akik végre megtudják, hol a rokon. Kevin észreveszi Meget, mint új bentlakót, és a lány biztosítja róla, hogy a saját akaratából van itt. Kevin készít róla egy fotót, átadja a névjegyét, ha esetleg beszélgetni szeretne valakivel, keresse nyugodtan. Kevinék elmennek, Patti még írni akarna nekik, de nem jut el hozzájuk az üzenet, viszont látja, hogy Meg elteszi a kis kártyát. Főnéma rögtön Laurie-hoz, a lány nevelőjéhez szalad, és mérgesen leírja, hogy ebből a jelöltből nem lesz új tag, ha Laurie nem fogja keményebben. Komolyan, akkora lóbetűkkel írnak a jegyzetfüzeteikbe, egy mondat egy lap, kész pazarlás, ráadásul Főnéma Laurie-hoz vágja a füzetét, pedig, csak három oldalra írt, fogyó eszköz lehet náluk…

5.png

Kiscsajok és Cukiikrek leparkolnak Nora Durst mögött, aki megérkezett egy családi házhoz. Nora biztosítási ügynök, az O14 eltűntjei után járó kártérítés ügyében kereste fel a családot, vagyis egy idősebb házaspárt, akik a fiúkat vesztették el. Rendőrség, Kevin és csapata javában értékeli a Némaházas látogatást, Megre is van egy találatuk, a vőlegénye keresteti őt. Viszont Kevinhez vendég jött, Polgármesternéni. Négyszemközt szépen megfeddi Kevint, minek megy a némákhoz, ha laposra vert ott valakit és persze a kutyasztori is terítékre kerül. Ha azt akarja, hogy ne kelljen többet dilidokihoz járni, akkor ne kösse az ebet akaróhoz, se szó szerint, se átvitt értelembe, egyszerűen sajnálkozzon, hogy hülyeségeket beszél. Kevin a kioktatás közben csinál kis melegszendvicseket, de azt nem ígéri meg, hogy békén hagyja a némákat. Lucy zárásképp bejelenti, hogy valakit meglátogat, Kevin üdvözli az illetőt, Lucy lelép, a kis kenyérkéket pedig elnyelte a gép. Kevin a gépen vezeti le az idegességét.

6.png

Nora elkezdi meginterjúvolni a családot, csalást elkerülendő személyesen is végig kell menni egy kérdőíven, ami bizonyítja, hogy valóban O14-es az Eltávozott és nem a Kajmán-szigeteken szórakozik. Az eltűnt személy a 34 éves Charlie, a szülőket szinte sokkolják az első kérdések: van-e allergiája, szeretett-e főzni, hány idegen nyelvet beszél, hány szexuális partnere volt, járt-e Brazíliában. A ciki ebben mindössze az, hogy szegény srác Down-kóros volt, és több mint száz ilyen baromságra kell még válaszolni. Kint a megfigyelőállásban Barinőnek kézkrém kell, Jillnél nincs, Ping és Pong fiú, így náluk biztos nincs, viszont, hátha Nora D. kocsijában van. Barinőnek fel sem kell törnie a kocsit, ugyanis nyitva van, az utasulésen gyerekekdalos cédék pihennek, ám megvan a krém és elcsór egy csomag cukorkát is. Viszont Jill rádudál, Barinő visszaszalad, muszáj elhajtaniuk, mert kijön a házból Nora és egyenesen a csapatra néz. Kevin javában írja a jelentéseit, valami Laurieval kapcsolatban be is ugrik, Dennis jelenti, hogy itt a Vőlegény. Kevin beszámolhat neki arról, hogy Meg ép és egészséges, viszont a Némabanda előszobájában van. Az előkészítő házban él jelenleg, ahol még beszélhet, nem kell fehérben járnia, Kevin is bizakodó, mert a lány reakciói alapján még bizonytalan lehet, így van esély, hogy nem lép be közéjük. Vőlegénynek nem az a véleménye, amire Kevin számított: Három évet cseszett el az életéből, mert a nőt helyezte az előtérbe. Nem rohan el a házhoz és könyörög Megnek, jöjjön haza, hanem dühösen kiabálva kijelenti, hogy a nő az éjszaka közepén lépett le, francnak sem kell már többet, kukuljon meg, ha annyira ezt akarja. Vőlegény dühösen lelép, Kevin viszont egyszerre kap egy jó és egy rossz hírt. Meg van a furgon, ez a jó. Csak pont Kevinék kocsibeállóján, ez a rossz.

7.png

Kevin hazaért, a furgon tényleg ott van, Dennis erre járőrözött, mikor meglátta. A kulcs a kocsiban van, a regszám nincs sehol bejegyezve, fantom kocsi, fantom tulajjal, de a raktérben egy nagyon is halott kutya van bezacskózva. Dennis azt írja majd a jelentésben, hogy pár utcával arrébb találták meg a kocsit, de Kevin megsértődik, hogy meg akarja menteni, ugyanis ő nem hazudik. Eközben a sivatagi benzinkúton Wayne búcsúzik a halott kutastól, majd meghívja Tomit egy ölelésre. Tudja, hogy a fiú szenved, mert megölt egy embert, hiába a nemes cél, akkor is gyilkossá vált. Viszont Tomi nem szeretne ölelést, így Wayne kioktathatja, hogy Christine fontos szerepet játszik az ügye alakulásában, de Tomi gondjaira kell bíznia. Mapleton, beesteledett, Kiscsajok nem a suliban voltak a srácokkal, miután eltűntek Nora elől, ez tuti. Hazafuvaroztatták magukat, majd a csajok megállapítják, hogy a cukorka még a nő gyerekeié lehetett, csak megőrizte emlékül. Némaház, Laurie jön kipakolni Meg cuccát, de a bőröndben már egyre kevesebb ruha van, mert a beavatáshoz tartozik, hogy Laurie minden este elvesz valamit tőle. Viszont a lány ma este nem akar megválni semmitől se, Laurie így taktikát vált, tudja, hogy beszélt a férjével. Még mindig egy mondat, egy lap a kis noteszben, de ezzel legalább meglepi Meget, aki szívtelennek hiszi a patrónusát, nem is sejtette, hogy a helyes rendőr a férje. Laurie megvonja a vállát, így Meg sírva adja neki édesanyja pólóját.

8.png

Benzinkút, Tomi megkapja az útiköltségre valót, és az utasításokat: Christine biztonsága az első, ne legyenek sokáig egy helyen, ne használja az igazi nevét és ne telefonáljon. Tomi a saját telefonját biztos, hogy nem fogja használni, mert azt Wayne kettétörte és kapott helyette egy butafont. Egy szmájlis fedőlapú, összecsukható, nyomógombos telót, majd Wayne keresi őket, ha utasítást akar adni. Tomi beletörődve figyeli a páros búcsúcsókját, majd Wayne lelép, de a Christine-kaland sem indul zökkenőmentesen. A kocsi nem indul el, Tomi a kormányt ütlegelve kiabálja ki magából a feszültséget, de Christine biztos benne, hogy minden rendben lesz, hisz Wayne megmondta, hogy minden rendben lesz. Mapleton, Kevin vacsorázna, de valaki érkezett hozzá. Kutyagyilkos áll a küszöbén, még sört is hozott, vendégnek így illik. Kevin nem hívja be, előbb a nevét akarja tudni, de mivel nem jó barátként kezeli a férfit nem fogja megtudni. Kutyagyilkos újabb küldetésre hívja őt, talált egy újabb falkát, ketten csak könnyebb lenne elbánni velük. Megérkeztek a kiscsajok is, elveszik a kopasztól a sört, a férfi lelép, a furgon Keviné lehet, neki már nem kell.

10.png

Kevin egy kis innivalóval érkezett meg egy kórházba, annak is a pszichiátriájára. Idősebb Garvey lakik itt, és Lucy itt van, őt emlegette, hogy meglátogatja. Nagyon bizalmas viszonyban lehetnek  faterral, mert csókkal búcsúznak egymástól. Kevin meggyanúsítja a nőt, hogy ellopta a reggelijét, de a nő nem tud semmit, így csak felmérgesítette őt. Apuka elsőre normálisnak tűnik, bár ki tudja, mi lappanghat a fejében. Tudja, hogy Kevin azért jött el, hogy meggyőzze magát, hogy vele még nincsen semmi baj, viszont a lelkesítő beszéd közepén megszólalnak a hangok a fejében. A hangok az üzenik Kevinnek, hogy küldtek, küldenek valakit aki segíteni fog neki, de hogy miben, még nem tudni, viszont erről nem kéne beszélnie. Kevin a látogatás után az őrse megy, megjavítja a tönkrement szendvicskészítőt, és láss csodát, a két kenyérszelet, beleragadt és szénné égett, senki sem lopta el. A békésen alvó Laurie-ra kapcsolunk, Patti rúgja bokán ébresztőként, a lány elment, közli vele a nagybetűs felirat, ez csalódás Laurie-nak. Viszont Patti félreérti a helyzetet, Meg nem lépett ki, csak az erdőbe ment, hogy kivágja a fáját.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása