Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 3x11 - Lethe

2014. augusztus 13. 11:00 - AaannnaaA

Ugyanott indítunk, ahol az előző részt abbahagytuk, de néhány (pontosan inkább csak tippelhető) nappal később – John betegágyánál. Az ágy azonban üres. Főncsi Medvével sétál az utcán, amikor Rico hívja azért, hogy kaptak-e már új számot? „Nem" a válasz. A nő ettől meglehetősen morcos lesz, azért szegődött el Főncsihez, vagy akár a korábbi munkáltatójához, hogy ne kelljen tétlenül a valagán ülnie. Erre a kijelentésre Harold is morózus lesz, és kikéri magának, hogy a nő egy kalap alá vegye őt és korábbi munkáltatóját, főleg, hogy azok simán eltették volna láb alól Ricot. Ő erre témát vált, és Johnról kérdez, de Főncsinek nincs új infója: felkelt, amint lábra tudott állni, most nem tudom hol van, és azt sem, mikor jön vissza. Ezzel befejezik a nem éppen emelkedett hangulatú megbeszélést. Ekkor szólal meg Főncsi mellett az egyik utcai füle készüléke, de ő ügyet sem vet rá. Szó nélkül baktat tovább az ebbel, hiába kezd csörögni sorra egymás után a többi készülék is. Hm.

1.jpg

Coloradoba váltunk, végre megvan hősünk – stoppal érkezett egy város széli lepukkant kricsmibe. Öltöny sehol, úgy nézem most bőrdzseki és borosta az ismertetőjele. Bebattyog a „vendéglátóhelyre", whiskeyt kér, és utasítja a csapost, hogy soha ne legyen üres a pohara. Egykedvűen nézi a helyieket, nem úgy néz ki, mint akit bármi ki tudna zökkenteni a közönyéből...

Az irodában Főncsi Forrás „cellájába" lép, és közli, hogy megy vásárolni, a nő rebegje el, ha szüksége van valamire. Nos van, egy könyvre a rácson kívülről. Harold meglepődik a választott művön, de Forrás nem olvasni akar. Arról beszél, hogy tudja, milyen nehéz most Főncsinek, és még Johnt is elvesztette, de azért a géppel illenék szóba állnia – azzal három könyvet tol a férfi elé: új szám érkezett. Haroldnak leesik az álla: te kommunikálsz a géppel? Nem kap egyenes választ, Forrás inkább arról zagyvál, hogy a gép azt akarja, dolgozzanak össze. Főncsi értetlen, űzött vad fejjel les körül a kalitkában, majd sietve távozik (a könyveket persze viszi). Aztán már az asztalánál ülve látjuk viszont, ahogy a könyvek fölött mélázik – ekkor lép be Shaw, és kérdi, kié az új szám? Főncsi még nem döntötte el, hogy tudni akarja-e a választ, de végül vesz egy nagy levegőt, és munkához lát. Legújabb célszemélyünk Arthur Claypool (Harold olyan megdöbbent arccal nézi a monitoron megjelenő adatokat, hogy még Shaw is meglepődik, de a férfi terel, és terepre küldi exügynökünket).

2.1.jpg

2.2.jpg

Kórházra váltunk, ide érkezett Shaw, mint doktornő (még jó, hogy konyít valamit a szakmához, ugye), merthogy Arthur itt lesz valahol. A tag a Runyon Technology Solutions IT-se volt nem sokkal ezelőttig, most a kórházban van (mármint a bankkártyája szerint), viszont betegként nem szerepel az adatbázisban. Shaw szerencsére kiszúrja – tényleg itt van, tényleg beteg. Főncsi tovább hekkel, és megtalálja célszemélyünk leleteit, a férfi agydaganatban szenved, és menthetetlen. Exügynökünk felteszi a logikus kérdést: mégis ki akarhat megölni egy haldoklót? Így hát akcióba lendül, Arthurhoz lép, és beszélgetést kezdeményez vele. A férfi épp gépekre van kötve, kezelést kap, de azért lehet vele beszélgetni.

Eléggé zavart: először arról motyog, hogy az agya nem működik megfelelően, gyakran nem emlékszik dolgokra; aztán egy pillanatra a semmibe réved, és mintha rebootolna, teljesen másról kezd hadoválni – Shawt az alkalmazottjának hiszi, kérdi, hogy ellenőrizte-e az adatokat? A nőnek meglepődni sincs ideje, mert egy ügynök kinézetű tag lép hozzá, és érdeklődik, mégis miről beszél a beteggel? Ennyire könnyen persze nem lehet őt zavarba hozni, faarccal kivágja magát, és távozik. A folyosóról megtanácskozza az ügyet Főncsivel – valami nagyon nem stimmel Claypoollal.

Aztán meglepő dolgot lát, Arthurt ugyanis három testőr kíséri jellegzetes alakban: ezek bizony a titkosszolgálat emberei. Célszemélyünk tehát olyan információk birtokában lehet, amiért el akarhatják hallgattatni (főleg most, hogy az agyát a betegség miatt nem tudja kontrollálni).

3.jpg

Múltba pillantunk, 1969 van. Egy tanyán járunk, férfi és fia javítgatják a család autóját, ami egyenlőre ismeretlen okból nem akar beindulni. Apu megengedi a fiúnak, hogy ő is babráljon a motortérben, amikor megszólal a telefon. Mikor később visszatér a garázsba, meglepődve látja, hogy a gyerek kiszedte a porlasztót (köszi, Neo), elemeire bontotta, és ezzel meglelte a hibát. Látszik, hogy büszke rá, de azért óva inti attól, hogy apró darabokra szedje a kocsit. A fiú azzal válaszol, hogy ha nem akarták, hogy hozzáférjen, jobban meg kellett volna építeni. És hogy a mai első álleesésünk is meglegyen, a kisfiút Haroldnak hívják. Bezony.

4.1.jpg

A jelenben Főncsi nem tudott kideríteni többet Claypoolról, így osztja exügynökünk véleményét, miszerint a férfi a kormány valamely titkos projektjén dolgozhatott. Rico az őröktől nem tud a célszemélyhez férni, ezért tüzet okozna, hogy elterelje a figyelmüket, de Főncsi utasítja, hogy vegyen vissza a vérmérsékletből. Oké, akkor segítségre lesz szüksége, Harold talán fáradjon be a kórházba. Elutasító választ kap, most Forrásra kell fokozottan vigyázni (na ja). Shaw ekkor kiszúrja, hogy Arthurhoz látogató érkezett, akinek a személye némi hekkelés után nyilvánvaló lesz: a felesége az, Diane.

Amint belép a kórterembe, Arthur üvölteni kezd, hogy menjen onnan, hagyja békén, mire Shaw is megindul a szoba felé, de hiába az orvosi álca, az őrök elküldik azzal, hogy a betegnek semmi baja, csupán zavart. Kintről hallgatózik, de így is mindent hall a jelenetből: a férfi nem ismeri meg az asszonyt, azt hiszi a munkahelyén van, és arról beszél, hogy meg kell javítania a „Szamaritánust". Felesége döbbenten les, az ajtóból viszont berongyol az egyik ügynök, és utasítja a férfit, hogy fejezze be a beszédet, de ő még zagyvál egy kört, miszerint tudja, hogy el akarják pusztítani, de ő nem hagyja, és tett is óvintézkedéseket ennek érdekében. A jelenetnek a feleség vet véget, aki elkeseredetten elkullog, Shaw pedig megbeszéli a hallottakat Főncsivel, aki már hallotta a Szamaritánus nevet, utána is néz – addig exügynökünk betámadja az üres váróban magába roskadtan üldögélő feleséget.

4.2.jpg

Némi empátiát mutat, bár különösebben nem kell megerőltetnie magát, az asszonyból dől a mondanivaló: egy éve diagnosztizálták a férje betegségét, ami egyre súlyosabb lett, mintha nem lenne önmaga. Rico gyorsan előjön a témával, és rákérdez, ki akarhat rosszat a férjének? Az asszony totál meglepődik, neki az őrök jelenléte természetes a férje munkája miatt. Ami mi is – jön a következő kérdés? Az NSA-nél dolgozik (dolgozott), mondja a feleség, nekem meg szalad felfelé a szemöldököm, hogy lehet ennyi esze a nőnek, hogy egy vadidegen orvosnak ilyesmiről dumál. Amikor nagyon érzelgőssé válik a beszéd a beteg férjről, és előjönnek a krokodilkönnyek, Shaw olajra lép (naná).

A folyosón konstatálja, hogy Arthur a biztonsági őreivel együtt eltűnt, egy nővér világosítja fel, hogy vizsgálatra vitték. Miközben oda igyekszik, megtárgyalja Főncsivel az eddigieket, aki időközben kerekebbé tette a képet: NSA + Szamaritánus = valamiféle titkos projekt, amit a kormányzat 2005-ben leállíttatott. Eközben nyilván bizalmas adatokhoz fért hozzá, amit most betegként kifecseg – akarhatják ezért páran a halálát, akár a saját védelmezői is.

Shaw nem lát jobb megoldást a célszemély közelébe jutáshoz, mint bemegy egy üres helyiségbe, és az álmennyezetet megbontva mászik át a vizsgálóba. Pillanatok alatt levágja, hogy ott nem Arthur vizsgálata, hanem kihallgatása folyik, persze tudtán kívül kapott olyan injekciót, hogy a benne lévő szer hatására információkat ad át. Shaw közbelép, mire a kihallgató nő eltűnik, a kint lévő ügynökök viszont berontanak, és lekapcsolják Ricot.

5.1.jpg

5.2.jpg

Ismét múltba nézünk, 1971-be, hogy pontos legyek. A kis Harold cefet bütyköl valamit, és amikor apja rákérdez, hogy mi az, készségesen bemutatja működés közben: egyfajta kezdetleges memóriarendszer, ami megismétli a betáplált jeleket – azért csinálja, mert apja meglehetősen feledékeny, és ha megfelelően továbbfejleszti, képes lesz az öreget a dolgaira emlékeztetni. Fater persze büszke, az látszik, de azért óva inti a gyereket, nehogy túlzásba essen. Mert Harold már egy olyan gépen agyal, ami apja helyett emlékezne, gondolkodna – az azonban eltanácsolja ettől, hiszen embert nem lehet a géppel helyettesíteni, még ha megtöltik annak emlékeivel akkor sem.

A jelenben Főncsi megjött a kórház parkolójába, bemérte Shaw helyzetét (egy irodába zárták be az ügynökök) – és az iroda egyik fiókjában lévő mobilon felhívja őt. A nő kéri, hogy jöjjön és tartsa szemmel Arthurt, míg ő megpróbál kijutni, de Főncsi még mindig nem akar terepre menni (mi lehet az oka?), inkább innen dolgozik tovább az ügyön. Arra már rájött, hogy a nőt, aki vizsgálat helyett vallatta a célszemélyt, Elizabeth Rossnak hívják; Shaw pedig elmondja, hogy a Rudy nevet hallotta Arthur szájából. Tovább nem tudnak eszmét cserélni, mert bejön az irodába Rico elfogója, de a nőnek van annyi sütnivalója, hogy a telefont vonalban tartja, így Főncsi odakint hallgatózik. Az ügynök nyugodtan kezdi kérdezgetni Shawt, hogy mégis ki ő, és mit akar Arthurtól, közben még hamit is hozott, amit szorgalmasan túr befelé a buciba.

6.1.jpg

6.2.jpg

Többet most nem tudunk meg, irány John és az útszéli csehó. Amikor belép, újságot olvasható, magát baseball sapkával eltakaró tagot szúr ki, hozzá lép, leszedi a satyit, és már meg is van a megoldás: Fuszkó érkezett. Hát ez gyors bukta volt. Kérdi tőle, hogy találta meg, mire Lionel visszavág: gondolod, hogy pókeren nyertem a nyomozói jelvényem? John arca meg sem rezdül, erre nyomozónk kiböki: oké, Főncsi segített. Hatalmasat vigyorgok. Hősünk utasítja, hogy húzzon a retekbe, de Fuszkót nem ilyen könnyű lerázni. Leül John mellé a bárpulthoz, mire az morcosan odakaffogja, hogy maradhatsz, de akkor kussolj és igyál, erre Lionel rendel egy whiskeyt szódával whiskey nélkül. Hehh.

Visszaváltunk Rico kihallgatására, a nő persze nem mond semmit, inkább arra hívja fel vallatóját, hogy Arthurra kellene vigyáznia. A beszélgetés ekkor váratlan fordulatot vesz, a vallatónak kigúvadnak a szemei, majd nyikkanás nélkül összeesik. Rico is meglepődik, előkapja a mobilt a fiókból, és kérdi Főncsit, hogy ő mérgezte-e meg az ügynök kajáját, de nemleges választ kap. Akkor bezony szarban vagyunk. Rico elveszi a férfi minkét fegyverét, egyiket az övébe dugja, a másikat a lábszárához erősíti, gondolom tartaléknak.

Főncsi közben meredek dolgokra jött rá: a nő, aki Arthurt ki akarta hallgatni, Elizabeth Ross, de ha úgy nézzük a nevét, hogy Betsy Ross, akkor már megkapjuk a függetlenségi háború egyik hősének a nevét – azt a csoportot pedig, akik ilyen nevekkel dobálóznak, ismerjük több korábbi részből is, az „Éberség" tért vissza. Már látjuk is, furgon kanyarodik a kórház elé, maszkos fegyveresek nyomulnak az épületbe, odakint pedig egy ismerős arc irányítja őket: Peter Collier.

7.1.jpg

7.2.jpg

Rico Arthurért üget, a szobája előterében látja, hogy a többi kormányügynök is kiütve hever, ugyanúgy a kajától purcantak ki. A férfi szerencsére az ágyában pihen, majd belép a felesége is, akinek nem kicsit kerekedik el a szeme a fegyveres „doktornő" láttán. De nem lacafacázik, mikor Shaw elmondja, hogy szorult helyzetben vannak, minden további nélkül segít: ébresztgetni kezdik Arthurt, de a zavart férfi egyáltalán nem akar velük tartani. Exügynökünk kétségbeesetten szólítja a fülesén át Főncsit, az azonban az ajtóból válaszol: a keresztnevén szólítja a zavarodott Arthurt, ő pedig azonnal felismeri: Harold! Na baszki, most már értem miért kerekedtek el Főncsi szemei, amikor meglátta a célszemély adatait, ezek ketten ismerik egymást!

Visszatérünk a múltba, 1979-be, és most már a pontos helyszínt is megtudjuk: Lassiter nevű városkában vagyunk, Iowa államban. Harold és két cimborája kedélyesen beszélgetnek egy épület előtt, majd kisfőncsi vicces mutatványba kezd a haverok szórakoztatására: felemeli a kagylót a nyilvános fülkében, belesípol majd beüt pár számot, és a túlvégen egy hang franciául szól bele – valahogy kibűvészkedte, hogy ingyen telefonáljanak külföldre. A cimbik hatalmasat röhögnek, a tini csínytevésnek azonban rendőrautó érkezése vet véget: a hátsó ülésen Harold apukája, a járőr pedig a fiút szólítja, hogy menjen velük, mert gond van. Nincs tovább mozizás, irány a jelen.

8.1.jpg

8.2.jpg

Arthurt sikerült szállítható formába rendezni – felöltözött és önként követi Főncsit, aki mellesleg Shaw kérdésére elárulja, hogy még az egyetemről ismerik egymást. Gyorsított ütemben próbálnak kiügetni a kórházból ők négyen (Arthur felesége természetesen jött velük), közben a férfiak a régi időkről anekdotáznak. Harold persze kummant, amikor célszemélyünk megkérdezi, hogy most mivel foglalkozik: biztosításokkal, jön a laza hazugság. A kedélyes múltidézésnek az Éberség tagjainak érkezése vet véget, kettejüket Shaw kénytelen térdlövéssel illetni. Odakint benyomulnak Főncsi kocsijába, Rico mint a B-kategóriás hálivúdi akciófilmek főhősei, menet közben, ablakon félig kilógva tüzel az ellenségre (Collierre + az idekint maradt embereire), miközben elszelelnek (őszinte leszek, ettől a jelenettől kicsit megszaggattam a hajam, de haladjunk).

Egy órával később megérkeznek egy rejtekhelyre (nem a szokásos titkos lakásba, hanem egy másikba). Arthur kérdi, hogy miért támadták meg őket, mire Főncsi azt feleli, hogy a munkája miatt, úgyhogy legyen kedves a férfi erről többet mondani. Ő hajlik is rá, de nem a felesége előtt – a nő ettől jól kiakad, de szótlanul elkullog, bár a kis térben nyilván így is mindent hall. Főncsi szerint támadóik információt akarnak Arthurtól, de ő egyenlőre nem mond érdemben semmit a munkájáról. Felesége eközben Shawt kérdezi, hogy mégis mi ez az egész, de nem kap egyenes választ, csak annyit, hogy a férje melója miatt kerültek veszélybe, de itt biztonságban lesznek, csak maradjanak veszteg.

9.1.jpg

9.2.jpg

Pár órával később, immár kora este egy tea mellett Arthur és Főncsi beszélgetnek. Illetve először nosztalgiáznak egy kicsit, egy MIT-s dalt énekelnek el ők ketten (iszonyú cukik). A végén Shaw faarccal megjegyzi, hogy John mennyire fogja sajnálni, hogy lemaradt erről, én meg csendben felvinnyogok. Aztán Főncsi a lényegre tér, és a Szamaritánusról kérdezi célszemélyünket, és a válasza hallatán földig koppan az álla az enyémmel együtt: a Szamaritánus gyakorlatilag ugyanaz a projekt, mint a Gép építése volt, tehát iszonyú adathalmaz beömlesztésével egy mesterséges intelligencia létrehozása, mely előre jelzi a terrorcselekményeket – lényegében a gép leírását adja meg. Na bazmeg!

Mielőtt többet megtudnánk, utoljára mozizunk egyet, irány 1979. Az előbb ott váltunk meg a fiatal Haroldtól, hogy beült a rendőrautóba, most látjuk, amint hazaviszik őt és az apját. Közben a rendőrtől megtudjuk, hogy a fater a háziktól totál messze kóborolt – nem jó ez így, vszg kezd agyilag nagyon leépülni az öreg. Mikor apa és fia kettesben maradnak, előbbi elnézést kér az állapotáért, mert szerinte a fiának egyetemen a helye, nem mellette, hogy rá vigyázzon. De a fiú kontráz, épp most épül egy iskolákat összekötő hálózat, ha ő nem mehet a suliba, hát majd a suli jön el hozzá.

A jelenben Arthur tovább beszél a Szamaritánusról – a programot 2005-ben a kormány leállította. Azt is elmondja, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen program, a sajátján kívül még vagy ötöt megemlít, amelyek készültek, de nem fejezték be őket (baszki, a kormány aztán tutira ment, ezek szerint több szakival is gépet építtetett). Szerinte azért állt le minden egyszerre, mert valaki célba ért, és mindannyiukat megelőzve készítette el a Gépet; Főncsi pedig eléggé jelentőségteljes fejet vág – ő tudja a választ, amit Arthur nem: az ő gépe lett a befutó.

10.1.jpg

10.jpg

Helyszínt váltunk, az útszéli kricsmiben is este van már, John és Fuszkó ücsörögnek a bárpultnál, előbbi meglehetősen morcos, hogy nyomozónk nem iszik alkoholt. De Fuszkó elmorogja, hogy két éve nem iszik, mióta John a hátsó ülésére csüccsenve rákényszerítette az együttműködésre, és egyben a szembenézésre önmagával. Hősünknek füle botja sem mozdul a kirohanásra, ezért nyomozónk nekitámad: miért gondolja, hogy csak ő bánkódik egyedül, és mégis miért bujkál a faterja egykori kocsmájában? Johnnak erre elkerekednek a szemei – hát igen, Fuszkó tényleg nem pókeren nyerte a jelvényét.

Rájött a falon lévő képeket nézve a hasonlóságra, mire John elrebegi, hogy apja Vietnamba vonulása előtt időzött itt, mielőtt háborús hős lett. Végül azonban nem ott halt meg, hanem munkahelyi balesetben kevéssel az utolsó hazatérése után. Ebből hősünk arra a következtetésre jutott, hogy bármi jót teszünk is az életben, rossz dolgok akkor is megtörténnek, és kész. Önsajnálat rulez! Fuszkó ettől a dumától egyre jobban behergeli magát, mert John igenis rengeteg embert megmentett, őt is, és ez egyáltalán nem volt hiábavaló! Aztán elege lesz, ideje indulni. John nem akar menni, de Fuszkó sem a két saját lábon távozásra gondolt... a jelenet többi része alább a videóban:

A biztonságos lakásban eközben Harold Arthurék hamis iratait és új lakhelyét készítené elő éppen, amikor célszemélyünk újra összevitatkozik az asszonnyal. A zavarodott férfit Harold próbálja nyugtatni, hogy ő csak a feleséged, Diane, mire Arthur közli, hogy emlékszik a feleségére, aki két éve halott, és fogalma sincs ki ez a nő. Az pedig, konstatálva, hogy bukta van, az órájában lévő adóvevőbe egyszavas parancsot ad a behatolásra – azzal fegyveresek rontanak a szobába, hatástalanítva Ricót. A nyomukban pedig komótosan, faarccal Hersh lépdel a szobába, bazmeg!! A kurva életbe, ezt nem hiszem el!

Gyilokunk „Asszonyom"-nak szólítja az eddig Arthur feleségének vélt nőt, ő tehát az Irányítás vezetője, Shaw egykori munkaadója, akinek eddig csak a kezét láttuk és a hangját hallottuk – most már arc is társul az ismereteinkhez. És hogy mit akarnak ők itt? Információkat Arthurtól, hogy hol vannak a Szamaritánus megmentett merevlemezei, és ha már erre járnak, örülnek, hogy megismerhetik Főncsit, a Gép készítőjét, aminek mostani lelőhelyét szintén ismerni akarják. Szóval valamelyik informatikus zseni szíveskedjék együttműködni – aki így tesz, életben marad.

11.1.jpg

11.2.jpg

11.3.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lackapac 2013.12.27. 15:25:04

Szuper részhez szuper hogyvolt dukál, köszönjük ismét.

Azt még érdemes lett volna megemlíteni, hogy Finch apja a kocsi megjavításáért cserébe megtanította Finchnek, melyik madár micsoda, amit már korábban is tudni akart. Így már megtudtuk, miért használ sokszor madárneveket álnévként a jelenben.

Sajna a folytatás már csak jövőre lesz meg, addig tűkön ülhetünk.

Llew 2013.12.27. 18:46:15

Durván jó résszel küldtek minket pihenőre. Az utóbbi pár rész sorozatban remek volt, de mégis folyamatosan tudják emelni a szintet és a téteket is.

Is 2013.12.27. 19:22:24

Basszus, ez még olvasva is álleejtős...
Nagyon várom már a folytatást. Ami mikor is jön? :)
A verekedés komoly volt :D

nautilus64 2013.12.27. 19:41:51

@Gabba: nézd ki szerepel benne! :) nem ismerős valahonnan? :D

még nem láttam a részt, majd a héten még megejtjük, de a képek jók :D

memari 2013.12.27. 20:23:51

Fusco annyira belejött a bunyózásba, h már Reeset is lenyomná ha még pár pohárra többet ivott volna. :D

az előző résszel is simán félévadot zárhattak volna szépen nyugisa, de nem, kell az izgalom a népnek, csak bírjuk kivárni.

AaannnaaA 2013.12.27. 21:12:47

@Lackapac: Köszi a kisegítést, ezt valóban elfelejtettem megemlíteni!

@Is: Január 07-ig kell kibírni nézéssel, hogyvóttal az utána köv. hétig :)
Asszem a videókból rendszert csinálok, jó így megmutatni az ütős jeleneteket.

@memari: Szia! Üdv itt is, köszönöm, hogy jöttél kommentelni, nagyon jól esik!! :) Na igen, Fuszkó - végülis múltkor lenyomta Simmonst, szóval tud valamit. Oké, egy józan John ellen nem bírta volna eddig, de amikor kipenderíti a kocsmából, azon hangosan felröhögtem.

@nautilus64: Segíts ki, Gabba melyik hogyvótjából "jött át" valaki?

És igen, én is ezt bírom rettenetesen a készítőkben, hogy mindig tudják emelni a tétet, lassan már madzagom sem marad, amivel az államat felköthetném...

Arkhia 2013.12.27. 22:43:14

Ez hát... Huhh... Szóval na. :D Durva volt. Kezdtek megfertőzni, az előzőt megnéztem (hogy Medve milyen hipercuki John ágyára fektetett buksival, az nem igaz), és jó eséllyel ez is meglesz, őrület. Shaw meg néha (az előzőben) már-már úgy viselkedett, mint akinek vannak érzelmei... Második nézéskor azért pislogtam ezen egy kicsit. :D

Ennek a végén meg az a kép, mikor a gép mutatja a halálozási esélyeket... Fhuuu, imádom az ilyet. Azonnal el is kezdtem filózni rajta, és baromira logikus tényleg, mert Shawra ugye nincs szükségük... Viszont azon még gondolkozom, hogy miért Főncsinek a jobbak az esélyei a két zseni közül. :) Hol van Forrás, mikor szükség lenne rá? Tudom, a ketrecében, de akkor is. Ha már dumál a géppel...

AaannnaaA 2013.12.27. 23:06:21

@Arkhia: Igen, ezeken az esélyeken lehet sakkozni bőven, míg ki nem jön az új rész, de azért ne feledjük, Shawnak ott a bokájához erősített stukker, hátha az jó lesz még valamire :)
Forrás a ketrecében van, úgyhogy Johnnak ideje visszatérnie, és kiszednie onnan, össze kell dolgozniuk, megmentendő hőseinket. Legalábbis így kellene lennie, hogy ne megint megemlékezést kelljen írnom - attól morcos lennék.

Is 2013.12.27. 23:07:03

@AaannnaaA: A dátum túl késői! De sebaj, valahogy bírni kell.

A videók beillesztése viszont jó ötlet. Keep up the good work :)

Llew 2013.12.27. 23:13:59

@Arkhia: @AaannnaaA: Forrás annyira a ketrecben van, hogy onnan is sikeresen kommunikál a Géppel, plusz ha figyelmesen nézitek a végén a kapcsolati ábrát, akko egy pillanatra látszik a szöveg, hogy az analog interface (= FOrrás) sárgával jelölve újrakapcsolódik Finchez. Szóval jó eséllyel ő lesz a felmentő sereg és nem Johnék, akik az ország túl felén vannak és gőzük sincs róla, hogy baj van.

AaannnaaA 2013.12.27. 23:15:38

@Is: Köszi, aranyos vagy :) Addig ajánlom a Ray Donovan hogyvótokat olvasásra, eddig négy részét írtam meg, az is jó sorozat, bár a hogyvótjainak megjelenésével kicsit mostohán bánok (a Célszemély élvez prioritást, na). Sajna én most átállok romantikus üzemmódra, mármint ami a következő hogyvótokat illeti, gyanítom az nem a Te stílusod :))

AaannnaaA 2013.12.27. 23:20:32

@Llew: Na ezt olvastam a junkie-n is, de akárhogy meresztettem is a szemem, nem láttam az összekapcsolódást (ide akartam tenni a végére a képet róla), de most megyek és kikockázom, hátha :)

Llew 2013.12.27. 23:42:06

@AaannnaaA: ha kockázva sem megy, akkor kénytelen leszel elhinni nekem

AaannnaaA 2013.12.27. 23:50:30

@Llew: Oké, megnéztem, most már látom :)

Arkhia 2013.12.28. 00:32:14

Forrás és Medve, mint felmentő sereg... *.* Oké, ezt látni akarom, MOST. :D De valahogy van egy olyan érzésem, hogy Arthur nem tudja majd szépen megvárni, amíg belehal a betegségébe. Valakinek itt meg kell halnia, és csak nem irtják ilyen ütemben a főszereplőket... (nemgondolazAtlantiszra)

Lehet, hogy lesz itt valami gubanc a 2. Géppel? Erre célozgathatott Forrás? Nem minden mesterséges intelligencia hasonlít, és ha az első Gép tudott a második létezéséről, talán erre készülve tette bármikor bevethetővé Forrást, mert nem hiszem, hogy csak a gazdi megmentése volt a cél, ez az egész ügylet bármilyen gázos, nem olyan "nagy" valami, hogy (ha Carter nem hal meg, és John nem megy el, amit ugye nem látott előre) magukban nem tudtak volna lerendezni. Hjaj, nagyon megszaladt a fantáziám...

Lackapac 2013.12.28. 00:50:47

@Arkhia: Az első gép nem tudott a másodikról, ami az utolsó képről nem derül ki, hogy akkor váltott "deactivated"-ről "unknown"-ra. Egyébként vicces, hogy mellette elkezdte felbecsülni, mennyire kerülhet konfliktusba a "konkurenciával".

AaannnaaA 2013.12.28. 00:52:49

@Arkhia: Remélem nemsokára megjön Neo is kommentelni, vele aztán lehet jókat elméleteket gyártani, ő nagyon ott van ebben. Szoktál néha junkie-t olvasni? Na ott a PoI kibeszélője alatt vadul folyik az elméletgyártás :) Én inkább nem agyalok, hanem csendben rágom a körmöm 7-éig...

Addig Neo gondolatai erről a részről, rengeteg kérdéssel a végén:
www.sorozatjunkie.hu/2013/12/19/person-of-interest-3x11-lethe-felevadzaro/

És a PoI 3. évad kibeszélő:
www.sorozatjunkie.hu/2013/09/25/person-of-interest-kezdett-a-3-evad/

Ha már olvastad, akkor sorry :)

@Lackapac: Amúgy meg mit kerestek még ébren? Én hogyvótot írok, de nektek mi a mentségetek? :)

Lackapac 2013.12.28. 00:56:01

@AaannnaaA: Oh, hogy ilyen késő van. A biológiai órám már átállt batmódba, kicsit később fogok álmos lenni, de valószínűleg majd délig alszom. Nem baj, edzek szilveszterre.

Arkhia 2013.12.28. 01:02:18

Na jó, én ezt sürgősen megnézem, mielőtt további hülyeségeket írok. :) Elméletezni meg imádok, sose bírom ki nélküle.

@AaannnaaA: Még nem láttam, köszi. :) Én is hogyvoltot írok egyébként, de különben is bagolytípus vagyok.

ThomasGreg 2013.12.28. 01:32:22

A végén Hersh vajon miért sárga négyzetet kapott?

Valaki meg tudja nekem mondani?
Köszi az írást nagyonsok-Annna!

AaannnaaA 2013.12.28. 01:39:05

@ThomasGreg: Nagyon szívesen, és üdv a klubban :)
Jó kérdést tettél fel, szerintem véletlen baki az alkotóktól (néha az óra nem szokott stimmelni, előfordul na), nekem fel sem tűnt, de most, hogy visszanéztem, én is látom.
Többiek?

Flankerr 2013.12.28. 04:10:14

Nagyon jó részé, nagyon jó HV, same as usual..:)
A főszereplőkért nem aggódom, de ez az én véleményem...:) sikerült egy újabb szálat behozni a készítőknek ,de egyrészt ügyesen, másrészt logikusan, plusz Föncsi múltja miatt már megérte. Szóval várom a következő részt erősen..:)

Lackapac 2013.12.28. 09:57:13

@ThomasGreg: @AaannnaaA: A 2x22 óta ő is tud a gépről, már akkor sárga volt a négyzete. És mivel épp nem fogott fegyvert Finchékre, nem kapott pirosat, sem piros-fehéret.

Stiel 2013.12.28. 09:59:07

Sárga négyzet = aki tud a Gépről. Hersh ott volt a 2. évad végén, amikor ugyan nem találták meg a Gépet, csak egy üres hangárt, de azért valami fogalma mostanra már biztosan van.

Stiel 2013.12.28. 10:16:37

@Stiel: ah, hogy 2 perccel maradtam le...

AaannnaaA 2013.12.28. 10:53:19

@Lackapac: @Stiel: Oké, viszont attól, hogy nem lóbál stukit, az ártó szándék nála is megvan, így nyugodtan lehetne piros-fehér. Szerintem.

@Flankerr: Azon gondolkodom, hogy valahol (talán junkie-n) téma volt, hogy mutatják majd a kis Harold-ot és a kis Johnt is, bár úgy rémlik némileg korábbra szánták az alkotók. Viszont remélem, hogy megmarad az eredeti elképzelés annyiban, hogy láthatjuk a kis Johnt is :)

Lackapac 2013.12.28. 11:24:55

@AaannnaaA: Piros-fehéret eddig is csak olyanok kaptak, akik épp abban a pillanatban fizikai veszélyt jelentettek másokra. Esetleg teljesen pirossal még jelölhette volna, mert ő is veszélyezteti az admint, de ezt a megtiszteltetést Control már megkapta; ő a nagyfőnök, Hersh parancsot teljesít, ez talán elég volt a gépnek, hogy ő egyelőre csak sárgát kapjon.

AaannnaaA 2013.12.28. 11:30:21

@Lackapac: Értelek, és igaz, hogy Hersh perpill. épp nem belezőkarmolóval ment hőseinknek, de azért tudjuk, hogy egy lelketlen gyilkológép - oké, oké, elfogult vagyok, én piros lapot adtam volna neki :)

Kapitánylány 2013.12.28. 15:02:52

@AaannnaaA: @Gabba: bakker, ha jól olvasom, mert nem akarom lelőni a poént magamnak, akkor Arthur az, aki a kórházban fekszik, ő a 13-as raktárból szintén Arthur :-) vagyis Arthie, de gondolom az Arthur beceneve, megy itt ám a színészfeldolgozás... :-)

Pácsó Ármándó 2013.12.28. 16:39:50

@Kapitánylány: Aszittem legaláb a Onídn Kaptányfiú! :-)

Gabba 2013.12.28. 18:18:21

@AaannnaaA: @nautilus64: Artie, yesss, naná, hogy ő az.

Kösz, hogy szóltatok, így legalább elkottyanthatom, hogy jan.16-án folytatja a Viasat a 13-as raktárt, és jövök én is a hv-tal.

Csoszi_ka 2013.12.28. 18:22:37

Így itthagyni minket, szép :( Sokára lesz január...

Pácsó Ármándó 2013.12.28. 18:49:36

@Gabba: Múltkor volt benne egy szerelőlány meg egy elszabadult porszívó. Tudtad?

AaannnaaA 2013.12.28. 18:49:56

@Gabba: Ez azt jelenti, hogy ritkábban lesz Onedin hogyvót, vagy azt, hogy lógni fog a nyelved hogyvótírás közben? :)

@Csoszi_ka: Öööö, jogos, de kivételesen nem bánom, hogy messze még a folytatás, mert addig sem kell dolgozni, és ezért még kíváncsiságomat is beáldozom :)

nautilus64 2013.12.28. 20:37:30

@Gabba: óóó de jóóóóóóóó :) minden nap lesz? mármint új rész? és hogyvolt is minden nap lesz, ha minden nap lesz új rész? :) és nincs sok sóismétlés ám! :)

Gabba 2013.12.28. 23:56:17

@nautilus64: a saját érdekemben remélem, hogy csak heti egy rész lesz ...

Neoprimitív 2013.12.29. 14:18:36

Kösz a hogyvoltot! Teóriákba inkább nem mennék bele, ami eszembe jutott róla, azt már leírtam az általad is belinkelt junkie posztba meg a kommentjeibe.

Talán csak annyit fűznék hozzá, hogy a Gép 2. behozása (és az, ahogy megtették) nálam megint megdobta a készítők kreditjét (amiből az elszúrt dolgok megbocsátását finanszírozom magamban) egy tudományosabb összeggel. Nagyon ritka, amikor egy, a korábbi mitológiát alaposan megbolygató új változó nem mond ellent a korábban megismert dolgoknak, sőt, logikusan illeszkedik bele.

Gabba 2017.04.03. 22:40:08

@AaannnaaA: hát, erre mondják, hogy cliffhanger a legszemetebb fajtából...

AaannnaaA 2017.04.03. 23:09:20

@Gabba: De tutira biztosítja a visszatérést :)

Flankerr 2017.04.04. 09:44:38

@Gabba: ez így működik kérem :)

Neoprimitív 2017.04.05. 09:21:59

Nekem csak most esett le, a hogyvoltot újra olvasva, hogy Controll mekkora pókerarc. Hiszen neki, mint egykori főnökének abban a pillanatban fel kellett ismernie Shaw-t, amikor az leült mellé a kórházban.
süti beállítások módosítása