Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x15

2014. március 28. 09:00 - Segna

Ebből a részből megtudhatjuk, hogy néha kell egy Terminátor ahhoz, hogy rádöbbenjünk ki mennyire és miért is fontos nekünk. Az más kérdés, hogy mit érdemes ebből megfogalmazni és kimondani.

01_kéz.jpg

 Egy trópusi temetési menet komor képeivel kezdünk, amit a Terminátor kedvenc unokaöccse tart szemmel, egy távcsöves puskán át. Miután kiröhögtük magunkat a két fa-, ill. műanyag kezű mesterlövészen, az kilövi a temetési menetet kísérő rendőrmotorost, majd elkacsázik a szárazfűben toronyiránt. Lehet, hogy az egyik lába is fa? Nem mondhatni, hogy értjük a dolgot. …ésFőcím!

A Five-0 helyszínel. A főnök ismeri a kilőtt motoros, az utcájukban lakott, apa barátja volt. Na, a Pót-terminátor nem tudja kivel húzott ujjat. Az ügy lassan indul, rutin adatgyűjtés, fogadkozás, hogy elkapják, a lelőtt rendőr rendes tag volt, stb.

02_Chin.jpg

A Five-0 gyanítja, hogy ez csak a kezdet. A főnöknek jó a spurija, máris készül a következő töltény vésete, ami O-val kezdődik. Mint a motoros társának a neve? Találgathatunk egyelőre, csakúgy mint Fong a szép laboros fiú és Kono. Ők a töltény egyedisége révén valami fegyverkovácsot keresnek, aki kézzel gravíroz és fordítva kerekíti az O betűt. Stimt! Nyugszunk meg, látva a kalligráfus Terminátor ivadék döcögős maiusculait. Haladnak a kedvencek, ideje kimenni sörért, ez olyan késő téli pihenőnapra való ügynek tűnik.

03_töltény.jpg

Míg felbontjuk a mai barna sörünket – ittak már a Dreher téli söréből? Meglepően jó, annak ellenére, hogy winter meg limited edition, ami kész röhej, tekintve a célközönséget. Mert lássuk be, nem sok hipszter iszik Drehert, limited edition ide vagy oda – közben a fegyverkovács gyöngyöt szór a disznók elé, vagyis elad egy általa épített, klassz kispuskit, egy tőrőlmetszett bunkó drog kereskedőnek, a fiúk meg kocsiba ülnek.

Lelkizés jön, és ebben olyan biztosak lehetünk, mint abban, hogy a földrengést a tengeren Havaiin cunami követi, vagy mint nálunk, hogy a tavasz megérkezik a nagy szelekkel. Az a jó ebben a sorozatban, hogy megadja az embernek az ismétlődések adta biztonságot, ami kiveszőben van az őrült tempóban változó világunkból. Most arról van szó, a pszichológus-kanapé-tipusú kocsiban, hogy ninjánk mióta hazajött, meg akarta látogatni a most meglőtt rendőrt, mert annak meghalt a vele egyidős lánya… de aztán a látogatás valahogy mindig elmaradt, és ninjánkat így most marcangolja a lelkiösmeret.

Kono tépi szét, a merengés ködfátyolát azzal, hogy lehet, hogy megvan a lövész háza! Mi több, épp lő is, mégpedig eszeveszettül. Nini, hisz ez az álom-díler, az új kispuskijával amit a kalligráfus Pót-terminátotól vett. Telefonos bejelentésre jöttek. Hmmm… kb. olyan természetes ez az egybeesés, mint Simon elvtárs bankszámláinak mostanság történt megszellőztetése.

05.jpg

A szitu egyszerű, mint az ék; a csávó veszettül lő, a Five-0 a rendőrökkel meg visszalő. Ninjánk felszólítja, hogy dobja ki a fegyverét az ablakon – nyilván meg akarja vizsgálni, a kispuskit. Dannó meredten szobrozik mellette ezt hallva. Lássuk be, szokatlan a főnök kérése. A drogdíler nem rezonál a kérésre, így ninjánk a kifüstölés mellett dönt. Dannó jajongva a SWAT-t emlegeti, meg a szakmai udvariasságot, ha már kihívták őket. Mi van? Mióta várunk mi a SWAT-ra? Persze Colin Farell bármikor jöhet, ébredés után, éhhomra is – lelkesedünk be – de McGarrett nem osztja várakozásunkat, és bemegy. Dannó felháborodik ennyi eszetlenség láttán, és újra oktatóra fogja, és lelkesen taglalja a különbséget a fedezék és a menedék közt. Míg lelkesen bólogatunk, ninjánk elintézi a dolgokat, immár szokás szerint. A puski a kezünkben, az álomnepper meg az álomvilágban. Dannó szokatlanul feldúltan továbbra is a fedezék és lőhatlan napozó nélkül előadott magánszám miatt osztja kedvenc főnökét. Ninjánk zavartalanul futtatja az eszmét, nem stimmel a dolog, a néhai álom-árus még egy istálló falát se tudta eltalálni még ezzel a preciziós puskival se!

04_féltés1.jpg

Ám hírnök jő, s pihegve szól, van egy sebesült, helyesbítek halott, aki minő véletlen, a meglőtt motoros rendőr volt társa, neve O-betűvel kezdődik, mi több Oo-val. Muzikális boncnokunk máris suttog, hogy nem stimmel a röppálya, amit szép mosolyú laborosunk is megerősít, az egyik közeli tetőről jött a gyilkos lövés. A csapat az ott talált töltény révén gyorsan összerakja a történetet, a csaliról meg arról, hogy a Kalligráfus Lövész bennfentes, minimum a rendőrségi csatornát hallgatja. A Kormányzó Őkopaszsága ciripel bele a csevejbe, ninjánkat hívatja, mert óhajtja a sajtót tájékoztatni. Dannó szája elkeskenyedik, és máris féltőn néz ninjánkra, de az komor mosollyal válaszol neki, blöffölni fognak. Míg a főnök a Kormányzóval cseveg, a személyes üggyé válás előnyeiről és hátrányairól, a Pót-terminátor újabb töltényt kalligrafál McGarrett névvel. Whisky Tango Charlie?

06.jpg

Aztán újabb telefonhívás érkezik egy fegyver boltból, és kedvenc párosunk a nyomra veti magát, a Kalligráfus meg már várja őket egy szemközti ablakban. Hol az a sör?

Közben a boltban Dannó minden fusztrációját és a Keleti Parti józanságát rázúdítja a fegyverkereskedőre és fegyverbuzi főnökére. Már-már a hiszti határát súrolja a kirohanása, de én megértem. A szabad fegyvertartás addig, míg az univerzumban a H2 mellett, az emberi ostobaság a másik legelterjedtebb dolog, nem túl bölcs döntés. Míg mi drukkolunk az elszánt pacifistának, a Kalligráfust megzavarják. Szegény festőcsávónak megnyikkanni sincs ideje, a Pótterminátor szervó motorokkal rásegített műkezecskéjével megfojtja, és vissza is siet a puskijához. A fiúk épp kifelé indulnának, amikor kiderül, hogy nem a fegyverboltos telefonál. Dannó böcsületére legyen mondva, gyorsan kapcsol, és máris rántja le a földre ninjánkat, így a Lövész most először célt téveszt! Uhh, ez meredek volt! szusszannánk, de még nincs vége, a Lövész látványosan, kocsival menekül, Kedvenc Párosunk meg utána! A helyzet kiélezett, csupa cikk meg cakk, és közben Dannó is folytatja az oktatást,

07.jpg

most például arról, hogy a főnök nem vezet jól a városban, a civilizált világban, az emberek között. Az eszem megáll! Mi baja van ennek a csávónak ma? Nem dugták meg az éjjel? Miért épp ma döbben rá imádott főnöke összes hibájára? Biztos lesz értelme, de egyelőre ninjánk se érti a dolgot. Fikázás ide vagy oda, ninjánk hidegvérrel és rezzenetlenül üldözi az egyre jobban kapkodó Pótterminátort, majd sarokba szorítaná a kikötőben, de úgy látszik lemerült az elem a csávó kezeiben, vagy besült a szervó a csuklójában,

08.jpg

Búvárok keresik. Remélem rotor nincs seggében…

Csalódnunk kell, a Kalligráfus meglépett, de oda az inkognitója, mivel szertehagyta az egyik kezét, plusz a tetthelyen a kedvenc puskiját. Dannó felderül, mivel nem sok fakezű orvlövész szaladgál a világban. Olyannyira nem, hogy ninjánk máris tudja, kiről van szó. Ja, kérem kollega. Míg a fiúk reménykedni kezdenek, a Lövész a kelletlen fürdő után, zaklatottan csomagol. Pótkéz, motorolaj, gumikesztyű…

Ninjánk közben meséli a történetet. A kalligráfus annó mesterlövész múlttal beállt bankot rabolni. McGarrett apuka és kollegái meghiúsították rögtön az első próbálkozását. Ninja-apuka lőtte meg, miközben épp a robbanószerrel babrikolt a csávó.

09.jpg

Most szabadult. Ez? Minek? A történet tiszta, csak azt nem értem, hogy ninjánk mit keres ezen a halál listán? Hiszen ő akkoriban gyerek volt, köze nem volt az egészhez.

Mindegy is, veszett rókánk szeretne a listája végére érni, így újabb rendőrt lő meg. Ninjánk a maradék két rendőrt a régi intézkedő csapatból, védelem alá vonatja. Max referál közben, hogy a műkezeknek sorozatszáma van, a csávó meg ugyan neten rendelt, de van egy postafiók cím. Nosza rajta. A postfiók bérlők szerencsére szépen írnak, így ninjánk hamar kiszúrja a Kalligráfus furcsán kerekített betűit. A csapat most már óvatos, kevlárt és lézervezérlésű puskikat vesz magához, mielőtt az bosszúszomjas ex-rabló nyomába vetné magát.

A csávóból kiölték a menekülési ösztönt, elszántan csak ölni akar, és épp a McGarrettet. Szerencsére mesmeg elhibázza a szemközti tetőről. Ninjánk taktikát vált, látva, hogy az elmeroggyant csak rá fókuszál. A kocsi csomagtartójából előveszi a mesterlövész puskát, de nem ő akarja leszedni, hanem Konóra bízza a feladatot, míg ő magára vonja a figyelmét, hibázásra kényszerítve, a tagot. Kocsiba pattan, figyet hányva a golyózápornak, és Dannó egyre ingerültebb féltő és anyázó dumáinak.

10.jpg

Jól számít, a Lövész elvakultan csak őt akarja megölni, így Konó könnyűszerrel leszedi.

Levezetésképp még tanúi lehetünk kedvenc kripto-szerelmes párunk kedélyes cívódásának. Dannó szabadkozik a hiszti miatt, McGarrett meg elnéző mosollyal nyugtázza a túlzott féltést. Komolyan szép pár ez a két srác.

11.jpg

Tekintettel McGarrett szép ábrándos kelta szemeire, egy Kelta délutánnal javaslom zárni ezt a részt. Egy nagyobbacska hőálló pohárba, vagy ami kéznél van épp, fél deci Frangelicot és egy stampedli Bailey’s-t vagy Irish Cream likőrt töltünk, ami felöntünk forró kávéval. Jómagam az afrikai kávéból főzött esszpresszót szeretem, de ez igazán csak szőrszálhasogatás, csakúgy, mint az, hogy teszünk-e rá még tejszínt, vagy sűrített tejet, avagy töltünk még egy kis Frangelicot a tetejére. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

higeona 2014.03.28. 11:18:31

EZAZEZAZEZAZ! Már nagyon hiányzott! Nagyon tetszettek az itt-ott megjelenő költői kifejezések.

AaannnaaA 2014.03.28. 21:33:52

Köszi szépen az írást, már Five-O hogyvót elvonási tüneteim voltak, márpedig az súlyos betegség :)
Amúgy számomra ez egy teljesen nézhető rész volt, lesz még ennél jobb és rosszabb is, na.
Ja, a képfeliratoktól behaltam...

Nem mellesleg a Kelta délutánt én egy kicsit máshogy képzelem el, de ezt Te úgyis sejted :P

higeona 2014.03.28. 21:55:12

@AaannnaaA: Á, igen a képfeliratok nagyon jók! Meg a kelták is.

Segna 2014.03.30. 13:16:08

@AaannnaaA: Sajnos csak a Váncsa-féle Kelta délutánhoz volt szerencsém, ohne sör... úgy jó volt. Na, nem hobbitosan jó, de jó ;-)
A következő rész nekem jobban bejött, már azt is felraktam, h ne kelljen ennyit várnotok...

Segna 2014.03.30. 13:18:09

@higeona: Igyekeztem feldobni valamivel ezt a részt, egy kissé szimpla volt... de a kelták ugye sok mindenért kárpótolják az embert. A másik kedvenc keltámat is felrakom már az SGA-ból, bár a következő részben nem nagyon tündököl... :-( inkább csajos a rész...

AaannnaaA 2014.03.30. 13:35:18

@Segna: :))
Igen láttam, hogy fenn a kövi rész, már várom!! Azért ez sem volt rossz némi lájtos marhaságtól eltekintve...
süti beállítások módosítása