Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x14 – Dressed to Kill

2014. február 12. 13:00 - Zenóbia

Két leendő divattervező egy kukában keres ihletet a következő projektjükhöz, és csak azért nem nyírják ki egymást egy sálért, mert az rá van tekeredve egy hulla nyakára. A helyükben eztán elmennék inkább dolgozni a mc donaldsba. Bár már hallottam olyanról, aki ott is talált hullát, de hát van aki nem kerülheti el a sorsát. Na mindegy, nézzük Kate ruháját, az sokkal érdekesebb lesz. Na jó, az még nem, de a harminc esküvői magazin közül Castle felemeli a legfelsőt, és megvan a tökéletes esküvői helyszín, ami kész csoda, mindkettőjüknek bejön, és nem az űrben van. Francba. Cordova House, egy spanyol kúria, már csak le kell foglalni, ami nem lesz egyszerű, mert mások is megvették ugyanezt a magazint. A hulla a kukában Ella Hayes, aki a Modern Fashionnél dolgozott asszisztensként. Matilda King asszisztenseként, akiről mindenki tudja kicsoda, csak Espo nem. King a divatvilág hírhedten szigorú főszerkesztője, aki úgy fogyasztja az asszisztenseket, mint más a gumicukrot.

6x14_castle1.jpg

Ezt itt spec megfojtották egy sállal az éjjel, valaki olyan, akinek kék haja van. Mármint kék műhaja, úgyhogy a kedves-lila hajú idős hölgyek és Katy Perry kiesett, marad Dr. Seuss egyik teremtménye. Már egész hiányoztak Castle hülye elméletei. Ella vallásos volt, és hajnalban kelt, hogy Matildának jusson áfonyás lángos. Áfonyás lángos? Azt én is akarok, de nekem nem hoz senki, kár. Ruhatervező akart lenni, de Matilda ugráltatása miatt nem maradt ideje a saját jövőjére. Lilian, a szobatárs elég szép ahhoz, hogy Espo tapintatosan otthagyjon nála egy névjegyet, egyszer összehozhatnák már valami szőkével is. Matilda maga az atyaúristen, és emlékszik Beckett arccsontjára, meg arra, hogy ő volt az egyetlen, aki valaha is visszautasított egy teljes oldalt a magazinjában, pedig Nicole Kidman volt a címlapon. Nahát-nahát. Kate úgy 15 percig volt nála modell, reméljük ezt bővebben is kifejtik majd azért. Ellát már tegnap kirúgta, mert ha három hetente nem cserél asszisztenst, akkor a végén még azt hiszik, hogy normális.

6x14_castle2.jpg

A lány pedig megfojtotta magát a saját sáljával, kész, mehettek áfonyás lángost enni. De nem csak Ellát rúgta ki, hanem Grace-t is, a második asszisztenst, a lányok meg csaptak egy jó kis hajtépést egy fotózás közepén, mert Grace Ellát okolta. A fotós szerint nagyon szexi volt az egész, és képei is vannak, naná. Grace-nek meg szőrös kék sálja, de nem csak neki, hanem az egész szerkesztőségnek, mert ez volt a tavalyi karácsonyi céges aji. Pár napja látta, amint a lányt megfenyegeti egy fickó, mert van valamije, ami kell neki. Ella nem adta, pedig. Van fantomképünk is, roppant markáns. Meg egy poloskánk, amit a fiúk találtak a lány lakásán egy lámpában, Castle újabb elmélete Nikitás, de leszavazzák. Az ügy egyre inkább tele lesz egyre hülyébb részletekkel, mert a gondnok emlékszik, hogy egy rovarirtót beengedett a lakásba, de a cég nem is létezik, és Lanie meg fekete korallt talált a lány cipőtalpán, ami csak a trópusokon van, ez meg itt most nem a trópusok. A fantomképről a faszit egy varrónő is látta a gyilkosság környékén, és az ilyen szemtanút legszívesebben körbecsókolnák a rendőrök, mert a zoknija színével és anyagával is tisztában van.

6x14_castle3.jpg

De a nyakkendő az érdekes, mert a mintája alapján rájönnek, hogy a Carlton Club tagok hordanak ilyet. Az egyikükből Castle kiszedi az infót, és egy újabb szereplőjét fognak valami nagyon hülye néven hívni, de ennyit megér. Marcus Conway, nagyon híresfontos ügyvéd, mellesleg a Couture Chick magazin tanácsadója, akik Matilda legnagyobb riválisai, nyilván. Marcus annyira durván unszimpatikus, hogy tuti nem ő lesz a gyilkos, kár. Fel akarták bérelni Ellát, hogy kémkedjen nekik, amire ő nemet mondott, egészen addig, míg Matilda ki nem rúgta. Akkor felhívta Marcust, hogy találkozzanak, mert hihetetlen infója van, amivel tönkretehetik a Modern Fashiont. Azt tudják, hogy Glen Carter egy hónapja megvette a magazint, és elkezdte vinni digitális irányba, és ha tudták volna a terveket, akkor mindig eggyel előrébb járhattak volna. A poloskát James Kavanaugh vette egy hónapja, aki a különleges erőknél befutott karrierjét, a Modern Fashionre cserélte, mint biztonsági főnök. Így aztán Castle egyedül megy a Cordova házba, míg ők kihallgatják a pasit, aki elárulja, hogy a lehallgatásokat Matilda rendelte el, mert iszonyúan féltette az állását.

6x14_castle4.jpg

És ő volt az is, aki meghallgatta a felvételeket, úgyhogy Beckett irányba is veszi az irodáját, majdnem kap is a csudálatos arccsontjába egy rózsaszín kávésbögrét, de szerencsére jók a reflexei. Matilda azért idegbeteg frusztrált, mert Glent csak a pénz érdekli, az nem, hogy a szerencsétlen nőket az ő újságjuk menti meg az öngyilkosságtól. Matilda nem azért rohant el aznap este az irodából, hogy Ella nyaka köré tekerje a sálját, és jó szoros masnit kössön rá, hanem mert találkozója volt Oscar de la Rentaval. Esponak jutott a nemes feladat, hogy végighallgasson egy hét csevejt két nő között, sztem egyből ki is ábrándult Ella lakótársából. A halála napján Ella betelefonált a céghez, hogy valaki kipécézte magának, úgyhogy help. Baszki, Espo a pittyegésből kitalálta a melléket, ezt csináljátok utána! Armando Montoya egy IT-s a Modern Fashion-nál, akit senki nem vesz észre, csak Ella, mert vallásos neveltetése volt és ezért hajlandó szóba állni olyanokkal is, akik csokornyakkendőbe és v-nyakú pulcsiba járnak dolgozni.

6x14_castle5.jpg

A lényeg, hogy valaki meghamisította Ella bejegyzéseit Matilda naptárába, ami miatt az folyton elkésett mindenhonnan, és a végén kirúgta a lányt a picsába. Armando annyira nem jó IT-s, hogy rájöjjön, ki volt az, de annyira igen, hogy kiderítse, valaki a Modern Fashionon kívül. Matildának arra nincsenek tippjei, hogy ki akarna betenni Ellának, de arra igen, hogy ki akarna betenni neki egy mocskos nagy bránert, főleg most, hogy Glen megvette a cégét. Én is akarok ilyen piros pöttyös hátlapot a telefonomra. És ráadásul még kap egy smst, hogy fél órán belül döntenie kell egy ruháról, de nem jött el a modell. Dehogynem, csak nem úgy hívják. Martha és Castle közben az olasz kúriában imádják a csillárokat, olyannyira, hogy le is foglalhatják a helyet, mert valaki épp rájött, hogy félrekúr a leendő hitvese, így felszabadult nekik egy hely. Véletlenek már pedig nincsenek. Ezt az is bizonyítja, hogy Beckettnek nem mást, mint egy menyasszonyi ruhát kell felpróbálnia, osztrák gyémántokkal van díszítve, csak mondom.

6x14_castle6.jpg

De nem emiatt gyönyörű benne, hanem mert tényleg az, még Matilda is meghatódik, hát mi ez, ha nem jel, hogy ebben kell férjhez mennie, nem másban. Egész meghatódtam én is, bár ebben lehet, hogy szerepet játszik az is, hogy már lehúztam egy fél üveg pezsgőt mióta írom ezt, de sebaj. Nah, most meg egy perc alatt elrontották a meghatódást, mert Beckett elszomorodik a ruhájában, és nemet mond a helyszínre, mert idén tavasz túl közel van. WTF?! Castle sem érti, de szerencsére megvan az IP cím, még pedig Yumi divatstúdiójából valakié. Már csak azért is biztos, hogy Ella ott járt, mert Yumi épp korallokat applikál a ruháira, és hát azt találtak Ella talpán is. Espo nagyon szeretné kihallgatni a korallruhás modellt, legyen már valami öröme neki is. Nos, Yumi a bűnös, legalábbis Ella kirúgatásában mindenképpen, mert a lány megmutatta neki a vázlatait, amiket ő a sajátjaként adott el, így kerülhetett be a „Legendás ötös”-be. De ha Ella kipakol, neki annyi, oda a karrier. Így a lány hiteltelenné tette, de nem egyedül, mert hogy nem ő ölte meg.

6x14_castle7.jpg

Hanem valaki a Modern Fashionnél segített. Matildának most már van ötlete, hogy ki az a cégnél, aki mindkettőjüket tönkre akarta tenni. És az Julian, akiről eddig egy büdös szót nem írtam, úgyhogy aki nem látta a részt, annak azt is írhattam volna, hogy bikkmakk, de mindegy. A lényeg, hogy Julian a helyére pályázott, és kicsit úgy néz ki, mint Rékasi a Barátokban. És most lecsukják, mert a hülye úgy bukott el, mint a gyilkosok fele ebben a sorozatban, hogy a lakásához közeli kukába dobta a sálat, amivel megfojtotta a lányt. Nos, mielőtt még végérvényesen kétségbe esnétek, és ti is nekiesnétek egy üveg pezsgőnek, elárulom, hogy nincs baj. Kate-nek egyszerűen csak eszébe jutott, hogy az anyukája nem lehet mellette ezekben a pillanatokban, pedig mennyire szeretett volna. De mivel Matilda elküldte neki egy hatalmas fehér dobozban hatalmas fehér masnival a ruhát, így már csak egy újabb helyszínt kell találniuk tavaszig, ami mindkettőjüknek tetszik. Akkor mégis van esély a szkafanderre.

6x14_castle8.jpg

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2014.02.12. 13:38:46

Öööö, ciki, ha megjegyzem, hogy a pezsgő mennyisége néhol látszik a hogyvolton? :) Nem kárhoztatlak, józanul embert próbáló feladat lett volna...

Nem osztrák gyémántok, hanem osztrák kristályok, gondolom a Swarowski nem fizetett azért, hogy kimondják a nevét. A helyszín nem spanyol, csak egy spanyol stílusban berendezett 20. sz. elején épült ház - ilyenkor őszinte részvétet érzek az usákok iránt, akiknek ez már kimeríti a "történelmi" fogalmát.

A ruhát illetően lehet, hogy nekem is kellett volna egy üveg pezsgő mielőtt megláttam - józanul szerintem alapból is giccses, az meg, hogy Beckett-nek ez tetszik (külön kiemelve, hogy az első jelenetben közölte, nem tetszenek neki a habos-babos modellek) karaktergyilkosság. Lenne, ha még maradt volna karakter.

Jó hír viszont, hogy miután Bracken mellett most már egy mindenható pszichopata is jajdenagyon fenyegeti őket, Beckett csatlakozott Castle "nyitott lakás" mozgalmához. Így viszont van remény rá, hogy a 3XK rémes bosszúként cafatokra vágja ezt a textilizét.

A helyszín lemondásával ugyan az az érzésem volt, mint a lánykérésnél: itt most Stana-nak kellett teljesen értelmetlenül úgy játszania, mint ha jaj, most lenne vége a dolognak, mert Marlowe olyan, de olyan feszült fordulatokat tud kitalálni. Az, hogy hiányzik az anyja, az okés. De úgy csinálni, mint akinek ez eddig soha nem jutott eszébe, most viszont annyira sokkolja a felismerés, hogy meg sem tud szólalni - úgy látszik, túl kérges a lelkem. Főleg annak a fényében, hogy azt a kib**ot gyűrűt (gyűrűket) megint sikerült kifelejteni a kellékeseknek.

2014.02.12. 14:00:49

Köszi szépen a hogyvótot, nagyon jól szórakoztam.

@Neoprimitív: Hűha, nem láttalak még, hogy csúnya szavakat használtál volna. Ideje volt elkezdeni :P

Egyetértek az írásoddal, így csak a vesszőparipámra térnék ki: az a nyomorult ruha olyan, mintha az OUAT-ból vették volna kölcsön a jelmezesek - ez volt az első gondolatom, és a második is. Szóval cudar, na.
Ja, és igen a nyitott lakás elég vicces volt, én minimum agyf.szt kapnék ha valamit a lakásomban találnék, és nem tudnám hogy jutott be.

Ettől függetlenül a résszel jól elvoltam, ezek a hülyeségek nézés közben csak futólag zavartak egy-egy pillanatra. Látszik, hogy az ingerküszöböm jóval magasabb, mint a Tiéd :)

Ralome 2014.02.12. 22:54:44

@Neoprimitív: "józanul embert próbáló feladat lett volna" - nos, igen, gyakorlatilag új funkciója van az egyes részek közti 1-2 hetes szüneteknek (=kiheverni az ilyen vackokat) :-)
süti beállítások módosítása