Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Társas játék 2x05 - Szar a palacsintában

2013. október 29. 09:00 - sixx

A kórházban nyitunk, ahol Léna, a világ legbénább kerekes székes pingpongozója Szabó Kimmel Tamással, a kurvára nem nyomorék amorózóval játszik, illetve nem, csak úgy tesznek a forgatókönyv kedvéért, de olyan bötén, hogy az már nem aranyos vagy kedves, hanem idegesítő. A sporttevékenységnek nettó nyolc másodperc után van vége, mert SZKT be akarja vallani, hogy neki semmi keresnivalója nincs a székben, hiszen tud járni, de nem viszi rá a lélek a vallomásra / túl beszari pöcs ahhoz, hogy beismerje, hülyíti a csajt. Persze jó szándékból teszi, mert megsajnálta, és mert bejön neki. Annyit azért elárul, hogy annak a profnak az öccse, aki Lénát műtötte. Micsoda meglepetés.

Screen Shot 2013-10-29 at 5.03.23.png

Gabi és Antal otthon, a kutya az asztal mellett koldul, minden a legnagyobb rendben. Illetve nem, mert Antal kutyakaját töm a zsebébe, és elviszi az ebet sétálni, persze nem azzal a céllal, hogy az jól érezze magét, hanem hogy eleressze, mert nem szereti a kutyákat. Abba nem gondol bele persze, hogy ezt otthon hogy magyarázza majd el (sehogy), de mire a kutyától megszabadul (letesz neki egy adag kaját a földre, majd elszalad), máris kezdhet mindent előrö, hiszen egy arra járó jótét lélek kutyás nő nyakon csípi a kis vakarékot és visszaviszi Antalnak. A nő mellesleg vakvezető kutyákat képez ki és úgy náz Antalra, mint egy istenre. Ja, és az eb nevet is kapott: Mázli.

Screen Shot 2013-10-29 at 5.07.32.png

Közben otthon Gabi mosogat, majd telefonoz, Delfinnel, aki nem érti, miért mondja neki a nő, hogy a büdös életbe' soha nem akarja látni. De hát mi van? Az, hogy megdugtad a húgomat. Ja, az? Az. Nagyszerű kis beszélgetés, a végére Delfin kezd újabb depressziós rohamot kapni, már ha van ilyen egyáltalán. Léna közben igyekszik talpra állni, miközben a leszbikus masszőrnő ott áll mellette és zabál egy utasellátós szendvicset, ha másért nem, azért pattannék fel a kerekes székből, hogy kitépjem a kezéből a cuccot. Azt nem nagyon értem, mit keres egy kórház rehabilitációs osztályán egy külsős, de hagyjuk ez legyen a legnagyobb baj a sorozattal. Léna majd' összefossa magát, de nem mozdul a lába.

Screen Shot 2013-10-29 at 5.28.56.png

Judit otthon van (mikor vagyunk? mennyi idő telt el?) és telefonoz Flórával, a doki feleségével, aki osztálytársa volt, és aki éppen régi osztályképeket nézeget. Aztán meghívja vacsira Juditot, hogy végre megtörténhessen a forgatókönyvírók álma, a Véletlenül Összetalálkozik Két Csalfa Szereplő És Égnek Mint A Rongy-jelenet. Flóra úgy hever a kanapén, mint aki éppen egy Gauguin-festményhez fekszik modellt, már ha a mester egy mackóalsós anyukát akarna megfesteni. Megint ugrunk, megint nem tudjuk, milyen nap van és mikor, azt viszont igen, hogy SZKT terápiás csoportba jár szerencsejáték-függősége miatt. És elmondja hogy lassan hetedik hónapja, hogy nem játszott és nem verte meg senki sem. Mi meg ezt nem hisszük el.

Screen Shot 2013-10-29 at 5.39.39.png

Gabiéknál megint zabálás van, tippem szerint másnap, azaz a fentiek egy nap alatt játszódtak le, de simán tévedhetek. Gabi spagettit eszik, Antal meg főtt brokkolit, mert le akar fogyni. Mázli az asztal alatt zabál, ha jól látom, grillcsirkét. A jelenetnek semmi értelme persze. És irány a kórház ahol montázs van, Léna a vízben, Léna a székben, Léna a tornateremben, Léna mindenütt, cél a járás, az aláfestő zene meg nem az Eye of the Tiger, mert a készítőknek nincs humorérzéke, vagy csak kurva drága lett volna a nóta. A jelenet legrosszabb momentuma, amikor a leszbikus masszőrbarátnő majdnem belenyal a fizikoterapeuta fülébe. Megint baj van a timeline-nal: ez a jelenet nem egy nap története, hanem láthatóan egy hosszú folyamaté - közben a többi szálon az események tulajdonképpen egy nap alatt zajlanak.

Screen Shot 2013-10-29 at 5.45.55.png

Na, este van, Flóráéknál készül a vacsora. SZKT és a prof éppen Lénáról beszélgetnek, a prof befenyít, ha szopatod, lebuktatlak, mert ez így erkölcstelen. És eleve. SKT bizonygatja, hogy nem, nem, ez most más, és pénz sem kell neki, amin a prof csodálkozik, mert általában azért jelenik meg nála az öccse. Csengetnek és perszehogy SZKT megy ajtót nyitni, és természetesen Judit azt gondolja róla, hogy Flóra férje, pedig Judit nem egy hülye nő, és tudja, hogy ha Flóra vele egykorú, akkor SZKT kis túlzással a fia is lehetne. A lebukás pillanata gyönyörű, Judit belép a konyhába, amibe a másik ajtón besétál Az Ember Akivel A Csónakházban Dugott, és mindez Judit arcára ki is ül így, ahogy mondom (Balsai Móni ebben a jeleneteben kibaszott jó mellesleg).

Screen Shot 2013-10-29 at 5.56.53.png

A prof hamarabb magához tér, Judit viszont nem, SZKT meg le is veszi menten, hogy ezek ketten valamit kavartak valamikor. A vacsora végtelenül kínos lesz így, már ha lesz belőle bármi is, mert Judit a gyerekeket pesztráló Delfinnek írt sms-t, hívj fel, hogy lázas a gyerek, de menten. Az alibihívás működik, Judit kiszabadul a csávából, és menne haza, de Flóra ragaszkodik ahhoz, hogy a prof vigye haza autóval. Judit inkább tartaná oda a csúnyáját egy talicska aprómajomnak, de hiába szabadkozik, Flóra hajthatatlan. A prof lekíséri, Judit nem száll be az autóba, hanem hazarongyol, ahol Delfin ölébe ül bele egyfajta lelkiismereti dugásra, de szegény faszinak nem ál fel a farka, mire Judit kínjában röhögni, majd bőgni kezd. Flóráéknál SZKT végignézi, ahogy a prof lenyúlja Judit gimis fotóit, hogy majd azokra recskázzon(???)

Screen Shot 2013-10-29 at 5.57.54.png

Ja, és SZTK Udvarost dugja, afféle kitartott selyemfiúként, Léna egyszer csak tesz két lépést magától, a prof szalad a Margitszigeten, Judit a futópadon, Gabi elküldi az anyjába a húgát aki továbbra is úgy néz ki, mint a szegény ember Tóth Gabija, a húg viszont visszavág, hogy ha így állnak, akkor majd ő is pofázik Antalnak Delfinről, a készítők pedig úgy gondolták, a pesti bulinegyed megérdemel egy saját montázst, és megmutatnak, ha jól számoltam, kilenc kibaszott romkocsmát, majd az egyikben megállunk, ott, ahol Dávid, Léna exfaszija iszik, mert ő szomorú, ezért napszemüveg van rajta a sötétben és nyomorultul érzi magát.

Screen Shot 2013-10-29 at 5.59.53.png

Screen Shot 2013-10-29 at 6.00.53.png

Screen Shot 2013-10-29 at 6.09.26.png

Itt bulizik azonban Léna masszőrbarátnője is, ráadásul ha jól látom, a fizikoterapeuta társaságában, aki ezek szerint az ő csapatában játszik. Dávidot meg felvilágosítja, hogy Léna még továbbra is szereti. Az a Léna, aki közben a kórház medencéjében pezsgőzik romantikusan SZKT társaságában, és elcsattan egy csók is, bár SZKT szeme végig nyitva van, szóval nem számít.

Screen Shot 2013-10-29 at 6.10.37.png

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Társas játék a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: társas játék
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrs wilkinson 2013.10.29. 12:34:00

Judit futópadra cserélte a Margitszigetet?! Most egy világ omlott össze bennem :(((

Tillike 2013.10.29. 13:00:23

Nem olyan jo mint az elso evad, de megszerettem a szereploket, ezert megnezem.
Szegeny Antalbol tok luket csinaltak, nem erdemelte meg, de gondolom mert nem jokepu ezert kiosztottak ra a kedves de bamba szerepet. Es tenyleg az a legzavarobb hogy idoben nem lehet osszerakni a tortenetet.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.29. 13:01:37

Hátha valaki nem látta ezt a részt. Az a boka nem Delfiné, hanem Lénáé. Tudom, elsőre hihetetlen, de ettől még igaz.

Pohár Áron; Jár a korsó 2013.10.29. 16:29:43

Borzasztóan szarok a zenék az új évadban, talán a kispál vinnyog minden részben rosszabbnál-rosszabb, egysíkúbb számokban? A főcímzene is nagyon gáz.

Már az első évadnak is az volt a hiányossága, hogy idővel kiderült, mindenki mindenkinek a valakije. A második évadban minden konfliktus forrása ez, az egész történet folyam erre van kihegyezve. Kicsit olcsó és igénytelen megoldás...

Ezért egyelőre csalódás, de még így is jobb a többi sorozatnál.

huncut_kata 2013.10.29. 17:05:03

Nem a fizikoterapuetával volt a Tornyi Ildikó, mert azt Kovalik Ági játssza, Vanda (?) pedig Sárközi-Nagy Ilona volt (fiatal színésznőkben jó vagyok, plusz tudok stáblistát gyorsan olvasni :) )

Jóska Pista 2013.10.29. 17:15:08

Az, hogy kétpercenként beillesztenek egy mini videoklipet, nagyon szar. És igénytelen. És ötlettelen.

Negrogo 2013.10.29. 18:34:29

Igazabol ez resz volt az elso ami ugyahogy jo volt de a "ost" zenekkel visszakelett volna venni a teny. Amugy a vegen a Budapest Nufolk Revolution az telitalalt de nem kell allandian minden jelenet ala betenni vmit.

XFTN1 2013.10.29. 21:54:47

Legnagyobb pozitívum, hogy ez a rész csak unalmas volt és nem idegesítő, mint az eddigiek. :D

Tillike 2013.10.30. 08:35:51

Szerintem meg jok a zenek, talan az a baj veluk hogy tul hangsulyosak, nem csak alafesto dalok.

mrs wilkinson 2013.10.30. 21:15:04

@Tillike: Bizony, megtörik a csak helyenként létező ritmust. De legalább végre volt egy jó jelenet, Judit és Iván kettőse. Gabi húgának (hogyishívják?), Lénának meg a masszőrcsajnak viszont megítélem a péklapátot.

Tillike 2013.10.31. 08:08:58

@mrs wilkinson: Judit es Ivan tenyleg jo volt, jot nevettem rajtuk:)
süti beállítások módosítása