Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 1x11 - A porhüvely

2014. április 15. 13:00 - Szencsike

11 részt kellett rá várni, de megérte. Ichabod Crane lecserélte 18. századi ruháját, menő 21. századira göncökre. Fekete ing, feszülős farmer, kicsit feszeng még benne a srác, de az ígéret szép szó. A sorozat idővonala szerint az új évben járunk, és Crane megígérte Abbie-nek, ha megérik ezt, jöhetnek az új cuccok. Hát, Crane megkapta, de a feszülős farmer nem tetszik neki annyira, így a munkával tereli a figyelmét, mi a helyzet Moloch üzenetével? Még mindig a „szent nevén” és egy elrabolt lelken gondolkoznak. Két teória között Abbie átadja a következő felpróbálandó nadrágot és felsőt, de az átöltözés túl gyors volt. Crane visszavette a csizmát, bricseszt, inget és kabátot. Abbie minden hölgynéző nevében csalódását fejezi ki, a tisztító remélhetőleg tisztán tartja a régi dolgokat.

1.png

Ugrás a kapitányságra, a múlt részből megismert kakaóárust hallgatják ki. Mivel megszállt állapotban megfenyegette a parancsnokot és a lányát, így őrizetbe vették. Szegény fazon semmiről sem tud, semmire sem emlékszik, a hazugságvizsgáló egyszer sem jelez, mikor a parkbeli eseményekre kérdeznek rá. A férfi nem hazudhat, mert nem emlékszik semmire. A két nyomozó, Luke és a szőke partnere hiába beszélnek a parancsnoknak, a férfi ellen nem találtak semmit, de a parancsnok fejében újra és újra lejátszódik a jelenet. A kakaóst a parancsnok nekilökte egy hölgynek, már őt is sikerült megtalálni, sőt a hölgy már kihallgatásra jelentkezik. Még mindig a démon irányítja, viszont találkozik egy rendőrrel, akitől megkérdi hol a parancsok, majd köszönetképp vállon veregeti, a démon a rendőrbe száll át. A hölgy összerázkódik, mintha nem is tudná mi történt, a rendőr elfehéredt szemmel és határozott léptekkel indul el. A parancsnok az irodába ért, ott csörög a mobilja. Egy eltorzított hangon beszélő férfi hívja, a hívószámkijelzés alapján valaki a kapitányságról. A mennyezetre vérrel írják ki a Biblia szót. A hang Washington Bibliáját akarja, ha a parancsnok nem szerzi meg a könyvet a két tanútól, akkor Macy-től örökre elbúcsúzhat. A parancsnok átsétál az irodába, minden telefonáló kollégájára ellenséges pillantásokat vet, de összeakad a tekintete a megszállt rendőrrel, fegyverrel ront rá, de az átadja a megszállóját egy másik kollégának. Mire a parancsnok ledönti az asztalra, semmire sem emlékszik. Az új megszállott, Szőkeség, Luke kollégája.

2.png

Később a parancsnok a papbácsit hívja, a gyanúja szerint többeket is megszállt az ördög, és Macyt akarja. Az egyház szerint is lehetséges, hogy az ördög megszálljon egy embert, így segíteni fog. A parancsnok megy a tanúkhoz, Abbie&Crane elmagyarázza neki, miért is különleges a Biblia. Ebből tudják meg, hogy lehet legyőzni a gonoszt, mi is a két tanú szerepe, illetve eddig még nem ismert titkok tudója. A parancsnok nem tervezi, hogy átadja a Bibliát, de a családja biztonsága az első. A páros nyomozzon, ő egy menedékházba viszi a famíliát. A páros Corbin aktáihoz nyúl először, ott mintha lenne egy találat. Egy olyan démonról szólnak a beszámolók, ami képes testről testre vándorolni, és akiből kilépett, az nem emlékszik semmire. Egy videófelvétel is van, egy fiatal 19 éves lányról szól, aki már ismeri Corbint, néha mint rendőr-bűnöző álltak szemben egymással, de ez más. A lányt megszállta valami, és Corbin szeretné kiűzni belőle a gonoszt. A lány Jenny. Meglepődtünk? Nem? Abbie igen.

3.png

Dinka már meg is jelent a kis irodában, a páros nélküle nem nézi meg a teljes felvételt, amihez jól jönne egy kis audiokommentár. A páros gyanítja, hogy a Jennyt megszálló démon visszatért és Moloch-hoz akarja vinni Washington Bibliáját. Dinka szemrebbenés nélkül átadná a kincset érő könyvet, de Macy említésére gondolkodóba esik és beleegyezik a felvétel megtekintésébe. Akkor nézzük a mozit, a megszállt Jenny elmondásai szerint a démon megjelölte Jenny-t, aki meg fogja ölni Abbie-t, és megjósolja Corbin seriff halálát. A Halál lovas fogja őt kivégezni, még a háború legelején, nos ez bejött. A nézők egyre sápadtabbak, és mikor a megszállt Jenny rátámad a seriffre, Dinka leállítja a felvételt. A tesók megint egy parttalan vitába kezdenének, Jenny miért nem szólt, Abbie úgysem hitt volna neki, blabla. Crane kérdése csak annyi lenne, hogy űzte ki belőle Corbin a démont, de Dinka erre már nem emlékszik, sőt, segíteni sem akar, még Macy érdekében sem. Dinka egyszerűen elrohan az irodából. A parancsnok és a család Luke és Szőkeség biztosítása mellett megérkezett a menedékházba. Luke veszi ki a tolókocsit a csomagtartóból, a megszállt Szőkeség köszönetképp hátba vágja, Luke a soros a démonnal. Macy begurul a házba, a parancsnok egy fagyizást ígér neki, majd Szőkeség kezébe nyomja a lánya cuccait. Szegény srác azt sem tudja hol van, a parancsnok csak simán szétszortnak hiszi, majd a lány után küldi. Anyu aggódik, apu hivatalból sem mond semmit, majd Luke-ot kéri meg a környék felderítésére.

4.png

Dinka a kocsijában ül és mereng az elcseszett életén, mikor Crane bukkan fel és dumálni szeretne vele. A lány kiönti a szívét, a megszállása alatt sok csúnya dolgot tett. Az emlékezete többször is kihagyott, órák, napok estek ki, de a legfájóbb dolog az, hogy senki sem hitt neki, mikor megpróbált a gondjairól beszélni, csak egy fura és erőszakos tininek tartották. Miután a démon eltűnt az életéből, Abbie-ről voltak furcsa képzelgései. Elkövetett néhány törvénytelen ügyet, amivel börtönbe került, így megóvhatta Abbie-t és a környezetét saját magától. Puszta szívjóság vezette őt, ahogy mindenkit ebben a sorozatban, aki titkolózni kényszerül. Mindig is úgy érezte, a démon vissza fog jönni és tessék, megtörtént. Crane okoskodik, ha a démon ennyit várt, hogy újra felbukkanjon, akkor Macy-nek is keres valakit, hogy megölje. Ha Jenny meg akarja akadályozni egy ártatlan élet halálát, akkor segítsen. A menedékházban a papbácsi már sóval hinti be és szenteltvízzel pecsételi le a küszöböt. Mindezt Luke és Szőkeség előtt. Szőkeség simán furának tartja, de Luke zabos. Nem léphet be a házba a védelem miatt. Szinte parancsként hangzik az utasítása, hogy Szőkeség söpörje le a sót a küszöbről, aki ezt megteszi. A végszó az, hogy Démon Luke megöli Szőkeséget és belép a házba.

5.png

Ez az, Crane megtalálta a szünetgombot a távirányítón, végre tett egy lépést a 21. század felé. Ja, csak át kéne öltöznie végre, szúr még egyet Jenny is, de Crane nem értékeli a poént. Crane ezért tanulta meg használni a modern ember legfontosabb eszközét, mert látott valamit a felvételen. A megszállt Jennyt egy fehér anyag, só veszi körül, ami miatt nem tudja megtámadni Corbint, mert a sókörből nem léphet ki. Crane a démon beszédére koncentrál, nem ismeri fel a nyelvet, talán ógörög, csak visszafelé mondja ki a szavakat? A vissza irányra Abbie-nek beugrik, hogy vissza kéne tekerni a felvételt és úgy kellene meghallgatni Démon Jenny beszédét. Bingó, arámiul beszél és Ancitifként nevezi meg magát a démon, aki képes testből testbe ugrálni érintés segítségével. A könyvek az első felbukkanást 1647-re teszik egy csoport apácát szállt meg. Ancitifet Moloch az apostolok vagyis a követők elpusztítására alkalmazza. A könyv egy 16. századi francia lámpásról ír, amivel le lehet győzni őt. Crane felismeri a lámpást: az amerikaiak szövetséget kötöttek a franciákkal a függetlenségi háborúban. A franciáktól kaptak lőszert, ellátmányt és néhány démonűző cuccot, többek között ezt a lámpást is. Jenny is ismeri a lámpást, sőt tudja, hol találhatnák meg.

6.png

Eközben az ex-parancsnokné egyre ábrándosabb tekintettel figyeli urát, hiába, a közösen átélt vészhelyzet összehoz mindenkit. Macy tanul, egy komoly tanulmányi versenyre készül, így a szülők kettesben maradnak. Luke őrködik a kislány ajtaja előtt, amíg a szülők beszélgetnek a teraszon. Igazából anyu beszél, mérges, mert apu nem avatja be őt semmibe, olyan mintha minden rosszat csak ő akarna megoldani. Macy és ő sokkal erősebbek mint hinné, itt bevillan apu fejében a kakaóárus emléke, de apunak telefonja van, anyu magára hagyja. Bemegy a lányához, Luke pedig utána indul. A parancsnokot Abbie hívja, jó hírek, van megoldás, amilyen gyorsan csak tudnak, ott lesznek. Egy másik hívást is fogad a parancsnok, Luke az, eltorzított hangon közli a parancsnokkal, hogy közel a napnyugta, vagyis lejár a határidő. A parancsnokot lassított felvételen mutatják, ahogy rohan a ház felé, közben Luke gonosz vigyorral csapja be az ajtót a kislány szobájában. Apu beront a házba, anyu kiabál, a gyerekszobába apu a kiterült Luke-ot látja és az üres tolószéket. A nappaliból hallja a lánya kiáltását, aki szó szerint lóg a levegőben és eltorzult hangon beszél, a szeme fehér.

7.png

Ekkor a trió már egy bizonyos Weaver-ék felé tart, Jenny velük lógott, a kompánia a világvégére készül, amolyan felhalmozók. Kaja, lőszer, lámpás, ami kell az armageddonhoz, az van. Mivel Jenny-nek túl kockázatos lenne a betörés, visszazsuppolnák a börtönbe, így Abbie fogja ellopni a csodalámpát. A menedékházban felbukkan a papbácsi, a szokásos Távozz Sátán! dumával nem megy semmire, egy elegáns nyaktekerés után holtan esik össze isten hű szolgája. A démon uralja Macy-t és a Bibliát akarja, különben anyu lesz a következő. Abbie-éket felhívja a parancsnok, ő elmegy a Bibliáért, Abbie-ék maradjanak ki ebből. A trió kiokoskodja, hogy a valódi parancs az, hogy a lehető legsürgősebben vissza kell érniük a városba megállítani a démont. Igaz, előtte el kell menni a lámpáért, Jenny irányítja Abbie-t és Crane-t, hova kell a farmon betörni. A birtokon csapdák vannak, a biztonsági kamerára is ügyelni kell, de eljutnak a raktárig, feltörik a lakatot, Crane a keresés közben lélekbúvárkodik. Ahhoz képest, hogy a tesók mennyit veszekednek, a valóságban igenis törődnek egymással. Jenny úgy védte meg Abbie-t, hogy börtönbe jutott, Abbie magára vállal egy betörést, hogy Jenny ne kerüljön vissza. Abbie nehezen talál rá szavakat, de nem is kell ezzel foglalkozni mert meg van a lámpa. Már csak zajtalanul kell leszedni a polcról és mehetnek. Sajnos azonban kint már várnak rájuk.

8.png

A birtok tulajdonosai dühösek a betörés miatt, hiába rendőrtiszt Abbie, bűnt követett el. Weaver egy Crane által is ismert világvége szövegből idéz, majd Crane elmagyarázza miért kell a lámpa, vagyis bevallja, hogy itt tényleg a világvége fog eljönni, ha nem pusztítanak el egy démont. Weaver egy szavát sem hiszi, de érezik a felmentő sereg, Jenny. Alkut ajánl, ha elvégezték a démonűzést, visszahozzák a lámpást, így a csapat rongyolhat vissza Álmosvölgybe. A parancsnok megtalálta a Biblia hűlt helyét az irodában, ugyanis a könyv nincs a dobozában. A démonná torzult kislány ott üti a parancsnokot, ahol a legjobban fáj, vagyis őt hibáztatja, hogy a lánya élete tönkre ment. Anyu ott zokog mellettük és nem ért semmit, apu egy rövid gondolkodás után a kislányát szólítja meg. Bocsánatot kér tőle, amiért gyengének hitte, de valójában most látta meg, milyen erős a kislánya. Macy küzd, vékonyka hangon de megszólal, anyu további szép szavakkal küzdene a lánykáért, de a démon visszaér. Aput és anyut is leveri, majd Jenny lép az irodába, aki nincs egyedül, Abbie-vel együtt fognak kiállni a démon ellen.

9.png

A démon újra a sötét oldalra akarja csábítani Jennyt, ehhez viszont Abbie-nek is lesz egy-két szava, előbb vele küzdjön meg. A démon nekirontana a lányoknak,  ha egy sóvonal nem állna az útjába. Crane előlép a fénylő lámpával, és kört ír a megszállt lány köré. Crane elkezdi a démonűzést, aki még figyelmezteti őket, hogy a gonosz erők már mozgolódnak, nincs sok vissza a háborúig. Ancitif hiába harcol, a gonosz erőt magába szippantja a lámpa. Macy újra a régi, semmire sem emlékszik, a szülők boldogan ölelik át a kislányt. Jenny összetörten nézi a zokogó családot, őt bezzeg senki sem vigasztalta így régen. Abbie megérzi a tesója szomorúságát, odamegy hozzá és esetlenül átölelik egymást.

10.png

Később, Corbin seriff tóparti házában Abbie és Crane elmélkednek. A Bibliát Crane ide rejtette, biztos ami fix, de se ő, se Abbie nem tudja, ők mit tettek volna, ha a démon őket zsarolta volna egy családtaggal. Erre már nem fognak rá jönni, viszont Crane kitalált valamit. Egy fura anyag szagát érzi a könyvön, bogárpépből készítettek régen láthatatlan tintát és ehhez készített ő egy előhívó tintát. Ha esetleg a kabátra csöpögne ebből az anyagból, Abbie nem sajnálná túlzottan, de Crane nem értékeli a poént. Villany lekapcsolva, Crane keni a lapot, azon egy dátum, 1799. december 18. van ráírva. Az írás ismerős Crane-nek, maga Washington írta ezt. Viszont Washington a törikönyv szerint 14-én halt meg, tehát négy nappal később kellett, hogy a papírra vésse a dátumot. Vajon mi történt Washington tábornokkal? A válasz a következő részből kiderül.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.15. 18:16:20

De jó volt! Az ördögűzős sztorikat eddig mindig messze elkerültem (na vajon miért), de ez most nagyon tetszett. Azazel is ezzel a megérintős módszerrel közlekedik, néha összefutunk, jut eszembe. Azazel vajon Ancitif, vagy rokonok? Legközelebb megkérdezem tőle. (vagy kiguglizom) Amelyik gyorsabb.

Ez a 'szívjóságból titkolózunk' viselkedés már kezdett az agyamra menni, ne is csodálkozzunk, ha a Jók maguk kénytelenek megvívni a csatáikat, és senki sem tud nekik segíteni onnan fentről. Utalok ezzel Hüpna múltkori felvetésére.

Abbey-Jenny-Crane féle szurkapiszkák tetszettek :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.04.15. 21:38:08

nekem ez a rész annyira nem jött be kategóriás, hiába a démonizált gyerekek sose voltak rám jó hatással O.o (a gyerekek amúgy is gyanúsak nekem többnyire)
Mikor megtudta, hogy a pap bácsi elhiszi amit a rendőrfőni mond neki, és nem hajtja el kapásból a pszichiátriára a démonos mesével, sőt, amikor még hasznos praktikákat is tudott ellenük, feltámadt bennem a remény, hogy csak lesznek itt valami segítő féleségek ODAFENTRŐl de, aki egy *reccs* nyaktöréssel elintézhető az nem túlzottan potens segítő ....és már megint ott vagyunk, hogy az égiek le se fütyülik mi megy itt lenn, csoda, hogy itt tartunk? -.-

Szencsike 2014.04.16. 11:03:27

@aggyistenbiri: @Hüpna: Ördögűzéses filmkeből eddig csak a Leslie Nielsen paródiát láttam. Többihez még nincsenek kötélidegeim :)
Állítólag létezik ez a démon, egyes források említik.
Lehet a tiszteletes nem volt képesített ördögűző, ezért halhatott meg.
Az égiek így akarják őket próbára tenni, mielőtt segítenek?

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.16. 17:45:11

@Szencsike: @Hüpna: Ó hogy rágjam meg a kis virágos lelkecskéiteket, azt! :)
süti beállítások módosítása