Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x10 - Fury

2013. november 08. 15:00 - Smiley93

Az előző rész igen akciódúsra sikeredett: kiderült, hogy Csuklyás Rém nem más, mint Allison-mániás Matt, Vadászanyu inkább eltávozott az örök vadászmezőkre, nehogy evilágon támadjon ingerenciája négylábon vadászni, Pszichóalfa pedig feltámadt Menőcsaj és Főfarkas (nem önkéntes) segítségével. A Hogyan lett egy ártatlan kamerás srácból Csuklyás Rém?-sztorival kezdünk, ehhez egészen az évad első teliholdas éjjeléhez térünk vissza, amikor is Matt túljárva Menősrác eszén, élő adásban leste végig a mobiljáról a – mint utólag kiderült – mégiscsak mozgalmas éjszakát, aztán pedig a hozzá kiosonó és Isaac apjának meggyilkolását képekkel bevalló Gonoszgyíkban lelki társra akadva, gyorsan össze is haverkodott vele. Megható pillanat, megint. Főcím.

Névtelen.jpg

Stiles meg Scott nem vesztegetik az időt, máris Zsaruapunak vázolják a helyzetet, ebbe a vázlatba éppen csak annyi fér bele, hogy Matt a Csuklyás Rém. Hogy honnan tudják, az meg maradjon titok. Zsaruapu korlátozottan lelkes, először is ő nem is zsaru mostan, másrészről meg bizonyíték ugye az nincsen, gyanúsított viszont ellenben eddig is volt Harris személyében. Mindegy, csak bízzon Scott szimatában. És abban bízik is, úgyhogy bemasíroznak így hármasban az őrsre, feltúrni az aktákat.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.09. 222408.bmp.jpg

Először a kórház biztonsági felvételein kutakodnak, lévén hogy itt végezte egyedül a piszkos munkát saját kezűleg Matt, és lám, a tarkója fel is tűnik egykettőre, meg a bőrdzsekije is ott lobog, de ennél azért egzaktabb kép jó lenne. Vagy egy tanú, mondjuk Farkasanyu, aki merő véletlenségből váltott Matt vélt tarkójával pár szót. Mázli van, mert Farkasanyu emlékszik a galád Mattre, lévén hogy főbenjáró bűnt követett el: gyilkolt összesározta a folyosót. Emellett a nyomozási anyagok kupacából sikerül előásni Matt jelenlétét bizonyító adatokat még másik 3 gyilkossági helyszínről, Zsaruapu már elfogatási parancsot vizionál, be is rendeli a tanút. Csakhogy végül tanú helyett maga a gyanúsított fut be, amivel nem is lenne baj, ha nem pisztollyal meg a recepciós kinyírásával tenné.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.09. 223459.bmp.jpg

Derek eközben fehér ködben lebeg, kicsit KO, miután Pszichóalfa feltámadásában segédkezett. Állatdoki kelti, méghozzá magasfrekvenicán, sajna nincs sok idő finomkodni, de nyugi, csak segíteni jött. Mert hát ez a hivatása, a Hale család tanácsadója meg jobbkeze volna ő, hát nem tudjuk hol lehetett, mikor anno a komplett családot kinyírták a tűzben úgy három fő híján, nem az ilyen eredményekért szoktak életmű-díjat osztogatni. Mindegy is, a lényeg, hogy Pszichóalfa a feltámadása nyomán még elég gyér fizikai kondícióban van, hiába, a halál már csak ilyen hatással van (a farkasokra is), így vélhetően felkeresi Dereket, és beveti a jó öreg csak az én segítségemmel mászhatsz ki a bajból trükköt, ne tessék bízni benne. Na, ez könnyen fog menni Főfarkasnak, aki még mindig Alfa, mielőtt megijednénk, hogy visszabétult, ő amúgy se bízik senkiben, még Farkasfiúban sem, pedig benne nem ártana, össze kéne fogni végre rendesen ez ellen a Vadásznagypapi ellen, Doki szerint ugyanis ő mozgat itt minden szálat és minden a terve szerint halad.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.09. 222813.bmp.jpg

Az őrsön túszdráma zajlik, Matt elkobozza a telókat, a falhoz bilincselteti Zsaruaput, aztán tárlatvezetést tart a másik kettő túsznak a rendőrhullákból, amiket Gonoszgyík az ő gondolatára nyírt ki, milyen praktikus ez így. Úgy tűnik, Vadásznagypapi is praktikusan szemléli Vadászanyu halálát, hiszen ez remek alkalom arra, hogy egy Vadászanyutól származó (?), Allisonnak címzett levéllel Derekfalka ellen uszítsa a csajt, aki gyorsan el is takarítja hétköznapi élete felesleges cuccait és átvált gyilkos Vadász-üzemmódra, ajaj.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.09. 224057.bmp.jpg

Az őrsön a túszok Matt vezényletével az összes ellene szóló bizonyítékot megsemmisítik, és már épp a szabadon eresztésükről alkudoznak, amikor befut Farkasanyu. Scott bármit megtenne, csak az anyját hagyja ki Matt a mókából, csakhogy Csuklyás Rém ma nincs könyörületes kedvében, be kell engedni a látogatót. Aki Főfarkas. Mármint nyaktól lefele bénán, Menősrác által tologatva. Na, kellett megfogadni Állatdoki tanácsát. No mindegy, Matt kezd ideges lenni, meg félig-gyík formában leledző Menősrác is, meg is karmolja a méreggel Stilest, aki így Főfarkason heverészhet tovább.

Névtelen_1.jpg

Ráadásul csak befut Farkasanyu is, akit Matt pisztolyos unszolására Farkasfiú invitálhat be, csak tegye, amit Matt mond, aztán minden jó lesz. Csak hát a srácnak már igencsak elgurult a gyógyszere, belepuffant Scottba, amiről csak Farkasanyu nem tudja, hogy átmeneti probléma csupán. Áhá, szóval Farkasfiú leleplezésében mesterkedik ez a Matt. Gyorsan bezárja Farkasanyut az egyik komfortos cellába, Zsaruaput kapja társul, Matt meg Scottal húz el, neki ugyanis válaszok kellenek. Konkrétabban az a bizonyos Bestiárium, egy kicsit fúrja ugyanis az oldalát a kíváncsiság az oldalát fúró pikkelyek okán.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.09. 231023.bmp.jpg

Ezt a kérdést Stiles meg Főfarkas is megvitatja, így bénán heverészve úgysincs jobb dolguk. Derek tudni véli a rejtély megoldását: mivel Matt öncélúan használta fel Gonoszgyíkot gyilkolászásra, megszegte a Kanima-játékszabályokat, így az egyensúly fenntartása érdekében maga is gyíkká válik. Amitől ők persze még pont ugyanakkora kulimászban vannak, a sztori mindenképp az ő kinyírásukkal végződne, még szerencse, hogy Főfarkasnak sikerül megkarmolnia magát, így serkentve testét gyorsabb gyógyulásra és méregtelenítésre.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.09. 231649.bmp.jpg

Egy másik színen Matt Farkasfiúval folytat meghitt beszélgetést, hogy is volt ez anno a megölésével. Kiderül, hogy az a bizonyos úszócsapat, aminek Isaac apja volt az edzője és Gonoszgyík áldozatai a tagjai, Lahey-éknél ünnepeltek egy győzelmet egy úszómedence meg tetemes mennyiségű alkohol társaságában, mikor Kismatt átugrott Kisisaachez Batmant Supermanre cserélni. Az üzletre végül nem kerülhetett sor, mert Isaac néhai bátyja belehajította a vízbe Kismattet, aki lévén nem tudott úszni, kis híján belefulladt, Lahey apu meg a kimentése után titoktartásra kötelezte. Így is lett, amíg azon a bizonyos Kate-féle temetésen meg nem látta a kedves edző bát, és csak úgy szívesen kitekerte volna a nyakát mire voilá, seccperc ki is nyiffant a kliens. Aztán megejtette a találkát Menősrác-Kanimával, összehaverkodtak, megalapították a Bosszú Bt.-t és innentől a többi már történelem. Csak kattintott egyet a fényképezőjével, és ment is a hullaházba az összes fotóalany (Allison?)

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 223241.bmp.jpg

Eközben Főfarkas halad a gyógyulással, már a lábujjait is tudja mozgatni. Nagy cucc, az már Stilesnak is megvan, pedig nem is farkas. Mielőtt még keseregnénk egy sort, hirtelen elmegy az áram, beindulnak a szirénák, és sortűz alá veszik az őrsöt, egykettőre háborús övezetté változtatva azt, mindeközben Vadásznagypapi Shakespeare-idézettel szórakoztatja a ténylegesen dolgozó Vadásztársakat. Üdvözöljük Vadászékat.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 223953.bmp.jpg

Mindenesetre ez történelmi pillanat, hőseink most először örülnek Vadászéknak, mert míg Matt egy íróasztal alatt lapul meg, addig Farkasfiú Stilest menekít, a nyomukban Főfarkas igyekszik. Sajnos Menősrác félgyík-állapotban is vérszemet kap, ő nem a megadás híve. Vadászapu Allisonnal eközben már az épületen belül, a csaj hamar belebotlik a Stilest biztonságba helyezett Scottba, aki nem érti, miért is szegeződik rá a barátnője nyila és kérdése Derek hollétéről. És még csak nem is sejti, micsoda mázlija van, hogy nem kapta mindjárt a testébe az előbbit. Na de lapozzunk, Vadászéknak küldetésük van, de az apa-lánya páros gyengusnak bizonyul Gonoszgyík ellen: hiába, nehéz lehet olyannal küzdeni, aki csak úgy kihúzkodja a fejébe fúródott nyilakat és vígan ugrándozik tovább.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 223809.bmp.jpg

Az eredmény: eszméletlen Vadászapu és sarokba szorított Allison, akit Matt ment meg jobbkezétől, miután az ellátta a kívánatos mennyiségű idegméreggel. Aztán közli vele, hogy a múltkor füllentett egy aprócskát, mert ő tényleg az a ha az enyém nem, másé sem idegbeteg típus, jé. Ezzel a végszóval elhúz, váltja a valódi felmentősereg, Vadászapu.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 224501.bmp.jpg

Odabenn Zsaruapu próbál mentősereget játszani, kifeszegeti a falból a bilincsét rögzítő fémet, na ezt csinálja utána valaki. Kár, hogy a semmiért fáradozott, mert alighogy kiszabadul, már le is ütik, legalább elájul, így nem kell látnia a kibontakozó farkasharcot, boldog ember. Farkasanyu bezzeg nem boldog, Scott miatt aggódik, hisz meglőtték az istenadtát. Matt szemberöhögi, és úgy egy szótagnyira van Farkasfiú titkának felfedésétől, mikor betoppan fullos farkasmaszkban Derek, és lenyom egy fightot a befutó Gonoszgyíkkal, amibe végszóra Hegyesfül Scott is becsatlakozik. Miután győznek, ideje a szőrös pofavillantásnak Farkasanyu felé, minden elismerésem az övé, ha ebből az esett le neki, hogy a fia vérfarkas, de íme az illusztráció, mindenki döntse el maga:

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 225717.bmp.jpg

A látottakra Farkasanyu úgy reagál, mintha kábé meghalni látta volna a fiát. Akkor ejtsük is ezt a szembesítés-témát, Scott iszkol el, a folyosón Gerardba botlik, csak bemerészkedett az öreg, miután kinn csekkolta a Pszichóalfa-szerű, kíváncsiskodó járókelőt. Scott felháborodik, arról volt szó, hogy Nagypapi marad a fenekén, amíg ő itt intézkedik, amúgy is beépült Derek falkájába meg szállította az infókat Mattről és Gonoszgyíkról. Na nem kell betojni, Gerard nagypapi most kivételesen elégedett, eredjen csak Scott barátokat menteni, ő meg megy a Csuklyás-Gyík duót intézni. A beszélgetést Főfarkas kagylózza, lesz még ebből nemulass.

Névtelen200.jpg

Matt eközben menekülőre fogja, mit ne mondjak, halva született ötlet, hacsak nem készített előre össze egy új személyazonosságot valahol Afrikában, és abból, hogy a folyóhoz rohan, úgy sejtem, nem. Vadásznagypapi ezen a ponton vet véget az ámokfutásnak, hajlott korához nem illő fürgeséggel kapja el Matt grabancát, majd nemes egyszerűséggel, mondhatni stílusosan vízbe fojtja Csuklyás Rémet, most mondja valaki, hogy nem érte volna meg Mattnek beleinvesztálni az úszótanfolyamba úgy 10 évvel korábban, sok kínlódást megspórolt volna magának és Beacon Hillsnek.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.12. 230808.bmp.jpg

A vízből kisétáló Gerardot az immár gazdátlan Gonoszgyík lesi a híd alól, egészen elanyátlanodott szegény, mint egy kóbor kutya, de a víztől már nem fél. Micsoda szerencse, hogy Vadásznagypapiban egy szerető gazdira lelt, this is the beginning of a beautiful friendship. Mindezt Pszichóalfa csekkolja egy szirtről, na ezek már olyan infók, amikkel lehet Főfarkashoz menni a segítő bűvésztrükköt megjátszani. Folytatás következik.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.08. 17:44:26

Ismét zsírsárkány a HV, köszi érte.
Stiles és Derek kettősén nagyot nyerítettem, annyira jók voltak. Imádtam. :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.08. 18:48:57

És!!! Végre leírhatom legálisan is a véleményemet arról, hogy Allison kapott nagypapitól egy (gondolom erősen kozmetikázott búcsúlevelet anyutól, jaj de imádtam pedig azt a nőt, brühühü!), és közben is amíg Papparappa átadta a levelet, olyan manipulatív kísérő szöveget nyomott a lány arcába, hogy azt mondtam, nincs az a teremtés, aki ennek bedől, és nem lát át a szitán. És de pedig de. Van.
Valamint ismét megragadom az alkalmat Szersén Gyula méltatására, aki ha hozzám beszélne olyan vészjóslóan, ahogy egynémely szereplőhöz szokott, hát összecsinálnám magam, és meg sem állnék Új-Zélandig. Az fix.

Smiley93 2013.11.11. 20:11:05

@aggyistenbiri: Stiles + Derek = garantált szórakozás:D ez a földön fekvős jelenet meg különös kedvencem;)
süti beállítások módosítása