Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 4x01 - Két kard (18+)

2014. április 08. 08:20 - sixx

Screen Shot 2014-04-08 at 5.02.32.png

Hogy eddig mi volt Westeroson és Essoson, az innen kiderül, aki most kezdi a sorozatot, az meg azonnal hagyja abba az olvasás, és nézze meg az első 30 részt, mert egyrészt érdemes, másrészt meg anélkül fogalma nem lesz arról, miért keveri a szart a kisfickó, és miért van három bazinagy sárkánya a rettentő szőke parókás csajnak. És eleve nem is érti ezt a mondatot sem, na mindegy.

Királyvár

Egy véres karddal nyitunk, nem hordozzák, mutogatják éppen, Ned Stark vére csorog róla, majd ugrunk és Tywint látjuk, ahogy a kétkezes, valíriai acélból készült fegyvert átnyújtja egy kovácsnak, aki szépen beolvasztja, majd kovácsol belőle két másikat. Egy nagyobbat, meg egy kisebbet. Az egyik kard Jaime Lannister (bal) kezében köt ki, márpedig ő szakember, mármint a a kardforgatást és gyilkolást illetően, így tudja értékelni a munkát, amit beletettek. A fater a szokásos lenéző/büszke pillantással nézi a fiát, aki nem mellesleg dugja a lányát, aki az ikertestvére, és szól is neki, hogy majd otthon forgatod. Mert nem leszek a királyi őrség tagja, hanem Kaszter-hegyen fogsz uralkodni, oszt passz. Jaime ezt nem vállalja be, mert Cersei az udvarban van, és nem akar mást dugni. Jó, nem ezt mondja a faternek, de mi tudjuk.

Screen Shot 2014-04-08 at 5.07.13.png

Ugrunk minden idők legkínosabb diplomáciai kalandjára: Tyrion valahol a vár környékén álldogál egy csapat katonával, Csudafaszú Podrickkal és Ser Bronnal, a Dorne-i delegációt várva. Bron, míg megjönnek a déli zsiványok, kicsit szívatja Tyriont, de az évődésen is hallatszik, hogy szeretetből teszi, nyugi. A delegáció megjön, rém arrogáns, turbános gyökerek alkotják, de pont az nincs köztük, akire várt: a herceg. Mert nem is jött, csak a tesója. De ő is egy nappal korábban. És most Kisujj bordélyházában van, mert hova máshová menne ez ember Királyvárban. És ez nem jó, mert a tesó veszélyes, és rühelli a Lannistereket.

Screen Shot 2014-04-08 at 5.12.47.png

És tényleg, a faszi, meg a csaj a Rómából, aki a nőjét alakítja, éppen kurvát választ kis délutáni szórakozáshoz. Egy kis csenevészre nemet mondanak, egy bögyösebbre már rábólintanak mindketten, de főleg a herceg, Oberyn csaja, akit Ellaria Sandnek hívnak. A hercegnek Kisujj samesza kell, egy fiatalember, akinek megragadja a zacsiját, de még mielőtt a szájába venné a farkát, meghallja, hogy a szomszéd helyiségben valaki a Lannisterek nótáját dúdolja, így gyorsan átmegy, hiába forgatja a szemét a csaja lendületesebben, mint egy nagyfeszültség alá vett reklámmacska, és egy kis verbális emberkedés után az asztalhoz szegezi a csuklóját. Tyrion is megjön, így a herceg végre felolvashatja a szövegkönyvből a nekünk szóló expozíciót: volt neki egy húga, akit annak idején Rhaegar Targaryenhez adtak hozzá, és akit szépen lemészároltak Ned Starkék lázadásában, egészen pontosan a Hegy, és ő azért van itten, hogy bosszút álljon. Mintha Tyrionnak nem lenne elég baja, ugye.

De van, mert újdonsült neje, Sansa, nem eszik, mert depis, tök jogosan, hiszen a családját nemrég mészárolták le. Shae, akit Tyrion megtett Sansa komornájának, igyekszik etetni, de a csaj nemet mond, még akkor is, amikor Tyrion megsimítja a kezét, ezzel Shae-től megkapja a Dögölj Meg Te Geci pillantást. Később, a hálókamrájukban Shae először leszopja az ujját, afféle szuggesztív mozdulattal majd amikor az éppen az élete és a világ dolgai miatt aggódó Tyrion nem akar dugni, ideges üvöltözésbe fog és azt követeli, hogy akkor adjon neki egy szakajtónyi gyémántot, és elmegy ő menten.

Screen Shot 2014-04-08 at 5.50.04.png

Az üvöltözésnek fültanúja is akad, egy másik udvarhölgy, aki nem sokkal később ismét feltűnik a színen, de előtte megnézzük, hogy Jaime kap egy műkezet, aranyból, és összekap Cerseivel, aki egy nyomorult alkoholista ribanc, és Jaime-t hibáztatja azért, mert elfogták. Mert ja, az volt a tervem, mondja Jaime, hogy szarban-sárban csússzak-másszak, és levágják az egyik kezem, és mindezt azért, hogy veled kibasszak, perszehogy, de Cersei egy agyatlan picsa, és ülvölt, mint KokkIza a VV6-ban, már késő, Jaime, ez a pina bezárult előtted. Jaime szegény nagyon bánatos mostan. És ekkor jön az előbb látott udvarhölgy, hogy van valami fontos dolog, asszonyom. Tyrion, Tyrion, megint te fogod hajtani a szopórollert a sorozatban.

Screen Shot 2014-04-08 at 5.55.18.png

Screen Shot 2014-04-08 at 5.57.12.png

Lady Olenna Tyrell és unokája, a királynénak készülő Margaery ékszert válogat illetve fitymál, különösen a vénasszony, akinél nagyobb kavarógép nem nagyon van a sorozatban. Joffrey egy pöcsfej, ezt tudja ő is meg Margaery is, de mielőtt érdekesebb lehetne a beszélgetés, megjelenik Brienne, és a frászt hozza a nénire. Nyugi, nem levágni akarja, Margaeryvel van beszéde, tulajdonképpen annyi, hogy elmeséli neki Renly halálát, a fekete árnyékkal, aminek Stannis-arca volt, és megfogadja, hogy bosszút áll.

Ez majd később biztos érdekes lesz, most nem nagyon, mint ahogy azt is simán kivágtam volna a sorozatból, ahogy Joffrey Jaime-t baszogatja, hol voltál a csatában, bácsikám? Hát el voltam fogva, felség. Jellemző, így megúsztad. Meg hasonlók. Hogy Jaime miért nem veri pofán az aranykézzel, azt nem tudom. A királyvári szál utolsó momentumai között szerepel még egy beszélgetés Jaime és Brienne között, utóbbi emlékezteti egykori foglyát esküjére, Sansa Starkra, meg hasonlókra, de Jaime csak széttárja a kezit, miféle eskü? Sansa már Lannister és nem Stark, az anyja halott, hová vigyem haza? Ebben van valami, mellesleg. Sansa közben imádkozik, majd megy vissza a várba, de valaki kergeti, de mielőtt infarktust kapna, kiderül, hogy az alkesz Ser Dontos az, aki csak meg akarja köszönni, hogy még életben van, és ad egy közepesen gagyi nyakláncot Sansának.

Screen Shot 2014-04-08 at 6.43.47.png

Északon

Ygritte és Tormund kicsit vitatkoznak, hiszen Havas Jon elmenekült előlük, be a Fekete Várba, a Falra, amit éppenséggel majd meg kell támadniuk, és ahol ezer jól felszerelt katonát sejtenek. Tormund baja az, hogy Ygritte nem lőtte ki Havas Jon agyát a fejáből. Nem hát, mert szerelmes belé, de ezt most hagyjuk, mert sokkal érdekesebb, hogy csatlakozik hozzájuk egy csapat thenni martalóc, a helyi gárdisták, kopasz, nagydarab, hangos gyökerek, akik ráadásul tényleg embert esznek, egy szomszéd faluból hoztak magukkal egy húsosabb felkart, és kezdik sütögetni, nyárson. Michelin-csillag in the making.

Screen Shot 2014-04-08 at 6.24.53.png

Közben Havas Jonnak nincs jó napja, egyrészt tudomást szerez a Vörös nászról, másrészt be kell számolnia az Éjjeli Őrség vezetőségének a kis falon túli kalandról. Ez annyira nem egyszerű, mert Ser Alliser Thorne és Ser Janos Slynt mindenképpen szeretnének végezni vele, Halfhand meggyilkolása és egyéb esküszegési vétségek (kúrás) miatt, de Maester Aemon inkább meghallgatja a mondandóját Mance Rayder százezres seregéről, a Rayderhez csatlakozó óriásokról és thennekről, és ő legalább hisz neki. A támadás, mondja Havas, majd akkor gyön, amikor akkora tüzet raknak északon, amekkorát még nem láttatok.

Screen Shot 2014-04-08 at 6.30.37.png

Délen

Dany egy sziklán ül, és merengő pillantást vet a távolba, ahonnan két sárkány közeleg, a harmadik meg ott ül mellette, a feje az anyja ölében. Mert Dany a sárkányok anjya ugye, és bazdmeg, a CGi annyira király, hogy az valami hihetetlen, bár az tuti, hogy a nettó 48 másodpercnyi sárkányozás árából simán kijött volna egy közepesen izgalmas, de jó véres csatajelenet. A két visszatérő sárkény egy kecskét hoz, megenni, mármint, és lesz némi veszekedés belőle, de a legnagyobb sárkány, a lusta dög, ami nem vadászott, csak a muterrel pihizett, nemes egyszerűséggel elveszi a két tesótól a kecskét és kuss van. Dany evés közben megsimogatja a sárkányt, az meg kurva gyorsan hátrakapja a fejét, és morog egy kicsit, amitől Dany hirtelen összepisili magát. Ser Jorah pont ekkor ér fel a sziklára és mondja neki, hogy ja, sárkányok, idomítani az anyjuk sem tudja őket. Kösz, Sherlock mondja Dany pillantása.

A királynő inkább elmegy a seregét nézegetni, de két vezére, Szürke Féreg és Daario sehol nem látható, mert éppen kinek nagyobb a farka-versenyt játszanak (kinyújtott karral ki tudja a kardját maga előtt a levegőben tartani tovább), hiszen mindketten szerelemesek a csajba, csak éppen Szürke Férget kasztrálták még gyerekként, így Daario csak trollkodik vele. Dany nem állja az ilyet, és kis tolmácsnője társaságában közli a két gyökérrel, hogy nem kéne szórakozni egymás idejével, és tessék szépen elindulni, mert ideges lesz. Ez nem jó senkinek, azok a sárkányok tüzet okádnak, helló. Elindulnak, egészen pontosan Meereen felé, ami egy nagy város, tele rabszolgákkal.

Screen Shot 2014-04-08 at 5.38.01.png

Út közben Daario virágokkal igyekszik Dany zsinórtangájába bejutni, és be is fog, ha így halad, mert a nő, ha tagadja is, de legbelül élvezi a figyelmet. Ser Jorah meg úgy csikorgatja a fogát valahol hátul, hogy a nyóckerben is hallom. A Daariót alakító színészt lecserélték tavalyról, most megkapjuk a szegény ember Eric Banáját, akinek továbbra sincs kék szakálla, de legalább játszani tud. Meereen urai hallottak Dany seregéről, és mive kedves emberek, a városba vezető úton minden mérföldnél kitettek neki egy jelzőtáblát, ami egy halott rabszolganő, aki a karjával a város felé mutat. Ennek meglesz még a böjtje, gondolom.

Screen Shot 2014-04-08 at 6.42.42.png

Folyóvidék

Arya és a Véreb továbbra is bandukol az erdőben, néha rábukkannak pár legyilkolt utazóra, máskor meg egymást baszogatják, Véreb végső terve viszont az, hogy elviszi a lányt a Sasfészekbe, a nénikéjéhez, Lysa Arrynhez, akinek az a debil fia van, teccik emlékezni. Aryának már mindegy tulajdonképpen, a családja oda, cél a túlélés és a bosszú, ha úgy alakul a helyzet, és tessék, úgy alakul, mert egy fogadóhoz érve megpillantja azt a Polliver nevű gyökeret, aki Lommyt kinyírta az előző évadban. És mire a Véreb annyit mondhatna, hogy nemárbazdmeg, Arya már el is indul a fogadó felé, ahol Polliver nem egyedül pocol, hanem többedmagával.

Arya kicsit összefossa magát, amikor a faszi leül velük szemben, és azt mondja, hogy téged meg ismerlek, de mivel nem úgy folytatja, hogy apád szép magas ember vót, anyád meg kicsivel alacsonyabb, hanem Vérebre mutat, megkönnyebbül. Polliver és Véreb vált néhány verbális inzultust, majd kitör egy rövid, de annál hevesebb verekedés-kardozás, aminek a végére a Véreb szorult helyzetbe kerül, de Arya magához ragad egy kardot, és leszúrja a rá fenekedő ellent, utána Polliver térdében vágja el az inakat, és miközben a faszi tehetetlenól fekszik a földön, visszaveszi tőle a kardját, és rezzenéstelen arccal visszaidézi neki azokat a szavakat, amikkel Lommyt kinyírta, majd szépen lassan az agyába tolja a pengét. Arya kicsit megborult agyilag.

Jövő héten ez lesz:

Címkék: trónok harca
54 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harald Blåtand 2014.04.08. 08:47:32

Élvezetes volt a poszt. "Hogy Jamie miért nem veri pofán az aranykézzel, azt nem tudom." Bár gondolom csak hangulati elemnek szántad, de nyilván azért, mert a királyi testőrök számára súlyos tabu bármilyen módon is rátámadni a királyi ház tagjaira (minispoiler: ugye az első Dunk and Egg kisregényben ezt ki is használják a hetes istenítéletnél). Más kérdés, hogy a szaros kis pszichopata a fia szegény Jaimenek, meg hogy egy királyt már pont ő meg is gyilkolt :-).

Llew 2014.04.08. 09:29:17

Jó nyitás volt. Egyáltalán nem volt zavaró, hogy mindenhonnan kaptunk egy kicsit, de az
Oberyn, meg a Véreb-Arya páros volt a két csúcspont.
Tyrion és Bronn annyira kolosszális páros. Bronn a sorozat legjobb castingja:
i.imgur.com/FGzZccq.gif
"mire a Véreb annyit mondhatna, hogy nemárbazdmeg" :D

farki 2014.04.08. 10:20:44

Sixx, a gyémántokkal Shae elvileg arra céloz, mikor Varys adni akart neki egy zacskónyival, csak menjen innen jó messzire, lehetőleg hajóval. Shae meg úgy gondolta, hogy Tyrion küldte.
www.youtube.com/watch?v=8f7ncYR3rl8
(Ha te is tudtad, akkor bocsi az okoskodásért, csak a leírásból nem volt egyértelmű.)
Maisie Williams szerintem nagyon jól adja a kicsit megborult Arya-t, főleg mikor a Polliver előtti faszit leszúrja. Vagy a Polliver utáni kis mosoly

Felagund 2014.04.08. 10:59:20

Jamie

Jamie!

JAMIE!!!!!

Bunny Munro 2014.04.08. 11:00:08

jó kis nyitórész volt

azon viszont már a regény olvasása közben is elgondolkoztam, hogy a használhatatlan aranykéz helyett mér nem cserélhető kezeteket kap Jaime - mittomén felcsatolható penge pl egész hasznos lenne neki

Bunny Munro 2014.04.08. 11:01:34

@Felagund:

Jaime!

Jaime!!

de ez Sixxxxnek is szól
Jaime!!!

Leadfoot 2014.04.08. 11:05:36

A Véreb arca, mikor ülnek a hencegő Lannister-legénnyel szemben... hatalmas.

Felagund 2014.04.08. 11:06:57

Egyébként Michiel "szegény ember Eric Banája" Huismann olyan tökéletesen színtelen-szagtalan Daario, hogy rossz ránézni... A múlt évi ficsúr lehet, hogy nem nézett ki úgy, mint ahogy Martinbá leírta, de legalább az ember ösztönösen képen akarta törölni egy kéthetes tonhallal azt az önelégülten vigyorgó fejét - és ez tulajdonképpen a karakter lényege :D

Amúgy meg ha a készítők már megint kényszeresen elkezdik shippelni Dany udvartartásának random tagjait (most épp Szürke Férget és Missandeit), akkor komolyan a falnak megyek...

Blájen, a vörös tengerészgyalogos 2014.04.08. 11:22:14

Szuper!
Végre nézhetjük...

Köszönjük a posztot, jó lett :)

2014.04.08. 12:04:12

jo a poszt, de ezt a troll hatteret, azthittem poros a monitorom :D

Asszem 2014.04.08. 12:08:16

itt most ilyen másmilyenek a kommentek?

jamienek szarul áll a rövid haj.

az oberion és bandája szerintem szar.

az új Daario sem jó szerintem, és Danny is egyre gázabb, az unsulliedek meg egyenesen nevetségesek, én sokezer impotens miniterminátort képzeltem el, nem egy ilyen gebe focicsapatot egy durcás kamasszal az élen.

zizi77 2014.04.08. 12:08:41

@Felagund: arról már nem is beszélve, hogy női szemmel is jobb pasi volt. Nekem! :-)

Felagund 2014.04.08. 12:08:50

Az első rész nézettsége amúgy 6,6 millió volt (+2,2 az aznapi ismétlésnek), ami laza 1,1-el javította meg az eddigi 5,5 milliós nézettségi rekordot (s3e05)...

zizi77 2014.04.08. 12:11:24

Tyrion megint vitte a prímet. Nagy kedvencem!

Felagund 2014.04.08. 12:12:37

@Asszem: A könyvben többször el van mondva, hogy a Makulátlanok nem azért nagyon jók, mert az egység megannyi Conanből áll, hanem mert tökéletesen fegyelmezettek (egyébként eunuchként nem is nagyon lehet látványos izomzatot fejleszteni) ;)

@zizi77: Ez már egyéni ízlés kérdése :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.08. 12:14:22

jó kis első/felvezető rész volt.
kérdés: kié lesz a másik kard? kiderül, vagy nem fontos?

Szakee 2014.04.08. 12:17:37

@doggfather: kiderül, ha minden igaz, a következő részben választ kapsz rá.

Felagund 2014.04.08. 12:18:23

@doggfather: Minimális logikával/képzelőerővel ki is lehet találni ;)

2014.04.08. 12:18:48

szerintem is kar volt cserelni Daario-t.. a mostani sokkal jellegtelenebb. Oszinten bevallom megkopott az agyamba az elozo evad, es egyszeruen nem emlekeztem ki a fene az a gyerek, csak most, miutan olvasom, akkor esett le, hogy ez a kedves ember vitte a haverjai fejet a sarkanyos lanynak :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.08. 12:19:58

@Szakee: okés, akkor várok még.;)

@Felagund: nana, lehet az is még ajándék is, nem?

Felagund 2014.04.08. 12:22:40

@doggfather: És egyébként ha megfigyelted, ahogy kiöntötték, az egyik kard egy jó arasznyival rövidebb volt a másiknál, ez is árulkodó (na jó, többet nem segítek, meg ki tudja, lehet, hogy spoilernek számít :D )

chrisred 2014.04.08. 12:36:11

@Felagund: Tökéletesen fegyelmezettek és nem félnek a haláltól. Ez a kombináció hatékonyabb, mint az ötvenes bicepsz. :)

Asszem 2014.04.08. 12:54:27

@Felagund: akkor öltözzenek nindzsának, nekem mindegy, csak félelmetesebbek legyenek, ez a kiskerek pajzsos cucc ez olyan semmilyen. Illetve a főmakulátlan szürke féreg arca az, ami zavar, nekem nem tükröződik róla az, hogy ifikorában csecsemőket kellett gyilkolnia házi feladatként, szóval valahogy nem találták el a karaktert, de ez persze ízlés dolga.

afropöcs #8=======Đ ~ ~ ~ 2014.04.08. 13:21:02

a sárkányos rész frankón a Makarska feletti Biakovo hegyen van :D pont ott voltam tavaly.

zizi77 2014.04.08. 13:39:37

@Asszem: pedig a sorozatgyilkosok is tudnak bizalomgerjesztőek lenni.

limbekcs 2014.04.08. 13:41:22

A hgogo.hu-n nem volt csöpögő vér, onnan indult, hogy Tywin kihúzza a farkasbundából a tiszta pallost és adja a kovácsnak.

Jaime baszlatása a testőrfőkönyv bemutatásáért kellett szerintem.

A thennek uzsi-felkarján pedig ott van az alkar is (fene a gusztusukat... : )

Meth, Not even once 2014.04.08. 13:44:55

Amúgy nekem Arya jellemfejlődése sokkal jobban átjön a sorozatban, sokkal inkább megmutatja, hogy lesz az engedetlen kislányból pszichopata. Lehet ennek az az oka, hogy Martin 60 éves férfiként nehezebben tud 12 éves lány nézőpontjából írni, mint egy 16 éves lány (Maise) tizenpár éves lányt játszani.

Bikli néni 2014.04.08. 13:47:57

Szokás szerint jó poszt, köszönet érte! (Egy kis javítást, ha megengedsz sixx - amit a sárkányok eszne,%, az nem kecske, hanem bííírka.)

A Daario-t játszó színésznél én is felkaptam a fejem, Ser Jorah meg annyira jól adja a szerelmes nézést, hogy már sírok. De én csaj vagyok, én a könyvet olvasva is nyígtam magamban, ezek mikor dugnak már.
Oberynt viszont egyáltalán nem ilyennek képzeltem, valami keményebb kötésű (keménykötésűbb?) fickót vártam volna, nem ilyen kivagyi nyüzügét, meg amúgy se szimpi az ábrázattya. A könyvben Oberyn szerethetőbb karakter volt :/

Dany-ék még 133 mérföldre vannak Meereen-től, a sivatagban, gyalog? És az eunuchok fényevők? Azért merész, na.

Gondolom, jól bevált recept szerint megvolt az első "becsekkoltunk" rész, aztán várhatóan jönnek majd a WTF pillanatok, utolsó előttiben megint kicsúcsosodik a történet, aztán a végén megint levezetés. Mivel eddig minden évad ezt a sémát követte, kíváncsi vagyok, mit hoz a jövő hét.

Felagund 2014.04.08. 13:55:35

@Bikli néni: Nemis, mert vannak a menet végén lábasjószágok, akikre Daario és Szürke Féreg vigyáz :)

oszt jónapot 2014.04.08. 14:10:16

@Leadfoot: szerintem is, az utolsó jelenet epic volt, vissza is tekertem.

Valandil 2014.04.08. 14:14:03

@Bikli néni: Azt mondták (Benioff/Weiss), hogy ebben az évadban nem ez lesz a recept (9. rész mészárszék, 10. rész katarzis), hanem több csúcspont lesz.

TupakkaMinutti 2014.04.08. 14:34:20

hahh beszaras getzi jo volt!

Bikli néni 2014.04.08. 14:49:17

@Valandil: (Bocsi sixx, ne dobj ki plíz) Ezt simán el tudom képzelni, tekintve, hogy a könyvek közül messze ez a legjobb és legfordulatosabb. Meg is lepődnék, ha csak egy WTF epizód lenne az évadban.Viszont a bevezető részben szokás szerint nem történik semmi (na jó, kb. Oberyn színre lépését leszámítva), de pont ezért szeretem ezt a sorozatot: a semmit is el tudják úgy adni, hogy az élvezetes legyen.

Mester0523 2014.04.08. 17:10:08

A könyv alapján lesz egy pár,"húúú bazdmeg" rész.
Remélem ugyanaz lesz az utolsó jelenet mint a könyvben, akkor olyannal kell nézni a részt aki nem olvasta a könyvet és lesni mit reagál.
Ne lőjjétek le itt a poént!

NAR 2014.04.08. 17:18:57

@Harald Blåtand: "a királyi testőrök számára súlyos tabu bármilyen módon is rátámadni a királyi ház tagjaira " Szerinted a Királyölőt ez érdekli? Szerintem inkább rájött, hogy az atyai pofonokkal már pár évet elkésett...

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2014.04.09. 09:40:24

Fasza kis rész volt, mindenkit végigvettek, hogy hol van éppen, ahhoz képest nem volt szakadozott vagy vázlatos.
Daariót szerintem is hülyeség volt lecserélni egy még jellegtelenebbre, növesztett volna inkább szakállat és festették volna kékre, oszt jó is lenne. Oberyn nekem tetszik.
A zárókép pedig, ahogy Arya bejön a képbe a frissen szerzett lován azzal az elégedett pszichó mosollyal, az 10 pontos.:)

seamus gonzalez 2014.04.09. 11:44:07

Becsekkolásnak igen erős volt :) Arya jelenetéről pedig eszembe jutott egy régi Neil Young-szám: The Needle and The Damage Done...

Harald Blåtand 2014.04.09. 11:48:47

@NAR: Persze, a jelenet lényege ez, meg általában, ahogy az egykori "konfliktusmegoldáskéntvégrehajtomazelsőagresszívötletetamieszembejut" (megölöm a királyt, kikúrom a kisfiút a toronyablakon, lerohanom a király exSegítőjét testőrségestül stb.) Jaime folyamatosan felnövőfélben van, és szembesülni kénytelen egy sor problémával, amikről régebben tudomást sem vett, pl. hogy a fiából Cersei egy szerencsétlen, frusztrált szadistát nevelt :-) De ettől függetlenül, a Királyi Testőrség parancsnokától hülyén jött volna ki, ha megüti az uralkodót, akkor is, ha a "nagybátyja".
@Littlewood: Oberynt még talán korai ennyiből megítélni, viszont a könyvbeli figura szenvedélyes ugyan, de annál azért sokkal kiszámítottabb és ravaszabb, hogy csak úgy nekimenjen az első kóbor Lannister-katonának. Remélem azért a Tyrionnal való beszélgetéseiből minél többet adaptálnak, azok gyöngyszemek. A színész viszont eddig kb. oké.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2014.04.09. 12:00:44

@Harald Blåtand: Ja, csak a színészre gondoltam. Úgy néz ki, és azzal, hogy kicsit mimikaszegény, valahogy kiszámítottabbnak tűnnek a tettei is.

zizi77 2014.04.09. 12:06:39

@Harald Blåtand: nem a neveléssel volt a gond, bár az se segített, de eleve ez történik, ha vérfertőző kapcsolatból születik gyerek. Sanszos az őrület. És még örülhetnek, hogy nem három foggal bendzsózik egész nap a koronás gyökér.

Felagund 2014.04.09. 13:08:13

@zizi77: Tommen és Myrcella pontosan ugyanannyira vérfertőző kapcsolatból született, de ők pl nem őrültek...

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2014.04.09. 14:03:17

@Felagund: Vagy legalábbis még nem jött elő náluk.:) Martint ismerve semmi sem kizárt.

zizi77 2014.04.09. 14:37:43

@Littlewood: kb. erre gondoltam én is. Nem törvényszerű az őrület, csak meglehetősen valószínű!

ghostdog75 2014.04.09. 19:40:23

"majd szépen lassan az agyába tolja a pengét. Arya kicsit megborult agyilag."

igazából,ha van/volt lehetőségetek megfigyelni,Arya épp csak megszúrja Pollivert,aki konkrétan a saját vérébe fullad bele,ez sztem még jobban érzékelteti azt a sötét utat,amire rálép a kiscsaj,mert ha vkit agyba szúrsz,az azonnal meghal,nem szenved.
Első résznek nem volt roszz. :-)

rábassztáhessspicsába 2014.04.09. 20:09:23

"de Cersei egy agyatlan picsa, és ülvölt, mint KokkIza a VV6-ban,"
Háháháháhááá
És még külsőleg is hasonlít rá.

Harald Blåtand 2014.04.10. 08:55:20

Második nézésre szúrtam csak ki a könyv olvasóinak szóló belső poént: Oberyn azt mondja Tyrionnak, hogy mindketten Második Fiúk ;-)
Illetve a testőrkönyv révén a filmsorozatban először említették meg Arthur Dayne-t (meg egyáltalán, a Dayne családot).

Dekatlon 2014.04.10. 13:21:33

Obery Bronn párbeszéd is kurvajó volt. Bronn két mondattal belopta magát Obery szívébe :)

ottar 2014.04.10. 13:45:13

@Dekatlon: Ez nekem is nagyon bejött. :) Két profi találkozása... :)

Dekatlon 2014.04.12. 14:43:31

A Véreb kocsmás csirkés beszélgetése meg nagyon Bud Spenceresre sikerült.
Ö csak enni akart, ezek a féleszűek meg nem hagyták. :)
süti beállítások módosítása